• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Günaydın kızlar

Günaydın sabah gülleri DenizVerdi :71:, nisa yürüyüşte galiba Nisa:71: bu arada form tutmaya başladı. ( yakındamı dr işleri)
Dün uğrayamadım dayanamadım bi tane gözleme yedim sonra tansiyonum fırladı anlamıyorum ya düşürene kadar ne limonlar tükettim :) neyse şimdi iyiyim çok şükür.
Tatlı telaşlar evde ufaktan da olsa yapacağın değişiklik çok büyük bir amaç için canım camlı akordiyon hiç görmemiştim bebiş için sağlıklı olurmu ki. Ufaktan ufağa bakalım canım park yatak ve ötekilere.
İnşallah evine gelicek görevlilerde sorun çıkarmadan işi hallederler.

Cans bende sorayım tahlillere başladınmı bazıları 15-20 günde çıkıyor

ZarpDeniz Gözün aydın Allah tamamına erdirsin. Maşallah:nazar::nazar: Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağınıza gelsinler yavruların canım.

Deniz Bulut dr kontrolünde inşallah bebişinin gaz ve kabızlık problemi çözülür.
Dayanamam ben ona :nazar:
cumartesi sorcam kabızlıkla ilgili başka ne yöntemler var diye yazarım size

Son düzenleme:
evet denizverdi baharım döndüm yürüyüşten allah izin veririse yakında hülya sanada günaydın bende çiçeklerimi göndereyim :71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

bahar nisa canlı günaydın.
yine güneş açtıı.gönülünüe açsın..........
aldım kabul ettim çiçeklerinii

Son düzenleme:
Zarpdeniz'cim, gözün aydın arkadaşım. Çook sevindimmm. Gerisi de sağlık, keyif ve ağız tadıyla gelsin ve keyifle kucakla miniklerini inşallah.

meraba denizcim ben hollanda dayim canim daha once yazmistim ben bazen dusunuyorumm acaba n yesem fayda gosterir diye yumurtalklarima iyi gelismelerinde su herzaman iciyorum normalde cok seviyorum suyu bu arada sen nasil oldun denizcim,hakkaten burda cok kar var sizin orda yokmu:34::34::34:
tarcın cörekotu bal karışımını tavsiye ederım toana kesinlıkle yumurtalara ıyı gelıyor her sabah tup tedavimde yemıstım denersen eger ıse yarayacagına inanarak ye ben ınandım ışe yaradı

denızverdi canım ınsallah allah guzell gönlune gore versin ve bır an once kavuşş kızına. sen bu mutlulugu sonuna kadar hakdıyorsun canımm

denızbulut uzuldum canım ınsallah bu kocana ders olur olmassada sen nasıl kendini iyi hissedıyorsan oyle olması sana ıyı gelecektır. oglunun gaz sorununa nasıl uzuldugunu bılıyorum cok zor yahu . ben mertı sırt ustu koltukta otururken bacaklarımın ustune bırakıyorum kafası bı bacagımda poposu bı bacagımda ayaklarıda boslukta hafıf asagı sarkıyor o pozisyonda acayıp gaz cıkartıyo dene ıstersen. sırtını sıvazlıyorum yıne elimde yüz üstü ters tutup eviriyorum çeviriyorum sonra bırakıyorum koltuğa yada yatağın üstüne hareketlerden sanırım bırakınca pırtlatıyo bide onu göstermiştir hemşireler bacaklarını kaldırıp karnına doğru hafif bastırıyorum yine arada pırtlıyo.

ZarpDeniz uğramamaış merak ettim.

Merye balı düşünmem lazım sabahları pekmez sulandırıp içiyorum yanında tatlı tüketmemeye özen gösteriyorum malum şeker problemimden dolayı canım saol önerin için
Henüz alışverişe başlamamışsın canım :) ne alıcaklarını belirlemişsindir ama. bende şimdilik kim ne alıyor diye gözucuyla bakıyorum hayırlısı.

Limon Kabuğu 16.haftada benimkinin cinsiyeti belli olmuştu sağlıkla gelsin inşallah.
hareketlerine dikkat etmene sevindim canım İkili testim kan verdikten 5 gün sonra belli olmuştu

Patikler kızına maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin canım

Hülya evet çarpıntılarım şikayet edecek kadar değil arada oluyor ama daha hafif sanırım ( yediğim şeylerlede alakalı galiba) ilaca alıştım inşallah çok yükselmez böyle gider Yumurta takibinden inşallah güzel sonuç alırsın

Toana evet o iğnelere karın şişiriyor protein ağırlıklı beslen ve bol su içebilirsin önerim

aman dikkat canım haklısın iy
ne alacağımı kestiremiyrm bir liste ile çıkmalıyım senin varmı listen

patikler demek yumurta yemiyormuşsun ha bak bizler çok yumurta yedik oldu :9:

ne yapayım haırlısı canım. ben 4 sene taşıdım onu artık yukardakine havale. o dediğini ben de okudum. günde 6-7 kez yapması da normal 2-3 günde bir yapması da diyordu. valla isterse 4 günde bir yapsın da yapamadığı 2. gün gaz sancısı 4-5 katına çıkıyor. gece bölük börçük 2-3 saat zor uyuyor o da uyuyabilirse dolayısıyla ben de! 3. geceyi aynı şekilde geçirmeyi göze alamıyorum. yarın doktor kontrolüm var hem mamaları hem ilaçları vs soracağım.

