benden de hepinize hayirli bayramlar. böyle günlerde gurbetlik belli oluyor. yarin herkez el öpmeye bayramlasmaya gidecek ben her gün oldugu gibi ofise gelip bilumum toplantiya katilacagim. komik olan bu bayram muhabetleri basladiginda google'dan bayramin hangi güne denk geldigine baktimevde Türk kanali da olmayinca hepten ayri bir dünyada yasiyorsun. Yüce Rabbim hepimizi bir sonraki bayrama kadar dileklerimize kavustursun insallah. leblebisi, fasulyesi, denizi, mandalinasi ve sayamadigim daha nice melegi olan arkadaslara da bebisleriyle güzel bayram günleri dilerim. meleklerini bekleyen bizler de sevgiliye, aileye, kocaya ve umuda sarilmaya devam etsin. Yüce Rabbim hepimize birgün meleklerimize bayram alisverisini nasip eylesin.
Bu arada sigara konusunda nacizane fikrimi verebilirim. bendeniz de masallah günde 1 paketin üzerinde iciyordum. 3 hafta öncesine kadar. TR'ye tatile geldigimde eczanede bir ilac kesfettim. süper bir sekilde sigarayi biraktim. ben kendim bile saskinim. esim birkac kez birakmis olmasina karsin ben hep direnmistim. simdi ikimiz de sigarasiz bir hayati sectik. buradan ilaci yazmam dogru olmaz diye düsündüm belki forumda problem cikar diye. henüz kurallari pek bilmiyorum ama detay isteyenlerle paylasabilirim. bende belki yumoslara bir faydasi olur diye karar verdim. umarim faydasi olur
hepinize yeniden hayirli bayramlar.
sevgilerle
Z.
Selam şekerler.Çok bol yağmurlu bir geceden herkeslere merhaba...Sevgili yanımda cimcomun maçını izlerken fırsat bu fırsat diip öncelikle topiğimin bayramını kutlamak istedim.Malum yarın arefe.Yapılacak çoook iş var çok.Önce anacım evinden alınıp kabristan ziyaretine götürülecek.Sonra biraz alışveriş.Eve gelip yemek filan yapılacak(kayınvalidemler bu bayram konuğumuz olacak).Derken vakit bulunup yazılamaz ve de topiğimin bayramı kutlanamaz diye endişem.Şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum.(cimcom bir gol attı oleyyyyyyy)Allah bize,hepimize sağlıkla,sevgiyle yaşayacağımız nice bayramlar göstersin inşallah.Topiğimin bütün bebeklerini(portakalın mandalinası da dahil)tatlı yanaklarından öpüyorum.
Benden soracak olursanız durumlar hep aynı.2 hafta sonra adet olacağım ve bu ay yeni bir şey deneyip ilk defa yumurtalar için hap kullanacağım.Femara ya da klomenle yumurta takibi yapıp hem aspirin hem de kan sulandırıcı iğne kullanacağım.Neyse önce bir hastalanayım sonra detayları paylaşırız.Hani yapmadık olmasın.Bir de öyle deneyelim bakalım.Ama öncelikle bu bayram sabahı sigra ile olan son bağlarımı da bi kopartayım(alabama duymasın)Abi ben bu lanetten bi türlü yakamı kurtaramadım ki önümü rahat göreyim ya...Nasıl bir illettir ki bırakmadı peşimi bir türlü.Bak şimdi yazınca bile canım çok istedi.İyice keş oldum ben keşşş.Yok yok kociş benden bu gidişle nefret edecek.Bayramda bırakıyorum kesinnnn...(sen hala içiyor muydun Alkan diyenlere cevabım ben hiiiiç bırakamadım dan başka bir cevabım yok ne yazıkki((
Kızlarrrr,burada bir yağmur yağdı ki sormayın.Gene haberlere konu oldu bizim minik şehir.Her taraf göl oldu göl.Ama hiç durmadan yağdı.Gök delindi sandık valla...
Yağmur neyse de şu şimşek ve gök gürültüsü var ya...Yavruların ödü koptu.Tabii öğretmenlerininde.Çatttt diye bir ses,arkadan önce benim ciyaklamam sonra çocuklarınki...Neyse şimdi sadece çiseliyor.Bol yağışlı bir bayram olacak gibi duruyor.Yağsın da hayırlı yağsın.Bolluk bereket olsun.Sel olup can almasın can yakmasın ne diim.
Hadi ben kaçayım şimdi.Herkese yeniden sağlıkla,sevgiyle,huzurla dolu bayram günleri diliyorum.Her günümüz öyle olsun canlar...Sevgiyle kalın.İyi geceler herkese....
