35 yaşındayım hiç kimse ile bu zamana kadar görüşmedim,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

suhleylaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2025
64
20
3
36
35 yaşındayım çalışıyorum. Bu zamana kadar kimse ile görüşmedim, erkeklerle çok muhabbetim yok. Artık evlenmeyi düşünüyorum. Taliplerim görüşmek isteyenler oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Bu konuda sıfırım. İlk defa tanışacağın kişi ile neler konuşuyorsunuz ? Öncelikle birbirlerine fotoğraf mı göndermek yoksa buluşup konuşmak mı ?

Neden kimseyle görüşmediniz? Çok ilginç. Görüşmek isteyenler olunca kabul edip görüşün olanlar zaten size sorular soracaktır. Laf lafı açar diye bir deyim var. Gerçekten açar
Eğitim hayatı iş hayatına geç girme hayat düzeni yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı

Muhafazakâr biri misiniz? Bu yaşa kadar neden görüşmediniz? İstediğiniz gibi birisi çıkmadı mı hiç? Bu durum tanışma şeklinize bağlı. Sosyal medyadan tanışıyorsanız selamlaşma sonrası karşılıklı olarak kendinizden bahsedersiniz fotoğraf paylaşımı olur sohbet o şekilde ilerler ve görüşmek için plan yapılır. Sosyal bir ortamda tanışırsanız önce bir flört süreci olur ve duruma göre ilerler ya da iletişim biter.

Bence bu konu bir planlama dahilinde olmamalı. Süreç içinde şekillenir zaten. Yeter ki bir adım atarak tanımak isteğinizi söyleyin. Ben planlı olmasından ziyade akışta olan şeyleri severim.

Ben öncelikle yaşını,işini, nerde yaşadığını, boşanmış mı çocuklu mu , hayvansever birisi mi, memleketini, hobilerini, huyunu, suyunu, aile yapısını, kardeş sayısı, aile olan bağı, zararlı bir alışkanlığı olup olmadığını vs. öğrenmeye çalışıyorum. Sonrasında sohbet ilerledikçe daha detaylı konuşuyorum

Hiç mi birilerinin ilişkisine şahit olmadınız? Belki kız arkadaşlarınızın sevgilileri filan vardı. Görmüşsünüzdür

Hiç mi birilerinin ilişkisine şahit olmadınız? Belki kız arkadaşlarınızın sevgilileri filan vardı. Görmüşsünüzdür

Hiç mi birilerinin ilişkisine şahit olmadınız? Belki kız arkadaşlarınızın sevgilileri filan vardı. Görmüşsünüzdür bir şeyler.
Çok şahit oldum fakat insanlar bu konuda tecrübeler

Biraz kapalı bir toplumdayım

Biraz kapalı bir toplumdayım
Kapalı derken muhafazakar mı, dışardan kız alıp vermeyen bi aile mi, örneğin ailenizle mi yaşıyorsunuz, dışarı çıkarken haber veriyor musunuz, mali durmunuzu siz mi başkası mı kontrol ediyor , gezilere , gruplara katılabiliyor musunuz ?

35 yaşına kadar görüşmeme sebebiniz nedir? Kusura bakmayın bana biraz ilginç geldi. 35 yaşında bekar olmaya okeyim ama hiçkimse ile görüşmemek nasıl ve neden oluyor.

Yani erkeklerle birlikte çalışıyoruz okuyoruz vs. Hiç mi kimseyi sevmediniz ya da sizinle ilgilenen olmadı, neden görüşmediniz? Bu hayatın olağan akışına ters.

Bu yoruma çok katılıyorum.
Kapalı bir toplumuz demişsin konu sahibi onu çok anlayamadım. Yalnız birsey yapamayacak kadar aileniz sıkıydı diyelim. Ama boyle asiri muhafazakar aileler genelde kızını 35 yaşına kadar en azından görücüyle görüştürmeden durmazlar. Hiç kimseyle gorusmedim durumunu anlayamadım. Ciddi ilişkim olmadı derseniz anlarim da.

İçinizden geldiği gibi olun. Nasıl yeni birini tanırken davranıyorsanız öyle davranın. Önce genel bilgilerden soru cevap şeklinde konuşmaya başlayın sonra ortak noktalar çıktıkça oradan sohbet açılır zaten. Birbirinize ısınırsanız, bir şeyler hissederseniz zaten otomatik olarak sohbet akıp gider.
Fotoğraf ve buluşma olayına gelirsek bu tanışamanın nasıl olduğuna bağlı. Herhangi bir uygulamadan biriyle tanışmışsanız önce telefon numarası alınır mesajlaşılır, fotoğraflaşma olur, sonra bir kahve içmeye çıkılır. Tanıdık vesile olursa o kişi telefonları verir yine telefondan iletişim olur, genel konuşulur bir buluşma ayarlanır.
Önemli olan şey kendinizi kasmayın, ne konuşurum ne düşünür karşımdaki diye düşünmeyin. Akışına bırakın, doğal olun. Ve birileriyle konuşmaktan, flörtleşmekten, buluşmaktan çekinmeyin. Hatta ne kadar çok bu şekilde tanışmalar olursa o kadar iyi olur. En fazla kötü geçer ama bir tecrübe olur. Sadece karşınızdaki kişinin güvenilir bir tip olmasına dikkat edin.

Evet dışarıdan pek kız alınıp verilmiyor.

Maalesef hayatımızda pürüzlükler varken olmuyor

Bana da cok ilginc geldi kapali diye bildigimiz toplumlar is hayati okula da izin vermez tam tersi erkenden evlendirir

Maalesef hayatımızda pürüzlükler varken olmuyor
Ee peki bu yanitlari vermezseniz, yani kendinizi ve yasantinizi anlatmazsaniz insanlar size nasil yardimci olsun.

Muhtemelen bu ketumlugunuzda iliski yasamama sebebiniz olabilir.

Benim bildigim kapali topluluklar bir kizi ne okutur, ne calistirir ne de 35 yasina dek bekar kalmasina izin verir mesela, icinden ciktiginiz toplulugu bilmeden, anlamadan kimse fikir veremez, biraz anlatin surda biz bizeyiz.

Kapali toplum derken Kuzey Kore’de mi yasiyorsunuz?
35 yasiniza kadar ciddi olmasa bile en azindan cay/kahve ictiginiz bir iki kisi olmasi gerekirdi. Pek video izleyip kitap okuyarak ogrenilecek seyler degil. Yasadikca durum paylasirsaniz insanlar ona gore yorum yapar. Daha adayin is, guc, denklik vb paylasmamisken ne yazilir ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…