38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

çok sevindim hayatım bu haber iyi geldi. maşallah. artık tüm süreçleri bekliyoruz daha sık gelir daha sık yazarsan mutlu olurum. ameliyatını olamaman bi sakınca yaratmayacak değil mi? artık sonra ya ertelendi sanırım.

benimki akşam yemeğini büyük adam gibi bizle yiyor. biz ne yiyorsak allah ne verdiyse. ama çok çeşit değil tabi. çorbasını içiyor mesela ekmek içiyle. sonra artık et balık tavuk ne varsa biraz ondan varsa pilav makarna bayılıyo bi kaç kaşık. doyuruyor kendini. e yemekten sonra meyve veriyorum tam bir meyve delisi. babası mısır patlatıyo kestane kebap ne biliyim abur cubur değil ama eline kuru kaysı ver onu bile kemiriyo. ve yiyor yutuyor. ben eline herşeyi veriyorum yemese bile eliyle ağzıyla parçalara pirçik ayırıp yere atıyo oyalanıyo.ama eline veriyorum. zaten 6 aylıkken ben herşeyi tattırdım verdim ve tadına baktığı için büyük adam gibi yemeye iki üç ayda alıştı. bak hiçbir şekilde patates dahil meyve dahil püre halinde hiçbirşeyi ağzına koymuyor. ille taneli olacak. yemedikleri de var bezelye yemiyor mesela. çay içiyor şekersiz türk kahvesi ver onu bile içiyor. tabi ben vermiyorum bizimkilere salça oluyor kaşıkla yada bardakla dibinde bi yudum bırakıp veriyorum çünkü zırlıyo. çok sert şeyleri dişi olmadığı için yiyemiyor. ceviz sert az pişmiş kestane gibi. onları da ben parçalarsam yutabilecek ufaklıkta olursa yiyor. e yiyince doyuyor. emzirme ise aralarda hep var istiyor çünkü. ve sütüm de var günde 500 cc en az alıyor. akşam gelince, yatarken, gece yarısı 2 defa sabah kalkınca.gündüz de ben yokken sabah resmen kahvaltı tabağı peynir zeytin ekmek tahin pekmez veya bi kaşık reçel ki tatlı her gün yemiyebiliyor, yumurta sarısı akıını da veriyorum ama az bi alerji durumu var tam yumurta verince pişik oluyor. öğlen ne yemek varsa arada meyve ve mutlaka 200 cc evde mayalanmış yoğurt yeniyor. maşallah diyim. haa dün akşam ben yemekten önce süt verdim akşam yemedi az yedi. kabak tatlısı yapmıştım biraz ondan yedi meyve yemedi gündüz bi defa uyumuş bende uyuttum. çok tok olmadığı için gece 3 defa kalktı. sabah iki defa emzirdim kahvaltısını daha bi aç olduğu için daha iyi yedi. yemediği, az yediği de oluyor. ama yedikleri bizim yediklerimiz. tüm bunlara rağmen kilomuz geçen ay 10. kilo 500 gramdı yani çok şişman dolgun değil. doktorumuz olması gereken kilo dedi. yani 12 kilo olan bi bebeğimiz daha var mert den 20 gün sonra doğdu. ona 2 yaş kilosu demiş. yani kilosu fazla. yani ben mertin fiziğinden memnunum. önemli olan sağlıklı beslenmesi. şu an da sağlıklı besleniyor çok şükür. ama o sağlıklı beslencek diye ben pişiriyorum bakıcısı pişiriyo. kek yapılıyo kurabiye yapılıyo pazardan alınıp taşınıp getiriliyo zeytinyağlısı et tavuk suyuna çorbası derken pilavı makarnası sebzesi evde yapılan tatlısı derken olan bize oluyo tabi biz de yiyip kilo alıyoz nasıl vercem ben kilo bilmiyorum.

