- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi kuzeyyildizim
-
ne kadar güzel anlatmissinız tebrik ederim gercekten...Bekarlık bu yaşta artık keyiften ziyade yalnızlığa dönüşüyor çünkü artık etrafındakiler çocugunu okula gönderirken sen hala umut etmekle yetinmek zorunda oluyorsun bu da ağır geliyor...Geceleri sıcacık sarılıp uyuyamamak hep ama hep hayaller hayaller sanki ömür hayallerle geçecek gibi geliyor...
Dışardan bakınca evlilikler güzel görünüyor, elele gezenler çoluk çocouk bayram ziyaretleri falan ama işin iç yüzüne bakarsak ne kadar çok aldatılan var ve çevremdeki erkeklere bakınca ellerinde telefon birileriyle ordan burdan mesajlasmadan duramıyorlar, eve gidince de akşam yazma deyip o şekilde çözüm bulmuşlar. Böyle bakınca da korkulacak birşey gibi duruyor çünkü aldatılmayı kaldırmak çok zor kaldıramazsın affetsen ölüm affetmesen acı...Sosyal medya sayesinde artık herkese heryerde ulaşmak çok kolay olduğu için ister erkek ister bayan artık daha cesur olmuş gördüğüm kadarıyla...İki ucu çıkma bir sorun bence evlilik ve bekar kalmak
okadar iyi anlıyorum ki sizi ınanın yalnız degilsiniz bazen bende tükendigimi anne olamiycagmı düsünürken gözlerimden akan yaslarla irkilirim cogu zaman yalnızlık artık cekilmiyor gönül sevmek sevilmek aile olmak istiyor ve yaş geciyor30 yaşındayım ve her böyle konuları gördüğümde nedense yazma, dertleşme gereği duyuyorum. Bazen tükendiğimi hissediyorum bazen de sanki yarın sevdiğim bir eş adayı karşıma çıkacakmış gibi huzur dolu umutlu hissediyorum pes etmek yok diyorum kendi kendime.. ama bu duygularım hep kısa anları kapsıyor. Gel gitli karışık duygular diyelim yaşadıklarım..
Artık psikolojimin bozulduğunu hissediyorum. Eş bulma derdinden dolayı değil. O sadece sıkıntılarımdan bir tanesi.. Hamdolsun bu günüme isyan etmiyorum kesinlikle hayırlısını istiyorum Yüce Rabbimden ama yalan değil mutsuzum. Elimde olmadan mutsuzum. Ne iş ne eş ne ne bir çevre.. Önceden arkadaştan geçilmiyordu çevrem ama nedense kestim hepsiyle görüşmemi. Akrabalarımla bile görüşmek istemiyorum, kaçıyorum. Çok şükür ailem yanımda sağlığımız yerinde, aç değilim açıkta değilim.. ama ruhum bunu anlayamayacak kadar körleşmiş. Şükretmemi değil isyana sevk ediyor beni sürekli.. Yoruldum artık ama pes de etmek istemiyorum. Umudumu yitirirsem olan gücümünde yiteceğini biliyorum..
Hepimiz için hayırlısını diliyorum Allah'ımdan. Ya Vekil işimizi Sana bırakıyorum. Hakkımızda hayırlısını ver (AMİN)
ne kadar güzel anlatmissinız tebrik ederim gercekten...
''Dert söyletiyor'' derler ya. İçimden geçenleri yazdım. Hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.. Umarım sıkıntılarımız en kısa sürede biter (İNŞAALLAH)
(Dermân arardım derdime derdim bana dermân imiş)
Yanlış alıntılamışım bunu mu sorun ettiniz anlamadım.iyi de o mesajı ben yazdım
nası yaaa
Yanlış alıntılamışım bunu mu sorun ettiniz anlamadım.
