Merhaba arkadaşlar;
ben yeni katıldım aranıza. 42 yaşındayım.
tüp bebek tedavisiyle bir tane bebişim oldu.
forumda kendi yaşıtlarımı görünce, aranıza katılmak istedim.
paradise merhaba canım.bebeğini Allah bağışlasın.ne zaman tedavi oldun süreci ve tedavide nasıl protokol uygulandı.hangi ilaçlar ne dozda kullanıldı,extra sen bişeyler yaptın mı bitkisel hangi merkezde yaptıdrdın dr.un kimdi,ilk denemede mi oldu bunlar hakkında bilgi verir misin canım biraz? ben de 39 yaşındayım 1 aşılama ve 3 tüp bebek denedim olmadı.en son eylül ayında tedavim olumsuz sonuçlandı.
Paeadise, emeline kavuşmana rağmen aramıza katılmış olman çok güzel. Allah bebeğinizi size bağışlasın, sağlıklı ve uzun bir ömrü olsun. Kaç yıldır uğraşıyordun, yumurta rezervin nasıldı? Son tedavin hakkında bilgi ve tavsiyelerde bulunursan memnun olurum.
Merhaba paradise1970 , aramıza hoşgeldin. Allah bebeğini bağışlasın canım. Ben de diğer arkadaşlar gibi hamileliğin ile ilgili detayları merak ediyorum, bizlerle paylaşırsan çok sevinirim.
Sevgili arkadaşlar tedavim dün başladı.Gonalf ve menegon kullanıyorum.Salı günü kontrolüm var. Sizlere sorum olacak.Ben İstanbul dışındayım ve devlet memuruyum acaba sizler rapor işini nasıl hallettiğinizi sormak istiyorum. Memorial'ın yazacağı rapor bildiğim kadarıyla geçmiyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var...
Merhaba arkadaşlar;
Kızım 2 yaşını yeni bitirdi, yani tam 40 yaşında onu kucağıma aldım. Umarım, hiçbir arkadaşın çabaları boşa gitmez. Eşim ve ben evlendikten sonra hemen bebek yapmayı düşünmediğimiz için sürekli erteliyorduk, 6 yıl kadar erteledik. Sonra yaş sınıra dayanınca bebek yapmaya karar verdik, ama bu sefer de sorun çıktı, hem de ikimizde. Benim tüplerde sorun vardı, eşimde de spermlerde morfolojik bozukluk. Neyse ki tüpler laparoskopiyle açıldı. ilk önce aşılamayla başladık, ikinci aşılamada tuttu, ama 5 haftalıkken kalp atışları durdu bebişin. Aşılamada tutunca bir kez, doktorumuz birkaç deneme daha yapalım dedi; ama o denemeler başarısızlıkla sonuçlandı. Sonrasında, daha fazla zaman kaybetmemek için tüp tedavisine geçtik. Yumurta rezervim azdı tabii ki. Ama buna rağmen 5 yumurta oluştu, 3'ü transfer edildi ve şükürler olsun ki, ilk denememizde tutundu bebişimiz. Bitkisel bir şey kullanmadım ben, ama eşime morfoloji için birtakım şeyler içirmiştim o zamanlar. Ama bitkilerin kuşkusuz yararı vardır. Ankara tüp bebek merkezinde gerçekleşti tedavi. İsteyen arkadaşlara doktor ismi de verebilirim arkadaşlar. Umutlu bekleyişleri çok iyi biliyorum, hepiniz gibi. Her ay oldu olacak endişesi başlı başına yıpratıcı. Ben, tüp tedavisine başladığım süreçte, iğnelerimi olurken daha, sevgili babacığımı kaybetmiştim. Tedaviye de yarım kalmasın diye devam ettim. Doğal olarak o telaşeyle çok fazla kafamı takmadım, takıntı yapmadım. çok sıkıca bağlanırsan dileğine, olmuyor sanki. En azından bende öyle oluyor. dilekleri gerçekleşmesi için bir hareket alanı lazım. Çok istediğin şeylere fazla enerji yüklüyorsun ve hareket alanı kalmıyor gerçekleşmesi için sanki. Bunlar naçizane benim düşüncelerim. Bu süreçte işin psikolojik kısmına da epeyce kafa yormuştum. Çok ısrarla istememek gerekiyor belki, biraz rahat olmak gerekiyor. Bunlar benim şu anda yazdığım kadar kolay olmuyor tabii, o psikolojiyi aşman için ne sıkıntılardan geçiyor insan, bilmez miyim!.. En kısa zamanda bebişlerinize, dileklerinize kavuşmanızı diliyorum arkadaşlar.