Kadınların ne kadar azimli ve güçlü olabileceğini bana gösteren sizlere içten teşekkürler. Aylardır daha doğrusu tüp bebek macerasına başladığımdan bu yana forumu takip ediyordum ama başarısız girişimlerim birbirini kovaladıkça 38 yaş üstü genç hanımlar topiğini keşfettim. Benim hikayem de birçoğunuzunkinden de çok farklı değil. 73 doğumluyum yani 39 yaşında ve 2 yıllık da evliyim. Benim ve eşimin ikinci evlilikleri ve garip olan ise her ikimizin de eşlerinden ayrılma nedeninin partnerlerimizin çocuk istememesi olmasıydı. Ben ilk evliliğimi 11 yıl sürdürdüm ve bugün o günlere geri baktığımda ne denli yanlış yaptığımı anlıyorum. Çok düzgün dünya iyisi anlayışlı ve bana bir kötü gün bile göstermeyen biriyle evliydim ama bir gün hayatımdaki eksikliğin farkına vardım. Bir evlat. Yüce Rabbim karşıma yeni eşimi çıkarttı hemde gurbet ellerde aramızda 400 km mesafe varken. Evliliğimizin başında ayrı ayrı şehirlerde yaşıyorduk ve tabii ki bebek planları biraz tesadüfi ilerliyordu. malum zamanını denk getirebilene aşkolsun böyle bir durumda. Geçen yılın ikinci yarısında Sigorta şirketimizin zorlaması ile 6 ay boyunca adetle birlikte hormon ve çatlatma iğnesi hikayesini yaşadık. Doktora gidiyorum aman yumurtalar iyi durumda diyor bende üşenmeden 400 km yol tepiyorum çocuk yapmak için. psikolojimiz bozuldu adeta. nihayetinde gittiğim profesörün inanılmaz diretmeleri sonucunda sigortam tüp bebek işlemini kabul etti. İçimden bir ses hep hamilelik mesafeden dolayı kaynaklanmıyor diyordu. Kafaya takıyorsun o yüzden olmuyor diyordu ve tüm umutlarım tüp bebekteydi. Sanki %100 tutacak o kadar emindim ki. Eşim küçük bir bebek görüp iç çektiğinde ben ona 'merak etme yakında tüp bebek ve belki de ikizler gelecek' diyordum. Ama zor da olsa umut balonumunun ne kadar acı verici bir şekilde sönebileceğini öğrendim. Birinci tüp denememizi Haziran 2012'de ve ikincisini de Eylül 2012'de yaptırdık. Sonuç sadece hüsran ve yine hüsran oldu. Şimsi üçüncüye hazır mıyım bilmiyorum. Eşim artık kafasına takmadığını bu dünyada vermeyen Yüce Rabbin bizi öbür dünyada anne baba edeceğini söylüyor. Pek inanamıyorum çünkü çocuklara düşkünlüğünü biliyorum. ama ne yapmam gerektiğini de bilemiyorum. Almanya'da yaşıyorum ve bu konuda inanılmaz uzman birine gidiyorum. Ama sanki yeteri kadar ilgilenmiyorlar biraz işi oluruna bırakıyorlar gibi geliyor. Ben her iki denemede de GonalF kullandım ama günlük doz 250 ila 300 mg arasıydı. Ve ilk kan testini 9 günlük kullanımdan sonra yapıyorlar. Op'dan önce yani yumurta gelişmiş mi diye. Zaten o saatte artık yapacak bir şey kalmıyor ki ya gelişmiştir ya gelişmemiştir. Olan tüm o hormon iğnelerini olan bana oluyor bir de fenni iğneci gibi davranan eşime.
Topiğin hemen hemen tamamını okudum ve anladığım kadarıyla Kampa'nın haricinde yurt dışında olan pek yok. Bir sonraki tedaviyi sigorta şirketim daha iki deneme ödemesine karşın TR'de kendi imkanlarımızla yaptırsak mı acakba diye düşünüyoruz. Bilmem bu konuda ne yorum yaparsınız. Sizlerde ara kontroller nasıldı?
İnanın topiği baştan sona okurken sizlerle sevindim sizlerle üzüldüm. Heyecanla bir sonraki sayfaya geçip ama kızların sonuçları ne olmuş diye merakla okudum. Kendimi sonsuzluk çukurunun içerisinde hissederken umut oldunuz bana. Kimseyle paylaşamadığım duygularımı burada sizinle paylaşabildiğime çok mutluyum. Hiçbirinizi şahsen tanımasam da iyiki varsınız.
Yazıp yazmama konusunda çok düşünmüştüm kısmet bugüneymiş. Umarım sizleri sıkmamışımdır.
Sevgi ve umutla kalın.
"Bugün karanlık olsa bile bu yarın aydınlık olmasına engel değildir !!!"
Kızlarrrrrrrrrr!!!!!!!
