38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

güller tek tek yasmıyorum bunun da gideceğindne emin değilim.kapanıp duruyor..neyin gidip gitmediğini bilmiyorum.
patikler;sana incir kürünü yasmıştım
denis temis vicdanlı birini buyursun umarım
hülya selam
bahar bugün de tahlil vardı galiba. iyi çıksın sonucun.söyle ona:))
nisa hayırlı işlerin olsun.
toana yumurtalar ne alemde
herada kısın kendini hissettirmeye başlamış.ne güselmaşallah
unuttuğum varmı.çabuk çabuk yasdım.yine kapanır diye.herkese selamlar güller.kapıayyım biras

Arkadaşlar günaydın herkese

İyi ki varsınızi ne güzel cevaplar alıyorum sizden

Herada'cım ne güzel bir duygu değil mi, içinde bebişin hareketlerini hissetmek. Bebeğin kalp atışlarını dinleyebildiğin bir alet var. Karnına tuttuğunda kalp atışlarını duyuyorsun bebeğin. Ben sık sık dinlerdim. İlk dinlediğimde mutluluktan ağlamıştım....

DenizBulut'cum evet bakıcı işi gerçekten zor iş. İstedikleri kadar iyi olsunlar yine de kendin gibi olmuyor. çünkü herkesin huyu farklı, karakteri farklı. Ama önemli olan dürüst ve insani duygularının olması. İnşallah sen de temiz kalpli birine denk gelirsin. Allah bir şekilde yardım ediyor merak etme. Hiç bulamayacağını zannediyorsun sonra bir bakıyorsun tam sıkıştığın anda karşına çıkıyor. Umarım sen de iyi insanlarla karşılaşırsın.

ZarpDeniz'cim babam Ordu'nun köyünde arıcılıkla uğraşıyor. 6 ay İstanbul'da kalıyor diğer 6 ay meşgale olsun diye arıcılıkla uğraşıyor. Bu sene bal ve kara petek balın dışında polen de üretti. Ben şimdiden sabahları 1 şeker kaşığı almaya başladım bile. Eminim en iyi polenden daha iyidir. Çünkü hiç aracın, egzozun olmadığı bir yerde yapıyor bu işi. Hile yok, birşey karıştırmak yok.

Evet canım DenizBulut bana daha önce ne kadar kullanılması gerektiğini söylemişti. Ah şu kahveden bir vazgeçebilsem...:18:

Hmm ben bunu bir düşüneyim

Tamam arkadaşım elimden geleni yapacağım. Kendimi yavaş yavaş adapte etmeye çalışıyorum...

Aaa benim de hemoroidim var n'olcak şimdi?

Son düzenleme:
Bayanlar size bir şey sormak istiyorum. Benim son zamanlarda tansiyonumda belirgin bir yükselma yükselme oldu, tüp bebek tedavilerinin sonradan tansiyonu yükseltme gibi bir yan etkisi olabilirmi. Sizde bu tip etkiler oldu mu ya da bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Patikler'cim, sağolasın diyeyim öncelikle. Angelsounds'u ben de biliyorum, hatta hamilelik öncesinde kesin alırım diyordum ama sonrasında vazgeçtim. Beceremem, kalp atışını bulamam, paniklerim ondan sonra diye. Fikren acayip hoş tabii, insan müptelası olur ve onunla dolaşabilir

Takip için sabahları çağırıyorlar maalesef. 8.30-9.00 civarıydı benim takipler (hatta bir keresinde sabah 8.00 için çağırdılar) ve gördüğüm kadarıyla tüm tedavidekiler bu saatlerde geliyorlardı. Bazen yarım saatte bazen de bir saatte çıkıyordum hastaneden ama tedavinin ilk günü yaklaşık 3 saat kadar hastanede kalmıştım, e2 sonucu çıksın diye bekliyorsun, ona göre ilaç dozajı ayarlanıyor, ilacını alıp çıkıyorsun hastaneden. Açıkçası niye uyarmadılar öncesinden işimizi ona göre ayarlardık filan diye sinirlenmiştim de. e2 sonuçları öğlen gibi çıkıyor, doktorlar toplanıyor ve dosyalara bakılıyor. Hemşire de arayıp hem e2 sonucu hem de dozajla ilgili bilgi veriyor öğleden sonranın ilk saatlerinde. Bu duruma göre değiştirilebilir mi bilmiyorum, gördüklerimden pek mümkün gözükmüyordu gerçi.

