Arkadaslar Merhaba
Baharnaz, evet canim biz de halen ince biraz buyutulmus yastik halen kullaniyoruz. Bir de kafasi icin ortasinda delik olan bir yastik daha aldik. Clarissa sirt ustu yatmayi seviyor, bazen yan yatirsam bile duze donuyor, onun icin kafasinin arkasi iyice yassilasti komik oldu biraz. Bugun kontrole goturduk doktor sorun degil daha duzelir dedi ama...Dogumdan sonra sende oldugu gibi bende de bebegimi kaybetmekle ilgili endiseler vardi, surekli agzindan ve burnundan kusuyor nefes alamiyordu, her seferinde ben de agliyordum. Ama simdi biraz asmis durumdayim evrene olumsuz mesajlar gondermemeye calisiyorum senin de oyle yapmani tavsiye ederim canim.
Toana, madem doktorlar sizinle ilgili toplanti yapmis rahim filmine karar vermisler bence gidin yaptirin hemen. TR'ye gittiginizde sinirli vaktiniz oalcak herseyi ayni anda yaptirip ayni ay tedavi olamazsiniz! Bence gitmeden once yapilmamis testler - filmler yapilsin, dosyan elinde hazir olsun derim. Beslenmenize dikkat edin simdiden, sigarayi kesinlikle birakin ( sadece tup bebek tedavisi icin degil, daha uzun ve saglikli yasamak icin).
Caco, oncelikle gecmis olsun. Umarim mol tekrarlamaz. Bundan sonraki tedavinizde PGT dusunebilrsiniz ama son zamanlarda pgt ile ilgili olumlu yazilar kendini soru isaretlilere birakti biraz ama yinede denenebilir. Herseyden once iyi bir merkez, tecrubeli bir doktor ve lab. olmasi sansinizi daha da artiracak. Kromozom testiniz normal cikmis yenilemenize gerek yok cunku sonucu degistirmeyecek, bir kez yapilmasi yeterli. Iltihap nasil oldu? Rahimde mi? Tedavi sirasinda doktorun bunu goremedi mi? Insanlar kacincida bebeklerine kavustu diye sormussun, ben cok iyi ornek olamayabilirim ama bizim 11.mikroenjeksiyonumuzdu.
Alkan, sigaranin etkisinin vucuttan cikmasi sanirim yillari aliyor. O yuzden tedavi oncesi birakmak yerine simdi -su an birakmak cok daha iyi olur. Ben de eskiden cok da olmasa icerdim, sigarayi biraktiktan 3 yil sonra, ilk deneme basarisiz ikinci denemede ilk ikiz gebeligim olusmustu. Simdi kokusuna hic mi hic tahammul edemiyorum, nasil icermisim diye kendime soruyorum. Bizlerin cok bekleme gibi bir luksu yok, ne yapacaksak tum enerjimizi simdi koymaliyiz diye dusunuyorum ki sonradan pismanlik duymalayim, herseyi denedim diyelim.
Deniz Bulut, evet...Yagmuru hatirliyorum kusmustu galiba degil mi...Ayyy umarim bakicin geri doner. Sende evde Batu ile olmanin keyfini cikar canim, biraz da gezersiniz artik.
Biz bugun Clarissayi doktora goturduk, cok sukur 5 kilo olmus.Tombik bir bebek degil ama en azindan fena gitmiyor. Basparmagini son birkac gundur feci emmeye basladi, umarim cok uzun sureli olmaz. Bu haftalarda tukuruk bezleri calismaya baslarmis agzinda bir kopuk bir kopuk, daha yutkunmayi bilemiyorlarmis.... Konusmalarima kendi capinda cevaplar veriyor, gulumsuyor sukurler olsun. Mamasinin hazirlanmasi biraz uzun surerse kiyameti kopariyor, hemen o anda istiyor!
Allah tum bebek sahibi olmak isteyenleri tez zamanda kavustursun, onlar da bebeklerinden bahsetsinler.
Rota asisi yaptirdiniz mi arkadaslar? Istege bagliymis ama doktor yapilirsa iyi olur dedi.
