Merhaba arkadaslar,
Ilk defa bir foruma yaziyorum ve sizinle paylasmanin gerginligimi alacagini umuyorum. Ben 'ileride cocugum olur' diyerek bu konuyu hep erteleyenlerdenim. Dogrusu evliligi de hep erteledim ve dogru esi bulmam da gec yaslarimda oldu. Hic hesap etmedigim sey ise, 42 yasindayim ve yasim dolayisiyla yumurta sayisi ve kalitesi problemim var.
Daha once basarisiz 3 tup bebek denememiz oldu. Her seferinde 3-4 yumurta toplandigi halde, sadece bir yumurta gelisti ve yerlestirildi, fakat onlar da tutunamadi. 2011 sonunda 4. denememizi yaptik ve yarin hamilelik testimin sonucunu alacagim. Hissetmemeye calissam da cok gerginim. Bu kez daha umutluyum, fakat yine negatif cikarsa -ki doktor 10%'un altinda basari sansim oldugunu soyledi- cok kotu etkilenmekten korkuyorum. Gecen seferlerde, aylar boyunca gece 2-3 civarinda uyanip sabahladim, hafif bir depresyona girdim, ardindan 'ben hic bir sey uretemiyorum' sendromu ile bogustum.
Yarin sonucu aldiktan sonra, dikkatimi dagitacak bir seyler yapmaya, esim ve arkadaslarim ile disariya cikmaya karar verdim. Pozitif veya negatif, her iki ihtimalde de biraz eglenmek bana iyi gelecek. Bana sans dileyin lutfen.
Bir de, dun bir haber vardi televizyonlarda: 45 yaslarinda bir ciftin, gecen sene tup bebek yontemi ile ikiz cocuklari olmus. Eminim onlarda cok uzulduler, cabaladilar hepimiz gibi. Haber cok aciydi. Antalya'da arkadaslariyla yemek yiyip eglendikten sonra, sahilde tartismislar. Herhalde o sinirle kadin denize yurumus, ardindan da adam. Ikisi de firtinali havada dalgalara kapilmis. Allah rahmet eylesin. O kadar uzdu ve dusundurdu ki beni bu olay! Herkes elindekilerin kiymetini bilmeli, sukretmeli. Her is hayirlisi ise olsun, olmuyorsa da fazla uzulmemek lazim. Hayat kisa, her gunumuz cok kiymetli. Tabi bu laflari once kendime, sonra cocuk konusuna cok uzulen tum arkadaslara soyluyorum.
Hepinize sevgiler
Eki Görüntüle 316309
Arkadaslar Merhaba,
Hepinize saglikli, mutlu ve bol bebek haberli bir yil dilerim. Topigimizin bebekleri saglikla buyusunler, gebelerimiz saglikla bebeklerine kavussunlar, tedavideki arkadaslar ve tedavi dusunenlerin de 2012 bebeklerini kucaklarina alacaklari hayirli bir yil olsun. Yeni yil yeni umutlar demek, umudunuz hic kaybolmasin. Ben ve Clarissa hepinizi cok opuyoruz.
tum kalbımle bu yolda benım gıbı mucadele veren tum arkadaslarımın kucaklarının bebıslerıyle dolması...
bebek bekleyen arkadaslarıma da hayırlısı ıle evlatlarını kucaklarına almalarını dılıyorum.
doktora gıttım bılıyorsunuz 2 adet yumurta var dedı kıst yok dedı uzun protokol yapalım yıne dedı gecen sefer tek yumurtam oyle olusmustu.
lucrıne ayın 15 de basla dedı hormoın testlerımı yaptırdım yarın alıcam bakalım ne cıkacak.. Allahım artık bekletmesın yüzümü güldürsun yasım yenı yıla gırmemızle mayıs ayında 42 olacakdoktorumda hazıran ayına kadar hamıle kaldın kaldın yoksa canınada parada yazık dedı ve o zaman yumurta donasyonunu düşün dedı ((
neyse ıste boyle kızlar umarım ayın 15 de baslayacagım 2. tüp bebek tedavımde saglıklı yumurtam veya yumurtalarım olur ve dollenır ve kalıtelı embrıyo olur ve bebısım gelır..
