ben mayıs gibi tedaviye başlamayı düşünüyorum şimdilik ne gibi şeyler yapabilirim takviye olarak yumurta sayım azda.
benim gözüme de büyük çocuklar çocuk arabasında çok komik gelir. ama alabamanın dediği gibi uzun dolaşmaya yemeğe vs gittiğinde uyuyup kalırsa taşımak kısmı var. tabii böyle birşey olmazsa genelde 2 yaşından sonra sen arabayı taşıyorsunkangurum;selam...canım incir kürünü deneyebilirsin.gerçi 2 ay üst üste denemek gerekiyor ama olsun.benim 48 yaşındaki arkadaşım bir ay denemişti.ondanmı yoksa tesadüfmüdür bilinmes hamile kalmıştı.hamileliğinin sonu gelmemişti ama bunda yaş faktörü etkili olabilir.
adetin 3üncü günü başlıyorsun küre.hergün 8 inciri yıka üserinde beyasları varsa temisle.ikiye böl 3 bardak suda 10 dakika kaynat.ılınınca yarısını iç.diğer yarısını akşam iç.21gün devam ediyorsun böyle.sonraki adetinin yine 3üncü günü 2incisine başlıyorsun...ben sadece bir ay denemiştim.çokkk tatlıydı.midem almıyordu.sorlayınca da tabiii kötü oluyordum.biras da itikadım da yoktu pek.. bir kere deniyeyim dedim işte.bir keresinde bir tüpçü bana patatesi beyas ekmeği kesmemi söylemişti.:26:
cans hocam;okumuştum sisi .ama yasamamıştım.umarım şlimdi daha iyisinis...ameliyat işi ne oldu?halaa ilaçla takviyemi?
deniscim;sağolasın...19 yıl bekledim varsın bir yıl daha bekliyeyim..bileğin için geçmiş olsun.inşallah ameliyata gerek kalmadan geçer.
sarp hocam;yok hocam.apartmanımısın girişi dar.hem giren çıkan çarpar,hem de alt katta oturan sakin rahatsıs olur. 4 yaşa kadar kullanılıyor demişsinis.. 4 yaşındakki çocuk toraman olur.pekk kaba kalır arabada.. ben büyük çocukların arabada gesmesi taraftarı değilim.kalksın yürüsün koşsun.küçük kasları büyük kasları psikomotor gelişimini ilerletsin.. ama işin dondurma kısmına bayıldım.bak o olur. hem hıslı hıslı çıkınca büyük kaslar da harekekt eder.ayyy.. bunlar da eğitici anneliğin bilgileri... ükelaa olmıyayım.utanırım hee.(cans hoca doğrusu ''ukala''biliyorum.
limonun iyi olduğuna sevindim.allah ona ve yavrusuna sağlık versin
merye yi ben de merak ettim.kıs kalabalık ortamda rahat ta
edemem diyordu. ne yaptı acaba?:26:
patikler... hülya... nisa... selam
Zarpdeniz, uzatmadan yazayım derken eksik yazmışım. İlk trimesterda yapılan TİT ve hemogramdan sonra benim 20. haftada ağrılarım olunca tekrarlanmıştı testler, yoksa 3. trimesterdan önce tekrar edilmiyor pek. Doktorum 27. haftada tekrarlattı bu testleri, ben arada check-up yaptırınca yine yapılmış oldu. Ben bir de oturduğum yerdeki devlet hastanesine (sağlık ocağı ve bu hastaneden başka bir kurum yok) gidiyorum aralarda, orada da bir dosyam olsun acil bir durum olursa diye. Dün de SGK için çalışabilir raporu çıkartmak için gittiğimde devlet hastanesine, oranın da doktoru benim doktorum gibi titizlendiğinden testler tekrarlandı. Yani birazı benden birazı da doktor isteğinden. Kendi doktorum da haftaya isteyecek, öyle konuşmuştuk. Özellikle idrarda protein ve yüksek tansiyon, Allah korusun kontrol edilmez ve önlemi alınmazsa preeklampsi denen tatsız bir tabloyu ortaya çıkartıyor ki ona dikkat etmek lazım. Doktorun eminim gerekli aralıklarla tekrarlatır, senin de aklında olur, aralarda yaptırırsın TİT'i.