Sevgiler herkese
coco..canim meraba ..uzuldum adina ama her sabirda bir hayir vardir mecburen bekle 1 sene sonucta dr larinda bir bildiyi vardir ..allah yardimcin olsun ve bebeyini versin sanada insallah..
günaydın
caco ben pgt yaptırmadım. Eşimin kromozom analizi normal çıkınca dr gerek yok dedi.
Zarpdeniz Clarissa Ela' nın gülüşüne MaşallahAllah onu nazarlardan korusun sağlıkla büyüsün İnşallah, sanırım kusmaları azaldı yada benmi öyle anladım.
Bazen mama veren anneleri düşünüyorum çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum hemen bir çığlık kopuyor bebişler acıkınca. ısrarla sırt üstü yatsın süslü bakalım yakında yan yatmaya başlar hep. Uykusu düzenlimi?
Enes Rotavirüs yaptırmadım canım.
Kabızlık olayımızdevam ediyor acaba azmı veriyorum şu verdiğim ek gıdaları, açmı kalıyor, ne bileyim aklıma bir sürü şey geliyor bugün 6.gün
zeytinyağ haricinde kemik suyuna çorba verd,ğ,m bile oluyor ama bozulmuyor 4-5 tatlı kaşığı çorba, 3-4 tatlı kaşık meyve püresi ( şeftaliyi 1 haftayı geçti vermiyorum muz da hiç vermedim 4-5- kaşık yoğurt zaten emziriyorumda öğünden önce yada sonra emzirmem önemlimi? azmı veriyorum acaba??? kayısı kurusu haşlayıp ezip birde onla mı çözmeye çalışsam
kabızlığı sancıları olmasın diye demiri bile hala vermiyorum
zarpdenizcim..sagol yuregi guzel arkadasim bilgilerin icin dr gibisin kiz valla tessekur ederim bu bilgilerinden yola cikarak tedavime daha iyi hazirlanicam sagol
arkadaslar lutfen yukaridaki bilgileri okuyun. Umarim sizlere cok faydasi dokunur, yakinda baska gebe haberleri aliriz.
cans, hadi guzelim ameliyatini bir an evvel planla ki arkasi gelsin...
baharnaz, seftali ve muzu vermemen iyi olmus zaten kabizliktan bahsediyorsun canim. Zeytinyagi iyi gelmiyor mu? Kabak kabizliga iyi gelir, onu denedin mi canim hem de kolay yer. Taze incir kabizliga cok iyi geliyor ama icindeki cekirdekleri filan iyice suzmek lazim sanirim tabii bu arada halen taze incir satiliyor mu onu bilmiyorum, tabi bir de bu aydaki bebege uygun mu doktora sormak lazim. Ben binbirturlu gaz ve kabizliga iyi gelen ilac denedim, simdi hepsini biraktimmmmm. Simdi clarissaya kimyon, rezene karisimli cay veriyorum o ilaclardan cok daha iyi geliyor. Acaba bu caydan deneyip gorsen nasil olur? Bi cay bardagi suya silme bir cay kasigi toz kimyon, dolu bir cay kasigi da rezene tohumu, bir dolu cay kasigi seker koyup bir tasim kaynatip ilininca iciriyorum.
kizlar tekrar meraba..sizinle paylasim dedim ..bugun almanyadaki dr um aramis sukur 1 aydan somra ilgisiz seyler zamanimi calanlar diyorum bazen kendimede suc bulmuyor deyilim tabi..dr lar toplanti yapmislar arlarin da da..rahim filmicekmeye karar vermisler tutmamasi ondan da olabilir guatirdan da demis benim ilgili dr um..esimde biz burda denemiycez artik tr de denicez demis..iste boyle kizlar 5 defa denedikten sonra sukur film istediler ama bende istahta birakmadilar ..nediyim sahipsizn sahibi guzel allahim iyi bir doktr iyi merkez cikarsinda budefa evladimi versin diye yalvariyorum yuce rabbime..:85:
alkancim ..sagol canim yureyi guzel arkadasim allah kalbine gore versin ..cumelmizin emeklerimizi bos etmesin insallahh..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?