ZarpDeniz ben Factör Leiden V taşıyıcısıyım heterozigot olarak taşıyormuşum bu geni.Eşim de talesemi taşıyıcısı. Bildiğim kadarıyla tek gen rahatsızlıklarında zaten PGTyapmak gerekiyormuş. Ayrıca abimin treacher collins sendromlu bir kızı oldu. 3 yaşına girmek üzere ama inanılmaz sorunlar yaşadılar.Hala beslenme problemini çözemediler.Hala hortumla besleniyor.Bu beni çok korkuttu.Gerçi yüzde yüz genetiğe bağlı bir rahatsızlık değilmiş .
Anladığım kadarıyla senin de kan pıhtılaşması problemin var.Sen doğal yollarla mı hamile kaldın ?
Haa ben istanbulun,,kadıköy,, kozyatağında oturuyorum
Merhaba canım, mesajlarını okudum gerçekten senin için çok dua edeceğim. Ben beylikdüzü medicana'nın çok methini duymuştum. İstersen sen de bir araştır. Tedaviye başlamadan önce doktorunu ve hastaneni iyi bilmen güvenilir olmaları çok mühim sonuçta.
bende de faktör v leiden mutasyonu var.memoirailde bana kromosom analizimis temiz çıkığı için pgt ye gerek olmadığı söylenmişti.
bu mutasyon sebebi ile ilgili herhangi bir şikayetiniz var mı...
pgt hakkında benimde naçisane söyiyecelerim şunlar..pgt de sadece belli başlı genetik ayıklama oluyor.her türlü bozukluk giderilemiyor.pgt yapılsa bile çok sağlıklı olacak diye bir garantisi yok embriyonun.
ayrıca embriyo kaybıda olabiiyor.bu da bir risk..
yumurta sayısına kaitesine göre kar zarar hesabı iyi yapılmalı bence öyle karar verlimeli pgt ye..
zarphocaya da katılıyorum.
Hayır Denizverdi bu mutsyonla ilgili hiçbir rahatsızlığım yok.Hamile kalmamış olsaydım belki de hiç öğrenmeyecektim.Ne kadar çok kadında varmış meğerse bu forumu okudukça şaşkına dönüyorum.Kan pıhtılaşması ile ilgili topicin haricinde o kadar çok kadın bu sorundan bahsediyor ki bunca zaman kadınlar nasıl doğurmuş şaşırmamak elde değil.Bu geni anne babalarımızdan aldığımıza göre onların zamanında bu testler olmadan ne yapılıyormuş acaba :)
Pgt konusunda haklısın ben de uzun zamandır araştırıyorum.Bakalım doktorlar ne diyecek ne önerecekler şimdiden kendimi germek istemiyorum.Aslında düşüncelerimi tamamen bu konudan temizlemek istiyorum.Hep diyorlar ya ; " Hamileliği düşünmediğim ay hamile kaldım :) " ben bunu hiç başaramayacağım galiba. Yalnızlıktan sürekli bu konuyla ilgileniyorum o yüzden kafamdan atmam çok zor
kodları çösemedim kıs..ne kodu...ben şimdi takarım.okur okur dururum.nerde ne var diye....
çok dersim var.lütfen uğraştırma beni.
bari kod filan bişey yok de de.rahatlıyayım.adını hatırlayamadığım birşey için bile uyuyamam ben onu bulana kadar.
sabahın baharı.... gördüm altta seni.sobeeeeeeee........
oğlunla buluşmaya az kaldı.heyecan durumları nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?