35,den sonra üniversite

Arkadaşım 38 yaşında uni ye başladı..
42 yaşında mezun oldu..
Olur çok da güzel olur..
Size iyi gelecek o kesin..

Eğer başarabilirsem iyi geleceği kesin. Bu şekilde iyi değilim çünkü.

hayran kaldım ben size. Umarım vazgecmezsiniz bu dusuncenizden. Ben birsey sormak istiyorum size ikinci çocuğu düşünüyor musunuz acaba? ben 3 yaşına getirdim cocugumu tekrar ise dönmek istiyorum ama bu durumda ikinciyi yapamam tekrar işi bırakırsam ikinciden sonra artık donemem. çalışan ve tek çocuklu bir anne olarak siz ne dusunuyosunuz. bu konuyu cozemezsem bende böyle bir konu acicam sanirim

Tabii olur. Çok güzel olur.
Bu istek bu arzuyla çatır çatır okur bitirirsin.
Kaybedecek hiç bir şeyin yok!

Biz daha 18lik bebelerken üni de bizim sınıfta sizin yaşlarda bi ablamız vardı.. Okulu beraber bitirdik.Arkadas ta olduk.. hala hiç yaş farkını farketmem. Herşeyden konuşabiliriz.

Eşinizde takdirlik doğrusu. Size destek olması ne kadar güzel.. Hayatı ertelemeyin.. ben bu istekle basaracaginiza inanıyorum..

Neden olmasın bal gibi olur.
Bizim sınıfta 39 yaşında bi abla var, evlenmiş boşanmış çocuğu falan da var ama okuyor :) Sınıfta sevilir de kendisi. Sen bi başla çalışmaya gerisi gelir.

Valla ben yaptım oldu.Yaşım 32

Bu arada grafik tasarım ya da görsel iletişim tasarımı gibi bölümlerde yetenek sınavına girmek de şart değil,üniversitesine göre değişiyor ben ts-2 puanımla girdim çünkü geniş bir alan,sadece çizim yeteneğini değerlendirmek haksızlık olur..
Çok fazla matematik de gerekmiyor,ben yaptım ama pek işime yaramadı son anda bölüme karar verdiğim için ,Türkçe’ye asılın ama..

Senin adına baya heyecanlandım
Bence olur bu iş
Hiçç düşünme

Olur tabi neden olmasın :)
Bizim okulda 40 lı yaşlarda bir ablamız var kendi oğluyla aynı okulda okuyor üstelik :)

Olur tabii. Gercekten cok sevindim sizin adiniza. Lutfen kendinize inanin, insanin yapabilecegi şeylerin sınırı yok. Ozellikle orgun okuyun, hatta universiteye girdiğiniz yıl bölümle alakali bir ise girerseniz size katkısı cok buyuk olacaktir.

50sini gecmis patronum bu haftasonu meslekle ilgili bir sinava girecek. Dusunsenize bu adam 50 yasinda ama hala alaninda yukselmeyi hedefliyor.

Umarim universite fikrinizden vazgecmezsiniz.

Olur olur olur vallahi olur. Git oku Allah askina. Inanki azimli insanlari okadar seviyorumki. Siz herseyin ustesinden gelirsiniz ben inandim size. Esinizde madem tam destek asla pes etmeyin.

Aynı düşüncelerle yola çıkmıştım bundan 6 sene evvel..... 26 yaşında üniversite okunmaz dediler..
Bende memurum aslında. . İşten dolayi okuyamazsin dediler. .. Öss girdim kazandım bu sefer de tayinim olmadı. .
2 yıl sonra tekrar aynı bölümü başka bir şehirde kazandım. . Bu sefer ne yaptık ettik tayinim çıktı. . Çok yoğundum hem ders hem iş. .
ÇantaMDA enjektör ile gezer amirimden izin isterdim iğne olmam lazım saatli diye.. mecbur verirdi ben arabaya atlar derse girer imzami atar sonra tel çalmış gibi yapıp çıkar geri koşa koşa ise donerdim. . Mecburdum 2 tarafta kabul etmiyordu devamsizligi. . Neyse böyle çırpına cirpina okul bitti. . Şimdi yine başka kurum için kpss hazırlanıyorum. . Yine yapamazsın diyorlar.. bakalım hikayenin sonunu bende merak ediyorum. .....
İnan ki bu arada bir de doğum yapıp kızımı 1 yaşına getirdim.. kızım 2 aylıkti okul bittiğinde.
Ben yaptıysam herkes yapar..

Ben de grafik alanında çalıştım. Ancak her çalıştığım yerde diplomadan çok sizin gibi kendini yetiştirmiş insanlar vardı. Bana göre diploma gerekli değil. Ancak içimde kaldı okuyacağım hem iş konusunda yükselme şansım var, cocuğumu da idare edebilirim diyorsanız deneyin. Neden olmasın? Belli ki içinizde kalmış okul. Benim de içimde kaldı üniversite, kazandığım halde gidemedim. Aof iki yıllık bir bölüm bitirdim ve dort yıllık bir bölüm okuyorum şuan iki çocukla. Okuyup kendini geliştirmenin yaşı yok elbet. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sınav için sozele iyi çalışın. Matematikte de temel konuları bilirseniz on net civarı çıkartırsınız. Belki yetebilir o da. Sayısala ihtiyaç var mi bilmiyorum. Sistem epey değişti.

Son düzenleme:
Okumanın yaşı mı olurmuş!!!
Okumak için hiçbir yaş geç değildir bence.
Toplumumuzda sizin gibi düşünen bayanların sayısının artmasını diliyorum.
Bilinçli,eğitimli bayanlara ciddi anlamda ihtiyacımız var.
Allah yolunuzu açık etsin.

Sen yaparsin. Eminim bundan.
Benim nişanlımda başlıyacak yaza. Kendi 36 yaşında ve içinde kaldığı için istiyor. Ona eşlik etmek adina bende yazilicam.
Meslek sahibi olunca okumasi bence daha kolay. Aman okul bitsin, işe girim, para kazanim derdi olmuyor.

çevremde 40 yaşından sonra hukuk fak girenler var hatta kpss ye hazırlananlar okumanın kesinlikle yaşı yok herşeyden önce kendin için bunu yapmalısın bu hayata bir kere geliyorsun kim ne der diye sakın düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…