valla biliyosun bizim oğlan 1 hafta küvezde yoğun bakımda kaldı o dönem doktoruumuz mert çok hareketli bir çocuk olacak kablolarını şimdiden bu kadar çeken çocuk görmedim sürekli uyutmak zorunda kalıyoruz demişti. gerçekten öyle oldu. bizimkide bi dakka durmuyo. dün akşam kapalı balkonda yukarda duran tost makinası kaşla göz arasında fişinden çekip darma dağın yaptı. allahtan üstüne düşmedi. hedeflerine ulaşıyor. ayağını atıyor. yetişebildiği noktada tırmanıyor. koltuğün üstünden sırt dayadımızı yere tırmanıp ordan kaloriferin üstüne çıkıp ayakta durup pencerin sapına ulaştı. ama ilk koltuğa çıkmakta henüz başarılı değil. heryerden inebiliyor. yerde otururken ayağıma basıp sehpanın üstüne çıkıp ordan tv ye ulaşabiliyor. bulaşık makinası açıkken kapağın üstüne çıkıp olaya dahil olabiliyor. Batunu boyu kaç bu arada merak ettim? alış veriş merkezinde serbest bırakınca koşa koşa önüne gelen ilk büyük çocuk çetesinin içine dalıyor. kedi köpek kovalıyor. biz sehpayı tv ünitesinin önüne çektik. koltukların yerini değiştirip ortaya büyük bir alan açtık. camlı büfenin önüne 3 adet sandalye bariyer yaptık. ıvır kıvır eşyaları köşelere sıkıştırdık. büyük sehpanın üstüne iki tane battaniye serdik sarmaladık. odasındaki kalorifere de ben battaniye sardım. fiş kablo olabildiğince saklıyorum ama en hasta olduğu şey fiş ve kablolar. boşta olan fişelere o koruyucu zımpırtıdan taktık parmağını sokamasın diye. klozet kilitli. bu arada bir günle Mert de yay canım akrep değil. sizdeniz yani. şimdiki çocuklar çok akıllı. öğretirsen çocuk alıyor buna inan. ben olsaydım belki bu kadar öğretemezdim. ama kız öğretiyor. zürefa ne yapar kollarını yukarı kaldırıp elini zürefa gibi yapıp zürefa uzun boyuyla ağaçların en yukardaki en lezzetli yapraklarını yer diyor eliyle yaprak yiyormuş gibi gnam gnam yapıyor. soruyosun mert aynı şeyi yapıyor. aslan ne yapar kırroorr ses çıkarır işte ormanların kıralıdır mert o sesi çıkarıyor. balık ne yapar mert iki elini birleştirip balık yüzüşünü gösteriyor. ne biliyim bizim oğlanın odası safari hayvanlar var hepsini sor gösteriyor. kız bide bi sürü şarkı cizgi film karakteri herşeyi biliyo. kitabı bile anlatışı farklı. atın önündeki su kovasını gösterip at su içiyo nasıl içiyo mert hüüüp diye sses çıkarıyo biz hönk oluyoruz.yemek nasıl olmuş eliyle lezzetli işareti yapıyor. bunlar atladığımız işaretler sesler öğretiler bunların farkına varıp üstüne düşersek çocukalırımıza daha çok şey öğretebiliriz. nasıl ki yabancı dil konuşan bakıcıların baktığı çocuklar o dili konuşur hale geliyor işte doğru orantı. çocuk ne verirsen alır. üç çekmecenin alt çekmecesini açıp üstüne çıkıp diger çekmeceye tırmanmayı akıl ediyor mesela. tam anlamıyla koltuğa tırmanınca ben de yandım çünkü iki bölge var giremediği ikisine de girebilecek. kucağı hala seviyo kollarım çok kötü. olaya yukardan hakim olma isteği. zor yani arkadaşım o dönem hiçbir çocuk kolay değil. kuzenimin ki şimdi tam 23 aylık. daha dur dedi bana benimki 18 20 aylıkken alışveriş merkezinde istedğini yapmassak hamam böceği gibi ters dönüp yerde sırt üstü bağır çağır ağlıyordu diyip bana bunlar bişi değil dedi. hadi size kolay gelsiiiiiiiin.

Dun bir jinekologa gittim. Istanbulda cok bilinen bir doktormus. Arkadasim tuttu kolumdan goturdu. Burdan adın vermek dogru mu bilimiyorum. Bana soyle birsey soledi.