merye sona yaklaşmışsın. alışveriş falan tamam mı? ne güzel seninki bahara girerken doğacak bol bol dolaştırırsın artık. bizimki kış bebeği oldu dışarı çıkarmaya korkuyorum.

denizverdi test sonuçların ne zaman belli olacak? şu an bebek için sırada olan tek deniz sen varsın:16:

ay baharnazada dedim sen şimdi bana neler alacağımın listesini verebilrmisn
alabamanın tavsiyeleri çok güzel gibi görünüyr bence bir denesene
allah kolaylık versin canım

Arkadaslar Merhaba:71:

Biraz once doktordan geldik, bebeklerimizin kalpleri atiyor!!! :28::28: Bir isik yanip yanip sonuyordu! Cok sukur, darisi tum isteyen arkadaslarimizin basina insallah. 10 gun sonraya yine randevumuz var, Istanbul'daki doktorum da 12. hafta da gormek istiyor.

Simdi sizleri bir okuyum, sevgiler herkese...:9::9:

ay canım çok sevindim valla inş.tamamına erer. okkalp atışlarını görmek çok heyecan verici idi benim için sık sık sağlık ocağına kalbini dinlemeye gidiyrdm çok keyifli olyr
amain darısı tm istyenlerin bvaşına

iç canım iç hüp hüp.afiyet şeker olsun.bal olsun oğluna.
tadilat değil de.şimdi evlat edinmeden gelicekler ya evi bii görmeye..kesin net birşey söylenmedi daha.ama aldığım duyumlara göre çocuk odası varmı diye bakıyorlarmış.ben önceden iki oda arasındaki duvarı kaldırıp le şeklinde salona çevirmiştim.şimdi o duvarın yerine akordion kapı yaptırıyorum.istediğim aman açabileceğim.istersem çocuk odasına çevirebileceğim.bu ara onunla ilgileniyorum.camlı olsun istedim.yerine gittim gördüm beğendim.camlı olanını istedim.göümü kısıp kısıp baktım.hereket ederse görebilirmiyim diye.uyanınca diye...yaaa.işte böyle..
ayyh şımardım şimdi.bekliyorum.ölçü almaya gelicekler.işte böyle ufaktan ufaktan başladım.

bir de...bugün ilk olarak parkyatak denilen bebek yatağına yaklaştım baktım bira.nasıl birşeymiş diye..

evet...kurs bana da çok iyi geliyor.kendimi ifade edebiliyorum orada.derslewr konular.çok güel..umarım pratiğe kolay geçiriri.
,

demek işi sıkı tutuyrlar bende camekanlı odayı anlamadım inş.içine çok sinecek bi r kızın olur canım alah mutlu mesut etsin seni ve bizleri
bu sabah uyandım yaşlanıyor mu yum ne hamile olduğıuma hiç inanamdım ben grçekten hamilemiyim dedim garip bir duygu idi uykudan yeni uyandığımdan böyle hiissettim ilk defa oldu bu durm
park yatağı beğendin mi

hülyabu ay da takip ha..hadi hayırlısı..ne aman geleceği hiç belli olma..

limon kabuğuben hamile olsaydım boyamadım herhalde...çünkü çok kıymetliler....elde edene kadar yapılanları bir düşünürsek.çok basit kalıyor sanki saç boyamamayı düşünmek bunların yanında...yine de kalbinden nasıl geçiyorsa öyle yap.saç senin boya senin ... ah erkek geçti içimden şimdi.oğlun senin diyecektim...yavrun senin...hayat senin... hamileliğinin tadını çıkar.bol bol resim çektir..

heradasağol...:70:

toanasen neredensin.kar var demişsin.daha önce yamışmıydın....
iğneleri olduğum amansu içip içmeme konusunda bana birşey dememişlerdi.ama ben kendimi çok motive ederdim.neyden evk alıyorsam onu yapardım.beni mutlu edebilecek herşeyi...dr gidip gelirken yollarda bile şarkı söylerdim.:19:kimin umurunda :))

toana kı,merve değil merye merye o... :)) :)) :))

meryebeni de sarmısaklı yoğurt uyutur canım.:34:

antınyunusses yok... minik oğlun yanındamı yoksa...inşallah öyledir:emir_bebek:

denievet yaa. gördünmü sen deniin uğurunu..olsun.bende kıımın adını belki koyarım.eşim aten her hafta sonu denide..bende bir şekilde deni verdi olurum işte....

