38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canlısından günaydın bahar..son bir çayım daha var.sonra hemencecik ev toplayıp ders çalışıcam.paar günü sınav var..siin salı günüydü değil mi?kurs çok iyi geliyor değil mi?yalnı tam gün olduğu aman sanırım beynim yoruluyor uykum geliyor.çıkmak gitmek istiyorum.sende de oluyor mu öyle?

sağlığın nasıl?iyimisin?

deni;eytinyağı iyi gelmiş.sevindim....inşllah canım inşallah şansım olur kıım..inşallah allah sıcaklık verir.
akşam hause adlı dii vardı.uun yıllar çocuk sahibi olmayan çalşışan fakat başarılı olamayan hastane yöneticisi sonunda bir bebrğe korumacılık yapıyor.niyeti sonra evlat edinmek..kadın işi gücü bırakıyor.bebekle ilg,ileniyor.ama akşam vahim bir açıklama yaptı ..altını değiştiriyorum mamasını veriyorum.fiiksel olarak ne gerekli ise yaptığını söylüyor.ama sonunda şunu ekliyor.en acısı....''hiçbirşey hissetmiyorum.''gerçi bu bir film...ama yine de düşündürmüyor değil.....bi eşimle şimdilik bu konuda çok iyiyi.hatta o benden sabırsı..inşallah biim gerçeğimi gerçek gibi olur...

altınyunusmaşallah 40 ını çıkıyor ha.:nazar:....a daha sabret..umudun sağlığı için emin ellerde...süt için emirenlerden biliyorum.baı aman aalma olabiliyor ama yediklerinle alakalı..sanırım yeşil soğan yediğimde çok gelmişti demişti bir yakınım.yeşillik bol tüketmeye çalış.deneme yanılma yoluyla d anlayabilirsin.sütünün bol olduğu amanlar neler yediğini bir göden geçir.bulacaksın sanırım.
patates mi?kahvaltı mı?çay mı?bir gün yolun düşerse istanbula,beklerim.:42:

herkese iyi bir gün olsun.yine güneş açtı..hoşçakalııınn.:3::3::3:

alabama,kediler için bir sorun olmuş aşı yapılıyormu diye..eşim veteriner hekim senin için bu akşam sorucam,ne yapılması gerekiyor diye...

herkeze iyi akşamlar diliyorum...herkeze ayrı ayrı yazmak isterdim ama kötü bir gün geçirdim,detayları yarın yazıcam..şuan çıkmam gerekiyor..herkezi öpüyorum...
saol limoncum sevinirim gerçi denizbulut yazmış saolsun ama senden de cevap bekliyorum o zaman zahmet olmassa. hayırdır ne oldugunu yazmamışsın canım umarım çok ciddi bir şey değildir.

Baharnaz bilgi için sağol. Benim önce gidip kendinden bihaber sağlık ocağını haberdar etmem lazım. Seninle aramızda 2.5 hafta gibi var benim de aşı zamanı yaklaşıyor o zaman.
gülüm ben hiç aşı falan olmadım hamileliğim boyunca. sağlık ocağıyla falan da görüşmedim. kaçırdım sanırım ne aşısı hakkında konuşuyorsunuz.
iyi aksamlar kizlarrrr nasilsinz bakiyim umarim iyisinizdir,denizcim nasil oldun hayatim iyi bak kendine tekrar gecmis olsun tatlim:16:alabama canim benim yavrunu allah bagislasin insallah bizlerede oyle tatli birer bebisler versin rabbim caniim ben hersabah tarcin corek otu ve bal karisimini yiyiyorum ve esimede yediriyorum ama nekadar yiycemi bilmiyorum biz birer tatli kasigi yiyoruz sen nekadar yiyordun bebeeemm:70::70:
saol toanacım ben tüp tedaviye başlarken başlamıştım yumurtalarım alınınca bıraktım yumurtaları kaliteli hale getirmek için yediğim için. ayrıca benim yaptığım en mantıklı hareket sigarayı bırakmak oldu yumurtalarım için o da ayrı tabi. o gün bugundür sigara içmiyorum çok şükür.
ıyı akşamlar herkese...
alabama maaşallah merte .. o ne guzel resımler oyle .. allah nazarlardan saklasın ..

baharcım .. nasılsın ? .. erverdıyle tahıllerımı sormussunuz .. aslında ben butun tahlıllerımı yaptırdım ..yanı bu bebek kayıplarından dolayı bana yapılmadık tahlıl kalmadı . ocakta yaptıracagım tahlıler rutın tahlıler .. belkı hıstereskopı de olabılırım ..bakalım ..

