38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

aldınız patatesin kokusunu di miiiiiiiii...
cans,deniz,vanilya...sizede birer çatal getiriyorum.bekleyin
sırnaşık şey

Denizverdi'cim,
tabii ki tup bebekte tupe ihtiyacin yok ama oncelikle ben kendimi 100% tup tedaviye teslim etmekten yana hicbir zaman olmadim, her ay tup bebek denemesi yapamayacagim cunku, yapabildigim ay da yumurta kalitemiz ayni olmuyor. Hep sayiya takiliyoruz ama bilmiyoruz ki aslinda bu isin sayiyla degil kalteyle alakasi var. Tup bebegi denedigim ayda kotu kalite olup denemedigim ay cok iyi kalite bir yumurta yaparsam ve bir mucize sperm de o ay hizli cikarsa tupun yoksa bu sansin da yok arkadasim. Biliyorum okurken bu yuzde kac sans diyeceksiniz ama 1% risk yazan dis gebeligi yasayan biri olarak ayni zamanda molekuler biyoloji egitimi almis pozitif bilime inanan biri olarak istatistige cok inanamiyorum artik ben. Tek tupun de olsa olmasi nispeten iyi bir sey bu yuzden...ama o tupumun aylar once rahim fimini ceken doktor Aydin bey ki kendisine zamaninda bu kadar guvenmis olmaktan dolayi cok uzgunum bugun beni yanlis yonlendirmis oldugunu maalesef cok gec te olsa anliyorum, asla acilmaz bu tup ve daha sonraki tedavide bir sorun yaratacak bir sebepten kapanmamis dedigi halde benim dis gebelige sebep buyuk bir ihtimalle iltihapli tupummus, ivf tedaviden once buna mudahele edilse bu yasananlar yasanmayabilirdi. Semra hanim bunu bana soylediginde hep Aydin beyin yumurtaniz az yasiniz geciyor laflari cinladi kulagimda ve derin tetkiklere girmeden panikle tedaviye basladim.
Benim yasadigim dis gebelikte aylar once cekile rahim filminde kapali tupum aslinda iltihapli ve muhtemelen acik gorulen de tam iyi durumda olmadigindan embriyo gezinirken saglam gorunen tupe yapisip geri cikamiyor ve tupu patlatiyor. Semra hanim onu alip digerine bakiyor ki iltihapli oldugunu farkediyor, temizlemek icin basinc deniyor tup acilip temizleniyor ama tam acilmamis olabilir buyuk oranda acildi dedi. Yine de almaya gerek gormemis almamis ama tam acilmamis olabilir dedigi icin bu yuzden yarim yamalak diyorum.. Simdi tabii iltihap icin antibiyotik kullaniyoruz, iltihabin baska ne yaptigini bilmiyoruz bu iltihabin rahme verdigi zarar var mi, rahimde bilmedigimiz ne var diye ona bakmak icin histereskopi yapilacak, 3 ay burada 1 ay buradan 3 ay da histereskopi beklemesi 7 ay vakit var tekrar tupe kadar. Bu ilk 3 ay dinlenme verdi bize tupun de en acik zamani dogal yolla denersiniz dedi ama esimin degerlerini duzeltecek vaktim yok.

Bu arada Alabama yazmis dis gebelik ivf te normalden daha sik goruluyor cunku embriyo rahme yerlestiriliyor tabii ama embriyo cok hafif oldugundan dolasmaya devam ediyor her yerde, blastosist oldugunda nispeten agirlasiyor ama rahim icine dogal gebelikte dustugunden hala cok hafif ve birkac gun heryerde gezmeye devam ediyor. Eger tuplerde problem var ise ve tupe girerse istese de geri cikamayabiliyor. Bu yuzden ivf te daha fazla dis gebelik vakasi goruluyor.
tek tupu kapali arkadaslar dikkat nedenini arastirmak onemli cunku iltihap olan tup var ise bunun tespitiin mutlaka yapilmasi lazim, dis gebelik riski cok yukseliyor.

Ayrica bir baska tecrube de ivf sonrasi pozitif sonucunuzu alip ikiye katlamayi yasadiysaniz hesabinizi yapip muhakkak 1500 deger gunlerinde doktordan israrla randevu alip kesenizin yerini gorun yoksa klinikler genelde hersey normal diyor bana dedikleri gibi cunku mukemmel katliyordu ama ikiye katlasa bile keseyi gormeden dis gebelik suphesini hep tasiyin, hele tek tarafta sanciniz oluyorsa beklemeden doktora gidin. Ben bu sekilde gittigimde kimse bana inanmadi iyice bakilinca tupun yirtildigini gorduk !!!

bu hafta halam yine buradaydı bugün gitti. haftaya yine gelecek inşallah. hem eksikleri aldık. hem evdeki tamirat rötüşları yapıldı. sağlam sigorta falan bozuldu elektrikçi 2 kere çağrıldı. hala da tam yapılmış sayılmaz sorun tam çözümlenmedi. salonun şekli falan da değişti kalan bebek eşyaları yıkandı ütülendi (daha tam bitmedi ama çok çok az kaldı). halam öldü bitti. ben ağır iş yapamasam da devamlı ayaktaydım ben de öldüm. haftaya yerleştirme işlerine devam edeceğim. inşallah öbür haftaya bitecek.