Bu arada polenin, balın hası sendeymiş kardeşim, maşallah yarasın diyorum. Kahve ve çay konusuna gelince. Özellikle kahve ve cola müptelası idim açıkçası ama tedaviye başlarken önce kahve ve colayı kestim, opudan sonra da çayı. Abarttığımı biliyorum ama şu zamana kadar toplamda 4 bardak açık çay içtim o kadar. Kafein gerçekten dikkat etmemiz gereken birşey çünkü. Ben kafein hakkımı haftada bir biraz çikolata yiyerek kullanmaya gayret ediyorum. Doktorum ilaç kullanmaya başladığınız andan itibaren sigara içiyorsanız lütfen bırakın dedi. Hatta Memorial'ın verdiği bilgilendirmelerde, eşlerin her ikisinin de tedavi süresince sigara kullanmaması gerektiği yazıyordu.

Baharnaz'cım, şifa olsun arkadaşım. Haplardan olabilir tabii sabahları hissettiğin. Bende henüz kramp yok ve magnezyum da hiç yazmadı doktorum. Benden de bir soru, demir hapına başladım bugün itibariyle, peki sen elevit'i ne zaman içiyorsun akşamları mı?

Zarpdeniz'cim, sağolasın arkadaşım. Darısı sana inşallah. İlk ayrıntılıyı ben de 16. hafta diye biliyorum. İkinci için genelde 20-22. haftalar deniyor ama perinatologların genel tercihi 22. hafta imiş. Nemlendirme işine gelince, 10. haftadan beri karnıma birşeyler sürüp duruyorum çünkü kaşıntı ve gerilmeler başlamadan çok önceden başlamalısınız vücudunuzu nemlendirmeye diye birşey okumuştum. 4. aydan itibaren nemlendirici kullanın diyen yazılar da var gerçi ama ben biraz erken davrandım.

Alabama, Deniz Bulut sağolun arkadaşlar. Ben de sizlere kolaylıklar ve keyifler diliyorum.

Erverdi'cim, teşekkür ederim arkadaşım.İnşallah onayınızı rahatça alacaksınız şu süreç içinde. Seneye evde bir minik Erverdi olacak ha, harika.

Hülya'cım, inşallah bu takiplerden yüzün gülsün. Lütfen bu kadar kötümser olma, maşallah kocaman olmuş yumurtan.

Canende, tansiyon konusuna dair birşey bilmiyorum arkadaşım. Eminim buradaki arkadaşlar bilgilerini paylaşacaklardır.

Son düzenleme:
Denizverdi canım hayırlısı, hayırlı bir evlat olsun sana. Üzme kendini zamana bırak. BUgün bebişin günü onu dra götürcem bir o üç ben gidiyoruz :))

Herada öğleden sonra 3,5-4 gibi eleviti içiyorum ancak o araya sıkıştırabildim boş vakit yok bende :)) hımm çayı ne kadar az içmişsin şaşırdım. Demir hapımı sabah troit ilacımdan 40 dk sonra 2 mandalina ile alıyorum akşamkini ise (demiri yine) yatmadan hemen önce alıyorum.

Canende bende şimdi tansiyon var ( günde 3 kez alfamet alıyorum) ama gebelikle birlikte 5.ayda başladı öncesinde ve tedavi sırasında böyle birşey yoktu. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,

yeni yılınız sağlık mutluluk ve olmayanlara bebiş getirsin inşallah...umarım herkesin keyfi yerindedir..

Hereda'cığım kızının hareketlerini hissetmeye başlamışsın ne güzel.Ondan güzel duygu yoktur çünkü.Anneyle bebeğin ilk tanışması gibi birşey.

Benim yumurtam büyük de şimdiye kadar çatlamış olması lazımdı.Ben ce hem sağda hem de solda birer tane yumurtam var şu anda çatlamayan.Her iki tarafta da hafif ağrı sancı gibi birşeyler oluyor.Bu ayı geçtim de gelecek ay da bizim çalışmalar aksıycak yani.ben acele ettikçe o geri kaçıyor ona canım sıkılıyor yani.