toana umarım tedavın ıyı gıdıyordur ..
bu arada bır kopek muhabbetı olmus .. ben cok guzel kadıfe gıbı tuylerı olan kocaman kulakları aşagıya sarkan hulyalı bakışlaryla bana sevgı dolu bakan cocuklugumun en sadık arkadaşı kopegımı hıc unutmadım .. panter... senı hep sevdım . :58:
cans canım amin teşekkür edirim darısı başınıza inşallah.
alabama maaassaallah yavrunada sanada gule gule buyut insallah :34::nazar:ALLAHIM BIZEDE ANNELIK DUYGUSUNU TATTIRSIN INSALLAH ALABAMA KAC YASINDA DOGUM YAPTIN HAYATIM ZORMUYDU HAMILELIK DONEMIN BIRAZ ANLATSANA TATLIM TEKRAR MASALLAH BENIM YERIME OP BEBEYINI VE BENIM ICIN DUA ET LUTFEN:59::59:
amin canım inşallah sizde anne olacaksınız gönülden inanıyorum ben 38 de hamile kaldım 39 da doğurdum gibi oldu 71 doğumluyum. hamilelik dönemim zor değildi aslında bulantım oldu ama hiç kusma olmadı son iki aya kadar gayet laylaylom geçti. son iki ay karnımın büyümesinden kilolardan tabi zorlandım ama o kadar olcak. sadece başlangıçta baş ağrılarım olmuştu minosetle atlattım. eşimde saolsun ellerime sırtıma ve ayaklarıma hep masaj yaptı. yani çok şükür iyi geçti kendi işimi yaptığım için de 9 ay çalışmadım gibi birşey hep yarım gün gittim işe öğleden sonraları ve canımın istemediği günler hep evdeydim. şanslılardanım yani şeker. hep dualarımdasınız merak etme özellikle sizlerin anne olmasını istemekten daha çok istediğim birşey yok.
insanlar yaşadıkları zorlukları çabuk unutur ve o zorlukları daha önce yaşadıklarını unutarak hareket ederler çoğu zaman... ben bu foruma uzun zamandır takılıyordum ama sonra fark ettim ki çoğu arkadaşla ortak bir yönümüz yok hepsi şu anda ya hamile yada bebek büyütüyor. bu yüzden bende bu forumdan çekilmeye karar verdim. bir diğer sebebi ise; bundan bir kaç ay evvel yazılmıştı bir kaç kişinin kullanabildiği bir forum haline gelmiş olması daha sonradan gelen arkadaşların çok fazla dikkate alınmadığını görüyorum çoğu zaman sorularıma ve iyi dileklerime de çok fazla cevap bulamadığım için böyle bir karar aldım. zaten çalışan bir insan olduğum için sürekli girmeme imkan yok portala buda benim ciddiye alınmadığımı gösteriyor. ben bu akşam ne yazıkki sitem ederek sizlere başarılar diliyorum...
aslında ortak yönümüz o kadar çok ki ama sen sadece kendine takıldığın için bu fikre varmışsın. bu psikolojik bir durum kendine göre haklısın aslında ve bunu farklı açıdan görmek bu saatten sonra epey zor elbette. bundan birkaç ay önce bunu yazan bendim. yani hamile olan hamilelerin çoğalmasıyla muhabbetlerin yönünden suçluluk duyan ve özeleştiri yapan bendim. eminim herkes sana cevap yazmıştır ben kendi adıma derdim kadar mutluluğum kadar burdayım aynı dertlerle ve mutluluklarla burda olanlar kadar burdayım. kimse beni ciddiye almamazlık edemez buna ben müsade etmem sende etmeyecek kadar burda olmalıydın belkide keşke böyle yanlış yere sitem edip gitmeseydin.
alabama, maşallah oğluşuna.
ben fotoğraf fantezimi ancak birkaç ay sonra yapabileceğim.umudum hele bir eve gelsin, acık büyüsün ondan sonra.
bu arada hamileyken görüştüğüm bir organizasyon şirketi bugün aradı."doğumunuz yaklaştı, fotoğraf ve şeker kararınızı verdini mi diye".çok komik oldu.yarın kırkım çıkıyor doğum geçti bile dedim.şaşırdılar tabii ki.ilginç bir durum oldu.
saol bitanem az kaldı sende kavuşacaksın yavruna allah tüm küvezdeki yavrulara yardım etsin.sen yavruna kavuş da daha coooook resimler çekilirsiniz mutluluğunuzu fotoğraflara yansıtırsınız inşallah. onlar hayata çok sıkı bağlılar. sen dışardan mı bakabiliyorsun yanına niye giremiyorsun. yani dokunmasan bile yanına gidip konuşabilirsin. biz Mert yoğunbakımdayken çok küçük bebekler vardı ama onların anneleri babaları yanlarına girebiliyorlardı.

Alabama Maşallah, :nazar::nazar: Allah nazarlardan korusun yakışıklını Allah sağlık sıhhat uzun ömürler versin. Bahtını açık etsin.
Resimlerinizi çok beğendim özellikle Vesikalık gibi olanlar profesyonel yazmışsın çok beğendim. Kısa zamanda uzun yol almışsın sana da maşallah canım. :nazar: Verdiğin bilgileride not ediyorum tşkler.
Merye bir liste oluşturduğun zaman benlede paylaşırmısın canım :)

Herada, Limon Kabuğu, ZarpDeniz bugün sağlık ocağına gittim tetanos ve difteri karışık aşımı yaptırdım bilginiz olsun
saol canım amin. profesyonel fotoğraf ceken bi arkadaş çekti de o yüzden prof yazdım canım.
deni;eytinyağı iyi gelmiş.sevindim....inşllah canım inşallah şansım olur kıım..inşallah allah sıcaklık verir.
akşam hause adlı dii vardı.uun yıllar çocuk sahibi olmayan çalşışan fakat başarılı olamayan hastane yöneticisi sonunda bir bebrğe korumacılık yapıyor.niyeti sonra evlat edinmek..kadın işi gücü bırakıyor.bebekle ilg,ileniyor.ama akşam vahim bir açıklama yaptı ..altını değiştiriyorum mamasını veriyorum.fiiksel olarak ne gerekli ise yaptığını söylüyor.ama sonunda şunu ekliyor.en acısı....''hiçbirşey hissetmiyorum.''gerçi bu bir film...ama yine de düşündürmüyor değil.....bi eşimle şimdilik bu konuda çok iyiyi.hatta o benden sabırsı..inşallah biim gerçeğimi gerçek gibi olur...

