Hayatkavunici, hayir oyle bir kisitlama yok canim, istedigin topige katilabilirsin.:13:
abcdef;uğramışsın...son durum ne?işe devam,peki tüp ne zaman?
kinderuğramamış
patiklede öyle...durumlar daha tam net değil sanırım
meryecik uğramışsın... işler azaldımı?nasılız?herşey yolunda mı?kızımız kesinleşmiş ha..
baharcımkursa gitmişsin dün...kayınvalidenler gittiler mi?oyunlar haftaya başlıycakmış sizde..sen doğurmadan,ya da ağırlaşmadan başlasa bari...çokkkk zevkli.neredeyse ger gittiğimiz gün etkinlik var.oyun var,sunum var,yarataıcı drama var.hen kendimiz yazıyor kendimiz uyguluyoruz...
heradaaldım selamını....şimdi,çalışıyormusun?işe devammı?
hülyauğramamış.son durum ne acaba?
zarpandithayırlısı ile gelin
alabamaağırlaştınmı uğrıyamamışsın..göbüş kalkmıyor artık değil mideniz ile sana son ayınızda çok sabırrr...çok yakınımdan biliyorumçok sıkıntı veriyordu.erkenden gidip aldırmak istiyordu.bitmesini istiyordu.az kaldı göbüşler... çok az...
denizcimselam.... evet dün kurstaydım.bugün de 4 te gideceğim yine.yarında...diğer zamanlarda kalan işleri yapmaya çalışıyorum.
bluesuu,hayatkavuniçi,ozean,altınyunus ve aklıma gelmeyen diğer güller....herkese selammmm
arkadaşlar,soğan kürüyle ilgili bildiğiniz bişeyler var mı?:26:
Ayşeece, internette bir doktor sitesinde, kalp atışı alındıktan sonra düşük riskinin %3'e düştüğünü okuduğumu hatırlıyorum. Genel kabul de o yönde zaten. İçin rahat olsun.
Deniz Bulut, evet Memorial'la devam. Açıkçası, ilk muayeneye kadar perinatolog araştırıyordum ama Hale Hanım acayip titizlendiği için, emin ellerde olduğumu düşündürdü bana. Sanırım gerektikçe beni perinatoloğa yönlendireceklerdir. Şimdilik böyle devam edeyim diyorum ben de.
Mesajlardan çıkaramadım ayağın nasıl, doğum iznine çıkmışsındır artık diye tahmin ediyorum.
Günaydın demek için biraz geç oldu ama herkese günaydın arkadaşlar.Ben yumurta takibini burada yaptırıcam.Perşembe günü adetin 3.günü dr'a gittik.Bir sorun yok.Şu anda düşük dozda ovulasyon uyarıcı kullanıyorum.Dr yarın için kontrole çağırdı.Bakalım benim hiç umudum yok ama.
Hereda hoşgelmişsin canım.Seni buarlarda görmek ne güzel.Anladığım kadarıyla 2,5 aylık falan olmuşsun.Ne güzel.Şimdi ikili üçlü testlerin var herhalde.Amniyosentez yaptırıcak mısın sen de?
Zarpdeniz sana sorucaktım ama sanırım artık TR'den giricen topiğe.Senin tüp denemelerinde de hep kimyasal mı olmuştu sonuç acaba.
Deniz bulut sen de çok sıkılmışsın geçen hafta.Bu hafta ve bayrama kadar hava açık olacakmış sanırım.İnşallah işlerini yoluna koyarsın canım.
Baharnaz,Merye,Patikler.Abcht,Altınyunus herkes iyi sanırım.Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.
Ayşeece, internette bir doktor sitesinde, kalp atışı alındıktan sonra düşük riskinin %3'e düştüğünü okuduğumu hatırlıyorum. Genel kabul de o yönde zaten. İçin rahat olsun.
Deniz Bulut, evet Memorial'la devam. Açıkçası, ilk muayeneye kadar perinatolog araştırıyordum ama Hale Hanım acayip titizlendiği için, emin ellerde olduğumu düşündürdü bana. Sanırım gerektikçe beni perinatoloğa yönlendireceklerdir. Şimdilik böyle devam edeyim diyorum ben de.
