Baharnaz'cım çok teşekkür ederim. Bunlar benim için çok faydalı bilgiler.
Valla Merye'cim ben de buğday çimini evde yapayım dedim ama neden bilmiyorum hiç beceremedim. Küflendiler maalesef ben de onun yerine çim tableti aldım. Ama kullanırken sayıya pek önem vermiyorum. Günde 3 kez 6-7 hap atıyorum ağzıma. Umarım faydalı oluyordur. Bu arada senin de marta geliyor öyle mi? Hadi hayırlısıyla göreceksin inşallah o günleri...
Tamam arkadaşım, bitki çayları filan ben de kullanmayı düşünmüyorum. Ben sigara konusunda tiryaki değilim ama akşamları 2-3 tane sigara içiyorum. Günde 2 veya 3 fincan da nescafe içiyorum. Bunları da tamamen kaldırmalı mıyım?
Tamam Herada'cım anlaşıldı. Canım ya takip için akşam kaça kadar mühlet tanıyorlar hatırlıyor musun? Ben sanırım iş çıkışlarında gitme durumunda kalacağım ve şu an Güneşli'deyim.
Baharnaz bilgiler icin sagol canim. Ense ve burun olcumu 12.haftada yapilacak, kandaki sonuc ikiz olduklari icin yaniltici oluyormus. Onun yerine baska bir sey yapacaklar mi bilmiyorum. Ayrintili ultrasonun da ayni hafta da mi olmasi gerekiyor yoksa daha sonra mi canim? Ayrintiliya sonra yine girecek miyiz kac defa yapilmasi gerekiyor? Bu arada asilar haric baska nelerin yapilmasi gerekiyor ?sana ve Limon kabuguna baska neler yapilmisti? Hic soru sormadim!Sagolun.:13:
Arkadaslar Merhaba
Alabama, Deniz Bulut, bilgiler icin sagolun arkadaslar. Ben dediginiz gibi iyice arastirmadan bu sigorta isine girmeyeyim. Onerileriniz icin tekrar tesekkurler.:13:
Deniz Bulut, umarim Batu'nun ishal durumlari da yakinda duzene girer canim. Umarim yakinda gonlune gore, bebegini rahatlikla teslim edecegin bir bakici bulursun.
Herada, ne guzel kizinin tekmelerini hissetmeye baslamissin!Darisi bizlere insallah! Ayrintili ultrasonun da sayende 20-22.haftalar arasi oldugunu ogrenmis oldum benim icin de onemli bir bilgi. Allianz hakkinda yazdiklarini okudum ve memnun gorunuyorsun. Bu kurumsal mi biresel mi? Cunku bizimki bireysel olacak.:26: AS'nin guzel cikacagini umuyorum. Bu arada yeni t-*shirt'un guzel gorunuyor.
Baharnaz, Merye, Herada, Limon kabugu bu zeytinyagi surme isine ne zaman baslamak gerekiyor? Surdukten sonra bira vucuda cekmesini mi bekliyorsunuz? Saf zeytinyagini nasil buluyorsunuz? Sizi guresciler sizi....Yakinda ben de araniza katilacagim.
Toana, bol sanslar.
Patikler, karariniz hayirli-ugurlu olsun arkadasim. Ben incir kurunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben o kadar cok sey yaptim ki hangisi ise yaradi acikcasi bilemiyorum.Corekoto-bal-polen-tarcin karisimini goz karari yaparak sabah-aksam bir cay kasigi mutlaka ye ve buna hemen basla ve incir kurune de...Polen ve bal lutfen kaliteli olsun. Ben Japonyadan cim, yesil cay, yosun karisimli bir tozu suya karistirip icmistim cunku bugday cimi yapmayi beceremedim! Akapunktur tedavisi gordum. Sen daha once basardin ve bu sefer yine basaracaginiza inanaiyorum, simdiden bol sanslar arkadasim.:13:
Denizverdi, kiz bebek arkasindan erkek bebek fikrini acaip tuttum! Umarim beklediginizden daha kisa surede sahip olursunuz canim.
Merye, gecmis olsun canim. Umarim cabuk toparlanirsin.Her comeldigimde seni aniyorum.
Hulyacim, gayet guzel sayida yumurtalar olusturmussun,catlatmada nicin geciktiniz? Yas ilerledikce sorunlarin cogaldigi dusuncene kesinlikle katiliyorum.:13: pes etmek yok canim, daha once basardin yine basaracaksin.