altınyunusmaşallah 40 ını çıkıyor ha.:nazar:....a daha sabret..umudun sağlığı için emin ellerde...süt için emirenlerden biliyorum.baı aman aalma olabiliyor ama yediklerinle alakalı..sanırım yeşil soğan yediğimde çok gelmişti demişti bir yakınım.yeşillik bol tüketmeye çalış.deneme yanılma yoluyla d anlayabilirsin.sütünün bol olduğu amanlar neler yediğini bir göden geçir.bulacaksın sanırım.

sen boşver onun birşey hissetmemesini ben eminim sen yavrunu kucağına aldığında çook yoğun duygular yaşayacaksın allahın izniyle.

altınyunus denizbulut kuzenimin tarifini yazıyorum sizin için
5 kaşık kuru üzüm
1 tane ayva
1 kaşık yaban mersini
8 kayısı
2 lt su
kaynat süz suyunu iç. ayva ve elma yer değiştirebilirmiş. isterseniz 1 kaşık toz şeker ile tatlandırabilirsiniz.ben yapmadım ama kendisi çok işe yaradığını söyledi elçiye zeval olmaz.isterseniz bi deneyin.

alabamacım sağol canım.kısa bir mola vermiştim derse.hem tül de takacağım.sıkmasını bekliyorum.bir bakayım demiştim.şimdi şu an cuma selası veriliyor.mubarek cuma saatinde.allah herkesin gönlünün murdaını versin inşallah.amiinnn

toana ,bende bir işe yaramadı diye yamamıştım canım.belli mi olur.belki sana iyi gelir.nar suyu iç tedavin süresince.eskiden çok araştırırdım...yumurta kalitesine hücre yenilemesine iyi geliyor diye okumuştum.ben de fos çıktı.ama senin olabilir.tae sıkılmış nar suyu iç.bir de fındık fıstık cevi.cevi öellikle .hücre yenileyici olarak.bak yadıkça aklıma geliyor.bir de balık yağı demişti bir kadın doğumcu.bir onu içmemiştim.sıra ona gelmişti ki ömrüm vefa etmedi:)) :))

arp hocam.nerdesini .bir göründünü .sonra yok oldunu.cırcır böceklere benden dondurma:131::131:

limon k;umarım iyisini

nisa;sana da iyi bir gün olsun

hoşçakalıın:3::3:

denizverdi, çay faslını kastettim ben.ama patatesi de canım çekti.ha kahvaltı faslına da bayılıyorum....:3::21:
sen diziye bakma.kuzun kollarına gelince herşey bambaşka olur.etrafımda ne anneler var.bir tanesi en yakınım hatta.önemli olan karında taşımak değil "yürekde büyütmek" bunu da unutma!

alabama, hayır canım kucağıma alamadım.cumartesi günü gittiğimizde kucağıma alayım dedim enfeksiyon kapar diye izin vermiyorlar.ama altını aldılar, biberonla beslediler, bebe yağıyla masaj yaptılar biz görelim diye.hatta en önemlisi bataniyesine sarıp pencerenin önüne getirdiler.kuzum benim o kadar minikdi ki.ama o kadar da sevimliydi.tarif içinde ayrıca teşekkürler.:71:

bluestar, akşam okudum yazdıklarını ne desem bilemedim.kayıtsız kalmak da istemedim.ben de hamile olup yazanlardanım.istemeden kırdıysam affola.....:43:

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar:3:
beni sormuşsunuz arkadaşlar.kaç gündür girememiştim.geriye dönük okuyup merhaba diyeyim dedim.
deniz, şaşırdım okuyunca.ama en iyi yaşayan bilir.en hassas olduğun dönemde bu kararı almak zorunda kalmışsın kimbilir neler yaşadın ki aldın bu kararı.hakkında hayırlısı arkadaşım.
limon_kabugu, ben saçımı 15 haftadan sonra doktoruma sorarark boyattım.bitkisel boya aldım evde boyadık.kuaförde cesaret edemedim içine birşeyler katarlar diye.ama bence kimyasalında zararı yok yine de sen bilirsin.organ gelişimi 15. haftada bittiği için o haftadan sonra birçok doktor izin veriyor saç boyatmaya.
zarpdeniz, tebik ederim arkadaşım.ama endişelerin hiç bitmeyecek biliyorum.kalp atışı, ilk 3 ay, ikili test vs vs diye gidecek.en sonunda da kuzularını kucaklayacaksın.
denizverdi, sende de tatlı telaşlar başlamış.kolay gelsin arkadaşım.bu arada daha önce de söylemiştim ama senin şu çay koyma, patates kızartma, kahvaltı hazırlama muhabbetlerine bayılıyorum bilesin.:39:

