valla Meryecim ben kendimce belli bir listeye gore alısveriş yapmadım. once kk daki listeleri inceledim sonra ebebek magazasına gıttım alısverıs yapmadan ınceledim baktım cunku orda hersey var alırsın almassın ama hersey oldugu ıcın kendi suzgecimden gecirdım. ordakı kızlara sordum. bilgi aldım. ıkı oglu olan bır arkadasım ve bır oglu olan kuzenım sunu al bunu alma bunu sunu bız verırız dedıler. isimede geldı aldım. sana verebılecegım hazır bır lıste yok. ama sen fıkrımı sorarsan ben al alma vs dıyebılırım. zıbın tulum cok alma hedıye cok gelıyo. yatak odasına kesinlikle park yatak al. mınık besık alma bebeklere gerınme alanı kalmıyo. bebek her gerınmesınde arpa kadar buyurmus alan lazım o yuzden. ufak sepet almıstım mothercareden bı hafta sonra park yataga gectık. anne sutumu mamamı bellı olana kadar biberon vs sut sagma makınesıde alma.buna baglı ısıtıcı sterizatorde alma. emziriyosan gerek kalmıyo.sonra ılerde lazım olursa alırsın. ek gıdalara gecınce belkı lazım olur.
Alabamacığım çirkin diyordun hiç de öyle değilmiş Mert Bey maşallah çok tatlı.Birşey dikkatimi çekti göbek kordonu kesilmeden daha yeni dünyaya geldiği an her iki elini de yumruk yapmış ben güçlüyüm deyip meyden okuyor dünyaya.Her zaman öyle olur inşallah.
Annelik çok çabuk öğreniliyor değil mi?Bence içgüdüsel genlerimizde var.Ben doğum yaptğımda ablam vardı yanımda.Eve çıktığımız gün ablamın gitmesi gereken şehir dışında işi vardı ve gitti tabiki.Ben yapamam zannederken hiç birşey de zorlanmadım.Annem yanımdaydı ama o da yaşlı olduğu için ben ona güvenip Arda'nın hiçbirşeyini ona bırakmamıştım.Ayrıca sana da annelik çok yakışmış canım.
alabama bu arada tokatlı bir arkadşma beznettim seni
iyi akşamlar herada bahar
herada teşekkürler...köpek sevgini ,hayatından çıkarmak istemeyişini anlıyabiliyorum.köpeğim yok ama.bir yaın arkadaşıma gitmiştim.sadece iki günde dostluklarına hayran olmuştum.ne söylersen anladıklarını biliyorum.seni de çok iyi tanıdığına göre seni de kıını da ümiyecektir.uygun bir ortam bulacağınıa inanıyorum.aynı çocuğun gibi değil mi?ne ondan ne de ondan geçebiliyorsun.
bahar,sütlü bahar;cı olmuşsun bugün...korusun seni...
limon k;bebeğinin ve senin sağlığı yerindedir umarım.ya.
nisa yine uğramamış.
alabama;bugün mert oğlun sana müsaade vermiş.girebilşmiş yaabilmişsin.tekrarona.
Arkadaslar Merhaba
Biraz once doktordan geldik, bebeklerimizin kalpleri atiyor!!!Bir isik yanip yanip sonuyordu! Cok sukur, darisi tum isteyen arkadaslarimizin basina insallah. 10 gun sonraya yine randevumuz var, Istanbul'daki doktorum da 12. hafta da gormek istiyor.
Simdi sizleri bir okuyum, sevgiler herkese...
iç canım iç hüp hüp.afiyet şeker olsun.bal olsun oğluna.
tadilat değil de.şimdi evlat edinmeden gelicekler ya evi bii görmeye..kesin net birşey söylenmedi daha.ama aldığım duyumlara göre çocuk odası varmı diye bakıyorlarmış.ben önceden iki oda arasındaki duvarı kaldırıp le şeklinde salona çevirmiştim.şimdi o duvarın yerine akordion kapı yaptırıyorum.istediğim aman açabileceğim.istersem çocuk odasına çevirebileceğim.bu ara onunla ilgileniyorum.camlı olsun istedim.yerine gittim gördüm beğendim.camlı olanını istedim.göümü kısıp kısıp baktım.hereket ederse görebilirmiyim diye.uyanınca diye...yaaa.işte böyle..
