35 yaş sonrası evlilik ve bebek imkansız mı?

32 yaşında evlendim. 35 yaşında bir çocuğum oldu. Şu an 38 yaşındayım ve 1 aylık bir çocuğum daha var. Hiçbir zaman geç kaldığımı düşünmedim bir şeylere. Çocuk için de acele etmedim. Kendimi hazır hissettiğimde yaptım. Başka insanları ve düşüncelerini boşverin. Bu sizin hayatınız. Nasıl mutlu oluyorsanız öyle yaşayın.

24 "yaşında evlendim. 15 yıl kesinlikle çocuk sahibi olmak istemedim. 39 yaşında arkadailarımon gazıyla 3 ay denerim dedim. İlk denemede hamile kaldım ama kalp atışı duyulmadı kürtaj oldum. Doktor adet olunca deneyebilirsin dedi. Yaklaşık 3 ay sonra adet oldum. İkinci deneme. Yine hamile kaldım. Şu anda üzerimde uyuyor. 3,5 aylık oldu. Hamilelikte herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım. İsteğimle sezeryan oldum. Sıkıntı olmadı. Ödem bile olmadım

32 yaşında evlendim. 35 yaşında bir çocuğum oldu. Şu an 38 yaşındayım ve 1 aylık bir çocuğum daha var. Hiçbir zaman geç kaldığımı düşünmedim bir şeylere. Çocuk için de acele etmedim. Kendimi hazır hissettiğimde yaptım. Başka insanları ve düşüncelerini boşverin. Bu sizin hayatınız. Nasıl mutlu oluyorsanız öyle yaşayın.
Başka insanların düşüncelerinden daha çok aslında bu benim kendi isteğim.

Ben de 36 yaşındayım. Geçenlerde sizinle aynı düşüncelere bende dalmışım. Buraya da konu açtım benden 17 yaş büyük çocuklu dul biri talip oldu hep böyleleri çıkıyor diye. Kızlar sağolsun beni kendime getirdi. Siz de hiç takmayın. Hele artık ilerleyen teknoloji ile heryaşta çocuk mümkün. Yeterki onun babası olacak iyi niyetli, birlikte hayat macerasını yaşayacağınız o insan karşınıza çıksın. Çıkmazsa da üzülmeyin en azından, aldatılma korkumuz olmaz öyle avuturuz kendimizi:dondurma:

Ben 39 yaşımda evlendim. 41 de oğlumu, 42 de kızımı dünyaya getirdim. Eşimin de ilk evliliği. Ayrıca benden 4 yaş küçük. Çocuk için tedavi gerekseydi, o işlere hiç girmeme kararı almıştık. Tedavisiz oldu hatta kızım da sürpriz yumurtamız oldu. Daha iyisi sizin olsun ❤
Ne güzel mutluluğunuz daim olsun 🥰 nasıl tanıştınız eşinizle

Benim 2 tane 78 doğumlu yakınım, ikisi de birkaç yıl önce evlendi ve birkaç ay içerisinde hamile kaldılar. 1 Yıllık evliyken bebekleri kucaklarındaydı. Çocuk işi kısmet, tabi ki 35ten sonra eskisi gibi olmuyor vücut ama devasa bir hızla da değişim olmuyor sonuçta. Allah her ikisininden hayırlısını versin inşallah ( eş ve çocuk olarak =))

Kendi annemden örnek vermek istiyorum. 35 yaşında evlenmiş ve 2 çocuğu var. Babamın 2.eşi annem ama şuan 24 yıllık evlililer annemle babam. İki taraftada üreme bakımından sağlıksal sorunlar yoksa gayette çocuk sahibi olunabilir. Annem 35 yaşındayken babam 44 yaşındaymış onuda belirteyim 😊 Üstelik annem ilk aydan hamile kalmış yaşlarına rağmen olmayacak bir şey değil rabbim verdikten sonra 😊

Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
Keşke 35 imi bekleseymisim 🥴 28 yaşındayım bir yıllık evliyim çok erken oldu ideal yaş araligim 32 ydi ama erken evlendim 🙄

Çocuk olma durumunun ilk evlilik onuncu evlilik olsun fark etmez.
Problem olmaz ise hemen hamile kalırsınız.
Evlenince hemen bı rahim filmi çektirir, hormon testi, eşinize de sperm testi yaptırırsınız. Herşeyi öğrenmiş olursunuz.