Hamilelik gec yaslarda kadın vucudu icin cok luks bir olaymıs. Bu yuzden en dogurgan donemimiz haric vucut butun sistemleri en uygun oldugu zamanda hamile kalırmıs. Psikoloji de burada devreye giriyormus. Vucudumuz ne kadar saglıklı olursa olsun korku, panik ve moral dusuklugu varsa beyin bunu dısardaki durumun 3.dunya savasından farksız, kıtlık, felaket gibi algılıyormus ve hamileligi engelliyormus. Bu yuzden herseyin normal oldugunu ve rahat olmamızın bu kadar onemli oldugunu anlattı. Arkasından psikolog bir arkadasım da cocuk olmazsa ne kadar cok uzulecegini dusunerek degil cocugun olursa ne kadar cok sevinecegini dusunerek olumlama yapmaya calısmamı tavsiye etti. Bunları moral bulmaya calisan arkadaslar icin yazdım.

son tup denememden sonra 2 ay gecti ve doktor bir suru yumurtan var dedi. İnanamadım. İlacların etkisinin surmesi diye buna diyorlar herhalde. Ama endometrium ince dedi. Belki de senin sorun bu dedi. Bu ay endo yeterli olmazsa gelecek ay adetin ilk gunu ilaçla kalınlaştırıp aşılama deyebiliriz dedi. Yada direk tup tedavisi dedi. Ama son gittigin yere gitme dedi. Ben ilgisizliklerinden sikayet edince de başarılarını dusurmemek icin seninle ugrasmak istemiyorlardır dedi.

Ben bu doktora guvendim. En azından benden hamile kalıp ona doguma gitmem dısında bir menfaati olmayan biri. Zaten bu niyetle gittim ona. Objektif olabilecegine inandıgım bir doktor diye.

kampa negatife üzüldüm malesef zamanı gelmemiş hiç kendini sınırlama dibe de vurabilirsin ağlayabilirsin pisikopata da sarabilirsin kimse bişi diyemez. savunma mekanizması çalıştırıp kendini kasma o süre kendi gelir kendi gider malesef insan söz ederek telkinle bunu yok edemiyor. evet toy dötüne tekmeyi nefatifin ama seni daha da hırslandırsın vazgeçme olmadı olmayacak yok olacak diye ısrar etmeye bu yolda yürümeye devam. olmazsa olmaz ben de vazgeçerim umrumda olmaz deme diyorsun diye demiyorum. ben diyordum. en son yok anasını satıyım sen gelme ben denicem gücüm olduğunca denicem dedim ne zaman geniş oluyorsun o zaman dayanamıyor geliyor.

Kampa senle ben birbirimize benziyoruzz ayni seyleri banada dediler donasyon isin kolayi bu adet oldugumuz surece birtanede olsa yumurtamiz oldugu surece sansimiz heran vardir.bunlari takma donasyona bende karsiyim esimde ama dr lara gore cok normal hele buralarda yurtdisinda bende yurtdisindayim sen nerdesin?bu arada izlarr nasilsinizz ben kahverengi akintima takmis durumdayim ama kesildi