Sağolasın Limon'dan haber vermişsin. Acil şifalar olsun Çınar bebeğe, Limon'a da bu zorlu günlerde sabır ve güç diliyorum. Ayrıca haklısın, Merye'yi ve bebeğini ben de çok merak ediyorum. Umarım bir an önce haberlerini alırız.
Toana, inşallah ilk adette kistten eser kalmamış olur. Herşey gönlünce olsun.
ben tüp tedaviye başlarken iki şey yaptım biri sigarayı bıraktım diğeri hersabah bir kaşık bal bir kaşık tarçın ve çörekotu yedim bal tatlı kaşığı çörekotu ve tarçında bir çaykaşığından az toplamı. bunların yumurta rezervim azalmasına rağmen üç yumurtama iyi geldiğini düşünüyorum çünkü 4 yumurta alındı ve üçü transfer oldu. her ne yaparsan yap yaptığına inanarak yap bu çok önemli. bol şans.
kızlar ben dün ve bugün felaket kötüledim noldumu şaşırdım altınyunus aynen 2 haftaya bağladım galiba ben bu grip işini. dün sağlık ocağına gittik aile hekimi olayını hallettik tanıştık muayene oldum ve bana antibiyotik verdi. kullanıyorum sanırım faydası oldu. ama dün gece ve bu gün öğlene kadar felakettim. oğlanı tutcak halim yoktu. eşim iki gün eve erken geldi bugün gelince bana buhar banyosu yaptırdı vics ve bengay koydu kaynar su havluyu da üstüme örttü ben baya bi soludum ama o bana öyle bir iyi geldi ki yeniden doğmuş gibi oldum allahıma çok şükür başım üç gündür nasıl ağrıyordu anlatamam başımın ağrısı geçti şimdi iyiyim ilaçlarımı kullanıyorum. aman dikkat edin çok şükür mert de bi sıkıntı yok bundan sonrada olmasın allahım. hepinize ilginiz için teşekkür ederim kızlar i love you.
herada haftaya bekliyorum o zaman şekerim. bikaç gün daha geçsin de iyice iyileşiyim dimi sana bi zararım olmasın.
limon süt sağıyor ve götürüyormuş aman ne güzel maşallah onlara inşallah taburcu olduğunu da duyarız oğlunun.
meryede inşallah iyidir.
zarpcım dişin problemini en kısa zamanda çözersin inşallah.
denizverdi sen iyi ol yeter canım ee çocukla hayat hiçbir aşamada kolay değil alışacaksın alışacağız ben artık daha sakin ve ağırkanlı oldum acelecilik yapmıyorum başa gelen çekilir. sonuçta puset kullanmak kolay değil. ha evet çocuk yürüsün ama yürüyemezse uyursa taşımak zorunda kalırsın işte o zaman aman puseti de yanımıza alsaydık dersin hayatım. puset şart.
baharcım daha iyisin atel ve losyon işe yaramış ohh. insan sıkıntısı olan bir şeyi halledince yeniden doğmuş gibi oluyor ve o sıkıntılar nasıl oluyorda unutuluyor hayret bir şey. allah başka sıkıntı vermesin canım.
toana nisamai selam kızlar.
cans sanada selam tatlım
unuttuğum kimse yoktur umarım öpüldünüzz
hareketsizlik devam ederse doktora git rahatlat kendini. yalnız son haftalarda daha hareketsiz oluyorlar. büyüdükleri ve yer kalmadığı için. yine de gün içinde 10 kere oynadığını hissediyorsan herşey normalmiş. bu 10 kere de her kıpırdayış değil tabii. mesela şimdi oynadı birkaç kez ve durdu diyelim 2 saat sonra tekrar birşey hissettin işte bunları 2 kez diye sayacakmışsın.benim olmayan sabahın bu saatlerinde burdayım...bebişin hareketsizliği üstüne birde nefes alamama sorunum uyutmadı beni...
Açılışı yapayım şimdi saat farkı olanlar geliverir
Günaydınherkese
benim olmayan sabahın bu saatlerinde burdayım...bebişin hareketsizliği üstüne birde nefes alamama sorunum uyutmadı beni...
Açılışı yapayım şimdi saat farkı olanlar geliverir
Günaydınherkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?