Deniz Bulut canım o bakıcı işini hiç sorma canım benim yaşadıklarım.İyi bakııcyı bulana kadar bayağı uğraştırıyor.Senin yazdıklarını okudukça çok canım sıkılıyor sanki bana lazımmış gibi.İnşallah en kısa zamanda içine yatanı bulursun.Ben de ilk bakıcıya 15 gün bile tahammül edememiştim.Ama ikinci bulduğum bakıcı süperdi.Arda'yı çok sevmiş benimsemişti.Biz Arda 3 yaşında olunca bulunduğumuz ilçeden merkeze taşınacağımızı söylediğimizde kadının dünyası yıkılmıştı.Haftalarca eve giremedim demişti.Ayrılırken çok ağlamıştı.Keşke buradan taşınmasaydınız da ben Arda'yı yine bakmasaydım da arada görseydim demişti hep.

Cans maşallah, koşu ha

Tayf arkadaşım, sana da bol keyifli ve müjdelerle dolu bir yeni yıl diliyorum. Hoşgeldin tekrar.

Demek sabahları ha. Allaaah yandım ben. nasıl hergün izin alacağım bakalım. Neyse başa gelen bir şekilde çekilir.

Herada ve patikler..teşekkür ettim iyi dileklerinize...41 yaşındayım ama doktorum 3-4 ay daha doğal yollara devam dedi bende bari hem doğal hem aşılama bir arada gitsin dedim ,şubatta ilk aşılamam olacak ve üç aşılamadan sonra kısmetse tüp bebeğe geçeceğiz... doğrusu ürkütücü bir sürece adım atmış oldum kendi adıma ve sizlerin buradaki paylaşımlarınızı okuyunca hamiş kalanlar umut verici oldu ..

Tayf herşey gönlünce gelişsin arkadaşım. Doğal deneyelim önce dediğine göre doktorun, herşey yolunda demektir maşallah. Ben aşılamaya çok inananlardanım. İnşallah ikiye üçe gerek kalmadan ilkinde pozitif sonucu görürsün. Elbette bu topicte çok şeyler paylaşıldı, paylaşılmaya da devam ediyor ve çok hamilemiz de var. İnşallah gerek bu topiğe devam eden herkes gerek dileyen herkes diyeyim, tez zamanda sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerine kavuşurlar.

teşekür ederim alabamacım,doktorum bana 3'lü taramadan hiç bahsetmedi demekki ayrıntılı ultrason bakıcak..inşallah onda da sorun çıkmaz da hamileliğimi keyifle tamamlarım..
çok teşekkür ederim hülyacım,şükür iyi çıktı sonuç,diğer testlerde böyle güzel çıkar inşallah..yaşım yeni yılla beraber 32 oldu..doktorum 2'li taramada sorun çıkarsa AS yaptırırız demişti..
Limon Kabuğu vazelinle ilgili birşey duymadım ama gel beraber yağlanalım diyorum en saf olanından :))
ayırntılı ben 19+4 te girdim sanırım ama 18. ve 24.haftalarda bakılıyor normal olarak galiba
haklısın baharcım en güzel şey saf zeytinyağı ile yağlanmak sanırım..gündüzleri bebeyağı,geceleride zeytinyağı ile yağlanıyorum:) benim göbek biraz fazla çıkmaya başladı,sanırım çatlamaktan kurtulamıycam..:))
Limonkabugu, sonucunuzun iyi ciktigina sevindim canim.
sağolasın zarpdeniz,darısı senin başına inşallah...
fiyatları okuyunca gözlerim yuvalarından fırladı bu neeee
heradacım,çok teşekkür ederim..ayrıntılı ultrasondan bahsetmedi doktorum bakalım bir daha ki gidişimizde ne diyecek..
kızının hareketlerini hissetmeye başlamışsın,çok sevindim... darısı bana,zarpdenize ve tüm isteyen arkadaşlarımın başına inşallah...
canım,sen hangi kremleri kullanıyorsun sakıncası yoksa yazabilir misin?merak ettim..

