- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Arkadaslar Merhaba
Alabama, Deniz Bulut, bilgiler icin sagolun arkadaslar. Ben dediginiz gibi iyice arastirmadan bu sigorta isine girmeyeyim. Onerileriniz icin tekrar tesekkurler.:13:
Deniz Bulut, umarim Batu'nun ishal durumlari da yakinda duzene girer canim. Umarim yakinda gonlune gore, bebegini rahatlikla teslim edecegin bir bakici bulursun.
Herada, ne guzel kizinin tekmelerini hissetmeye baslamissin!Darisi bizlere insallah! Ayrintili ultrasonun da sayende 20-22.haftalar arasi oldugunu ogrenmis oldum benim icin de onemli bir bilgi. Allianz hakkinda yazdiklarini okudum ve memnun gorunuyorsun. Bu kurumsal mi biresel mi? Cunku bizimki bireysel olacak.:26: AS'nin guzel cikacagini umuyorum. Bu arada yeni t-*shirt'un guzel gorunuyor.
Baharnaz, Merye, Herada, Limon kabugu bu zeytinyagi surme isine ne zaman baslamak gerekiyor? Surdukten sonra bira vucuda cekmesini mi bekliyorsunuz? Saf zeytinyagini nasil buluyorsunuz? Sizi guresciler sizi....Yakinda ben de araniza katilacagim.
Toana, bol sanslar.
Patikler, karariniz hayirli-ugurlu olsun arkadasim. Ben incir kurunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben o kadar cok sey yaptim ki hangisi ise yaradi acikcasi bilemiyorum.Corekoto-bal-polen-tarcin karisimini goz karari yaparak sabah-aksam bir cay kasigi mutlaka ye ve buna hemen basla ve incir kurune de...Polen ve bal lutfen kaliteli olsun. Ben Japonyadan cim, yesil cay, yosun karisimli bir tozu suya karistirip icmistim cunku bugday cimi yapmayi beceremedim! Akapunktur tedavisi gordum. Sen daha once basardin ve bu sefer yine basaracaginiza inanaiyorum, simdiden bol sanslar arkadasim.:13:
Denizverdi, kiz bebek arkasindan erkek bebek fikrini acaip tuttum! Umarim beklediginizden daha kisa surede sahip olursunuz canim.
Merye, gecmis olsun canim. Umarim cabuk toparlanirsin.Her comeldigimde seni aniyorum.
Hulyacim, gayet guzel sayida yumurtalar olusturmussun,catlatmada nicin geciktiniz? Yas ilerledikce sorunlarin cogaldigi dusuncene kesinlikle katiliyorum.:13: pes etmek yok canim, daha once basardin yine basaracaksin.
Banu,Mna, Hosgeldiniz!
Limon kabugu, bu aralar yazmamisin canim, umarim iyisindir.Hos ben de cok sık yazamiyorum ama Annemlere gelince hemen bilgisayarin basina oturuyorum.
Altinyunus, Umut ile guzel zamanlar gecirdiginize sevindim canim.
Sevgiler herkese...
canım bana sadece günde iki çay demşti dr bence ne içersn iç ikiyi geçme hem nescafe daha da fazla kefain içeriyr gibi hatırlıyrm
ve sigara düşüklere neden olyr zaten yaşımız genç değl onun için daha çok dikkat etmeliyiz sigara olmasın sigara hücre öldürüyr diye hatrlıyrm aman hücrelerimiz bize kalsın
çim tablet sayısını hatırlamıyrm denizbulut billr gibi o söylemşti günde kaçtene alınacağını
Herada saol canım yarın kontrolden sonra yazarım. Çok şükür başağrılarım hafifledi ama sabahları ilaçları peşpeşe aldığımdanmıdır nedir yine bir sersemlik var 3 saatte 3 ilaç alıyorum çokmu ? tiroit hapı alıyorum 40-50 dk sonra demir hapı 1 saat sonra tansiyon hapı
Merye çok geçmiş olsun. Herşeyin yolundaymış çok şükür artık yavaş hareket et dikkat et canım. Ben tüpe yedibin civarı ödedim. bi o kadarda bu süreçte ödedik herhalde. yeterki sağlıkla gelsinler canım inşallah.
