hülaya açıksın canım günaydın
Patikler canım sen 2 denemeni de Medikal Park'ta mı yapmıştın.
Canım benim 20 hafta bitiyo artık hareketleri de hissediyorsundur yada bugün yarın yakında hissetmeye başlarsın.onu hissedince herşey daha keyifli olacak allahın izniyle. tabi insan mutlu olmazmı daha güzel bi mutluluk yok. sigorta olayını akşam eşime söyliyim bakim konuşmadıysa ve işi bitirmediyse koçlada konuşsun. saol alternatıf fıkır icin. As için ön sonuçları aldın onlar iyi çıktı şimdi beklediğin sonuçlar neyle alakalı. gergin olmayı gerektircek bir durum yok dimi varsa söyle bende gergin takılıyım.
canım saol çok şükür pişik olayı geçti ama teşekkürler. 40 bizim tam yılbaşına denk geldi. bizde arnavutköye kayınvalidemlere gittik. yemeği orda yedik ananesi de geldi öyle aile sadeti yaşadık .dün oğlumla ilk defa kanyona gittik pusetiyle dolaştı zozuk. bide evelsi gün dayısına gittik gezdik yani. Sende marta yeni tedavine allahın izniyle başlıyomuşun. bende biliyorsun 1 martta başlamıştım mart bana ugurlu geldi inşallah sana da uğurlu gelsin çok sevindim. ben tavsiyede bulunamıyorum biliyosun doktorum ingiltereye döndü. acıbadem maslakda yaptırmıştım. ancak buna rağmen memoriali tavsiye ediyorum. b planım memorialdi o zamanda. şimdi de hala memorial derim. herşeye rağmen hayırlısı. ben hiç kür vs yapmadım tek yaptığım sigarayı bırakmak ve baltarçınçörek otu her sabah kalkınca bir kaşık yemiştim. ilk ve tek sürekli yaptığım şey mart ayında buydu işe yaradığını düşünüyorum. sayıyı artırmasa bile yumurtayı kaliteli yaptığına inanıyorum şeker. hadi sana rast gelsin.
biz yoğun bakım sürecimizi Ercan Tutak sayesinde hayırlısıyla atlattığımız için yine Ercan beyle devam ettik. kendisinden çok memnunuz. şimdilik de kendisiyle devam etcez. ilk birinci ayında yine ona gittik.kendisine ne sıkıntım olursa yazıyorum ya mesaj atıyorum ya mail cevap yazıyor. bizimkide ağızdan çok geğirmiyor daha çok alttan gaz çıkarıyor. ama görsen koca herif gibi. haklısın emzirmek kadar iyisi yok. kesinlikle kolaylık. biz hastaneye birhafta süt sağıp götürürken az çok yaşadım. biberona koy ordan poşete al. sterilize et vs zor yani. allah kolaylık versin.
Deniz Bulut bebişine geçmiş olsun resimde maşallah çok tatlı duruyor Allah nazarlardan korusun, inşallah gönlüne göre bir yardımcı bulursun ve en kısa zamanda rahatlarsın.
Pişikle ilgili önerilerinizi not ediyorum bu arada bulgaristanda pişik ile iligli özel bir karışım yapılıyormuş ve bebişler için sağlıklıymış duymuştum hani temin filan etmek istersen
Patikler kararına sevindim ben de memorıalı öneririm. Eşimle İçimize sinen ilk ve tek yer orası olmuştu ve ilk denememizi orda yapmaya karar vermiştik, çok şükür bugünleri gördük. İnşallah sende görürsün. Ben tedavi öncesi diyestiyen eşliğinde kilo verdim ve ayrıca incir kürü yapmıştım uzunca bir süre. Hatta tatile gittiğimde 1 ay kaynatma durumum olamamıştı o zamanda yanımda incir ve zeytinyağımı yanımda götürüp 2.alternatif yöntemi uygulamıştım. akşamdan 2 incir üzerine 1 tk zeytinyağı döküp sabahları onu yemiştim. Eşimede keçiboynuzu kaynatıp suyunu içirmiştim.
Herada çok şükür canım iyiyim kalple ilgili tetkiklerle uğraşıp duruyorum. Bebişler sağlıkla gelsinler inşallah canım. Çatlakları doğumdan sonra görürüz herhalde.
