İyi akşamlar arkadaşlar,
Tayfdan güzel haberler alabildiğimiz çok mutlu oldum.Ben de arayıp cevap alamayınca çok korkmuştum.Umarım sağlıkla kavuşur oğullarına.
Denizbulut Batunun yılbaşı fotoğrafı muhteşemdi.Acayip değişmiş siması.Delikanlı olmuş oğlun.Ne mutlu sana
Zarpdeniz cim Clarissaya bittim.O ne sevimlilik öyle ya .Allah nazarlardan korusun hep böyle gülsün inşallah
Baharnazcım sana da çok geçmiş olsun.Kendine çok iyi bak.
Ben de 2 gün önce rahim filmi çektirdim.Kendi doktorum hastanede değil de başka bir yerde çekti.Boşu boşuna korkmuşum,uykusuz kalmışım.Normal jinekolojik muayeneden hiçbir farkı yok bence.Sonuç iyi mi kötü mü bilemiyorum.Tüplerim açık bir sorun yok ama rahimim çok darmış.Zaten rahim duvarım da çok inceydi.Doktor düşüklerimin bu yüzden olabileceğini söyledi.Çarşamba günü hem yumurtalara bakacak hem de endometrium kalınlığını ölçecek.Umutlanmam için hiçbir şey söylemiyor.Çok takmıyorum onun bu duyarsızlığını ama ufacık bişey söylese yüreğimi ısıtsa ben de hayata daha sıkı tutunurdum
Akupunktura gitmeyi düşünüyorum.İzmirde bildiğim bir yer yok .Altınyunusta faydasını gördüğünü söylemişti.Umarım bende de işe yarar.
Maiumut,Toana,alkan umarım sizin tedavilerinizde her şey yolunda gider.Dualarım sizlerle...
Sağlıkla kalın...
batu için sağol canım. darısı en kısa zamanda başına.altınyunus akupunktura izmir de gittiyse ona sorabilirsin. endometrium u ilaçlarla kalınlaştırabiliyorlar.
günaydın arkadaşlar
yeni tedavide olanlar var,bekleme sürecinde olanlar var.2011 uğurlu geldi bu topiğe.dilerim bu yılda devamı gelir.
limonkabuğu, hoş geldin.demek çınar fışfış kayıkçıyı öğrendi ha?ayy ben umut'a öğretemiyorum bir türlü.....ne onu ne de tel sarar umut tel sararı....bön bön bakıyor kuzum bana....
umut artık bayağı adım atıyor.aslında 210 ocak'ta 1 yaşında olacak.ama bayağı yürüyor.anne, baba,dede,hadi,gel,hayır,allah allah,git diyor.anne nerde deyip duvarda ki resmime bakıyor.ben öksürünce taklit ediyor beni.her aşamaları çok güzel.bana hala şaka gibi geliyor.o uyudu mu ohh diyoruz eşimle.14 senelik rahatlıktan sonra bazen yoruluyoruz bu tempoda ama bu bize mutluluk veriyor.bu mutluluk hepinize nasip olsun.
rieuse, özelden yanıtladım bi bak istersen.
denizbulut, ne zamandır yazacağım unutuyorum.batu'nun halanın karşısına geçip öksürüp dalga geçmesine bittim ya.bacak kadar boylarıyla dalga geçiyorlar resmen.
akideciknane, geçmiş olsun.dilerim doğal yoldan gelir bebeğin.
herkese iyi haftalar.
sağol canım. biliyorsun şu ara tam taklit ve tekrar zamanları. çok komik oluyorlar.
TAYF'ın ıyı olmasına sevındım:)
akide saglıgına kavusman sevındırıcı kılo deme bana bende aldım basımı gıdıyorum..
bu haftasonu Pazar gunu uzun prtokol ıle tedavıye baslayacagım Lucrın 10 mg vuracagım. ama cok modum dusuk umutsuz umitsizim ıcımden nasılsa olmayacak bosuna olacak bu tedavıde dıyor bu duyguya kapılıncada acaba hıc baslamasam mı dıyorum. yanı karmakarısık duygular ıcındeyım.. ne yapacagımı kızla hıc bılmıyorum. Bu ıctıgım dhea hapı sıvılce akne yaptı yuzumde kendımı cok cırkın cok sısko ve mutsuz hıssedıyorum. Bu tedavıye basladıgımda eger husran ıle sonuclanırsa hersey cok yıkılacagım. nasıl toparlarım kendımı bılmıyorum cok korkuyorum ve hep negatıf seyler gelıyor aklıma dusunmemeye calısıyorum ama elımden degıl
hepınızı optum
lenova ümitsiz olma. bak bundan önce en iyi denemen uzun protokol ile imiş. belki bu seferki de yavrunu getirir.
Selam kızlar,güzel bir hafta diliyorum herkese...Zarpdeniz ve maiumut size canlı canlı merhaba...Topik hareketlenmiş az çok gelip gidenler var ne güzel.Limonkabuğu yavrunla olan ilişkin ne güzel çok şanslı bebek bu bebekler. Allah size bağışlasın sağlıkla büyüsün inşallah..Sen yazarken hatırladım.Benim yeğenimde gazetedeki bütün sarışın kadınları ben sanıp görürüp annesine gösterirmiş.Öyle bir durum oluşuyor kafalarında demekki.
