Alabama, yazdiklarini dikkatlice okudum canim. Biz de yakinda kursa baslayacagiz ben de sorayim bakayim, senin doktorunun cevabini da sordugunda ogrenmek isterim. Ilk gelen sarimsi,kiymetli sutun adi kolostrum sanirim.O donemde hastanede Mert'e mama vermisler miydi?
Denizverdi, kusura bakma, simdi farkettim oyle yazdigimi...
Arkadaslar, bugun ben baska bir hastanede detayli ultrasona girdim. Bizim bebegimiz biraz asagidaymis... Doktor yukari daha cikar dedi ama ??? Bilgisi, tecrubesi olan var mi? Bundan sonra bir kez daha onceki hastanemde bir de 28.haftada yine detayliya girecegiz. Bunun disinda hersey yolunda gorunuyor, 482 gr.olmus, bebek yerine kilolari ben aliyorum, simdiye kadar 8 kilo aldim!!! Uzun suredir ilk defa bugun ultrason ciktisini aldik, ona bakip duruyoruz. Endiselerin arkasi kesilmiyor tabii...
herkese günaydınnn
zarpcım yavrunada sanada masallahınsallah yukarı da cıkar uzmez annesini. bu anne sütü olayı annelerın sagdıgı sutu hastaneye bırakmasıyla olusmus. bende cok sagmıştım sonra almadım hepsını bagışladım. hatta yazdımmı hatırlamıyorum bir birbuçuk ay once falan bi pazar sabahı kapı çaldı bi actım harıka bır saksı çiçegi ve teşekkur kartı mert ve annesıne sütlerını bizimle paylastıkları için teşekkür ederiz diye yazılmış. çok duygulandım agladım iyiki bırakmışım dedim kendi kendime. işte böyle bence tüm hastanelerin bunu yapması lazım.
yok Denizverdi sanmıyorum bu işin ticaretini yapmıyorlar. sadece yoğunbakımda kalan bebeklere bu hakkı tanıyorlar. o da hastanede olup bebeğine süt sağan yada anne eve dönmüş çocuuğu yoğunbakımda kalmış ona süt sağıp getiren annelerin fazla kalan çocuğu taburcu olduğunda sütlerini almayıp bırakan annelerin sütlerini atmıyor saklıyorlar ordaki bebeklerin annelerinin sütü yetişmesse veriyorlar. öyle ne aşağı katlara ne de dışarı o sütler gitmiyor. bunun için onların kararı yetmez oraya sütünü bırakan annenin izni imzası alınıyor ayrıca sen kabul edersen sana da o annenin iletişim bilgisini veriyorlar teşekkür için. yani senin anladığın boyutta birşey değil. biliyorsun süt derin dondurucuda 6 ay dan fazla saklanamıyor buna rağmen de 3 aydan fazla olanı da kullanmayı önermiyorlar. yani sen şimdiden bunun konuşmasını da yapamassın çünkü o gün geldiğinde onların dolabında hiç süt olmayabilir süt kalmayınca onlarda mecburen mama veriyorlar anlıyormusun canım? yani misal ben bıraksam bıraksam yarım kilo süt bırakmışımdır o sütte bi bebeğe ancak o hastanede kaldığı müddetçe yeter hatta yetmeyebilir. yani dışardaki bi bebeğe sürekli süt sağlayamazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?