bugün doktora gittim. bebek iyi. herşey normal. 2700 gr olmuş. sanırım 4 hafta kalkmadan oturup yatmam bebeğe yaradı. iyi kilo almış :dance:2 hafta sonraya yani 36. haftada yine çağırdı. doktor sezeryen olacaksa da ben 39. haftadan önce almıyorum dedi. doğum için düşündüğü tarih bayram sonrasıymış.tam 39. haftaya başlıorum o hafta. bayramda da burada olacakmış şükür sonunda söyledi. benimki normal doğumu sordu. benim sezeryen istememe karşı. ona neyse sanki o doğuracak. dr tek risk 43 yaş kıymetli bebek dedi. biz normalden yanayız herşey normal olduğu sürece dedi. bir de eskiden 28 yaşından sonra hamile kalan olunca biz yaşlı hemen sezeryen derdik şimdi 28 yaşında hamile kalan yok artık dedi. çok güldüm ama benim işteki arkadaşların büyük bölümü de bebeği 30-40 arası yaptılar. eğitim ve çalışma hayatı kadınların erken doğurmasını engelliyor sanırım. neyse eğer kendi aniden gelmeye karar vermezse ben hala sezeryenden yanayım normal doğumun risklerini kaldırabilecek sinir yok bende. hastane memorial da florence nigthingale de olabilir dedi. gönlüm memorial dan yana. başka birşey olmazsa oraya gideceğim. her durumda 38. haftada çatı muayenesi denilen şeyi yapıp bebek kanala girdi mi vs bakacakmış. ben sezeryen istediğimden bana yapmaz sanmıştım yırtamadım.
ay benim oğlanın ağzı burnu tıpatıp babası. ne yapalım. tipi benzesin benzeyecekse huyu benzemesin demiştim. ilk kısmı tuttu. yerimseniben

adı için son karar batu oldu. valla hala ben bile bulduğum isme alışamadım ama bebek şekeri ısmarlayıp böyle yazdırdım.

zaman yaklaştıkça heyecan arttı. şu an bana kim ne dese oto moka ağlıyorum. lohusalık koly geçse bari. azıcık waters dan feyz alsam sempatiksalakcinni:bbo:kafamçokkarıştı

Son düzenleme:

Ben som yasadigimda idrar testini her kan testinden sonra yapmis biri olarak hassas test kullandigim halde betahcg 50 iken hic cizgi, 182 iken yarim saat sonra belli belirsiz ve 450 iken cizgiyi gormustum. Bu yuzden kan testini oneririm. Hangi sehirdesin bilmiyorum, Uskudar'da Anadolu hastanesi var 19 liraya 2 saatte kesin sonuc hem degerleri dogru ve guvenilir. Telefonla sonucu soyluyorlar idrar testinde gorunene kadar regl gecikir gecikmez kan testi yaparsin en iyisi degil mi?

aldınız patatesin kokusunu di miiiiiiiii...
cans,deniz,vanilya...sizede birer çatal getiriyorum.bekleyin
sırnaşık şey

off börek bitti patates başladı nedir bu kadından çektiğimiz alsanaalsanasmileklava:

vanilya peki şu an kalan üpünün sağlam olduğu iltihap olmadığı kesin mi? badenur arkadaşımızın senelerdir 2 tüpü de iltihaplıymış. ancak 3 tüp sonrası anlaşılabilmişti. iltihap zaten en sağlıklı embriyoların bile tutunmasına engelmiş. iltihap olup olmadığı da ek kesin laparoskopi ile anlaşılıyor herhalde. tüpü tekrar kontrol edecekler mi?

Deniz'cim senden haber aldim, hersey yolunda ismini duydum artik gidebilirim. Cok begendim Batu lar hep yakisikli ve iyi huylu olur.
Simdi dogumun icin tekrar bu tarihlerde bakarim ama bir sure buralarda olmayacagim, butun bu konulardan bir sure tamamen uzaklasmak istiyorum yoksa alayli profesor unvani almama az kaldi :) haber vermeden gitmis olmayayim istedim sizlere.
Hepinizi operim

bak gidiyorum diyorum gidemiyorum :) Semra hanimin takibindeyim, iltihabi temizledigini soyledi simdide antibiyotik tedavisi goruyoruz esimle sonra herhalde kontrol eder. 3 ay sonra histereskopi yapmak istedigini soyledi. Tupu nasil kontrol eder bilmem ama bunu hatirlattigin iyi oldu israrla sorayim :)

fazla özletme kendini. arada gel. hem bak birimiz doğurmuş olabiliriz. yerimsenibeniyi haberlerini bekliyoruz. kaydirigubbakcemile3

vanilya;
bir süreliğine girmiyecekmişsin.ne zaman istersen buyur,buradayız.sağlıkla gel inşallah.

tamam tamam.şimdi tamam.26ıncı günden sonraki gün idrar testi...:kedi:

bence de kan testi en kesin sonuç...

