selam
Zarpdeniz bilgiler içn tşk ederim. ayrıca gaz ve kabızlık önerin içinde saol,
Kabak bir gün olmazsa birgün mutlaka çorbasına giriyor.
Peppe 3 gün üst üste armut püresi yada 3 gün üst üste erik püresi veriyor olmama rağmen çözmüyor acaba hep böyle geldi böylemi gitçek dediğim oluyor
herkese iyi haftasonları
Arkadaslar Merhaba
Baharnaz, evet canim biz de halen ince biraz buyutulmus yastik halen kullaniyoruz. Bir de kafasi icin ortasinda delik olan bir yastik daha aldik. Clarissa sirt ustu yatmayi seviyor, bazen yan yatirsam bile duze donuyor, onun icin kafasinin arkasi iyice yassilasti komik oldu biraz. Bugun kontrole goturduk doktor sorun degil daha duzelir dedi ama...Dogumdan sonra sende oldugu gibi bende de bebegimi kaybetmekle ilgili endiseler vardi, surekli agzindan ve burnundan kusuyor nefes alamiyordu, her seferinde ben de agliyordum. Ama simdi biraz asmis durumdayim evrene olumsuz mesajlar gondermemeye calisiyorum senin de oyle yapmani tavsiye ederim canim.
Toana, madem doktorlar sizinle ilgili toplanti yapmis rahim filmine karar vermisler bence gidin yaptirin hemen. TR'ye gittiginizde sinirli vaktiniz oalcak herseyi ayni anda yaptirip ayni ay tedavi olamazsiniz! Bence gitmeden once yapilmamis testler - filmler yapilsin, dosyan elinde hazir olsun derim. Beslenmenize dikkat edin simdiden, sigarayi kesinlikle birakin ( sadece tup bebek tedavisi icin degil, daha uzun ve saglikli yasamak icin).
Caco, oncelikle gecmis olsun. Umarim mol tekrarlamaz. Bundan sonraki tedavinizde PGT dusunebilrsiniz ama son zamanlarda pgt ile ilgili olumlu yazilar kendini soru isaretlilere birakti biraz ama yinede denenebilir. Herseyden once iyi bir merkez, tecrubeli bir doktor ve lab. olmasi sansinizi daha da artiracak. Kromozom testiniz normal cikmis yenilemenize gerek yok cunku sonucu degistirmeyecek, bir kez yapilmasi yeterli. Iltihap nasil oldu? Rahimde mi? Tedavi sirasinda doktorun bunu goremedi mi? Insanlar kacincida bebeklerine kavustu diye sormussun, ben cok iyi ornek olamayabilirim ama bizim 11.mikroenjeksiyonumuzdu.
Alkan, sigaranin etkisinin vucuttan cikmasi sanirim yillari aliyor. O yuzden tedavi oncesi birakmak yerine simdi -su an birakmak cok daha iyi olur. Ben de eskiden cok da olmasa icerdim, sigarayi biraktiktan 3 yil sonra, ilk deneme basarisiz ikinci denemede ilk ikiz gebeligim olusmustu. Simdi kokusuna hic mi hic tahammul edemiyorum, nasil icermisim diye kendime soruyorum. Bizlerin cok bekleme gibi bir luksu yok, ne yapacaksak tum enerjimizi simdi koymaliyiz diye dusunuyorum ki sonradan pismanlik duymalayim, herseyi denedim diyelim.
Deniz Bulut, evet...Yagmuru hatirliyorum kusmustu galiba degil mi...Ayyy umarim bakicin geri doner. Sende evde Batu ile olmanin keyfini cikar canim, biraz da gezersiniz artik.
Biz bugun Clarissayi doktora goturduk, cok sukur 5 kilo olmus.Tombik bir bebek degil ama en azindan fena gitmiyor. Basparmagini son birkac gundur feci emmeye basladi, umarim cok uzun sureli olmaz. Bu haftalarda tukuruk bezleri calismaya baslarmis agzinda bir kopuk bir kopuk, daha yutkunmayi bilemiyorlarmis.... Konusmalarima kendi capinda cevaplar veriyor, gulumsuyor sukurler olsun. Mamasinin hazirlanmasi biraz uzun surerse kiyameti kopariyor, hemen o anda istiyor!
Allah tum bebek sahibi olmak isteyenleri tez zamanda kavustursun, onlar da bebeklerinden bahsetsinler.
Rota asisi yaptirdiniz mi arkadaslar? Istege bagliymis ama doktor yapilirsa iyi olur dedi.
