selam
hayatkavuniçi tşkler
bende bu korku oldukça eline birşey ttuştururmuyum bilemiyorum ama deniycem
dişten dolayı dün gece çok huzursuzdu, ağladı alt dişleri sıkıntılı çıkmamıştı ama yan dişler zorluycak bizi
eline soğan ver diyorlar büyükler pırasa daha sert ya pırasamı versem acaba
diş için jel kullanan oldumu acaba deneyimli annelere soruyim?
Kampa'cım negatıf sonuca cok üzüldüm. üzülme demek çok anlamsız çünkü çok üzüldüğünü biliyorum. Ama unutma başımıza gelen her olayın vardır bir sebei Allah'tan hayırlısını istemek lazım. Pes etmek yok yola devam bende cok heyecanlıyım ve ne yalan dıyeyım cokta ümitli değilim buradakı tum arkadaslarım bana yazdıklarını uygulamaya ve pozıtıf dusunmeye calısıyorum. Kısmet artık canım kendıne ıyı bak Sevgiler
:)))
Bu karisik hikaye benim yasadiklarima benziyor biraz. Ilk hamileligimi isteyerek sonlandirdim, sonra cocuk istedik uzun sure olmadi. Tup denedik, aciklanamayan bir sebepten tutmadi. Evlilik cok kotu gitti ayrilmaya karar verdim fakat hamile oldugumu ogrendim, yine aldirdim ve hemen ayrildim. Fakat bu kez kendi kalbimi de cok kirdim. Cok uzun seneler ne evlilik ne de cocuk istedim, hayatimi yasadim, gezdim, calistim, cok mutlu oldum falan. Bir daha asla evlenmem derken, hayatin bana bir hediyesi olarak dusundugum super bir ask yasadim ve evlendim. Simdi bir cocugumuz olmasini herseyden cok istiyoruz ama ol-mu-yor! Bu surecte eskiyi sorgulamaya basladim tabi. Kendi istegimle bitirdigim hamileliklerin dusuncesi birden ortaya cikti, simdi yasadigim zorluklari kendim cagirmisim gibi hissettim uzun sure. Yaparken en mantikli is gibi gorunmustu, fakat insan bir seyi isteyip de alamayinca gecmisi tekrar tekrar desiyor galiba. Umarim bu kadar karisik hikayeden sonra, hayirli saglikli bir bebegimiz olur da, tum bunlar ani olarak kalir.üzüldüm. ben nacizane döllenebilecek yumurta olduğu sürece ve maddi imkanlar elverdiğince denemeni ve bir kez de memorial da denemeni öneririm. bizim yaştakilerin son durağı. labaratuarı ve ekibi çok iyi.
doktoru yazabilirsin. hatta yaz kimmiş merak ettim. ben hepsi doğru değil diyeceğim. 39 yaşında hamile kaldım. isteyerek aldırdım. 41 yaşında kötü bir dönemimde hamile kaldım istemeyerek aldırdım. 42 yaşında tüple hamile kaldım kalbi durdu aldırdım. 43 yaşında doğal hamile kaldım doğurdum. son 2 sene 41- 43 arası eşimle giderek artan stresli ötesi çok çok kötü günler geçirdim. artık herşeyden vazgeçiyorum ayrılıyorum dediğimde hamile olduğumu öğrendim. beynimde ve bedenimde 3. değil 5. dünya savaşı sürüyordu. hamileliğimde öyle geçti. bu çocuk nasıl sağlıkla doğdu inanamıyorum. yiyecek ekmeği varmış. ama diğer doktorların zor hastaları tedavide isteksiz olmalarını başarı oranlarını düşürme korkusuna bağlıyorum. bu konuda haklı. ben sana da en azından memorial a bir görüşmeye gitmeni öneririm. doktorları da labaratuarı da çok iyi. yumurtan var yaşın 40 değil. ben senden çok ümitliyim.
ben de yatayım. dua edin batu yarın 9 dan önce kalkmasın
Evet donasyon deneyen cok kisi oldugunu biliyorum. Ama dedigin gibi, yumurtamiz oldugu surece denemeliyiz. Benim cevremde donasyon deneyen ve bebekleri ile cok mutlu olan bir cift var gerci.Kampa senle ben birbirimize benziyoruzz ayni seyleri banada dediler donasyon isin kolayi bu adet oldugumuz surece birtanede olsa yumurtamiz oldugu surece sansimiz heran vardir.bunlari takma donasyona bende karsiyim esimde ama dr lara gore cok normal hele buralarda yurtdisinda bende yurtdisindayim sen nerdesin?bu arada izlarr nasilsinizz ben kahverengi akintima takmis durumdayim ama kesildi
Altinyunus hikayeni okudum, cok sabirlisin. Bilmiyorum benim o kadar gucum varmi. 18 deneme!!! Ama basaran iste boyle basariyor demekki.kampa, hoşgeldin arkadaşım.ne desek boş.yaşayan bilir anca.tonlarca ağırlık oturmuştur üstüne şimdi.olmadığına mı yanarsın,geçen zamana mı, umutlarına mı?dilerim bu ruh halinden çabucak sıyrılırsın.tam 18 başarısız tedaviden sonra (aşılamalar da dahil) mucizeme kavuştum.tüp bebekte 14 yıllık mücadelem diye başarı öyküm var.2 veya 3. sayfaya kaymıştır bi oku istersen.
bir de bütün arkadaşlara belki biliyorlardır bi üründen bahsedeceğim.ben siparişini verdim.genel vücut sağlığım için.ben de hipoglisemi var.eşimde sigarayı bırakacak faydası olacağı için sipariş ettim.tedavilerim sırasında da kullanmıştım.ürün arısütü ve polen.
"arıdünyası" diy bir yer.nette bilgiler var.infertilite de yapılmış ve kanıtlanmış çalışmalar var.başarıyı 3 kat arttırıyormuş.biraz yoğun bir kür.ilgilenen incelesin.
günaydın
hayatkavuniçi canlı günaydın, nasılsın?
2010 ekimde çok doğru hatırlıyorsun hamileydim canım, hafızana bittim :)
Herkese dua ediyorum bebişlerine kavuştursun Allahım diye.