Mesajlardan çıkaramadım ayağın nasıl, doğum iznine çıkmışsındır artık diye tahmin ediyorum.
ben uygulamıştım kabuklarıyla kaynatıp suyunu içiyordum 1-2 ay belli aralıklarla yapmıştım galiba saraçoğlunun tarifindendi galiba sonrasındada incir kürü yapmıştım 4 ay kadar
başladım ben de.inşallah işe yarar.bu hafta yumurtlama dönemim.belki olur:18:
soğan suyu rahimiçinin temizlenmesiyle ilgliydi incir kürüde kaliteli yumurtalar yumurtlama problemi içindi ben böyle biliyorum canım bilgin olsun önce bu ay soğan kürü yap önümüzdeki ay incir kürüne başlarsın
baharnaz,tüh o zaman keşke direk incir kürüne başlasaydım.o zaman bu soğan kürünü bitirip hemen incir kürüne başlasam olur değil mi.ikisi aynı yapılmıyor sanırım.
selammm kızlar herkese güzel bi hafta olsun hepinizi öpüyorum geçmişe bakamadım birazdan bakıp gelcemm :)
rüzgarcım hoşgelmişsin oğluna da maşallah kocaman delikanlı olmuş darısı başımızainşallah. eşinle olan problemlerin hallolmasını dilerim. doğumdan sonraki ilk sene doğru kararlar alınmayabilir o yüzden acele kararlar verme derim. erkek milletinin iyisi de kötüsü de bi noktada kesişiyor kadın ne kadar verici olursa iş o kadar uzun ömürlü oluyor. ben herkese aynı şeyi söylüyoorum daha iyisi diye birşey yok senin b.k diye attığını başkası hap diye kapar. naçizane eğer karar verilecekse ya hep ya hiç diye karar vermek lazım genelinde tüm sorun yaşayan çiftler için desem daha iyi olur. hayırlısı olsunTeşekkürler canım, çok düşündüm ve hala da düşünmekteyim desem yeridir, sonunda bencilliklerinden vazgeçip beni ve oğlunu düşünürse kazançlı çıkan o olur, bunu açıkça söyledim, şu an sadece izliyorum ve doğru değerlendirmeye çalışıyorum :)
Ne demek, zevkle :) inşallah bu topikteki herkes eninde sonunda bu listeye ihtiyaç duyacak :Saruboceq:
arkadaşlar yanıtlamış ben o kanunun ucundan sıyırdım ama doğruöylebir kanun var. eee sonuç ne alem onu yazmamışsın toplanan yumurtaların ne alemde transfer gerçekleşti mi umarım herşey yolundadır. bir tane olsun birinci kalite olsun önemli olan kalite sayıya takılma bence.merhaba arkadaşler,,,
ya birde size sorayım istedim.
bende bugün toplama yapıldı, bugün öğrendimki, kanun değişikliği olmuş türkiyede ve ona göre en fazla 2 embyo yerleştiriliyormuş.
ben yurtdışında yaşıyorum ve pek takib edemedim tabiki...
ve hastanedede ön görüşmesi olmamıştı, geç gelmiştim türkiyeye.
ben 41 yaşındayım, bim şansım zaten düşük bir bu kanun mu azaltacak şansımı...
lütfen sizin tecrübelerinizi bana anlatırmısınız,,, sizlerde kaçtane transfer oldu???
teşekkürlerle
ozean
iyi diyelim iyi olalım yuvarlana yuvarlana gidiyoruz işte.baharnaz inşallah oğlum bana huzur getirir inşallah. gerisini boşver
zarpdeniz iyi yolculuklar görüşmek üzere inşallah
merye iyi olmana sevindim. dr cinsiyet için birşey demedi mi hala?
absynth neyse ki benim geniş dr hamilelikteki stres için rahatlattı beni. birşey olacak olsa savaş zamanı normal çocuk dünyaya gelmezdi diyerek
erverdi bugün derste herhalde
alabama patikler hülya kindersm ay başka kim vardı iyisinizdir umarım.
canım hoşgeldinne iyiettin de geldin çok sevindim seni gördüğüme amin inşallah sende ilk üç ayını atlatıp hamileliğin güzel günlerine doğru yol alıyorsun inşallah bizlerde senin mutluluklarını adım adım paylaşacağız. seni bundan sonra burda göreceğimi bilmek bana mutluluk sebebi oldu hep gel emi.Selam Arkadaşlar,
Aylar oldu topiğe şimdilik hoşçakal diyeli. Bir çoğunuzla da bağlantıyı bir şekilde koruyarak bugünlere geldim. Burada beraber olduğum, topiğin düzenli müdavimi olduğum neredeyse bir buçuk yıl boyunca aklımızı, fikirlerimizi, duygularımızı, hayallerimizi paylaştığımız arkadaşlarıma, hem de hepsine tek tek en derin teşekkürlerimi sunmak istedim tekrar topiğe gelerek.
