günaydın arkadaşlar
eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:
selam waters inşallah bol sütün olur kızını uzun süre rahat rahat emzirirsin. süt için rezeneyi hazır paketlerden mi alıyorsun yoksa aktardan alıp kaynatıyor musun? humana, malt içeceği gibi şeyler kullanıyor musun? doğumdan 1 ay önce falan başlamak daha mı faydalıdır? ne çok şey sordum lohusa bir kadına ama vaktin olmazsa da önemli değil. ben olsam vakit bulamazdım herhalde okuyup cevaplamayaMerhaba Zarpandit, ayrılmıyorum burdan ama seyrek girebilirim. Herkes farklı tecrübelere sahip ve paylaşmak çok güzel. Hamile arkadaşlar ve hamile kalacak arkadaşlar için şu tecrübemi paylaşmak istrerim. Sütüm iyi, bunun için yapılacak şey sağlıklı beslenme ve bol bol su içmek ve piskolojik olarak bebeğinizi emzireceğinizi istemeniz. Öyle tatlılar, şekerli kompostolar ( az şekerli olabilir ), hamur işleri, 3-5 kişilik yemek yok. Su, rezene, ısırganotu..vb bitki çayları, az şekerli veya sadece meyvenin şekeri ile komposto.( 2 lt su + 1 lt bitki çayı ve diğer sıvılar )/ gün. Bir de sık sık emzirmek, eğer bebek uzun uyumuş ve göğüsler dolmuş ise pompa ile çekip göğsü boşaltmak uyanınca biberondan çekilen sütü vermek. Şu anda bu tecrübemi paylaşmak istedim.
.
gunaydın arkadaşlar ..
Azerbeycandan sıze sıcacık selamlarımı gonderıyorum .. burada saat 10 30 .. turkıye ıle aramızda 2 saat farkı var .. ılginç bır ulke .. deneyımlerımı ve gozlemlerımı ılerleyen gunlerde paylasırım ..
. Dun adetımın tam 14. gunuydu ..ınşallah yumurtayı kacırmamısızdır ..maceralı bır ucak yolculugu gecırdım .. ucak kalkarken bır bayan yolcu panık atak gecırdı .. bagırmaya başladı ..havalanan ucak tekrar ındı .. ınerken de fenalastı .. ben daha cok korktum .. ambulans geldı .. guvenlık geregı butun bagajları takrar ıdırdıler falan ..tam 2 saat gecıktık .. ama ucak manzarası harıkaydı .. ne derlerse desınler en guzel bızım ulkemız .. yukarıdan ıstanbul manzarası harıkaydı ..sonra gurcıstan uzerınden uctuk .. hep daglık .. hıc yesıllık yok azerbeycan da pek guzel degıl ..tabıı yukarıdan gordugum kadarıyla .. bakuyu daha gezmedım .. sızlerle paylasırım ..
... baharnaz ..cok az kalmıs .. ınşallah hamılesındır ..
....beyaz inşallah sen de hamılesındır .. ( inşallah bız de ..)
....erverdı tedavın ıyı gıdıyor anladıgım kadarıyla ..inşallah her sey gonlunce olur
....denızcım .. zarpandıt ıyı dıleklerınız için cok tesekkurler ..
herkese cok sellammm
zarpandit canım burdada merkezden merkeze uygulamalar ilaçlar değişiyo. benim iki denememde de transfer sonrası progesteron vajinal fitil verdi bana doktor. sabah öğle akşam 200mg lik paketten birer adet uyguluyordum. bide clemara bant idi sanırım kalçamın üstüne plastik bant yapıştırdım 12 gün boyunca bi sağa bi sola. o kadar iğne falan olmadım ağızdan da hap falan almadım.Erverdi, detayli bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Ben sinirsiz denemelerim sonucunda her acidan cok yipranmis durumdayim. En son denedigimizde artik " Bu isin sonu yok, dene dene, olmuyor iste" demistim. Sonra esim bir kez de kendi ulkende kendi dilini konustugun doktorlarla dene, hem TR'dekilerin tup bebekte iyi olduklarini soyluyorsun demesiyle, orada deneme karari aldik biliyorsun.