ZarpDeniz ayrıntılı ultrasona 18. ve 22. haftalarda giriliyor galiba. Ben öyle biliyorum ben 19+4 te girmiştim. İkincisine ne zaman giriceğimi bilmiyorum henüz. Sağlık ocağına ayda bir gidiyorum. aşı ile ilgili kaç kez vurulucak tam bilmiyorum bu ayın sonunda gidicem aşımı vurdurmaya sorarım sana yazarım. Zeytinyağını hafif masaj yapar gibi 5-10 dkda sürüp 5 dk filan bekleyip giyiniyorum. 16.haftamda başladım galiba sürmeye. Zeytinyağının iyisini bulman problem olmaz senin için :)
Patikler Alabama yazmış ben bitki ve meyve çaylarını çok tüketen biriyimdir. Tedaviden 1 ay önce diyetisyenim bütün bitki ve meyve çaylarını bıraktırmıştı. halada içmiyorum ama özledim bitki çaylarını dersem yalan olmaz. Şimdi meyve çaylarını içebilirsin dedi. Artık onuda içmeye korkuyorum. Sigarayı tedavi sürecinde azalttım ama bırakmadım. 3-4-5 tane içiyordum sonra pozitif sonucu görünce 2-3 tane içtim tiksintiyle bıraktım hala daha içmiyorum doğumdan sonra içicem dermişim :))
Benim drumda Nur hndı.
Başka ne yazıcaktım unuttum işte
Bende bir soru sorayım Kramplarımız olmasada magnezyumu içmelimiyiz? İleride oluşacak kramplar için mutlaka oluşuyormuki bu kramplar?
DenizVerdi kurstamısın canım? Karşılaşamadık
herada canım çok sevindim demek ilk hareketler hissedildi. oh çok şükür bundan sonraki süreç harika. tamam canım gerilmiyorum o zamanaman herşey yolunda olsun allah nazarlardan korusun maşallah sana.
patikler canım sigarayı içmemeye çalış inan faydasını göreceksin. evet az içiyormuşsun ama sonuçta bi alışkanlık var ve o alışkanlığını tedavi sürecinde bırakırsan faydasını göreceksin . benim doktorum bana sorduğunda ben bi pakete yakın içiyordum ve dedi ki sadece bir tane bile eksiltseniz faydası var. bende düşünmüştüm ulan bi paket içiyorum bi tane eksik içsem demek faydası var ben en iyisi bırakıyım ohooo sonuç epey iyi olur diye. kahveyide ben günde bir tane sütlü içiyordUM. azaltabilirsen onunda faydası var canım.
patiklerilk seni gördüm yasayım sana...
canım tedaviye başlamadn önce kür yapmak istiyormuşsun.denis bulutun bu konuda bilgisi çok daha fasla..elbetteki rüsgar denisin.. çünkü ben ondan almıştım bu kürü...ben bir kere incir kürünü denedim.8 inciri 2 ydi snırım 2 bardak suda ikiye bölerek 10 dakika kaynattım.suyunu ikiye bölüp sabah akşam içtim.aç tok farketmiyordu..çok tatlı olduğu için bana çok or gelmişti içmek..ben sabah kaynatıyordum.sen uygun olduğun saman kaynat.sonuçte kür güne göre uygulanan bir kür..ha akşam başlamışsın ha sabah...ben böyle düşünüyorum.adetinin 3 ncü günü başlıyordun 21 gün devam ediyorsun..2 kere (2 kür 2 ay yani)üst üste denemen gerekiyor..
çöerk oto bal polen karışımını çok duydum bu konuda...ama ben bir iki gün deneyebildim.hemoroitim olduğu için bana yaramamıştı yarıda bırakmıştım.çörek otunu karabiber değirmeninde öğütebilirsin
şimdilik böyle .aklıma geldikçe yine yasarım.