Alabama maşallah gezgin olmuş oğluşun Allah nazarlardan korusun. Verdiğiniz püfleri not ediyorum canım tşkler.
Toana inşallah güzel güzel yumoşların olur canım.
mna benim test sonucum 2,5 saat sonra çıkmıştı ve gününde yaptırmıştım. İnşallah senin sonucunda yüzünü güldürür.
selam kızlar kimse yok galiba- patikler canım bi sen varsın sen de geçmişi okuyorsun heralde. hava yağmurlu bende oğlan uyuyo bi bakıyım dedim. evde temizlik var.
hülya canım sen uğramışsın nasılsın keyifler nasıl işler yoğun heralde az geliyosun.
herada canım watersı sormuştum sen görüşüyormuşsun selamımı söylemişsin saol canım.
Deniz Bulut bebişine geçmiş olsun resimde maşallah çok tatlı duruyor Allah nazarlardan korusun, inşallah gönlüne göre bir yardımcı bulursun ve en kısa zamanda rahatlarsın.
Pişikle ilgili önerilerinizi not ediyorum bu arada bulgaristanda pişik ile iligli özel bir karışım yapılıyormuş ve bebişler için sağlıklıymış duymuştum hani temin filan etmek istersen
Patikler kararına sevindim ben de memorıalı öneririm. Eşimle İçimize sinen ilk ve tek yer orası olmuştu ve ilk denememizi orda yapmaya karar vermiştik, çok şükür bugünleri gördük. İnşallah sende görürsün. Ben tedavi öncesi diyestiyen eşliğinde kilo verdim ve ayrıca incir kürü yapmıştım uzunca bir süre. Hatta tatile gittiğimde 1 ay kaynatma durumum olamamıştı o zamanda yanımda incir ve zeytinyağımı yanımda götürüp 2.alternatif yöntemi uygulamıştım. akşamdan 2 incir üzerine 1 tk zeytinyağı döküp sabahları onu yemiştim. Eşimede keçiboynuzu kaynatıp suyunu içirmiştim.
Herada çok şükür canım iyiyim kalple ilgili tetkiklerle uğraşıp duruyorum. Bebişler sağlıkla gelsinler inşallah canım. Çatlakları doğumdan sonra görürüz herhalde.
Alabama maşallah gezgin olmuş oğluşun Allah nazarlardan korusun. Verdiğiniz püfleri not ediyorum canım tşkler.
Toana inşallah güzel güzel yumoşların olur canım.
mna benim test sonucum 2,5 saat sonra çıkmıştı ve gününde yaptırmıştım. İnşallah senin sonucunda yüzünü güldürür.
denizbulutcum sen calisiyormusunki hayatim nicin kadina baktiriyosunki bebisini bak ne hallerden kazaniyoruz napalim varalim yorulalim uykusuz kalalim deyilmi canim kolay gelsin allahim bizlerede tattirsin insallah
Kolay gelsin Alabama'cım... Oooh ev de pırıl pırıl olunca ne keyifli oluyor valla... :)
Selam
Banu tedavinle ilgili bir yorumda bulunamayacağım ama deneyimli arkadaşlar sana önerilerde bulunmuşlar. İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Benim başlangıçta çok yumurtam vardı ( tedavimde Gonal F kullanıldı) 3. yada 4.gün baskılama iğnelerine başlayınca yumurta sayılarım azalmıştı.
Patikler ben her sabah erkenden kalkıp kaynatıyor ılıtıyor içiyor geri kalanınıda işten eve dönünce içiyordum. Bilmiyorumki nasıl yapsan akşam kaynatsan içsen geri kalanınıda sabah içsen mi acaba? Arkadaşlar bir yorum yazar inşallah. Eşimede akşam gelince keçiboynuzu kaynatıyor yarısını akşam içiyor yarısını ertesi sabah içiriyordum. ( Sayıyı etkilemişti fakat yapısında hiç bir değişiklik olmamıştı sıkıntımız buydu )Ben direk Nur hndan randevu almıştım Genelde diğer topictekiler Hale hndan randevu alıyorlar Semra hn her zaman ilgilenemeyebiliyor okuduğum kadarıyla. Ben ilk denemede pozitif sonucu gördüm çok şükür öncesinde herhangi bir tedavi sürecimiz olmadı (yumurta takibi, aşılama vs). Ben bir ara şeker hapı filan kullanmıştım ve çok kiloluydum 1 yıl diyetsiyen eşliğinde beslenmem sanırım herşeyime (hormonlarıma) iyi gelmişti drum öyle demişti. Her zaman pozitif olmaya çalış.
