38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

bizim doktorlarımız jel önermiyor,bende pek taraftar değildim zaten...
çınarın eline dişini kaşısın diye,ya havuç veriyorum yada yeşil soğan sapını..gerçi kaşımayı tam beceremiyor hepsini ağzına sokmaya çalışıyor..ben kendim kaşıyorum artık..
içi sulu olan dişlikleri dolapta bekletip eline verdiğimde oluyor..çınar genelde ellerini tercih ediyor ama :)

Lenova pozitif dusunmek ve guclu olmak icin herseyi yapmamiz lazim... Negatif sonuc almak ister istemez butun iyi enerjiyi bitiriyor, bir sekilde yenilenmemiz lazim. Ben kendimi spora ve okumaya veriyorum mesela. Ve arkadaslarimi davet ediyorum bol bol, insanlar bana iyi geliyor. Sana ne ve kim iyi enerji veriyor onu biraz dusun.

Bu karisik hikaye benim yasadiklarima benziyor biraz. Ilk hamileligimi isteyerek sonlandirdim, sonra cocuk istedik uzun sure olmadi. Tup denedik, aciklanamayan bir sebepten tutmadi. Evlilik cok kotu gitti ayrilmaya karar verdim fakat hamile oldugumu ogrendim, yine aldirdim ve hemen ayrildim. Fakat bu kez kendi kalbimi de cok kirdim. Cok uzun seneler ne evlilik ne de cocuk istedim, hayatimi yasadim, gezdim, calistim, cok mutlu oldum falan. Bir daha asla evlenmem derken, hayatin bana bir hediyesi olarak dusundugum super bir ask yasadim ve evlendim. Simdi bir cocugumuz olmasini herseyden cok istiyoruz ama ol-mu-yor! Bu surecte eskiyi sorgulamaya basladim tabi. Kendi istegimle bitirdigim hamileliklerin dusuncesi birden ortaya cikti, simdi yasadigim zorluklari kendim cagirmisim gibi hissettim uzun sure. Yaparken en mantikli is gibi gorunmustu, fakat insan bir seyi isteyip de alamayinca gecmisi tekrar tekrar desiyor galiba. Umarim bu kadar karisik hikayeden sonra, hayirli saglikli bir bebegimiz olur da, tum bunlar ani olarak kalir.

Evet donasyon deneyen cok kisi oldugunu biliyorum. Ama dedigin gibi, yumurtamiz oldugu surece denemeliyiz. Benim cevremde donasyon deneyen ve bebekleri ile cok mutlu olan bir cift var gerci.

Altinyunus hikayeni okudum, cok sabirlisin. Bilmiyorum benim o kadar gucum varmi. 18 deneme!!! Ama basaran iste boyle basariyor demekki.

Herkese iyi haftasonlari!

canım ben muhallebiyi süt ile yapıyorum. bence sen de 9. aydan itibaren süt ile yapabilirsin. doktorlar 12. aya kadar süt yok diyorlar ama o kadar sütten birşey olmaz artık. hem daha önce de yazmıştım sanırım, kuzey avrupa da isveç de mesela eve ziyarete gelen ebeler 6. aydan itibaren belirli ölçüde inek sütü vermeye başlıyorlarmış. bebek büyüdükçe de arttırıp tamamen inek sütüne geçiriyorlarmış. anne sütünü saymıyorum tabii. ben 2 çok büyük çay bardağı süte 2 çorba kaşığı dolu dolu pirinç unu koyuyorum.altı çok açık olmadan çevirerek pişiriyorum. kaynayınca altını kısıyorum çevirmeye devam. koyulaşınca 2 tatlı kaşığı şeker ve çok az tereyağı ekleyip karıştırıp 2 minik kaseye döküyorum. şekeri son olarak koyarsan pütürlü olmasını ve dibini tutmasını önlüyorsun. kaselere koyarken meyve püresi, rondodan çekilmiş pişmiş kuru kayısı, tarçın vs ekleyebilirsin.

tüp bebekte endoyu kalınlaştırıcı ilaç verip takip ettiklerinden başarılı olma şansın daha yüksek. içtiğin şeyler vücuda faydalı. inşallah bebeğe de faydası olacak.

baharnaz ben de öndeki dişleri çıkıp ısırıp koparttığından beri eline birşey vermekten korkar olmuştum. 12 ay civarı bu korkum geçti. yanında olduğun sürece birşey olmuyor. batu başta ekmeğin hepsini ağzına tıkıyordu. sen de parmağınla çıkartıyorsun. ayrıca tıpkı alabama nın dediği gibi boğazlarına kaçan birşeyi öksürüp çıkartıyorlar. ama senin hep tetikte olman gerekli. biz birgün taze soğan ayıklıyorduk. batu ıh ıh diye gösterdi tutturdu istedi. ben olmaz dedim ama bakıcı yer dedi bir soğanı yıkayıp yeşil yerlerini kesip (ço az bırakıp verdi). batu ısıra ısıra kemirdi yedi. bence yeşil yaprakları daha tehlikeli. nefesle içine çekerse boğazına falan yapışabilir. beyazını verebilirsin. istemezse yemez. bir de havuç sert ön dişlerle koparırsa tehlikeli diye korkuyordum ama inceltip verebilirsin. salatalık biraz daha iyi. dış kısmını kesip az daha yumuşak iç kısmını verebilirsin.