oğluşum hala küvözde.pazartesi doktorla konuştuğumuzda 7-10 güne kadar çıkar dedi.yılbaşına kadar çıkmasını umuyorum.ama tahmin edersiniz ki psikolojim tavan yapmaya başladı.yarın 40 günüm doluyor.buna da şükür.ama nasıl zor bilemezsiniz.kuzumun göbeği düştü eşim getirdi.ilk banyosunu hastanede yaptı vs vs......birçok şeyini göremiyorum.geçen cumartesi hemşire küvözden çıkarıp battaniyeye sardı ve pencerenin önüne getirdi kuzumu.nasıl ufacıktı anlatamam size.ama canı içinde olsun yeter bana.
bu arada sütüm azalmaya başladı.sütü azalıp çoğalan duydunuz mu hiç?herkes geçici olabilir diyor ama yine de sorayım dedim.öneriniz var mı artması için?
evet canım zordu ama geçiyor. aklı başında hçbir hamile ayrılık kararı almaz benimse artık tek pişmanlığım ilk kararımı sürdürüp hamile olduğumu öğrenmeme rağmen en başta ayrılmamak. 4 sene üstüne kabus gibi 9 ay geçirmezdim ama buna da şükür.siz hiç giremediniz mi yanına umut un? biberonla beslenmeye başladı mı? biberona geçince anneyi alıyorlar diye biliyorum. benim zaten sütüm olmadığı için denilen herşeyi denedim ama arttıranı bulamadım. yine de denilenlerden en işe yarar diye önerilenleri sıralayım : humana still tea, boza, rezene, ısırgan otu çayı, bulgur pilavı, dererotu, yeşil soğan. bir de son denediğim bende de az fark yaratan bişey var maltana içeceği. ülker çıkarmış. heryerde yok. ben internetten aldım. vitamalt vardı herkesin kullandığı. şu aralar piyasada yok üretilmemiş hammadde yokluğundan sanırım. maltana da ona benzer iş görüyor. dene derim.

denizverdi bu annelik hissi tuhaf birşey. herkese hemen gelmiyor aynı yoğunlukta. bana gelmedi mesela o kadar beklememe rağmen. ben acaba o ara psikolojim çok bozuktu o nedenle mi dedim. bunun da etkisi vardır. ama arkadaşlarımın çoğu da zamanla verilen emek ve paylaşımlar arttıkça sevginin de arttığını söylüyorlar. halam gibi çok anaç bazıları ise kucağına geldiğinde nasılsa 10 sene sonra da öyle sevdiğini söylüyorlar sadece sevgi şekil değiştirip zenginleşiyor diyorlar. hatta bir arkadaşım var neden ben çok yoğun birşey hissedemiyorum acaba sezeryen olduğumdan mı normal doğuranlar farklı mı hissederler demiş. ama hepsinin ortak görüşü çocuk dünyanın en güzel şeyi. benim 1 aylık kısa deneyimim de sevginin zamanla arttığı yönünde. geçen gün mesela batunun yanına yaklaştım gözler aralık hareketsiz dalmış. dokundum değişmedi. bir daha dokundum aynı. 3. kez daha sert dokundum döndü. o ara aklım çıktı dünyadan ayrılıp geri döndüm. 1 dakika yalnızdı o süre içinde birşey mi kustu nefes alamadı mı, boğazına birşey mi takıldı, ortada yok ama kedi geldi birşey mi yaptı şeklinde binbir şey geçti. elim ayağım boşaldı. annelik bir yandan da çok hastalıklı bir durum ve bu daha başlangıç:34:

halamın çocuğu yok. ben ve kardeşim doğduğunda annem babam babaannem vs birlikte ourduklarından bizi o da büyütmüş. ilkokul sonrası ise okul nedeniyle ben onunla yaşadım. deneyimimden söylüyorum biyolojik anne olmak gerekmiyor. o beni kızı gibi sever ben onu annem gibi. sen ister kendin doğur ister evlat edin ben çok iyi bir anne olacağından eminim.

