38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

baharnaz canım elinin daha rahat etmesine sevindim. doğum sonrası da çok rahatsız ederse doktora gidersin iğne ilaç verir ama o ilaçlar emzirmeye engel olmasın?

şeffaf akıntıyı bilemeyeceğim. bende nişan gelmesi falan olmadı. yalnız duyduğum biraz fazla geldiği.

Baharnaz, elinin bir parca daha iyi olduguna sevindim canim, dogumdan sonra o doktora gitmen cok iyi olacak. Sen nisan-dugun deyince heyecanlandim.:44: Simdi internete baktim ne demekmis diye, sana ekte gonderiyorum, umarim doktoruna ulasabildin canim, yaz sonra merak ederiz.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Yazan: Dr.Alper mumcu
Nisan Gelmesi

Bebek bekleyen anne adaylarının hemen hepsi ya çevrelerinden ya da doktorlarından nişan gelmesi adında bir olayın varlığını duymuşlarıdır.

Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür

Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.

Öte yandan akıntı aniden açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktorunuzu aramanız gereklidir.

Herkese Merhaba

Altinyunus, Alabama, Cerebrum, Deniz Bulut, Baharnaz, bebek camasiri, yatak ve araba onerileri icin cok tesekkurler.

Ana kucagi TR'de bir kac seye ayni anda deniyor galiba, biraz aklim karisti.:26: Park yataktan herkes memnun dolayisyla biz de onu alacagiz, bebek camasirlarini sabun tozu ile ayri yikayacagim. Araba seceneklerine hala bakiyoruz, belki oraya geldigimizde aliriz. Chicco, Kraft filan henuz burada gormedim Graco diye bir markanin binbir cesidi var, ama daha tum bebek magazalarini gezmedim, biraz daha bakacagim, sagolun arkadaslar.

Dun aksam yemek yerken, yemekten tas cikti zannettim, Irakli karsi komsum sogan dolmasi getirmis cok da guzeldi! Fakat sonradan anladim ki tas zannettigim sey benim disimdeki dolgulardan birinin bir parcasi! Bugun sabah dis doktoruna gittim ama doktor dusen parcanin nereden dustugunu tam cikaramadi, Xray cekmemiz lazim dedi, ben de cok cesaret edemedim, hassas disler icin bir dis macunu kullanmami ve agri kesici yazip gonderdi, bir kac gun izle ona gore tekrar haberleselim dedi. Henuz kendi kadin-dogumcumla konusmadim ama evet dese bile ne yapacagimi bilemiyorum. Burada Xray bolumu ayri , oranin doktoru ile konustum, biz bu aylarda onermiyoruz, bebeginiz hala gelisiyor dedi. Dis doktoru ilk ve son trimesterde onermiyoruz, sizin su andaki aylariniz uygun dedi. Farkli yorumlar! Ne yapacagimi sasirdim.

baharcim sagol canim bugun giittim doktora, oyle film felan cekmediler eko oldum geldim iste ,canim sikildi biraz miyom olusmus kist varmis dediler,simdi adetimi bekliyrum adetle bu kst gitmezse dogum kontrol hapi kullanican dedi onlada gitmezse naparlar bilmiyorum canim sikildi bakalim rabbimden hayirlisi diyorum arkadasim,kaderimde annne olmak varsa olurum insallah,sen nasilsin ?takip edemedim ozur eline noldu tatlim gecmis olsunn

bence türkiye de ki doktoruna sor en iyisi. ben 29. haftada ayağımı kırmış ve rontgen çektirmiştim. son trimestreydim. hem kendi kadın doğumcum hem hastanedeki nöbetçi birşey olmaz demişlerdi. hatta hastanedeki nöbetçi dr bu dönemde birşey olması için birkaç kere karın filmi çektirmeniz gerekir demişti. türkiye de ki doktorlar dah bilgili.
bir de mumcu nun sitesinde özellikle 15. haftadan sonra belli oranda radyasyonun önemli olmadığı hele diş filminin hiç önemli olmadığı yazılı :
Hamilelik ve Rntgen-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Gunaydin Arkadaslar