dua edıyorum bu yolda mucadele veren herkes ıcın, sızlerde benı dualarınızdan eksık etmeyın
HEPINIZE MUTLU YILLAR
günaydın
herkese tüm düşlerinin gerçekleşeceği, hamilelerin bebeklerini sağlıkla kucaklarına alacakları, bebek isteyenlerin bebeklerine kavuşacakları, annelerin çocuklarını sağlıkla büyütecekleri muhteşem bir yıl dilerim
zarp kızın tam yemelik olmuş çok şeker.
tayf danalara kavuşmaya az kaldı. haberlerini bekliyoruz
rieuse rahim inceliği belki bu aya özgü birşeydir. düzelir.
lenova yumurta tek olsun ama kaliteli olsun. benim anlamadığım bu kadar az yumurtayla neden uzun protokol? yumurtalar çok baskılanacak ve sonra yüksek oranda ilaç gerekecek büyütmek için. uzun protokol yumurtalar eşit büyüsün biri önden gitmesin diye çok yumurtası olan genç kadınlara uygulanmıyor mu?
alkan daha sağlıklı yaşamak için son sigaranı yılbaşında içeceğini söylemiştin sanırım?
herada prenses nasıl?
alabama face de gördüm traş olmuşsunuz. nasıl rahat geçti mi? normal kuaför müydü sanırım çocuk kuaförüne gitmediniz.
cans senin tahliller sonuçlar nasıl?
akideciknana oldu mu operasyon? rahat geçmiştir umarım. bayılmak işin en kolay ve zevkli kısmı
merye nasıl geçiyor hamilelik? umarım sorunsuz kucağına alıp rahatlarsın yeni yılda
altınyunus umut a sevgiler
denizgeldi deniz ile mutlu bir yıl dilerin inşallah şu bilgisayar tamirden hemencecik döner
yazamadığım arkadaşlara da mutlu bebekli bir yıl dilerim
batu dayısının evinde yeni yıl ağacının önünde Eki Görüntüle 317637 dayısının yılbaşı hediyesiyle herkese iyi bir yıl diler
15 ocakta tedavıye baslayacam tedavı ıle bırlıkte dhea alınabılıyormuydu? yoksa kesmem mı gerekıyor bılen varsa paylassın lutfen
2.günü diyorum çünkü günler benim için artık çok önemli çokkk((Kızlar 2 gündür bi tane bile içmedim ben.Adını bile ağzıma almıyorum ama aklımdan da bi türlü çıkmıyor.Neyse söz verdim kendime,anneme,sevgilime ve sizlere.Verdiğim sözü tuttum sayılır biraz:)İleriki günlerde daha net belli olacak dürüstlüğüm.Göreceğiz artık.
Akidecik,yarın ameliyat varmış hayırlı olsun cicim.Allah yanında ve yardımcın olsun.Dualarım seninle.
Lenova cım deha tedavi süresincede kullanılıyor galiba ama bilmiyorum yine de bilenlere sormak gerekir.Ben içtim bitti öyle tedaviye başladık.Tedavin hayırlı olur inşallah.Nerede ve kime gideceğini de yaz e mi.Diğer yeni yıl için güzel dileklerde bulunan arkadaşlara bendende bil mukabele.Herşey gönlümüzce olsun bu yıl inşallah.Herkese sevgiler....
Ben de aynen bu haldeyim. Bu persembe 37 yas bitiyor. Adetim sasti. Saati saatine gelen adetim gecen ay gelmedi bu ay cok az geliyor. Bu tup bebek olayi benim butun sistemlerimi altust etti. O yuzden ben de aynen senin yazdigin durumdayim. Bir taraftan sucluluk, ne bekliyorsun diye. Bir taraftan da korku. Zaten gidecek doktor yok. Bahceciye gidiyordum ama orada kendimi tavuk fabrikasinda gibi hissediyorum. Hersey o kadar otomatige baglanmis gibi ki, doktorla 3 dak konusmaya vakit yok. Gir , cik, topla, dolle koy ve gonder. Zaten onlar da genc hasta istiyorlar. Kolay olsun, temiz para olsun diye.
ben 73 doğumluyum..nisanda sanırım dolu dolu 39 bitiyor ve 40tan gün alıyorum....2010 mayısındabir hamilelğim oldu,hem de kazara...düşükle sonuçlandı 7 haftalıkken,sonrasında da ilk 6 ay çok öenmsemedim,kesin olur diye...ama bi türlü olmadı maalesef...hala daha neyi bekliyorum bilmiyorum...
olacak inanıyorum diye diye,nerdeyse 2 yıl oldu.....