toanaaaaaaaaaaa kı.sende nikine deni ekle bak.bütün deni ler hamile kaldı doğurdular.şimdi arp hocada ikilerine kavuşacak inşallah.
arp hocaaaamdemek cırcır böceklerini ışıkların yaktı sie....şimdi burası hamile doldu hee...bu kadar hamile bana dua edin kılar.çabuk gelsin kıım...bende siin muhabnetlere yetişeyim.
cans hocaaammm.si de deni ekleyin nikinie..cansdeni...kulağa da hoşgeliyor hem...

nisaaa bahaar sabah güllerimbugün pek uğramamışsını

e canım merye diyr oda

tarcın cörekotu bal karışımını tavsiye ederım toana kesinlıkle yumurtalara ıyı gelıyor her sabah tup tedavimde yemıstım denersen eger ıse yarayacagına inanarak ye ben ınandım ışe yaradı

denızverdi canım ınsallah allah guzell gönlune gore versin ve bır an once kavuşş kızına. sen bu mutlulugu sonuna kadar hakdıyorsun canımm

denızbulut uzuldum canım ınsallah bu kocana ders olur olmassada sen nasıl kendini iyi hissedıyorsan oyle olması sana ıyı gelecektır. oglunun gaz sorununa nasıl uzuldugunu bılıyorum cok zor yahu . ben mertı sırt ustu koltukta otururken bacaklarımın ustune bırakıyorum kafası bı bacagımda poposu bı bacagımda ayaklarıda boslukta hafıf asagı sarkıyor o pozisyonda acayıp gaz cıkartıyo dene ıstersen. sırtını sıvazlıyorum yıne elimde yüz üstü ters tutup eviriyorum çeviriyorum sonra bırakıyorum koltuğa yada yatağın üstüne hareketlerden sanırım bırakınca pırtlatıyo bide onu göstermiştir hemşireler bacaklarını kaldırıp karnına doğru hafif bastırıyorum yine arada pırtlıyo.

bu tavsiyeyi aklımda tutayım çok iyi gibi duruyr
sen ve bebiş nasılısnınz

Patikler sağolasın arkadaşım. Maşallah kızına. Çok sevimli yaaa. Ah güzelim, kardeşine iyi ablalık edecek, şimdiden belli. Maşallah diyeyim tekrar tekrar.

Hülya'cım, ilaçsız takip de iyi fikir gerçekten. İNşallah tez zamanda güzel haberler alırız senden.

Denizverdi, kolay gelsin arkadaşım ya, demek tadilata, düzenlemelere başlanmış. Ne güzel telaş ve keyif, yorgunluğuna değer de sen yine de yormamaya gayret et e mi?

Limonkabuğu, için rahat olsun, elbette güzel bir ense pilisi ölçümü, burun kemiğinin gözlenmesi içini rahatlatacaktır. Kan sonuçlarının alınması merkeze göre değişiyor, 3 günde veren yer de var, bir haftada da. Güzel haberlerle döneceksin inşallah. 12 haftada bitmiş hem, maşallah diyorum, devamı da keyifle ve sağlıkla gelecek inşallah.

Sağ ol canım.

patikler ,nisa mai sizlerede iyi gunler cicekler sizlere hepinize gitsin:71::71::71::71::71::71::71::71:

Benden de sana :71::71::71::71:

ZarpDeniz uğramamaış merak ettim.

Merye balı düşünmem lazım sabahları pekmez sulandırıp içiyorum yanında tatlı tüketmemeye özen gösteriyorum malum şeker problemimden dolayı canım saol önerin için
Henüz alışverişe başlamamışsın canım :) ne alıcaklarını belirlemişsindir ama. bende şimdilik kim ne alıyor diye gözucuyla bakıyorum hayırlısı.

Limon Kabuğu 16.haftada benimkinin cinsiyeti belli olmuştu sağlıkla gelsin inşallah.
hareketlerine dikkat etmene sevindim canım İkili testim kan verdikten 5 gün sonra belli olmuştu

Patikler kızına maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin canım

Hülya evet çarpıntılarım şikayet edecek kadar değil arada oluyor ama daha hafif sanırım ( yediğim şeylerlede alakalı galiba) ilaca alıştım inşallah çok yükselmez böyle gider Yumurta takibinden inşallah güzel sonuç alırsın

Toana evet o iğnelere karın şişiriyor protein ağırlıklı beslen ve bol su içebilirsin önerim

Amin canımmm...

patikler demek yumurta yemiyormuşsun ha bak bizler çok yumurta yedik oldu :9:

ne yapayım haırlısı canım. ben 4 sene taşıdım onu artık yukardakine havale. o dediğini ben de okudum. günde 6-7 kez yapması da normal 2-3 günde bir yapması da diyordu. valla isterse 4 günde bir yapsın da yapamadığı 2. gün gaz sancısı 4-5 katına çıkıyor. gece bölük börçük 2-3 saat zor uyuyor o da uyuyabilirse dolayısıyla ben de! 3. geceyi aynı şekilde geçirmeyi göze alamıyorum. yarın doktor kontrolüm var hem mamaları hem ilaçları vs soracağım.

merye sona yaklaşmışsın. alışveriş falan tamam mı? ne güzel seninki bahara girerken doğacak bol bol dolaştırırsın artık. bizimki kış bebeği oldu dışarı çıkarmaya korkuyorum.

denizverdi test sonuçların ne zaman belli olacak? şu an bebek için sırada olan tek deniz sen varsın:16:

Evet valla aferin sana :)

Arkadaslar Merhaba:71:

Biraz once doktordan geldik, bebeklerimizin kalpleri atiyor!!! :28::28: Bir isik yanip yanip sonuyordu! Cok sukur, darisi tum isteyen arkadaslarimizin basina insallah. 10 gun sonraya yine randevumuz var, Istanbul'daki doktorum da 12. hafta da gormek istiyor.