Alabama Maşallah Maşallah Merte iyi alıştırmışsın caanım ya yeme konusuna, amannn Alabama tehlike yaratacak ne varsa kaldır sakla Allah korusun.
ben ne zaman taneli vermeye başlasam diyorum hep kaşıkla ezmek hep rondodan geçirmek istemiyorum.
Deniz bulut geçmiş olsun İnşallah bacağından daha rahat edersin. Batunun boyu ve kilosuna Maşallah. Yemeside düzene girer herşeyden yer İnşallah.
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun?
Akşamları hazır mama yerine muhallebiyi biraz zenginleştirip daha nasıl verebilirim acaba?
Selam kızlar,
Denizbulut sevgili akıl hocam dediğin çok doğruymuş.12.günümde bu sefer endo 7 mm idi.Doktorum çok beğenmedi ama ilaçlarla biraz daha kalınlaştırırız dedi.Halbuki bu benim için mucizeydi.Çünkü 26. günümde 5,4 tü.Neyse önümüzdeki adetimle ben de tüp bebek macerama başlıyorum.Dua edin bana da :)
Cans sevgili hemşerim tekrar çok tebrik ederim.Değerin gayet iyiymiş.İnşallah hep güzel katlanır sağlıkla devam eder hamileliğin.Güzel haberlerini bekliyoruz...
Zarpdenizcim larginini soramadım.Dediğim gibi doktorum oldukça soğuk biri.Sadece coraspirin ve folik asite devam dedi.Ama ben onun yanında multivitamin,omega 3 ve endoyu kalınlaştırdığına inandığım ephynal 300( E vitamini) almaya devam ediyorum.Çörek otu,bal,tarçın,arı sütü,polen,incir aklına ne geliyorsa artık hepsini düzenli olarak yemeye devam.Fıçı gibi oldum zaten :)
Alkancım tatil sana ilaç gibi gelecek emin ol.Ben de haziran ayında Strasbourg gezimizde hamile kalmıştım.Sonra kaybettim ama dilerim siz 3 kişi olarak dönersiniz tatilinizden.İyi eğlenceler diliyorum şimdiden...
Maiumut,Toana,akideciknane,lenova 2012 inşallah hepimize uğurlu gelecek.Umudumuzu keybetmemek dileğiyle hepinizi kocaman öpüyorum.Sevgiyle kalın...
selam
hayatkavuniçi tşkler
bende bu korku oldukça eline birşey ttuştururmuyum bilemiyorum ama deniycem
dişten dolayı dün gece çok huzursuzdu, ağladı alt dişleri sıkıntılı çıkmamıştı ama yan dişler zorluycak bizi
eline soğan ver diyorlar büyükler pırasa daha sert ya pırasamı versem acaba
diş için jel kullanan oldumu acaba deneyimli annelere soruyim?
canım D&R dan baktım..en ucuz orada gerçekten..siparişini en kısa zamanda vericem..buradan okuduğum kadarıyla da herkez memnun...
sevgili kampa,bu negatifler seni yıldırmasın..insan ilk 1-2 gün hayata küsüyor,isyan ediyor hatta bir daha asla denemiycem diyor ama sonrasında çocuk özlemi ağır basıyor ve kendini yeni bir tedavinin içinde buluyorsun..bende negatif sonuç aldığımda çok ağlardım,kimseyle konuşmaz telefonlara çıkmazdım..üzerimdeki melankoliyi atınca alışverişe giderdim yada saçımın rengini değiştirirdim,kendimi iyi hissedicek şeyler yapardım.....ben kendime 1-2 gün veriyordum sen beneden daha dirayetlisin tebrik ediyorum 1 saat üzülmek yeter,üzüntünü arkanda bırak ve önünde ki yeni tedaviye odaklan..burada çok başarı hikayesi var,onlardan biride niye sen olmayasın ...
amin meryecim,çok teşekkür ederim merak ettiğin için...
canım,fışfış kayıkçı diye bir çocuk şarkısı var bunu söylerken kızını karşına gelicek şekilde kucağına oturt,ellerinden tutup öne arkaya doğru sallanın..bir süre sonra sen şarkıyı söylemeye başlayınca kendi kendine sallanmaya başlıyor :)
umarım anlatabilmişimdir merye...
merhaba denizbulut,
çok teşekkür ederim güzel dilek ve temennilerin için..çınar hastanede yattığı 105 gün boyunca anne sütü aldı,çıkınca 1 ayda buzluktakilerle idare ettik..totalde 4.5 ay aldı aslında..çok sütüm yoktu ama yinede bizi idare edebilirdi..yaşadığım üzüntülerden,yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı sütüm kesildi..
seninde dediğin gibi inek sütü alerjisi olanların keçi sütünede alerjisi olabiliyor..bizde de böyle oldu..keçi sütünede alerjimiz var,kay sütten mayalıyordum yoğurdunu bolana burada yok ben kocaelinde yaşıyorum..inşallah sizinki gibi bizimde alerjimiz geçer,peynir ve yoğurt yiyememesi beni çok üzüyor...sizin alerjiniz kaçıncı ayda geçti?
bilgiler için teşekkür ederim
Lenova pozitif dusunmek ve guclu olmak icin herseyi yapmamiz lazim... Negatif sonuc almak ister istemez butun iyi enerjiyi bitiriyor, bir sekilde yenilenmemiz lazim. Ben kendimi spora ve okumaya veriyorum mesela. Ve arkadaslarimi davet ediyorum bol bol, insanlar bana iyi geliyor. Sana ne ve kim iyi enerji veriyor onu biraz dusun.