merahaba arkadaşlar;
merakta bıraktığım için kusura bakmayın..şükürler olsun bebeğimle ben iyiyiz..dün yaşadığım 2 üzücü olaydan dolayı keyfim yoktu,eşim benikafam dağılsın diye dışarı çıkartmak istediği için olayı yazamadan çıkmak zorunda kaldım...
dün,tahlil yaptrmak için çarşıya çıkmıştım..döndüğümde arabamı çekiyorlarmış...durumumu anlattım adam anlayışlı davrandı arabamı indirdi..ama trafik polisleri arabanızın resminizi çektiler cezayı ödemek zorundasınız dedi...ceza yazmalarının sebebide kaldırıma 5 cm çıkmışım diyeymiş,yanlış yere park ettiğim için değil yani.....neyse trafik şubeye gideyim aynı gün olursa iptal ederler belki dedim..oradaki polis eğer trafik zabıta cezayı yazıp fotoğraflarını çektiyse 1 kereye mahsus affederim ama trafik polisleri yazdıysa o ceza direk evinize gelir,yarın tekrar uğrayın dedi.. neyse oradan çıktım sinirle yanlış yola girmişim tekrar bir trafik polisi durdurmasın mı beni yanlış yola girdiniz ceza yazıcam diye...ehliyetimi ruhsatımı aldı,5 dk önce daha ceza yemişim o sinirle ağlamaya başladım aynı günde 2 ceza olunca sinirlerim bozuldu...benimle birlikte bir kişiye daha ceza yazıyorlardı o adamda benim ağladığımı görünce hanfendininkinide bana yazın demiş(ne münasebetse artık) ben duymadım annem duymuş..yediğim cezalardan değil ama sanırım sinirlerim bozuldu ağlayınca adamda dayanamadı durumuma heralde,o adamın cezası yazılıp gidince polis beni de affetti..şubeyi arayıp iptal ettirdi cezamı..beyfendiye cezayı kesip sizede kesmesem beni şikayet edebilirdi,sizede yazmak zorundaydım ama beyfendi anlayışlı çıktı sizin cezanızı da iptal ediyorum dedi...azönce kızkardeşi gitti benim yerime ben moralim bozuk olduğu için çıkmak istemedim..resimler halen ellerine ulaşmamış,elimize gelirs iptal ederiz demişlr ama dün bana ters yöne girdiğim için cezamı iptal ettiğini söyeyen adam sanırım iptal ettirmemiş cezayı,kardeşime dün 2 ceza yemiş ablanız, biri ters yöne girmiş diğeride park yerinde yanlış park etmiş diye demiş..hatta cezayıda ben girdim demiş...
üzüldüğüm şey ödeyeceğim cezalar değil ama biz hiçbir faturamızı bile günü geçtikten sonra yatırmadık ailemden böyle gördüm..hiçbirşeyin cezasını ödemedik yani...böyle bir durum başıma nasıl geldi diye üzüldüm..neyse bunlar bana ders oldu...arabadanda soğudum bu akşam eşime satmasını söyleyeceğim..

alabamacım,eşime sordum dün akşam..bana söylediklerini not aldım,aynen aktarıyorum..
kist hapı versinler dedi 3 ayda 1 kez karaciğeri için...
kuduz aşısı yaptırsınlar dedi,senede 1 kez
bit ve pire olmasın diye bir damla varmış, 3 ayda bir kez sürülmeliymiş
eşimin söyledikleri bunlar canım..
denizbulutun msjını da okudum aynı şeyleri yazmış..o kedi beslediği için çok bilgili..
başka birşey sormak istersen seve seve yardımcı oluruz canım..

alabama,41.000 kere maşallah :nazar: yakışıklı oğluna..senide çok merak ediyordum gördüm..nedense seni hep esmer hayal etmişim...oğlunla,çok tatlısınız maşallah..doğum anında ki fotoğraf beni çok duygulandırdı..Rabbim bize de o anları görmeyi nasip etsin...

zarpdeniz,gözün aydın canım kalp atışlarını duymuşsunuz..:nazar: bundan sonra herşey yolunda gider inşallah...

altınyunus,seninle doktorumuz aynıydı yanlış hatırlamıyorsam,bana da izin verir demek ki doktorum...bebeğine kavuşmana çok az zaman kalmış..az daha sabret canım..demesi kolay biliyorum ama sen çok güçlü bir annesin..inşallah bu günlerin acısını çıkartcaksınız oğlunla...

baharcım,herşey olunda şükürler olsun...son zamanlarda günlük yaşamımda :13:bir takım terslikler yaşıyorum,sadakamı vermeliyim,bir hayırda mı bulunmalıyım bilemedim...birşeyler hayatımda ters gitmeye başlayınca acaba birini mi kırdım filanda başıma bunlar geliyor diye düşünmeden edemiyorum..
sende 1-2 gün önce gözleme yemişsin ve tansiyonun çıkmış sanırım..insanın hamileyken canının istediği birşey yiyememesi kadar kötü bir şey yok sanırım..az daha sabret canım..sonra ne istersen yersin...

erverdicim,evini düzenlemeye başlamışsın..değişiklik herzaman iyidir...
bebek odası konusunda sana katılıyorum..bende son aylarıma doğru bu durumu düşünücem,bebek odasından ziyade hep genç odasına hevesim olmuştur..ozamanakadar fikrim değişmezse bende sadece park yatak almak istiyorum.
sınavların varmış başarı diliyorum..

denizbulut,herada,cans,hülya,patikler,merye,toana,nisa-mai sizler de iyisinizdir inşallah..:71:

bluestar,seninle çok yazışamadık,sitem ettiklerinden biri belki de benim...bazen benimde ismimin geçmediği msjlar oluyor ama inan bana hiç kırılmıyorum..
birincisi, ben bu topiğe sonradan katıldım arkadaşlarımın beraber yıllardır yaşanmışlıkları var,kendimi onlara kabullendirmem zaman alabilir,ben ozamanı sabırla beklemekten yanayım..
ikincisi ,ise gerçekten msjımı görmemiş yada aceleden unutmuş olabilir.bazen benimde unuttuklarım olabiliyor çünkü..bu ciddiye alınmadığım anlamına gelmiyor...keşke bu msjını yazmak yerine biraz daha sabırla muhabbetlere ortak olmaya çalışsaydın..tercih senin tabi ki ama bu şekilde gitmen beni üzdü.
insanlar yaşadıklar sıkınıları çabuk unutur demişsin..inan bana hiçbirini unutmadım..hamileliğimle ilgili çoğu detayları,mutluluklarımı,kaygılarımı yazmıyorum bile,belki hamile olmayan arkadaşlarımı istemeden de olsa üzerim diye..