Deniz Bulut, benim hamilelik kitabimda da son trimesterda sorun olmadigi yaziyor. Mumcu'nun sitesinde bir cok sey zararsiz gorunuyor, sac boyamak da dahil. Sac boyamak, radyasyon almanin yaninda elbette basit kaliyor. Insan inanmak istiyor tabii... Amerikada yasayan meshur Turk doktoru Mehmet Oz'u hepimiz biliyoruz. Yeni yapilan arastirmalara gore her dis rontgeni cektirenin radyasyon yelegi giymesi gerekiyormus cunku girtlak kanserine neden olabiliyormus. Simdiye kadar hic bir dis doktoru bana rontgen cekilirken radyasyon yelegi giymemi onermedi! Halbuki her dicside bulunmasi zorunlu seylerden biriymis! Dunku hastanedeki rontgen doktoru da odada bile radyasyon var benim bebegim olsa cektirmezdim dedi. TR'deki doktoruma mail yazdim, bakalim ne cevap gelecek. Simdilik o tarafla yemek yemiyorum ama belliki bir sorun var, bebegime birsey olsun istemiyorum ama sanirim sonunda mecburen cektirecegim. Destegin icin sagol canim.

ZarpDeniz'cim ben anakucağı hiç kullanmadım. Hani şöyle çocuğun sereserpe yatabileceği çantalar var ya işte ondan kullanmıştım. Gün geçtikçe çocuk zaten ağırlaşıyor birde ana kucağı kullanınca iyice ağırlaşıyor. Ki çocuk çok çabuk büyüyor. Bunun dışnda gayet sade, üstü örtülebilen, altına malzeme filan da konulabilen bir puset ile bir de yazlık baston puset almıştım. Çok da rahat ettim.
Çamaşır konusuna gelince ben hep ayrı bebe ddeterjanıyla yıkadım. 3 sene devam etti bu. 3 sene sonra bizimkilerle beraber yıkamaya başladım. Yumuşatıcı da kullandım. Alerjik bir bünyesi de olmadığı için çok rahat kullandım.

Selam

Deniz Bulut çok saol el önerine doğumdan sonra devam edicem yine aynı dra gidicem, inşallah yakışıklında iyidir. Kaşıntı önerinde işe yaradı o losyonu kaşınan yerime sürüyorum aynı yer 2-3 kaşınmıyor sanki oda rahatlattı beni :)

Denizverdi uğramamış?

Zarpdeniz geçmiş olsun inşallah dişin çok sıkıntı yaratmaz, Ama biraz daha sabret istersen kendi drun ne diycek canım. Son trimesterda birçok şey serbest diye yazmışsın sanırım ama ben cesaret edemiyorum eşim bile beyazlayan saçlarımı artık boyat diyor ben hayır diyorum bekliycem doğumdan sonra diyorum :)
Bu nişan olayıda suyla beraber gelirse o zaman durum düşündürücüymüş tek başına az az olması önemli değilmiş canım bilgin olsun.

Toana inşallah ilaçla en kısa zamanda tedavin olur. Elimle ilgili canım Karpal Tünel sendromu denen birşey varmış sinirlerle ilgili atel kullanıyorum arkadaşların önerisini dinledim şimdlik sıkıntım hafifledi.

Bu arada dün aksiyon günümdü geceyi hastanede geçirdik. Sağlık ocağında rutin kontrol için gittiğimde idrarda protein, Devlet hastanesinde tansiyon yüksekliği ve idrarda enfeksiyon derken soluğu kendi drumda aldım.
Az önce eve geldim. sancı, bulantı, kusma, enfeksiyon için uygulanan Serum, ve iğnelerden sonra ( birde erken doğum olursa diye ciğer geliştirici iğne yapıldı 2 kez) şimdi iyiyim sürpriz yapıp erken gelcek sanmıştık neyseki erteledik inşallah :) ben geri gelen bulantı ve kusmaları tansiyondan zannederken değilmiş ve bende TİTi erteleyip durmuştum tesadüf oldu bu durumu öğrenmem.