dr bize dişjeli verdi. ben inanmadığımdan vermedim. ama yazlıkta halam sürdürüyordu. faydası var mı anlamadım ben. yazlıkta geceleri saatte bir uyanıyordu. o ara çıkan 2-3 dişi yüzünden mi yatağını yadırgadı ondan mı bilemem. çok kötü geceleri olursa belki doktora sorup şurup verebilirsin. ben vermedim. inşallah azılarda da gerekmez.

canım sağlıkları yerinde olsun da varsın süt yoğurt yiyemesinler. inek sütü alerjisi genelde 1 yaş sonrası 3 yaşa kadar geçiyormuş. ben bizim alerjiden emin değilim ama batu da atopik dermatit vardı. 3-4 ay civarı çok arttıydı. bir de alerjisi var ve geceleri burnu tıkanıyordu ve son zamanlarında sıfır uyku ile sabahlar olmuştuk. gittiğimiz doktor pregomin as verince dermatit azaldı nefes alması uyuması düzeldi. bizde kan testinde süt alerjisi çıkmadı ama çıkmayadabiliyormuş. 9-10 ay civarı biraz yoğurt denedim. almadıysa biberona koydum. baktım kızarmıyor. sonra süt vs denedim az az baktım birşey olmuyor geçti dedim. inşallah sizin de çabuk geçer. 12. aya kadar önemli değil de sonrasında yemek çeşitlerinde kısıtlanıyorsun. ben 3 yaşına gelip hala alerjisi geçmemiş bebeklerin annelerinin özel kek pasta börek yapma sıkıntılarını okumuştum. alerjik bebeklerin başka besin alerjileri de çıkabiliyor. umarım sizin çıkmaz. sadece kabak-pirinç-patates ile beslenen, buğday, yumurta çeşitli sebze meyve alerjisi olan bebekler var. şükür buna da.

ben kendimi bu kürtajların cezasını çekiyorum diye suçlamıştım. benim gibi düşünen başkasını da biliyorum. ama hazır değilken nasıl yapacaktın? o an onu yaşaman gerekiyormuş. şu an düşünüyorum da gerçekten geç ama en doğru zamanda oldu batu. babasından ayrılıp tek büyüttüğüm halde. komik ama gerçekten bu ilişki içinde de en doğru zamandı. doktorların dediği gibi en azından hamile kalabiliyorsun. bu çok iyi. umarım bir sonraki denemeye kalmadan bebeğin kendi gelecektir.

bugün deniz i ziyarete denizverdi ye gittim. herkese çok selamı var. deniz çok güzel sevimli bıcır bıcır bir kız. sağlıkla büyüsün annesine babasına hep mutluluk versin. cans sana ayrıca çok sevindiğini belirtmemi istedi. senin için dua ettiğini söyledi. herkese sevgilerini yolladı.

Bugun yine doktora gittim. 11. gun rahim kalınlıgı 5 mm. Az dedi. Hafataya 8-9 mm olursa aşılama yaparız dedi. İlaca başlamak icin gec kaldım ama ben onceki tup denememden kalan estrofemi alayım mı diye dusunuyorum. Doğal olarak önereceginiz bir seyler var mı?

amin canm alh razı olsn ben ilki tüp bebek ikincisi 4,5ay sonra kendi kendine geldi tüple bile çok zor demişlrdi benmki ilkinde tuttu allha şükür ben burda duyduğu herşeyi herşeyi yaptım ve kaplıcayı da ben gittim kadn hast.iyi gelen kaplıca dualar sabah uyanır uyanmaz dua ya başlıyrdm ve yemin ederim her dakka ağzımda dilimde dua vardı çok spor yaptım koşmaya başlamıştım taki transfere kadar ondan sonra tam tersi bir hayat başladı doğru dürüst iş yapmaz olmuştm ama şimdi bir sürü işyapmaaya mecburum bebişim var beşkilo kaldırmıyrdm korkudan allh nasip etsin

sğol canm erkek bebekler daha hareketli diyrlar bilmiyrm oğlmla kızımı kıyaslaynca öğrenecm inş.

valla bende eline ekmeği daha ikigün önce verdim dikkta ettim ağzına büyük lokma gelince eliyle çıkarıyrdu ama bir aralar daha üst dişleri görünürde yoktu ama sertleşmiştiler o ara havuç vermiştim o aralar havuç veriyrdm tehlikesiz diye küçük bir parça az daha facia ortaa çıkaracaktı bir havuç veriyrdm onuda ozamnda kesmştim aman çok dkkatli olmak lazim bizim dişler altılamş ama hiç ayağa kalkma teşebbüsü bile yok ama yürtmemi çok istyr ağlıyr yürütmek için bugün anladm ağlıyr yürütünce değme keyfine sevinç çığlkları atıyr çok neşelniyr bu aralar nedn çok ağladığnı da yeni öğrenmş oldm benimki seniki gibi geriye doğru gidiyrdu kafasının gerisine doğru allh onları bize bağşlasn inş.bizleri de onlara
kızm faranjit olmş ya niye oldu bilmiyr kaç gece 38 üstü iidi ateşi uyuyamıyrduk tüm gece şimdi iyiyiz inş.malaesef antibiyotik aldk pek taraftar olmasam da aman allh korusn drları dinleyecm dedim benm kızda çok ciddi yemek isteksizilği başladı

yeni ev yeni çehre hyırlı ve uğurlu gelir inş.