Alabama ve Lenova71 cevaplariniz icin tesekkurler. Biraz evvel sonucu aldim. Maalesef yine negatif! Fazla soze gerek yok, herhalde herkes biliyor nasil hissettigimi. Kendime uzulmek icin 1 saat veriyorum. Ardindan kendimi disariya atip dikkatimi dagitacak ve keyfimi yerine getirecek isler yapacagim. Bunu bir mesaj olarak aliyorum, vucuduma daha iyi bakmaliyim. Once evdeki tum cikolatalari bitireyim de :)
Herkese sevgiler
Alabama ve Lenova71 cevaplariniz icin tesekkurler. Biraz evvel sonucu aldim. Maalesef yine negatif! Fazla soze gerek yok, herhalde herkes biliyor nasil hissettigimi. Kendime uzulmek icin 1 saat veriyorum. Ardindan kendimi disariya atip dikkatimi dagitacak ve keyfimi yerine getirecek isler yapacagim. Bunu bir mesaj olarak aliyorum, vucuduma daha iyi bakmaliyim. Once evdeki tum cikolatalari bitireyim de :)
Herkese sevgiler
Kampa, hem hosgeldin hem de cokkk gecmic olsun. Bugun disari cikip kafayi dagitma planlarini yap ama akabinde yeni tedavi icin neler yapabilirsin onlari da planla canim. Bir yumurta bir yumurta, ihtiyacimiz olan da o zaten. Ben Larginine isimli bir tablet kullandim, daha cok sey kullandim da bu en iyisi sanirim. Hem yumurta kalitesini guclendiriyor, hem endoya cok olumlu etkileri var tutunmaya yardimci oluyor, ben bu ilaca guveniyorum, istersen bir dr.una sor. Yapacagin sey yumurta kaliteni artirmak, hayit tohumunu ezip cayini icmek, cim tableti almak, beslenmene dikkat etmek, kan dolasimini hizlandiracak aktivitelerde bulunmak (akapunktur da dahil)....yani herseyi yap..Ben herseyi yaptim, cok sukur simdi 6 aylik bir kiizm var, Allah bu yola baskoyan herkesin kucagini bebislerle doldursun, pes etmek yok...
Deniz Bulut, Batu anlattigina gore acaip hareketli bir cocuk olacak, enerji bolll. Kendine bir zarar vermesin de, bir de daha iyi yesin gerisini bosver canim. 0-3 yas dr.u, ne dedi merak ettim.
Toana, bebisler seninle 9 ay kalsinlar, TR sana da yarasin.
Merye, gecmis olsun.
Alabama, sizin bakici bayagi iyiymis, sanslilardansin.
Baharnaz, iyi yapmissin canim, yoksa bu kilolarin kendi kendine gidecegi yok.
Cans, hayatkavunici, cayiniz kahveniz afiyet olsun, sohbetiniz bol olsun...
Akideciknane, ise baslamissin bile... Akintinin olmasi operasyondan sonra normal bence...
Tayf, umarim iyidir ve seker kontrol altindadir.
Maiumut, bizden de sana selam...
Lenova, tedavi gunun yaklasti sanirim...simdiden bol sanslar.
Cans'in arkasindan baska gebe haberleri takip etsin, 2012 herkese cok ugurlu gelsin.
Herkese sevgiler
Merhaba Kampa
Herşeyde vardır bir hayır kendini fazla üzmeye gerek yok.Bugün gez dolaş stresini at.Yumurtan olduğu müddetçe devam edersiniz.Evdeki çikolatalar bitter mi hiç olmazsa faydası olsun bari.