40 yaşında evlenen bı tanıdığım hemen çocuğu oldu.
Samimi arkadaşlarımızda 20 li yaşlarda evlendi fakat çocukları olmadı.

Bu işler Allah'ın nasip kısmeti.

Çocuk olma durumunun ilk evlilik onuncu evlilik olsun fark etmez.
Problem olmaz ise hemen hamile kalırsınız.
Evlenince hemen bı rahim filmi çektirir, hormon testi, eşinize de sperm testi yaptırırsınız. Herşeyi öğrenmiş olursunuz.

40 yaşında evlenen bı tanıdığım hemen çocuğu oldu.
Samimi arkadaşlarımızda 20 li yaşlarda evlendi fakat çocukları olmadı.

Bu işler Allah'ın nasip kısmeti.
Cocugunun olup olamayacagi o testlerle mi belli oluyor haftaya randevum var doktorda bebek sahibi olmaya bir engel var mi diye baktirmak istiyorm. 33 yasindayim hayatimda henüz kimse yok

Cocugunun olup olamayacagi o testlerle mi belli oluyor haftaya randevum var doktorda bebek sahibi olmaya bir engel var mi diye baktirmak istiyorm. 33 yasindayim hayatimda henüz kimse yok
Öncelikle, İnşallah tez vakitte evlenir anne olursun.

Değerlerinde sorun olmaz bence.
Düzenli regl oluyorsun hele hiç kafanı takma stres etme kendini aday yok diyorsun daha.
FSH, amh, e2 prolaktin deverlerine baktır.

Yanlış devletteki doktorlar çok iyi bilmiyor 10 üzerinde FSH görseler olmaz deyip duruyorlar.
Halbuki bu yanlış ben 12 FSH ile ikinci bebeğime gebeyim.
Geçen sene 37 yaşında oğlumu dünyaya getirdim.

Bakire iseniz karından bakacaklar değil iseniz alttan muaye olacaksiniz.
Yumurtalıklarin görüntüsü de önemli yumurta sayısı da.
Fakat bu platformda değerleri çok kötü olan 0.01 amh ile iki çocuk doğuran üyeler var.
Allah yeter ki ol desin.

Anneniz kaç yaşında menapoza girdi ise on yıl geri sayacaksiniz o yaşa kadar hamile kalırsınız.
Benim annem 56 yada 57 yaşında menapoza girmiş. Ben 46/47 ye kadar doğururum.

Bakire değil iseniz rahim filmi mutlaka ama mutlaka çekilin.

Benim çok sorunlarım vardı ameliyatlar oldum ayrıca farklı sağlık sorunum da var ayrıca 😁 35 yaşından sonra olmaz muhabbeti baydı artık inan ki oluyor 37 de oğlumu bu senede Allah nasip kısmet ederse 38 de Eylül Ekim gibi kızım dunyaya gelecek.

Ben de 34üm bekarim
Yani çocuk olmaz diye düşüncem yok bir arkadaşım benden bir yas kucuk yeni dogum yaptı, bir arkadasim 37 yasinda hamile kalip.38inde dogurdu, baska bir tanıdık 40inda evlenip.41inde kizini almis kucagina. Komşum 43 yasinda 3.cocugunu 4 sene önce doğurmuş ilk cocugu da evlenecek nişanlı :) kuzenimin eşi 38 yasinda gecen sene ikinciyi dogurdu ilkini de 30dan sonra doğurmuştu.
Yazarken aklima geldi hepsi, ne cok örnek varmis etrafimda :)

Etrafımda 35-45 yaşları arasında olup da tedavisiz hamile kalıp sağlıklı çocuk doğuran o kadar çok kadın var ki. Ve çoğunun hamileliği 20'li yaşlardaki kadınlardan daha sorunsuz geçti. Evlilik ve çocuk nasip işidir, umarım sizin için de en hayırlısı olur.

Arkadaşım 38 yaşında ve yeni cinsiyet öğrendiler ❤️ neden olmasın, gönlüne göre biri nasip olsun inşallah

Back
X