Simdi sizleri bir okuyum, sevgiler herkese...:9::9:

SÜPEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRR

zarpdenız.... tebrık ederım arkadaşım .. cok sevındım..allah analı babalı uzun bır omur versın yavrularına .. kocaman bır aıle olun ...:10:

patıkler .. kızın ne kadar tatlı .. maaşallah ... okurken kocaman bır gulumseme yayıldı yuzume ..:90:

denızbulut .. bu konuda bız ne soylersek soyleyelım yetersız kalacaktır .. en ıyı kararı senın vermen en dogrusu olacaktır .. uzuldum gercekten .. ama senın adına sen ne hıssedıyorsan ben de ona ortak olurum ..ınşallah her sey hayırlısı ıle gelısır .. ve o guzel bebege guzel bır gelecek hazırlar hayat ...

erverdı hazırlıklar başlamış ne guzel .. tatlı telaslar bunlar ..ınşallah her sey guzel gelısecek ..

tum arkadaşlara guzel bır gece dılıyorum ...

Her zaman gül inşallah.....

meryecim bi an kendimi prof anne sandım utandım ama gerçekten bende işe yaradı bebekler enteresan sürekli bir dürtüyle gaz çıkarmaya kaka yapmaya çalışıyo sen de onu gördükçe başarısız olduklarında üzülüyosun zor yani allah vermesin. tabi anne sütü alınca işin biraz daha kolay oluyor. inşallah sen bebene anne sütü verirsin nasip olur inşallah.

biz dün doktora gittik bir aylık kontrolüne herşey yolunda Mert toplamda 900 gr almış doktorumuz beğendi anne sütü yetiyor devam dedi. ortalama 600-1000 gr almalıymış. boyumuz da 5 cm uzamış 57cm olmuşuz maşallah maşallah maşallah diyim dilimi ısırıyım en çok anne babanın nazarı değermiş siz de maşallah deyin kızlar. ikinci aşımız hepatit b yi olduk yine. birdaha ki ay gitcez artık bundan sonra. sarılığı tam geçmedi dedim doktora benim çocuğumun bile 45 günde geçti sorun yoko dedi. sadece gözlerinin beyazında hafif sarılık var da. toraks tüpü takılan ameliyat yeri de düzeliyor orası gamze gibi çukur olmuştu bi krem verdi sabah akşam sürüyoruz ki delik olan yer alt dokuya yapıştığı için gamze gibi kaldı ama krem işe yaramış dokudan ayrılıyomuş çok şükür iz kalmaz inşallah. doktor sorun yok kalsaydı bile ilerde estetikle düzeltiliyo bu tip şeyler dedi ama sanırım kendiliğinden geçecek. ciltte döküntüler vardı özellikle yüzde onlarda geçiyo az kaldı biraz omuzlarına yayılmış ama yeni doğanlarda oluyomuş o da geçicek inşallah. dün doktordan sonra epey huzursuzluk yaptı ben çok korktum kolik mi oldu diye çünkü çok sebepsiz ağladı ki bir aydır oğlum altını açtığımda karnı açsa biriki ınganın dışında ağlamadığı için ben çok korktum ama bugün iyi maşallah işte böyle iyi rapor verdim size dimi

denizbulut sana ne sorcam kedin napıyo evde durumlar nasıl. birde kedinin de düzenli aşıları vs varmı köpekler gibi benim kayınvalidemin evinde iki kedi bir köpek var köpeğin bakımı aşıları vs si yapılıyo ama kedilere hiçbişi yapılmıyo ayrıca kediler sürekli sokakta ve evde heryerde takılıyolar ayrıca bi tanesi avcı manyak miki avladıklarını da övüne övüne sanki ödül verirmiş gibi eve getirmeye bayılıyo ben nasıl davrancam diye doktora sordum doktorda aşıları yapılan evcil hayvanlarsa fazla yanına sokulmamak kaydıyla eve gidilebilir dedi. ama kedilere bildiğim kadarıyla aşı falan yapılmıyo sen beni yönlendirirsen görümceme söylicem ne aşı gerekiyosa gitsin yaptırsın yoksa gitmicem valla.ne dersin bu konuda?

patikler kızına maşallah hayatım valla ebeveynler nasıl yetiştirirse çocukda öyle oluyo sizin başarınız dır atatürk sevgisi. aferin kızıma benim. bizde evlatlarımızı güzel güzel yetiştiririz inşallah. ben bugün oğlumla konuştum hiçbirşey yapmaya mecbur değilsin oğlum kafana göre takıl herşey serbest dedim kocaman kocaman açıp gözlerini baktı bana. ne istersen onu ol dedim istersen de hiçbirşey olma kafana göre takıl sadece mutlu ol gerisi boş dedim hehheh.

eklemeyi becerebildim mi acaba?