ben tam gen art karşısındaki anatoli da oldm tedavimi ama hiç unutmam içeri girer girmez daha dış kapıda içimden bir ses sen anne olacaksn dedi iki dakka geçmedi eşim burası ço doğru bir yer gibi geliyr bana dedi allh nsip etdsin isteyen herkese inş.

tamam bend e artık başlycam süte komşumn annesi nerden çıkarıyrlar ben bebekleri hep öyle büyütm deyip torununa veriyr valla bende bazen şu mama firmalari ile amerikan pediatrisleri ortak mı diye düşünmüyr değlim bizimkiler araştırma yapmıyrlarıki emin olalm amerika dakiler ne diyrsa bizimlkiler doğru olarak bakıyrlar malesf ntv de bir program izlemiştim çok dehşetti ozaman dan beri onların incelermelirne de güvenmiyr dünyayı gıda şirketleri yönetiyr sanki bunu düşünmeme rağmmen yine de vermedim kızıma süt bir ay sonra başlamayı düşünüyrdm yarın verecem inş.inş.içer
sen yemek le iligil birşeyler yazacaktı hani zorlamakta iyi değil yemeksizde olmaz demiştin sonra yazarm demiştin yazdn mı yoksa fark etmedim

o işlerden pek anlamam ama allh gönlücne gre versin inş. benm esas meselm erken menapoz demşlerdi yumurtalarımn kalitesi için kaç dr 45 yaşındaki kadınn yumurtsı seninkinden iyi dedi biliyrmusunz yani allh verecekse veriyr inş.sanada ve isteyen herkese nasip etsin valla bu duayı çok ediyrm ben okadar çok istedimki ve dua ettimki

cans inş.herşey yolnda olcak dualarımdasn artık sağlkkla kazasız belasız daoğm yaparız inş..ben kızım dğduktan sonra hep acaba sadee kendimi mi düşünüyrm ıkızımn hiç kardeşi olmayacak çok ağladım kıızmn kardeşi olmasın çok istyrdm ama asla olmayacığını düşünyrdm ben doğm yaptm kendime geldim hemşire yanıma geldi size kan uyuşmazlık iğnesi yaptık dedi(eşimle aramızda kan uuyuşmazlığı var)bende dedimki neye yaptınız bnm bir daha hamile kalma şansm yokiki çok gereksiz bişey yapmışsıınz dedim kadına okadar emin yani bir daha hemile kalamıyacağmdan allhtan bana sormadan yapmışlar şimdi kordunmu bağlatsam diyrm allh ikisini de bağşlasın ama yeter inş.zaten yaşlıyım dokturm tüpten sonra kordn bağlatan ilk kadın sen olacaksin herhalde diyr

denizbulut denizverdinin selamı başımızin üsütüne iyi yapmışsın nasl denizverdi çok neşeli biri mi yazlaından öyle gibi de
herkese iyi akşamlar dün dr kontrlm vardı herşey yolunda gözüküyr dedi eğer down varsa şidi kesin belli olurdu dedi içini çok rahat tut geyet sağlkli görünyr dedi inş.gayet sağlklı doğm yapacz tüm hamş arkadşlarla beraber

bu arada arkadaşmn kardeşi hemşire down diye bir sürü kadına düşük yapsınlar diye ilaçlar veriyrlmş odüşk yapan kadınları çoğunn bebeği sağlıklı imş dedi allh gönlümüzü incitmesin inş.

Allahın ıznıyle yarın ılk ıgnemı gobısımden vurarak baslayacagım. Dualarınızı eksık etmeyın doktorum bugun umarım 3 tane yumurta verırsın dedı:) ınsallah dedım ya ıgnelerle bırlıkte dhea alan oldumu hıc aranızda yoksa tedavı baslayınca bıraktınız mı ? dhea ve tedavı aynı anda devam mı bılen yazsın lutfen..
sevgıler

selam

Deniz Bulut, limon kabuğu ve Merye öneriler için teşekkür ederim.
Jeli dün aldım evde duruyor, şimdilik kullanmadım İnşallah kolay atlatırız dişleri
Dr Enesin rengi soluk bir sıkıntı varmı dedi yok dedim Ankaradaki tahlilde demir eksikliği alt sınırda idi Ferrum verdi şimdi bunu nasıl kullancam ya kabızlık ve karın ağrısı yaşamıştık ve o yüzden hiç demir damlasını kullanamamıştım. Ek gıdalarla bu durumu çözümleyemedik maalisef ( pekmez, et gibi)

Deniz Bulut denizverdinin selamını aldık saol canım, Maşallah diyelim onlarada.
Ya siz iyi vermişiniz soğan, salatalık ben hala cesaret edemiyorum.

Merye kızına geçmiş olsun, doğumuna kaçıncı haftadasın? demek senin süslüde geri gidiyor :) geri geri gidip koltuğun altına ayağı sıkışıverince bapğırıyor.

