38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canım medicana beylikduzu tup bebek merkezinde selman lacin bey var tavsiye ederim. cok iyi bir dr istersen bir gorun.
bence 40 yasinda bir hanım icin en hızlı sekilde en garanti yontem uygulanmalı, beklemek insanı yıpratıyor cunku

bence normal yolla hamile kalabilirsin. ben kalmıştım. 39 ve 41 yaşında. 39 u ben aldırdım 41 olmadı. benim de fsh su an 7,5 hala normal yolla bile şansım var. yaş 42. bence yumurta takibi yaptırma gerek yok. piyasada satılan ovulasyon gösteren testlerden al. medi smart 5 adeti 27 lira ve bende işe yarıyor. 12. 13. gün rengi koyulaşıyor yumurtlamayı gösteriyor. hepsi burada da cok ucuzlari var kullananlar var ben almadım. buna göre 6 ay dene. olmadı tüp denersin. merak etme eğer hamile kalabiliyorsan ve hormonların da iyiyse 43-44 e kadar yolun var. bence yakın zamanda mutlaka tekrar başarırsın. ama sinirlerim müsait değil beklemeye diyorsan tüp de olur. tüp iğneler vs ile çok zor bir süreç hamile kalsan da aylarca iğneler ve birşey olacak korkuların devam ediyor. yani doğal hamilelik gibisi yok. ben tüp denemeden 1 aşılama denemeni öneririm. normal yola göre şans az daha yüksek.istanbul cerrahi 500 artı ilaçlar yaklaşık 1000 lira. bol şans

sağolun canlar. 36,5 yaşında ben aldırdım üstelik tek hata hemen hamilelik

ilk deneme tam 40 dı. doğumgünümde öğrenmiştim Ocakta.

şimdi ocak doğumluyum 40,5 oluyor. doktoruma göre kolay hamile kalabiliyorum sorum yok.

estaryacığım selman beyle yazıştım biraz deneyin gelin dedi.

denizciğim, yumurta takibi yaptırmazsam çok gergin olabiliyorum doktorumun süper, çok güzel vs demesi beni motive ediyor.

Ayrıca eşimde senin gibi düşünüyor normal deneyelim ez azından 3-4 ay diyor. Aşılamayı hiç düşünmemiştim. Ama artık oda düşüncelerim arasında olsun.

ilk ay pes etmek, bunca zaman uğraşanlara haksızlık gibi ama aşmam lazım, zaten bebekten sonra kendimi zor topladım.

Çok sağolun inşallah hep birlikte güzel haberler alırız. Aranıza alırsanız sevinirim

Birde ilk kürtajdan sonrada hamile kalabildiğime göre, bu kürtajdan sonrada kalabilir miyim ki ? FSH ım düşük, yumurtam var ama adet kanamalarım 2 gün bu nasıl oluyor bilmiyorum dr. önemli değil fizyolojik diyor ben yapışıklıktan korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Karamel,

Hoşgeldin. Seni uzun zamandır tanıyan doktoruna güven derim. Tecrübeyle sabit.

Ben 12 senelik doktorumla geçen yaz ve bu sene toplamda 3 kere yumurtlama takibi yaptım. Sonra da beni oyalıyor diye doktoruma kızıp -herşey yolunda, bir problem yok, sabır diyordu sürekli- başka bir yerde bir tüp bebek denemesi yaptım. Negatif sonuçla dünyam yıkıldı. Tüpte negatif diğer yöntemlerle alınan negatif sonuçlara benzemiyor; yolun sonu diyorsun ister istemez, toparlanması da kolay iş değil. Ben tabii tırıs tırıs doktoruma geri döndüm. Hiçbir şeye üzülme, giden parana üzül sadece dedi. Bir sonraki ay da aşılama denedik ilk olarak. Ben bu ay da tüp denemek istiyordum, aşılama zaten tutmaz diye düşünerek. İnanamadım ama geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Umarım sağlıkla kucağıma da alırım. Bugün bünyenin iyi yanıt vermesi yarın vermeyeceği anlamına gelmiyor. Bizim yaşımızda tüp bebek merkezine gidip de yok senin daha vaktin var, normal yoldan dene ya da yumurtlama takibi yaparız diye bir cevap almak mümkün değil ki, standart olarak tüp diyecekler tabii ki. İnşallah güzel haberlerini tez zamanda alırız, buradaki tüm arkadaşlara da tez zamanda güzel haberler almayı diliyorum. Sevgiler...