Öncelikle seni ve yavrunu vermiş olduğunuz muhteşem mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.Allah bundan sonra hep güzel şeyler yaşatsın size.Benim hikayemi sormuşsun hemen özetliyeyim canımmm...Öyle şen şakrak dünyayı tıngırına takmış gezip tozup dururken ve de evlilik düşüncesini daha yirmili yaşların sonlarında kafadan çıkarıp atmışken 41 yaşımda adamın birine bir rastladım pir rastladım.Aşk bana bütün tabularımı yıktırdı kalktım evlendim.Önümüzdeki Haziranda 2 yılımız dolacak.E tabi aşık olmuşken bi de evlenmişken ne lazım ,bebek lazım dedik,dediler ve hala diyorlar.İlk 6.ayımızda aşılama bu yaz 2,5 ay arayla birisi temmuz diğeri ekim iki tüp denemesi.Yumurtalar çürükmüş cicim.Anlıycan iki seferde de cılk çıktılar:)))Ya boş çıkıyo ya döllenemiyo ya da abuk subuk dölleniyormuş.Transfer olayını tadamadık gitti bi türlü.Yaş 43'ün sonu.Eşim benden 16 ay erken gelmiş dünyaya ve onda hiç bir sorun yokmuşşş.Herkes,hatta burdaki arkadaşlar bile sigarama taktılar benim.Tamam biliyorum haksızlar ve bir gün ne kadar faydalı olduğunu biri çıkıp ıspatlıyacak ve herkesler çok utanacak ama olsun bırakalım bari dedik ve yılbaşı itibariyle ondan da vazgeçtik.Şimdi napıyorum hiç bi şey yapmadan bekliyorum.Öğretmenim ve yarı yıl tatilinde bi daha deneriz demiştim ani bir karrla vazgeçtim.İyi bir tatil yapıp gelip öyle başlamayı düşünüyorum.Zaten yaş olacak 44.Bir ay 2 ay artık çok önemi yok çünkü durum zaten vahiBunları okurken sakın gözünün önüne beni üzgün,yorgun,yaşı bir hatun olarak getirme e mi. mutlu aktif hatta hiper aktif ve de sooon derece çıtır getir:)))Hayat ne getirirse onu yaşarız.Ne fazla ne eksik.Allah neyi kime ne kadar vereceğini hesaplamıştırVerecekse verecek sevineceğiz.Yok eğer vermeyecekse de naapalım deyip yola devam.Hayat güzel.Yaşamaya değer.Evli,bekar,çoluklu çocuksuz.Önemli olan zevk almayı bilmek.Şu üç günlük dünyayı kendimize zindan etmemek.Neyse sen hikaye demişsin ben başlayınca roman yazarım huyum kurusun.Kendine ve yavruna iyi bak sevgiler...
Toana canımmm,bütün dualarım ve güzel duygularım seninle inan bana.Al da git yavrunu be canım...Allah yanında ve yardımcın olsun.Sevgiyle öpüyorum...

Kampa,öncelikle geçmiş olsun.Olmamış napalım.Olacakla öleceğe çare yok der benim anacım...Allah sana ve eşine sağlık versin.Ben hiç bi şey üretmiyorum düşüncesi iyi değil sevmedim.Kendini sakın aşağılama ve kimseye de bunu böyle söyleme canım.Bu sözüm hepimize en çok kendime aslında.Bazen aynı düşüncelere bende kapılacak gibi oluyor sonra silkinip kurtuluyorum.Kadın olmak sadece anne olmaktan geçmiyor bence.Olunca çoook güzel bir duygu olmalı ama olmayınca da bir eksiklik bir kusur değil bu.Bunu eğer biz böyle kabul etmezsek eksiklik olarak görürsek çevremizdekilerde öyle algılar aman haa derim ben.Umarım negatif sonucu alınca dediğin gibi çıkıp eğlenmiş hatta dağıtmısındır.Çukulatalar afiyet bal şeker olsun sevgiler...
Cans seni heyecanla,umutla ve neşeyle takip ediyorum edicem.Ne güzel bebeğin tıpkı tayf gibi,evimcim gibi bizim aramızda büyüyecek,ondan güzel haberler alıp doğumuna günleri sayıp duracağız.Allah sana ve bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah...Evet bu tatil bana çok iyi gelecek.Sabırsızlıkla bekliyorum.İnşallah ordan bebekle değil de oraya bebekle gidiyor oluruz.Aminnnnnnnn diyeyim ne diim:))Kendine iyi bak sevgiler...