Kampa hayırlısı İnşallah annesini çok bekletmeden bebeğin gelicek.

canm bizde de demir alt sınırda ilacı kızım almıyr o olduğunu anlayyınca ağzını öyle bir sıkıyr ki ama bir ara zorladım zorla ağzına koydm bir ara acayip kabızlık yapmaya başladı ben şimidi kızıma kuru üzümü veriyrm arkasındanda meyve sanki gözlerindeki mavilik azalmş ölçmedik ama bana iyi geliyr gibi geliyr inş.yanılmıyrm kuruüzüm pekmezden daha iyi gibi geldi bend uzun zamandır pekmez veriyrdm ama mavilik ilk kez geçiyr ilaçsız çok mimnik doğra kaşıkla ez öyle ver benimki küük parçalara ayırıyrm eziyrm allha şükür yiyor
canm ben 28 haftaya girdim bugün itibari ile bugün kaç saat yatakta kıvrandkm korkunç bir ağrı idi geçnlerde de oldm dr idrar yolu enf.şüpheledi allha şükür o çıkmadı niye böyle oluyrm bilmiyrm ayağa kalkacak bebeğime bakacak halim kalmıyrallhtan bugn eşim evde idi geçen gün yalnızdm bir de öyle ağlıyımki karın ağrısından kızım bana çok farklı bakıyr hehı hıhı dr gibi sesler çıkarıyr
ya biz ne ayakta duruyrz ne emekliyrz ne birşey kıızm yürüse biraz rahatlayacak inş.ama daha başlamadk bizim o geri gitmelerimiz gitti şimdi oturuyr bir hgamle yapıyr emeklemek veya yürümek için öyle kalıyr kalkamıyr
sennki de hala birdakka yalnız durmuyrmu beimki hala öyle allh onları bize bağışasn bizleri onlara biliyrsmun hala emziriyrm bazı sitelerde kadın hiç kesmiyr doğmdan sonra da veriyrmuş tandem nursingmi ne diyrlar bizde veriyrz allh pişmanlık vermsn

Merhaba Arkadaslar,

Memlekete iyice kar yagmis keyfini cikarim derim, kardan adam yapin, kartopu oynayin, ohhh ohhh.

Doktorunla konusup ona gore almani tavsiye ederim, bunun icin birsey vermedi mi yada onermedi mi?

Dualarimiz seninle, bol sanslar.

Kampa, umarim toparlamisindir.

Baharnaz, demir ilaci evet kabizliga davetiye cikariyor ve herhangi bir yere dokulurse de lekesi cikmiyor canim. Bizim bazi pijamalarimiz lekeli kaldi. Bir de demirden once ve sonra en az yarim saat gectikten sonra bebegin beslenmesi gerekiyor ki emilimi azaltmasin, tadi igrenc oldugu icin portakal suyu ile vermek oneriler arasinda... Ben kabizligi onlemek icin kurukayisiyi hasliyorum, ezip veriyorum, kuru erik de aldim ama henuz ona gecmedik.

Merye, gebeligin bayagi ilerlemis, hadi hayirlisi...

Deniz Bulut, ne guzel Denizgeldiyi ve minik Deniz'i ziyaret etmissin, selamini aldik tesekkur ederiz. Dr'un soylediklerini paylasacagin zamani merakla bekliyorum canim.

Alabama, ikizleriniz hayirli olsun canim, gule gule saglikla buyusunler, Mert ile cok guzel anlassinlar.

Altinyunus ve Limon Kabugu, sizin yazismalarinizi gorup "fis fis kayikciyi" ben de oynamaya basladim. Benim kizim zaten hareketli oyunlara bayiliyor. " Tel sarar'i da denedim, ellerime o kadar dikkatli bakiyor ki ama daha cozemedi!

Tayf, senin ikizler nasil canim? Allah bir avazda kurtarsin.

Cans, nasilsin? Bir sonraki kontrolunuz ne zaman canim?

Maiumut, bir kac gundur yazmamissin canim, nasilsin? Toana ile yine gorustunuz mu?

Rieuse, aldigin takviyeler gayet guzel, sana cokkk yarasin, bebislerine harika bir ortam olussun.

Sevgiler herkese...

canım çok teşekkür ederim...İnşallah sorunsuz saglıkla kucagıma da alabıırım ..Ameliyat şimdilik ertelendi ..Ama tiroıdlerim beni rahatsız etmeye devam ediyor ...İnşallah Allah'ın izniyle her şey yoluna gırecek ...

Canım çok teşekkürler... Aslında senin bu pozitifliğin sana güzel bir pozıtıf olarak geri donecek .. Ben emınım ...Cok sagol canımm

Denizbulut ne guzelbır haber getırdın .. Denızverdıyı ve kucuk melegı merak edıyordum ben de ... bır an once gelse de guzel hıkayelerıne devam etse .. senı ve Batu'yu opüyorummm

Merye çok teşekkürlerrr.. Temiz kalpli arkadaşım ... İnşallah sen de bebeklerini huzurla büyüteceksin...

Geçmişin tamamını okuyamadım ama okuyabildiğim kadarıyla yazayım.

Cannnsss, çokkk sevindimmm. Süper, süper, süper. Gelecek bebek, geliyor kardeşim, tiroid değeriydi, şuydu buydu demiyor. Söylemesi bebeği olana kolay gibi geliyor o savaşı sürdürürken ama her bebek zamanını bekliyor. Ne güzel, senin bebeğin de mükemmel bir değerle yola çıkmış. Keyifli yolculuğunuza başlamışsınız bile. Hayırlı olsun, sağlıkla kucakla. Hamilelik hem acayip gergin, hem de müthiş bir tecrübe, macera. Keyifle tamamına ersin inşallah arkadaşım. Çokkk sevindim. Seni ve eşini tebrik ediyorum. Bu yolda mücadele eden herkesin müjdesini tez zamanda almasını diliyorum aynı zamanda.