Bu karisik hikaye benim yasadiklarima benziyor biraz. Ilk hamileligimi isteyerek sonlandirdim, sonra cocuk istedik uzun sure olmadi. Tup denedik, aciklanamayan bir sebepten tutmadi. Evlilik cok kotu gitti ayrilmaya karar verdim fakat hamile oldugumu ogrendim, yine aldirdim ve hemen ayrildim. Fakat bu kez kendi kalbimi de cok kirdim. Cok uzun seneler ne evlilik ne de cocuk istedim, hayatimi yasadim, gezdim, calistim, cok mutlu oldum falan. Bir daha asla evlenmem derken, hayatin bana bir hediyesi olarak dusundugum super bir ask yasadim ve evlendim. Simdi bir cocugumuz olmasini herseyden cok istiyoruz ama ol-mu-yor! Bu surecte eskiyi sorgulamaya basladim tabi. Kendi istegimle bitirdigim hamileliklerin dusuncesi birden ortaya cikti, simdi yasadigim zorluklari kendim cagirmisim gibi hissettim uzun sure. Yaparken en mantikli is gibi gorunmustu, fakat insan bir seyi isteyip de alamayinca gecmisi tekrar tekrar desiyor galiba. Umarim bu kadar karisik hikayeden sonra, hayirli saglikli bir bebegimiz olur da, tum bunlar ani olarak kalir.
Evet donasyon deneyen cok kisi oldugunu biliyorum. Ama dedigin gibi, yumurtamiz oldugu surece denemeliyiz. Benim cevremde donasyon deneyen ve bebekleri ile cok mutlu olan bir cift var gerci.
Altinyunus hikayeni okudum, cok sabirlisin. Bilmiyorum benim o kadar gucum varmi. 18 deneme!!! Ama basaran iste boyle basariyor demekki.
Herkese iyi haftasonlari!
canım, allah bebeğini sana bağışlasın, uzun sağlıklı, mutlu bir ömrü olsun inşallah....
ilk bebeğin tedaviyle mi oldu, ve yanlış anlamadıysam, ikinciye hamilesin.....ne güzel,maaşallah...hayırlı doğumlar olsun.....
çok mu soru ssorduysam kusura bakma.....
Kampa, hem hosgeldin hem de cokkk gecmic olsun. Bugun disari cikip kafayi dagitma planlarini yap ama akabinde yeni tedavi icin neler yapabilirsin onlari da planla canim. Bir yumurta bir yumurta, ihtiyacimiz olan da o zaten. Ben Larginine isimli bir tablet kullandim, daha cok sey kullandim da bu en iyisi sanirim. Hem yumurta kalitesini guclendiriyor, hem endoya cok olumlu etkileri var tutunmaya yardimci oluyor, ben bu ilaca guveniyorum, istersen bir dr.una sor. Yapacagin sey yumurta kaliteni artirmak, hayit tohumunu ezip cayini icmek, cim tableti almak, beslenmene dikkat etmek, kan dolasimini hizlandiracak aktivitelerde bulunmak (akapunktur da dahil)....yani herseyi yap..Ben herseyi yaptim, cok sukur simdi 6 aylik bir kiizm var, Allah bu yola baskoyan herkesin kucagini bebislerle doldursun, pes etmek yok...
Deniz Bulut, Batu anlattigina gore acaip hareketli bir cocuk olacak, enerji bolll. Kendine bir zarar vermesin de, bir de daha iyi yesin gerisini bosver canim. 0-3 yas dr.u, ne dedi merak ettim.
Toana, bebisler seninle 9 ay kalsinlar, TR sana da yarasin.
Merye, gecmis olsun.
Alabama, sizin bakici bayagi iyiymis, sanslilardansin.
Baharnaz, iyi yapmissin canim, yoksa bu kilolarin kendi kendine gidecegi yok.
Cans, hayatkavunici, cayiniz kahveniz afiyet olsun, sohbetiniz bol olsun...
Akideciknane, ise baslamissin bile... Akintinin olmasi operasyondan sonra normal bence...
Tayf, umarim iyidir ve seker kontrol altindadir.
Maiumut, bizden de sana selam...
Lenova, tedavi gunun yaklasti sanirim...simdiden bol sanslar.
Cans'in arkasindan baska gebe haberleri takip etsin, 2012 herkese cok ugurlu gelsin.
kampa inşallah güzel haber alırsın diye dua etmiştim, canım bugün hatta dediğin gibi 1 saat kederlen fakat Zarpdenizde demiş ya sonraki tedavi için öncesi hazırlıklarınıda planlarsın
Deniz Bulut ankaradaki sürecim hep hastalıkla babamın ameilaytı benim ameliyat ve hastane işleriyle geçti canım ya net imkanıda yoktu,
Batuyu yazmışsın ya yazarken gözümde canlandı okurken yoruldum, Maşallah hareketlerine. Eneste hoplat zıplat ayakta dikilip kanepeye, vursun orta sehpaya vursun istiyor ( henüz ileri emeklemeyi beceremiyor) hırpalanmak istiyor sakinlikten sıkılıyor şiddeti seviyor :) biz anne baba olarak o kadar sakiniz ki yumuşak yumuşak dokunup seviyoruz :) dokun öğren kitapları çoğunuz edinmisiniz bende edineyim en kısa zamanda.
Bu arada sende bacağından operasyon geçirdin galiba geçmiş olsun biraz geçmişi okudum ama daha geçmişe gidemedim. Bakıcın kısa süreli gitmiş yine sana kolay gelsin
Merye geçmiş olsun nesi var kızının?
Hayatkavuniçi işe başlayalı baya oldu.Salı günü de evi taşıdık.Ferah büyük bir eve taşındık.Ev dikmen taraflarında.4 yıldır bahçelievlerdeydik. Dün taşınırken nasıl kötüydü hava bugünde dışarıda güneş var.Neyse eşyalarıma zarar ziyan gelmeden getirdik .Değişiklik iyi olur dedik.Bu ev uğurlu gelir inşallah.
İnşallah birgün tanışıp çay kahve içeriz.
Tedavimi soran arkadaslar, ben ilk denememi yurtdisinda yaptim (yurtdisinda yasiyorum), tahlil bile yapmadan baskasindan donor yumurta almami soyledi doktor. Bu yasta bosuna denemememi soyledi, deliriyordum. Kolaya kaciyorlar ve hemen baskasindan yumurta alimini oneriyorlar. Turkiye'de devam ettim ve 3 doktor degistirdim. Aslinda hepsinden cok memnun kaldim fakat protokol degistirmek istedim. Amerikan Hastanesinde Dr. Bulent Urman, Ankara Gen-Art Sertac Sen (Prof Kutluk Oktay'in hastasiydim) ve en son denemem de Prof. Faruk Buyru. Doktorlarimin hepsi cok iyiydi, onlara guveniyorum. Doktor tavsiyesi ile DHEA ve Glucophage kullaniyorum. Bitkisel pek bir sey kullanmadim, fakat forumdaki yazilari okuyup baslayacagim. Akapunkturdan hic hoslanmiyorum, denedim fakat vazgectim, rahatlatacagina stres verdi bana.