on dört yıllık mücadelenin öyküsünü en kısa zamanda okuyacağım.Çünkü bu yazılar ışık oluyor,umut veriyor herkese.Arı sütü bal polene gelince hiç yemediysem en az 5 kavanoz bitirdim canım.Yumurtalara bi etkisi şimdilik olmadı ama benim incecik beden bu kadar koşturmaya belkide onun sayesinde dayanıyor.Buz gibi havada tarzan gibi dolaşıyor hiç hasta olmuyorum.Valla iyi hatırlattın.En sonuncusu biteli bir aydan fazla oldu gidip almak yemek lazım.Kendine iyi bak sevgiler...
Yorumuna bayıldım,beni ve herkesi çok güzel motive ediyorsun.Bence bu da bir yetenek aslında.Hep burda ol ve sakın bir yerlere gitme emi canım.Sevgiler...
Kızlar bizim memlekete hala kar mar yağmadı.Buzzz gibi soğuk.Kardan adam her kış olduğu gibi masal olacak sanki.Herşeyin hayırlısı.Hepinize iyi mutlu huzurlu geceler...

Bende burdayimm ya Allahaskina alkanim neden kramsarsin gelirse gelecekler gelmezlersede ne yapalim elden bisey gelmiyoo ben donasyon onerisi almis biri olarak yilmadim ama olmazsada kendimi uzmeyecegim baksana hayatta bir suru guzellikler var.ne yapalim bakariz menapoza girmedik evveallah girersekde son careyi deneriz herseyin bir caresi varr elbett.olumden baska optum sizii bu arada alkan msn atiyorum sana ozelden laflarizz sevgilerr

batu için sağol canım. darısı en kısa zamanda başına.altınyunus akupunktura izmir de gittiyse ona sorabilirsin. endometrium u ilaçlarla kalınlaştırabiliyorlar.

sağol canım. biliyorsun şu ara tam taklit ve tekrar zamanları. çok komik oluyorlar.

lenova ümitsiz olma. bak bundan önce en iyi denemen uzun protokol ile imiş. belki bu seferki de yavrunu getirir.

alkan senin neşeli ve akıcı anlatımına bitiyorum. iyi bir tatil geçirin ve alabamanın dediği gibi 3 kişi dönün.

merhaba senin haberlerini de çınar ın hastaneden çıktığını da temmuz annelerinden almıştık. zor günler atlattın. inşallah bundan sonrası çok güzel gelişir. çınar anne sütü almıyor herhalde. batu da da inek sütü alerjisi vardı. pregomin as kullandık biz. inek sütü alerjisi olanların büyük çoğunluğunda keçi sütüne de alerji olduğundan onu da denemedik. 6 aydan sonra keçi sütüyle yoğurt yapıp denedim ama o da hafif kızarttı vazgeçtim. şu an alerji geçti ama bizimki yoğurt yemiyor. migros ve büyük marketlerde kay sütüt ün keçi sütü var. onu denedinin mi? bir de bolana marka var ama galiba izmir de satılmıyor. Bolana | letiim Bilgileri | letiim Formu. inşallah çınar ın alerjisi de uzun sürmeden geçer.

5 yumurta harika. inşallah o da türkiye den bebeği ile dönenler kervanına katılacak.

malum batu ben canlı canlı günaydınına ancak şimdi batu yu uyutunca yazabiliyorum.

yatakta mıkırdanmak ne demek ben yeni yeni anlıyorum. batu sanırım iri ve hızlı büyüyen bir bebek olduğundan 1 yaşına kadar geceleri her uyandığında ama yetiştirene kadar ciyak ciyaktı. etinden et koparıyormuşsun gibi ağlıyordu. bakıcı hariç halam falan varsa bir kişi bebeğe bir kişi mama hazırlamaya koşuyordu. şimdi ancak mıkırdanarak uyanıyor.

canım ben de allah allah demek bebek için zor yani ilk kelimeler olarak allah allah diyordum ki halam batu allah allah diyor dedi. valla tam böyle oldu. bir baktım benim oğlan allah allah diye yarım yamalak söylenip koşturuyor. sanırım 2-3 gündür halam bizde ve batu nun yaptıklarına allah allah diyip duruyor ondan öğrendi.

geçmiş olsun kızına. batu yemediğinde tv açıp reklam bulmaya çalışıyoruz. akşam dizi saatlerinde tv açık oluyor. batu bakmıyor ama reklamları kaçırmıyor. reklamlar da çok
zararlıymış ama ne yapalım artık.

geçmiş olsn. operasyondan olabilir.

evet yaşıtları gibi oldukça hareketli. pedagog u da anlatırım.

