Akidecik çok iyi yoldasın.Ben sana inanıyorum.İnşallah güzel haberlerini en yakın zamanda kutlarız.Kizlar selam ben ignelere devamm bakalim ne olacak hurrecim sana sperm kalitesi arttirici vitaminin ismni vereyimm proxeed turkiyede var 100 tl civarii opuldunuzzzzzzz
Kardelen,sen bize göre biraz daha şanslısın.Neden dersen Allah bağışlasın oğlunu,onun varlığı seni bu ikinci arayışta biraz daha stresten uzak tutuyor olacak ve az stres başarıyı getirecektir.İnşallah oğluna bir kardeş gelir.Bol şanslr dilerim.Yolun açık olsun inşallah...Merhaba
yaş ileri olunca ilgilenmiyorlar maalesef çünkü başarı oranlarını düşürüyoruz o doktorların aldırmayın çok kafanıza takmayın ama boşta vermeyin. ben 5 sene uğraştım olmadı tüp bebek dedilertedaviler çok yormuştu beni herşryi bıraktm kafamdan attım olmazsa olmaz dedim iki ay sonra kendiliğinden hamile kaldım 14 yaşında oğlum var yaşım 46 şimdi tekrar istedim bir kaç doktora gittim dışarıdan yumurta nakli dede-iler kabul etmedim bir kaç bir şey deneyeceğim bitkisel ve takviye yumurta geliştirici gibi şeyler olursa artık sizde umudunuzu yitirmeyin nişantaşında dr Numan Bayazıt var çok iyi doktor ben araştırdım referansları güzel onunla beraber olan dr sami cengize gittim yumurta geliştirici ilaç verdi aynı yerde olduklarını bilmiyordum iki doktorun numan beye gitsm beni görür ayıp olur diye gidemiyorum siz araştırın tavsiye ederm. inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Korkuyu morkuyu bir kenara bırak ve uğraş derim ben.Henüz 40 olmamışsın.Daha deneme yapmak için ayların ve yılların var.Allah yardımcın olsun.Konuyu acan arkadasa tsk ederim. ilk gordugumda Allah yardimcilari olsun yas ilerledikce hersey zorlasiyor diye dusunmustum.
Yasin 38 ustu olunca konu hep ilgimi cekiyor/ Kizlar senelerce bir bebisim olsun diye ugrasanlardaniminsallah olur diye yasiyorum
... Onceki senelere gore tabii umit azaliyor daha cok korku belki kabullenmek gerekir dusuncesi fazla...
Kizlar konu 2008 acilmistir bu sene icerisinde 2-den fazla tup bebek ve asilama yapilmis 38 yas ustu 7-10 seneden fazla ugrasarak ve BEBISLERI OLAN arkadaslar var mi?
2-tup bebekten sonra 3-cisine girmeye cesaret yok... Yas 39... evliligin ilk seneleri onem vermemistik dr giriyorduk hersey normaldi olur diyorduk ama 2002 beri ugrasiyoruz malesef hep yikiliyorum.. olumsuz sonuclardan sonra dusunmek istemiyorsun yada korku fazla mi artik ne dusunecegimi de bilmiyorum. Dengesiz insan gibi o diyorsun bu diyorsun kararsiz oluyormussun?
Bu yolda ugrasan arkadaslar ALLAHIM dualarimizi kabul etsin! Hepimize Allahim yardimci olsun!
O kıvırcığa Allah uzun ve güzel bir ömür versin inşallah...Arı sütü bal poleni yaklaşık 3 ay sürekli yedim.Şimdi 1 kavonoz dolapta duruyor.Ara sıra gözgöze geliyoruz ki ben genelde bakışmamaya çalışıyorum vijdan yapmamak için.Ama aslında başlamam lazım biliyorum...bu kıvırcıktan allah sana da nasip etsin arkadaşım çifter çifter:))
ben daha önce yazdım buraya.ben de aldım kullanıyorum eşimle beraber.genel vücut sağlığı için menapozu geciktirmek için.benim fsh da 16 ları görmüştü bi ara.arıdünyası yaz google da .arı sütü ve polene bi bak.müşteri temsilcisiyle de görüşüyorsun.ben tedavi öncelerinde bunları kullanmıştım ve kaliteli embriyolarım olurdu.