günaydın güller,günaydın bu sabahın ilk gülü Cans Hocama.s.a.s.a.s.

herkese iyi hafta sonlarıa.s.

hulya 59 merhaba arkadaşım .. senın şu anda yaptırdıgın testlerı maalaef ben 2 yıl once yaptırdım ..zaman zaman bunlara her doktor tarafından yenısı eklendı ..sonuç ...maalesef ..tıbbın çaresız kaldıgı anlar bızım zannettıgımızden cok daha fazla .. ama yanlış anlama .. bu hamıllelık işi oyle bır şey kı bır cok doktorun bıze dediği gıbı her hamılelık kendıne ozgudur ..hıçbır sorun yasamadan basıt onlemler alarak da cok rahat bır hamılelık gecırebılırsın .. aslında bu testlerı bız ayrıntılı olarak yaptırdıgımız ıcın bız de bulunuyor .. ankaranın bu konudakı en unlu ısmı prof lutfu onderoğlu bana toplumun % 40 ında bu tıp bağışıklık sıstemı aksaklıklarının oldugunu soyledı .. yanı her zaman umut var .. bence cok dogru yoldasın ..en kısa zamanda cabalarının kaşılığını alman dılegıyle .. guzel oğluna da kocaman öpücükler:1hug:

gunaydıııııın gunaydııın ... seda sayanı taklıt ettım ..
........gunaydın denızverdı .. gunaydın arkadaşım .. dun saat 9 da yattım , erkencıyım .. hoş sabaharı erken kalkarım ben.....ınanılmaz bır agrım vardı .. yumurtalıklarım falan .. pazertesı dr a gıdecegım .
denızverdı bugun kursun var mı ? ne guzel seyler ogrenıyorsunuz .. senın de dedıgın gıbı iş olanakları olan bır alan .. bır bakmışsın her şey cok farklı gelşmiş ..

aman hocam... ihmale gelmez... dayanamıyacak gibiyseniz...sağlık bu.hiçbirşeyi beklemez...gidin hemen.siz olmazsanız hiçbişey olmaz.ihmal etmeyin..lütfenn....çok geçmiş olsun

kursum yarın tamgün..pzt ve salı 17_20 arası.evet... çok güzel şeyler öğreniyoruz.yalnız şu oyuncaklar konusunda ben biraz kaytarıyorum.pek başarılı değilim.bu yüzden meslek konusunda benden bir umut yok gibi.ben çocuğuma kadar birşeyler öğrensem yeter..
böyle dediğime de bakmayın haa. biraz sonra elişi kağıdı karton almaya gideceğim.yerimseniben
benim bir hayalim oluşmuştu zamanla.çocuklara hikayeler okumak....belki bunu başarırım birgün.

bahar şimdi hazırlanıyordur.ya da çıkmıştır..iyi vakit geçirmeler kurs arkadaşım.

Batu ya maşallah adıyla yaşasın denizcim. işleri halletmişsin helal valla ben şu şeker çukulata işini henüz halledemedim. bugün çözücez inşallah. aynen bende 36 da doktora gideceğim.doktorlar baştan mutlaka normal lafını ediyorlar ama bunda samimiler mi bilmiyorum doğrusu. hakkımızda hayırlısı olsun.

Bu arada hepinize günaydın çıtırlar iyi tatiller

Son düzenleme:
ben Arda yı daha çok sevmiştim.hep babasının yüzündenkötükedihüso

olsun...Batu olsun.senin olsun.adıyla uzun ömür yaşasın.

sana da iyi hafta sonları ALABAMA..

Kizlar Merhaba,

Siteye bir kac gun yazamadim. Esyalarimiz toplandi, evde konusurken sesimiz yanki yapiyor. Neler biriktirmisim bir bilseniz...Tasinmadan once bir cogunu ayikladigimi zannediyordum, arkasi kesilmedi. Simdi evrak islerine iyice agirlik verdik, ne cok sey istiyorlar gumrukten...kafamçokkarıştı

Herkese iyi haftasonlari dilerim.opuyorumnanaktan

çukulata işi içime sindi. alacağım yeri biliyordum burnumun dibindeydi de sokağa çıkamadığımdan anck gidebildim.

normal doğumu en destekleyn doktorun bile sezeryen işine geliyordur. hiçbir programlarını bozmuyor. benimki normal doğumda ne zaman ne ile karşılaşacağız belli olmaz, sezeryene 20 dakikalık iş dedi. ama tabii ameliyat sonuçta karnı kesip alıyorsunuz dedi. normal doğumda her hastanede belli bir kısıma kadar ebe seni takip ediyor, dr arada ve son anda geliyor da benimkinin bu yoğunluğunda randevularını iptal edip erteletip vs normal doğuma girmesi pek mantıklı gelmiyor. herhalde uzun zamandır yapmamıştır. a.s

ben Arda yı daha çok sevmiştim.hep babasının yüzündenkötükedihüso

olsun...Batu olsun.senin olsun.adıyla uzun ömür yaşasın.

sana da iyi hafta sonları ALABAMA..

valla ben de arda ismine alışmıştım. hep babası ve 2-3 arkadaşım yüzünden klava:
acaba arda batu mu koysam :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…