merhaba hanımlar nasılsınız biz birkaç gündür kasık bel ve kuyruksokumu ağrılarıyla uğraşıyorm dr gitim erkendoğum olabilrmi diye baktı açıklık falan yok dedi idrar enfksiynu yok dedi ama ağrımıızn nedenini bulamadık eve geldik iki gündür dr yım ama çok kötü sağ kalçam tarafı ağrıyr hemen hemn sadece uzanıyrm nst çekildi kalp atışı iyi dendi allaha şükür daha dikkatlı olmalıym galbia
zarpdeniz:canımb ben şimdiye kadar 12 kilo aldım göbeğim çok büyümemiş göreler öye diyr grçi dr bu önemli değil önemli olan bebğin genel durumu o da iyi inş.bazen çok hareketsiz o zaman çok korkuyrm bazende çok hareketli
canm sen inş.herşeyi en güzeli ile atlatacan inş.
DENİZVERDİ:kesin kızda karar vermişsin hiç şaşırmadım canım zaten kız seviyrsn inş.gönlüne gre bulacan bekleme süresi konusunda seni uyarmıştım hatırlıyrsan br kadını biliyrm onun kıstasları ne idi hatırlamıyrm ama epey beklediğinden bahsetmişti ama sen süreyi kafana takma hgem dediğin gibi evi ayarlarsın
TOANA:gözn ayadın adet olma sıkıntısını atlatmşsın inş. çok iyi sonçlar alacaksın
BAHARNAZ nekadar çok para vermişsiniz bz 35 tl veriyrduk ve tahlillre daha az ödedik oda haepsine değil bazılarına ödüyrduk siz memorial farkı ödediniz galiba siz tüp tedavisine ne kadar ödediniz peki gerçi ben ona çok ödedim neyse allah a şükür bevbşlerimiz gelecek inş. sağlıkla huzurla mutlulıkla inş.
PATİKLER:mart ayı inş.sana uğur getirecek bende o ay inş.bebişime kavuşacam martın ilk haftası gibi beinm doğm inş.
canım incr kürünü ben akşamdan yatmaya yakın yapıp bir partisini akşam içiyrdum geri kalanını sabah içiyrdum eşime de keçiboynuzunu yine akşmdan yapıp kalanı sabah aç karna içiyyrduk önemli olan üzerinden 24 saatin geçmemesi gerekiyr die biliyrm birde ben buğday çimini de iyice yaptım kendim yaptım onuda iyice yedim hergün
DENİZBULUT gürcistnlı bakıcı zor gibi neden bizden seçmedin bir tanıdk gürcistanlı bir temizlikçi almştı hergün eşyaları kaybolurdu en sonunda yol verdi ona gerçi genellememk lazım ama aklıma geldi yazdm sen ücretsiz izin düşümnüyrsmusn
HEREDA:
ben başından beri zeytinyağı sürüyrm allaha şükür hiç çatlak oluşmadı her kaşıtında da sürdüm
HÜLYA:evet allaha şükür yaklştık sona dğru yakşaştm alah tamamına erdirir inş.darsı isteyenlrin başına
saol canım evet ev temiz olunca çok keyifli oluyor. bu arada ben çörek otunun ezilmiş toz halini almıştım. kendim bi ufak kavanozun içine bal içine tarçın ve çörek otunu kendim ikişer çorba kaşığı falan koyup karıştırıyordum. sonra her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yiyordum. bazen hazır olmayınca da birer çay kaşığı tarçın çörek otu atıp ağzıma bi çorba kaşığı da bal atıp yediğim de oldu. tarçın ve çörek otu çok faydalıymış. bu arada maydanoz zencefil öyle bitki çayları hiç kullanmadım. onlar tutunan embriyonun vucuttan atılmasını sağlıyormuş. transferden sonrada hergün ananas yedim. kabak çekirdeği çıtlattım. ve sürekli yasin okudum dua ettim allahtan istedim. ve bi hafta yattım hiç iş yapmadım çok dikkat ettim. ilkinde biraz fazla hareket edip masa da bilgisayar başında falan gereksiz oturmuştum. bu ikincide genelde yatakta kanepede uzandım. işte böyle canım.
