351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

63 ŞANLIURFAYA SELAMLAR

Nişanlımın memleketini ben tanıtmak istemiştim..
Bu mübarek günde peygamberler şehrini kısaca tanıyalım

NE YENİR
Yemek kültürü oldukça zengin olan Şanliurfa’da Ayran çorbasi, çagala aşi, pakla aşi, hitti bastirmasi, sarimsak aşi, isot çömlegi, erik tavasi, semsek, has (marul) dolmasi, mimbar, acir bastirmasi, masluka, lebeni, borani, duvakli pilav, etli köfte (çig köfte), haş haş kebabi, kemeli kebap, tike kebabi, tepsi kebabi, frenkli (domatesli) kebap, kemeli cacik, bostana, koruk salatasi, katmer, aşir aşi, paliza, şillik, haside, kuymak, zingil, paliza geleneksel yöresel yemekler arasinda sayilabilir.

NE ALINIR
Şanlıurfa’da tarihi çarşı ve pazarlarda el dokumacılığı, tarakçılık, ağaç oymacılığı, saraçlık (dericilik), kürkçülük, bakırcılık, kuyumculuk ve taş süslemeciliği ürünleri bulunmaktadır…

Yüzölçümü: 18.584 km²
Nüfus: 1.001.455 (1990)
İl Trafik No: 63
Bu tarihi şehrin, ilk kuruluşu hakkında kesin bilgiler yoktur. Meşhur Arap tarihçisi Ebul Faraç”a göre Şanlıurfa, Nuh Tufanı”ndan sonra yeryüzünde kurulan ilk yedi yerleşim merkezinin ilki ve en önemlisidir. Hz. Adem (A.S.)”ın çiftçilik yaptığı, Hz. İbrahim ****** Hz. Eyyüp, Hz. Şuayp, Hz. Elyasa gibi peygamberlerin yaşadığı bu bölge bugün “Peygamberler Şehri” diye anılmaktadır. Hatta Hıristiyanlar, Hz. İsa”nın mendilinin Şanlıurfa”da bulunmuş olmasından dolayı buraya Dir-Mesih adını vermişlerdir. Şanlıurfa”nın yüzyıllar boyu ayakta durmuş olması, manevi bir himayenin eseri olsa gerektir.
Urfa ilinin ilçeleri; Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç ve Viran şehirdir.
NASIL GİDİLİR
Karayolu: Şanlıurfa yurdumuzun güneydoğu sınırlarında ve Arap ülkelerine geçişte yer alması ve GAP’ın merkezi oluşu nedeniyle karayolu ulaşımda önemli rol oynamaktadır.
Havayolu: Kentte havalimanı bulunmaktadır.

Son düzenleme:
mektubum o kadar hoşuna gitmiş ki o da yazdı hemen. askerden dönene kadar ha mektup yolladım ha mektubum gelicek diye güzel vakit geçer diye düşünüyorum :78:

mektupçu güzeller burdaymış. güzel ve hızlı geçicek emin ol

ben postaneyi sürekli aramıştım kaç günde gider, kaç günde gelir diye çarşılarda olmasa halimiz yaman :18: hareketli bişeyler çalalımda duygusala bağlamayalım sanki bu gitarlada ağlak yada romantik bişeyler oldu..

Ben o kadar şey yazdım uğraştım kimse beni iplemedi bile.hıh.

Acrocuummm
pek bi huysuz gördüm seniii
yazdıklarını okudum tatlım benim anlattıklarım alttan almak konusunda değil ben bazen çok sorun cıkarabiliyorum o davranışımdan kurtulmak istiyorum ya da doğru şeyler isteyip biraz sert ifade ediyorum.. ama iyi gidiyor kızlarr artık umudum var
cumartesi biraz tökezledim ama yine de hemen toparladım sevdicek de öyle ben yumuşak konuştukça o da bi şefkatli bi anlayışlı oluyo
Özledim ya hu sizi 2 günde

Evet önemli olan alttan almak degil zaten soylemek istedgin seyi icinde tutmayacaksin ama dogru zaman dogru iletisim kalibini kullanarak aktaracaksin sen iyi gidiyorsun seyma

Evet önemli olan alttan almak degil zaten soylemek istedgin seyi icinde tutmayacaksin ama dogru zaman dogru iletisim kalibini kullanarak aktaracaksin sen iyi gidiyorsun seyma

Teşekkür ederim İlkay'cım daha önceleri de denemiştim ama olmamıştı hiç... Mesela dün 'nereden ev tutabiliriz' i konuştuk daha önce olsa kesin kavga ederdik Ama etmedik Güzelce konuştuk

Teşekkür ederim İlkay'cım daha önceleri de denemiştim ama olmamıştı hiç... Mesela dün 'nereden ev tutabiliriz' i konuştuk daha önce olsa kesin kavga ederdik Ama etmedik Güzelce konuştuk

senin adına sevindim canım. emn ol iletişim sorunu tüm çiftlerde azda olsa var..
bizimkiside sinirlenince sesini yükseltir.. nefret ediyorum bu huyundan. ister istemez elektriklerini bizede yanstıyolar

Cok sevindim canim insallah böyle devam edecek ve siz özellikle düğün oncesi dönemi sakin sakin geçireceksiniz

günaydın kızzlarr .. bi haftasonunu daha geride bıraktık. fazla kimse yoktu hakikaten burda acaba askerini görmeye giden oldu mu aramızdaa ramazan dolayısıyla ben bu ara hiç gidemicem... gerçi belki herkes öyle düşünüyordur

Cok sevindim canim insallah böyle devam edecek ve siz özellikle düğün oncesi dönemi sakin sakin geçireceksiniz
İnşallah canımm Umarım sorun olmadan atlatabiliriz:18:

Ben hiç gitmedim ve gidemiycem tatlım

senin adına sevindim canım. emn ol iletişim sorunu tüm çiftlerde azda olsa var..
bizimkiside sinirlenince sesini yükseltir.. nefret ediyorum bu huyundan. ister istemez elektriklerini bizede yanstıyolar

Ben yüksek sese tahammul edemiyorum, o ortami birakip gidesim geliyor normal konusurken bile ses tonu yuksek olanlari dinlemekte zorlaniyorum :44: ailemde kimse bagirmadigi için galiba esimin annesi babasi sinirlenince hatta normal zamanda bile yuksek tonda konusurlar, cok şükür esim oyle degil

İnşallah canımm Umarım sorun olmadan atlatabiliriz:18:

Ben hiç gitmedim ve gidemiycem tatlım
1 kere bile mi:26: aslında (sırf teselli için söylemiyorum bunu) 1 gün görüşmek yetmiyor çok özlediğini anlıyorsun hiç gitmemiş gibi oluyorsun. . keşke gitmeseydim diyorsun ayrılmak o kadar zor ki. hazır şimdi alışmışken devam etmek daha iyi . belki de böylesi iyi senin için canını sıkma canım

Son düzenleme:
Aynen canım gitsem yatılı kalma imkanı olmuycak evli olmadığımız için zaten annemler de müsaade etmez haliyle okul döneminde olsa kaçar giderdim ankaradan
E böyle olunca gidip de ce deyip gelmek canımı acıtır

heheh aynen öyle . bu yüzden ben de bi daha gitmicem sanırım.. düşünüyorum:44: 2 ay kaldı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…