Eklentiler

• $7.webp
    $7.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 40
Günaydın kızlar

Günaydın sabah gülleri DenizVerdi :71:, nisa yürüyüşte galiba Nisa:71: bu arada form tutmaya başladı. ( yakındamı dr işleri)
Dün uğrayamadım dayanamadım bi tane gözleme yedim sonra tansiyonum fırladı anlamıyorum ya düşürene kadar ne limonlar tükettim :) neyse şimdi iyiyim çok şükür.
Tatlı telaşlar evde ufaktan da olsa yapacağın değişiklik çok büyük bir amaç için canım camlı akordiyon hiç görmemiştim bebiş için sağlıklı olurmu ki. Ufaktan ufağa bakalım canım park yatak ve ötekilere.
İnşallah evine gelicek görevlilerde sorun çıkarmadan işi hallederler.

Cans bende sorayım tahlillere başladınmı bazıları 15-20 günde çıkıyor

ZarpDeniz Gözün aydın Allah tamamına erdirsin. Maşallah:nazar::nazar: Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağınıza gelsinler yavruların canım.

Deniz Bulut dr kontrolünde inşallah bebişinin gaz ve kabızlık problemi çözülür.
Dayanamam ben ona :nazar:
cumartesi sorcam kabızlıkla ilgili başka ne yöntemler var diye yazarım size

canım kapı konusunu şöyle açayım...öellikle bebek odası olması amacıyla yapılan birşey değil bu.hem ısıdan tasarruf etmek amaçlı,hem yatılı bir misafir geldiğinde daha konforlu yatabilmesi .rahat edebilmesi için,hem de görevliler eğer şart koşarlarsa çocuk odasını hani burayı kapatıp yapabilirim diye söylemek için...ama şimdi yaptırmamın sebebi öellikle olumlu sonuç almak için.negatif bir düşünce oluşmasın diye...yoksa bebek odası planlamıyorum.açıkçası en a 3 5 yaşına kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum ben.
niye mi?şöyle:bence çocuk kendini bira daha anladığı aman ihtiyaç duyar .aitlik duygusuna sahip olduğu aman.örneğin kreşe gitme amanı geldiğinde okuma öncesi ,okul dönem gibi...o aman ona ait belli şeyleri olacak.şimdi o küçükken yalnı bana ihtiyacı olacak.ne ona alınan bir yatağın ,ne bir arabanın ne süsün ne cibinliğin vs vs .....farkında olmıyacaktır.hem sonra bebek için alınan her eşya biim evkimi için alınmış olacak.bi öyle beğendik diye.
bu yüden ben kıım gelince inşallah büyüyecek o günleri göreceği...alllahımmmm.inşallah buradan yine yaarım.neye ihtiyacı olursa onunla birlikte alacağım.elbette ki evk ve fikir birliğimile...

hem biliyormusunu?bu fikrimi 2 çocuklu bir bayanla paylaştım.çok doğru buldu.aten çocuk gitmiyormuş odasında durmuyormuş.küçük olduğu için hep annenin yanında imiş.oda öylece duruyor diyor..bir kaç gölemim de bu doğrultuda..şimdilik düşüncelerim böyle..
ama oda olursa da fena olmas ha...misal uyuyacağı aman oraya yatırırım.kapıyı çekerim hani kimi çocuk sessislik ister ya.. o ortamı sağlamış olurum.hem arada da camından bakarım kalktımı döndümü uyuyormu diye bakarım..yok yok.en iyisi göümün önünde olmalı...ahhh... keşke küçük denk gelebilse...hep odamın ortasına bir salıncak kurup ucuna da bir ip bağlayıp sallayarak görerek büyütmek isterdim.içeri girince hemen görebileceğim.kıyıda köşede olmayacaktı.ortada olacaktı.kapı olunca şimdi o olma:((
neyse demokraside çareler tükenmemiş.hele o günleri bir görelim.uydururuk bişeyler.hocamı buna yaratıcılık diyor:52::52:

merye cim.park yatağa öyle alıcı göle bakmadım.tesadüf etti.mağaanın önünden geçiyordum gördüm.60 saniye ya baktım ya bakmadım.ama.yatak odama (kış sonu genişletme çalışmaları yapacağım.balkonu içeri alacağım.)sığabilir.tabiii küçük bebek denk gelirse.
şimdi önceliğim evimde bir çocuğun tehlikesice dolaşabileceği yaşayabileceği bir ortamı yaratmak.eşyalarım uçları çok sivri.bilgisayar masamı çıkarıcam .yerin emini sorunlu.yani ilk başta büyük düenlemeler olacak.
şimdilik böyle...