Lenova, tedavin hayırlı olsun. Sürecin sonu bebeğini müjdelesin inşallah.

Kampa, hoşgeldin. Tedavi sonucuna üzüldüm, umarım bebeğin sürpriz yapar kendi gelir, neden olmasın. Yakında senin de müjdeni buradan okumayı diliyorum.

Baharnaz, hem hoşgeldin hem geçmiş olsun diyeyim. Ameliyatın neydi, okuduğum yerlerde görmedim ama önemli birşey olmadığını umuyorum. Enes büyümüştür. Baktığım sayfalarda fotoğrafını göremedim.

Altınyunus, maşallah diyorum Umut'a.

Tayf umarım iyisinizdir, az kaldı hayırlısıyla.

Denizbulut, maşallah Batu'ya diyorum, çokkk güzel, maşallah. Kocaman adam gibi oturuyor, bakıyor. Çok hareketliymiş, amannnnnn, Allah hepinize güç kuvvet versin. Yok mu Batuş Bey'in yeni maceraları, yoksa okuyamadığım sayfalarda atladım mı? Merak ediyorum.

Zarpdeniz, çitlenbiğimi kocaman öp benim için. Maşallah ona. Fotoğrafına, kıyafetine hele hele o şorta bayıldımmm.

Alabama, bir maşallah da Mert Bey'e. Mert'le Rena ha gayret aynı zamanlarda oturmuşlar kuaför koltuğuna. Gerçi Rena'nın oturduğu koltuğa berber koltuğu diyelim, daha doğru. Saçları artık gözlerine giriyordu Rena'nın, hele banyoda çok komik oluyordu bu görüntü. Şimdi iki-üç santim arası kaldı saçları, bazen Ali diye sesleniyorum, artık ne anlıyorsa, gülüyor.

Süt işini sormuşsun, yanıtlarını almışsındır ama atlamayayım. Batu nasıl biberonu reddediyorsa, Rena da benden içmeyi reddediyor o yüzden tam bir örnek oluşturmaz ama. Rena erken uyuyan, erken uyanan bir bebek (haftaya bu konuya eğileceğim inşallah, hedef akşam 7). Akşam 5.30 civarı gece uykusuna yattığında, ara öğün sütünü yeni içmiş oluyor. 7:45 gibi ara öğün bir süt daha. Gece 10:45 gibi de son sütünü içiyor. Bu öğün 170-180 cc süt. Ben bu süte iki yemek kaşığı kadar Hipp'in pirinçli kaşık mamasını katıyorum, bugünlerde bu öğündeki süt miktarını biraz daha arttırmak niyetindeyim . Biliyorsun, bu kaşık mamaları anne sütüyle yapıldığında iki dakika içinde sulu zırtlak birşey olduğundan 3 numara biberonla çok rahat içiyor. Ondan sonra arada öğün yok, uyanmıyor da. Uyanış saati 5:10-5:30 arası, demir ve vitamin damlalarını veriyorum, yarım saat oyalanıyoruz, sabahın ilk gıdası 160 cc süte karıştırdığım bir yemek kaşığı yulaflı kaşık maması. 9-9:30 civarı da kahvaltısını yapıyor işte. Toplamda üç ara öğün, iki ana öğün şeklinde süt alıyor. Ben son damlasına kadar süt vermeye devam edeceğim diyorum. Açıkçası, günde beş ya da altı kere süt çek, buz aküsüyle dolaş, gittiğin her yerde buzdolabı olup olmadığını kontrol et, çok keyifli ve kolay değil ama aksatmadan süt vermeye gayret ediyorum. Hedefim en az bir sene daha devam etmek, az ya da çok ne kadar çıkarsa. Patricia Hogg diye bir hatun var, biliyorsundur muhakkak. Şu ünlü yatır-kaldır yöntemi ile uyku düzenlemesi ve bir çok konuda bebek bakımı konusunda destansı kitapları olan hatun, ben hamileyken kitabını edinip, başka kitaplara daldığımdan bebek bakımıyla ilgili, çok ihmal ettim bu kitabı. Diğer topiclerde övgüyle bahsedilen bir sürü metodu var, ben de artık okuyayım dedim ve başladım tuğla kalınlığındaki kitabı okumaya iki hafta kadar önce. Benim işime yaradı, hala okuyorum ve bir sürü güzel tüyo edindim. Bebeğin gece en geç 11'de beslenmesi gerektiği konusunda ısrarlı., o da 7. aya kadar. Gece 12 gibi gece öğünü verirseniz, uykusunu bölersiniz, derin uykuya dalmasını engellersiniz diye okuyunca, Rena'nın süt saatini 12'den erkene aldım ve gerçekten faydasını gördüm. Artık geceleri uyanmayan bir bebek oldu, gece son sütünü de uyanmadan içiyor. O uyuyor, ben alışkanlıkla hala uyanıyorum o ayrı Özünde şunu diyor, bebek gece hep aynı saatte uyanırsa bu alışkanlıktır, farklı saatlerde uyanıyorsa bu açlıktandır, ona göre de önerileri var.