ayyh şımardım şimdi.bekliyorum.ölçü almaya gelicekler.işte böyle ufaktan ufaktan başladım.
bir de...bugün ilk olarak parkyatak denilen bebek yatağına yaklaştım baktım bira.nasıl birşeymiş diye..
evet...kurs bana da çok iyi geliyor.kendimi ifade edebiliyorum orada.derslewr konular.çok güel..umarım pratiğe kolay geçiriri.
zarpdenız.... tebrık ederım arkadaşım .. cok sevındım..allah analı babalı uzun bır omur versın yavrularına .. kocaman bır aıle olun ...
patıkler .. kızın ne kadar tatlı .. maaşallah ... okurken kocaman bır gulumseme yayıldı yuzume ..:90:
denızbulut .. bu konuda bız ne soylersek soyleyelım yetersız kalacaktır .. en ıyı kararı senın vermen en dogrusu olacaktır .. uzuldum gercekten .. ama senın adına sen ne hıssedıyorsan ben de ona ortak olurum ..ınşallah her sey hayırlısı ıle gelısır .. ve o guzel bebege guzel bır gelecek hazırlar hayat ...
erverdı hazırlıklar başlamış ne guzel .. tatlı telaslar bunlar ..ınşallah her sey guzel gelısecek ..
tum arkadaşlara guzel bır gece dılıyorum ...
ynı mamaya ve damlaya devam dedi. işin iyi ynı eğer kabız olursa 1 çay kaşığını geçmeden zeytinyağı içirmeme olur dedi. bu da benim işimi görüyorGünaydın kızlar
Günaydın sabah gülleri DenizVerdi, nisa yürüyüşte galiba Nisa bu arada form tutmaya başladı. ( yakındamı dr işleri)
Dün uğrayamadım dayanamadım bi tane gözleme yedim sonra tansiyonum fırladı anlamıyorum ya düşürene kadar ne limonlar tükettim :) neyse şimdi iyiyim çok şükür.
Tatlı telaşlar evde ufaktan da olsa yapacağın değişiklik çok büyük bir amaç için canım camlı akordiyon hiç görmemiştim bebiş için sağlıklı olurmu ki. Ufaktan ufağa bakalım canım park yatak ve ötekilere.
İnşallah evine gelicek görevlilerde sorun çıkarmadan işi hallederler.
Cans bende sorayım tahlillere başladınmı bazıları 15-20 günde çıkıyor
ZarpDeniz Gözün aydın Allah tamamına erdirsin. MaşallahAllahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağınıza gelsinler yavruların canım.
Deniz Bulut dr kontrolünde inşallah bebişinin gaz ve kabızlık problemi çözülür.
Dayanamam ben ona
cumartesi sorcam kabızlıkla ilgili başka ne yöntemler var diye yazarım size
ben de saat yönünde karnına masaj yapıyorum. bacaklarını da tuvalet yapar gibi itip çekiyorum. yüzüstü yatırmayı denemedim. deneyeyim öyle de masaj yapmayı. dr yanındayken bir süre yüzüstü yatııp hareket etmesine izin vermemizi önrdi. kaslaı kuvvetlendiriyormuş.tarcın cörekotu bal karışımını tavsiye ederım toana kesinlıkle yumurtalara ıyı gelıyor her sabah tup tedavimde yemıstım denersen eger ıse yarayacagına inanarak ye ben ınandım ışe yaradı
denızverdi canım ınsallah allah guzell gönlune gore versin ve bır an once kavuşş kızına. sen bu mutlulugu sonuna kadar hakdıyorsun canımm
denızbulut uzuldum canım ınsallah bu kocana ders olur olmassada sen nasıl kendini iyi hissedıyorsan oyle olması sana ıyı gelecektır. oglunun gaz sorununa nasıl uzuldugunu bılıyorum cok zor yahu . ben mertı sırt ustu koltukta otururken bacaklarımın ustune bırakıyorum kafası bı bacagımda poposu bı bacagımda ayaklarıda boslukta hafıf asagı sarkıyor o pozisyonda acayıp gaz cıkartıyo dene ıstersen. sırtını sıvazlıyorum yıne elimde yüz üstü ters tutup eviriyorum çeviriyorum sonra bırakıyorum koltuğa yada yatağın üstüne hareketlerden sanırım bırakınca pırtlatıyo bide onu göstermiştir hemşireler bacaklarını kaldırıp karnına doğru hafif bastırıyorum yine arada pırtlıyo.
