38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

çatlama iğnesinden sonra eğer çatladıysa kist olmuyor çatlamayanlar kist oluyor diye biliyorum. sanırım çatlama iğnesinden sonra kontrol çok da gerekli değil ama tekrar klomene başlamadan rahim temiz mi kist vs olmuş mu diye bakmak için adetin 2. 3. günü gitmek gerekir sanırsam. ben geçmişte 1 kere kullanmıştım bende kist yapmıştı

kizlar bugun bir tuhafım

bir şeye baktıgımda sanki yarısını gorup yarısını göremiyorum
gözlerim bir garip yaldızlar var surekli önünde , progestandan olabilir mi acaba?

Esterya'cım,

Canım, inşallah 4-5 güne güzel haberlerini alırız. Doktorun dünden kesip atmadığına göre umut vardır diye düşünüyorum; dualarım seninle canım. Umuyorum haftaya bizi de mutlu edecek güzel müjdeler vereceksin.

Görme bozukluğu hamilelik döneminde tansiyonla ilgili (yüksek tansiyon) olabilir diye okumuştum. Aman hemen tansiyonuna baktır.

Selam Hana,

Sigarayı bırakanlara, deneyenlere benden de tam destek. Ben de 20 yıllık bir tiryakiliğin ardından 6 ay önce, 39'u bitirme hediyesi verdim kendime ve sigarayı bıraktım. ılk günler zor oluyor ancak bol su içmek sigara isteğini bayağı öldürüyor.

Geçen ay ben de senin gibi tüp denemesinden önce (daha önce bir negatif sonucum vardı), bari bir tedavinin ucunda olayım, kendimi iyi hissederim, ikinci denemeye de kendimi hazırlarım fikriyle ilk aşılamamı oldum. Hiç umudum yoktu, hatta aşılamadan 10 gün sonra regli olacakmışım gibi tüm belirtiler de gelmeye başlayınca regli günüm geçene kadar test bile yaptırmadım. Ancak işte geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. ınşallah sana da öyle olur, burada herkese tez zamanda güzel haberler almayı diliyorum. Kendime ve benim gibi hamile arkadaşlarıma da sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı.

Son düzenleme:

Selam Alabama,

Az önce de yazdım, ben de senin gibi 20 yıllık tiryakiliğin ardından sigarayı bıraktım. Mücadelen için tebrik ederim, çok kolay gelsin sana. İnsan her içmediği günle ne mutlu oluyor değil mi?

Aman arkadaşım, sigara içmenin ikinci sınıf vatandaş işi olduğunu kabul etmiyorum ben; biz sigarayı bırakan tiryakiler böyle dersek, hiç sigara içmeyenler sigara içenleri paralar vallahi Bizim ülkemizde sigarayla değil sigara içenlerle savaşılıyor çünkü. Neticede bireysel tercihtir illa içmek isteyen insanlara da belli bir miktar özgürlük tanınmalıdır diyorum ben. Kabul etmek gerekir ki bu dünyada her zaman hem içen hem de içmeyen olacaktır. Dayatmalar insanı daha da çileden çıkarmıyor mu? Niye böyle bir fikir beyan etme gereği duyduysam, neyse işte, sevgiler.

esterya , canım tansiyonunu ölçtürdün mü, stres yükseltmiş olabilir.

Biraz gözleri kapat, iş yerinde çok bilgisayara bakınca benimde bazen olur, kapatırım geçer.

kendine dikkat et

inşallah canım bugün 10.gün ve acayip iyi durumdayım sanırım bu kez geri dönüşüm yok. içmeyeceğim.

kizlar bugun bir tuhafım

bir şeye baktıgımda sanki yarısını gorup yarısını göremiyorum
gözlerim bir garip yaldızlar var surekli önünde , progestandan olabilir mi acaba?

umarım herşey gönlüne göre olur esterya allah seni ve bebişini korusun.

evet denizcim herbişiler yapıldı üç tane sperm testi üç tane hormon testi rahim filmi vs hep sorun yok dendi bi ara bi polip çıktı alındı. kanallar açıkmış sadece birinde ufak bi boğum mu ne varmış o sorun olabilirmiş ki bunu da enson gittiğim yeni doktor söyledi ötekiler söylememişti. eşimin sperm sayısı iyi 28,5 milyon mükkemmel sperm testine göre kruger mi dir nedir normal değerlere göre yapılan başka bi testte ise 85 milyon çıktı hareketlilik filan da iyi morfolojik yapıda ufak bi sornu var krugere göre kötü ama normal teste göre iyi dendi. benim yumurtalık rezervimde bi sinyal var artış olmuş yani değerin 10 üstünde olmaması gerekiyormuş ama benimki 12.5 çıktı bugün aldım sonuçları. ilk iki hormon testinde 10 un altındaydı halbuki. saol uyarılar için canım.