Kafanızı takmayın MUNE kimin 2 nick kullanıp kullanmadığını çok iyi biliyor. Farkında olmadan yapmış olduğum bir yanlışı azarlar gibi cevaplamanız garibime gitti. Her neyse konu amacını aşmasın. İyi günlerevet sorun ettim çünkü 2 nick kullandıgım seklinde yanlış anlaşılabilirdi
ayrıldık ama daha boşanmadıkHala evlimisiniz yoksa ayrıldınız mı
o zaman en başta evlenmicektin. muhtemelen sana da aman evlenme evlenip napıcaksın diye geniş geniş söylenen tipler olmuştur. sen niye dinlemedin demezler mi adama?İşte o olay bir dilekçeyle bitmiyor Can'ım. Nişan atmak yada sevgiliden ayrılmak gibi birşey değil bu. Kolaymı bu travmaları atlatmak. Bekara karı boşamak kolay derler . Bizde sizlere yol yakınken haya yapmayın diye söylüyoruz bunları. Yoksa boşanma sadece iki kişi arasında olmuyor malesef. Öyle hemen bitti demeklede yakandan düşmüyor
peki boşanmış birinin bekarlığıyla senin bekarlığım aynı şeymi. Üstelik bir de çocuğu varsa sence hiç evlenmemiş gibi hayatına devam edebilir misin . Ailen çevren hiç yüzüne vurmaz mı Okadar kolaymı sanıyorsunuz boşanmayı
bazen bazı şeyler olur ki hoplasanda zıplasanda önüne geçemiyorsun. Hani o aptalca aşık olup evlenicem laflarının peşinden gidiyorsun bazı şeyleri Zaman'la aşacağını düşünüyorsun ama o öyle olmuyor. Ha evet bana da aynen şimdi size dediğimiz gibi sakın ola yapma diyen çok oldu biz dinlemedik ozaman neden siz evlendiniz evlenmeseydiniz yada boşan ozaman diye üstten laflar ettik. Evlenin tabiki niye bekar kalasınız ama tecrübelerine pür dikkat dinleyin ona göre karşınızdaki insana karar verin biz dinlemedik siz dinleyin benceo zaman en başta evlenmicektin. muhtemelen sana da aman evlenme evlenip napıcaksın diye geniş geniş söylenen tipler olmuştur. sen niye dinlemedin demezler mi adama?
bazen insan onca yazının ardında kendini görüyor. Öyle güzel yazmışsın ki aynı benim ağzımdan dilimden dökülmüş sanki. 30 yaşındayım eskiden 1 2 sene önceye kadar daha çok takardım şimdi o kadar takmıyorum sanırım alıştım artık bu düşünceye olacağına dair umudum pek kalmadı çünkü aslında bu yaştan sonra ilişki yaşamayı beceremiyorum nerdeyse. Zor geliyor resmen onca tanıyıp edip onra hüsranla bitişlerden o kadar dilim yandı ki yalnızlık tercihim olmuş resmen. İzmirdeysen benden selam olsun benımde çevremde ark kalmadı soyutladım kendımı aynı senın yaptıgın gibi bekar kaç kişi var ki zaten hepsi evli coluk cocuklu.30 yaşındayım ve her böyle konuları gördüğümde nedense yazma, dertleşme gereği duyuyorum. Bazen tükendiğimi hissediyorum bazen de sanki yarın sevdiğim bir eş adayı karşıma çıkacakmış gibi huzur dolu umutlu hissediyorum pes etmek yok diyorum kendi kendime.. ama bu duygularım hep kısa anları kapsıyor. Gel gitli karışık duygular diyelim yaşadıklarım..
Artık psikolojimin bozulduğunu hissediyorum. Eş bulma derdinden dolayı değil. O sadece sıkıntılarımdan bir tanesi.. Hamdolsun bu günüme isyan etmiyorum kesinlikle hayırlısını istiyorum Yüce Rabbimden ama yalan değil mutsuzum. Elimde olmadan mutsuzum. Ne iş ne eş ne ne bir çevre.. Önceden arkadaştan geçilmiyordu çevrem ama nedense kestim hepsiyle görüşmemi. Akrabalarımla bile görüşmek istemiyorum, kaçıyorum. Çok şükür ailem yanımda sağlığımız yerinde, aç değilim açıkta değilim.. ama ruhum bunu anlayamayacak kadar körleşmiş. Şükretmemi değil isyana sevk ediyor beni sürekli.. Yoruldum artık ama pes de etmek istemiyorum. Umudumu yitirirsem olan gücümünde yiteceğini biliyorum..