Son düzenleme:
iyi aksamlar kizlarrrr nasilsinz bakiyim umarim iyisinizdir,denizcim nasil oldun hayatim iyi bak kendine tekrar gecmis olsun tatlim:16:alabama canim benim yavrunu allah bagislasin insallah bizlerede oyle tatli birer bebisler versin rabbim caniim ben hersabah tarcin corek otu ve bal karisimini yiyiyorum ve esimede yediriyorum ama nekadar yiycemi bilmiyorum biz birer tatli kasigi yiyoruz sen nekadar yiyordun bebeeemm:70::70:

günde iki defa sabah ve akşam

merahaba arkadaşlar;
merakta bıraktığım için kusura bakmayın..şükürler olsun bebeğimle ben iyiyiz..dün yaşadığım 2 üzücü olaydan dolayı keyfim yoktu,eşim benikafam dağılsın diye dışarı çıkartmak istediği için olayı yazamadan çıkmak zorunda kaldım...
dün,tahlil yaptrmak için çarşıya çıkmıştım..döndüğümde arabamı çekiyorlarmış...durumumu anlattım adam anlayışlı davrandı arabamı indirdi..ama trafik polisleri arabanızın resminizi çektiler cezayı ödemek zorundasınız dedi...ceza yazmalarının sebebide kaldırıma 5 cm çıkmışım diyeymiş,yanlış yere park ettiğim için değil yani.....neyse trafik şubeye gideyim aynı gün olursa iptal ederler belki dedim..oradaki polis eğer trafik zabıta cezayı yazıp fotoğraflarını çektiyse 1 kereye mahsus affederim ama trafik polisleri yazdıysa o ceza direk evinize gelir,yarın tekrar uğrayın dedi.. neyse oradan çıktım sinirle yanlış yola girmişim tekrar bir trafik polisi durdurmasın mı beni yanlış yola girdiniz ceza yazıcam diye...ehliyetimi ruhsatımı aldı,5 dk önce daha ceza yemişim o sinirle ağlamaya başladım aynı günde 2 ceza olunca sinirlerim bozuldu...benimle birlikte bir kişiye daha ceza yazıyorlardı o adamda benim ağladığımı görünce hanfendininkinide bana yazın demiş(ne münasebetse artık) ben duymadım annem duymuş..yediğim cezalardan değil ama sanırım sinirlerim bozuldu ağlayınca adamda dayanamadı durumuma heralde,o adamın cezası yazılıp gidince polis beni de affetti..şubeyi arayıp iptal ettirdi cezamı..beyfendiye cezayı kesip sizede kesmesem beni şikayet edebilirdi,sizede yazmak zorundaydım ama beyfendi anlayışlı çıktı sizin cezanızı da iptal ediyorum dedi...azönce kızkardeşi gitti benim yerime ben moralim bozuk olduğu için çıkmak istemedim..resimler halen ellerine ulaşmamış,elimize gelirs iptal ederiz demişlr ama dün bana ters yöne girdiğim için cezamı iptal ettiğini söyeyen adam sanırım iptal ettirmemiş cezayı,kardeşime dün 2 ceza yemiş ablanız, biri ters yöne girmiş diğeride park yerinde yanlış park etmiş diye demiş..hatta cezayıda ben girdim demiş...
üzüldüğüm şey ödeyeceğim cezalar değil ama biz hiçbir faturamızı bile günü geçtikten sonra yatırmadık ailemden böyle gördüm..hiçbirşeyin cezasını ödemedik yani...böyle bir durum başıma nasıl geldi diye üzüldüm..neyse bunlar bana ders oldu...arabadanda soğudum bu akşam eşime satmasını söyleyeceğim..

sana uzak dur arabadan dedik ama dinletemedik çünkü çok farklı bir ruh durmda oluyrz ve çok heyecanlanıyrz
neyse allhtan sadece ceza yemişsin başka bir şey olmamış ben kötü bir şey oldu diye korkumştum

DENİZ BULUT senin ve alabamın yazdıklarını not ediyrm çok teşekkür ederim sizlere allah sizleri ve bebşleri korusun ama gerçekten insan çok çabuk korkuyr okurken ne korktum bende yalnızm bebş doğduğunda evde yalnız olacam daha şimdien ne korkularım başladı acaba ona iyi bakarmıyım onu yalnzı braktığımda ya bişey olrsa diye birde ona bakamayı becerebilrmiyim bilmiyrm
allah dert sıkıntı vermesin

altınyunus denizbulut kuzenimin tarifini yazıyorum sizin için
5 kaşık kuru üzüm
1 tane ayva
1 kaşık yaban mersini
8 kayısı
2 lt su
kaynat süz suyunu iç. ayva ve elma yer değiştirebilirmiş. isterseniz 1 kaşık toz şeker ile tatlandırabilirsiniz.ben yapmadım ama kendisi çok işe yaradığını söyledi elçiye zeval olmaz.isterseniz bi deneyin.
çeşitli kompostoları denedim ama bunu denememiştim. ben kayısı, ,incir, erik, beyaz dut karışık kompostosunu denedim. o da bende çok farketmedi. bende en çok fark yaratan maltana oldu sanki. süt 1 kaşıktan 3-4 kaşığa çıktı gibi:9:

