günaydın arkadaşlar
eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:
Günaydın benim ilk denemem yaşım 37 test günü bekliyorum canım
günaydın güller herkese günaydına.s.a.s.a.s.
günaydın arkadaşlar
eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:
günaydın canım;Erverdi, detayli bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Ben sinirsiz denemelerim sonucunda her acidan cok yipranmis durumdayim. En son denedigimizde artik " Bu isin sonu yok, dene dene, olmuyor iste" demistim. Sonra esim bir kez de kendi ulkende kendi dilini konustugun doktorlarla dene, hem TR'dekilerin tup bebekte iyi olduklarini soyluyorsun demesiyle, orada deneme karari aldik biliyorsun.
Ilk siklusta 36 yumurta toplandi, esim duydugunda neredeyse bayilacakti "Ne demek yani 36 tane mi bebegimiz olacak" diye....3 kez taze siklus, hepsinde de kisa protokol uygulandi. Cok sukur yasima gore folikul sayim iyi, doktorum, rahmin yasina gore daha genc deyip dururdu. Ikinci siklusta sayi 16'ya indi, 3.de de 18 folikul oldu ve cogu dollendi, o yuzden bizim sayisiz dondurulmus denememiz var. Halihazirda 4 adet daha dondurulmus embriyomuz var burada ama onlari ne yapacagiz bilmiyorum. Burada embriyolar ciplak gozle ve hucrelerin bolunmesine gore kaliteleri belirleniyor. Sanirim yakin bir tarihe kadar orada da oyleydi ama simdi bir cok merkezde yeni IMSI, FISH, RA-CGH medodlari kullanilarak, goze guvenilmeyip bu isleri makinalara birakiyorlar. Simdilerde anlasildiki gozle harika gorunen bir embriyonun aslinda gercek anlamda harika olmadigi cikti. Bunlar bu makinaya sahip olan merkezler ve bu merkezlere giden hastalar icin gercekten daha cok sans ve basari demek.
Bende de Gonal F +Metrodite kullanildi, her yeni siklusta hep OHSS olustu, ilaclara cok cabuk cevap veriyorum. Bu kadar folikul ve embriyo ile basari sagladik mi canli bebegimiz var mi? Hayir, yok! Bir arkadasim ( hic yumurta bulunamiyor, yada yumurta yok oluyordu) o donemlerde sana hayranim ne guzel bir suru yumurta uretiyorsun demisti, ben de sonuca bakalim ikimizde ayni durumdayiz demistim.
Transferden iki gun once, crinone jele baslaniyor, transfer gunu de trasnferden sonra yapiliyor ve gebelik testine akdar crinone jel de devam ediyor, ostrojen ve progestron takviyeleri testlere gore extra veriliyor. Burada transferden sonra agizdan ilac veriliyor, orada igne veriliyor sanirim.
Ilk denememizde beni hastanede 3 gun yatirmislardi, ben de kuzu kuzu yatmistim, hatta doktorum sirtimi dayayip kitap okudugum icin bu pozisyon hosuna gitmemis, bana hemen uzanmami soylemisti. Ondan sonrakilerde yurtdisinda ve diger ulkelerde 2-3 saat sonra eve gonderiyorlar demistim ve transfer sonrasi dinlendikten sonra eve gelmistim. Tabii onlarin sistemi de yillar icerisinde degisti. Buradaki embriyologumuzun doktora egitimi var, doktorum hastanenin bolum baskani ve basarili bir doktor.
Bakalim simdi, orada da deneyecegiz. Kismetimizde varsa olur, en azindan her seyi denedik deriz. Yoksa ben yine artik bir cocugum olamayacagini kabul edip, hayatta baska seylerden zevk almaya devam edecegim.
Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.
resimdeki kızın da çok tatlıymışcokacimcoookyerim onu ben
kim müsaitse benim evimde geniş çok boğuk iç içede eşyalı değil rahat site içi huzur verici sessiz bir yer...beyaz
sen çok iyisin.kalma konusunda benim de aklımdan geçmişti.ama benim evim çok küçük.durun güldüreyim sizi.hani buradan yel esse oradan duyarsın misali.ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.:roflol:)2 odam var.biri y .odası diğeri de hem oturma,hem yemek,hem misafir...herşey işte...gönlüm zengin,ferah ama ne yaparsın gönül de ancak birine veriliyor!!yüreğimde ise her sevgiye sevgiliye,dostluğa yer var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?