38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

ya bende anlamadım 3+6 iken baktıgında 4mm kese var dedi
bugun baktı yani 4+4 iken kese aynı dedi
anlamadım gitti
daha oncede gelismeyen gebelik gecirmistim cok moralim bozuldu
esteryacım cok uzuldum ınankıama bhcg duzenlı artmadımı?takıbını yapmıssındır mutlaka eger o duzenlı erttıysa yınede umutlan korkma..sıgara ıcıyormusun?yada esınde morfolojı sorunu varmı?genelde butur olaylarda bunlar etkenmıs...rahım fılmı cektırdınmı?rahımde problem yoktur umarım bende vardı ve gecen temmuz gelısmeyen bır gebelık yasadımınsallah bıze guzel haberler verırsın canım..

merhaba canım...bende yadıgın yollardan gectım:)evlendıgım ay hamıle kaldım bebegım yasamadı alındı..fsh ım ıyıydı yasıma gore hersey guzeldı ama o yıkımı yasayınca sanırım hormonlarım alt ust oldu..5 olan fsh ım bırden 3 ay sonra 12 ye fırladıben ıyıce panık oldum...doktorlar 6 ay deneyın olmazsa tupe acıl gecın dedıler hep bencede 6 aylık bır sure tanı kendıne ..eger olmazsa cok gec kalma fsh ıyı olsada yumurtalar ılaca yanıt vermıyor sayıca az oluyor yada kalıtesı dusuyor..ben bunu yasadım..

canım merhaba ..ben dhea dıye yumurtalıkları genclestıren bır ılac kullanmıstım..esımede l argının ve polen (solgarın)ıcırmıstım..tup denemesınde yumurta sayısında pek faydası olmadı ama sonrakı ay spontan kaldım belkı bunların faydası olmustur

eşimin durumu normal. sperm sayısı 35 veya 45 milyondu. çok harika değilmiş ama benim 2 kere hamile kalmama yetti. çinko ve selenyum doğal vitaminler yan etkisi yok. yalnuız selenyumun içinde a vitamini de var başka vitaminle birlikte kullanılmayacak. eşinin sperm sayısı 7 milyonsa gerçekten düşük. en önemlisi de ikiniz için de sigara. biliyorsun bebeğin tutunmasını da etkiliyor. tüp bebek için de çok zararlı. yumurta kalitesini de bozuyor. hatta tüp denemeden 3 ay önce bırakın diyordu. bari sen dene canım. eşine de ben bıraktım de evde belli bir oda balkon falan göster yanında içmesin. lmaz:

yapmayın arkadaşlar, içmeyin bırakın şunu ciddi olarak sperm ve yumurta kalitesini düşürüyormuş.

selam kızlar beni hatırlarsınız belki birkaç ay önce gelmiştim topiğinize son dönemde sıkıntılar yüzünden pek kk ya gelemedim. neyse ben kocamı ikna edemiyodum bi türlü fakat bu ara nedense fikirleri değişti.arkadaşları çoluk çocuğa kavuştukça etkilendi bide yaş geçiyo rezervler bitiyo diyince fikri değişti. bu ay aşılama yapacağız olmazsa bir ay sonra araya tatili koyup tüp deneyeceğiz. ben sigarayı bıraktım 10 gündür içmiyorum. tiryakiydim bu arada. ama bu kez hayatımdan çıkardım şu nalet sigarayı. ben aşılama ile olabilmesi için inanmak istiyorum ama galiba aşılamanın yüzdesi 10-15 gibiymiş ama kısmet olur mu olur. bu konu için acıbadem hastanesine gittik sizin bana önerebileceğiniz ayrıntı birşeyler var mı danışmak lazım tecrübe en önemlisi

aslında doktor yaşınız 38 ve üç yıldır hamilelik yok çiftlerde belirgin bir sorun olmaması tüp yapmayı düşündürmez diye bir şey yok demekki bir sorun var ki 3 yıldır olmuyor direk tüp dedi ama benimki yine önce aşılama yapalım dedi zaten ağustosda kaporası verilmiş bir tatil planı var diye bende tatil sonrasına tüp yaparız ama bu ay boş geçmesin diye aşılama yapmayı uygun buldum. tabi her şeye rağmen inşallah aşılama tutar da ben tatili çöpe atmaya razıyım