Alabama'cım, oh Mert uykuda ev de temizleniyor, mis gibi. Uyusana şekerim biraz, eforik anne40 gezmesi güzel olmuş, maşallah, gezinti yapıcam oğlanı diyorsun yani.
Kızımın hareketlerini geçen haftadan beri hissediyorum canım. İlk başlarda yok değildir dedim ama hergün bir şekilde mesajlaşıyoruz işteGerçekten keyifliymiş, diyorum ya şaşkınım diye. Darısı tüm isteyenlerin başına olsun, tez zamanda onlar da bu duyguları tatsınlar inşallah. AS'ye gelince, vallahi ilk sonuçlar DS dahil toplamda beş kromozom analizi içindi. Bu hafta diğer kromozomlara dair inceleme sonuçları gelecek. Çok çok nadir görülen anomaliler olduklarından, bahtsız bedevi değilimdir diye umarak, onların da temiz geleceğini umuyorum. Gerilmiyorum, sakın sen de gerilme e mi
Baharnaz, tetkik sonuçları iyi gelip içini ferahlatacaktır inşallah. Başağrıların geçti sanırım, aman inşallah diyorum ona da. Ben mayıs topiğini okuyorum ama yazmıyorum, orada gördüm yarın kontrolün varmış. Bizi de haberdar et olur mu arkadaşım?
Banu, herşey gönlünce gelişir inşallah. Tedaviye başlarken ilk gittiğinde kaç folikül görülmüştü biliyor musun? Genelde ilaç kullanmaya başladıktan sonraki ilk kontrolde öne çıkan yumurta sayısı tedaviye cevap veren yumurta sayısı oluyor ama o iki yumurta ile diğerlerinin boyutları da önemli tabii. Doktoruna güveniyorsan, bırak kararı o versin derim. Denizverdi de yazmış, iki ile tüpe devam etmek istemiyorsan, aşılama da gayet güzel bir yöntem. Ben ilk gebeliğimi aşılama ile yaşadığım için çok inandığım bir tedavi şeklidir bana göre. Haberdar edersen bizi de seviniriz.
Patikler arkadaşım, incir konusunu Baharnaz yazmış sağolsun. Mantıken sabahtan akşama beklediğine göre, akşamdan sabaha da bekler ama her sabah taze yapın şeklinde okuduğumdan biraz daha erken kalkarak (ben de senin gibi sabahın köründe kalkmak durumundayım maalesef) yaptım kürü. Sabah soğutabildiğim kadar içtim, akşam porsiyonum sabaha göre biraz daha büyüktü. Ya da yanında götürmeyi denesen soğuyunca açıp içersin, olmaz mı? Semra Hanım'a tedavi olan tanıdıklarım oldu. Baştan sona Semra Hanım ile devam edemediler elbette, isimleri hatırlamıyorum ama diğer doktorlara devrediyor, iki tane doktor var onun yerine bakan sanırım. Ben Hale Hanım'a gitmiştim ancak onun da acil ameliyatı ve doğuma girdiği iki kere başka doktorlar baktı bana da. Sadece özellikle rica ettim doktorumdan OPU'yu o yapsın diye, o da kırmadı sağolsun. Oradaki neredeyse her doktor haftanın bir günü Etiler'de oluyor, tedavide sık sık gidildiğinden başka doktoru seçsen bile, birden fazla doktora görünerek tedaviyi tamamlaman büyük olasılık. Kontrole gidip o günkü e2 için kan alındıktan sonra, gün içerisinde arayıp haberdar ediyor hemşire dozaj ve ilaç bilgisi için. Bu kararı da doktorlar toplu olarak alıyorlar zaten diye başka doktora görünmek de çok da rahatsız etmedi beni arada.