şu an iyi olmana sevindim. lazerle varis ameliyatı oldum. şimdi iyiyim. o sizi değiştirir merak etme. nerede öyle sakin çocuk. keşke ben de çok sabırsızımdır. batu bana sabretmeyi öğretiyor bu yaştan sonra

üzüldüm. ben nacizane döllenebilecek yumurta olduğu sürece ve maddi imkanlar elverdiğince denemeni ve bir kez de memorial da denemeni öneririm. bizim yaştakilerin son durağı. labaratuarı ve ekibi çok iyi.

ay o lambayı kaldırın. yakında inan devirir. puftan masaya atlıyor ha. ay batu uslu kaldı. bir de koltuk iskemleye çıktığında bittin sen. boyu yaşına göre çok iyi. doktorlar ortalama 1 yaş boyu için 75 cm kilo için de 10 kg demişlerdi. bakma biz sırığız. 12 ayında 84 cmdi.

yemesine bitiyorum maşallah. bak maşallah dedim. batu çok çok iyi yediği bir günde sabah kaşık mamasının içine 1 yumurta sarısı ve az peynir karıştırıp yiyor. öğlen sebze çorbası üstüne muhallebi. meyveyi aralarda kemiriyor. tam 1 meyve bitirdiği söylenemez. akşam asla yemek yemiyor. mamasını içiyor. gece de öyle. bu en iyi günümüz. :84: batu nun boyu 86 cm kilosu 12 civarı. boy da kilo da 2 yaşa yakın. 1 yaş önden gidecak herhalde. mert in boyu ne kadar?
batu şu an sokakta ve alışveriş merkezinde yürürken dokunmamızı istemiyor. kucağa alsak tepiniyor. hamamböceği pozisyonu en sevmediğim pozisyon. umarım oraya kadar vardırmaz işi.

doktoru yazabilirsin. hatta yaz kimmiş merak ettim. ben hepsi doğru değil diyeceğim. 39 yaşında hamile kaldım. isteyerek aldırdım. 41 yaşında kötü bir dönemimde hamile kaldım istemeyerek aldırdım. 42 yaşında tüple hamile kaldım kalbi durdu aldırdım. 43 yaşında doğal hamile kaldım doğurdum. son 2 sene 41- 43 arası eşimle giderek artan stresli ötesi çok çok kötü günler geçirdim. artık herşeyden vazgeçiyorum ayrılıyorum dediğimde hamile olduğumu öğrendim. beynimde ve bedenimde 3. değil 5. dünya savaşı sürüyordu. hamileliğimde öyle geçti. bu çocuk nasıl sağlıkla doğdu inanamıyorum. yiyecek ekmeği varmış. ama diğer doktorların zor hastaları tedavide isteksiz olmalarını başarı oranlarını düşürme korkusuna bağlıyorum. bu konuda haklı. ben sana da en azından memorial a bir görüşmeye gitmeni öneririm. doktorları da labaratuarı da çok iyi. yumurtan var yaşın 40 değil. ben senden çok ümitliyim.

ben de yatayım. dua edin batu yarın 9 dan önce kalkmasın

Son düzenleme:
Kampa'cım negatıf sonuca cok üzüldüm. üzülme demek çok anlamsız çünkü çok üzüldüğünü biliyorum. Ama unutma başımıza gelen her olayın vardır bir sebei Allah'tan hayırlısını istemek lazım. Pes etmek yok yola devam bende cok heyecanlıyım ve ne yalan dıyeyım cokta ümitli değilim buradakı tum arkadaslarım bana yazdıklarını uygulamaya ve pozıtıf dusunmeye calısıyorum. Kısmet artık canım kendıne ıyı bak Sevgiler