ALTINYUNUS inş.canım bebişine kavuşacak doya doya öpüp koklayacaksın seninkide zor bir durum alah sabr vrsin sana daha güçlü gelmek için mücadele ediyr allah a şükür

BAHARNAZ, LİMOKABUĞU HEREDA kızlar ben taze annelirin dediklerini not alıyorm hatta süt artırıcı notları da alıyrum sizde kaçırmayın yazın biryerlere

zarpdeniz nisa mai patikler hülya alabama cans denizverdi herkese kocaman sevgiler

merahaba arkadaşlar;

allah iyiliğini versin. üzüldüğün şeye bak. aman ceza yazsın sonra faiziyle gelsin ne olursa olsun yeterki sağlığın iyi olsun. benim eve son 9 ayda bile (öncesini hiç söylemiyoum) eşimin eski işyerlerinden telefon, internet, elektrik derken gelmeyen haciz kağıdı kalmadı. tabii hepsi tarafımdan kapatıldı. her seferinde bitti diyip kapıda bir kağıt daha bulunca sinirlerim altüst oluyordu ama ben bile allah dermansız dert vermsin bunlar dert değil diyorum. allah korusun ya çocuğuna birşey olsa. böyle ufak tefek şeyler için kendini üzmemeye çalış. bebeğini düşün.

bebek odası demişsin, benim ev uygun değildi ayrı bebek odası odası yapamadım. yalnız her durumda ilk 1 sen,e sonrasında da uzun süre o sizinle yatacak. arkadaşlarımdan biliyorum odasına yatırsalar bile sabah birlikte uyanıyorlar bir şekilde. 3-4 yaş arası ancak düzeliyor. yani 2 yaş sonrası oda yapsan da olu.r bir de arkadaş önerisi büyüyen karyola almayın 2 yaşından sonra zaten ayrı takım alınıyor demişti.

günde iki defa sabah ve akşam

sana uzak dur arabadan dedik ama dinletemedik çünkü çok farklı bir ruh durmda oluyrz ve çok heyecanlanıyrz
neyse allhtan sadece ceza yemişsin başka bir şey olmamış ben kötü bir şey oldu diye korkumştum

DENİZ BULUT senin ve alabamın yazdıklarını not ediyrm çok teşekkür ederim sizlere allah sizleri ve bebşleri korusun ama gerçekten insan çok çabuk korkuyr okurken ne korktum bende yalnızm bebş doğduğunda evde yalnız olacam daha şimdien ne korkularım başladı acaba ona iyi bakarmıyım onu yalnzı braktığımda ya bişey olrsa diye birde ona bakamayı becerebilrmiyim bilmiyrm
allah dert sıkıntı vermesin

canım ilk 1 hafta hatta 15-20 gün yanında biri olmayacak mı? olsa iyi olur. ben yeni yeni kendime geliyorum. 3. güün eve gelip mama gerektiğinde nasıl ısıtacağımı ve biberonu nasıl tutacağımı bilmiyordum. umarım en başında birileri vardır. sonrası eşinin desteğiyle idare edersin artık.

alabamacım,eşime sordum dün akşam..bana söylediklerini not aldım,aynen aktarıyorum..
kist hapı versinler dedi 3 ayda 1 kez karaciğeri için...
kuduz aşısı yaptırsınlar dedi,senede 1 kez
bit ve pire olmasın diye bir damla varmış, 3 ayda bir kez sürülmeliymiş
eşimin söyledikleri bunlar canım..
denizbulutun msjını da okudum aynı şeyleri yazmış..o kedi beslediği için çok bilgili..
başka birşey sormak istersen seve seve yardımcı oluruz canım..

eşin veteriner mi? insaflıymış pire damlasını 3 ayda bir demiş :1: veterinerler özellikle de yazın ayda bir diyorlar. dışarı çıkan kediyse yazın gerçekten daha sık gerekiyor ama 3 ayda bir de iyi.

toana kusura bakma seni takip edemedim. sanırım tedavidesin. hayırlı geçmesini mutlu bitmesini diliyorum. sen kaç yaşındasın? problem sadece yaş mı?

Limon Kabuğu seni merak ediyordum hastaneden gelir gelmez pc başına oturdum ( hastane karaciğer ve böbrekle ilgili testler yapılıcaktı önemli birşey diil artık alıştım :))

Canım ya boşver ceza yazsınlar istedikleri kadar çok şükür sen ve bebeğin iyisiniz bende korkmuştum neyse çok şükür dedim. Dert etme olsun böyle ilk defa gelmiş başına ceza durumu ama herşey olabilir haciz gelebilir vs insanlık hali. Sağlığın yerinde olsun. Sevdiklerinin sağlığı yerinde olsun.

Merye not ediyorum canım kopyaladığım bu notları 4 ay sonra bulabilirmiyim bilmiyorum .))
Sağlıkla o günlere gelelim inşallah

Alabama tetanoz aşısı yaptırmıştım arkadaşlara bilgi verdim ( Karma aşıymış içinde difteride varmış)

DenizVerdi kendimi iyi hissettiğim oluyor, neden bilmiyorum çocuk etkinlikleri yaparken unutuveriyorum bazı durumları. :)) evet bazen sıkıyor ama erken çıktığımız oluyor yarım saat, 1 saat önce falan sınav salı bugün ders çalışmam lazım. Sanada başarılar soruları paylaşamadık olsun farklı soruyor hocalar galiba.