Banu,Mna, Hosgeldiniz!
Limon kabugu, bu aralar yazmamisin canim, umarim iyisindir.Hos ben de cok sık yazamiyorum ama Annemlere gelince hemen bilgisayarin basina oturuyorum.
Altinyunus, Umut ile guzel zamanlar gecirdiginize sevindim canim.
Sevgiler herkese...
Herada saol canım yarın kontrolden sonra yazarım. Çok şükür başağrılarım hafifledi ama sabahları ilaçları peşpeşe aldığımdanmıdır nedir yine bir sersemlik var 3 saatte 3 ilaç alıyorum çokmu ? tiroit hapı alıyorum 40-50 dk sonra demir hapı 1 saat sonra tansiyon hapı
Merye çok geçmiş olsun. Herşeyin yolundaymış çok şükür artık yavaş hareket et dikkat et canım. Ben tüpe yedibin civarı ödedim. bi o kadarda bu süreçte ödedik herhalde. yeterki sağlıkla gelsinler canım inşallah.
ZarpDeniz ayrıntılı ultrasona 18. ve 22. haftalarda giriliyor galiba. Ben öyle biliyorum ben 19+4 te girmiştim. İkincisine ne zaman giriceğimi bilmiyorum henüz. Sağlık ocağına ayda bir gidiyorum. aşı ile ilgili kaç kez vurulucak tam bilmiyorum bu ayın sonunda gidicem aşımı vurdurmaya sorarım sana yazarım. Zeytinyağını hafif masaj yapar gibi 5-10 dkda sürüp 5 dk filan bekleyip giyiniyorum. 16.haftamda başladım galiba sürmeye. Zeytinyağının iyisini bulman problem olmaz senin için :)
Patikler Alabama yazmış ben bitki ve meyve çaylarını çok tüketen biriyimdir. Tedaviden 1 ay önce diyetisyenim bütün bitki ve meyve çaylarını bıraktırmıştı. halada içmiyorum ama özledim bitki çaylarını dersem yalan olmaz. Şimdi meyve çaylarını içebilirsin dedi. Artık onuda içmeye korkuyorum. Sigarayı tedavi sürecinde azalttım ama bırakmadım. 3-4-5 tane içiyordum sonra pozitif sonucu görünce 2-3 tane içtim tiksintiyle bıraktım hala daha içmiyorum doğumdan sonra içicem dermişim :))
Benim drumda Nur hndı.
Başka ne yazıcaktım unuttum işte
Bende bir soru sorayım Kramplarımız olmasada magnezyumu içmelimiyiz? İleride oluşacak kramplar için mutlaka oluşuyormuki bu kramplar?
DenizVerdi kurstamısın canım? Karşılaşamadık
merhaba hanımlar nasılsınız biz birkaç gündür kasık bel ve kuyruksokumu ağrılarıyla uğraşıyorm dr gitim erkendoğum olabilrmi diye baktı açıklık falan yok dedi idrar enfksiynu yok dedi ama ağrımıızn nedenini bulamadık eve geldik iki gündür dr yım ama çok kötü sağ kalçam tarafı ağrıyr hemen hemn sadece uzanıyrm nst çekildi kalp atışı iyi dendi allaha şükür daha dikkatlı olmalıym galbia
zarpdeniz:canımb ben şimdiye kadar 12 kilo aldım göbeğim çok büyümemiş göreler öye diyr grçi dr bu önemli değil önemli olan bebğin genel durumu o da iyi inş.bazen çok hareketsiz o zaman çok korkuyrm bazende çok hareketli
canm sen inş.herşeyi en güzeli ile atlatacan inş.
DENİZVERDİ:kesin kızda karar vermişsin hiç şaşırmadım canım zaten kız seviyrsn inş.gönlüne gre bulacan bekleme süresi konusunda seni uyarmıştım hatırlıyrsan br kadını biliyrm onun kıstasları ne idi hatırlamıyrm ama epey beklediğinden bahsetmişti ama sen süreyi kafana takma hgem dediğin gibi evi ayarlarsın
TOANA:gözn ayadın adet olma sıkıntısını atlatmşsın inş. çok iyi sonçlar alacaksın
BAHARNAZ nekadar çok para vermişsiniz bz 35 tl veriyrduk ve tahlillre daha az ödedik oda haepsine değil bazılarına ödüyrduk siz memorial farkı ödediniz galiba siz tüp tedavisine ne kadar ödediniz peki gerçi ben ona çok ödedim neyse allah a şükür bevbşlerimiz gelecek inş. sağlıkla huzurla mutlulıkla inş.
