35 yaşındayım hiç kimse ile bu zamana kadar görüşmedim,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklımdan geçenleri yazmışsınız da acaba mı diyordum. Konu sahibi kesinlikle normal değil. Böyle bir şey yaşanmışsa bile (ki asla sanmıyorum) hayatı o kişiye dar etmesi gerekir. Çok gerçek dışı ama konu sahibi inanıyor besbelli. Konu sahibi kendine gel ve doktora görün. Ben ürktüm şahsen.

Bana da yasanmasi cok olasi gelmedi. Sadece hanimefendinin yogun paranoid hisleri gibi. Umarim etrafindan biri durumu fark eder ve iyi yonlendirir

Psikolog meslek etigine aykırı davranmış. Psikolog arkadaşlar daha iyi bilir bu aynı zamanda suc değil mi? İsteseniz sikayet edebilirdiniz. Sanırım aile baskısı ve çevre baskısı yüzünden kendinizi iyice kapattınız.
Sorundan kurtulmanın bir yolu var.
O da çevrenizi değiştirmek.. Ne iş yapıyorsunuz suanda orayı kaçırdım. Yaşadığınız muhafazakar yerden taşının.. ayrı bir eviniz olsun. Ayrı bir yaşamınız. Daha açık fikirli arkadaşlarınız olsun hayatınızda. Cıvıl cıvıl yasam dolu, size bir şeyler katacak iki iyi kiz arkadas bile hayatınızı değiştirebilir. Psikolog a gitmeyi tekrar deneyin bu sefer . Bu yaşadıklarınızı anlatın..
Bence size cevre değişikliği gerekiyor.

Yaşadıkları onu bunaltmis , aile baskısından dolayı psikoloğu da sikayet edememiş anladığım kadarıyla. O kadar baskıcı bir ortam ki kız rahat rahat tek basina ağlayamıyor belki de. Kendini koruyamıyor savunamiyor. Akraba dışından evliliğe müsaade edilmiyormus baksanıza ne kadar anormal bir ortam. Kendisini yönlendirecek doğru bir arkadaş lazım. Baska bir psikoloğa gitmeli ve normal arkadaşları olmalı. Kendisini ailesine karşı da koruyabilmeli. Ben boule anladım ve çok uzuldum

ben de herkes gibi olayın bi tür paranoya olduğunu hissettim ve merak ediyorum nedir ama öğrenemeyeceğiz muhtemelen

Ben yaşadığınız sorunları anlatımızdan pek anlayamıyorum. Anladığım tek şey psikologunuzun çok saçma şekilde terapi aldığınızı ve içeriğini iş arkadaşlarınıza hatta akrabaya, çevreye anlatması. İyi de bu psikolog sizin çevrenizi nereden biliyor, nereden tanıyor, gelip neden anlatsın. Başka işi gücü yok mu? Acaba bu konuda siz paranoyaklık yapmış olabilir misiniz? Bu arada iyi ve güvenilir biri ile mutlaka terapiye devam edin. Anlatımınız bile çok karmaşık.

Haredi yahudilerinden misiniz? Kapalı toplum, dışarıdan kız alıp vermeme deyince direk onlar geldi aklıma
Musluman topluluklardada disariya kiz vermeyenler vardir muhtemelen, hatta sanirim alevilerde (akraba ici degil ama mezhep ici) disari kiz vermiyorlar.

Bu hanimefendinin tek sorunu ailesi degil gibi. Ya psikolog adi altinda bi sarlatana denk geldi ya da kendi paranoyasinin esiri oldu, baska turlu bir psikologun bu kadar azmedip etrafa dedikodu yapmasi akla yatkin degil, hayatin olagan akisinada aykiri.

Yillardir annem terapi alir, doktoruda ara ara bizi davet ederki durumu degerlendirmek icin, danisaninin durust oldugu/olmadigi noktalari belirlemek ona gore bir yol haritasi cizmek icin (bu benim yorumum, bunu dahi soylemedi bize doktoru) bana bile annemin anlattiklarini paylasmadi adam.

o psikolog’u dava etmissinizdir umarım maddi manevi tazminat ile. meslek etigi kisisel veri özel hayatın gizliligi filan hak getire… ama size psikolog neden kafayı takmıs olsun, kendi kariyerini bitirmek pahasına böyle bir suç işlesin?
Eger baska kisilerle ilgili daha öncede de benzer düsünceleriniz (kötülük görme kaygısı vs) olduysa bu is psikolog degil psikiyatrinin isidir bu arada. bir psikiyatr ile görüşmediyseniz daha dogru olur görüsmeniz.

genel olarak alevilerin büyük bölümü o kadar katı değil (çok katı ocaklar dedeler ya da tekil aileler olabilir ama istisnadır), kız almam-vermem derecesinde katı olanı artık yok gibi bişey+ alevilik kadını bu kadar baskılayan bir mezhep/kültür de değil zaten.