Yukarıda söylemiştim 2.tüp bebek denememizde sayı 35 milyona çıkmıştı ama yeniden düştü...Biraz önce tekrar konuştuk (birlikte çalışıyoruz) cumartesi ürologtan randevu aldım ve gideceğine söz verdi bir de aslında şuan hiç bahsetmedim ama sigarayı da kesin bırakacağını söyledi opuyorumnanaktan çok mutlu oldum ben de bırakıyorum kızlar hatta mümkünse yarınnnn yani inşallah...
Sizin sayı iyiymiş baya 20 milyon üzeri normal kabul edilior hareket ve morfoloji de iyi galiba ki hamile kalabiliyorsun...Ne güzel...alkisalkisalkis

alabama herşeyden önce sigarayı bırkman nedeniyle tebrik ederim darısı da bize inşallah...tiryaki olup bırakabilmen gerçekten çok güzel ve zor bişey ben 3 gün dayanabildim malesef ama bu defa daha kararlıyım...
inşallah aşılaman tutar da tüp bebeğe gerek kalmaz...evet aşılamada % 10-15 şans veriyorlar ama gene de boş durmaktan iyidr diye ben de aşılama yaptırdım geçen hafta çarşamba ama hiç umudum yok zaten hiçbi beliriti de yok..:sm_confused:
Tüp tutarsa tatili çöpe atmaktan bahsetmişsin bence gerçek tatil o zaman yapılmalı bol bol dinlenerek hayırlısı olsun inşallah kavuşuruz şu yaramazlara

yıllardır sigarayla savaşıyorum hep bırakıp başlıyorum bir ay iki ay üç ay bile dayanıp üstüne başladığım oldu. fakat bu kez nedense kendimi daha kararlı hissediyorum. belki yanlışsın diyeceksiniz içeninde oluyo elbette ama bi silkelendim dedim ki kendi kendime şöyle etrafa bakınca sigara içmeyen insanlar daha sağlıklı ben zaten hayatı geç yakalamışım şimdide bebişi yakalamaya çalışıyorum yaştan zaten ofsayta düşmüşüm düşmüşüz karı koca doktor öyle söyledi valla bide sigara içip iki sıfır malup maça çıkıyorum ne gerek var . iki kuzenim ikinciye hamile ikiside hiç sigara içmemiş biri içmişde altı yıl önce bırakmış. bir kuzenim daha var o da hamileymiş ilk çocuğa ve 37 yaşında korunmayı bıraktı ikinci ayında hamile eşide bu arada sigara alkon vs almıyo. eee bu işte bi şey var bişileri elde etmek istiyosam bunun diyetini ödemem lazım. tatil olayına gelince tüp den sonra riske atmamak açısından dedim. yolculuk git gel ordaki dinlenme tabiki süper ama tatilden sonra tüp denemek o dinlenmeyi evde yapmak daha iyi olur dedim. ama doktor git derse giderim tabi.

umud olmayınca süprizler daha kolay geliyo galiba hana en beklemedik zamanlarda inşallah aşılaman tutmuşdur da bak bana da umut olursun.

bu zıkkımı ben nerdeyse 20 yıldır içiyorum kızlar aslında bırakması çok kolay geri başlaması da çok kolay sadece tercih etmememiz gerekiyor. sigara içmenin ikinci sınıf vatandaş işi olduğunu bizimse birinci sınıf vatandaş olduğumuzu kabul edip ikinci sınıfa düşmemeye calışmamız lazım. benim çenem düştü kimse kalmadı

umud olmayınca süprizler daha kolay geliyo galiba hana en beklemedik zamanlarda inşallah aşılaman tutmuşdur da bak bana da umut olursun.