7. aydan sonra gece sütünü kesmelisiniz diyor ya, ona henüz cesaret edemiyorum, izinli olduğum bir hafta gün içi öğünlerini arttırarak kademeli olarak gece öğününü azaltıp sonra da keseceğim, tavsiye ettiği gibi, yakında inşallah. Bebeğin memede uykuya dalması dahil pek çok konuda diyecekleri var. Ben vakitsizlikten bir türlü bitiremedim ama tavsiye ediyorum, keşke hamilelikte nasıl banyo yaptıracağım, nasıl şunu bunu yapacağım diye okurken, bu kitabı da okusaydım diyorum.

Limonkabuğu hoşgeldin. Çınar'ı ve seni çok merak edip, başka topiclerden bilgi aldık, sonra da başka topiclere yazdığını okudukça, oh iyiler deyip rahatladık. Ne güzel oyunlar oynanmaya başlamış bile, maşallah.

Toana'nın son haberlerini göremedim. İnşallah iyi haberler alırız.

Bizden de bahsedip kaçayım. Rena gayet iyi şükür. Henüz diş yok, acelemiz yok, bekliyoruz, diş gelmedi mızmızlığı geldi, sabrediyoruz Gelişimi iyi gidiyor şükür. Katı gıda geçişimizi sorunsuz tamamladık gibi duruyor, denemediği yemediği şey kalmadı gibi. Ben üç gündür grip ve haşat vaziyetteyim, evde köşe kapmaca oynuyorum resmen Rena'ya geçirmeyeyim diye. Gözümle görüyor ama acayip özlüyorum, kocaman öpüp sarılacağım gün yakın inşallah.

Herkese sevgiler.

Son düzenleme:
Bu arada ufak bir düzeltme. Bu yazara niye hep Patricia diyorum bilmiyorum ama adı Tracy . Hatta web sitesini bookmarklayayım da sık bakayım dedim az önce, meğerse yıllar önce vefat etmiş, üzüldüm. Kitabı online araştırmak isteyen olabilir, yazarın adını düzelteyim istedim.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 326991

Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.

cok tatlı maaşallahhh.. allah ona ve tum bebeklerımıze uzun ömürler versin .. Annemin bir sözü vardı :'' doğan büyüyor '' diye... ne kadar çok buyumus maaşallah...

Canım çok teşekkur ederim ..Guzel seyler duymak ınsanın moralını gercekten duzeltıyor.. İnşallah dedıgın gıbı olur ... Ben de tum arkadaşlarımız için dua edıyorum .. Kalplerdekı bır an once gercek olsun dıye ..

Merhaba arkadaşlar...

Herkese guzel ve umut dolu bır hafta dılıyorum .... Guzell dıleklerını ıleten tum arkadaşlara bır kez daha teşekkur edıyorum ...

Ben de çarsamba gunu 2. dr kontrolume gıdecegım allah kısmet ederse ... Ama cok korkuyorum . Bır şeyler ters gıderse diye .gögüs dolgunluguna fena takmış durumdayım. Sankı bugun daha esnek gıbıler .. Bunun dışında kanama veya lekelenme yok .. Ara sıra kasıklarıma keskın bır agrı gırıyor.İnşallah her şey yolundadır .Kendımı dınlersem daha kotu olacak sanırım. Herkesı sevgıyle sarıyorum

benim hiç böyle problemim olmamıştı o nedenle doğal ne işe yarar bilemiyorum. doktor estrofem kullan falan demedi mi?

doktor ile konuştuklarımızı altta yazarım. daha çok ben konuştum o dinledi. bebek ile görmek istedi ama tüm cumartesileri ve akşam randevuları dolu. bakalım ne olacak.

bunu bugün dhea konuştuğunu düşündüğüm bir arkadaşa sordum: inşallah hemen görür. umarım 3 taneden de fazla kaliteli yumurtan olur.

baharnaz biliyorsun demir damlasını süt ile vermemen gerekli. tek başına vermek için de tadı kötü. içerse meyve suyuna katıp biberonla verebilirsin. ben süt proteini içermeyen pregomin as mamasına katıp veriyordum. sonra tahlilde demir seviyesi iyi çıkınca damlayı bıraktık şükür. batu da kabızlık yapmadı. halen kabızlık sorunu yaşarsa elma verme. elma suyu iyiymiş ama. bir de armuda devam. tabii kutu kayısı suyuna da.

Eki Görüntüle 326991

Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.

çok toplamış, kilo almış. maşallah hastalanmadı da. büyük bir problem çıkmadı. bak neydi narin zayıf bünyeli olacak diyen dr amcasını utandıracak inşallah :)