Ilk siklusta 36 yumurta toplandi, esim duydugunda neredeyse bayilacakti "Ne demek yani 36 tane mi bebegimiz olacak" diye....3 kez taze siklus, hepsinde de kisa protokol uygulandi. Cok sukur yasima gore folikul sayim iyi, doktorum, rahmin yasina gore daha genc deyip dururdu. Ikinci siklusta sayi 16'ya indi, 3.de de 18 folikul oldu ve cogu dollendi, o yuzden bizim sayisiz dondurulmus denememiz var. Halihazirda 4 adet daha dondurulmus embriyomuz var burada ama onlari ne yapacagiz bilmiyorum. Burada embriyolar ciplak gozle ve hucrelerin bolunmesine gore kaliteleri belirleniyor. Sanirim yakin bir tarihe kadar orada da oyleydi ama simdi bir cok merkezde yeni IMSI, FISH, RA-CGH medodlari kullanilarak, goze guvenilmeyip bu isleri makinalara birakiyorlar. Simdilerde anlasildiki gozle harika gorunen bir embriyonun aslinda gercek anlamda harika olmadigi cikti. Bunlar bu makinaya sahip olan merkezler ve bu merkezlere giden hastalar icin gercekten daha cok sans ve basari demek.
Bende de Gonal F +Metrodite kullanildi, her yeni siklusta hep OHSS olustu, ilaclara cok cabuk cevap veriyorum. Bu kadar folikul ve embriyo ile basari sagladik mi canli bebegimiz var mi? Hayir, yok! Bir arkadasim ( hic yumurta bulunamiyor, yada yumurta yok oluyordu) o donemlerde sana hayranim ne guzel bir suru yumurta uretiyorsun demisti, ben de sonuca bakalim ikimizde ayni durumdayiz demistim.
Transferden iki gun once, crinone jele baslaniyor, transfer gunu de trasnferden sonra yapiliyor ve gebelik testine akdar crinone jel de devam ediyor, ostrojen ve progestron takviyeleri testlere gore extra veriliyor. Burada transferden sonra agizdan ilac veriliyor, orada igne veriliyor sanirim.
Ilk denememizde beni hastanede 3 gun yatirmislardi, ben de kuzu kuzu yatmistim, hatta doktorum sirtimi dayayip kitap okudugum icin bu pozisyon hosuna gitmemis, bana hemen uzanmami soylemisti. Ondan sonrakilerde yurtdisinda ve diger ulkelerde 2-3 saat sonra eve gonderiyorlar demistim ve transfer sonrasi dinlendikten sonra eve gelmistim. Tabii onlarin sistemi de yillar icerisinde degisti. Buradaki embriyologumuzun doktora egitimi var, doktorum hastanenin bolum baskani ve basarili bir doktor.
Bakalim simdi, orada da deneyecegiz. Kismetimizde varsa olur, en azindan her seyi denedik deriz. Yoksa ben yine artik bir cocugum olamayacagini kabul edip, hayatta baska seylerden zevk almaya devam edecegim.
Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.
selam hoşgeldin canım. bu 19 aylık süreçde neler yaptırdın nasıl incelendiniz de sebepsiz grubuna girdin bunları yazarsan daha gerçekçi yorumlar yapabiliriz canım?günaydın arkadaşlar
eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:
Arkadaşlar merhaba,
42 yaşındayım şu anda 8 aylık hamileyim. Hamilelik maceramda yaş takıntım olduğu için doğum izninde olduğum şu dönemde topiğinizi keşfettim. Büyük bir keyifle baştan sona okudum. Benim yaş grubum gerçekten zorlu sınavlar verdi. / veriyor.
Son sayfalardan sonra yazma gereği hissettim. Muhtemel ilk mesajım diye beni ciddiye almayacaksınız ancak okuduklarımdan sonra gerçekten ağzım açık kaldı.
Ben Memorial'de ilk denememi Semra Hanımla yaptım sonuç sıfır. Ben şimdi Semra Hanım Memorialın reklam yüzü, ben ona gittim ama hiç memnum kalmadım, ilgi görmedim aman ha uzak durun desem ne derece etik olur. Ona giden bir acaba demez mi ? Bu işe emek, umut, para dökülüyor. İnsanların asgari müşterekte aklı fikri var. Tıbbi bir bilgisi olmayan hatta ilk denemesini yaptığını söyleyen biri nasıl olurda bu kadar keskin konuşabilir. İnsanların moralini bozmak umudunu kırmak bu kadar mı kolay.
Arkadaşlar bu cümleleri sarfedebilmek için çok afedersiniz cahil cesareti lazım. Bu bir ekip işi ekibinde kim çürük elma ister. Hale Hanım iyi değilse 2001 den beri nasıl olurda Semra Hanımla çalışır. Bugün varlar yarın yoklar bu onların şahsi başarıları değil lab. başarısı, emb başarısı kısaca ekibin ve Memorial gibi bir markanın başarısı. Ve böyle bir ekibin başı sıradan bir hastaya kendi doktoru için, kendi dişlisinin bir çarkı için onun makinası iyi değil diyecek bu olabilecek birşey mi ? Bu mümkün mü ?