Sevgili Karamel,

Periyodunun iki gün sürmesine endişe etme. Benim de öyle, 3. güne ya sarkıyor ya sarkmıyor. Benim doktorum da mühim olan düzenli olması, kaç gün sürdüğünün hiçbir önemi yok diyor. ıçini ferah tut.

heradacığım bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Önerilerin gerçekten çok doğru.

benimde tam 26, günde olur dr. da öyle diyor önemli olan düzenli olması.

merhaba karamelcim... hiç merak etme ve doktoruna güven canım :) ben 42,5 yaşındayım, son 2,5 yılda gelişmeyen gebelik yüzünden 4 kürtajım oldu, doktorum normal yoldan denemeye devam edin çünkü kolay gebe kalıyorsunuz dedi ama tüp bebek denemek istediğimde ise hayır demedi, ben tüp bebeğe karar verdiğim sırada tekrar hamile kaldım, şimdilik herşey yolunda çok şükür Allah nazardan saklasın, 19. haftama kadar geldim ama bu aşamaya gelinceye kadar bir takım kürler uyguladım, muhtemelen onların da yumurtalarım üzerinde faydası oldu... sana da tekrar denemeni ve doktoruna güvenmeni tavsiye ederim, ancak karar yine senin canım, Allah gönlüne göre versin :)

canım sağol, maşallah oğluşuna allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin. sizlerin yazdıkları deneyimler ve benim düşüncelerim en azından 3-4 ay daha normal (yumurta takibi , ilaç vs) deneyeceğim. ınşallah tüpe gerek kalmaz.

ben de 39 yaşındakini kaza ile olmuştum ilk denemede :kedi:23 yaşında ilk kürtajımı olmuştum. ilk tüp denemem kimyasal gebelik oldu ama ben bir daha denesem başaracağıma inanıyorum. 41 yaşındaki için 7 ay uğraşmıştım ama eşimin iflasına benim depresyonuma ilaç kullanmama geldi olmadı zaten almamız gerekirdi dedi dr. yani bekle. yapışıklık bende oldu. ama kürtaj sonrası parça kalmış 2. kürtajı oldum öyle oldu. sen yine de rahim tüpler tamizmi baktır için rahat dene. dr gerek yok dese de ısrar et rahim filmi çektir. şişli ecomar çok iyi. 5 dakikada inan hiç acısız çekiyor. alman sevk edince 250 liraydı. fındıkzade radyotom/radyomar neyse o da acısızmış. çektir için rahat olur

icim aciyor su an

tekrar dr gittim , beta hcg degeri ile ve hamilelik haftana gore kesenin buyuklugu uyumlu degil dedi..

4-5 gun bekleyelim tekrar bakalım dedi..

gelismeyen gebelikten kurtaj olmustum tekrar aynı seyler mi???

bende istiyorum bir rahim filmi ama korkuyorum çok acılı diyorlar. bende 2 kürtaj sonrasıda rahim ağzında spazm oldu. ağrı oldu kanama olmadı ince kanülle açtı oldu. ilkinde bebek düşünmüyorduk spiral takdıydı kanama olmayınca ama bu sefer takmadı 2 ayda da oldu açtı geçen ay tam günümde oldu bu ayda öyle. oda birşey deyip avunuyorum. ecomar aklımda olsun denizciğim

icim aciyor su an

tekrar dr gittim , beta hcg degeri ile ve hamilelik haftana gore kesenin buyuklugu uyumlu degil dedi..

offf canım ya, ne desek boş durumları... bakalım 4-5 gün bekle belki gelmekte kararlı bir yaramazdır herkesi yanıldır , dualarımız seninle.

acı yok inan hiç. ben 1 geçen sene kürtajdan önce çektirmiştim jinemed de o 400 liraydı ve o da acımamıştı ama bu seneki ecomar 250 lira ve inan daha da acısız ve kısa. benim ağrı eşiğim çok düşüktür kaş aldırırken bile ağlarım ama bu daha da basitti. çektir için rahat olsun. adetin 5-8 gün arası çektir o ay hamile kalmana bir etkisi olmasın

icim aciyor su an

ne diyeyim ki inşallah gelişir :Saruboceq: inşallah yine aynı şeyi yaşamazsın. çok büyük hayal kırıklığı tahmin edebiliyorum. inşallah gelişir bebek

ecomar göztepe'de de varmış aynı yer sanırım çünkü ecomar şişli, ecomar göztepe diyor. şişli bana ters olmazsa ecomar göztepe'de çektiririm.

Arkadaşlar merhabaa.s.

Ben daha önce bu topiğe girmiştim ama uzun zamandır hiçbiryere bişey yazmadım.39,5 yaşındayım ve ikinci tüp bebek denememiz de Mayıs ayında negatifle sonuçlandı.Biz de görünen sebep eşimin sperm sayısı ilk önce 2 milyondu 2. tüp bebek zamanında 35 milyona çıktı ve normal yoldan bile şansımız olduğunu düşünmeye başlamıştık..
ıki ay bekleme süresini boş geçirmeyelim diye aşılama yaptırdık ama bu defa sayı 7 milyondu.
Yine de yapıldı aşılama ama hiç ümidim yok...
Kızlar çok moral verici konuşuyorsunuz ben 40 olmadan mutlaka hamile olmalıyım diye düşünüyordum yani şurda 6 ayım var.Ama sizleri okudukça bu saplantımdan kurtulmaya başladım tabi yine de biran önce olmasını isterim...Sizler gibi..
Ben düzenli adet oluyorum Fsh da en son 6 idi..7-8 tane yumurtam toplanıyor ve 3-4 tanesi dölleniyor...Sanırım 1 ay sonra tekrar tüp bebek yapacağız ama normal yoldan olmasını o kadar çok istiyorum ki sanki tüp bebek de hep negatif olacak gibi gelmeye başladı bana...
Size sormak istediğim normal yoldan hamile kalmak için ne yapmalıyım.Hiç yumurta takibi yapılmadı bana veya ilaç kullanmadım sadece bazı kürler yapmıştım.
Uzun yazmışım kusura bakmayın