PATİKLER:mart ayı inş.sana uğur getirecek bende o ay inş.bebişime kavuşacam martın ilk haftası gibi beinm doğm inş.
canım incr kürünü ben akşamdan yatmaya yakın yapıp bir partisini akşam içiyrdum geri kalanını sabah içiyrdum eşime de keçiboynuzunu yine akşmdan yapıp kalanı sabah aç karna içiyyrduk önemli olan üzerinden 24 saatin geçmemesi gerekiyr die biliyrm birde ben buğday çimini de iyice yaptım kendim yaptım onuda iyice yedim hergün
DENİZBULUT gürcistnlı bakıcı zor gibi neden bizden seçmedin bir tanıdk gürcistanlı bir temizlikçi almştı hergün eşyaları kaybolurdu en sonunda yol verdi ona gerçi genellememk lazım ama aklıma geldi yazdm sen ücretsiz izin düşümnüyrsmusn
HEREDA:
ben başından beri zeytinyağı sürüyrm allaha şükür hiç çatlak oluşmadı her kaşıtında da sürdüm
HÜLYA:evet allaha şükür yaklştık sona dğru yakşaştm alah tamamına erdirir inş.darsı isteyenlrin başına
Alabama'cım, oh Mert uykuda ev de temizleniyor, mis gibi. Uyusana şekerim biraz, eforik anne40 gezmesi güzel olmuş, maşallah, gezinti yapıcam oğlanı diyorsun yani.
Kızımın hareketlerini geçen haftadan beri hissediyorum canım. İlk başlarda yok değildir dedim ama hergün bir şekilde mesajlaşıyoruz işteGerçekten keyifliymiş, diyorum ya şaşkınım diye. Darısı tüm isteyenlerin başına olsun, tez zamanda onlar da bu duyguları tatsınlar inşallah. AS'ye gelince, vallahi ilk sonuçlar DS dahil toplamda beş kromozom analizi içindi. Bu hafta diğer kromozomlara dair inceleme sonuçları gelecek. Çok çok nadir görülen anomaliler olduklarından, bahtsız bedevi değilimdir diye umarak, onların da temiz geleceğini umuyorum. Gerilmiyorum, sakın sen de gerilme e mi
Baharnaz, tetkik sonuçları iyi gelip içini ferahlatacaktır inşallah. Başağrıların geçti sanırım, aman inşallah diyorum ona da. Ben mayıs topiğini okuyorum ama yazmıyorum, orada gördüm yarın kontrolün varmış. Bizi de haberdar et olur mu arkadaşım?
Banu, herşey gönlünce gelişir inşallah. Tedaviye başlarken ilk gittiğinde kaç folikül görülmüştü biliyor musun? Genelde ilaç kullanmaya başladıktan sonraki ilk kontrolde öne çıkan yumurta sayısı tedaviye cevap veren yumurta sayısı oluyor ama o iki yumurta ile diğerlerinin boyutları da önemli tabii. Doktoruna güveniyorsan, bırak kararı o versin derim. Denizverdi de yazmış, iki ile tüpe devam etmek istemiyorsan, aşılama da gayet güzel bir yöntem. Ben ilk gebeliğimi aşılama ile yaşadığım için çok inandığım bir tedavi şeklidir bana göre. Haberdar edersen bizi de seviniriz.
Patikler arkadaşım, incir konusunu Baharnaz yazmış sağolsun. Mantıken sabahtan akşama beklediğine göre, akşamdan sabaha da bekler ama her sabah taze yapın şeklinde okuduğumdan biraz daha erken kalkarak (ben de senin gibi sabahın köründe kalkmak durumundayım maalesef) yaptım kürü. Sabah soğutabildiğim kadar içtim, akşam porsiyonum sabaha göre biraz daha büyüktü. Ya da yanında götürmeyi denesen soğuyunca açıp içersin, olmaz mı? Semra Hanım'a tedavi olan tanıdıklarım oldu. Baştan sona Semra Hanım ile devam edemediler elbette, isimleri hatırlamıyorum ama diğer doktorlara devrediyor, iki tane doktor var onun yerine bakan sanırım. Ben Hale Hanım'a gitmiştim ancak onun da acil ameliyatı ve doğuma girdiği iki kere başka doktorlar baktı bana da. Sadece özellikle rica ettim doktorumdan OPU'yu o yapsın diye, o da kırmadı sağolsun. Oradaki neredeyse her doktor haftanın bir günü Etiler'de oluyor, tedavide sık sık gidildiğinden başka doktoru seçsen bile, birden fazla doktora görünerek tedaviyi tamamlaman büyük olasılık. Kontrole gidip o günkü e2 için kan alındıktan sonra, gün içerisinde arayıp haberdar ediyor hemşire dozaj ve ilaç bilgisi için. Bu kararı da doktorlar toplu olarak alıyorlar zaten diye başka doktora görünmek de çok da rahatsız etmedi beni arada.