Lenova cım kusura bakma ama sen bu işe tıpkı bvenim gibi bir sıfır yenik başlamış oluyorsun bu moralle.Ve eğer bu şekilde de gidersen çuvallarsın söyliim.Çünkü hatırlarsan bende de aynısı olmuştu.Görev gibi gittim.Her durumdan şikayet ettim hiç ümit etmedim ve olmadı.Öyleyse cicim ney miiiiişşşşşş?Morali yüksek tutmak şartmışşş.Öyle yap ,iste Allahtan verir.Hazinesi çok genişmiş,belki bize de düşer kim bilebilir?
Bana gelince valla kızlar aranızda en kartınız ve de en rahatınız benim galiba....Yarı yıl tatilinde bizimkiler bizden atraksiyon beklerlerken (deneyeceğiz bir daha dedik ama tarih söylemişmiydik hatırlamıyorum)Biz bu hafta sonu oturduk eşimle bi güzel tatil planı yaptık.Olurda vazgeçeriz diye kalkıp gidip bi güzel rezervasyonumuzu da yaptırdık.29 ocakta bir haftalığına doğğğğru orta avrupa turuna.Viyana-budapeşte-prag.İyi gelecek dinleneceğim.Belki daha iyi olur.O motivasyonla gelir gelmez tedavi.
Durum böyle...Hepinize güzel bir hafta diliyor anılarını zevkle dinlediğimiz o minik bebekleri öpüyorum.(Batu,Mert,Clarissa,Umut,Çınar,Denizve adını bilmediğim ya da hatırlamadığım bebişler.topik bebekleri bunlar.Aynı zamanda da çok özeller.Sabrın,emeğin ve iradenin ürünü meyveler.Bu yavruların ortak adı Armağan bence.Allah Hepsini Nazarlardan saklasın inşallah..)
alkan senin neşeli ve akıcı anlatımına bitiyorum. iyi bir tatil geçirin ve alabamanın dediği gibi 3 kişi dönün.
çok teşekkür ediyorum teyzesi...merakta bıraktığım için özür dilerim ama gerçekten çok kötü günler atlattım,psikolojimin düzelmesi aylar aldı diyebilirim...bazen bu kadar acıyı nasıl kaldırdığıma nasıl dayandığıma inanamıyorum...Rabbim sabrınıda veriyor bir şekilde..bugünlerimizi gösteren Rabbime binlerce kez şükürler olsun...zaman buldukça bizimle ilgili bilgiler yazıcam,tecrübelerinden faydalanacağım çok arkadaşlarım var burada,topic amacından çıkmamış olur umarım..
altınyunus,sana çok çok teşekkür ediyorum özelden de yanlız bırakmadın beni,bilgilerinden çok faydalandım..
çınar fışfış kayıkçıyı çabuk öğrendi ama aynı başarıyı anne cici diye yüzümü sevdirdiğimde gösteremiyor :) anne cici dediğimde kıkır kıkır gülüyor ama yüzüme elini dokunduramıyor,anlıyor ama yapamıyor henüz...tel sarar ne oluyor canım?kolay birşeyse onuda öğreteyim..duydum bu tel sararı ama nasıl oynandığını bilemiyorum...
Umut'a maşallah yürümeye başlamış,kelime hazneside bayağı genişmiş,insan nekadar duygulanıyordur değilmi canım?bana anne dediği gün baygınlık geçirebilirim heralde..bilinsizce ağlarken birkaç defa söyledi ama onu kabul etmiyorum :) şuan bizde baba demeyi öğreniyoruz,onuda 2 defa ağlarken bilinçsizce söyledi,sürekli baba dediğim için sanırım...ona verimli olabilmek için elimden geleni yapıyorum,senin bana söylediğin kitap ve oyuncaklardan da edinicem mutlaka,aklına gelen olursa yine yaz bana..ne öğretebilirim?nasıl öğretebilirim derdindeyim bu aralar...tabi onu çok sıkmadan...Çınar özgür ruhlu bir çocuk öyle sıkıntıya fazla gelemiyor annesi gibi:) altınyunus,çınarda duvarda ki bizim düğün resmimize çok bakıyor,ayy bide bakıp bakıp gülmüyor mu bazen bozuluyorum,oğlum çok mu komik görünüyoruz neden gülüyorsun diye bozuk atıyorum :))
Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin yavrularımıza,güzel yazılar yazsın...İsteyen herkezede bu duyguyu tattırsın en kısa zamanda,evlat tarif edilemez bir duyguymuş....
Zarp deniz çok teşekkür ederim merak ettiğiniz için,sanırım bir ara msj kutum dolmuştu o dönemlerde yazdığın için bana ulaşmadı..bende bana msj atan DenizVerdiye cevap yazmıştım ama onunda msj kutusu dolu olduğu için bir türlü gönderememiştim..bu vesileyle de bildirmiş olayım...