hana'cığım bende 40,5 yaşımdayım tam 40 da hemde okadar kolay hamile kaldım ki (ama sonu gelmedi o başka) bu yaşa uzaması geç evlilik, başta istememe falan.

Bende dün çok kötüydüm ağladım falan ama umutlu olmaktan başkada çaremiz yok. Şunu da biliyoruz ki her ay tüp yaptırsak genede allah yazmamışsa olmaz. Ama yazmışsa yaşımıza rağmen olur kimsede önünde duramaz.

Ben vakit kaybı olmasın diye ilaç, çatlatma iğnesi ve yumurta takibi yaptırıyorum. Bu ay ilk aydı olmadı.

Bir ara hayıt tohumu demledim içtim ama korktum hormonlarım okadar normalki bir terslik olmasın dedim. benim prolaktin az yüksek 29 dr. um önemli değil diyor.

Bence denizin söylediği gibi yumurtalama monitörü alabilirsin, yada yumurta takibi yaptırabilirsin. Eşin keçiboynuzu pekmezi falan yesin (şekeri yoksa) folic asit içsin.

canım senin yaş da kötü ama asıl problem eşte. sana tavsiyem eşine mutlaka keçiboynuzu kürü uygula. bir de sigara içiyorsa keşke bıraksa. benim eşin spermleri normal ama dr çok parlak değil diye solgarın cinkosu var günde 2 tane içsin demişti. bir de ace selenyum plus günde 2 tane. düzenli kullanılıyorsa etki ediyormuş. tüp için de iyi olur. daha güzel spermlerle girersiniz. sen de selenyum kullan günde 2 tane. bir de seven seas plus omega3 rahim için iyiymiş onu da bir arkadaşa dr vermiş. tüp veya değil inşallah en kısa sürede olur. evet yumurtlama monitötü alabilirsin benim 2 ayda 12. gün 2. çizgi çıktı 13. gün koyulaştı. amladımki 13. gün 14. gün yumurtlama gerçekleşiyor. bu şekilde de deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok sağol Karamelciğim
Evet doğru söylüyorsun kaderimizde ne varsa o olacak ama biz elimizden geleni yapalım da Allah herşeyin zamanını biliyor O ne derse olacak...Ben de umudumu kaybetmiş değilim ama vakit daralıyor.
sen ne güzel 40 yaşında hamile kalabilmişsin çok sevindim inşallah yeniden kalırsın...
eşim keçiboynuzu kürünü aylardır uyguluyor sayı o nedenle arttı bence zaten ama sonra tekrar düştü...Şimdi bir de hareket için zeytinyağlıincir kürü düşünüyorum onun için...
Sen de rahim filmi çektireceksin galiba ben de ecomar Şişli de çektirdim.. Gerçekten de oradan memnun kaldım Allah'tan bir sorun da çıkmadı çok şükür...
Bir de benim en büyük sorunum sigara..evet malesef bırakamıyorum geçen 3 gün içmedim ama başaramadım :1no2:

Sağol denizciğim
eşim dediğim gibi keçiboynuzu kürü uyguluyor ama hala bir ürologla görüşmü değil bu onuda oldukça ihmalkar davanıyor ve ben çok kızıyorum Ona..Bahsettiğin ilaçların sanırım yan etkisi yoktur ama yarın için ürologdan randevu alıp onu zorla da olsa götürmeyi düşünüyorum...Bir de sigara hususu evet malesef O da ben de içiyoruz ben Onun kadar içmiyorum ama..Hergün bırakacağım diyor ama ne yazık ki şimdiye kadar bırakamadı aslında O içmese ben de bırakırım çünkü çok çokkk istiyorum bir bebeğimiz olsun...
Seni takip etmiştim ve araştırmalarını çok taktir ediyorum kaç dr a gidip görüş aldığını falan okudum..benim o kadar zamanım olmuyor ya da ne biliyim hemen güveniyorum mu ne dr.uma...eşinin sperm durumu nasıl bana bilgi verir misin çünkü diğer bakımdan seninle değerlerimiz aynı gibi yaş yumurta falan yani...ve sen normal yoldan hamile kalabildiğine göre eşinin durumu benimkinden iyi...İnşallah hepimiz birgün o güzel haberi alırız..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…