Patikler'cim, sağolasın diyeyim öncelikle. Angelsounds'u ben de biliyorum, hatta hamilelik öncesinde kesin alırım diyordum ama sonrasında vazgeçtim. Beceremem, kalp atışını bulamam, paniklerim ondan sonra diye. Fikren acayip hoş tabii, insan müptelası olur ve onunla dolaşabilir
Takip için sabahları çağırıyorlar maalesef. 8.30-9.00 civarıydı benim takipler (hatta bir keresinde sabah 8.00 için çağırdılar) ve gördüğüm kadarıyla tüm tedavidekiler bu saatlerde geliyorlardı. Bazen yarım saatte bazen de bir saatte çıkıyordum hastaneden ama tedavinin ilk günü yaklaşık 3 saat kadar hastanede kalmıştım, e2 sonucu çıksın diye bekliyorsun, ona göre ilaç dozajı ayarlanıyor, ilacını alıp çıkıyorsun hastaneden. Açıkçası niye uyarmadılar öncesinden işimizi ona göre ayarlardık filan diye sinirlenmiştim de. e2 sonuçları öğlen gibi çıkıyor, doktorlar toplanıyor ve dosyalara bakılıyor. Hemşire de arayıp hem e2 sonucu hem de dozajla ilgili bilgi veriyor öğleden sonranın ilk saatlerinde. Bu duruma göre değiştirilebilir mi bilmiyorum, gördüklerimden pek mümkün gözükmüyordu gerçi.
Bu arada polenin, balın hası sendeymiş kardeşim, maşallah yarasın diyorum. Kahve ve çay konusuna gelince. Özellikle kahve ve cola müptelası idim açıkçası ama tedaviye başlarken önce kahve ve colayı kestim, opudan sonra da çayı. Abarttığımı biliyorum ama şu zamana kadar toplamda 4 bardak açık çay içtim o kadar. Kafein gerçekten dikkat etmemiz gereken birşey çünkü. Ben kafein hakkımı haftada bir biraz çikolata yiyerek kullanmaya gayret ediyorum. Doktorum ilaç kullanmaya başladığınız andan itibaren sigara içiyorsanız lütfen bırakın dedi. Hatta Memorial'ın verdiği bilgilendirmelerde, eşlerin her ikisinin de tedavi süresince sigara kullanmaması gerektiği yazıyordu.
Baharnaz'cım, şifa olsun arkadaşım. Haplardan olabilir tabii sabahları hissettiğin. Bende henüz kramp yok ve magnezyum da hiç yazmadı doktorum. Benden de bir soru, demir hapına başladım bugün itibariyle, peki sen elevit'i ne zaman içiyorsun akşamları mı?
Zarpdeniz'cim, sağolasın arkadaşım. Darısı sana inşallah. İlk ayrıntılıyı ben de 16. hafta diye biliyorum. İkinci için genelde 20-22. haftalar deniyor ama perinatologların genel tercihi 22. hafta imiş. Nemlendirme işine gelince, 10. haftadan beri karnıma birşeyler sürüp duruyorum çünkü kaşıntı ve gerilmeler başlamadan çok önceden başlamalısınız vücudunuzu nemlendirmeye diye birşey okumuştum. 4. aydan itibaren nemlendirici kullanın diyen yazılar da var gerçi ama ben biraz erken davrandım.
Alabama, Deniz Bulut sağolun arkadaşlar. Ben de sizlere kolaylıklar ve keyifler diliyorum.
Erverdi'cim, teşekkür ederim arkadaşım.İnşallah onayınızı rahatça alacaksınız şu süreç içinde. Seneye evde bir minik Erverdi olacak ha, harika.
Hülya'cım, inşallah bu takiplerden yüzün gülsün. Lütfen bu kadar kötümser olma, maşallah kocaman olmuş yumurtan.
Canende, tansiyon konusuna dair birşey bilmiyorum arkadaşım. Eminim buradaki arkadaşlar bilgilerini paylaşacaklardır.
Günaydın arkadaşlar,
yeni yılınız sağlık mutluluk ve olmayanlara bebiş getirsin inşallah...umarım herkesin keyfi yerindedir..