Alabama,şu sigara konusunu açmasaydın keşke canım yaahayırlısı olsun canım gayet güzel allah mis kokuluuna kavuşmanı nasip etsin dualarımız seninle.
Canım Umut çok yakışıklı bi abi olmuş artık bi kere de benim için kıstırıp şöle bi dötüne vurup koynundan öpüveriver. maşallah kesme boşver uzasın. gözlüklerini de yerim onun. tutuyo mu bari hayırdır yüksek bi durum yoktur inşallah.
hakketten işin zor hayatım allah yardımcın olsun inşallah bizim de çocuklarımızın hep senin gibi duyarlı öğretmenleri çevrelerinde olurlar. hayatım şu kist vs işlerinden en kısa zamanda kurtulursun inşallah. biliyorum çaba gösteriyorsun elinden geleni yapıyorsun ama inşallah sigara içmiyorsun değil mi? tekrar tekrar hatırlatmak istemiyorum ama tüm bunların en büyük sebebi o inan buna. ve sigarayı bırakmak konusunda bi ipucu vercem sigaradan severek ayrılma hayatım. arkanı dön ve çık onu unut asla arkana bakma. severek ayrılıp sevda çekersen yine kendine zarar. bu kez de bunun stresini yaşıyorsun çünkü. gönülden o zıkkımı hayatından çıkartırsan o zaman işin rengi değişiyor vucudun da değişiyor istemekten vazgeçiyor ve sen tam bi antiaging yapıp vucudunu yenilemiş oluyorsun. öptüm seni çok.
anam bizim ki de hareketli ama senin Batu anladığım kadarıyla tam bambam yani. allah yardımcın olsun. bizimkisi tüm aktivitelerini bildiği mekanlarda yapıyor. yabancı yerlerde önden biraz çekimser utangaç falan. ne yapıyorsa bize yapıyor ama yine de senin ki kadar hareketli değil.
toana cans hamilelik iyi gidiyor çok şükür. aman kendinize dikkat edin. keyfine varın.
yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.
denizgeldi denizbulut yazmış sana cevap vermiş valla o işlere ben daha henüz merak salmadım 2.5 yaşında falan eğitime başlanıyor diye biliyorum. bizimki sanki daha erken bu konulara dalış yapcak gibi. bakıcımız direk klozete oturtarak alıştırıyorum ben dedi. ne o mekanizmayı ne de lazımlığı kullanmıyorum bizzat üşenmeden her seferinde başında durup sabırla klozete alıştırmak en zoru ama en sağlıksı dedi bence de uygun şimdilik tabi bakalım zamanı gelince bakıcaz. bizim de 2.5 yaş tam yaza denk gelçek kısmetse bakıcaz artık. ama klozete oturtmak için de o yaş bana anca iyi gibi geliyor. takvimi gelince bazı şeyler kendiliğinden yerine oturuyor. biz iki haftadır günde bi kez iki saat uyumaya başladık. bu kendiliğinden gelişti. yani ben nasıl olcak nasıl yapcam yapsam derken hadi bi deneyelim öğlene kadar oyalayalım falan dedik bir iki gün uykulu modda oyaladık falan öğlene kadar dayandı şimdi sistem oturdu. tüm bu işler takvimi saati gelince yerli yerine oturuyor galiba.
bende okuyorum ama sık yazamaz oldum herkese selam.
bu arada baharcım sen de uğramışsın sana da selam enesi öp benim için resim isteriz.

