38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Arkadaşlar Merhaba,
Ben herkesi 1 yıldan beri takip ediyorum. Bende eşimin rahatsızlığından dolayı 2 yıl önceki spermler ile 3 aşılama ve 6 tüp bebek tedavisi yaptım. Bunlardan ikiz kaybı ve dış gebelikle sonuçlananlar oldu. Çok şükür rabbime 6 denemem ile Eylül'de kızıma kavuştum. Ama zor bir hamilelik geçirdim. benim ikili test sonucumda downs. riski yüksek çıkmıştı. sonra başka bir yerde yaptırdım orta derece çıktı. AS için gün bile aldım ama vazgeçtim. Çünkü bebeğim dondurulmuş spermler ile %20 şans ile tutmuştu. Ve detaylı ultrason için Acıbademde Rıza Madazlıya gittim tabiki sonraki takiplerimdede.. İşinin ehli bir doktor ve bana dediki bu testler AS yapalım yönünde.. Ama detaylı ultrasonunda her şey yolunda.. Karar senin.. Git hamileliğin tadını çıkart dedi.Eşimde AS ye yanaşmadı.. Doğuma girip çıktığımda tek hatırladığım şey ve doktorların bana anlattığı kadarı ile hep bebeğim nasıl sağlıklımı diye sormam olmuş.
Sevgili Baharnaz ben tüp bebeği acıbademde Cem demirele yaptırmıştım. Kendisi 2li testin güvenirliğinin daha fazla olduğunu ve 3lü yaptırtmadan dörtlü teste geçmişti. benim her iki testdede DS riski çıkmıştı. Birinde hormon diğerinde yaş olarak tavsiye ediliyordu. Kardeşim yurt dışında okuyor tıpta. Ona sordum , bana cevabı '' tüp bebek tedavisi olanlarda genelde alınan ilaçlardan bu riskin çıktığını, önemli olan ense kalınlığı ve burun kemiği olduğunu '' belirti.Ayrıca ayrıntılı ultrasonda organlarda bir şey yoksa kafana takma dedi. Çünkü bu testlerin yakalayamadığı bir sürü zeka hastalığın olduğunu belirtti. Ben kendimi çok yıpratmıştım ilk aylarda.. Senin tansiyon probleminde var.. Kendini fazla yıpratmadan iyi bir prof bul.. Daha sonra kalp doktorunada git. bendede çarpıntı vardı. Siyami Ersek hastanesine gitmiştim. Konularında çok hassa ve ilgiliydiler. akşam acile gittim beklememek için. Hemen ilgilendiler..
Herkese sevgiler... Sağlıklı doğumlar ve bekleyenler hayırlı haberler alırlar inş..

Günaydın herkese

Alabama, cans, bluestar, merye, eda-11 saolun kızlar

cans as yaptırmıycam sanırım kararsızlığım devam ediyor

Bluestar üzmek istemezdim seni ve hiç kimseyi canım

Merye erken doğum yaşadığım sıkıntılardan dolayı erken doğum demesinin sebebi bebeğin anne karnındansa su dışında olması bazen daha sağlıklı olabiliyor dediği durum. Nette okudum TSH, tansiyon bunlar bebek gelişiminin geri kalmasına ve erken doğuma sebep oluyormuş.

eda-11 bugün gittiğim hastanede inşallah endokrinologta olurda hepsini hallederim

Denizverdi Günaydın

Eve en yakın kalp hastanesine gidicem az sonra fazla vakit kaybetmemek için.
Drla ilgili olarak diğer topicte Recep Has ve Atıl Yükselide tavsiye etmişler giden arkadaşlar olmuş bakalım hayırlısı canım.