Eskiler bilir, yeni arkadaşlara da ben söyleyeyim. Gidişimin sebebi transfere bile gidemeyen başarısız tüp bebek denemelerinin verdiği yorgunluk ve hüsrandı. Bir şekilde çocuksuz olma fikriyle barış yaptığımı düşünerek, bu konudan uzaklaşmaya karar verdiğim için gitmiştim topic'ten. Ancak insan bir şekilde zaman içerisinde bir kere daha deneyecek gücü buluyor kendinde. Ben de buradaki arkadaşlarımın düşüncelerini de dikkate alarak (Alabama, Waterss, Deniz Bulut ve Erverdi aklımdakiler, ihtimal bu konuda bana fikir veren diğer arkadaşlar da olmuştur, hepinize bir kere daha teşekkürler) ve de diğer topiclerde okuduklarımı da hesaba katarak) topiğe devam ettiğim dönemdeki, doktor ziyaretlerimi de değerlendirerek verdiğim kararımı uyguladım ve Memorial'da ilk benim içinse son olacak bir deneme yapmaya karar verdim. Sonuca inanmak için hala kendimi zorluyorum, ha gayret ilk trimesterı tamamlamak üzere olan bir anne adayı olduğuma çoğu kez inanamıyorum.
Bu mesajın amacı, buradaki paylaşımlarımız için, giderken de yazdığım gibi, teşekkür etmek. Çok şey öğrendim bu topic'ten, umarım benim de biraz da olsa katkım olmuştur.
Şimdi, beni bu topiğe devam ederken, biraz da sinir eden şeyi yapmayacağım, 'eee anlatın neler oldu demeyeceğim', olabildiğince geriye gidip, sizlerden haber almaya çalışacağım.
Aklımda olan, hamileliklerinin sonuna yaklaştığını bildiğim iki arkadaşım var; Alabama'cım, Deniz Bulut'çum, klasik olacak ama Allah bir avazda kurtarsın, çok rahat bir doğumla bebişlerinizi kucaklayın inşallah diyorum.
Yeni arkadaşlara ayıp olmasın ama eski arkadaşlarımdan (kimseyi atlamadığımı umarak) Erverdi, Hülya, Waterss, Zarpandit, Patikler, KinderSMS arkadaşlarıma selam kızlar diyorum tekrar. Yenilere selamım biraz mesajlara baktıktan sonra.
maşallah altınyunus 28 hafta olmuş.daha sık gel son iki ayın zor olacak benim gibi daha az gelebilceksin. bu arada var mı alışveriş başladın mı birşeyler almaya. valla son aylar koca göbekle zor oluyo haberin olsun. tabi bilmiyorum ne kadar kilo aldın ben 16 kilo aldığım içinherkese iyi akşamlar.
herada hoşgeldin.ben de her defasında bu son deyip sonuca rağmen yılmadım.iyiki de yılmamışım.sağlıkla kucakla yavrunu inşallah.
absynth, ben 28 haftalık oldum hala inanamıyorum.ilk zamanlar düşük sonra da riskden sonra amniyosentezden sonra derin bir nefes aldım.şimdide 38. haftayı bekliyorum oğlumu kucaklamak için.
rüzgardeniz, liste için teşekkürler.bana da faydası olacak.demek ayvalık'ta yaşıyorsun.cunda'yı ve ayvalık'ı çok severim.bende de aslında evliliğimin ilk yıllarında hoş olmayan anıları var ayvalık'ın.evliliğimin ilk 6 yılı çok kötüydü benimde.hatta 2 yıllık evliyken ayvalık'ta neredeyse ayrılma kararı almıştım.ama geçti gitti o günler.ayvalık'ı yinede çok severim.dilerim sıkıntılı günlerin geçer.hakkında hayırlısı arkadaşım.