Herada ve patikler..teşekkür ettim iyi dileklerinize...41 yaşındayım ama doktorum 3-4 ay daha doğal yollara devam dedi bende bari hem doğal hem aşılama bir arada gitsin dedim ,şubatta ilk aşılamam olacak ve üç aşılamadan sonra kısmetse tüp bebeğe geçeceğiz... doğrusu ürkütücü bir sürece adım atmış oldum kendi adıma ve sizlerin buradaki paylaşımlarınızı okuyunca hamiş kalanlar umut verici oldu ..
teşekür ederim alabamacım,doktorum bana 3'lü taramadan hiç bahsetmedi demekki ayrıntılı ultrason bakıcak..inşallah onda da sorun çıkmaz da hamileliğimi keyifle tamamlarım..tam emin değilim ama 20. hafta 21. haftada giriliyor ayrıntılı ultrasona. benim doktorum as ye takık olduğum için 16. hafta erken bakalım o zaman dedi. bakıldı çok şükür iyi sözler söylendi. sonra 20. hafta birdaha bakalım dedi doktor. yine bakıldı yine gayet güzel dedi. as önermiyorum 2 li test sonuçlarınız da iyi dediler. ve ben yoluma devam ettim. ben acaba as yaptırsammı dedim doktoruma eğer as yapılacaksa o zaman bu tarama testleri niye yapıyoruz dedi. hiç ne ayrıntılı bakılır ne 2li test yapılır direk as yapılır dedi. bende gönlüm rahat as yaptırmadan yoluma devam ettim.
çok teşekkür ederim hülyacım,şükür iyi çıktı sonuç,diğer testlerde böyle güzel çıkar inşallah..yaşım yeni yılla beraber 32 oldu..doktorum 2'li taramada sorun çıkarsa AS yaptırırız demişti..Limon Kabuğu senin de ikili testin iyi çıkmış hadi gözünaydın arkadaşım.İnşallah başka test de istemez dr'un.Benim bildiğim kadarıyla senin yaşın da bizlerden genç.AS'ye gerek yok sanırım.Hadi hamileliğin tadını çıkar canım.
haklısın baharcım en güzel şey saf zeytinyağı ile yağlanmak sanırım..gündüzleri bebeyağı,geceleride zeytinyağı ile yağlanıyorum:) benim göbek biraz fazla çıkmaya başladı,sanırım çatlamaktan kurtulamıycam..:))Limon Kabuğu vazelinle ilgili birşey duymadım ama gel beraber yağlanalım diyorum en saf olanından :))
ayırntılı ben 19+4 te girdim sanırım ama 18. ve 24.haftalarda bakılıyor normal olarak galiba
sağolasın zarpdeniz,darısı senin başına inşallah...Limonkabugu, sonucunuzun iyi ciktigina sevindim canim.
fiyatları okuyunca gözlerim yuvalarından fırladı bu neeeeZarpDeniz Ense ve burun ölçümü için normal muayene ücreti ödedim 180 2 li için kanda verilmesi gerektiği için 180 de tahlil için ödemiştim. Toplam 360 ödedim. ( İkiz gebeliklerde durum değişebilir, yani muayene ücreti ) okuduğum kadarıyla sen kan vermiyceksin galiba. Ayrıntılı için muayenede Cihangir Beye 350 ödedim kan tahlilleri yaptırmam gerekmişti oda 360 tutmuştu. Onlara bağlı Hizmet hastanesinde 220 ye yaptırmıştım. 570 ödedim.
( İkizlerde ayrıntılı muayenede de fiyat değişiyor sanırım) Her ikisinde de gebelik tekmi ikizmi diye sormuşlardı canım. İnşallah herşey güzel çıkıcak.
heradacım,çok teşekkür ederim..ayrıntılı ultrasondan bahsetmedi doktorum bakalım bir daha ki gidişimizde ne diyecek..Limonkabuğu, çookkk sevindim arkadaşım 2'li testinin iyi çıkmasına, maşallah, bundan sonrası da sağlıkla gelecektir. Yazmış arkadaşlar 2'li iyi çıktıktan sonra, en güvenilir test o olduğundan, genelde 3'lü ve 4'lü test yapılmıyor. Detaylı da 20-22. haftalar arası yapılıyor diye biliyorum, benimki de 22. haftada olacak inşallah.
Baharnaz, nasılsın arkadaşım. Saf zeytinyağı iyi fikir. Ben annemden dolayı genetik açıdan şanslı değilim çatlaklar konusunda. Banyo çıkışı ayrı, gün içi ayrı, gece yatarken ayrı boyuna sürüp duruyorum birşeyler de bakalım ilk çatlak emareleri ne zaman çıkacak ortaya. Gerçi sağlıkla gelsinler de bizim için çatlak olursa da keyifle taşıyacağımız izler olacaklardır.