Kac defa daha denemeliyim bundan emin olamiyorum. Baskasinin yumurtasi fikri bana cok uzak geliyor gerci. Bakalim...
canım ben muhallebiyi süt ile yapıyorum. bence sen de 9. aydan itibaren süt ile yapabilirsin. doktorlar 12. aya kadar süt yok diyorlar ama o kadar sütten birşey olmaz artık. hem daha önce de yazmıştım sanırım, kuzey avrupa da isveç de mesela eve ziyarete gelen ebeler 6. aydan itibaren belirli ölçüde inek sütü vermeye başlıyorlarmış. bebek büyüdükçe de arttırıp tamamen inek sütüne geçiriyorlarmış. anne sütünü saymıyorum tabii. ben 2 çok büyük çay bardağı süte 2 çorba kaşığı dolu dolu pirinç unu koyuyorum.altı çok açık olmadan çevirerek pişiriyorum. kaynayınca altını kısıyorum çevirmeye devam. koyulaşınca 2 tatlı kaşığı şeker ve çok az tereyağı ekleyip karıştırıp 2 minik kaseye döküyorum. şekeri son olarak koyarsan pütürlü olmasını ve dibini tutmasını önlüyorsun. kaselere koyarken meyve püresi, rondodan çekilmiş pişmiş kuru kayısı, tarçın vs ekleyebilirsin.
tüp bebekte endoyu kalınlaştırıcı ilaç verip takip ettiklerinden başarılı olma şansın daha yüksek. içtiğin şeyler vücuda faydalı. inşallah bebeğe de faydası olacak.
baharnaz ben de öndeki dişleri çıkıp ısırıp koparttığından beri eline birşey vermekten korkar olmuştum. 12 ay civarı bu korkum geçti. yanında olduğun sürece birşey olmuyor. batu başta ekmeğin hepsini ağzına tıkıyordu. sen de parmağınla çıkartıyorsun. ayrıca tıpkı alabama nın dediği gibi boğazlarına kaçan birşeyi öksürüp çıkartıyorlar. ama senin hep tetikte olman gerekli. biz birgün taze soğan ayıklıyorduk. batu ıh ıh diye gösterdi tutturdu istedi. ben olmaz dedim ama bakıcı yer dedi bir soğanı yıkayıp yeşil yerlerini kesip (ço az bırakıp verdi). batu ısıra ısıra kemirdi yedi. bence yeşil yaprakları daha tehlikeli. nefesle içine çekerse boğazına falan yapışabilir. beyazını verebilirsin. istemezse yemez. bir de havuç sert ön dişlerle koparırsa tehlikeli diye korkuyordum ama inceltip verebilirsin. salatalık biraz daha iyi. dış kısmını kesip az daha yumuşak iç kısmını verebilirsin.
dr bize dişjeli verdi. ben inanmadığımdan vermedim. ama yazlıkta halam sürdürüyordu. faydası var mı anlamadım ben. yazlıkta geceleri saatte bir uyanıyordu. o ara çıkan 2-3 dişi yüzünden mi yatağını yadırgadı ondan mı bilemem. çok kötü geceleri olursa belki doktora sorup şurup verebilirsin. ben vermedim. inşallah azılarda da gerekmez.
canım sağlıkları yerinde olsun da varsın süt yoğurt yiyemesinler. inek sütü alerjisi genelde 1 yaş sonrası 3 yaşa kadar geçiyormuş. ben bizim alerjiden emin değilim ama batu da atopik dermatit vardı. 3-4 ay civarı çok arttıydı. bir de alerjisi var ve geceleri burnu tıkanıyordu ve son zamanlarında sıfır uyku ile sabahlar olmuştuk. gittiğimiz doktor pregomin as verince dermatit azaldı nefes alması uyuması düzeldi. bizde kan testinde süt alerjisi çıkmadı ama çıkmayadabiliyormuş. 9-10 ay civarı biraz yoğurt denedim. almadıysa biberona koydum. baktım kızarmıyor. sonra süt vs denedim az az baktım birşey olmuyor geçti dedim. inşallah sizin de çabuk geçer. 12. aya kadar önemli değil de sonrasında yemek çeşitlerinde kısıtlanıyorsun. ben 3 yaşına gelip hala alerjisi geçmemiş bebeklerin annelerinin özel kek pasta börek yapma sıkıntılarını okumuştum. alerjik bebeklerin başka besin alerjileri de çıkabiliyor. umarım sizin çıkmaz. sadece kabak-pirinç-patates ile beslenen, buğday, yumurta çeşitli sebze meyve alerjisi olan bebekler var. şükür buna da.
ben kendimi bu kürtajların cezasını çekiyorum diye suçlamıştım. benim gibi düşünen başkasını da biliyorum. ama hazır değilken nasıl yapacaktın? o an onu yaşaman gerekiyormuş. şu an düşünüyorum da gerçekten geç ama en doğru zamanda oldu batu. babasından ayrılıp tek büyüttüğüm halde. komik ama gerçekten bu ilişki içinde de en doğru zamandı. doktorların dediği gibi en azından hamile kalabiliyorsun. bu çok iyi. umarım bir sonraki denemeye kalmadan bebeğin kendi gelecektir.
Bugun yine doktora gittim. 11. gun rahim kalınlıgı 5 mm. Az dedi. Hafataya 8-9 mm olursa aşılama yaparız dedi. İlaca başlamak icin gec kaldım ama ben onceki tup denememden kalan estrofemi alayım mı diye dusunuyorum. Doğal olarak önereceginiz bir seyler var mı?
selam
Deniz Bulut, limon kabuğu ve Merye öneriler için teşekkür ederim.