Özellikle hamiş arkadaşlar inşallah böyle bir sıkıntı olmazda olursada ihmal etmeyin tahlillerinizi.

Hepinize sağlık diliyorum.

Patikler, sagol canim, onerilerini dikkate alacagim.

Baharnaz, ben de seni merak ediyordum, neyse iyisin cok sukur. Bayagi hareketli bir gun yasamisin canim. Bu Titi ne demek, onu cok anlayamadim jeton koseli geldi! Ben de sacimi halen boyatmadim, su an birkac rengim oldu, ustune de aynen beyazlar cikti... Demek bir an Enes'in erken gelecegini dusundunuz, ciger gelistirici bile yapilmis, zaten az kaldi, on hazirlik yapiyorsunuz canim.

Toana, senin operasyon bugun muydu? Umarim hersey yolundadir.

Denizverdi, beyin-damar'a mi gittin canim? Dergi icin cok tesekkurler.

Umarim herkesin keyfi yerindedir.

baharnaz cok gecmış olsun ... gercekten zor bır hamılelık yasadın .. allah her konuda yardımcın olsun .. bır an once ıyılısmen dılegıyle ...

herkese cok selam gonderıyorum ... hastalıgımla kanka olmuş durumdayız ... bu arada pazartesı gunu beklenen mısafır kapımı caldı .. pazartesı adetlerı bana hep ugurlu gelmıstır ... ( kendı kendıme gelın guvey oluyorum o başka )

alabama ben benjamin button'u nebahat çehre olarak bılıyodum ama ....

valla senın oglan da brad pitt e benzemıyo degıl hani ? maaşallah

selam güller

bugün istemeyerek te olsa beyin usmanına gittim.nöroloğun önerdiği usamana... eğitim araştırmada bir doçent.sevgili doçentimis de çösemedi beni.gelişimsel radyoloji diye bir yer önerdi.muayene alanı yokmuş buranın.daha doğrusu böyle bir branş yokmuş.kendimin gidip ismini verdiği biriyle görüşmemi istedi.yaaa. işte böyle:)) :)) :))
yılan hikayesine döndü.ya da yalan..
oradan doğru hematoloğa gittim.randevusus..artık tüp bebek denemek istemediğmi kendisine bana şimdiden sonraki sağlığımla ilgili rutin kontrolümün nasıl olması gerektiğini sordum.burada yasdığım düşüncelerimi aktardım.biras şaşırdı ama kendisince de uygun bir karar olduğunu söyledi.risklerimi bildiğimi bunu kabul ettiğimi söyledim.artık dr kapılarında dolaşmak istemediğimi yaşamak istediğimi söyledim.destekledi.kumadini kesti artık sadece koraspin 100 verdi.sürekli..atak yaşarsam başvuracağım.yılda bir kes de kontrol amaçlı gitmemi söyledi.

ohhh!! çok rahatladım.. ilaç sendromu da bitti.. yok haftanın şu günleri bilmem kaç tane şu kadar diğer günler bu kadar... 3gün 5 gün belli aralılarla kan ver...çok şükür bitti.. belki sonuçsus kaldı.kimbilir belki de deneyebilirdim.ama artık husur istiyorum.derler ya husur içinde ölmek istiyorum diye... yooo.. benimkisi husur içinde yaşamak..o ilaç peşinde bu dr ardında hayatı kaçırıyorum..
şimdi içim hafifledi.. saten yönümü çismiştim.ne yapalım.kalan soru da eşimin aklında bir yerlerde kalsın.bir daha deneseydik olurmuydu diye