Çınar,sanada gülümserdi zarpdenizcim,sarışın olman kafi,çakma yada orjinal farketmiyor onun için :) kızın olmuş,maşallah canım çok sevindim..ismide çok güzelmiş...ikizlerden teki sizi bıraktığında buradaydım çok üzülmüştüm..Rabbim clarissa ela ya sağlıklı uzun ömür versin..
keçi sütünün pastörize olanını henüz bulamadım,araştırmaya devam ediyorum bakalım..yoğurt veremiyorum ama açığı keçi peyniri ile kapamaya çalışıyorum..eşim yakında müşterilerinden birinden keçi sütünü temin edebileceğini söyledi bakalım...
oğlum uyandı çorbasını hazırlamalıyım sonra yine yazmaya çalışıcam..öpüyorum herkezi
bu mesjın üzerine denk gelmek çok güzeldi..nasıl mutlu oldum senin adına bilemezsin..inşallah sağlıklı kucağına alırsın..
merhaba senin haberlerini de çınar ın hastaneden çıktığını da temmuz annelerinden almıştık. zor günler atlattın. inşallah bundan sonrası çok güzel gelişir. çınar anne sütü almıyor herhalde. batu da da inek sütü alerjisi vardı. pregomin as kullandık biz. inek sütü alerjisi olanların büyük çoğunluğunda keçi sütüne de alerji olduğundan onu da denemedik. 6 aydan sonra keçi sütüyle yoğurt yapıp denedim ama o da hafif kızarttı vazgeçtim. şu an alerji geçti ama bizimki yoğurt yemiyor. migros ve büyük marketlerde kay sütüt ün keçi sütü var. onu denedinin mi? bir de bolana marka var ama galiba izmir de satılmıyor.
Bolana | letiim Bilgileri | letiim Formu. inşallah çınar ın alerjisi de uzun sürmeden geçer.
canım bende çok çok tebrik ederim seni ve eşini.evet bu seferde anlaşıldı gerçekten her şeyin bir zamnı var.biz neler için palnlar yaparken rabbim bize neler hazırlar.çok şükür bu günlere yeni yıla çok güzel haberle başladık inşaAllah böyle devam eder.
tonanın yedi yumurtasından beşi döllenmiş.inşaAllah beşide beşinci güne gider ve güzel haberlerimiz devam eder.aslında yeni liste lazım ama kim düzenleyecek.tonadan sonra lenova var.sonra alkan ama alkan tatilden zaten üç kişi olarak dönücekk inşaAllahhhh.sonrada bennn.
kartopu seni de görüyorum canım sen ve oğlun iyisinizdir inşaAllahh.
baharcacım ben aralık ayında bir deneme yaptım,malsef negatif oldu.inşaAllah bu sefere.
alabama canım iyiyim olmak zorundayım.yoksa devam edemem.
5 yumurta harika. inşallah o da türkiye den bebeği ile dönenler kervanına katılacak.
O... topik kalabalık yine süperrrr...Maicim,Denizbulut,Love(seni tanımıyorum ama adın çok güzel:)) sizlere canlı canlı günaydın şekerler...
Sabah bizim şehir buz tutmuştu.En fecisi de arabaların camlarının donması.Herkeslerin elinde şişe şişe sular.Camlara dökülüp buz çözme operasyonu
((Buz değil kar istiyorum yağdırmıyo Allahım.Çocuklarımla "Kardan Adam Yapalım, Burnuna HavuçTakalım..." şarkısını söyleyip yapalım istiyorum.Gerçi duyum aldım eli kulağında bir kaç güne geliyormuş lapa lapa yağacakmış...
Maicim Allah söyletsin inşallah 3 kişi dönelim.Zorrrrrr be dostum ama umut etmekte güzel ...
Toana nın 7 yumurtyası olması ve 5 tanesinin döllenmesi süper bence.Bende 2 yumurta dan fazlasını görmek kısmet olmadı.Bence de toana bu işi başardı kızlar.Memlekete göbiş dolu dönecek inşallah.Allah onun ve hepimizin yardımcısı olsun.Herkese Sevgiler...
malum batu ben canlı canlı günaydınına ancak şimdi batu yu uyutunca yazabiliyorum.
Merhaba Arkadaslar,
Cans, okuduklarimdan seni bugun daha sakin algiliyorum, dr.sonucun umarim iyi gecer canim.
Toana'dan haberler guzel, sanirim esi operasyon gecirmedi degil mi Maiumut? Umarim bebislerle ulkeden ayrilir.