Jeli dün aldım evde duruyor, şimdilik kullanmadım İnşallah kolay atlatırız dişleri
Dr Enesin rengi soluk bir sıkıntı varmı dedi yok dedim Ankaradaki tahlilde demir eksikliği alt sınırda idi Ferrum verdi şimdi bunu nasıl kullancam ya kabızlık ve karın ağrısı yaşamıştık ve o yüzden hiç demir damlasını kullanamamıştım. Ek gıdalarla bu durumu çözümleyemedik maalisef ( pekmez, et gibi)
Deniz Bulut denizverdinin selamını aldık saol canım, Maşallah diyelim onlarada.
Ya siz iyi vermişiniz soğan, salatalık ben hala cesaret edemiyorum.
Merye kızına geçmiş olsun, doğumuna kaçıncı haftadasın? demek senin süslüde geri gidiyor :) geri geri gidip koltuğun altına ayağı sıkışıverince bapğırıyor.
Kampa hayırlısı İnşallah annesini çok bekletmeden bebeğin gelicek.
Bugun yine doktora gittim. 11. gun rahim kalınlıgı 5 mm. Az dedi. Hafataya 8-9 mm olursa aşılama yaparız dedi. İlaca başlamak icin gec kaldım ama ben onceki tup denememden kalan estrofemi alayım mı diye dusunuyorum. Doğal olarak önereceginiz bir seyler var mı?
Allahın ıznıyle yarın ılk ıgnemı gobısımden vurarak baslayacagım. Dualarınızı eksık etmeyın doktorum bugun umarım 3 tane yumurta verırsın dedı:) ınsallah dedım ya ıgnelerle bırlıkte dhea alan oldumu hıc aranızda yoksa tedavı baslayınca bıraktınız mı ? dhea ve tedavı aynı anda devam mı bılen yazsın lutfen..
sevgıler
çok sevindim hayatım bu haber iyi geldi. maşallah. artık tüm süreçleri bekliyoruz daha sık gelir daha sık yazarsan mutlu olurum. ameliyatını olamaman bi sakınca yaratmayacak değil mi? artık sonra ya ertelendi sanırım.
.
Canım çok teşekkürler... Aslında senin bu pozitifliğin sana güzel bir pozıtıf olarak geri donecek .. Ben emınım ...Cok sagol canımmToana canımmm,bütün dualarım ve güzel duygularım seninle inan bana.Al da git yavrunu be canım...Allah yanında ve yardımcın olsun.Sevgiyle öpüyorum...
Cans seni heyecanla,umutla ve neşeyle takip ediyorum edicem.Ne güzel bebeğin tıpkı tayf gibi,evimcim gibi bizim aramızda büyüyecek,ondan güzel haberler alıp doğumuna günleri sayıp duracağız.Allah sana ve bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah...Evet bu tatil bana çok iyi gelecek.Sabırsızlıkla bekliyorum.İnşallah ordan bebekle değil de oraya bebekle gidiyor oluruz.Aminnnnnnnn diyeyim ne diim:))Kendine iyi bak sevgiler...
...
bugün deniz i ziyarete denizverdi ye gittim. herkese çok selamı var. deniz çok güzel sevimli bıcır bıcır bir kız. sağlıkla büyüsün annesine babasına hep mutluluk versin. cans sana ayrıca çok sevindiğini belirtmemi istedi. senin için dua ettiğini söyledi. herkese sevgilerini yolladı.
cans inş.herşey yolnda olcak dualarımdasn artık sağlkkla kazasız belasız daoğm yaparız inş..ben kızım dğduktan sonra hep acaba sadee kendimi mi düşünüyrm ıkızımn hiç kardeşi olmayacak çok ağladım kıızmn kardeşi olmasın çok istyrdm ama asla olmayacığını düşünyrdm ben doğm yaptm kendime geldim hemşire yanıma geldi size kan uyuşmazlık iğnesi yaptık dedi(eşimle aramızda kan uuyuşmazlığı var)bende dedimki neye yaptınız bnm bir daha hamile kalma şansm yokiki çok gereksiz bişey yapmışsıınz dedim kadına okadar emin yani bir daha hemile kalamıyacağmdan allhtan bana sormadan yapmışlar şimdi kordunmu bağlatsam diyrm allh ikisini de bağşlasın ama yeter inş.zaten yaşlıyım dokturm tüpten sonra kordn bağlatan ilk kadın sen olacaksin herhalde diyr
.
Allahın ıznıyle yarın ılk ıgnemı gobısımden vurarak baslayacagım. Dualarınızı eksık etmeyın doktorum bugun umarım 3 tane yumurta verırsın dedı:) ınsallah dedım ya ıgnelerle bırlıkte dhea alan oldumu hıc aranızda yoksa tedavı baslayınca bıraktınız mı ? dhea ve tedavı aynı anda devam mı bılen yazsın lutfen..
Hayırlsı olsun arkadaşım .. Her şeyin yolunda gitmesini butun kalbımle diliyorum.. Sevgıyle kal
sevgıler
Eki Görüntüle 326991
Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.
Canım çok teşekkur ederim ..Guzel seyler duymak ınsanın moralını gercekten duzeltıyor.. İnşallah dedıgın gıbı olur ... Ben de tum arkadaşlarımız için dua edıyorum .. Kalplerdekı bır an once gercek olsun dıye ..Geçmişin tamamını okuyamadım ama okuyabildiğim kadarıyla yazayım.
Cannnsss, çokkk sevindimmm. Süper, süper, süper. Gelecek bebek, geliyor kardeşim, tiroid değeriydi, şuydu buydu demiyor. Söylemesi bebeği olana kolay gibi geliyor o savaşı sürdürürken ama her bebek zamanını bekliyor. Ne güzel, senin bebeğin de mükemmel bir değerle yola çıkmış. Keyifli yolculuğunuza başlamışsınız bile. Hayırlı olsun, sağlıkla kucakla. Hamilelik hem acayip gergin, hem de müthiş bir tecrübe, macera. Keyifle tamamına ersin inşallah arkadaşım. Çokkk sevindim. Seni ve eşini tebrik ediyorum. Bu yolda mücadele eden herkesin müjdesini tez zamanda almasını diliyorum aynı zamanda.