Sevgiler herkese
Kısa süreliğine annemdeyişm.tahmin edersiniz.yazamıyorum..pepe tyeşekürlşerherkese çok sealm
Sana ve güzel kızına iyi haftasonları canım...Eskiden ben her haftasonu kaçacak bir yer arardım(bekarken)şimdi en güzel gezme yeri anne evi:))))
Selam toanakizlar meraba hepinize hayirli aksamlar.. olsun..
nil..canim sagolasin ilgin icin..benim esim azospermi oldugundan biz bu tedaviye karar verdik,yani esimden amaliyatla sperm alabiliyolar..bizim sorunumuz bu yani..ben ilk 3 denememi hollnda da yaptim son iki denememide almanya duzeldorfata yaptik ama malesef sonicta yine ellerim ve kucagim bos yani olmadi ..sen nerde oturuyorsun yurt disindayim diyorsun sen nerde tedavi oldun..ben 40 yasimdayim..malesef zaman cok hizli geciyor ve ben napacagimi bilemiyorum trden merkezler arastiriyorum oralarda kimsem yok napariz bilemiyorum rabbbim yardimcimiz olsun insallah..burdaki dr lar ilgisiz dediyin gibi benide madden mahvettiler ve zamanimi caldilar..anliyorum seni sende beni anliyorsun..yurt disindaki dr lar boyle malesef ve biz bu insanlarin eline kaldik birazda benim ihmalligim oldu diyelim yada kader..sen kac yasindasin canim sen kac yasindasin ..neler yasadin bana yazarsan sen 7.demi kavustun bebeyine maasallah diyelim darisi basima diyim barii..gercekten moralim bozuk..ama boyle arkadaslarin oldugunu gorunce yazilarini yazdikca okudukca umudum cogaliyor..
Alabama gün içinde çok su içmiyor ağzından tükürdüğü bile oluyor çorbasından meyvesinden sonra mutlaka veriyorum biberondan ağzına sıktığım çay kaşığı ile verdiğimde oluyor 30 ml ancak içiyor az galiba ???
Denizgeldi selam..
Tayf bebişlerin cinsiyeti belli oldumu?
Buda Enes Canımız Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi...Eki Görüntüle 270100 Eki Görüntüle 270101
Alabama gün içinde çok su içmiyor ağzından tükürdüğü bile oluyor çorbasından meyvesinden sonra mutlaka veriyorum biberondan ağzına sıktığım çay kaşığı ile verdiğimde oluyor 30 ml ancak içiyor az galiba ???
Denizgeldi selam..
Buda Enes Canımız Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi...Eki Görüntüle 270100 Eki Görüntüle 270101
meraba arkadaşlar bende 37 yaşındayım 2 senedir korunmuyorum ama olmuyor eşim tedaviye yanaşmıyor olursa olur diyor Allah verecekse tedavisizde verir diyor siz neler yapıyorsunuz burada çoğu arkadaşlar hamile kalmış inşallah benimde olur bir kaç arkadaş sanırım konuyu okuyor selamlar tanışalımmı
maşallah enes e ne güzel büyümüş:)Alabama gün içinde çok su içmiyor ağzından tükürdüğü bile oluyor çorbasından meyvesinden sonra mutlaka veriyorum biberondan ağzına sıktığım çay kaşığı ile verdiğimde oluyor 30 ml ancak içiyor az galiba ???
Denizgeldi selam..
selam herkese. evdeyim ya yardımcı izinli halam da var okuyorum ama cevap yazacak dakika bulamıyorum. çalışmayıp yardımcısı da olmayanlar nasıl beceriyorlar bu işi yaaaa? benim oğlan çok hareketli maşallah ama bir o öyle değil ya. sanırım bizde bir tuhaflık var. birkaç haftadır sol bileğimdeki hastalık tekrarladı. ağrı artıyor. sağ bilekteki karpal tunel de hortladı. 1 ay önceki ağaımdaki kırık da ağrımay başladı. belim de kopuyor. yarın fizikçiye gideceğim hepsini göstermeye. 40 ından sonra doğurmak hücreleri yenilermiş diyorlar. sakat da bırakabiliyor
neyse maşallah demek için oturdum.allah nazarlardan saklasın. büyümüş. koca adam olmuş bu beyimiz de
merhaba. çok değil 20-30 yıl önce de böyleydi. allah verecekse veriyordu. eşin eskiden çocuğu varsa bile halen spermlerinin çok iyi olduğunu, senin rahminin, yumurtaların, hormonların, tüplerin vs çok iyi durumda olduğunu biliyor muymuş? basit bir işlem ile düzelebilecek birşeyse ne yapalım olmadı diyip oturmak mı gerekiyormuş? o zaman hastalandığımızda da doktora gitmeyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?