Alabama, biz geceleri 2-3 kez besleniyoruz, uyku arasinda! yaklasik 120cc filan iciyor. Aciktigi zamanlarda yatakta mikirdaniyor, hemen mamasini hazirliyorum, uykuyla karisik bir sekilde iciyor ve geri uykuya donuyor. Fakat bugun uyandi, daha dogrusu ben mikirdandigini buyuk ihtimalle duymadim ve ne mama icti ne de terkar uykuya dondu. Anahtar kelime uyanmadan bu isi halletmek diye dusunuyorum. Bir de Dr. Mindan'in ismini duydun mu? Bebeklerin-cocuklarin hasta olamalarini nasil asgariye indirgeriz diye calismalar yapmis ve gece beslenmesinin bebekte-cocukta, sik hastalanmalara, dis curuklugune, gunduzleri istahsizliga yol actigini soyluyor. Clarissa, gercekten gunduzleri cok istahli degil fakat gece beslememeyi su asamada cok dusunemiyorum sanirim tum geceyi ayakta geciririz ama bu konu hep aklimda olacak.
Alkan, kardan adam yapacaginiza cokkk heveslendim.
Rieuse, cok mucizlere tanik olduk, Allah'tan umit kesilmez. Bence de sen icindeki umudunu hic kaybetme canim.
Altinyunus, evet canim bu Cuma 6.ayimiz bitiyor cok sukur. Bu tel sarari biz de deneyelim bakalim...Ahhh keske bizim yaslar sabit kalsa dedigin gibi ne iyi olurdu. Umut sizi dinliyor ve geribildirimde bulunuyor, ne keyifli...
Baharnaz, sagligin simdi nasil? Ben diyete basladim, hedef en az 10 kg, bakalim ne kadari gidecek...
Sevgiler herkese...
yatakta mıkırdanmak ne demek ben yeni yeni anlıyorum. batu sanırım iri ve hızlı büyüyen bir bebek olduğundan 1 yaşına kadar geceleri her uyandığında ama yetiştirene kadar ciyak ciyaktı. etinden et koparıyormuşsun gibi ağlıyordu. bakıcı hariç halam falan varsa bir kişi bebeğe bir kişi mama hazırlamaya koşuyordu. şimdi ancak mıkırdanarak uyanıyor.
valla bakıcımız onu sallarken dua vs söylüyormuş sanırım ondan duydu sıpa
rica ederim ne demek?
bebek dokun öğren-oyun zamanı
bebek dokun öğren-neşeli sesler ve daha 2 kitabı var (uyku zamanı,hayvanlar)
ayrıca bebek dokun ve hisset-ilk kelimeler,hayvanlar, evcil hayvanlar,renkler ve şekiller.
onca kitap aldım en güzel bunlar.dış dokuları pürtüklü.bayılıyor umut bunlara.d&r da en ucuz.bunları mutlaka edin.onun dışında özenip bi dünya aldım ama bunlar ilgisini çekti.
canım ben de allah allah demek bebek için zor yani ilk kelimeler olarak allah allah diyordum ki halam batu allah allah diyor dedi. valla tam böyle oldu.
bir baktım benim oğlan allah allah diye yarım yamalak söylenip koşturuyor. sanırım 2-3 gündür halam bizde ve batu nun yaptıklarına allah allah diyip duruyor ondan öğrendi.
merhaba duana amin diyeym canm benim kız malesf hasta ona iğne verdi dr u iyi bakamıyrm herhalde kızıma şu bahsettiğin dr da iyişeyler söylemiş gibi sağolsn biberon farklı malasef bende veriyrm
seninde umudn hiç kaybolmasm canm öptüm clarissa yi allh bebişlrimizi korusn
amin canm inş.
sağol canm ya valla çok zorlanyrm benmi tembelim bilmiyrm herhalde çok gergin olyrm o da kızıma yansıyr sen nasılsn bacağın ne durumda tamamen normale döndün inş.batu yu çok öptüm onlara sarılmak harika bir duygu kızım artık bana bir yaslıyr başını yeni yeni yapmaya başladı bunu biz daha emeklemedik yürümedik ama kollarndan tutunca öyle zıplıyrki birde yürütmeye çalınca sevinçten uçuyr kızım babası eve gelince bırakmıyr onu kuçagıma alaym batuya tv izletiyr musun
benim tüp dr u hiç tavsiye etmemişti yumurta sayısını gereksiz yere artırıyr demişti biizm için bir olsn iyi yumurta olsn demişti ama umuttaki dr vermişti bende tp drum öyle deyince kestim
valla bıraksn çok iyi olr ay birde sabah uyanınca ağzının tadı yerine gelecek canm demek yurtdışı tatili güzel güzel gez deşarj ol inş.
bencede doğru söylüyrsn genç hasta istiyrlar_ istatistikleri için eşim öyle demşti_ benim ağzıma şıçtı orda bir dr o kadar kötü şeyler söyediki VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsin yanından ağlıyrk çıkmşştm allaha şükür şimdi ikincisine hamileyim bazen adama açacam sen bana böyle böyle söyledin bak böyle oldu diye ama neyse diyrm allah gönlüne göre versin
bend e ilk hamileliğim de 8 haftaık iken düşük yapmştm ve bend e malasef 6 ay hamle kalmamak için dr ları dinlemştim şimdi alper mumcu diye bi rdr ona gerek yok diyr benden bir yıl gençsin inş.allh bebşini sağlıkla verecek
geçmiş olsun kızına. batu yemediğinde tv açıp reklam bulmaya çalışıyoruz. akşam dizi saatlerinde tv açık oluyor. batu bakmıyor ama reklamları kaçırmıyor. reklamlar da çok
zararlıymış ama ne yapalım artık.