paradise Yüce Rabbim melegini sana ve esine bagislasin. upuzun saglikli ve mutlu bir ömür dilerim hepinize. aslina bakilirsa dedigin dogru fazla kafa yormamak rahat olmak gerekiyor. ne bende ne de esimde problem yok. tabii yumurta rezervi 20'li yaslardaki gibi degil ama yinede hic yok degil. esimin spermleri ise doktorun deyimiyle birer sampiyon ama nafile dünya ki biz bir sonuca varamiyoruz. iki tüp bebekte de yumurtalarin döllenme orani %100 ama gene sonuc yok. doktorumuzun dedigine göre biz bu konuyu saplanti haline getirmisiz. bir türlü baska bir sey düsünemiyormusuz bu nedenle de hamilelik gerceklesmiyormus. bilmiyorum ama herkez ayni seyi söylüyor. kafadan cikartmek gerekir. ama diger yandan ya cok istedigim halde "aman zaten pek de istemiyorum olursa olur olmasa olmaz" deyipte Rabbimi ya kizdirip küstürürsek. Dualarimizi duymaz olursa. her iki ucu can acitan degnek.
umarim bizler de senin gibi rahat olup bu gergin psikolojiyi asabiliriz. en azindan kendim icin söylüyorum.
simdi umut zamani. Almanya'nin sisli serin havasina ragmen kucak dolusu simsicak sevgiler. Gününüz aydin ve umut dolu olsun.
Merhaba sevgili hope;
Anladığım kadarıyla Almanya'da yaşıyorsun.
Tedavini de orada mı oluyorsun? Bence buradaki doktorlar bu konuda çok iyiler.
Eğer orada tedavi oluyorsan, bir de burada, türkiyede şansını dene derim. Gerçekten son teknikleri, tıptaki gelişmeleri filan çok güzel takip ediyorlar ve oldukça iyiler.
Ama önce gerçekten kafanı rahatlatmak gerekiyor. Aslında bu tedaviyi olanlara psikolojik destek hizmeti de sunulması gerekir bence. Yoksa, saptantıya dönüştürüp, kendimizi harab ediyoruz arkadaşım. Senin ve diğer arkadaşların duygusal olarak yaşadıklarını çok iyi biliyorum, ben de yaşadım çünkü. Ama şöyle düşün: Hiç olmazsa ne olur?.. Ben böyle düşünüyorum kendi adıma, "Hiç olmasa ne olur?" dünyanın sonu değil ya. Öyle de yaşayan binlerce insan var, değil mi canım. En olumsuzdan düşünüp yol alırsan, bence daha rahat olursun. Tabii, alttaki ümidimizi hep taze tutarak, saklı tutarak. Kendine iyi bak canım
Merhaba sevgili hopefull,
kendi sürecimle ilgili detayları yukarıda yazdım. Diğer arkadaşları bilmiyorum, ama benim yaş geçtiği için zaten özelde oldum bütün tedavimi. Bunu soruyorsan eğer tabii. Bildiğim kadarıyla belli bir yaşa kadar olan kadınların tüp bebek tedavisini karşılıyor devlet. 35 yaş filan olması lazım yaş sınırı. 35'e kadar olanları karşılıyor. Tam olarak bunu mu sordun, bilmiyorum; ama ben böyle anladığım için söyleyeyim dedim. Sana kolaylıklar ve başarılar diliyorum sevgili hopefull.
Herkese iyi haftalar hayırlı bayramlar
Bayram benim için tedaviye başlama tarihi.. bu nedenle heyecanlı bir bekleme halindeyim....
Allahım hayırlısını kısmet edecek inşallah
Sevgiler[/QU
inşaallah hulicim..
en kısa zamanda hamileler kervanına katılmanı diliyorum
Meraba kizlar ..
