Baharnaz, yuruyuse baslaman iyi olmus, aferin sana. Bu aralar hic tursudan bahsetmiyorsun, geldi gecti mi? Umarim Pzt. guzel haberlelrle geleceksin.opuyorumnanaktan
Denizverdi, nicin Gonal F ve Menegon farkli? Sende nasil farketti aciklar misin lutfen?bilmiyorumkismile
Kinderss, yuzuyor musun? O semsiyenin altindaki sen misin yoksa?sengözlerimebaksanab
Beyaz, Hosgeldin! Daha cok bekleriz.sositososito
Patikler,Deniz bulut, Hulya, Absynth[/B],Alabama ,Limonkabugu,opuyorumnanaktan
pazar akşamı sol ayak üstüne hafif iniş yaparak sol ayak küçük parmak tarak kemiğini kırdım. bebek iyi. bu da kırığımın ne olduğu nihayet adını ssk raporumdan öğrendim 5. metatars fraktürü. internetten tam da dediği gibi oldu :
Metatars Kırıkları
Ayakta metatars kırıkları (tarak kemiği kırıkları) ayağın üzerine yukardan yük binmesi veya ani burkulmalar sonucunda oluşur. Bu yazıda özellikle 5.metatars kırığı ( jones kırığı) üzerinde durulacaktır. 5.metatars kırıkları ayak bileği burkulmaları sonrasında en sık rastlanan tarak kemiği kırıklarıdır. Özellikle profesyonel sporcularda önem kazanır. Bu kırıklarda kırığın tipine göre cerrahi tedavi ihtiyacı söz konusu olabilir. Basit deplase olmayan (kaynamış ) tiplerinde dahi 6-8 haftalık bir iyileşme dönemi ihtiyacı söz konusudur. Metatars Kırıklarında Deplase kaynama güçlüğü olan bölge kırıklarında cerrahi yöntem ile tedavi yapılır. Ameliyat sonrasında ilk 4 hafta üstüne yük vermeden ikinci 4. hafta üstüne yük vererek yapılan fizik tedavilerle 8 haftalık bir iyileşme sürecinden geçilecektir.
kinderms: canım benm nin cinsiyeti daha beli olmadı ve ben öğrenmek istemiyorum hatta ikili testin sonucunuda öğrenmek istemiyorum çok korkuyorum
deniz blt demek thy de çalışıyon ben hep ssk düşünmştüm ne garip e canım rahatlamana sevindim
ya deniz ben sanki ruhsal çöküntü yaşıyorum gibi artık hiç kendimi sevmiyorum kendimi beceriksiz iişe yaramaz şişko çirkin hissediyorum sanki gitiğim heryere kötü şeyler göütürüyorum gibi bir durumdayım ve çok çabuk ağlıyorum kendimi cidden çok beceriksiz bulmaya başledım bu niye oldu bilmiyorum bu durumun hamilelikle ilgisi varmı odan da emin değiilim ama bir tuhafım sence hamşlik yapar mı bunu
erverdi dua etmişsin allah kabul etsin bana biraz dua edermisin bu aralar çok ağlamklıyım sanki zor durumda kalsam kimse bana yardım etmez elini uzatmaz hissine kapılmışım kendimi çok çarasiz hissetmeye başlamışm inş.geçer hayatımın hiç bir devresinde böyle bir durum yaşamadım
vanilya tedavin in.ş iyi sonuçlar verecek ve sen isteiğine ulaşacaksın
baaharnaz demek sende ismek çi oldun sen dur hele sana aarada öyle yorgunluklar çökecek ki ne kursu kız yorma kendini bvence
beyaz. canım çoktandır görünmüyrdun biraz ümitlerin toparlanmştır inş.kendine gelmişşsin inş.
Vanilya, tedavi detayi icin tesekkur ederim, bir sonrakileri de paylasirsan sevinirim. Ben hic menegon oyle su ve toz filan karistirmadim Denizverdi'nin bahsettigi gibi. Bakalim bana ne verecekler seninki gibi soft olacagi icin benzer olmasi yuksek gorunuyor. Igne yerleri ve acilari icin cok endiselenme canim, olsun ne yapalim biraz morluk ve aci olsun, yeterki bebisine kavus, sonrasini dusun lutfen. Ince uclu enjektor bulamama konusu uzucu olmus biraz ama simdi buldugun yerden bir cok sayida alip evde bulundurman bir sonraki icin kolaylik olabilir. Cok kolay gelsin.:1hug:
Merye, sanirim yasadigin bu duygusalliklar normal, genelde bazi kadinlarin bebek dogduktan sonra depresyona girdiklerini okumustum. Hormonlardan farkli duygular hissediyorsun, bebegin buyuyor, anne olmaya hazirlaniyorsun, kadinlar icin bir cok statu bir arada yakinda yani...Hem es, hem anne, hem calisan kadin...Esinden yardim iste bence ve yakin arkadaslarinla da durumunun paylas yada bizimle paylas. "Sikintilar paylasildikca azalir, sevincler paylasildikca cogalirmis."