Sekerler nasilsiniz ben iyiyim bugun dikislerim alindi zaten dun isede basladimm ama iyiyim bugun kahvemsi sari bir akinti geldi ameliyat sonrasi olurmu ya da adet olucam 20 sinde ondan mi acaba?negatif sonuc alan arkadasimm uzulme lutfen uzumekle hic birsey inan olmuyor ben hayattan vazgecmisdim sadece Allaha dua ett inan rabbim duyuyor ben umitsiz bir vakaydim son imkansiz carem olmucak bende ameliyata gittim ve tuplerim acildi olmaz diye bisey yokk hersey olur yasda sorun degill gelicek bebislerimiz inanin bu sene gelicekk hepinizi opuyorum.bu arada bebisleri olan arkadaslarim o sirinleri benim icin lutfen bir koklayin.optumm sizii
geçmiş olsn. operasyondan olabilir.
Kampa, hem hosgeldin hem de cokkk gecmic olsun. Bugun disari cikip kafayi dagitma planlarini yap ama akabinde yeni tedavi icin neler yapabilirsin onlari da planla canim. Bir yumurta bir yumurta, ihtiyacimiz olan da o zaten. Ben Larginine isimli bir tablet kullandim, daha cok sey kullandim da bu en iyisi sanirim. Hem yumurta kalitesini guclendiriyor, hem endoya cok olumlu etkileri var tutunmaya yardimci oluyor, ben bu ilaca guveniyorum, istersen bir dr.una sor. Yapacagin sey yumurta kaliteni artirmak, hayit tohumunu ezip cayini icmek, cim tableti almak, beslenmene dikkat etmek, kan dolasimini hizlandiracak aktivitelerde bulunmak (akapunktur da dahil)....yani herseyi yap..Ben herseyi yaptim, cok sukur simdi 6 aylik bir kiizm var, Allah bu yola baskoyan herkesin kucagini bebislerle doldursun, pes etmek yok...
Deniz Bulut, Batu anlattigina gore acaip hareketli bir cocuk olacak, enerji bolll. Kendine bir zarar vermesin de, bir de daha iyi yesin gerisini bosver canim. 0-3 yas dr.u, ne dedi merak ettim.
Toana, bebisler seninle 9 ay kalsinlar, TR sana da yarasin.
Merye, gecmis olsun.
Alabama, sizin bakici bayagi iyiymis, sanslilardansin.
Baharnaz, iyi yapmissin canim, yoksa bu kilolarin kendi kendine gidecegi yok.
Cans, hayatkavunici, cayiniz kahveniz afiyet olsun, sohbetiniz bol olsun...
Akideciknane, ise baslamissin bile... Akintinin olmasi operasyondan sonra normal bence...
Tayf, umarim iyidir ve seker kontrol altindadir.
Maiumut, bizden de sana selam...
Lenova, tedavi gunun yaklasti sanirim...simdiden bol sanslar.
Cans'in arkasindan baska gebe haberleri takip etsin, 2012 herkese cok ugurlu gelsin.
evet yaşıtları gibi oldukça hareketli. pedagog u da anlatırım.
kampa inşallah güzel haber alırsın diye dua etmiştim, canım bugün hatta dediğin gibi 1 saat kederlen fakat Zarpdenizde demiş ya sonraki tedavi için öncesi hazırlıklarınıda planlarsın
Deniz Bulut ankaradaki sürecim hep hastalıkla babamın ameilaytı benim ameliyat ve hastane işleriyle geçti canım ya net imkanıda yoktu,
Batuyu yazmışsın ya yazarken gözümde canlandı okurken yoruldum, Maşallah hareketlerine. Eneste hoplat zıplat ayakta dikilip kanepeye, vursun orta sehpaya vursun istiyor ( henüz ileri emeklemeyi beceremiyor) hırpalanmak istiyor sakinlikten sıkılıyor şiddeti seviyor :) biz anne baba olarak o kadar sakiniz ki yumuşak yumuşak dokunup seviyoruz :) dokun öğren kitapları çoğunuz edinmisiniz bende edineyim en kısa zamanda.
Bu arada sende bacağından operasyon geçirdin galiba geçmiş olsun biraz geçmişi okudum ama daha geçmişe gidemedim. Bakıcın kısa süreli gitmiş yine sana kolay gelsin
Merye geçmiş olsun nesi var kızının?