denizbulut, ara ara bahsettin evet sıkıntılarından.ne denir ki?dışarıdan ahkam kesmek kolay.ben sorun yaşadığım dönemlerde etrafımda çok kişi ayrıl hemen diyordu.herşey o kadar kolay olmuyor.doğru kararı vermek lazım.tabii ki kendine çok yormadan ve yıpratmadan.dilerim doğru kararı verecek muhakeme gücünü bulursun kendinde.
zarpdeniz, az kaldı gelmene.izmir'e uğrayacak olsan tanışmayı isterdim.ne de olsa yıllardır sadece sanalda tanışıklığımız var.ben de geçen sene bu zamanlarda ilk tedavime başlamıştım istanbul'da.bol şanslar.yolun açık olsun.
herkese sevgiler....
evet hatta ben 11. haftada öğrendim diyebilirim doktorum erkek dedi ama emin konuşmadı. kendine çok güveniyordu bu konuda ve dediği de çıktı. etrafımdaki insanlar inanamadı bu kadar erken söylenmesine.ben 12. haftada ense ölçümü yapılırken gayet kesin ve net öğrenmiştim. sanırım alabama da 12 de öğrenmişti. bakarsın sen de haftaya öğrenirsintabii öncelik ense ölçümünde burun ölçüsünde ve organ gelişiminde oluyor. hepsi düzgünse rahatlayıp cinsiyeti sorabiliyorsun.
sorma denizverdicim artık hayat zor bi taraftan zamanın hayırlısıyla dolmasını istiyorum bi taraftan da aman ne zormuş bu hamilelik daha doğrusu insanın kendi vucuduna sahip olamaması gerçekten zorluyormuş ben doğurduktan sonra ki yorgunlukları tercih ederim hep diyorlar ya görcen sen gününü doğurunca falan. ben hiç şikayet etmeyeceğim elim belim kuvvetli olduktan sonra tüm yorgunluklar bana vız gelir peahhhhabcdef;uğramışsın...son durum ne?işe devam,peki tüp ne zaman?
kinderuğramamış
meryecik uğramışsın... işler azaldımı?nasılız?herşey yolunda mı?kızımız kesinleşmiş ha..
baharcımkursa gitmişsin dün...kayınvalidenler gittiler mi?oyunlar haftaya başlıycakmış sizde..sen doğurmadan,ya da ağırlaşmadan başlasa bari...çokkkk zevkli.neredeyse ger gittiğimiz gün etkinlik var.oyun var,sunum var,yarataıcı drama var.hen kendimiz yazıyor kendimiz uyguluyoruz...
alabamaağırlaştınmı uğrıyamamışsın..göbüş kalkmıyor artık değil mideniz ile sana son ayınızda çok sabırrr...çok yakınımdan biliyorumçok sıkıntı veriyordu.erkenden gidip aldırmak istiyordu.bitmesini istiyordu.az kaldı göbüşler... çok az...
denizcimselam.... evet dün kurstaydım.bugün de 4 te gideceğim yine.yarında...diğer zamanlarda kalan işleri yapmaya çalışıyorum.
bluesuu,hayatkavuniçi,ozean,altınyunus ve aklıma gelmeyen diğer güller....herkese selammmm
iyi yolculuklar olsun zarpcım hayırlısıyla gel inşallah. burda seni bekleyen yavruların inşallah hayırlısıyla sana transfer olsun senin de güzel haberlerini duyalım inşallah.Herkese Merhaba,
Buradan son mailimi yaziyorum, TR'ye gelince kendi evimde kalirsam internet baglantisi yok ama annemlerde kalirsam foruma girebilirim.
Herkese guzel bir hafta olsun.
inşallah canım bekleriz mutlu oluruzDenizverdi, ucagim aksam canim, o yuzden beni acik gormussundur.
Baharnaz, bebegin cinsiyetini ogrenme sirasi simdi sende, umarim bir dahakine ogrenirsiniz.
Deniz bulut, Alabama, umarim bebekleri gorebilecegim.