oyyy alabamacım.tesadüf ettim..maşallah oğluna milyon kere maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:demek kafana göre takıl haa.. çok güldüm.allah ta seni güldürsün... çok öpüyorum.şükür bu günlere.

yaın yaın... bana tecrübe olsun yadıklarını.:34:

resim çok ama yuklemek zor kızlar idare edin

Eklentiler

• $IMGP6674.webp
    $IMGP6674.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 30
  • $IMGP6581.webp
    $IMGP6581.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 27
  • $IMGP6633.webp
    $IMGP6633.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMGP6484.webp
    $IMGP6484.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 32
  • $IMGP6517.webp
    $IMGP6517.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 32
oyyy alabamacım.tesadüf ettim..maşallah oğluna milyon kere maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:demek kafana göre takıl haa.. çok güldüm.allah ta seni güldürsün... çok öpüyorum.şükür bu günlere.

yaın yaın... bana tecrübe olsun yadıklarını.:34:

saol denızcım allah hep güldürsün nsallah cok şukur hamd olsun bu günlere

Alabama'cım, maşallah Mert'e, 41 kere maşallah. Allah nazarlardan korusun. O kadar keyifle okudum ki mesajını, bu işi kavramış, neyi nasıl yapmasını bilen bir annenin sözleriydi, çok mutlu oldum. Sana da 41 kere maşallah. Fotoğraflarınız müthiş vallahi. Canlarım ya, uzun, sağlıklı, kısmet dolu ve çookkk mutlu ve bir arada hayatlar diliyorum size.

Kedi ve köpek demiş ve beni can evimden vurmuşsun. Bizim evde köpek var, ne yapıcaz diye düşünmüyor değiliz hani. Bahçeye bırakamam, miniğimizi sakınmam lazım ama kıskandırmamak da lazım. Henüz erken, bir iki aya biz de birileriyle konuşup, önlemlerimizi almaya başlayalım diyoruz. Yıllar önce kedim vardı, onların da aşıları var ama benimki eski bilgi. Deniz, dediğin gibi, aydınlatacaktır seni.

Denizverdi'cim, Allah güzel gönlüne göre verecek, çok inanıyorum buna. Ne güzel detaylar düşünmüşsün, maşallah. Doğru diyorsun, ihtiyaç duyduğu aidiyet ve sevgi, sonrası, alınan herşey bebekten ziyade bizim tatminiz için galiba. Kolaylıklar diliyorum tekrar tekrar.

Alabama'cım, maşallah Mert'e, 41 kere maşallah. Allah nazarlardan korusun. O kadar keyifle okudum ki mesajını, bu işi kavramış, neyi nasıl yapmasını bilen bir annenin sözleriydi, çok mutlu oldum. Sana da 41 kere maşallah. Fotoğraflarınız müthiş vallahi. Canlarım ya, uzun, sağlıklı, kısmet dolu ve çookkk mutlu ve bir arada hayatlar diliyorum size.

Kedi ve köpek demiş ve beni can evimden vurmuşsun. Bizim evde köpek var, ne yapıcaz diye düşünmüyor değiliz hani. Bahçeye bırakamam, miniğimizi sakınmam lazım ama kıskandırmamak da lazım. Henüz erken, bir iki aya biz de birileriyle konuşup, önlemlerimizi almaya başlayalım diyoruz. Yıllar önce kedim vardı, onların da aşıları var ama benimki eski bilgi. Deniz, dediğin gibi, aydınlatacaktır seni.

eh işte idare ediyoruz annelikte hiç yoka göre bi aylık anneyim dimi ama şımart beni şımart. amin diyorum tüm iyi dileklerine hepimiz için.

şimdi hayatım köpek bizim bodiyi ben yavruyken aldım kayınvalidemlere ellerimle götürdüm ama piskopat çıktı manyak asabi ısırgan yabani yani güven olmaz tipte bi köpek yoksa ben köpekle aynı dondurmayı yalasın mert hiç umrum değil yeterki köpeğe güveneyim. bide tabi aşısı bakımı zartı zurtu tam bodinin ama dedim gibi pisikopat kendi sahibini ısırıyo tipini de görsen öylebüyük köpek diil cinsi desen valla cinsini de bilmiyorum kırma bişi ufakken bologna teriyeri diye aldık ama kıvırcık olmadı teriyer gibi de olmadı bi tip bi köpek oldu öyle büyük de değil süper tatlı tipi yerinde güzel ama deli işte ha aynı ortamda uzak olarak Mert kendisiyle bulunabilir. ona izin var. ama kediler ev kedisi ama sokakta bahçede dolaşıp eve geliyorlar onlardan tırsıyorum aynı ortamda bulunmaları sakıncalı olabilir aşısız oldukları için o yüzden sordum e varsa aşıları olması gereken olacaklar o zaman. ben herzaman çocukların evcil bakımlı hayvanlarla büyümelerinin hiçbir sakıncası olmadğını düşünüyorum en azından 2yaşından itibaren 2 yaşına kadar uzak olmaları lazım ama. sende eğer hera uysal bir hayvansa onlara bir şans ver derim hayatım.