Merve, geçmiş olsun arkadaşım. Zorlu denen son trimesterdasın, sayılı günler çabuk geçsin inşallah, gözümüzü korkutma e miZeytinyağı önerisi için sağolasın, aklımda tutucam, safını bulup onu da deneyeğim tez zamanda
Deniz Bulut iyi yapmışsın erken yardımcı aramaya başlayarak. Gerçekten zorlu bir iş, kolay gelsin. Gürcü ya da Azerbeycan'lı bakıcı deneyen arkadaşlarım oldu, biraz da şans meselesi. Kimi çok memnun kaldı, kimi aynen yazdığın gibi pek çok kez bakıcı değiştirdi. Umarım korktuğun gibi olmaz ve yeni bulacağın bayanla için rahat eder.
Hülya'cım evet canım sebepsiz. Evlendikten 1 sene sonra rahim film dahil tüm tetkikler yapılmasına rağmen her ikimizde de hiçbir şey bulunamadı. Sebepsiz infertilite denildi. 2-3 sene sonra 3 kez aşılama yaptırdık ama tutmadı. Sonra sıkılmaya başladım ve tedaviyi tamamen bıraktım. Baktım zaman çabuk geçiyor tüp bebek deneme zamanı geldi diye düşündüm ve evlendikten 7-8 sene sonra ilk tüp bebek denemesini yapmış olduk. Çok şükür tuttu. O gün bugündür hala doğal yollardan olmuyor.
Haklısın patikler'ciğim.Zaman çok çabuk geçiyor.Fazla oyalanmamak lazım ben de öyle düşünüyorum.Senin kızının da tüp tedavisiyle olmasından dolayı tekrar neden olmasın.Yumurta kaliten nasıdı ki son denemende.
Ben 2.tüp denememde bal tarçın çörekotunu ben de kullandım bende bir değişiklik yapmadı.Zaten yumurtalar kaliteliydi.Sayı çok düşük kaldı o zaman.
Ben de bu ay doğal takip yapalım dedik.5 yumurta görüldü.5'i de hiç ilaç almadan büyüyorlardı.Sonra biri önden gitti.Çatlatma iğnesi de yapmadık.Bu arada sağdaki yumurta 25 mm olmuş ve hala çatlamamıştı dün.Perşembe günü tekrar konrole gidicem bakalım çatlıycak mı?hiç umudum yok bence hem sağdaki hem de soldaki duruyor ara ara kasık ağrısıyla belli ediyorlar kendilerini.Yani diyeceğim yaş ilerledikçe sorunlar artıyor acele etmek lazım o yüzden canım.
Sanırım zaten senin yaptığın bu karışım yumurtaların kalitesini artırmak için, sayıyı değil. E senin de zaten kaliteliymiş dolayısıyla değişiklik olmaması normal diye düşünüyorum. Benim 2.tüp denemem 2009 Kasım ayında olmuştu. 6 tanesi döllendi. 2 tanesi gayet kaliteli diğer ikisi ise normal dediler. Dördünü de transfer etti doktor. İkincisini ise 2010 Mart ayında denemiştim. Yine benzer durumdu. 2 iyi kalite iki tane de normal ama şu yeni yasadan dolayı iki tanesi transfer eilmişti. Şimdi ise bunları kullanmak istememin nedeni ne de olsa yaş ilerliyor. Belki bu arada iyice kaliteleri düşmüştür. Riske atmamak için deneyeyim diyorum.
Günaydın Nisa, Günaydın Denizverdi
Nisa Bu romandan sana şiir toplama işi çıkmış canım
Denizverdi düz yazılarında güzeldi canım onlarıda atlama derim
ZarpDeniz Ense ve burun ölçümü için normal muayene ücreti ödedim 180 2 li için kanda verilmesi gerektiği için 180 de tahlil için ödemiştim. Toplam 360 ödedim. ( İkiz gebeliklerde durum değişebilir, yani muayene ücreti ) okuduğum kadarıyla sen kan vermiyceksin galiba. Ayrıntılı için muayenede Cihangir Beye 350 ödedim kan tahlilleri yaptırmam gerekmişti oda 360 tutmuştu. Onlara bağlı Hizmet hastanesinde 220 ye yaptırmıştım. 570 ödedim.
( İkizlerde ayrıntılı muayenede de fiyat değişiyor sanırım) Her ikisinde de gebelik tekmi ikizmi diye sormuşlardı canım. İnşallah herşey güzel çıkıcak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?