Malum ikizlerim oldugundan pek giremiyorum ama goz atiyorum vakit buldukca ,biraz daha buyurlerse insallahh..daha sik girerim..cumaya kirkimiz cikiyor nediyim 40 aylara ve 40 senelere insallah rabbim cumle evlatlara omur versin anali babali icinde de benim yavrularim omur versin insallahh..cok yoruluyorum bazen agliyorum desem gulersiniz belki ..buyuyesiceler yoruyor beni ..canlari sag olsun ama gulunce butun yorgunlugumuz gidiyor darisi isteyen arkadaslarimada olsun..insallahh..
bende hamile kalmadan once baya calismistim kan dolasiminin calismasi lazimmis olucagida varmiski olmus sporda iyi geliyor tedaviden ionce cunki ben bir nevi spor yapiyordum yorucuydu isim..bende gecen sene ekimin sonunda tr kiyeye gitmistim tedavi icin..simdi hersey geride kaldi..bak yavrularim cok sukur kucagimizda simdi ..rabbime sukurler olsun insallahh..buyuyceklerde ..yuruyceklerde..inanin bana 1 gune degmiyor cabuk geciyor gunler farkinda olmasakta..
PORTAKALL..topigimizin hamilesi..nasil gidiyor hamilelik umarim hersey yolundadir seninkide belki ikizdir bellimi olur..ama ilk 3 ay dikkat etltfen ..asprin kullaniyormusun onun buyuk etkisi var bence ..ben 8 ay kullanmistim hamileligimde..icim disim aspirin olmustu tabi hersey evlatlarimiz icin..biraz gecsin bulantilarinda basliycak ..Allah kolaylik versin tamamina erdirsin insallahh..
diger arkadaslarima slm lar sevgilerr..
Portakal....
Canım teşekkür ederim güzel dileklerine Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Sen nasılsın nasıl gidiyor hamilelik 5. hafta olmuş kalp atışlarını dinlemeye var daha dimi?
Meraba kizlar ..
Malum ikizlerim oldugundan pek giremiyorum ama goz atiyorum vakit buldukca ,biraz daha buyurlerse insallahh..daha sik girerim..cumaya kirkimiz cikiyor nediyim 40 aylara ve 40 senelere insallah rabbim cumle evlatlara omur versin anali babali icinde de benim yavrularim omur versin insallahh..cok yoruluyorum bazen agliyorum desem gulersiniz belki ..buyuyesiceler yoruyor beni ..canlari sag olsun ama gulunce butun yorgunlugumuz gidiyor darisi isteyen arkadaslarimada olsun..insallahh..
bende hamile kalmadan once baya calismistim kan dolasiminin calismasi lazimmis olucagida varmiski olmus sporda iyi geliyor tedaviden ionce cunki ben bir nevi spor yapiyordum yorucuydu isim..bende gecen sene ekimin sonunda tr kiyeye gitmistim tedavi icin..simdi hersey geride kaldi..bak yavrularim cok sukur kucagimizda simdi ..rabbime sukurler olsun insallahh..buyuyceklerde ..yuruyceklerde..inanin bana 1 gune degmiyor cabuk geciyor gunler farkinda olmasakta..
PORTAKALL..topigimizin hamilesi..nasil gidiyor hamilelik umarim hersey yolundadir seninkide belki ikizdir bellimi olur..ama ilk 3 ay dikkat etltfen ..asprin kullaniyormusun onun buyuk etkisi var bence ..ben 8 ay kullanmistim hamileligimde..icim disim aspirin olmustu tabi hersey evlatlarimiz icin..biraz gecsin bulantilarinda basliycak ..Allah kolaylik versin tamamina erdirsin insallahh..
diger arkadaslarima slm lar sevgilerr..
iyiyim teşekkürler hulicim..
kalp atışı için 10 kasımda randevumuz var..
merkez test gününden 3 hafta sonra kalp atışı için randevu alın diyor kasımın 5 için alıcaktım,onlar beni aradı semra hoca dosyamı incelemiş kendisi görmek istemiş 10 kasıma onlar bana randevu verdi etilerdeki yerlerine gidicez kısmetse..
allaha şükür herşey yolunda toanacım
coraspirin kullanıyorum devam edicem gibi görünüyo kanda pıhtılaşma sorunum var ama değerim yüksek olmadığı için iğneye gerek yok aspirin kullan dediler...
elimden geleni yapıyorum tüm günümü dinlenerek geçiriyorum yemek ve wc ihtiyacım için kalkıyorum oturduğum yerden namazımı kılıyorum sabahlarıda progestan iğnesi için sağlık ocağına gidip geliyorum eşim getirip götürüyo arabayla.günlük aktivitelerim bunlar...jele geçmedim zaten jelle iyi anılarım yok dr.da biraz daha iğneyle gidelim dedi..iğne yerlerimin müsade ettiğikadar iğneyle devam edicem
prenseslerini güle güle büyüt canım..öpüyorum fıstıkları, ne tatlıdır şimdi onlar mis kokulu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?