Kampa,bence sen de gel Toana gibi bi başla şu işe.Ayrıca yazdıklarına tümüyle katılıyorum.Ben bu ay 43 mü bitirdim.Bunu telde birine söylesem ya da yazsam ohoooo ahı gitmiş vahı kalmış diye düşünülür.Çünkü eskiden benim de fikrim öyleydi ama eskilerin kadınları da hiç çıtır mıtır değillerdi.Şimdi 30 lar 20lik,40 lar 30 luk gibi.Kendi adıma söyliim ben henüz 30luk bile değilim.Öyle olsaydım,öyle hissetseydim ve gösterseydim 42 yaşımda kalkıp kocaya bile gitmezdim:)))Doğa henüz direniyor ama dediğin gibi bir gün şu doğurganlık işi kesin 50 lere yükselecek.Aminnnn:)))Alkan canim tesekkurler. Beni Memorial'dan Dr. Mustecep Bey aradi. Durumu anlattim, 42 yas, 4 basarisiz deneme falan dedim, ko-kultur denemeyi dusundum, ne onerirsiniz dedim. Tum tahlillerinizi gonderin, genetik arastirma yapalim, yasinizin yaninda baska sebepleri arastiralim, sizi once bir gorelim dedi. Hemen gelip tedaviye baslamanizi istemeyiz dedi. Yani tam istedigim gibi konustu, birileri arastirsin beni istiyoruuum Ko-kultur pek yapmiyorlarmis artik, 24 saat embriyo takibi yapiyorlarmis bilgisayar ile. Pek anlamadim bu kismi, fakat fazla konusacak durumda degildim, tam toplantimin ortasinda aradi. Fakat acaba bit taktik hatasimi yaptim diyorum. Telefon ve internette Semra Hanim'dan randevu istiyorum demistim, Mustecek Bey arayinca sanki onun hastasi olacakmisim gibi konustu. Simdi onunla baslarsam oylemi gidecek, hmmm, email ile bu isi aciga kavusturmam lazim.
Bir yandan hic sevmiyorum bu ilac igne islerini, dedigin gibi kevgire donduk. DHEA kullanmayi da biraksammi acaba, zaten 6 aydan fazla kullanmamak gerekiyormus. Diger yandan ise otomatige baglandim, boyle denemeye devam, vazgecmek yok. Basarili olacagini tam kalbimde hissedemiyorum nedense, belki hayal kirikligina karsi kalkan gelistirdim. Sanki hep boyle deneyip yanilacakmisim ama buna da icerlemiyormusum gibi hissediyorum. Insallah yanilirim, hamile kalirim da bu laflarim havada kalir. Beynimin oyunlari iste :)
Lenova lutfen bozma moralini. Haklisin ama, herkesin sormasi asap bozucu. Ben kimseye soylemedim ilk denememi. 2uncu denemeyi daha rahat hissedip anneme soyledim, dusun artik. 3uncu denememde en yakin arkadaslarim ve babam da ogrendi. Cok enteresan nedense anneannem (Allah saglik versin, hala hayatta) en basindan beri biliyordu. Aramizda 45 yas var ama Kime soylediysem de 'bana sormayin, gerekirse ben konuyu acarim' dedim, hepsi de saygi gosterdi.
Neyse, sen de artik konuyu kapattik diyebilirsin, birsey yok bunda. Ama kalbin 'devam' diyorsa, o zaman devaaam. 42 ve 44 yas da neymis, gayet genc aslinda. Eskinin 30-35 yaslari gibi. Aslinda bence biz bir ara kusagiz; insan omru uzadi, evlilik / cocuk sahibi olma yasi degisti, dogurganlik mekanizmasi henuz ayak uyduramadi. Biz simdi bu mekanizmayi tetikleyip duruyoruz, bir kac kusak sonra insan vucudu farkli tepki vermeye baslayacak, 'kullanilmayan organlar kuculur' mantigiyla, kullanilan organlar gelisecek, daha gec yaslarda ureme olacak.
Kisacasi, bence devammm!!!