Vucudundaki degisiklikler, kilo alman, karninin buyumesi, bunlar bebege ulasman icin olasi yasanilmasi beklenen seyler canim. Cirkinlestigini de hic sanmiyorum, bence daha da guzellesmisindir. Aldigin kilolarin bir cogu dogumla gidecek zaten, kalanlar icin de sonra caresine bakarsin. Lutfen kendini sev ve begen. Hatta aynanin karsisina gec guzel oldugunu ve kendini cok begendigini kendine soyle lutfen ve bunu her sabah tekrarlamayi unutma. Bu tur durumlarda alisveris bence en guzel ilaclardan birisi...Cik kendine cici birseyler al, guzel bir makyaj yap, kuafore gidip sacini her zamanki yaptirdigindan farkli bir sey yaptir, aksama da sanki bir misafir bekliyormus gibi normalden daha ozenli bir masa hazirla ve keyfine bak. Eminim kendini cok daha iyi hissedeceksin.kaydirigubbakcemile5
Arkadaslar,
bugun tedaviye basladik, ilk ignemi oldum bile :) insallah hayirlisi olur.
Semra hanim'la gorustum bana cok guven verdi, yalniz soyledikleri ilgincti.
Birinci tup tecrubemi ve hsg mi gorunce bana sizin icin 2 yol onerebilirim, birincisi problem tespit etmek icin laporoskopi/ histereskopi yapmak dedi cunku gordugu kadariyla sizin dogaldan cocugunuzun olmamasina cok acik bir sebep yok dedi, ikincisi de dusuk doz ilacla az yumurta gelistirmek ve sperm seciminde IMSI yapmak dedi. Ben de 2. yi sectim cunku beklemek istemiyorum. Eger bundan olumlu sonuc alamazsak o zaman istediklerini yapacagiz.
Antrallar guzel boyutta 3 tane, 4 tane kucuk ve 2 tane minimini yumurta oldugunu soylediler.
Nisan ayinda da benzerdi durumum.
test sonuclarimi bekledik onlar normal cikinca ilaclari alip bismillah diyerek ilk igneyi vurduk bakalim.
Semra hanim takip edebildigi kadariyla edecek bundan sonrasini, cuma gunu ultrasonla bakacak o zaman kesin anlariz yumurta durumunu.
Falcidan etkilendim mi evet ama Memorial, Semra hanim ve Hale hanima da guvendim, buradan sonrasi Allaha dua etmek olacak.
iste benden haberler...
bayramla birlikte izine ayrıldım Ekim ayına kadar tatildeyim 3 hafta izin aldım şu anda yurdumun akdeniz sahillerindeyim sonraki hafta Yunanistandayım sanırım bütün Türkler orda toplanmışız vize olayı yok ya kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ekimin 3 ünde İstanbul dayım Zarpdeniz tatlım sen ne zaman geliyodun Ekim 5 de mi?
absynth sende mi tatildesin yoksa :1hug:
alabamam sirinim sen nasilsin canim :1hug:
patiklerimm sen nasilsin :1hug:
Merye her sey yolunda degil mi cinsiyeti belli oldu mu
Baharnaz, yuruyuse baslaman iyi olmus, aferin sana. Bu aralar hic tursudan bahsetmiyorsun, geldi gecti mi? Umarim Pzt. guzel haberlelrle geleceksin.opuyorumnanaktan
Denizverdi, nicin Gonal F ve Menegon farkli? Sende nasil farketti aciklar misin lutfen?bilmiyorumkismile
Kinderss, yuzuyor musun? O semsiyenin altindaki sen misin yoksa?sengözlerimebaksanab
Beyaz, Hosgeldin! Daha cok bekleriz.sositososito
Patikler,Deniz bulut, Hulya, Absynth[/B],Alabama ,Limonkabugu,opuyorumnanaktan
canım hadi bakalım hayırlısı.. İnşallah herşey güzel gelişir. Vanilya'cım şimdi senin dr.'un Semra Hanım mı? Kaç yaşındaydın arkadaşım. bilmiyorumkismile
Oh oh sefan olsun Kinder'im...opuyorumnanaktan
iyiyim tatlım.......
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5
Patikler cok tesekkur ederim, doktorum Semra hanim, 39 yasindayim.
Baharnaz tatlım günaydın sen neden bu kaygılara düştün inşallah her şey yolunda gidecek sen merak etme :1hug:a.s.
baharnaz;başka topiklereki olumsuzluklara bakma.kendi gerçeğine bak.hamilesin işte.sabret 2 gün kaldı.yarından sonra bir gün.sonra görücen ultrasonda rahatlıycaksın.:ecrin_bebek:
ismeğe kayıt yapmışsın.hadi hayırlı olsun.anlatırız arad farklı eğitim var mı diye.bana Ekim başı başlar dediler.sana ne zaman?haziran mı biteccekmiş.ben sormamıştım.iyi doğumuna da yetişir..yerimseniben
DenizVerdi bu kez bekleyiş beni yordu İnşallah pazartesi güzel sonuç alırım
Kursta evet paylaşırız bilgileri canım eğer herşey yolunda giderse otomatik hesaplayıcı 8 mayıs hesaplıyor doğumu kurs bitmeden ben bitiyorum yani son dkya kadar devam edebilirmiyim onuda bilmiyorum bu durumda nolcak ????? bir sürü soru işareti sertifika sınavına girebilcekmiyim son 1 ay devam sızlık yapabilecekmiyim vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?