Herkese sevgiler.
benim hiç böyle problemim olmamıştı o nedenle doğal ne işe yarar bilemiyorum. doktor estrofem kullan falan demedi mi?Bugun yine doktora gittim. 11. gun rahim kalınlıgı 5 mm. Az dedi. Hafataya 8-9 mm olursa aşılama yaparız dedi. İlaca başlamak icin gec kaldım ama ben onceki tup denememden kalan estrofemi alayım mı diye dusunuyorum. Doğal olarak önereceginiz bir seyler var mı?
amin canm alh razı olsn ben ilki tüp bebek ikincisi 4,5ay sonra kendi kendine geldi tüple bile çok zor demişlrdi benmki ilkinde tuttu allha şükür ben burda duyduğu herşeyi herşeyi yaptım ve kaplıcayı da ben gittim kadn hast.iyi gelen kaplıca dualar sabah uyanır uyanmaz dua ya başlıyrdm ve yemin ederim her dakka ağzımda dilimde dua vardı çok spor yaptım koşmaya başlamıştım taki transfere kadar ondan sonra tam tersi bir hayat başladı doğru dürüst iş yapmaz olmuştm ama şimdi bir sürü işyapmaaya mecburum bebişim var beşkilo kaldırmıyrdm korkudan allh nasip etsin
sğol canm erkek bebekler daha hareketli diyrlar bilmiyrm oğlmla kızımı kıyaslaynca öğrenecm inş.
valla bende eline ekmeği daha ikigün önce verdim dikkta ettim ağzına büyük lokma gelince eliyle çıkarıyrdu ama bir aralar daha üst dişleri görünürde yoktu ama sertleşmiştiler o ara havuç vermiştim o aralar havuç veriyrdm tehlikesiz diye küçük bir parça az daha facia ortaa çıkaracaktı bir havuç veriyrdm onuda ozamnda kesmştim aman çok dkkatli olmak lazim bizim dişler altılamş ama hiç ayağa kalkma teşebbüsü bile yok ama yürtmemi çok istyr ağlıyr yürütmek için bugün anladm ağlıyr yürütünce değme keyfine sevinç çığlkları atıyr çok neşelniyr bu aralar nedn çok ağladığnı da yeni öğrenmş oldm benimki seniki gibi geriye doğru gidiyrdu kafasının gerisine doğru allh onları bize bağşlasn inş.bizleri de onlara
kızm faranjit olmş ya niye oldu bilmiyr kaç gece 38 üstü iidi ateşi uyuyamıyrduk tüm gece şimdi iyiyiz inş.malaesef antibiyotik aldk pek taraftar olmasam da aman allh korusn drları dinleyecm dedim benm kızda çok ciddi yemek isteksizilği başladı
yeni ev yeni çehre hyırlı ve uğurlu gelir inş.
ben tam gen art karşısındaki anatoli da oldm tedavimi ama hiç unutmam içeri girer girmez daha dış kapıda içimden bir ses sen anne olacaksn dedi iki dakka geçmedi eşim burası ço doğru bir yer gibi geliyr bana dedi allh nsip etdsin isteyen herkese inş.
tamam bend e artık başlycam süte komşumn annesi nerden çıkarıyrlar ben bebekleri hep öyle büyütm deyip torununa veriyr valla bende bazen şu mama firmalari ile amerikan pediatrisleri ortak mı diye düşünmüyr değlim bizimkiler araştırma yapmıyrlarıki emin olalm amerika dakiler ne diyrsa bizimlkiler doğru olarak bakıyrlar malesf ntv de bir program izlemiştim çok dehşetti ozaman dan beri onların incelermelirne de güvenmiyr dünyayı gıda şirketleri yönetiyr sanki bunu düşünmeme rağmmen yine de vermedim kızıma süt bir ay sonra başlamayı düşünüyrdm yarın verecem inş.inş.içer
sen yemek le iligil birşeyler yazacaktı hani zorlamakta iyi değil yemeksizde olmaz demiştin sonra yazarm demiştin yazdn mı yoksa fark etmedim
o işlerden pek anlamam ama allh gönlücne gre versin inş. benm esas meselm erken menapoz demşlerdi yumurtalarımn kalitesi için kaç dr 45 yaşındaki kadınn yumurtsı seninkinden iyi dedi biliyrmusunz yani allh verecekse veriyr inş.sanada ve isteyen herkese nasip etsin valla bu duayı çok ediyrm ben okadar çok istedimki ve dua ettimki
cans inş.herşey yolnda olcak dualarımdasn artık sağlkkla kazasız belasız daoğm yaparız inş..ben kızım dğduktan sonra hep acaba sadee kendimi mi düşünüyrm ıkızımn hiç kardeşi olmayacak çok ağladım kıızmn kardeşi olmasın çok istyrdm ama asla olmayacığını düşünyrdm ben doğm yaptm kendime geldim hemşire yanıma geldi size kan uyuşmazlık iğnesi yaptık dedi(eşimle aramızda kan uuyuşmazlığı var)bende dedimki neye yaptınız bnm bir daha hamile kalma şansm yokiki çok gereksiz bişey yapmışsıınz dedim kadına okadar emin yani bir daha hemile kalamıyacağmdan allhtan bana sormadan yapmışlar şimdi kordunmu bağlatsam diyrm allh ikisini de bağşlasın ama yeter inş.zaten yaşlıyım dokturm tüpten sonra kordn bağlatan ilk kadın sen olacaksin herhalde diyr
denizbulut denizverdinin selamı başımızin üsütüne iyi yapmışsın nasl denizverdi çok neşeli biri mi yazlaından öyle gibi de
herkese iyi akşamlar dün dr kontrlm vardı herşey yolunda gözüküyr dedi eğer down varsa şidi kesin belli olurdu dedi içini çok rahat tut geyet sağlkli görünyr dedi inş.gayet sağlklı doğm yapacz tüm hamş arkadşlarla beraber
bu arada arkadaşmn kardeşi hemşire down diye bir sürü kadına düşük yapsınlar diye ilaçlar veriyrlmş odüşk yapan kadınları çoğunn bebeği sağlıklı imş dedi allh gönlümüzü incitmesin inş.
bunu bugün dhea konuştuğunu düşündüğüm bir arkadaşa sordum: inşallah hemen görür. umarım 3 taneden de fazla kaliteli yumurtan olur.Allahın ıznıyle yarın ılk ıgnemı gobısımden vurarak baslayacagım. Dualarınızı eksık etmeyın doktorum bugun umarım 3 tane yumurta verırsın dedı:) ınsallah dedım ya ıgnelerle bırlıkte dhea alan oldumu hıc aranızda yoksa tedavı baslayınca bıraktınız mı ? dhea ve tedavı aynı anda devam mı bılen yazsın lutfen..
sevgıler
selam
Deniz Bulut, limon kabuğu ve Merye öneriler için teşekkür ederim.