Bu barada senin okuduğun haberi bende tv de gördüm.Üzücü bir olay sonuçta.Kampa nerede tedavi görüyorsun?
kampa inşallah güzel haber alırsın diye dua etmiştim, canım bugün hatta dediğin gibi 1 saat kederlen fakat Zarpdenizde demiş ya sonraki tedavi için öncesi hazırlıklarınıda planlarsın
Deniz Bulut ankaradaki sürecim hep hastalıkla babamın ameilaytı benim ameliyat ve hastane işleriyle geçti canım ya net imkanıda yoktu,
Batuyu yazmışsın ya yazarken gözümde canlandı okurken yoruldum, Maşallah hareketlerine. Eneste hoplat zıplat ayakta dikilip kanepeye, vursun orta sehpaya vursun istiyor ( henüz ileri emeklemeyi beceremiyor) hırpalanmak istiyor sakinlikten sıkılıyor şiddeti seviyor :) biz anne baba olarak o kadar sakiniz ki yumuşak yumuşak dokunup seviyoruz :) dokun öğren kitapları çoğunuz edinmisiniz bende edineyim en kısa zamanda.
Bu arada sende bacağından operasyon geçirdin galiba geçmiş olsun biraz geçmişi okudum ama daha geçmişe gidemedim. Bakıcın kısa süreli gitmiş yine sana kolay gelsin
Merye geçmiş olsun nesi var kızının?
knihalcim,nasılsın....işe başladın,denk gelemiyoruz bir türlü....
cans da ankaradaymış....inşallah birgün buluşup kahve içicez...buluşalım,keyifli olur...evi nereye taşıdın bu arada,ya da taşındın mı?
merhaba herkese
benim yardımcı memleketin giriş çıkış yapıyor bu hafta. ben de izinliyim. tabii izinde daha çok çalıştığım için ya giremiyorum ya girip yazmaya vakit bulamıyorum. dün 2 kere teşebbüs ettim başarısızlıkla sonuçlandı. şimdi uyuyor. her an uyanabilir. uyanınca öğle çorbasını içecek inşallah.
baharnaz birilerine haber verseydin keşke. merak ettik. şimdi iyi olmana sevindim geçmiş olsun.
tayf a da daha doğum olmamasına sevindiğimi yazmıştım sanırım. zamanında danalarını kucağına almasını bekliyoruz.
cans seni dün okuyunca çok çok mutlu oldum. ama batu yazmama izin vermedi. özellikle karın bölgesinden uzak ve 8. haftadan önce çekilen rontgenler o kadar önemli değilmiş. peki senin daha önceki düşüklerinin nedeni pıhtılaşma mıydı tiroid mi? bununla ilgili ilaçlarını da alıyorsundur herhalde. inşallah bu topik sana da uğurlu gelecek bu sefer bebeğini kucaklayacaksın
alabama maşallah mert e. akıllı bir çocuk olacak. bizim bakıcı malum yabancı o derece konuşamıyor. yine de söylediği şeyler var ben de söylüyorum ama dinleyen kim. batu nun aklı fikri tırmanmakta hoplamakta zıplamakta. bebek dokun öğren serisini ben de aldım. özellikle ortasında basınca ses çıkaran kırmızı plastiği olan çok hoşuna gitti. sayfaları çevirdi elledi baktı ve bitti. şu an hala her gün kitaplarını bir bir bize taşısa da o kadar ilgilenmiyor. bak bu kuzu bak bu fil bak bu onun burnu bak bu da batu nun burnu desek de o orada kitabın sayfasını çevirip oraya buraya vurmakla ilgili. giyinme konusunda ise ne bacağını uzat ne kolunu işe yarıyor. soymak için yakalamak gerekiyor. giydirmek içinse evde 2 kişinin koşması biri tutarken diğerinin konuşup komiklik yapıp batu dinlemeyip tepinirken kolunu bacağını sokması. ben merak içindeyim. acaba büyüdükçe bu çocuk kendi kendine giyinebilecek mi hep böyle kavga döğüş mü olacak diye. bizim 10 ay 25 güne kadar en yorucu zamanlarımızdı. malum batu dakika oturmuyor ve oturtmuyordu. devamlı kucakta dolaşacak. allahtan bakıcısı güçlü kuvvetli