Merye, zaten kiz bebek istiyor, kiz bebek geliyor gibi davraniyordun, gozunaydin!
ay çok şekersin kimseni kısıtlayabilir istediğin yerde yazarsın amma bizi de ihmal etme yani gelişmelerden haberimiz olsun.herkese günaydın.arkadaşlar,bişey sorucam,aynı zamanda başka topiklerde de yazıyoruz di mi.öyle bir kısıtlama var mı?sen burda yazdın,başka bi yerde yazamazsın falan diye.
olur böyle ufak kanamalar bende de olmuştu doktorum progesteronu iki katına çıkartmıştı. kendini yorma dinlen bol bol. ağır iş yapma.kızlar mrb. size bir sorum var.bende tüp bebekle hamileyim 5haftalık.cumartesi kalp atışlarını duyduk.akşam eve gelince hafif pembemsi bir akıntım oldu.vajinal muayene olmuştum zorlandım biraz.dün ve bugünde akıntım var ama rengi tuhaf. koyu kremle az kahve karışımı. ama kahverengiler belli bile değil. ben iyice bktığım için gördüm. doktor önemsiz dedi. ama bu ne ben çok huzursuzum.yardımcı olun lütfen
Selam canım.Sabah seni unutmuşum kusura bakma sakın.Öğlen yemek hazırlarken aklıma geldin.Mide problemin mi başladı senin şimdi.Biri öyle yazmıştı sanki ama yanlış hatırlamıyorsam.
pardon merye.doğuma 18 hafta kalmış:)))
meyve sebze, hergün süt ayran,haftada 3 kez balık yemeni tavsiye ederim.et yemeyide unutma.aklıma gelen bunlar.kendini fazla yorma ve istirahat et.ben evde hiç iş yapmıyorum.neredeyse yürüyüş yapmaya bile korkuyorum.kalsiyumu fazla alman ve fazla su içmen lazım.bunları yaparsan erken doğum riskini azaltırsın.
Sağolasın Merye. 11. haftanın içindeyim. Sen yarıyı geçmişsin maşallah, umarım buraya kadar kolay gelmişsindir ve bundan sonrası da rahat geçer.
ben sağ sol arada dinlenirken sırtüstü her türlü yattım bir sorun olmadı. haftalar ilerledikçe kasılma faln oluyor ama uyuşmayı hatırlamıyorum. rahimde açılma varsa serkaj yapıldı mı? sakın ev işi falan yapma. yardım edecek bir yakının var mı yoksa kadın tut ama sen iş yapma. bol bol yat dinlen.
ultrason dr u bbeni çok korkuttu ama kendi drum o kadar kötü değil dedi işte 15 dk dan fazla yürüme çok ayakta kalma küvette durma fazla yorulma ve progestana başlattı
abcdef;uğramışsın...son durum ne?işe devam,peki tüp ne zaman?
kinderuğramamış
e canım kızımız kesinleşti allaha şükür darısı başına inş. ya ben çok aşırı yoruluyordum magnezyum ve kalsiyum desteği verdi birde elevit alıyordum zaten ama magnezyum deşteği çok iyi geldi bacaklarıma ama midemi çok kötü yapıyor bende bacak ağrılarım başladığında hemen tok karna alıyorum
Herkese Merhaba,
Buradan son mailimi yaziyorum, TR'ye gelince kendi evimde kalirsam internet baglantisi yok ama annemlerde kalirsam foruma girebilirim.
Herkese guzel bir hafta olsun.
Denizverdi, ucagim aksam canim, o yuzden beni acik gormussundur.
Baharnaz, bebegin cinsiyetini ogrenme sirasi simdi sende, umarim bir dahakine ogrenirsiniz.
Deniz bulut, Alabama, umarim bebekleri gorebilecegim.
Merye, zaten kiz bebek istiyor, kiz bebek geliyor gibi davraniyordun, gozunaydin!
e ya allah a şükür evet ilk diyen denizverdi idi seninki kız olacak glliba demişti
e canım hayırlara nasip olur gelmen inş. hoşgeldin canım
Deniz Bulut cevabın için teşekkür ederim. perşembe randevum var gidince sorcam :) sağlıkla gelsin inşallah
bayramda ailemi ziyarete gitmek istiyorum en fazla kaç saat otobüs yolculuğu yapabilirim onuda sorcam ?
ayrıntılı ultarsona girmek istiyorum bende eğer şehir dışına çıkarsam sanırım önümüzdeki ay olur
ZarpDeniz taşınma zorluğunu anladım canım yoksa hukuki olarak araştıralım diycektim. İnşallah buda güzel sonuçla bebişine kavuşacaksın canım.