selam herada. şu kaldır yatır denemesinde 20 dakika sonunda başarılı olamazsan ne oluyor? bebeği ağlaya ağlaya bırakıp gidiyor musun? yoksa başarana kadar aynen devam mı ediyorsun? benim işten gestapo bir arkadaşım 3 aylık bebeğinde denemiş. tabii başarılı da olmuş. ama 20 dakika sonunda yalnız bırakarak ve ağlatarak. ben bu şekline hele 1 yaş öncesine son derece karşıyım. hani o minik canlıları ağlatmayacaktık onlar her ağladığında sarılıp güven duygusu verecektik. bu ne şimdi? bir de bebeklerin 2-3 yaşına gelene kadar tam bir düzeni olamıyor. büyürken bazı ay diş sıkıntısı oluyor 10 kere uyanıyorlar. bazı gece gazları oluyor 4 kere kalkıyorlar. bazen sıcaktan veya soğuktan rahatsız olup uyuyamıyorlar. her bebek ve tepkileri de farklı farklı. tek anneler rahat edecek kesintisiz uyuyacak diye gece ağlatıp uyutmaya çalışmak aç bırakmak neden? seninki sabah çok erken kalkıyor hala. bu nedenle birkaç akşam uyanık tutmaya çalışıp sabah uyanmasını da biraz öteleyebilirsin. batu da 11 e 12 ye kadar uyumuyordu son dönem. geçen haftaya kadar gündüz uykularına hiç ellemeyen ben şimdi gündüz uykularını 1,5 saat ile sınırlamaya çalışıyorum. yoksa gece 11 de uykudan ölse bile zıplamaya devam ediyor. uyutma deneyimlerimde aylardır bırak bebeği yatağına yatırıp sakinleşmesini bekleyip odadan çıkmak batu yu salondan odasına alıp herhangibir yolla uyutmaya çalışmak başlı başına bir iş. şu an tv kapanıyor. salonun ışıkları kapanıyor. evde kim varsa ortadan kayboluyor. batu uyumam diye tepinirken kucakta dikey vaziyette (yatay duruma geçmiyor) sallayııp bak heryer karanlık herkes e-e tv e-e hala e-e nazi (bakıcı) e-e kedi e-e hadi biz de e-e diye iknaya çalışılıyor. yarım saat odaya sok çıkar salona götür getir derken yorgun düşüyor bir şekilde sallanmayı kabul edip uyuyor. genelde tabii. son derece büyük bir enerji patlamasıyla itiraz edip 1 saatin sonunda yeter be diye salona dönüp tüm ışıklar tv açılıp onun yıkılmasını beklediğimiz de oldu. eyfah dedim şimdi bizi denedi biz kaybettik hep böyle mi olacak ama hep bu derece kötü olmadı.
şu ara genelde gece hep aynı aaatlerde kalkıyor ama akşam da aynı saatlerde yatıyor. 10-11 arası uyuyor. 4-5 arası ender olarak 3 de uyanıyor. eğer 2-3 saat arayla ama içip 12 de uyuduysa hiç uyanmadan 10 a kadar uyuduğu da oldu. tabii hem tok olduğundan hem de çok yorulduğundan. bence eğer bebek gece uyanıp mama istiyorsa onu zorlamayalım. bir gün büyüyünce midesi de büyüyüp akşam yeter miktarda normal yemek yiyince ve gündüzleri oyunla çok yorulunca kalkmadan uyuyacak. o zamana kadar bizler güzel uykularımız bölünmesin diye bebeği açlığa mahkum etmeyelim. hele geceleri belli bir saatten sonra sadece emen bir bebekse sık uyanmaya devam edecektir. bence bu işler bebeğe göre çooook değişiyor. sabah kalkma ve gece yatma saatleriyle 12 aydan sonra belki biraz oynayabiliriz ama ben bundan ötesini beklemiyorum. hiç olmazsa 2 yaşına gelene kadar.

nurturia nın bebeği için yazdıkları aşağıda. benim deneyimlerim de kabaca en çok buna uyuyor :

tecrübesizlik başa bela önce onu söylemeliyim. bu yüzden oğlumu da kendimi de çok hırpalamışım ne yazık ki siz yapmayın. boşverin uyumazsa uyumasın.

tracy hogg (merhume) yaşasa idi kendisini soru yağmuruna tutacaktım. sanki akşama not verecekmiş gibi bende bir heves yapıyorum her yazılanı. bu arada bizim ki ağlıyor hatta cinnet geçiriyor ve sonunda kucakta uyuyordu. hatta kendimi kandırıyorum neyse en azından bu sefer 2 dakika erken uyudu diye. neyse ne yatırdım oldu ne kaldırdım oldu derken ki arada yatırmak yerine fırlatma girişimlerim de olacaktı ki birden 12 aylıkken yatırdım kakmak istemedi. ben de anlamadım. hala arada sapıtıyoruz ama küçük başarılarla mutlu olmaya alıştırdım kendimi.
aslında bir kitap okudum hayatım değişti demek istemezdim ama oldu marc weissbluth diye bir adamın uyku üzerine bir kitabı var. okuyanlarınız olmuştur. çok karışık bir kitap ama bana çok önemli bir ip ucu verdi. 6. aydan sonra 12. aya kadar bebekler 2 saat aralıklarla uyanık kalırlar ve bu aralık giderek açılır. aranın açıldığı günler anne bu çocuk niye uyumuyor diye cinnet geçirir ama saate bakıp aralığı ölçünce anlar ki aralar uzamış. (tabi bu benim yorumum)
evet rutin çok önemli ama uyku aralıklarını her 6 hatta 3 ayda bile değişiyor. hatta her çocuğa göre değişiyor. mesela Pamir 14 aylık nerdeyse ve iki uyku arasında 4-5 saat olmazsa istersen yatağa çivile uyutamıyorsun ama 4.5. saatte koy 5 dakika sonra uyumuş oluyor.
yani ben şu yöntemi uyguluyorum. uyandığı saate bakıyorum ve ona göre saat ekliyorum ve odasına götürüyorum. eskiden kasıyordum yok yatma rutini filan. artık hiç uğraşmıyorum hadi yataga diyorum itiraz ediyor! ama farketmez 5-10 dakika sonra uyuyor. tracy'de yazmış kitabında bence kitabın en altın cümlesidir. ilk 6 ayda bebeklerin 1 ssat 20 dakikada uykusu gelir. ( hakikaten pamir uykusu yokmuş gibi gözükürdü ama uyurdu) 6 aydan sonra 2 saate bir sonra (30 dakika filan esneme payları koyun tabi) sonra 3 saat ...vb. zaten zamanla tek uykuya iniyor.
hatta bunlar bir yaşından sonra tam 12 saat uyurlar filan yazıyorlar ama bence hikaye ya da bu çocuklarda sene de 1 tane üretiliyor. hala zombi gibi geziyorum tabi bizimki sabah 05:45'te arzı endam ediyor. herkes 2 yaşında düzelir diyor. inanmak istiyoruz kocamla ben. inanalım mı hakikaten bilemiyorum. sevgiler