bir kadın. bir arkadaşıma da böyle demiştim. durumu gördükten sonra ne demek istediğini anladım demişti. batu yürüyünce rahatladık. yürüdükten sonra oturmamak için boğuştuğu ve ciyak ciyak bağırdığı pusetine bile daha rahat oturur oldu. ama bu rahatlığımız geçen cumartesi bitti. ilk kez koltuğa tırmandı. oradan bebekliğinden beri hedefi olan ayaklı lambaya uzandı. onu kaldırdık. sonra koltuğun yanındki sehbanın arkasındaki pirize. ki ona tv takılı. koltuğu duvar kenarına itip prizi kapadık. ama batunun devamlı koltuğa sonra koltuğun düz koltuk koluna oradan da üst minderine duvar kenarlarına tırmanmasını engelleyemiyoruz. salonu kapayalım desek oynayabileceği boş bir oda yok. bu dönemi nasıl kazasız belasız atlatacağız bilmem. bu kadar uzun boylu bebek olmasının zararı bunlar. ben doktoruna bizim zeka arkadan geliyor diyorum. mert de uzundu koltuğa tırmanabiliyor mu? batu yaşıtları kadar olsa koltuğa tırmanması en az 3-4 ay alır o dönemde de hem az daha aklı ama asıl fiziksel yetenekleri biraz daha gelişir koltukta az daha dengede dururdu belki. şu an gerçekten çok tehlikeli bir dönemdeyiz. uyku konusu da çok karışık. 2 akşam batu ile yazlnızdık. daha kolay uyudu. ama halam geldiğinde veya bakıcısı varken ve ben işten geldiğimde geceleri deliriyor. tv ışıklar herşey kapanıyor yine de uyumamak için gözleri kapandığı halde büyük kavga ediyoruz. bu hafta 12-1245 gibi yatma rekorları kırdı. sadece şükür şu an uyuyabilirse uyanmıyor. 1 kere kalkıyor. biberonu emip hemen!! 45 dakika yatağında dönüp durup ama beni uğraştırmadan sadece uyusa da üstünü örtsem diye bekletip uyuyor. eğer uyuması 12 yi bulduysa ve 2 kere mama yiyip tok ve haliyle çok yorgun yattıysa sabah 9-9.30 a kadar hiç kalkmadan yatıyor. buna da şükür. anladığım batu biraz dik kafalı dediğim dedik bir çocuk olacak. üstüne yay burcu da. sen akrep yapıp yırttın.işim iş yani
daha sonra vakit olunca herkese uzun yazacağım. yeme sorunu nedeniyle bir pedagog a gittim. 0-3 yaş uzmanlık alanıymış. onu da anlatırım. ama yemek konusunda aç bırakmak ve zorlamak doğru değilmiş. açlıkla terbiye olmazmış. bir süre sonra kendilerini kusturmayı da öğrenebilirler dedi. yani bazı arkadaşlarımın dedikleri yanlışmış doğru olanı yapıyormuşum da tabii tam çözüm yok şimdilik.
Tedavimi soran arkadaslar, ben ilk denememi yurtdisinda yaptim (yurtdisinda yasiyorum), tahlil bile yapmadan baskasindan donor yumurta almami soyledi doktor. Bu yasta bosuna denemememi soyledi, deliriyordum. Kolaya kaciyorlar ve hemen baskasindan yumurta alimini oneriyorlar. Turkiye'de devam ettim ve 3 doktor degistirdim. Aslinda hepsinden cok memnun kaldim fakat protokol degistirmek istedim. Amerikan Hastanesinde Dr. Bulent Urman, Ankara Gen-Art Sertac Sen (Prof Kutluk Oktay'in hastasiydim) ve en son denemem de Prof. Faruk Buyru. Doktorlarimin hepsi cok iyiydi, onlara guveniyorum. Doktor tavsiyesi ile DHEA ve Glucophage kullaniyorum. Bitkisel pek bir sey kullanmadim, fakat forumdaki yazilari okuyup baslayacagim. Akapunkturdan hic hoslanmiyorum, denedim fakat vazgectim, rahatlatacagina stres verdi bana.
Kac defa daha denemeliyim bundan emin olamiyorum. Baskasinin yumurtasi fikri bana cok uzak geliyor gerci. Bakalim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?