çok teşekkür ederim patiklercim...LimonKabuğu tahlil sonucun güzel çıkmış. Kutlarım arkadaşım.
mart ayında ki tedavin hayırlı olur inşallah canım..bende incir kürü ve soğan kürü denemiştim.arkadaşlar da aynı şeyi yazmışlar gerçi...hormonlarımı düzene sokmak için de tam tedavi öncesi aslanpençesi içmiştim 21 gün boyunca..Kızlar,
Ben sonunda (hele şükür :) ) eşime mart ayında tüp bebek denemesine başlamak istediğimi söyledim. Ben bu sefer denememi eski doktorumda yaptırmayacağım. Çünkü çok fazla medyatik olmaya başladığı için benimle çok iyi ilgilenemediğini düşünüyorum. En son tüp bebek tedavimde tedaviye başlamadan önce sadece bir kez FSH ve E2 testi yapıldı. İşte bu kadar. Halbuki ben sizlerden okuyorum Memorial'de sık sık bu tahlillerin istendiğini. İleri yaş denemesi olduğu için de biraz daha fazla özenildiğini. Bu noktada sizin önerilerinize ihtiyacım var. Bu sefer nerede yaptırayım?
Ayrıca arkadaşlar bir de tüp bebek sürecine kadar yumurta kalitesini arttırmak için neler alayım? (Deniz Bulut ve ZarpaDeniz bana bu konu ile ilgili daha önce bilgi vermişti ama sizin de fikrinizi almak istiyorum.) İncir kürü de sanırım yumurtanın kalitesini arttıran şeyler arasında. Bana tarifini verir misiniz?
Şimdiden teşekkür ediyorum kızlar... YARDIM YARDIM YARDIM
canım,bana 2'li testen başka doktorum bir sürü kan tahlili ve idrar tahlili yaptırdı,içinde toksoplazma,rubella, gibi testlerde vardı..Baharnaz bilgiler icin sagol canim. Ense ve burun olcumu 12.haftada yapilacak, kandaki sonuc ikiz olduklari icin yaniltici oluyormus. Onun yerine baska bir sey yapacaklar mi bilmiyorum. Ayrintili ultrasonun da ayni hafta da mi olmasi gerekiyor yoksa daha sonra mi canim? Ayrintiliya sonra yine girecek miyiz kac defa yapilmasi gerekiyor? Bu arada asilar haric baska nelerin yapilmasi gerekiyor ?sana ve Limon kabuguna baska neler yapilmisti? Hic soru sormadim!Sagolun.:13:
canım ben bebeyağını ilk aydan beri banyodan sonraları sürüyordum..zeytinyağını da geçen hafta bahar söylediğinden beri kullanıyorum..bizim ailede de çatlamak genetik malesef ki:) 3,5 ayda 3.5-4 kiloya yakın kilo almışım...sonum iyiye gitmiyor:)Baharnaz, Merye, Herada, Limon kabugu bu zeytinyagi surme isine ne zaman baslamak gerekiyor? Surdukten sonra bira vucuda cekmesini mi bekliyorsunuz? Saf zeytinyagini nasil buluyorsunuz? Sizi guresciler sizi....Yakinda ben de araniza katilacagim.
Limon kabugu, bu aralar yazmamisin canim, umarim iyisindir.Hos ben de cok sık yazamiyorum ama Annemlere gelince hemen bilgisayarin basina oturuyorum.
Tayf herşey gönlünce gelişsin arkadaşım. Doğal deneyelim önce dediğine göre doktorun, herşey yolunda demektir maşallah. Ben aşılamaya çok inananlardanım. İnşallah ikiye üçe gerek kalmadan ilkinde pozitif sonucu görürsün. Elbette bu topicte çok şeyler paylaşıldı, paylaşılmaya da devam ediyor ve çok hamilemiz de var. İnşallah gerek bu topiğe devam eden herkes gerek dileyen herkes diyeyim, tez zamanda sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerine kavuşurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?