su10
Maşallah bebeğine Çok şükür sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuşmuşsun. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Detaylı bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Belki okumşsundur 2li testim de birşey yok ayrıntılı ultrasonda bebeğin kalbinde görülen ışık dowv sendromlu çocuklarda görülen bir belirti imiş. Bütün ölçümler tamam olduğu için tek başına değerlendirmekte zor oluyormuş çıkan kan sonucumda D pozitif çıkınca kafamız karıştı ve benim sağlıkla ilgili problemde eklenince iyice karıştı hayırlısını ve sağlıklı bir evlat diliyoruz. Eşimde yurtdışında Downla ilgili yayınlanan makaleleri googlede çevirip okumuş çoğunda iyi şeyler okumuş kardeşinin dediği gibi burun kemiği ve ense kalınlığı önemli imiş ama insan yinede kuşkuyla oturuyor.
Doğum yapıcam hastane ve takip drumda karar vermiştim ama bu riskli durumlar çıkınca iyice kafam karıştı. Sağlıkla sonunu getiririz inşallah.

su10
Maşallah bebeğine :nazar::nazar:Çok şükür sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuşmuşsun. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Detaylı bilgi verdiğin için teşekkür ederim.
Belki okumşsundur 2li testim de birşey yok ayrıntılı ultrasonda bebeğin kalbinde görülen ışık dowv sendromlu çocuklarda görülen bir belirti imiş. Bütün ölçümler tamam olduğu için tek başına değerlendirmekte zor oluyormuş çıkan kan sonucumda D pozitif çıkınca kafamız karıştı ve benim sağlıkla ilgili problemde eklenince iyice karıştı hayırlısını ve sağlıklı bir evlat diliyoruz. Eşimde yurtdışında Downla ilgili yayınlanan makaleleri googlede çevirip okumuş çoğunda iyi şeyler okumuş kardeşinin dediği gibi burun kemiği ve ense kalınlığı önemli imiş ama insan yinede kuşkuyla oturuyor.

Sen kalple ilgili ilaç kullandınmı? naptın dr ne dedi?
Doğum yapıcam hastane ve takip drumda karar vermiştim ama bu riskli durumlar çıkınca iyice kafam karıştı. Sağlıkla sonunu getiririz inşallah.

Son düzenleme:
teşekkürler su10:71:

bahar deniin dr u da rıa madalıydı.öyle hatırlıyorum canım..
ben yaarken sen de yamışsın.güçlü ol emi.h,ç kendini bırakma:38:

günaydın :71: :71: :71:

baharcım,doktordan gelince hemen gelişmeleri yaz emi tatlım..seni çok merak ediyorum...
bu arada rıza madazlı'yı bende çok duymuştum..aklının bir köşesinde olsun canım..

zarpdeniz,herada,denizbulut nerelerdesiniz?arada ses verin merak ediyorum...

Baharnaz'cım canım benim çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm inan. Ama biliyorsun herşeyin bir çaresi var ve sende ki bu sorunların da eminim bir çaresi olacaktır. Önemli olan bir an önce elini sıkı tutman. Zaten yazmışsın hemen kalp ile ilgili doktora gidiyorum demişsin. Çok iyi yapmışsın. Eminim senin yaşadığın şeylerin aynısını yaşayan çok insan vardır. Benim görümcem de 3 hafta önce doğum yaptı. Hem ilk çocuğuna hamile iken aşırı derecede kalp çarpıntıları oldu hem de ikincisine hamileyken. Ama ikisi de gayet sağlıklı ve zamanında dünyaya geldiler. Senin de inşallah öyle olacak canım. Diğer konuya gelince aklına kötü şeyler getirme. İyi düşün iyi sonuçlar al tamam mı? İnşallah kötü birşey olmayacak. Herşey gönlünce ve sağlıklı olsun arkadaşım. Haberlerini bekleyeceğim. Öpüyorum.

gunaydın kızlarr
hulyacım test sonucu dusuk cıkmıs hayırlısı olsun kısmet dıcem ama merak etmeden duramıyorum neden 0 sıfır degıl de ılle bır deger cıkıyor yanı hep gebelik var ama kimyasal bunun bır caresı yokmıudur acaba yorumluyor mu dr ? yada baska bır yol fılan?