meryecim bi an kendimi prof anne sandım utandım ama gerçekten bende işe yaradı bebekler enteresan sürekli bir dürtüyle gaz çıkarmaya kaka yapmaya çalışıyo sen de onu gördükçe başarısız olduklarında üzülüyosun zor yani allah vermesin. tabi anne sütü alınca işin biraz daha kolay oluyor. inşallah sen bebene anne sütü verirsin nasip olur inşallah.

biz dün doktora gittik bir aylık kontrolüne herşey yolunda Mert toplamda 900 gr almış doktorumuz beğendi anne sütü yetiyor devam dedi. ortalama 600-1000 gr almalıymış. boyumuz da 5 cm uzamış 57cm olmuşuz maşallah maşallah maşallah diyim dilimi ısırıyım en çok anne babanın nazarı değermiş siz de maşallah deyin kızlar. ikinci aşımız hepatit b yi olduk yine. birdaha ki ay gitcez artık bundan sonra. sarılığı tam geçmedi dedim doktora benim çocuğumun bile 45 günde geçti sorun yoko dedi. sadece gözlerinin beyazında hafif sarılık var da. toraks tüpü takılan ameliyat yeri de düzeliyor orası gamze gibi çukur olmuştu bi krem verdi sabah akşam sürüyoruz ki delik olan yer alt dokuya yapıştığı için gamze gibi kaldı ama krem işe yaramış dokudan ayrılıyomuş çok şükür iz kalmaz inşallah. doktor sorun yok kalsaydı bile ilerde estetikle düzeltiliyo bu tip şeyler dedi ama sanırım kendiliğinden geçecek. ciltte döküntüler vardı özellikle yüzde onlarda geçiyo az kaldı biraz omuzlarına yayılmış ama yeni doğanlarda oluyomuş o da geçicek inşallah. dün doktordan sonra epey huzursuzluk yaptı ben çok korktum kolik mi oldu diye çünkü çok sebepsiz ağladı ki bir aydır oğlum altını açtığımda karnı açsa biriki ınganın dışında ağlamadığı için ben çok korktum ama bugün iyi maşallah işte böyle iyi rapor verdim size dimi

denizbulut sana ne sorcam kedin napıyo evde durumlar nasıl. birde kedinin de düzenli aşıları vs varmı köpekler gibi benim kayınvalidemin evinde iki kedi bir köpek var köpeğin bakımı aşıları vs si yapılıyo ama kedilere hiçbişi yapılmıyo ayrıca kediler sürekli sokakta ve evde heryerde takılıyolar ayrıca bi tanesi avcı manyak miki avladıklarını da övüne övüne sanki ödül verirmiş gibi eve getirmeye bayılıyo ben nasıl davrancam diye doktora sordum doktorda aşıları yapılan evcil hayvanlarsa fazla yanına sokulmamak kaydıyla eve gidilebilir dedi. ama kedilere bildiğim kadarıyla aşı falan yapılmıyo sen beni yönlendirirsen görümceme söylicem ne aşı gerekiyosa gitsin yaptırsın yoksa gitmicem valla.ne dersin bu konuda?

ay milyon kere maşşalllah allah bağışlaısn beraber kocaman olun babanızla bereber ben şimdiden kızımın bebşlerini görmek için dua ediyrm sizlrde inş.bebşldrimizn bebşlerini görürüz inş.
anlattıkların çok keyifli geldi canm evet özellikle ana babanın dua sı çok makbul şimdiden dua başlayalım iyi bakıcılaırmız olsun diye de dua ediyrm valla
aman canım valla hayvanların tüylüeri ciğere kaçınca çok kötü olyrmuş aman gitme valla e denzi bulut nasıl yapıyr gerçi bizim evde bir sürü kedi besliyrdu annem kendimi bildim bileli kedili idi evimiz ama köpek yoktu arada fark var mı acaba

ya alabama ben çocuk listesi istiyorum valla ne almam lazım praof annemiz

patikler kızına maşallah hayatım valla ebeveynler nasıl yetiştirirse çocukda öyle oluyo sizin başarınız dır atatürk sevgisi. aferin kızıma benim. bizde evlatlarımızı güzel güzel yetiştiririz inşallah. ben bugün oğlumla konuştum hiçbirşey yapmaya mecbur değilsin oğlum kafana göre takıl herşey serbest dedim kocaman kocaman açıp gözlerini baktı bana. ne istersen onu ol dedim istersen de hiçbirşey olma kafana göre takıl sadece mutlu ol gerisi boş dedim hehheh.