TOPİĞİMİZİN tüm bayanları hepınızı sevıyorum ve hergun hepımız ıcın dua edıyorum. Allah bu yolda mucadele veren herkese , bızlere güç kuvvet versın kucaklarımız 2012 yılında bebişlerimiz ile dolsun inşallah:)))

ay o lambayı kaldırın. yakında inan devirir. puftan masaya atlıyor ha. ay batu uslu kaldı. bir de koltuk iskemleye çıktığında bittin sen. boyu yaşına göre çok iyi. doktorlar ortalama 1 yaş boyu için 75 cm kilo için de 10 kg demişlerdi. bakma biz sırığız. 12 ayında 84 cmdi.
ne koltuk ne iskemle deniz, her yere çıkıyor her yere.mama sandalyesinde arkamı döndüğüm an aşağıya atlamaya çalışıyor ya da puftan masaya uzanamayınca köprü kurup kollarından destek alarak kendini masaya atmaya çalışıyor.cinli dedim ya cinli

kilomuz geçen ay bir önce ki aya göre zayıflamıştı.9200 gr dı.ama umut herşeyi yiyior blendır olması şartıyla.dolma bierden tutta kerevize kadar.evet boyu iyi.skalanın ortasında diyor doktor erken doğmasına rağmen.aman boy kilo detay.akıl sağlıkları yerinde olsun tek.

günaydın

hayatkavuniçi canlı günaydın, nasılsın?
2010 ekimde çok doğru hatırlıyorsun hamileydim canım, hafızana bittim :)
Herkese dua ediyorum bebişlerine kavuştursun Allahım diye.

Alabama Maşallah Maşallah Merte iyi alıştırmışsın caanım ya yeme konusuna, amannn Alabama tehlike yaratacak ne varsa kaldır sakla Allah korusun.
ben ne zaman taneli vermeye başlasam diyorum hep kaşıkla ezmek hep rondodan geçirmek istemiyorum.

Deniz bulut geçmiş olsun İnşallah bacağından daha rahat edersin. Batunun boyu ve kilosuna Maşallah. Yemeside düzene girer herşeyden yer İnşallah.
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun?
Akşamları hazır mama yerine muhallebiyi biraz zenginleştirip daha nasıl verebilirim acaba?

iyiyim canım......doğurmaya çalışıyorum, öncelikle hamile kalayım da allahın izniyle....enesini çok çok öp benim için canım....

baharnazcım ben kızımın eline ekmek kabuğu verirdim, tabii kontrollü olarak...o ağzında çevire çevire yerdi onu...bi de haşlanmış tavuk falan, minicik veriyodum ağzına onu da diş etleriyle ezer ezer yerdi...ayranla beraber en çok sevdiği şeydi...sen de yavaş yavaş başlayabilirsin bence..ama dedğim gibi konrtollü hep..

Selam kızlar,
Denizbulut sevgili akıl hocam dediğin çok doğruymuş.12.günümde bu sefer endo 7 mm idi.Doktorum çok beğenmedi ama ilaçlarla biraz daha kalınlaştırırız dedi.Halbuki bu benim için mucizeydi.Çünkü 26. günümde 5,4 tü.Neyse önümüzdeki adetimle ben de tüp bebek macerama başlıyorum.Dua edin bana da :)
Cans sevgili hemşerim tekrar çok tebrik ederim.Değerin gayet iyiymiş.İnşallah hep güzel katlanır sağlıkla devam eder hamileliğin.Güzel haberlerini bekliyoruz...
Zarpdenizcim larginini soramadım.Dediğim gibi doktorum oldukça soğuk biri.Sadece coraspirin ve folik asite devam dedi.Ama ben onun yanında multivitamin,omega 3 ve endoyu kalınlaştırdığına inandığım ephynal 300( E vitamini) almaya devam ediyorum.Çörek otu,bal,tarçın,arı sütü,polen,incir aklına ne geliyorsa artık hepsini düzenli olarak yemeye devam.Fıçı gibi oldum zaten :)
Alkancım tatil sana ilaç gibi gelecek emin ol.Ben de haziran ayında Strasbourg gezimizde hamile kalmıştım.Sonra kaybettim ama dilerim siz 3 kişi olarak dönersiniz tatilinizden.İyi eğlenceler diliyorum şimdiden...
Maiumut,Toana,akideciknane,lenova 2012 inşallah hepimize uğurlu gelecek.Umudumuzu keybetmemek dileğiyle hepinizi kocaman öpüyorum.Sevgiyle kalın...

