36 yaş çocuk için geç mi ?

İlerde pismanlik yaşar msnz bilmem ama yumurta rezervlerinize baktırın dondurun duruma göre. 35 sonrası ileri yaş gebelik diye geçiyor belki arastirmssnzdr. Aynı yastayım sizinle. Ürkecek bir şey yok maddi anlamda uygunsnz doğumdan itibaren yardımcı tutarsnz yada aileler uygunsa yardım ederler bakımda korkck bir şey yok.

Çok büyük sorumluluk.Ama ikinci çocuktan sonra şunu anladım ki tek çocuk büyütmek çok rahatmış:) Tabiki kararı siz vereceksiniz.Sizin hayatiniz,sizin aile dinamiginiz neyse ona göre en doğru kararı verin.Biz burdan yapın desek yapacakmısınız.çocuktan sonra bambaşka bir boyuta geçiyor insan.
Çocuksuz hayat anılarda kalıyor.
Asla vazgeçemeyecgim iki evladım var Ama çok zor.Buna hazır hissediyorsanız olabilir ancak.

38 yaşında ve hamileyim.Ben geç olduğunu düşünmüyorum.Hatta bebeğin ne kadar kıymetli olduğunu ve hayatıma başka bı anlam katicagini,küçük bı insanı en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacağımi,hayatıma bambaşka bi amaç katicagini düşündükçe daha da heyecanlanıyorum

Size özelden msj atmak istedim ama beceremedim mi yoksa mesaj kısmınız kı kapalı anlamadım..Siz yazarsanız sevinirim

Annem beni de 40 yaşında doğurmuş. Bence yaştan yana sorun yok ama yaş ilerledikçe anne çocuk arasındaki kuşak farkından dolayı çok uçurum oluyo diye düşünüyorum yani benim annemle aramda çok uçurum vardı. Despot sevgsinide pek belli edemeyen bi kadındı. Sarılıp annem deyip dizlerine yattığımı hatırlamam. Zaten ben 16 yaşındaydım vefat ettiğinde de.
Bence çocuk istiyorsanız yaşınız sağlığınız elden gitmeden dünyaya getirin Allah izin verirse. Sonrası çocuk içinde zor anneye doyamadan arkadaş olamadan geçip gidiyor ömür

26 yaşında anne olan biri olarak 35 benim icin gec bir yaş. Çünkü gercekten enerji ve sabır gerektiriyor. Ben 35 yaşında o kadar sabırlı ve enerjik olabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Tabi bu kisiden kisiye degisebilir. Cocuk olmadan önce esinizle gezip evliliğin tadını çıkardıysanız beklemeyin derim. Ben 3 sene bekledim cocuk icin. Hem yaşım gencti hem de evliligimin tadını çıkarmak istedim.
Bir de cocugumla aramdaki yas farkının cok fazla olmasını istemem. O yüzden ben 25-32 yas arası idealdir diyorum.

Eltisi doğurdu diye, öncekine oyun arkadaşı olsun diye, kocayı eve baglayayim diye ,allah verdi diye, erkek olsun diye,kaza oldu....vs diye üçer beşer doğuranlara alıştık da Menopoz ertelemek icin dogurani ilk kez duydum

Yurtdışında yaşıyorsanız hem çocuk hem sizin için tam zamanı, burdaysaniz kaç yaşında olursaniz olun çocuk icin haksızlık...

Öncelikle her şeyi kendi yaşam cerceveniz içinde degerlendirin. Çocuk sahibi olmanın erken vakti var ama geç vakti sadec tıbbi anlamda var. Yoksa istediğiniz zaman menepoza girmeden önce çocuk sahibi olabilirsiniz. Sadece belli bir yaştan sonra tahammül etmek zor oluyo. Tıbbi olarak da yumurta kalitesi sperm kalitesi yavaş yavaş düşüyor. Ancak çok önemli bir nokta da var ki sadece zaman geçiyo diye de gerçekten istemediğiniz bir çocuğu dünyaya getirmek de doğru değil. Ben 29 yaşında anne oldum isteyerek. Çok zorlandım çok yıprandım ama onunla mutluyum. Çocuk sahibi olmadan önce eşim de ben de çok şey düşündük çok fazla endişemiz vardı. Ailemize geleceğini öğrendiğim zaman tüm kaygılar dağıldı tek odak noktamız o oldu. O artık vardı ve ailemizin en önemli parçası oldu. Doğduktan sonra da öyle . Tüm çabamız onu sağlıklı mutlu ve hayatta tutmak yönünde oldu. Şimdi 2 yaşında hayatta tutmaya çalıştığım çocuğun artık kendi teecihleri var.
Pişman olur musunuz bilmiyorum etrafımda pisman olan kadınlar var. Ancak bu herkesin pişman olacağı anlamına gelmiyo. Belki sevgi evlerinden evlat edinmeyi ya da koruyucu aile olmayı da düşünebilirsiniz. Ben bir tane biyolojik olarak doğurdum ikincisini kalpten dogurmayi düşünüyorum. Ayrıca ekleyeyim arkadaşım 42 yaşında ilk bebeğini dünyaya getirdi sağlıklı bir şekilde

Bence gec diil ya, yani ben daha erken yapmayı düşünürdüm istedigim icin ama içinizde öyle bir arzu yoksa kim ne diyebilir ki? Belkı 2-3 sene sonra isteyeceksiniz, sağlığınız yerindeyse bence bir sorun olmaz

Ben 37 yaşımdayım. Simdi 7 aylık bir bebeğim var. Gayette mutluyum

Aynı yaştayız sizinle..5 ay önce anne oldum.Ne kadar güzel bi duygu olduğunu anlatamam ama daha erken yaşlarda tatmak isterdim...
Fiziksel olarak güçlü ve çok enerjik olmama rağmen çok yoruluyorum çünkü.Öyle ki hep 2 çocuk sahibi olmak istememe rağmen, 2. bebeği düşünemiyorum bazen.Gücümün yetemeyeceğinden korkuyorum.Kimse kızmasın ama maalesef yaş faktörü var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…