şu an iyi olmana sevindim. lazerle varis ameliyatı oldum. şimdi iyiyim. o sizi değiştirir merak etme. nerede öyle sakin çocuk. keşke
ben de çok sabırsızımdır. batu bana sabretmeyi öğretiyor bu yaştan sonra
Tedavimi soran arkadaslar, ben ilk denememi yurtdisinda yaptim (yurtdisinda yasiyorum), tahlil bile yapmadan baskasindan donor yumurta almami soyledi doktor. Bu yasta bosuna denemememi soyledi, deliriyordum. Kolaya kaciyorlar ve hemen baskasindan yumurta alimini oneriyorlar. Turkiye'de devam ettim ve 3 doktor degistirdim. Aslinda hepsinden cok memnun kaldim fakat protokol degistirmek istedim. Amerikan Hastanesinde Dr. Bulent Urman, Ankara Gen-Art Sertac Sen (Prof Kutluk Oktay'in hastasiydim) ve en son denemem de Prof. Faruk Buyru. Doktorlarimin hepsi cok iyiydi, onlara guveniyorum. Doktor tavsiyesi ile DHEA ve Glucophage kullaniyorum. Bitkisel pek bir sey kullanmadim, fakat forumdaki yazilari okuyup baslayacagim. Akapunkturdan hic hoslanmiyorum, denedim fakat vazgectim, rahatlatacagina stres verdi bana.
Kac defa daha denemeliyim bundan emin olamiyorum. Baskasinin yumurtasi fikri bana cok uzak geliyor gerci. Bakalim...
üzüldüm. ben nacizane döllenebilecek yumurta olduğu sürece ve maddi imkanlar elverdiğince denemeni ve bir kez de memorial da denemeni öneririm. bizim yaştakilerin son durağı. labaratuarı ve ekibi çok iyi.
ayy Umut'u anlattın sanki bana deniz ya.....bebekliğinden beri hedefi olan lambaya bittim.bizimkinin de hedefinde öyle bi lamba var.altındaki etejerin çekmecesini çekip çekip kapatıyor.henüz lambayı üstüne devirmeyi başaramadı.geçen bi teşebbüs etmişti sehpayla abajuru amcam havada yakaladı.
Umut anormal hareketli bir çocuk.küvözde de öyleydi.ayaklarının olduğu yere 5 dk sonra kafası geliyordu.
alabama demiş ya boyu uzun mertin problem oluyor diye.bence farketmiyor.benimki prematüre olduğu için biraz ufak (gerçi gelişimi 3,5 kg doğanlarla gidiyor) ama heryere yetişiyor.ortalıkta kıvır kıvır saçla dolanan cinliler gibi.boyu da 78 cm daha.....
ama her yere yetiyor.pufların üstünden masalara atlıyor.merdivenlere asılıyor.adam geçen akşam yıkanma standında barfiks yapıyordu ya!resmen asılıp kollarıyla kendini yukarı çekiyordu.prematüreler geç yürür derlerdi bu resmen yürüyor.aslında 21 ocakta 1 yaşında olacak daha.aman sağlıklı olsunlarda napalım.
allah herkese bu yaramazlardan tez zamanda nasip etsin inşallah
ay o lambayı kaldırın. yakında inan devirir. puftan masaya atlıyor ha. ay batu uslu kaldı.
bir de koltuk iskemleye çıktığında bittin sen.
boyu yaşına göre çok iyi. doktorlar ortalama 1 yaş boyu için 75 cm kilo için de 10 kg demişlerdi. bakma biz sırığız. 12 ayında 84 cmdi.
çok sevindim hayatım bu haber iyi geldi. maşallah. artık tüm süreçleri bekliyoruz daha sık gelir daha sık yazarsan mutlu olurum. ameliyatını olamaman bi sakınca yaratmayacak değil mi? artık sonra ya ertelendi sanırım.
benimki akşam yemeğini büyük adam gibi bizle yiyor. biz ne yiyorsak allah ne verdiyse. ama çok çeşit değil tabi. çorbasını içiyor mesela ekmek içiyle. sonra artık et balık tavuk ne varsa biraz ondan varsa pilav makarna bayılıyo bi kaç kaşık. doyuruyor kendini. e yemekten sonra meyve veriyorum tam bir meyve delisi. babası mısır patlatıyo kestane kebap ne biliyim abur cubur değil ama eline kuru kaysı ver onu bile kemiriyo. ve yiyor yutuyor. ben eline herşeyi veriyorum yemese bile eliyle ağzıyla parçalara pirçik ayırıp yere atıyo oyalanıyo.ama eline veriyorum. zaten 6 aylıkken ben herşeyi tattırdım verdim ve tadına baktığı için büyük adam gibi yemeye iki üç ayda alıştı. bak hiçbir şekilde patates dahil meyve dahil püre halinde hiçbirşeyi ağzına koymuyor. ille taneli olacak. yemedikleri de var bezelye yemiyor mesela. çay içiyor şekersiz türk kahvesi ver onu bile içiyor. tabi ben vermiyorum bizimkilere salça oluyor kaşıkla yada bardakla dibinde bi yudum bırakıp veriyorum çünkü zırlıyo. çok sert şeyleri dişi olmadığı için yiyemiyor. ceviz sert az pişmiş kestane gibi. onları da ben parçalarsam yutabilecek ufaklıkta olursa yiyor. e yiyince doyuyor. emzirme ise aralarda hep var istiyor çünkü. ve sütüm de var günde 500 cc en az alıyor. akşam gelince, yatarken, gece yarısı 2 defa sabah kalkınca.gündüz de ben yokken sabah resmen kahvaltı tabağı peynir zeytin ekmek tahin pekmez veya bi kaşık reçel ki tatlı her gün yemiyebiliyor, yumurta sarısı akıını