Jeli dün aldım evde duruyor, şimdilik kullanmadım İnşallah kolay atlatırız dişleri
Dr Enesin rengi soluk bir sıkıntı varmı dedi yok dedim Ankaradaki tahlilde demir eksikliği alt sınırda idi Ferrum verdi şimdi bunu nasıl kullancam ya kabızlık ve karın ağrısı yaşamıştık ve o yüzden hiç demir damlasını kullanamamıştım. Ek gıdalarla bu durumu çözümleyemedik maalisef ( pekmez, et gibi)
Deniz Bulut denizverdinin selamını aldık saol canım, Maşallah diyelim onlarada.
Ya siz iyi vermişiniz soğan, salatalık ben hala cesaret edemiyorum.
Merye kızına geçmiş olsun, doğumuna kaçıncı haftadasın? demek senin süslüde geri gidiyor :) geri geri gidip koltuğun altına ayağı sıkışıverince bapğırıyor.
Kampa hayırlısı İnşallah annesini çok bekletmeden bebeğin gelicek.
Eki Görüntüle 326991
Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.
Geçmişin tamamını okuyamadım ama okuyabildiğim kadarıyla yazayım.
Cannnsss, çokkk sevindimmm. Süper, süper, süper. Gelecek bebek, geliyor kardeşim, tiroid değeriydi, şuydu buydu demiyor. Söylemesi bebeği olana kolay gibi geliyor o savaşı sürdürürken ama her bebek zamanını bekliyor. Ne güzel, senin bebeğin de mükemmel bir değerle yola çıkmış. Keyifli yolculuğunuza başlamışsınız bile. Hayırlı olsun, sağlıkla kucakla. Hamilelik hem acayip gergin, hem de müthiş bir tecrübe, macera. Keyifle tamamına ersin inşallah arkadaşım. Çokkk sevindim. Seni ve eşini tebrik ediyorum. Bu yolda mücadele eden herkesin müjdesini tez zamanda almasını diliyorum aynı zamanda.
Lenova, tedavin hayırlı olsun. Sürecin sonu bebeğini müjdelesin inşallah.
Kampa, hoşgeldin. Tedavi sonucuna üzüldüm, umarım bebeğin sürpriz yapar kendi gelir, neden olmasın. Yakında senin de müjdeni buradan okumayı diliyorum.
Baharnaz, hem hoşgeldin hem geçmiş olsun diyeyim. Ameliyatın neydi, okuduğum yerlerde görmedim ama önemli birşey olmadığını umuyorum. Enes büyümüştür. Baktığım sayfalarda fotoğrafını göremedim.
Altınyunus, maşallah diyorum Umut'a.
Tayf umarım iyisinizdir, az kaldı hayırlısıyla.
Denizbulut, maşallah Batu'ya diyorum, çokkk güzel, maşallah. Kocaman adam gibi oturuyor, bakıyor. Çok hareketliymiş, amannnnnn, Allah hepinize güç kuvvet versin. Yok mu Batuş Bey'in yeni maceraları, yoksa okuyamadığım sayfalarda atladım mı? Merak ediyorum.
Zarpdeniz, çitlenbiğimi kocaman öp benim için. Maşallah ona. Fotoğrafına, kıyafetine hele hele o şorta bayıldımmm.
Alabama, bir maşallah da Mert Bey'e. Mert'le Rena ha gayret aynı zamanlarda oturmuşlar kuaför koltuğuna. Gerçi Rena'nın oturduğu koltuğa berber koltuğu diyelim, daha doğru. Saçları artık gözlerine giriyordu Rena'nın, hele banyoda çok komik oluyordu bu görüntü. Şimdi iki-üç santim arası kaldı saçları, bazen Ali diye sesleniyorum, artık ne anlıyorsa, gülüyor.
Süt işini sormuşsun, yanıtlarını almışsındır ama atlamayayım. Batu nasıl biberonu reddediyorsa, Rena da benden içmeyi reddediyor o yüzden tam bir örnek oluşturmaz ama. Rena erken uyuyan, erken uyanan bir bebek (haftaya bu konuya eğileceğim inşallah, hedef akşam 7). Akşam 5.30 civarı gece uykusuna yattığında, ara öğün sütünü yeni içmiş oluyor. 7:45 gibi ara öğün bir süt daha. Gece 10:45 gibi de son sütünü içiyor. Bu öğün 170-180 cc süt. Ben bu süte iki yemek kaşığı kadar Hipp'in pirinçli kaşık mamasını katıyorum, bugünlerde bu öğündeki süt miktarını biraz daha arttırmak niyetindeyim . Biliyorsun, bu kaşık mamaları anne sütüyle yapıldığında iki dakika içinde sulu zırtlak birşey olduğundan 3 numara biberonla çok rahat içiyor. Ondan sonra arada öğün yok, uyanmıyor da. Uyanış saati 5:10-5:30 arası, demir ve vitamin damlalarını veriyorum, yarım saat oyalanıyoruz, sabahın ilk gıdası 160 cc süte karıştırdığım bir yemek kaşığı yulaflı kaşık maması. 9-9:30 civarı da kahvaltısını yapıyor işte. Toplamda üç ara öğün, iki ana öğün şeklinde süt alıyor. Ben son damlasına kadar süt vermeye devam edeceğim diyorum. Açıkçası, günde beş ya da altı kere süt çek, buz aküsüyle dolaş, gittiğin her yerde buzdolabı olup olmadığını kontrol et, çok keyifli ve kolay değil ama aksatmadan süt vermeye gayret ediyorum. Hedefim en az bir sene daha devam etmek, az ya da çok ne kadar çıkarsa. Patricia Hogg diye bir hatun var, biliyorsundur muhakkak. Şu ünlü yatır-kaldır yöntemi ile uyku düzenlemesi ve bir çok konuda bebek bakımı konusunda destansı kitapları olan hatun, ben hamileyken kitabını edinip, başka kitaplara daldığımdan bebek bakımıyla ilgili, çok ihmal ettim bu kitabı. Diğer topiclerde övgüyle bahsedilen bir sürü metodu var, ben de artık okuyayım dedim ve başladım tuğla kalınlığındaki kitabı okumaya iki hafta kadar önce. Benim işime yaradı, hala okuyorum ve bir sürü güzel tüyo edindim. Bebeğin gece en geç 11'de beslenmesi gerektiği konusunda ısrarlı., o da 7. aya kadar. Gece 12 gibi gece öğünü verirseniz, uykusunu bölersiniz, derin uykuya dalmasını engellersiniz diye okuyunca, Rena'nın süt saatini 12'den erkene aldım ve gerçekten faydasını gördüm. Artık geceleri uyanmayan bir bebek oldu, gece son sütünü de uyanmadan içiyor. O uyuyor, ben alışkanlıkla hala uyanıyorum o ayrıÖzünde şunu diyor, bebek gece hep aynı saatte uyanırsa bu alışkanlıktır, farklı saatlerde uyanıyorsa bu açlıktandır, ona göre de önerileri var.