meryecim bi an kendimi prof anne sandım utandım ama gerçekten bende işe yaradı bebekler enteresan sürekli bir dürtüyle gaz çıkarmaya kaka yapmaya çalışıyo sen de onu gördükçe başarısız olduklarında üzülüyosun zor yani allah vermesin. tabi anne sütü alınca işin biraz daha kolay oluyor. inşallah sen bebene anne sütü verirsin nasip olur inşallah.
biz dün doktora gittik bir aylık kontrolüne herşey yolunda Mert toplamda 900 gr almış doktorumuz beğendi anne sütü yetiyor devam dedi. ortalama 600-1000 gr almalıymış. boyumuz da 5 cm uzamış 57cm olmuşuz maşallah maşallah maşallah diyim dilimi ısırıyım en çok anne babanın nazarı değermiş siz de maşallah deyin kızlar. ikinci aşımız hepatit b yi olduk yine. birdaha ki ay gitcez artık bundan sonra. sarılığı tam geçmedi dedim doktora benim çocuğumun bile 45 günde geçti sorun yoko dedi. sadece gözlerinin beyazında hafif sarılık var da. toraks tüpü takılan ameliyat yeri de düzeliyor orası gamze gibi çukur olmuştu bi krem verdi sabah akşam sürüyoruz ki delik olan yer alt dokuya yapıştığı için gamze gibi kaldı ama krem işe yaramış dokudan ayrılıyomuş çok şükür iz kalmaz inşallah. doktor sorun yok kalsaydı bile ilerde estetikle düzeltiliyo bu tip şeyler dedi ama sanırım kendiliğinden geçecek. ciltte döküntüler vardı özellikle yüzde onlarda geçiyo az kaldı biraz omuzlarına yayılmış ama yeni doğanlarda oluyomuş o da geçicek inşallah. dün doktordan sonra epey huzursuzluk yaptı ben çok korktum kolik mi oldu diye çünkü çok sebepsiz ağladı ki bir aydır oğlum altını açtığımda karnı açsa biriki ınganın dışında ağlamadığı için ben çok korktum ama bugün iyi maşallah işte böyle iyi rapor verdim size dimi
denizbulut sana ne sorcam kedin napıyo evde durumlar nasıl. birde kedinin de düzenli aşıları vs varmı köpekler gibi benim kayınvalidemin evinde iki kedi bir köpek var köpeğin bakımı aşıları vs si yapılıyo ama kedilere hiçbişi yapılmıyo ayrıca kediler sürekli sokakta ve evde heryerde takılıyolar ayrıca bi tanesi avcı manyak miki avladıklarını da övüne övüne sanki ödül verirmiş gibi eve getirmeye bayılıyo ben nasıl davrancam diye doktora sordum doktorda aşıları yapılan evcil hayvanlarsa fazla yanına sokulmamak kaydıyla eve gidilebilir dedi. ama kedilere bildiğim kadarıyla aşı falan yapılmıyo sen beni yönlendirirsen görümceme söylicem ne aşı gerekiyosa gitsin yaptırsın yoksa gitmicem valla.ne dersin bu konuda?
eklemeyi becerebildim mi acaba?
kıskanmazsa köpek daha rahat. hem ileride güzel de arkadaşlık eder.Alabama'cım, maşallah Mert'e, 41 kere maşallah. Allah nazarlardan korusun. O kadar keyifle okudum ki mesajını, bu işi kavramış, neyi nasıl yapmasını bilen bir annenin sözleriydi, çok mutlu oldum. Sana da 41 kere maşallah. Fotoğraflarınız müthiş vallahi. Canlarım ya, uzun, sağlıklı, kısmet dolu ve çookkk mutlu ve bir arada hayatlar diliyorum size.
Kedi ve köpek demiş ve beni can evimden vurmuşsun. Bizim evde köpek var, ne yapıcaz diye düşünmüyor değiliz hani. Bahçeye bırakamam, miniğimizi sakınmam lazım ama kıskandırmamak da lazım. Henüz erken, bir iki aya biz de birileriyle konuşup, önlemlerimizi almaya başlayalım diyoruz. Yıllar önce kedim vardı, onların da aşıları var ama benimki eski bilgi. Deniz, dediğin gibi, aydınlatacaktır seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?