da veriyorum ama az bi alerji durumu var tam yumurta verince pişik oluyor. öğlen ne yemek varsa arada meyve ve mutlaka 200 cc evde mayalanmış yoğurt yeniyor. maşallah diyim. haa dün akşam ben yemekten önce süt verdim akşam yemedi az yedi. kabak tatlısı yapmıştım biraz ondan yedi meyve yemedi gündüz bi defa uyumuş bende uyuttum. çok tok olmadığı için gece 3 defa kalktı. sabah iki defa emzirdim kahvaltısını daha bi aç olduğu için daha iyi yedi. yemediği, az yediği de oluyor. ama yedikleri bizim yediklerimiz. tüm bunlara rağmen kilomuz geçen ay 10. kilo 500 gramdı yani çok şişman dolgun değil. doktorumuz olması gereken kilo dedi. yani 12 kilo olan bi bebeğimiz daha var mert den 20 gün sonra doğdu. ona 2 yaş kilosu demiş. yani kilosu fazla. yani ben mertin fiziğinden memnunum. önemli olan sağlıklı beslenmesi. şu an da sağlıklı besleniyor çok şükür. ama o sağlıklı beslencek diye ben pişiriyorum bakıcısı pişiriyo. kek yapılıyo kurabiye yapılıyo pazardan alınıp taşınıp getiriliyo zeytinyağlısı et tavuk suyuna çorbası derken pilavı makarnası sebzesi evde yapılan tatlısı derken olan bize oluyo tabi biz de yiyip kilo alıyoz nasıl vercem ben kilo bilmiyorum.
valla biliyosun bizim oğlan 1 hafta küvezde yoğun bakımda kaldı o dönem doktoruumuz mert çok hareketli bir çocuk olacak kablolarını şimdiden bu kadar çeken çocuk görmedim sürekli uyutmak zorunda kalıyoruz demişti. gerçekten öyle oldu. bizimkide bi dakka durmuyo. dün akşam kapalı balkonda yukarda duran tost makinası kaşla göz arasında fişinden çekip darma dağın yaptı. allahtan üstüne düşmedi. hedeflerine ulaşıyor. ayağını atıyor. yetişebildiği noktada tırmanıyor. koltuğün üstünden sırt dayadımızı yere tırmanıp ordan kaloriferin üstüne çıkıp ayakta durup pencerin sapına ulaştı. ama ilk koltuğa çıkmakta henüz başarılı değil. heryerden inebiliyor. yerde otururken ayağıma basıp sehpanın üstüne çıkıp ordan tv ye ulaşabiliyor. bulaşık makinası açıkken kapağın üstüne çıkıp olaya dahil olabiliyor. Batunu boyu kaç bu arada merak ettim? alış veriş merkezinde serbest bırakınca koşa koşa önüne gelen ilk büyük çocuk çetesinin içine dalıyor. kedi köpek kovalıyor. biz sehpayı tv ünitesinin önüne çektik. koltukların yerini değiştirip ortaya büyük bir alan açtık. camlı büfenin önüne 3 adet sandalye bariyer yaptık. ıvır kıvır eşyaları köşelere sıkıştırdık. büyük sehpanın üstüne iki tane battaniye serdik sarmaladık. odasındaki kalorifere de ben battaniye sardım. fiş kablo olabildiğince saklıyorum ama en hasta olduğu şey fiş ve kablolar. boşta olan fişelere o koruyucu zımpırtıdan taktık parmağını sokamasın diye. klozet kilitli. bu arada bir günle Mert de yay canım akrep değil. sizdeniz yani. şimdiki çocuklar çok akıllı. öğretirsen çocuk alıyor buna inan. ben olsaydım belki bu kadar öğretemezdim. ama kız öğretiyor. zürefa ne yapar kollarını yukarı kaldırıp elini zürefa gibi yapıp zürefa uzun boyuyla ağaçların en yukardaki en lezzetli yapraklarını yer diyor eliyle yaprak yiyormuş gibi gnam gnam yapıyor. soruyosun mert aynı şeyi yapıyor. aslan ne yapar kırroorr ses çıkarır işte ormanların kıralıdır mert o sesi çıkarıyor. balık ne yapar mert iki elini birleştirip balık yüzüşünü gösteriyor. ne biliyim bizim oğlanın odası safari hayvanlar var hepsini sor gösteriyor. kız bide bi sürü şarkı cizgi film karakteri herşeyi biliyo. kitabı bile anlatışı farklı. atın önündeki su kovasını gösterip at su içiyo nasıl içiyo mert hüüüp diye sses çıkarıyo biz hönk oluyoruz.yemek nasıl olmuş eliyle lezzetli işareti yapıyor. bunlar atladığımız işaretler sesler öğretiler bunların farkına varıp üstüne düşersek çocukalırımıza daha çok şey öğretebiliriz. nasıl ki yabancı dil konuşan bakıcıların baktığı çocuklar o dili konuşur hale geliyor işte doğru orantı. çocuk ne verirsen alır. üç çekmecenin alt çekmecesini açıp üstüne çıkıp diger çekmeceye tırmanmayı akıl ediyor mesela. tam anlamıyla koltuğa tırmanınca ben de yandım çünkü iki bölge var giremediği ikisine de girebilecek. kucağı hala seviyo kollarım çok kötü. olaya yukardan hakim olma isteği. zor yani arkadaşım o dönem hiçbir çocuk kolay değil. kuzenimin ki şimdi tam 23 aylık. daha dur dedi bana benimki 18 20 aylıkken alışveriş merkezinde istedğini yapmassak hamam böceği gibi ters dönüp yerde sırt üstü bağır çağır ağlıyordu diyip bana bunlar bişi değil dedi. hadi size kolay gelsiiiiiiiin.