şimdilik böyle...
herkese düşüncelerinden desteklerinden dolayı teşekkür ederim.sisleri okudum ama yasamadım.kafam çok doluydu çünkü.şimdi hop yorgan altına giriyorum...kuş gibim hafif...saten içinden çıkıp yasdım.tekrarı defalarca verilmiş bir film isliyeceğim.

iki sabahtır da 1er saat çisgi film isliyorumm.. sanırım iyi geldi

sarp hocaam.... aldım sise bir dergi memorialden.artık ne saman denk gelirsek ulaştırırım sise...iyi geceler

Denizverdi, verdigin karar hayirli olsun canim. Aman yillik rutin kontrolleri ihmal etme, simdi artik kendi kendinin doktoru olacaksin. Insallah kizin seni cok bekletmeyecek, artik tam gaz O'na daha cok hazirlanabilirsin. Bu arada senin de bebek arabasi alman gerekecek,- sanki bi ara benim almama gerek yok demistin hatirliyorum, yanlissam duzelt lutfen- cunku bebek arabalarini 4 yasina kadar kullanabiliyormusun. Buradaki arkadasimin 2.5 yasinda oglu var ve hala kullaniyorlar ve alisveris merkezlerine filan gidildiginde cocuk arabada uyuya kaliyor, arabanin tutacak yerlerine de alisveris yaptigin posetleri asiyorsun, bayagi faydali yani...Dergi icin cok tesekkur ederim.

Cans, Pazartesi'leri ben de cok severim, umarim cok ugurlu olur.

zarp deniz,canim ben dun gittim doktora film felan gerekmiyomus sadece ultrasyon yapti ve kistle miyom varmis moralim bozuldu simdi adetimi bekliyorum bakalim insallah adetimle kistimi atarsam bir problem yok ama gitmezse dogum kontrol hapi kullanicakmisim boyle canim :44:

selam kızlar
bugün biraz daha iyiceyim ama boğazım hala tam iyileşmedi. sağlık ocağına gittim ilk defa muayene oldum ve ilaçlarımı aldım artık daha çabuk iyileşirim heralde.

baharcım sık sık tansiyonunu ölçüyorsun biliyorum ama sakın ihmal etme çünkü tansiyonun idrarda protein oldugunda çok çıkması riskli demişti doktorum bana. gerçi siz daha ileri boyuta geçmişsiniz bile inşallah oğlun zamanında sağlıkla gelsin. çok sabrettin allah mükafatını verecek az kaldı oğlunada poposuna vururken ulen az kahrını çekmedim senin dersin.

denizverdi canım hakkında hayırlısı en güzelini yapmışsın vallahi sen yazdıkça ben rahatladım bırak bakalım su yolunu bulsun sen huzulu ol kendini evini kızına hazırla onun için planlar yap canım. senin tatlı canın önemli çok şükür. sağlığın yerinde olsun keyfin yerinde olsun allah büyük yarın ne olacağımızı kimimiz biliyor ki allah hepimize hayırlı yazılar yazsın.

cans aynen ondan nebahat çehre adamın acayip bakışları var brad pit halt etmiş benim oğlumun yanında dermişimmmm heh heh. sen nasıl oldun ayrıl artık şu arkadaşından kankanmıdır nedir koy kapının önüne elin nasıl oldu daha iyice misin ?

zarpcım sende iyisin umarım dişin ağrıyormuş geçmiş olsun ağrı kesici alıyor musun çok sıkışınca minoset içebilirsin film çektirme konusunda da bişi diyemiyeceğim bu işler zor en iyisini sen ve doktorun bilirsiniz oraya geçici dolgu kapatsalar olmazmı idareten sonra icabına bakardınız.

meryeden hiç haber alamadık değil mi kızlar haberi olan var mı?
limondan da aynı şekilde inşallah iyilerdir.

toana canım bu yolda engeller hep çıkıyo napalım kistler gidecek demek sonra yola çıkılacak. inşallah kendiliğinde giderler canım üzme kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…