Ya ben şimdi bu hafta tüp bebek doktora gitmek için gün sayıyorum. ama dün adet olmam gerekiyordu olmadım. Bende dayanamadım gittim kan testi yaptırdım.
şimdi sonuç diyor ki BHCG 22.64 çıktı ne yani şimdi hamilemiyim ben ya.............. kafam karmakarışık oldu. sizce ne düşünmeyim.:18::18::18::18:
selam huli....
kk dan okuduklarıma göre kimyasal olabilir diye düşünüyorum.belki geç döllenme de olabilir...adet olmazsan birkaç gün sonra bhcg yi tekraralayabilirsin..inşallah bayram müjdesi olur..sevgiler..
Kızlarrrrrrrrrr!!!!!!!
Ya ben şimdi bu hafta tüp bebek doktora gitmek için gün sayıyorum. ama dün adet olmam gerekiyordu olmadım. Bende dayanamadım gittim kan testi yaptırdım.
şimdi sonuç diyor ki BHCG 22.64 çıktı ne yani şimdi hamilemiyim ben ya.............. kafam karmakarışık oldu. sizce ne düşünmeyim.:18::18::18::18:
Denizcim teşşekkürler cevabın için. Nisandan beri doğal yolla gerçekleşen 3. hamilelik.... dış gebelik, kimyasal yaşadım zaten... Bu sefer sanki farklı 1 gün geçikmede normaldeBHCG ne sonuç çıkar onu bulmaya çalışıyorum? DR. demiştiki 20 nin üzerini gebelik sayıyoruz. Dış gebelikte 5. günde hcg 28 idi, kimyasalta 1. günde hcg 10 du... Umutlansam mı bilemedim ya cumartesi kan testini yenileyeceğim. Kocamda bende serseme döndük bir ağız tdıyla sevinemedik ki....
güzel dileklerine teşekkürler sanada herkese de hayırlı bayramlar olsun
sevgiler
Kızlarrrrrrrrrr!!!!!!!
Hadi hayırlısı hulicim... Rabbim sana, daha fazla bekletmeden, uğraştırmadan nasip etsin hamileliği inşallah canım
sanada hayırlı bayramlar canım
inşaallah seneye bayramı bebişlerle karşılamak nasip olsun..
eşim için bende sigarayı bırakma ilacını öğrenmek isterim.defalarca denedi bırakamadı babası rahatsız sigaradan kaynaklı ,onu gördükçe bırakmak istiyor ama başaramıyor belki bir faydası olur canım..
Merhaba sevgili Hope;
Sanırım daha önce de konuşmuştuk seninle. İletileri okurken yine rastladım sana. Sanırım yurtdışında yaşıyordun. Ben sana yine de ısrar ediyorum tedavini Türkiye'de olman için. Buradaki merkezler gerçekten çok iyi. Daha önce de söylediğim gibi, lütfen takıntıya dönüştürme, yatıp kalkıp bu konuyu düşünme. Bunlar çok etkili gerçekten de. Bizim gibi tüp tedavisi olup da bebek sahibi olanların ortak yanlarını incelersen eğer, akıllarından bu konuyu çıkarmış olduklarını, birkaç denemeden sonra artık ümitlerini kaybetmiş olduklarını ve tam ümitlerini kaybettikleri noktada başarı sağladıklarını görürsün. Şimdi diyeceksin ki, çok istediğim bir konuda nasıl ümitsizmişim, aklımdan çıkarmışım gibi davranayım? Demem şu ki, saplantılı bir şekilde isteme. Ben, 4-5 aşılama denemesinden sonra ilk tüp tedavisinde hamile kaldım. Aşılamayla olmadı maalesef, ama ilk tüp denemesinde oldu. Ve tedavimi görürken çok üzücü bir olay yaşadığım için, tedaviyi öylesine devam ettiriyordum. Hatta transfer oldu, hiç oralı değildim ben. Millet, yat, dinlen, iş yapma diyordu bana; ama bir gün bile yatmadım transferden sonra, normal yaşantıma devam ettim, işimi gücümü yaptım. Sadece sonucu öğreneceğimiz gün birdenbire, kafama bir şey düşmüş gibi çok heyecanlandım. Ve sonuç pozitifti. Allah sana ve tüm diğer arkadaşlara da bu mutluluğu yaşatsın inşallah. Çevremizde de duyuyoruz; biyolojik olarak hiçbir sorunları olmamasına karşın çocuk sahibi olamayan onlarca çift var. Bunun altındaki nedenleri bir düşünsene sevgili Hope; belki de farkında olmadan nasıl dilekte bulunacaklarını, nasıl isteyeceklerini biliyorlardır. Bunları bir düşün ve çok stres yapma lütfen. Olur mu arkadaşım? Kendine iyi bak. Bayramını şimdiden kutlarım.
Kızlarrrrrrrrrr!!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?