DenizVerdi sınıfta gruplara ayrıldık 3 er kişilik sunum konularımız belli oldu. Benimki, Oyun köşesi ve sanat etkinlikleri sunum yapıp sınıfa bu etkinlikleri yaptırıyormuşuz cumartesi yoktum pazarda tam detaylarını sormadım ama kurs bitmeden önce herkes yapıcakmış zamanı belli değil sanırım sizin uygulamalardan yine farklı galiba. Kayınvalidemler burdalar canım.
Düşük riski 3 ayın bitimine kadar %15 3 ay bittikten sonra %5 diye hocamız bilgi vermişti kursta...
Bu oran birçok şarta göre değişir galiba
Ayşeece hoşgelsin sağlıkla bebişniikucağına alırsın inşallah içini ferah tut
hayatkavuniçi istediğin topiclerde yazabilirsin canım ben yazıyorum :)
hülya takiplerin başlamış hayırlısı canım inşallah güzel ilerler herşey
başladım ben de.inşallah işe yarar.bu hafta yumurtlama dönemim.belki olur:18:
Selam canım.Sabah seni unutmuşum kusura bakma sakın.Öğlen yemek hazırlarken aklıma geldin.Mide problemin mi başladı senin şimdi.Biri öyle yazmıştı sanki ama yanlış hatırlamıyorsam.
canım valla ben eskişehir in ilçesinde oturyorum 3 ay bitinceeye kadar iki kere gittim eskişhrdeki dr uma sırf yolculuk yapmamak için korkudan gitmedim
bilmem ki ben olsam gitmem benim düşüğümde sık yolculuk olumsuz etkilemş demişti dr
oooooo maşallah.bugün bereketliymiş burası.
.
cans hocam sizi unuttum sanırım.ocağı siliyordum ki. sizi unuttuğum aklıma geldi.size de selam.... çok az giriyorsunuz ama....
herkese canlı bir merhaba
şimdi kaçıyorum.benim müdür beni çağırıyor(ev işleri,yemek ,ders)
zarphocam sağlıkla gelin.
deniz valahi torpil yok.öyle çıkıyor işte...
teşekkürler canım :) hepimiz için hayırlısı canım :)selam
Rüzgar Deniz yakışıklına Maşallahne tatlı bisikletede binmiş ohh. Aile durumunuzla ilgili hakkınında hayırlısı inşallah huzurlu ve mutlu yola devam edersiniz.
sağol canım :) evet iyi ki varlar... Cunda güzeldir, gelirsen seve seve gezdiririm... bir avuç yer nasıl olsa :)Deniz Bulut ve Ruzgardeniz, iliskilerinizde hayirlisi ne ise o olsun diyorum. Iyi ki ogluslariniz var.kaydirigubbakcemile5 Cunda'yi ben de merak ediyorum, bir mail okumustum, Cunda ve insanlari hakkinda super pozitif seyler yaziyordu, cennetten durustlukten, dostluktan, guzelliklerden bahsediyordu.
hiç merak etme denizciğim, yüzüne baktığın zaman öyle büyük huzur ve mutluluk duyacaksın ki, kollarında olduğu sürece bütün olumsuzlukları unutacaksın... unutmak istediğim şeyler olduğunda uyurken oğlumu seyrediyorum ve herşeyi unutuyorum, bunu sen de yaşayacaksın kısa bir süre sonra inşallah :) o zaman bu söylediklerimi anlayacaksınbaharnaz inşallah oğlum bana huzur getirir inşallah. gerisini boşver
Herada çok sevindim arkadaşım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :)Selam Arkadaşlar,
Aylar oldu topiğe şimdilik hoşçakal diyeli. Bir çoğunuzla da bağlantıyı bir şekilde koruyarak bugünlere geldim. Burada beraber olduğum, topiğin düzenli müdavimi olduğum neredeyse bir buçuk yıl boyunca aklımızı, fikirlerimizi, duygularımızı, hayallerimizi paylaştığımız arkadaşlarıma, hem de hepsine tek tek en derin teşekkürlerimi sunmak istedim tekrar topiğe gelerek.