Selam

Denizverdi, Hulya, Toana saolun kızlar

şimdi geldim
Ayrıntılı ultrason sonucumdan sonraki kan sonuçlarım 1:181 DownSendrom riski pozitif çıktı, dr AS önerdi ama biz kararsısız. Deniz Bulutun druna gitsem diye düşünüyorum ama o da direk AS derse :(
Benimde çarpıntılarım çok o yüzden kardiyolojinin görmesi lazım dedi tansiyon ilaçlarımı içiyorum ama çarpıntım geçmiyor nabız yüksek haftalar ilerledikçe daha da artacağından kalp dru na gitmem söylendi, TSH ımda çok düşük çıktı özellikle buda dosyama işlendi neden bimiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir?
Ayrıca drum erken doğum ihtimalinden bahsetti.

Bu yüzden kendime kalp dru arıyorum Denizverdi saol canım önerin için Bayrampaşa Devlet hastanesindeki drlara hem iyi hem kötü mü dedin anlayamadım şu an çarpıntım fazla da :)

Şimdi napmalıyım nerden başlamalıyım
Dr önerileriniz neler arkadaşlar hepsi üst üste geldi sanki.

Bu arada 3 lü test yaptırmıştım devlet hastanesinde hatırlarsınız belki ondan önce 4lü test sonucum çıktı ama bakalım cuma günüde 3 lü testte ne çıkıcak

canım dün yazacaktım ama bebek ağladı sonra da herşey kaldı şimdi ancak fırsat buldum. atıl yüksel recep has benimki rıza madazlı bir de h harfli vardı şu an unuttum en meşhur 4 dr hangisine gitsen kalpte parlama ve 1/181 sonuç ile as önereceklerdir kendilerini garantiye almak için. as de de bir risk olsa da bu doktorlarda düşük riski yok denecek gibi. ben yine de sendeki tansiyon kalp problemi vs nedeniyle iyi bir perinatolog kontrolünde olmanın da faydalı olacağını düşünüyorum. atıl yüksel den randevu almak doktorun aracı olmadığı sürece çok zor 2 ay sonraya ancak veriyordu. diğer 3 doktor da çok iyi. tel ile muayene ve amnio fiyatlarını sorabilirsin. benimki ben sürekli müsterisi olduğumdan ayda 1 kere muayene ücreti aldı o bakımdan çok tok gözlüydü ayrıca çok açıklama yapmasa da pozitif bir dr. öneririm. ama sonuçta allah korusun bir sakatlık olsa da ben göze alıyorum her şekilde doğuracağım diyorsan as ye falan gerek yok tabii bu bakımdan acilen karar vermen gerek. bu arada 1/183 hangi test sonucun? ikili testin iyi değil miydi? asıl belirleyici olan oymuş. 2 li test % 90 başarılıymış. 3lü testin başarı oranı % 70. yani aslında artık hiçbir şekilde önerilmiyor. 4 lü test 3 lü test ile aynı şey sadece bir değere daha bakılıyor. kısaca 2 li test ve ultrason görüntüsüne göre karar veriliyor. mesela 2 li, test kötü çıksa 3lü veya 4 lü test iyi çıksa herşey yolunda denemiyor. sonuçta herşey iyi gidecektir ben buna inanıyorum. içini ferah tut ama dr kontrollerini de ihmal etme.

Limon Kabuğu dr işim yarına kaldı hayırlısı bakalım randevu aldım 2 de

Patikler saol canım İnşallah herşey yolunda gider.

Bluestar sabah aceleden çıktım yazmayı unuttum sende demi aynı durumlar yaşanmıştı
2 li temiz ama 4 lü ve ayrıntılı ultrasonda kalpte parlama sonuç Dw riski pozitif böylemiydi aklıma takıldı çünkü bende aynı şeyleri yaşadım diye yazmıştın merak ettim

Deniz Bulut sanırım druna gidicem

2li testimde sıkıntı yoktu 1:181 4 lü test sonucum canım şimdi 3lü testimte kötü çıkmış 4 lü de kötü çıktı ayrıntılıda da kalpte parlama yazmıştım AS ile ilgili karmakarışığım

Deniz Verdi saol

Son düzenleme:
Limon Kabuğu dr işim yarına kaldı hayırlısı bakalım randevu aldım 2 de

Patikler saol canım İnşallah herşey yolunda gider.