Hepimiz için hayırlısını diliyorum Allah'ımdan. Ya Vekil işimizi Sana bırakıyorum. Hakkımızda hayırlısını ver (AMİN)
Bir kadın iş, güç, kariyer sahibi olup da dünyayı yerinden oynatacak güce sahipken evlilik diye tutturmasına anlam veremiyorum. Biz evlendik de madalya mı taktılar? Gücünüzün kıymetini bilin, değerinizi bilin. Hiçbirşeye müdananız olmasın yahu.
bazen insan onca yazının ardında kendini görüyor. Öyle güzel yazmışsın ki aynı benim ağzımdan dilimden dökülmüş sanki. 30 yaşındayım eskiden 1 2 sene önceye kadar daha çok takardım şimdi o kadar takmıyorum sanırım alıştım artık bu düşünceye olacağına dair umudum pek kalmadı çünkü aslında bu yaştan sonra ilişki yaşamayı beceremiyorum nerdeyse. Zor geliyor resmen onca tanıyıp edip onra hüsranla bitişlerden o kadar dilim yandı ki yalnızlık tercihim olmuş resmen. İzmirdeysen benden selam olsun benımde çevremde ark kalmadı soyutladım kendımı aynı senın yaptıgın gibi bekar kaç kişi var ki zaten hepsi evli coluk cocuklu.
E tamam o halde, nasip işi değil dimi bunlar, sırf evlilik diye evlenilsin. İnsanın varoluşu evliliğe endeksliymiş gibi evlilik de evlilik diye ağlasınlar. Ben kimse bu duygulardan mahrum kalsın demiyorum. Ama olmayınca olmuyor. Hayata tek gelme amacımız buymuş gibi elindekilerimizin farkına varmayıp buna endekslenmeyi anlamıyorum. Ne yapsın şimdi insanlar 30umu geçtim evlenemedim diye karalar mı bağlasın? Bir sayfa boş paragraf döşemişsiniz.Siz evlenmeyi size madalya takılacağı ihtimali üzerine mi yaptınız? Aşkı tatmak, sevgiyi yaşamak, evlat kokusunu hissetmek, mutlu olmak içindir büyük ihtimal. O niyetle bir yuva kurmuşsunuzdur. Her evlilikte sorunlar olur.
Evlenmek de tıpkı kariyer, iş, güç gibi kişinin isteği, hayali, amacı olabilir. Evlenmek isteyip evlat sevgisini tatmak isteyen kişi pek ala evliyken de kariyer sahibi olabilir. Evlilik kariyere, işe, güce engel değil. Asıl güçlü bir kadın mücadeleci olur. Hem evini idare eder, hem eşini, hem çoluğunu çocuğunu.. Bu zorluklarla beraber işinde gücünde de başarılı olur istese..
Ha bir eş engel oluyorsa bu kariyer mevzusuna bazı ailelerde engel olabiliyor evlatlarına. Yani tek sorun evlilik, çoluk çocuk, eş değil kariyer için.
Neden yuva kurma arzusunda olan insanlara koca delisiymiş gibi bir izlenim katılıyor anlamıyorum.
Farkındaysanız bu konuda bütün mesajlarımda hep hayırlısıyla olmasını istediğimi vurguladım. Sadece evlilikte değil her işte hayırlısı olacaksa olsun. Hayırsız olan sırf olsun diye olacak şeyler insana ne kadar mutluluk verebilirki zaten. Sadece bu isteğimizi basite indirgeyen sözlere bu lafım..E tamam o halde, nasip işi değil dimi bunlar, sırf evlilik diye evlenilsin. İnsanın varoluşu evliliğe endeksliymiş gibi evlilik de evlilik diye ağlasınlar. Ben kimse bu duygulardan mahrum kalsın demiyorum. Ama olmayınca olmuyor. Hayata tek gelme amacımız buymuş gibi elindekilerimizin farkına varmayıp buna endekslenmeyi anlamıyorum. Ne yapsın şimdi insanlar 30umu geçtim evlenemedim diye karalar mı bağlasın? Bir sayfa boş paragraf döşemişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?