Eskiler bilir, yeni arkadaşlara da ben söyleyeyim. Gidişimin sebebi transfere bile gidemeyen başarısız tüp bebek denemelerinin verdiği yorgunluk ve hüsrandı. Bir şekilde çocuksuz olma fikriyle barış yaptığımı düşünerek, bu konudan uzaklaşmaya karar verdiğim için gitmiştim topic'ten. Ancak insan bir şekilde zaman içerisinde bir kere daha deneyecek gücü buluyor kendinde. Ben de buradaki arkadaşlarımın düşüncelerini de dikkate alarak (Alabama, Waterss, Deniz Bulut ve Erverdi aklımdakiler, ihtimal bu konuda bana fikir veren diğer arkadaşlar da olmuştur, hepinize bir kere daha teşekkürler) ve de diğer topiclerde okuduklarımı da hesaba katarak) topiğe devam ettiğim dönemdeki, doktor ziyaretlerimi de değerlendirerek verdiğim kararımı uyguladım ve Memorial'da ilk benim içinse son olacak bir deneme yapmaya karar verdim. Sonuca inanmak için hala kendimi zorluyorum, ha gayret ilk trimesterı tamamlamak üzere olan bir anne adayı olduğuma çoğu kez inanamıyorum.
Bu mesajın amacı, buradaki paylaşımlarımız için, giderken de yazdığım gibi, teşekkür etmek. Çok şey öğrendim bu topic'ten, umarım benim de biraz da olsa katkım olmuştur.
Şimdi, beni bu topiğe devam ederken, biraz da sinir eden şeyi yapmayacağım, 'eee anlatın neler oldu demeyeceğim', olabildiğince geriye gidip, sizlerden haber almaya çalışacağım.
Aklımda olan, hamileliklerinin sonuna yaklaştığını bildiğim iki arkadaşım var; Alabama'cım, Deniz Bulut'çum, klasik olacak ama Allah bir avazda kurtarsın, çok rahat bir doğumla bebişlerinizi kucaklayın inşallah diyorum.
Yeni arkadaşlara ayıp olmasın ama eski arkadaşlarımdan (kimseyi atlamadığımı umarak) Erverdi, Hülya, Waterss, Zarpandit, Patikler, KinderSMS arkadaşlarıma selam kızlar diyorum tekrar. Yenilere selamım biraz mesajlara baktıktan sonra.
güzel dileklerin için teşekkürler arkadaşım :) inşallah hayırlısı olur :)nasılsın canım inş.denizverdinin deiği gibi ağlayarak gidersin ve gideceğin yerlerde senini için güzel yerler olur
dememk salı günü geliyorsun hayırlısı inş.
ya canım cok sıkıcıı durumlar ya eşine güvenememek ondan bir yardım görememek allah inş. Aranızı düzeltir hiç beli olmaz belki merhamete gelir eşinin kıymetini bilir
ama onlar sizi takmayınca ona göre tavır almadınız mı ne bileyim yoldan çevirecek doğru yolu gösterecek bir mantık kullnma gibi ne bileyim onun gibi şeyler yumuşak d ille onu etkileyecek bir yol bulsanız yumuşak dille ama kendini asla geri plana attırmadan gerçi uzaktan konuşmak oluyor benimki aama erkeğe davranmada birinci kural asla kendini geri plana koymayacan
inşş güzel şeyler olacak ikiniz içinde sen ve ruzgar deniz için
ben iyiyim canım dr a son gidişimde biraz rahim ağzı açık dedi fazla yürüme fazla ayakta durma ve progestana başladık diğer tahliller genelde temiz çıktı inş.bundan da sağ salim kurtulacaz allah tüm hamşlere sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin olmaynlara da nasip etsin
canım benimkisi kesin kız çıktı allah a şkr hangisi olsa benim için lütüftur yetrki sağlıkla kucağıma alayım kızımı onu çok seviyorum çok güzel bir duygu allah isteyen herkese nasip etsin
ya deniz bulut ben sağ tarafa yanlışlıkla bazen yatıyorum karnım uyuşuyor bu normal mi sence
rica ederim ne demek :) yardımcı olabileceğim başka şeyler olursa seve seve yardımcı olurum :) dilerim biz de atlatırız canım ama bilemiyorum, hayırlısı işte :)herkese iyi akşamlar.