Merve, geçmiş olsun arkadaşım. Zorlu denen son trimesterdasın, sayılı günler çabuk geçsin inşallah, gözümüzü korkutma e miZeytinyağı önerisi için sağolasın, aklımda tutucam, safını bulup onu da deneyeğim tez zamanda
Deniz Bulut iyi yapmışsın erken yardımcı aramaya başlayarak. Gerçekten zorlu bir iş, kolay gelsin. Gürcü ya da Azerbeycan'lı bakıcı deneyen arkadaşlarım oldu, biraz da şans meselesi. Kimi çok memnun kaldı, kimi aynen yazdığın gibi pek çok kez bakıcı değiştirdi. Umarım korktuğun gibi olmaz ve yeni bulacağın bayanla için rahat eder.
denizbulutcugum CANIM oncesini pek okumamisim tatlim ozur bebisinle sana uzun omur diliyorum canim insallah iyi bir bakicin cikarda seninde gozun arkanda kalmaz tatlim ALLAH IYI INSANLARDAN KARSILASTIRIR UMARIM CANIM DILEYIN ICIN SAGOL INSALLAH BIZLEREDE TATTIRIR ANNELIKDUYGUSUNU INSALLAH HAYATIM
Herada saol canım yarın kontrolden sonra yazarım. Çok şükür başağrılarım hafifledi ama sabahları ilaçları peşpeşe aldığımdanmıdır nedir yine bir sersemlik var 3 saatte 3 ilaç alıyorum çokmu ? tiroit hapı alıyorum 40-50 dk sonra demir hapı 1 saat sonra tansiyon hapı
Merye çok geçmiş olsun. Herşeyin yolundaymış çok şükür artık yavaş hareket et dikkat et canım. Ben tüpe yedibin civarı ödedim. bi o kadarda bu süreçte ödedik herhalde. yeterki sağlıkla gelsinler canım inşallah.
ZarpDeniz ayrıntılı ultrasona 18. ve 22. haftalarda giriliyor galiba. Ben öyle biliyorum ben 19+4 te girmiştim. İkincisine ne zaman giriceğimi bilmiyorum henüz. Sağlık ocağına ayda bir gidiyorum. aşı ile ilgili kaç kez vurulucak tam bilmiyorum bu ayın sonunda gidicem aşımı vurdurmaya sorarım sana yazarım. Zeytinyağını hafif masaj yapar gibi 5-10 dkda sürüp 5 dk filan bekleyip giyiniyorum. 16.haftamda başladım galiba sürmeye. Zeytinyağının iyisini bulman problem olmaz senin için :)
Patikler Alabama yazmış ben bitki ve meyve çaylarını çok tüketen biriyimdir. Tedaviden 1 ay önce diyetisyenim bütün bitki ve meyve çaylarını bıraktırmıştı. halada içmiyorum ama özledim bitki çaylarını dersem yalan olmaz. Şimdi meyve çaylarını içebilirsin dedi. Artık onuda içmeye korkuyorum. Sigarayı tedavi sürecinde azalttım ama bırakmadım. 3-4-5 tane içiyordum sonra pozitif sonucu görünce 2-3 tane içtim tiksintiyle bıraktım hala daha içmiyorum doğumdan sonra içicem dermişim :))
Benim drumda Nur hndı.
Başka ne yazıcaktım unuttum işte
Bende bir soru sorayım Kramplarımız olmasada magnezyumu içmelimiyiz? İleride oluşacak kramplar için mutlaka oluşuyormuki bu kramplar?
DenizVerdi kurstamısın canım? Karşılaşamadık
denizverdi hani bana yumurta
baharım bu gün yağmur yok çıktım geldim bak burdayım öpüldünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?