Ahhhh ahhhh nerdeeee????Aklıma bile gelmiyor aşılama olduğum kaç gün olduğunu bile zar zor hatırladım...

Sigara ile ilgili söylediklerinden etkilendim canım inşallah başlamazsın ve bebeğin gelir biran önce...

icim aciyor su an

tekrar dr gittim , beta hcg degeri ile ve hamilelik haftana gore kesenin buyuklugu uyumlu degil dedi..

4-5 gun bekleyelim tekrar bakalım dedi..

gelismeyen gebelikten kurtaj olmustum tekrar aynı seyler mi???
esterya, çok üzüldüm güzelim, ama Allahın taktiri diyelim, her kaybımın arkasından çok acı çektim, çok gözyaşı döktüm... Her işte bir hayır vardır diyebilmek lazım canım, gelişmeyen gebeliklerin çoğu bebeklerdeki anomaliler, bunu da biliyorsun değil mi? Gebeliğin devam edip sonra da ikili ya da üçlü testlerde sorun gözükseydi ya da ne bileyim amniyosentezde anlaşılsaydı, o zaman çok daha fazla acı hissederdin... her neyse her şerde bşir hayır var diyebilmek lazım, çünkü ben kayıplarımın arkasından hep bu gözle baktım... sakın vazgeçme arkadaşım, eninde sonunda sen de anne olacaksın, bir an önce kendini toparla ve bir sonraki denemeler için hazır ol, ama herşeyden önce psikolojini sağlam tutman lazım, sonra gerisi zaten geliyor :1hug: sana umut vermek istemem ama bakarsın 4-5 gün sonra herşey yolunda gidiyor da olabilir :)

canım, çok doğru yazmışsın, baştan yenilgiyi kabul etmiş gibi oluruz umudumuzu kaybedersek.

kizlar bugun bir tuhafım

bir şeye baktıgımda sanki yarısını gorup yarısını göremiyorum
gözlerim bir garip yaldızlar var surekli önünde , progestandan olabilir mi acaba?

Yarın doktor günüm, en azından 3 sefer olsun diye klomen+ oviterelle verir.

Ancak geçen dediği solda 1, sağda 2 yumurta vardı. iğneden sonra sol ve sağ çatladı. sağdaki 1 tane daha sonra çatlayacak gibi dedi.

Merakım şu, soldaki çatladıysa benim solumda hafif sızı var o nesi, kist oldu diye korkuyorum.

Birde doktorum ilacı verecek ama yumurta takibi yapamayacak tatile gidiyor, birini önerin dedim duymamazlıktan geldi çok sinirlendim.

Bende pazartesi için başka doktordan rand aldım.

aşilamadan sonra gunde 3 tane ictigim oldu ama su an kullanmıyorum

kullanma hayatım. inşallah bebeğin yaşayacak ve devam edecek. ama allah korusun olmadı diyelim bir sonrakinde deneme öncesinde bırakman şart. bana içenlerin yanında bile bulunmayın vs demişlerdi. tutunmayı falan çok etkiliyormuş. nugünkü durumun da hormonlardan olabilir. hem şu an hamilesin sen. herhalde endişelenecek birşey değildir

3 yıldır olmuyorsa sperm tahlili ve sana hormon tahlili yapıldı mı? bir de rahim filmi çektirmeni öneririm. her doktor istemiyor ama aşılama veya tüp öncesi ve hatta hemen yaptır. rahimde veya tüplerde bir sorun var mı net anlaşılıyor. ultrason tüpleri yapışıklığı vs göstermiyor. ecomar veya radyomarda hiç acısız ve 5 dakikalık bir işlem yalnız da gidebilirsin 250 lira civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…