rüzgardeniz, liste için teşekkürler.bana da faydası olacak.demek ayvalık'ta yaşıyorsun.cunda'yı ve ayvalık'ı çok severim.bende de aslında evliliğimin ilk yıllarında hoş olmayan anıları var ayvalık'ın.evliliğimin ilk 6 yılı çok kötüydü benimde.hatta 2 yıllık evliyken ayvalık'ta neredeyse ayrılma kararı almıştım.ama geçti gitti o günler.ayvalık'ı yinede çok severim.dilerim sıkıntılı günlerin geçer.hakkında hayırlısı arkadaşım.
büyüdü canım, Alp'le aralarında 14 gün var, Rüzgar 14 gün farkla ağabey oluyor :) bu ayın 20'si oğluşumun doğum günü :) inşallah ilk doğum gününü kutlayacağız :) zaman ne kadar hızlı geçmiş hiç anlamadım :)Umarım atladığım kimse yoktur diyerek;
Rüzgar Deniz, maşallah oğluna, koca adam olmuş. Geçenlerde Deniz Karayurt'un oğlu Alp'in fotoğraflarına baktım, Rüzgar'la araları çok yakın diye hatırlıyorum. Yakında ilk yaş hazırlıklarını duyarız sizlerden, keyifle büyütün prensleri.
Ben şimdilik kaçar, hepinize sevgiler.
canım, ben amniyosentez yaptırmaya karar verdiğim için ikili-üçlü testleri hiç yaptırmamıştım, sonuçta en kesin sonuç amniyosentezde çıkıyor, ikili tesler o yüzde oranlarıyla sinir bozucu oluyor, o yüzden tekrar tekrar strese girmene hiç gerek yok, tabii bu benim naçizane düşüncem, yine de sen bilirsin :)Hülya'cım, sağol arkadaşım. Umarım bu takip yüzünü güldürsün, ne demek hiç umudum yok. Pozitif testi alınca utanırsın sonraArda nasıl?
İnşallah o günleri görebilirim diye ekleyerek söyleyeyim, amniyosentezi yaptıracağım, yaş malum. İkili üçlü ne çıkarsa çıksın. Henüz doktorla da konuşmadık, amniyosentez yapılacaksa üçlü atlanıyor diye biliyorum ama inşallah hayırlısıyla yaşayıp göreceğiz.
çok doğru söylüyorsun arkadaşım, ben de o yüzden kararlarımı askıya aldım ve biraz daha zaman verdim, şu an sadece gözlemliyorum... bakalım zaman ne gösterecek ve neler olacak, yaşayıp göreceğiz... dediğin gibi, hakkımızda hayırlısı :)rüzgarcım hoşgelmişsin oğluna da maşallah kocaman delikanlı olmuş darısı başımızainşallah. eşinle olan problemlerin hallolmasını dilerim. doğumdan sonraki ilk sene doğru kararlar alınmayabilir o yüzden acele kararlar verme derim. erkek milletinin iyisi de kötüsü de bi noktada kesişiyor kadın ne kadar verici olursa iş o kadar uzun ömürlü oluyor. ben herkese aynı şeyi söylüyoorum daha iyisi diye birşey yok senin b.k diye attığını başkası hap diye kapar. naçizane eğer karar verilecekse ya hep ya hiç diye karar vermek lazım genelinde tüm sorun yaşayan çiftler için desem daha iyi olur. hayırlısı olsun
inşallah düzelir herşey.
sorma denizverdicim artık hayat zor bi taraftan zamanın hayırlısıyla dolmasını istiyorum bi taraftan da aman ne zormuş bu hamilelik daha doğrusu insanın kendi vucuduna sahip olamaması gerçekten zorluyormuş ben doğurduktan sonra ki yorgunlukları tercih ederim hep diyorlar ya görcen sen gününü doğurunca falan. ben hiç şikayet etmeyeceğim elim belim kuvvetli olduktan sonra tüm yorgunluklar bana vız gelir peahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?