LimonKabuğu tahlil sonucun güzel çıkmış. Kutlarım arkadaşım.
çok teşekkür ederim patiklercim...
mart ayında ki tedavin hayırlı olur inşallah canım..bende incir kürü ve soğan kürü denemiştim.arkadaşlar da aynı şeyi yazmışlar gerçi...hormonlarımı düzene sokmak için de tam tedavi öncesi aslanpençesi içmiştim 21 gün boyunca..
canım,bana 2'li testen başka doktorum bir sürü kan tahlili ve idrar tahlili yaptırdı,içinde toksoplazma,rubella, gibi testlerde vardı..
canım ben bebeyağını ilk aydan beri banyodan sonraları sürüyordum..zeytinyağını da geçen hafta bahar söylediğinden beri kullanıyorum..bizim ailede de çatlamak genetik malesef ki:) 3,5 ayda 3.5-4 kiloya yakın kilo almışım...sonum iyiye gitmiyor:)

zarpdenizcim, son zamanlarda sık giremedim...cumartesi,pazar kursum vardı,pazartesi evde temizlik vardı,dünde yakın bir arkadaşım kahvaltıya gelmişti akşama kadar beraberdik oyüzden çok giremedim...

denizbulut,40'ınız çıkmış,hayırlı olsun canım..bakıcı konusunda da inşallah istediğin gibi birini bulursun..sonuçta can emanet ediceksin,endişelenmekte çok haklısın...

toana,tedavin ne durum da gonal f'e başladınız mı?

nisa-mai,tayf,su,merye sizler nasılsınız?

benim enseme bir ağrı vurdu,sanırım tansiyonum yükseldi,gidip ılık bir duş alayım...geçmezsede eczaneye gidip tansiyonumu ölçtüreyim...şimdilik hoşçakalın

patiklercim;istersen bir dene bal çörekotu tarçın karışımını..beni çok fena yaptı.. belki sende bişey olmas
haa bak aklıma ne geldi.nar suyu... bende işe yaramadı.ya da bende iş yoktu:))yararı olmasa da vitamin almış oldum.vitamin yerine de alabilirsin.bir kadın doğumcu hücre yenileyici yemiş (fındık cevis)ye balık yağı al demişti.

herada;canım bisim eve bir kıs giriyor bir oğlan.. girip çıkıyorlar.. bakalım ne olacak bisim evin halleri..kadının fendi erkeği yenecek mi?:26:

diğer sonuçlarını aldın mı?

dinlenmek bilgisayarıma iyi gelmiş:))ben yasıyorum o gidiyor

tayf canende hoşgelmişinis
tansiyonla ilgili bir bilgim yok ..hep düşüktür benim.tedaviden önce de sonra da..genelde..

Son düzenleme:
patikler ;memorialle ilgili şunları söyliyebilirim islenimlerimden.ben çok önce sadece konuşma için gitmiştim.durumumla ilgili ne yapılabilir diye.sanırım nur hanım dıt.am emin değilim sarışın yani saçları sarı(röfleli de olabilir)çok güleç biri idi.güel ilgilenmişti
tedavi için ise hale hanımı tercih etmiştim.adet 2 ya da 3 te gidiyorsun.mutlaka hangi günde yoğunsa adetinin miktarı o saman daha uygunmuş ....beklemek mi?maalesef bekleme var. memoriale takibe gittiğin gün yarım gün oradasın. hereda da prosüdürü yasmış ..
emin ol ticari kaygıları yok.ben kendim ko kültür isteği ile gitmiştim.nereden baksan toplamda 8000 ederdi ilaçlarla birlikte.yine de benim sağlığım açısından yapmamayı tercih ettiler.hasta sağlığı öncelikli.bu konuda emin ol..

hülya cans hoca uğramışlar.selam

baharcım muhtemelen şu saatlerde oğlunu isliyorsun..sağlıkla gel..
limon kabuğu;tansiyonmu?aman ihmal etme..geçmiş olsun..
aman hamileler dışarıda bir rüsgar bir soğuk var.kar yağsa bu kadar olmas..kendinise ve yavrularınısa dikkat edin.lütfen..

dünüm berbattı bahar.yasıcam

meryeeee... kıs en kıdemli hamilegördüm senii.ne haber? e öptüm merye seni

amin diyelim o halde bu güzel dileklere heradacım...umarım tez zamanda gelir bu danalar

Hoşbulduk tekrar denizverdicim..umarım iyisindir..

limon_kabuğu iyiyim valla,sıpayı yakalamak için koşturuyorum sürekli,sen nasılsın?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…