ama mesela Caferidir (atıyorum) Caferilerde baya büyük meseledir kız verilmez örneğin..ya da dümdüz sünni Hanefidir ama tutucudur aile, kız vermiyor olabilir. benim annemin dayısı mesela öyle bir adam. hiç bir ekstra aidiyeti yok dümdüz yurdum insanı ama bağnaz. kızı da öğretmen. (bizde bağnaz da olsan okuyorsun, ne bağnaz doktorlarımız, mühendislerimiz var mesela aklınız şaşar)

ama kafanı kaldırmadan okuyacaksın asla kimseyle konuşmayacaksın ve benim bulduğumla evleneceksin dedi dayı. kız da kendi buldu evlendi. ne oldu reddetti evlatlıktan. görüşmüyor kızıyla 20+ sene oldu.

tuhaf olan şey o kadar tutucu kapalı ailede 35 yaşına kadar bekar nasıl kalıyor? en light milli görüşçüler bile 20 yaşında evleniyor, anlamadım.
nasıl çalışıyor? öyle ultra tutucu olsalar kız çalışmıyor olurdu ya da çalışsa da kuran kursu hocası filan olur yani belli işlere izin veriyorlar, herşeye değil. gibi gibi bi sürü acaip nokta var.

not: değişik mezhepler ve değişik tarikat/cemaatlerde işleyişi görecek kadar tanıdığım var.

Benimde cevremde bi alevilerde gordum, o da baskiciliktan daha cok kulturel karmasa yasanmasini istemedikleri icin oldugunu anlatmislardi, tabiki yuzde yuz boyledir dogrudur diyemem boyle bir konu icin, aileden aileye aile icindeki cekirdek aileye gore bile degisen tutumlar bunlar.

Diger dediklerindede yuzde yuz katiliyorum, akrabadan baskasina kiz vermem kafasindaki bi aile, kizini okutmaz, bu yasa kadar bekar kalmasina musade etmez vs.

Mesela bi tanidigim aile, dinle imanla hic alakalari yok ama asla kizlarini kendi bulduklari kisiler disinda evlendirmediler, hatta 2 kizlari dugun gunleri gordu eşlerini, gelinligi ustundeyken, var yani boyle insanlar hala (ne yazikki) bu bahsettigim ailede ne kizlarini, ne oğullarını okuttu, kizlar tarlada irgat, oglanlar sehirde kabzimal durumunda kaldilar, gelen damat ve gelinlerde bu duruma eklemlendi sadece. Yani bi nevi bedava isci sayisini arttirma amacıyla evlendirildiler.

Uyenin konusuda celiskilerle dolu ki bende bu sebeple hayal/halusinasyon vb belirtiler yasadigi bir rahatsizligi olabilir mi diye suphelendim, gecirdigi sorusturmada buyuk ihtimalle isyerinde istemsiz yaptigi (hayal gordugu icin diye dusunuyorum) hareketleri icin olabilir.

Mesela yine bir tanidigim ailece unlu bi cemaatteler, bayağıda rutbeliler, dolayisiyla kizlarina ogullarina 18'inde gorucu geliyor, patir patır evlendiriyorlar ama kadinin buyuk kizi 45 yasinda daha hic evlenmedi, epilepsi hastaligi yuzundende aile evlendirmiyor, kizida oyle tutuk buyutmuslerki inanilmaz hikayeler yasiyor, anlattiklarini dogru olmadigini bile bile dinliyoruz ve şoka giriyoruz ama bu kiz bizim uyeden farkli olarak okutulmadi ve calistirilmadi.

Benim psikologum eski sevgilimden resmen nefret ediyor, hatta arada sakasina lya beni bir gun tanıştır su adamla der güler.
Adini, nerede oturdugunu, hangi mekanlarda takıldığını bilir. Yapsa gider o benimkini doverdi ahhshds

Biz sevgili yapınca herkes aferin diyordu halbuki

Biz sevgili yapınca herkes aferin diyordu halbuki
yani dimi?

şu anda lise-üniversite gençliği olup çok çok muhafazakar (ya da başka şekilde cins) değilse ailesi hadi yine normal karşılıyor

ama 30+ kesimde ailesi bırak afeirn diyeni, normal karşılayan (hele kızlar için) azdı yaş 35- 40sa daha da azdır, sanki herkes serbest serbest büyüdü, rahat rahat flört etti.

Öyle değil kendimden eminim

Bana da yasanmasi cok olasi gelmedi. Sadece hanimefendinin yogun paranoid hisleri gibi. Umarim etrafindan biri durumu fark eder ve iyi yonlendirir
Benim düşüncem paranoid ortam oluşturuluyor ve benim bunu dile getirmem isteniyor. Eğer böyle bir düşünce insanlara söylersem paranoid veya şizofreni tanısı almam sağlanmış olacak çünkü somut delil elimde bulunmuyor. Psikolog öncesi tamam şüphem vardı ama bu kadar değildi psikolojim bozuk değilmiş hatta o zamanlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…