Bir sürü insan bu satırları okuyor. Bilip bilmeden bizler kim oluyoruz ki bir doktoru ve hastaneyi yargılayabiliyoruz. Biri de yazmış bir doktor 3 yumurta gördü, diğeri 5 . E peki arkadaşım adama sorarlar niye 3 olana inanmadın da 5 olana inandın. Bu 5 işkembe- i kübradan sallanmış olamaz mı ? kötü denince tu kaka, iyi denince müthiş dr. varmı böyle bişi.
Belki bilmek istersiniz ben 2. denememde Hale Hanımla hamile kaldım ve şu anda devam eden gebeliğim onun sonsuz emekleriyle.
Tabi ki İnsanlar tavsiye edebilir, (+ ) veya (-) leri belirtebilir ancak bu tip eleştiri gerçekten çok çocukça ve hayal ürünü.
Yazık çok yazık.
alabamacım ne haber?
arada yazını aşağıda görüyorum.pek girmiyorsun.ya da giremiyorsun.nasıl gidiyor?sen de olmaya başladın mı koca göbiş.yerimseniben
kız ordamsın.hadi göreyim seni yap bi yallah tazzik.
seni niye ciddiye almayalım bizim burda ciddiye almadığımız kimse olmadı. ama sen boşuna okumuşsun demek çünkü bunca insanı ciddiye almamışsın. zart yorumu yapıp yokolmuşsun ve nedemek istediğin de anlaşılmamış aç bakalım biraz anlayalım sen iyi bişi mi söyledin kötü bişi mi ? kime yazık hocam ya kime huuuu kim oluyosunda damdan düşer gibi yazık diyip yokoluyosun aloooo
Arkadaşlar merhaba,
42 yaşındayım şu anda 8 aylık hamileyim. Hamilelik maceramda yaş takıntım olduğu için doğum izninde olduğum şu dönemde topiğinizi keşfettim. Büyük bir keyifle baştan sona okudum. Benim yaş grubum gerçekten zorlu sınavlar verdi. / veriyor.
Son sayfalardan sonra yazma gereği hissettim. Muhtemel ilk mesajım diye beni ciddiye almayacaksınız ancak okuduklarımdan sonra gerçekten ağzım açık kaldı.
Ben Memorial'de ilk denememi Semra Hanımla yaptım sonuç sıfır. Ben şimdi Semra Hanım Memorialın reklam yüzü, ben ona gittim ama hiç memnum kalmadım, ilgi görmedim aman ha uzak durun desem ne derece etik olur. Ona giden bir acaba demez mi ? Bu işe emek, umut, para dökülüyor. İnsanların asgari müşterekte aklı fikri var. Tıbbi bir bilgisi olmayan hatta ilk denemesini yaptığını söyleyen biri nasıl olurda bu kadar keskin konuşabilir. İnsanların moralini bozmak umudunu kırmak bu kadar mı kolay.
Arkadaşlar bu cümleleri sarfedebilmek için çok afedersiniz cahil cesareti lazım. Bu bir ekip işi ekibinde kim çürük elma ister. Hale Hanım iyi değilse 2001 den beri nasıl olurda Semra Hanımla çalışır. Bugün varlar yarın yoklar bu onların şahsi başarıları değil lab. başarısı, emb başarısı kısaca ekibin ve Memorial gibi bir markanın başarısı. Ve böyle bir ekibin başı sıradan bir hastaya kendi doktoru için, kendi dişlisinin bir çarkı için onun makinası iyi değil diyecek bu olabilecek birşey mi ? Bu mümkün mü ?
Bir sürü insan bu satırları okuyor. Bilip bilmeden bizler kim oluyoruz ki bir doktoru ve hastaneyi yargılayabiliyoruz. Biri de yazmış bir doktor 3 yumurta gördü, diğeri 5 . E peki arkadaşım adama sorarlar niye 3 olana inanmadın da 5 olana inandın. Bu 5 işkembe- i kübradan sallanmış olamaz mı ? kötü denince tu kaka, iyi denince müthiş dr. varmı böyle bişi.
Belki bilmek istersiniz ben 2. denememde Hale Hanımla hamile kaldım ve şu anda devam eden gebeliğim onun sonsuz emekleriyle.
Tabi ki İnsanlar tavsiye edebilir, (+ ) veya (-) leri belirtebilir ancak bu tip eleştiri gerçekten çok çocukça ve hayal ürünü.
Yazık çok yazık.
şu okuyup rahatsız olduğunuz yazıları sizi karamsarlığa sürükleyen yada haksızlık yapıldığını düşündüğünüz yazıları bi zahmet alıntı yapıp şu sayfaya yapıştırsanız da biz de okusak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?