Toana canım,hani o ameliyatı olduğun gün varya işte o günden bugüne ne kadar az bir zaman geçti ama sen ne kadar çok yol katettin...Helal olsun sana canım ya...Allah ikizlerini sağ salim sana ve eşine bağışlasın.Biz de teyzeleri olarak gün gün, hafta hafta, ay ay onlara kavuşmanızı sayıp dualarımızı edicez.Senin adına herkes gibi ben de çoook mutluyum inan bana.Sevgiyle öpüyorum seni...kizlarr.geldim dr dan ..iktane gordu dr um ve saglikli oldugunu soyledi cok sukur..9 haftalik olmuslar teyzeleri..icim kipr kipr etti valla..kafama takilan tek sey 3.ncu bebekti oda gelismemis zaten kalbi durmus biraz uzuldum tabii ama alahim hakkimiza hayirlisini versin insalahh..3 hafta sonrada kan vericem ve bebeklerin ense sine felan bakilcakmis tabbi..burasi biraz kucuk oldugu icin buyuk sehre gidip.. baktircaz.. ..insallah ondandanda guzel sonuclar aliriz..dogumumumunda 9 .ayin 28 ine gelicegini soylediler tabi 3 hafta oncede olabilirmiss..bugun yine birsuru kan verdim sonuclarinida 3 hafta sonra alicaz ..bundan sonrada rabbim yormadan tamamina erdirir insallahh..tabbii cansin..evimicin..simdi unuttum hamile varsa diger arkadaslariminda tamamina erdirir insallahh ..anneli babali..ozursuz problemsiz..ve bu duyguyu rabbimm ..maiumutuma..alkanima....diger isimlerini unuttugum arkadaslarimada tattirsin insallahh..kizlarr gobisleriniz dolsun benim gibi insallahhh istegim budur saglik tan sihattenn..kizlar ettiginiz dulariniza da tesekur edrim ..cans..maiumutcugum..alkancigim..deniz bulutcugum..alabama cigim...baharcigim..denizgeldicigim.
.ismini unuttugum diger arkadaslarim allah sizlerden razi olsun ..sizler iyiki varsiniz iyiki tanimisim dostlarim benim hepinizi opuyorum saglicaklaa kalin...
![]()
Yakını,uzağı kimseyi takma sallaaaa....Eğer kendin ve eşin için istiyorsan uğraş,üzül,yorul bizim gibi.Gerisi tırı vırı.Gerçi anneler ister neden istemesin.Benim anacığım evlenmedim diye üzülüp dururdu.E evlendik işte Al sana koç gibi dağmat sevin.Olur mu hiç sevinmek...İllede bebek olsun.Artık tıp ilerledi.Herkesin oluyor diyor başka bir şey demiyor.Allahım kendim için vazgeçtim annemm için istiyorumm duy sesimi(kocayı da onun için istemiştim vermişti.Taktik yani:))Lenovacım teşekkürederim orayı da alayım listeme Bahçeciyi zaten sildim hele de senin başına gelenleri okuyunca etkilendim. Çünkü daha önce benzeri birşey yaşadım ben Ankara da ki merkezde. Yaşım 37 Temmuz 2010 da laporoskopik ameliyat geçirdim canım. Sonrasında bir denemem oldu negatifti borcu biticek inşalllah, ikisi birden ağır geldi haliyle.
İnsanın en canını acıtan da en yakınları olabiliyor bazen. Ailem üstüme düşüyor bazı zamanlar " aman bir tane bari olsun menopoza gircen aman dua ettik olmadı. Biliyorum onlarda istiyor ama öyle hassas bir durum ki bazen ağır gelebiliyor kelimeler işte.
Hakkımızda hayırlısı ne diyelim. Duadan başka bir şey gelmiyor elimizden.
Badenur a bende çok sevindim.Allah onun ve bebeklerinin yardımcısı olsun inşallah...Clarissayı en iyi ben anlayabilirim.Nasıl bir burunsa bendeki abi bi tıkandı sanki duvar.Yanlışlıkla ağzım kapalı kalacak açamıycam nefes alamıycam ölüp gidicem diye ödüm koptu valla ya...Eşime yatarken aman kolla beni diyip öyle uyudum.İyileştim canım. inşallah dünya güzeli taşbebek kızın da iyileşmiştir.Kıyamam hiç.Biz hastalanalım çocuklar hastalanmasın.Çiçek gibi bir günde soluyorlar öğrencilerimden biliyorum.Yanaklar elma elma kızarıyor,gözler çukurlara kaçıyor.Önümüzdeki aylar çocuklar için daha da tehlikeli.Mevsim dönüşleri onları mahvediyor.Ama senin kızın küçük .Okul çocukları biraz daha fazla etkileniyor.Öpüyorum clarissa yı minik yumuk küçük ellerinden...