Bluestar sabah aceleden çıktım yazmayı unuttum sende demi aynı durumlar yaşanmıştı
2 li temiz ama 4 lü ve ayrıntılı ultrasonda kalpte parlama sonuç Dw riski pozitif böylemiydi aklıma takıldı çünkü bende aynı şeyleri yaşadım diye yazmıştın merak ettim

Deniz Bulut sanırım druna gidicem

2li testimde sıkıntı yoktu 1:181 4 lü test sonucum canım şimdi 3lü testimte kötü çıkmış 4 lü de kötü çıktı ayrıntılıda da kalpte parlama yazmıştım AS ile ilgili karmakarışığım

Deniz Verdi saol

baharnaz as nin sonucunun 3-4 hafta içinde çıktığını ve allah korusun ters bir durumda 24. haftaya kadar müdahale edilebildiğini göz önüne al. as ye karar vereceksen 20. hafta bitmeden yaptırmalısın.

güller herkes iyimi?
arphocam.siin de sesini çıkmamış bir süredir.hava yine soğudu kara döndü.iyimisini?herşey yolundamı?

patikler alabama uğramışsını.iyimisini kılar?alabama mert oğlunla beraber büyüyormusunu?

patikler tüpe başlayıp başlamıyacağın daha belli değil sanırım.yamıyorsun.
bu klavye bir harf öürlü. anlıyorsunu umarım yadığımı.

Sevgili Bahar,
İnşallah sende sağlıkla kucağına alırsın. Benim arkadaşımında çocuğunun beyninde ışık görmüşlerdi. Atıl hocaya gitti.. Tabi çok zor randevu aldı .. ultrasonda herşeytemiz çıkmıştı. Yine bir arkadaşımın 1;76 oranında 3lü testinde ds riski çıkmıştı.ASyi recep beye yaptırdı oda temiz çıktı..Benim kalbim için ilaç önermediler takip dediler.. Ama Rıza Bey beni çocuk kardiyolojisine gönderdi, orda bebeğin kalbine baktılar çok şükürher şey yolunda idi. Merak etme doktorum bana detaylı ultrasonda tahliller kadar hatta daha önrmli demişti.Çünkü ASdede risk var..Bende içimdeki sese kulak verip yaptırmadım.Ama senin tansiyonda olduğu için vakit kaybetmeden bir araştırma hast gitsen daha sağlıklı olur. Bu konuda cerrahpaşa hast riskli gebelik takip kısmı var.. oraya gitmen yani işlemlerin tek bir yerden kontrollü olması daha sağlıklıolacağı kanısındayım. Zaten Rıza Bey ordada görevli....
Allah senin yardımcın olsun

limon kabuğu merhaba

nasılsın ?sen iyimisin?nikini gördüm de aşağıda.

denizverdicim,yeni gördüm msjını...çok şükür iyiyim..kendimi örgüye verdim,kendime elbise örüyorum..kışın başka türlü vakit geçmiyor..hem kafamda dağılmış oluyor..
sende iyimisin canım?kurs nasıl gidiyor?

baharcım,yarın iyi haberlerini bekliyorum...

denizverdicim,yeni gördüm msjını...çok şükür iyiyim..kendimi örgüye verdim,kendime elbise örüyorum..kışın başka türlü vakit geçmiyor..hem kafamda dağılmış oluyor..
sende iyimisin canım?kurs nasıl gidiyor?

baharcım,yarın iyi haberlerini bekliyorum...

elbise..hımmm... geçen de söylemiştin.hamaratsın yani.ben de uuuuuuuuuuuunn yıllrdan sonra bu sene iki bebek yeleği ördüm.yeni öğrenciler gibiydim:))elbise de uun iş yaaa.tebrik ederim seni.cesaret işi.

iyiyim canım.soğukta bir de saatleri bira yoruyor orluyor beni.ama çok mutlu oluyorum gidince.

yaprak dökümü başladı.reklam bitti.ben kaçarr.hoşçakaall.:3:

canım sütlü baharımmm hayır haberle gelsin imnşallah.

Back
X