yemesine bitiyorum maşallah. bak maşallah dedim. batu çok çok iyi yediği bir günde sabah kaşık mamasının içine 1 yumurta sarısı ve az peynir karıştırıp yiyor. öğlen sebze çorbası üstüne muhallebi. meyveyi aralarda kemiriyor. tam 1 meyve bitirdiği söylenemez. akşam asla yemek yemiyor. mamasını içiyor. gece de öyle. bu en iyi günümüz. :84: batu nun boyu 86 cm kilosu 12 civarı. boy da kilo da 2 yaşa yakın. 1 yaş önden gidecak herhalde. mert in boyu ne kadar?
batu şu an sokakta ve alışveriş merkezinde yürürken dokunmamızı istemiyor. kucağa alsak tepiniyor. hamamböceği pozisyonu en sevmediğim pozisyon. umarım oraya kadar vardırmaz işi.
Dun bir jinekologa gittim. Istanbulda cok bilinen bir doktormus. Arkadasim tuttu kolumdan goturdu. Burdan adın vermek dogru mu bilimiyorum. Bana soyle birsey soledi.
Hamilelik gec yaslarda kadın vucudu icin cok luks bir olaymıs. Bu yuzden en dogurgan donemimiz haric vucut butun sistemleri en uygun oldugu zamanda hamile kalırmıs. Psikoloji de burada devreye giriyormus. Vucudumuz ne kadar saglıklı olursa olsun korku, panik ve moral dusuklugu varsa beyin bunu dısardaki durumun 3.dunya savasından farksız, kıtlık, felaket gibi algılıyormus ve hamileligi engelliyormus. Bu yuzden herseyin normal oldugunu ve rahat olmamızın bu kadar onemli oldugunu anlattı. Arkasından psikolog bir arkadasım da cocuk olmazsa ne kadar cok uzulecegini dusunerek degil cocugun olursa ne kadar cok sevinecegini dusunerek olumlama yapmaya calısmamı tavsiye etti. Bunları moral bulmaya calisan arkadaslar icin yazdım.
son tup denememden sonra 2 ay gecti ve doktor bir suru yumurtan var dedi. İnanamadım. İlacların etkisinin surmesi diye buna diyorlar herhalde. Ama endometrium ince dedi. Belki de senin sorun bu dedi. Bu ay endo yeterli olmazsa gelecek ay adetin ilk gunu ilaçla kalınlaştırıp aşılama deyebiliriz dedi. Yada direk tup tedavisi dedi. Ama son gittigin yere gitme dedi. Ben ilgisizliklerinden sikayet edince de başarılarını dusurmemek icin seninle ugrasmak istemiyorlardır dedi.
Ben bu doktora guvendim. En azından benden hamile kalıp ona doguma gitmem dısında bir menfaati olmayan biri. Zaten bu niyetle gittim ona. Objektif olabilecegine inandıgım bir doktor diye.
doktoru yazabilirsin. hatta yaz kimmiş merak ettim. ben hepsi doğru değil diyeceğim. 39 yaşında hamile kaldım. isteyerek aldırdım. 41 yaşında kötü bir dönemimde hamile kaldım istemeyerek aldırdım. 42 yaşında tüple hamile kaldım kalbi durdu aldırdım. 43 yaşında doğal hamile kaldım doğurdum. son 2 sene 41- 43 arası eşimle giderek artan stresli ötesi çok çok kötü günler geçirdim. artık herşeyden vazgeçiyorum ayrılıyorum dediğimde hamile olduğumu öğrendim. beynimde ve bedenimde 3. değil 5. dünya savaşı sürüyordu. hamileliğimde öyle geçti. bu çocuk nasıl sağlıkla doğdu inanamıyorum. yiyecek ekmeği varmış. ama diğer doktorların zor hastaları tedavide isteksiz olmalarını başarı oranlarını düşürme korkusuna bağlıyorum. bu konuda haklı. ben sana da en azından memorial a bir görüşmeye gitmeni öneririm. doktorları da labaratuarı da çok iyi. yumurtan var yaşın 40 değil. ben senden çok ümitliyim.
ben de yatayım. dua edin batu yarın 9 dan önce kalkmasın