rieuse, doktorun kim merak ettim.sanırım İzmir'de di mi?

selam

hayatkavuniçi tşkler
bende bu korku oldukça eline birşey ttuştururmuyum bilemiyorum ama deniycem
dişten dolayı dün gece çok huzursuzdu, ağladı alt dişleri sıkıntılı çıkmamıştı ama yan dişler zorluycak bizi
eline soğan ver diyorlar büyükler pırasa daha sert ya pırasamı versem acaba

diş için jel kullanan oldumu acaba deneyimli annelere soruyim?

günaydın canım.....
pırasa ben hiç denemedim ama, soğangillerden acı gelir kemirir mi bilmem.....
diş jeli ben kullndım kısa süreli rahatlatıyor....bide, jel dişlikler var hani,
dolbta soğutup veriyosun,onlar da işe yarıyo.....bak unutmamışım bazı bilgileri.....
haa,bi de korkma ya, öyle öyle keyfini çıkaracak herşeyin,beni de annem alıştırmıştı,kızm ver bişey olmaz bişey olmaz diye diye....
çok keyif alıyorlar,kendi başlarına bşey yaptıkları için......
diş jeli bence işe yarıyor......

canım D&R dan baktım..en ucuz orada gerçekten..siparişini en kısa zamanda vericem..buradan okuduğum kadarıyla da herkez memnun...
sevgili kampa,bu negatifler seni yıldırmasın..insan ilk 1-2 gün hayata küsüyor,isyan ediyor hatta bir daha asla denemiycem diyor ama sonrasında çocuk özlemi ağır basıyor ve kendini yeni bir tedavinin içinde buluyorsun..bende negatif sonuç aldığımda çok ağlardım,kimseyle konuşmaz telefonlara çıkmazdım..üzerimdeki melankoliyi atınca alışverişe giderdim yada saçımın rengini değiştirirdim,kendimi iyi hissedicek şeyler yapardım.....ben kendime 1-2 gün veriyordum sen beneden daha dirayetlisin tebrik ediyorum 1 saat üzülmek yeter,üzüntünü arkanda bırak ve önünde ki yeni tedaviye odaklan..burada çok başarı hikayesi var,onlardan biride niye sen olmayasın ...
limonkabuğu evet seni gerçektn çok merak etmitm yazılarına bakıyrdm diğer topikteki yazılarına e allha şükür iysnz şimdi allh bebşlerimizi bize bizleri onlara bağişlsn amn
amin meryecim,çok teşekkür ederim merak ettiğin için...
allh sabr versn inş bir dahaki sefere

limnkabuğu fışfşkayıkçı nasl br oyum
canım,fışfış kayıkçı diye bir çocuk şarkısı var bunu söylerken kızını karşına gelicek şekilde kucağına oturt,ellerinden tutup öne arkaya doğru sallanın..bir süre sonra sen şarkıyı söylemeye başlayınca kendi kendine sallanmaya başlıyor :)
umarım anlatabilmişimdir merye...
merhaba denizbulut,
çok teşekkür ederim güzel dilek ve temennilerin için..çınar hastanede yattığı 105 gün boyunca anne sütü aldı,çıkınca 1 ayda buzluktakilerle idare ettik..totalde 4.5 ay aldı aslında..çok sütüm yoktu ama yinede bizi idare edebilirdi..yaşadığım üzüntülerden,yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı sütüm kesildi..
seninde dediğin gibi inek sütü alerjisi olanların keçi sütünede alerjisi olabiliyor..bizde de böyle oldu..keçi sütünede alerjimiz var,kay sütten mayalıyordum yoğurdunu bolana burada yok ben kocaelinde yaşıyorum..inşallah sizinki gibi bizimde alerjimiz geçer,peynir ve yoğurt yiyememesi beni çok üzüyor...sizin alerjiniz kaçıncı ayda geçti?
bilgiler için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…