göğüs dolgunluğuna ben de takmıştım hatırlarsan. şunu söyleyebilirim her günü aynı olmuyor. 2 gün çok dolgun sonra gevşek sonra tekrar dolgun. sanırım hormon dalgalanmasından ve uyma çabasından. ayrıca sabah daha yumuşak oluyordu akşamları daha sert. inşallah doktordan güzel haberlerle geleceksin.

pedagog bizim yemek olayımız için arkadaşların dediği aç bırak yerin doğru olmadığını söyledi. bebek açlıkla terbiye olmaz dedi. yani çorba içmiyorsa sütünü verme çorba içene kadar bekle doğru değil. zaten bu aylarda kafası basmıyor daha laftan anlamıyor. nasıl zorlayacaksın? yesin diye de ağzına zorla sıkarak vermek illa daha fazla yemeğe çalışmak da doğru değilmiş. bebekler bir süre sonra kendilerini kusturmayı öğrenip verdiklerini zorla çıkarabiliyorlarmış. yani vereceksin ama zorlamadan. devamlı denemeye devam. bizim durumumuz iştahsızlık değildi. o annelerin işi daha da zor. onlara ne denir bilmem. arkadaşlarımdan gördüğüm aç kalsın acıkınca yer doğru dedğil. bu bebekler de aç kaldıkça kalıyorlar. 3 gün vermesen yemiyorlar. kendini çok üzmeden ona da belli etmeden sevdiği şeyleri bulup deneyeceksin sanırım.
ağlayarak uyutma için ferber yöntemi için doğru değil dedi. benim dediğim gibi çaresizlikten uyuyorlar dedi. ben de öğrenilmiş çaresizlik diyorum o yönteme.

Deniz'cim, uzunca yazmışsın sağolasın. Bir dokun, bin ah işit gibi, biraz da agresifçe olmuş. Sorularına cevap vermeye çalışayım canım. Ben yatır-kaldır yöntemini hiç kullanmadım. Rena iki aylık olduğundan beri, önceleri başında ninni söylerek veya fısıltıyla konuşarak, kesinlikle sallama, odada dolaştırma gibi yardımlar olmadan, aralarda emzik (kayınvalidemi kırmamak için) kullanarak kendi başına - ve hiç ağlamadan-uyumayı öğrendi. Dolayısıyla kullanmadığım bir yöntemle ilgili iyi ya da kötü birşey diyemeyeceğim. Kullanmadığım için kitabın o bölümünü kah atlayarak kah tarayarak okudum ama arkadaşının bu işi pek de doğru yapmadığını söyleyebilirim. Bu yöntem yaklaşık 20 dakikalık bir yöntem, ancak bir saate kadar da sürermiş. Tracy Hogg bebeklerinin ağlarken asla yalnız bırakılmaması gerektiğinden yana. Her zamanki stillerde uyumaya yatırılmayacak bebeğin karşı çıkacağı, ağlayacağı aşikar. Yöntemin isminin kaldır olması, bebek agladığında kucağa alınmasını istediği için zaten, sakinleştiğinde de yatırın diyor. Arkadaşın 20 dakika sonra bebeğini bırakıp odadan çıkarak hata etmiş, süre sembolik olarak verilmiş çünkü hedef zaman değil, bebeğin yardımsız ve huzur içinde uykuya dalabilmesi. En fazla bir saate kadar sürer diyor, zamanla azalır diyor. Bebeğin ayı da önemli, bir yaşa kadar bebeklere kadar önerilen bir yöntem. Bildiğim bu kadar.

Bebeğin gece kesintisiz uyuması da -ilahi Deniz'cim, elbette anneler rahat etsin diye değil, bebek derin uykuya dalabilsin diye.

Şunu da açıkça söyleyeyim: Ben kimseye burada böyle şap söyle yap demiyorum, öneriyorum diyorum, en fazla kendi yaptığımı yazıyorum, o da çok nadiren. Artık bunu da yapmayacağım, belli oldu.

Neyse, sen ben bu yazarı önermedim farzet.

Haydi bana eyvallah. Herkese selam ve sevgi.

Son düzenleme:

agresifçe olmuşsa özür dilerim. sana yok bu yöntem yanlış demek istemedim. sadece bence her bebek farklı ve devemlı değişiyorlar. çok istisnai bebekğin yoksa bir yola sokman uzun zaman alıyor. zaten ağlatarak uyutma yöntemi de bu kadının değil faber mi neydi yukarıda yazmıştım başka bir adamınmış. ben arkadaşımın ağlatarak uyutma yöntemi için anneler rahat etsin diye demiştim. çok şey yazdım karıştı. yanlış anlama lütfen. sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…