yani bu süper moral oldu bana bende kızlar bugün ilk iğnemi oldum. gonal f 225 mlg galiba karnımdan oldu. aşılama prosüdürlerine başladık bakalım kısmet inşallah tüpe gerek kalmadan başarılı oluruz. bana ekstra destek olacak yapmam gereken şeyler varsa söyler misiniz? tüm iyi dileklerinize herkes için amin arkadaşlar

sorma gerçekten kendimi içmediğim için acayip mutlu ve gururlu hissediyorum. inşallah benim bu sigarayı bırakışım bebişimin gelişinin habercisidir. çünkü nasıl bıraktım vallahi ben de anlamadım. kendime inanamıyorum. a.s.

kizlar benim hic midem bulanmıyor bir aksilik olaiblir mi?

gülencim de aynı şeyi sormuştu başlık açıp ona da yazdım merak etme genelde 6 haftadan önce hiç mide bulantısı olmuyor. hatta bazılarının sonra da olmuyor. ben ilk kürtajımı 23 yaşında olmuştum 7-8 haftalık aldırmıştım sadece gögüslerim sertleşmişti. diğerlerinde de 6. haftadan itibaren çok az midede hasaslık başlamıştı ki birini ben diğerini dr aldırdı :a015:

kizlar benim hic midem bulanmıyor bir aksilik olaiblir mi?

canım hiç merak etme, ben de hiiiiiiç ama hiç bulantı olmadı... sadece kokuya karşı hassasiyet vardı, çok çok kötü kokularda öğürtüm oldu... merak etme bulantı olmaması kötü değil, tame tersi gayet iyi... bazılarının 8. hatta 9. haftadan sonra başlıyormuş ama hiç özenme ve bekleme, bu şekilde geçirirsen hamileliğini şanslısın demektir :)

cok tesekkurler canlarım,

daha once bir gelismeyen gebnelik gecirdim 9. hatftada alonmıstı onda da bulantı yoktu. kurtaja gittigimde bir hemsire bulantınin bebegin canlanmasının isareti olarak belirtti o nedenle korktum biraz

Esterya'cım,

Bozma moralini. Ben de bugün 7. haftaya girdim Allah'ın izniyle ve benim de hiç bulantım yok. Anneme çekmeyi umuyorum açıkçası bu konuda; o iki hamileliğinde de mide bulantısı yaşamamış. illa miden bulanacak diye birşey yok açıkçası. Sen böyle yaparsan, seni okudukça ben de panik olacağım ha, içimizi ferah tutmaktan başka çare yok, hepimiz Allah'a emanetiz sonuçta. Haydi bakalım, iyi haberlerini bekliyoruz.

Rüzgar Deniz'cim,

Hayırlı olsun canım, ticker'ını hep okurdum ben, bugün okuduğumla da çok mutlu oldum, ne güzel hamileliğini yarılamışsın. Sağlıkla kucağına da al inşallah. Kendine ve oğluşuna iyi bak canım.

Alabama canım,

Çok iyi gidiyorsun, ha gayret. Bundan sonrası tamamen irade ve ben senin başaracağına çok eminim. İlk aylar için sigara paranı bir kenara koyup kendini onunla ödüllendirmeni tavsiye ederim. Süper motivasyon oluyor. Kolay gelsin arkadaşım.

heradacıgım sende gobekte buyume varmı
benim kıyafetlerim hafiften olmamaya basladı aslında cok erken

Esterya'cım,

Karnımda bir şişkinlik var ama crinone jelden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sen de kullanıyorsundur herhalde. Biliyorsun neticede hormon içeren bir jel ve yan etkilerinden biri de şişkinlik yapması. Kullandığımız ilaçlardandır canım, çünkü dışarıdan belli olacak bir göbeğe daha birkaç ayımız var bildiğim kadarıyla.

Karamel'cim,

Doktor randevunu merak ettim. Bizi de haberdar et olur mu canım?

canım sağol, cumartesi gittim solda sızı var diye korkuyordum ama kist yokmuş çok şükür. Buna bile sevinir olduk.

Neyse klomen verdi. 3. gün başlatırdı bu sefer izin dönüşüne denk gelsin diye 4, gün başladım (pazar) , perşembe akşam ilaç bitecek 12, gün pazartesi izinden dönmüş oluyor gideceğim.

Bakalım 12, güne kadar çatlamamış olursa iğne verir diye düşünüyorum genelde veriyor ama hep 10.gün gidiyorum ve iğne oluyorum 11-12 önerdiği günler oluyor.

Dua etmekten başka çare yok, elimizden geleni yapıp Allahtan isteyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…