evet canım ya ne güzel döktürmişsün valla bende daha şimdiden aynısını söylüyrm kızıma ne istiyrsan senin tercihlerinn benim için önemlidir çünkü onlarında kocaman bir dünyaları olacak
çok güzel demişsin canm
ama şunu çok sölüyrum kızıma sen bizden mennun ol biz senden memnun olalım
allah evlatlarımızı istediğimiz için bizi pişman etmesin amin

ne cici fotlar ama benden kimse foto istemsin ben beceremm allah nazardan saklasın ikinizide

canım kapı konusunu şöyle açayım...öellikle bebek odası olması amacıyla yapılan birşey değil bu.hem ısıdan tasarruf etmek amaçlı,hem yatılı bir misafir geldiğinde daha konforlu yatabilmesi .rahat edebilmesi için,hem de görevliler eğer şart koşarlarsa çocuk odasını hani burayı kapatıp yapabilirim diye söylemek için...ama şimdi yaptırmamın sebebi öellikle olumlu sonuç almak için.negatif bir düşünce oluşmasın diye...yoksa bebek odası planlamıyorum.açıkçası en a 3 5 yaşına kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum ben.
niye mi?şöyle:bence çocuk kendini bira daha anladığı aman ihtiyaç duyar .aitlik duygusuna sahip olduğu aman.örneğin kreşe gitme amanı geldiğinde okuma öncesi ,okul dönem gibi...o aman ona ait belli şeyleri olacak.şimdi o küçükken yalnı bana ihtiyacı olacak.ne ona alınan bir yatağın ,ne bir arabanın ne süsün ne cibinliğin vs vs .....farkında olmıyacaktır.hem sonra bebek için alınan her eşya biim evkimi için alınmış olacak.bi öyle beğendik diye.
bu yüden ben kıım gelince inşallah büyüyecek o günleri göreceği...alllahımmmm.inşallah buradan yine yaarım.neye ihtiyacı olursa onunla birlikte alacağım.elbette ki evk ve fikir birliğimile...

hem biliyormusunu?bu fikrimi 2 çocuklu bir bayanla paylaştım.çok doğru buldu.aten çocuk gitmiyormuş odasında durmuyormuş.küçük olduğu için hep annenin yanında imiş.oda öylece duruyor diyor..bir kaç gölemim de bu doğrultuda..şimdilik düşüncelerim böyle..
ama oda olursa da fena olmas ha...misal uyuyacağı aman oraya yatırırım.kapıyı çekerim hani kimi çocuk sessislik ister ya.. o ortamı sağlamış olurum.hem arada da camından bakarım kalktımı döndümü uyuyormu diye bakarım..yok yok.en iyisi göümün önünde olmalı...ahhh... keşke küçük denk gelebilse...hep odamın ortasına bir salıncak kurup ucuna da bir ip bağlayıp sallayarak görerek büyütmek isterdim.içeri girince hemen görebileceğim.kıyıda köşede olmayacaktı.ortada olacaktı.kapı olunca şimdi o olma:((
neyse demokraside çareler tükenmemiş.hele o günleri bir görelim.uydururuk bişeyler.hocamı buna yaratıcılık diyor:52::52:

merye cim.park yatağa öyle alıcı göle bakmadım.tesadüf etti.mağaanın önünden geçiyordum gördüm.60 saniye ya baktım ya bakmadım.ama.yatak odama (kış sonu genişletme çalışmaları yapacağım.balkonu içeri alacağım.)sığabilir.tabiii küçük bebek denk gelirse.
şimdi önceliğim evimde bir çocuğun tehlikesice dolaşabileceği yaşayabileceği bir ortamı yaratmak.eşyalarım uçları çok sivri.bilgisayar masamı çıkarıcam .yerin emini sorunlu.yani ilk başta büyük düenlemeler olacak.
şimdilik böyle...

canım vballa çok dağru söylüyn gibi gedli bana biraz büyüsün zaten çoçuk en çok ailesi ile olmak ister en çok insan yüzü görmek istiyrmş bebekler
allah kolalık versin canım çok tatlı telaşlar bunlar çok güzel günleriniz olr inş.

valla Meryecim ben kendimce belli bir listeye gore alısveriş yapmadım. once kk daki listeleri inceledim sonra ebebek magazasına gıttım alısverıs yapmadan ınceledim baktım cunku orda hersey var alırsın almassın ama hersey oldugu ıcın kendi suzgecimden gecirdım. ordakı kızlara sordum. bilgi aldım. ıkı oglu olan bır arkadasım ve bır oglu olan kuzenım sunu al bunu alma bunu sunu bız verırız dedıler. isimede geldı aldım. sana verebılecegım hazır bır lıste yok. ama sen fıkrımı sorarsan ben al alma vs dıyebılırım. zıbın tulum cok alma hedıye cok gelıyo. yatak odasına kesinlikle park yatak al. mınık besık alma bebeklere gerınme alanı kalmıyo. bebek her gerınmesınde arpa kadar buyurmus alan lazım o yuzden. ufak sepet almıstım mothercareden bı hafta sonra park yataga gectık. anne sutumu mamamı bellı olana kadar biberon vs sut sagma makınesıde alma.buna baglı ısıtıcı sterizatorde alma. emziriyosan gerek kalmıyo.sonra ılerde lazım olursa alırsın. ek gıdalara gecınce belkı lazım olur.

Back
X