Badenur'dan haberlerin iyi olduguna sevindim, biraz daha dayansinlar saglikla...
Maiumut, nasilsin?
Alkan, grip olmussun umarim simdiye kadar gecmistir bile...
Forum sayfasinda bir problem mi var anlamadim,gecen sefer de aynisi olmustu. Uzun uzun yazdim, cevaplaya bastim, karsima giris yapin sayfasi cikti, uye olun diyor. Bugun de aynisi oldu, ben mi birseyi kacirdim acaba, son zamanlarda cok giris yapamiyorum, anlamadim.
Sevgiler herkese...
Akidecik o çok yüksek olan ilaçlar benim yumoşlarımı da mahvetti.Eminim hem de yüzde yüz.İnşallah bu tedavi son olur,Bu aşılama bebek olur canım ya...Aminnn...Kizlar merhabaa nasilsinizzz bende sukur iyiyimm banada cuma gunu asilama yapildi tel ilac sadece gonal f kullandim en dusuk doz ve 3 yumos oldu tabi sunu anladiki ben yuksek ilaclara ters tepki veriyormusum bakalim simdi beklemedeyiz ama ilk asilamada sans dusuk olsunn bakalim hayirlisi maim denizlerim alkanimm lenovam hayatkavunicim alabamam cansimm ve diger arkadaslarim hepinizi kocaman optum
Hadi inşallah senden de güzel haberler alır seviniriz.Ama ben sana yazmıştım şimdi hatırladım.Yakında hayat toz pembe,uçuk mavi olacak.İnşallahhhh Aminnnn..arkadaşlar merhaba...
hepinize sağlıklı,mutlu bir hafta dilerim.
ne zamandır yoktum...21 şubatta transferim oldu...2 adet embriyo tranferi oldu( 8 hücreli imş)
bugün işe başladım...c.tesi günü test günüm....hayırlısıyla bir sonuç göreceğiz....inşallah olumlu olur....
bebişi olan arkadaşlar, bebeşleirni bekleyen arkadaşlar, bebiş için uğraşan arkadaşlar, hepinize sağlık, mutluluk huzur diliyorum....
sevgiyle kalın........
Evet şekerler şimdi de kendimden yazayım biraz.Geçen haftayı sürüne sürüne geçirdim çok hastaydım.Hafta sonuna doğru acık iyileşmiş gibiydim.2 teyzem yaklaşık 2o 25 günden beri tekirdağ'a çocuklarının yanlarına gelmişlerdi.uzun yıllardan beri de hiç gelmemişlerdi.Benim evimi filan da görmedikleri için davet etmem gerekiyordu.Kızlar bizim 2 teyze bi de annem,buradaki onların akranları,halamlar filan derken en genci 76 yaşında bi dünya misafirim vardı hafta sonu.Cumartesi gününü yemek yapmakla geçirdim.Eşim uğraşma onların dişleri yoktur yiyemezler diip çok güldürdü beni.Ama çok yanılıyor hepsinde ciilop gibi takma dişler afiyetle yediler yaptıklarımı...Öğlen namazlarını kılıp geldiler akşam uyumak için evlerine gittiler.Annem kaldı şu anda içerde şekerleme yapıyor çünkü okadar çok konuştular(kulaklar duymadığı için bağıra bağıra)güldüler ve yediler ki kesin hepsi bu gün annem gibi perperişan.Anlayacağınız bu hafta sonu üstümden sülalemin yaşlıları geçti.Ama iyi ki varlar.Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.Yaşlılarımız geçmişimiz bizim.Onlara baktığım zaman ne olduğumu kim olduğumu daha iyi anlıyorum.Çok bağırmasalar emekli olunca bi huzur evi açmayı düşünürdüm ama bir ömür çocuklarla uğraş sonra da yaşlılar... Zor gibi...Hepinize kucak kucak sevgiler.
Not:Bire bir adını yazmadığım alıntı yapmadığım arkadaşlar sakın gücenmesinler affetsinler emi...