7. aydan sonra gece sütünü kesmelisiniz diyor ya, ona henüz cesaret edemiyorum, izinli olduğum bir hafta gün içi öğünlerini arttırarak kademeli olarak gece öğününü azaltıp sonra da keseceğim, tavsiye ettiği gibi, yakında inşallah. Bebeğin memede uykuya dalması dahil pek çok konuda diyecekleri var. Ben vakitsizlikten bir türlü bitiremedim ama tavsiye ediyorum, keşke hamilelikte nasıl banyo yaptıracağım, nasıl şunu bunu yapacağım diye okurken, bu kitabı da okusaydım diyorum.
Limonkabuğu hoşgeldin. Çınar'ı ve seni çok merak edip, başka topiclerden bilgi aldık, sonra da başka topiclere yazdığını okudukça, oh iyiler deyip rahatladık. Ne güzel oyunlar oynanmaya başlamış bile, maşallah.
Toana'nın son haberlerini göremedim. İnşallah iyi haberler alırız.
Bizden de bahsedip kaçayım. Rena gayet iyi şükür. Henüz diş yok, acelemiz yok, bekliyoruz, diş gelmedi mızmızlığı geldi, sabrediyoruzGelişimi iyi gidiyor şükür. Katı gıda geçişimizi sorunsuz tamamladık gibi duruyor, denemediği yemediği şey kalmadı gibi. Ben üç gündür grip ve haşat vaziyetteyim, evde köşe kapmaca oynuyorum resmen Rena'ya geçirmeyeyim diye. Gözümle görüyor ama acayip özlüyorum, kocaman öpüp sarılacağım gün yakın inşallah.
Herkese sevgiler.
Merhaba arkadaşlar...
Herkese guzel ve umut dolu bır hafta dılıyorum .... Guzell dıleklerını ıleten tum arkadaşlara bır kez daha teşekkur edıyorum ...
Ben de çarsamba gunu 2. dr kontrolume gıdecegım allah kısmet ederse ... Ama cok korkuyorum . Bır şeyler ters gıderse diye .gögüs dolgunluguna fena takmış durumdayım. Sankı bugun daha esnek gıbıler .. Bunun dışında kanama veya lekelenme yok .. Ara sıra kasıklarıma keskın bır agrı gırıyor.İnşallah her şey yolundadır .Kendımı dınlersem daha kotu olacak sanırım. Herkesı sevgıyle sarıyorum
Deniz'cim, uzunca yazmışsın sağolasın. Bir dokun, bin ah işit gibi, biraz da agresifçe olmuş. Sorularına cevap vermeye çalışayım canım. Ben yatır-kaldır yöntemini hiç kullanmadım. Rena iki aylık olduğundan beri, önceleri başında ninni söylerek veya fısıltıyla konuşarak, kesinlikle sallama, odada dolaştırma gibi yardımlar olmadan, aralarda emzik (kayınvalidemi kırmamak için) kullanarak kendi başına - ve hiç ağlamadan-uyumayı öğrendi. Dolayısıyla kullanmadığım bir yöntemle ilgili iyi ya da kötü birşey diyemeyeceğim. Kullanmadığım için kitabın o bölümünü kah atlayarak kah tarayarak okudum ama arkadaşının bu işi pek de doğru yapmadığını söyleyebilirim. Bu yöntem yaklaşık 20 dakikalık bir yöntem, ancak bir saate kadar da sürermiş. Tracy Hogg bebeklerinin ağlarken asla yalnız bırakılmaması gerektiğinden yana. Her zamanki stillerde uyumaya yatırılmayacak bebeğin karşı çıkacağı, ağlayacağı aşikar. Yöntemin isminin kaldır olması, bebek agladığında kucağa alınmasını istediği için zaten, sakinleştiğinde de yatırın diyor. Arkadaşın 20 dakika sonra bebeğini bırakıp odadan çıkarak hata etmiş, süre sembolik olarak verilmiş çünkü hedef zaman değil, bebeğin yardımsız ve huzur içinde uykuya dalabilmesi. En fazla bir saate kadar sürer diyor, zamanla azalır diyor. Bebeğin ayı da önemli, bir yaşa kadar bebeklere kadar önerilen bir yöntem. Bildiğim bu kadar.
Bebeğin gece kesintisiz uyuması da -ilahi Deniz'cim, elbette anneler rahat etsin diye değil, bebek derin uykuya dalabilsin diye.
Şunu da açıkça söyleyeyim: Ben kimseye burada böyle şap söyle yap demiyorum, öneriyorum diyorum, en fazla kendi yaptığımı yazıyorum, o da çok nadiren. Artık bunu da yapmayacağım, belli oldu.
Neyse, sen ben bu yazarı önermedim farzet.
Haydi bana eyvallah. Herkese selam ve sevgi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?