Toana incirde yumoşlarına iyi gelebilir canım. Cevizin yanında tüketebilirsin.

allah iyiliğini versin. üzüldüğün şeye bak. aman ceza yazsın sonra faiziyle gelsin ne olursa olsun yeterki sağlığın iyi olsun. benim eve son 9 ayda bile (öncesini hiç söylemiyoum) eşimin eski işyerlerinden telefon, internet, elektrik derken gelmeyen haciz kağıdı kalmadı. tabii hepsi tarafımdan kapatıldı. her seferinde bitti diyip kapıda bir kağıt daha bulunca sinirlerim altüst oluyordu ama ben bile allah dermansız dert vermsin bunlar dert değil diyorum. allah korusun ya çocuğuna birşey olsa. böyle ufak tefek şeyler için kendini üzmemeye çalış. bebeğini düşün.

bebek odası demişsin, benim ev uygun değildi ayrı bebek odası odası yapamadım. yalnız her durumda ilk 1 sen,e sonrasında da uzun süre o sizinle yatacak. arkadaşlarımdan biliyorum odasına yatırsalar bile sabah birlikte uyanıyorlar bir şekilde. 3-4 yaş arası ancak düzeliyor. yani 2 yaş sonrası oda yapsan da olu.r bir de arkadaş önerisi büyüyen karyola almayın 2 yaşından sonra zaten ayrı takım alınıyor demişti.

canım ilk 1 hafta hatta 15-20 gün yanında biri olmayacak mı? olsa iyi olur. ben yeni yeni kendime geliyorum. 3. güün eve gelip mama gerektiğinde nasıl ısıtacağımı ve biberonu nasıl tutacağımı bilmiyordum. umarım en başında birileri vardır. sonrası eşinin desteğiyle idare edersin artık.

HAY SENİN KOCANA herşeyi ödemeyi ssana bırakmş sen bahsettikçe sana daha çok hak veriytm inanmıyrm ya aklım durdu vala kocana sanki ona sen bakmşsın

yokya kimdse gelmeyecek biraz kaynanamde kalacam o bile gelmiyr sen gel ben sana bakaym diyor ama ne kadar kalırm orda bilmiyrm orda da rahat haerket edemiynki benim zaten anam yok 20 yıl önce vefat etti ablamda çoçukları okula gidecek die gelemiyr diper kız öğrtm o da gelemiyr başka da gelecek kimse yok nasip allaha şükr kociş iyi de e işte olacak oda gündüzleri

Limon Kabuğu seni merak ediyordum hastaneden gelir gelmez pc başına oturdum ( hastane karaciğer ve böbrekle ilgili testler yapılıcaktı önemli birşey diil artık alıştım :))

Canım ya boşver ceza yazsınlar istedikleri kadar çok şükür sen ve bebeğin iyisiniz bende korkmuştum neyse çok şükür dedim. Dert etme olsun böyle ilk defa gelmiş başına ceza durumu ama herşey olabilir haciz gelebilir vs insanlık hali. Sağlığın yerinde olsun. Sevdiklerinin sağlığı yerinde olsun.

Merye not ediyorum canım kopyaladığım bu notları 4 ay sonra bulabilirmiyim bilmiyorum .))
Sağlıkla o günlere gelelim inşallah

Alabama tetanoz aşısı yaptırmıştım arkadaşlara bilgi verdim ( Karma aşıymış içinde difteride varmış)

DenizVerdi kendimi iyi hissettiğim oluyor, neden bilmiyorum çocuk etkinlikleri yaparken unutuveriyorum bazı durumları. :)) evet bazen sıkıyor ama erken çıktığımız oluyor yarım saat, 1 saat önce falan sınav salı bugün ders çalışmam lazım. Sanada başarılar soruları paylaşamadık olsun farklı soruyor hocalar galiba.

Toana incirde yumoşlarına iyi gelebilir canım. Cevizin yanında tüketebilirsin.

evet canım işte o önemli bir soru 3/4 ay sonra bulablrmiyim diye neyse senin benden kalr yanın yok anlaşılan valla yazı not alıyrm lazım olur diye sonra ara ara bulursan

limonkabuğu bizimde başımız bir aara beledan kurtulmuyrdu yok araba kaza yaptı masraflı ama bir kazaydı allah şükr sonra ocağın üzerinde yarına hazırlık olarak ocağa yemek koymuştum bir uyumuş sabah 7 de işe gideceğim zaman bi uyndım aklıma ocak geldi dizlerim tutumadı nasıl bbir koştum mutfağa tencere devrilmiş yarsı ocağın üzerind e içindeki ocağa dökülmüş ama ocak açık kamış ve yanmaya devam ediyrdu 7/8 saat öyle yanmş ocak bir ay etkisinde kalmştım
sonra aynı günlerde buzdaolabı bozuldu iki gömlğim eteklerim pantolun makine içinde perişan oldular

ve bunların hepsi evlendikten sonra iki ay içinnde oldu hemen bir kurban kestirdik ve biraz yoksul birilrine para yardımı yaptık
inannın bu söyleriklerim hepsi 1/2 ay içnde oldu
ama en kötü sü ocaği unutmam olmuştu ve her yaptığım yemeği korkunç yakıyordum

Back
X