- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
soru bombardumanına devam ilaçlar çok mu etkiliyo metabolizmayı bide yumurta toplama işlemini yarı baygın mı yapmak iyidir yoksa tam anestezi mi önerirsiniz. yada neyse ben başka topiklerden de araştırıyım sizi yormayayım görüşürüz çüüzzzzz
birde esterya var. hamileydi , sanırım kalp atışı alamadı ve kürtaj oldu sonra gelmedi
Kızlar bir soru sordum, dikkatinizi çekmedi herhalde planlanmış bir tatilim var aşılamayı bu ay yaptırsam 10, günü uçağa binmemde sakınca olabilir mi ?
amin canım hepimizin inşallah darısı tüm olmayanların isteyenlerin başına umarım bizde mutlu sona bu yolla ulaşırız.
Deniz'ciğim, kardeşim Amerika'da doktora yapıyor, bir yandan da çalışıyor. Son iki senesi ama önümüzdeki Kasım'da sınavları var, eğer sınavları verebilirse 6 aylığına Türkiye'ye gelecek... Uzak olmak gerçekten çok zorDediğin gibi sağlığı ve huzuru yerinde olduğu sürece katlanacağım, ne yapayım?
Umarım ben de kolayca atlatabilirim bu şeker yüklemesi testini :) bakalım, sanırım salı sabahı yaptırmam gerekecek bunu :)
Moneta ile konuşmayı başarabilirsen sevgilerimi ve selamlarımı ilet lütfen. Özlediğimi de söylersen sevinirim canım :)
Rüzgar'cığım,
Allah kavuştursun. Kızkardeşin de senin gibi çok hoş ve belli ki hanım hanımcık. Tabi ki Moniş'imi arar aramaz selamını söylerim. Şeker testini hiç kafaya takma. Gerçekten zor değil. Hele ki bizler gibi zorluklar geçirmiş olanlar için. (Bu arada mail adresini yollarsan seviniririm.) Çok öpüyorum seni ve güzel oğlunu.
soru bombardumanına devam ilaçlar çok mu etkiliyo metabolizmayı bide yumurta toplama işlemini yarı baygın mı yapmak iyidir yoksa tam anestezi mi önerirsiniz. yada neyse ben başka topiklerden de araştırıyım sizi yormayayım görüşürüz çüüzzzzz
Valla Alabama'cığım, yarı baygın mı genel anestezi mi demişssin. Anlamadım. İkisi de aynı şey değil mi zaten. Ama benimki genel anestezi ile olmuştu. Doktorla konuşurken başımın döndüğünü hatırlıyorum, o arada kendimden geçmişim. Uyandığımda istirahat için sedyeyle yatağıma bırakmış olduklarını gördüm beni. Yani benimki rahat geçmişti. Ama benimle birlikte transferi olan arkadaşımın uyandıktan sonra sancısı olmuştu. Ona da ilaç verdiler geçti. Zaten en doğru kararı doktorun verecektir. Benim bildiğim kadarıyla zaten genelde genel anestezi altında yapıyorlar yumurta toplamayı. Ama transfer aynı normal vaginal ultrason gibi pek bir farkı yok. Onda anesteziye filan hiç gerek yok.
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
Yeni gelen arkadaslar var,herkesi takip edemiyorum ama hepinizi booool sans diliyorum.Yazdan dolayi birazcik koptum siteden arada girip takip ettim sizleri...Herkes iyidir insallah....
Ben ve minik kizim da iyi..Bu hafta itibari ile 32.haftalik olduk,artik geriye sayim basladi gibi.
Güclüklerle dolu,mesakatli bir yolculuktan sonr ainsallah bebisime kavusacagim.Hamileligin bu donemleri benim icin biraz zor geciyor.Bel ve sirt agrilarim cok fazla..Daha simdiden 13 kg aldim artik doguma kadar kac kg olurum Allah bilir..Gecen haftaki kontrolde hersey yolunda gorunuyordu ama kizim biraz zayif dr.lar normal diyor ama ben yine de endiseleniyorum...
Tekrar gorusmek uzere....sevgilerimle
Amanın da amanın kim gelmiş.
Serpil'ciğim özledik seni valla. Seni de minik kızını da yeriz biz. Zayıf olsun, sağlıklı olsun da tek. O çıtı pıtı bir kız olacak demek ki annesi. O yüzden narindir hiç telaşlanma. Ben benimkinin kilosunu hiç bilmiyorum. Doktorlar kağıda bakıyor normal diyor. Benim aklıma hiç kilosunu sormak gelmedi. Bir dahakine inşallah.
13 kg. o kadarda fazla değil. Genelde doktorlar tüm hamilelik boyunca 12-13 kilo alınmalı diyorlar bildiğim kadarıyla. Ama yine de herkesin bünyesi farklı. Benim bir arkadaşım hamilelikte 42 diğeri ise 21 kilo almıştı. Onları duyunca şok olmuştum. Ama tabi yine de dikkat etmekte fayda var. Bel sırt ağrıları da normalmiş bu aylarda. Eee kolay değil, fazladan kanguru gibi ağırlık var üzerimizde. Defne'ciğim de hareketlerini ağırlaştığını söylemiş. Çok normal. İnanır mısın, çok fazla kilom olmadığı ve üstelik halde benimki 25 haftalık olduğu halde ters dönmüş kaplumbağa gibi yerimden zor kalkıyorum özellikle akşamları. Çok öpüyorum ikinizi de.
denizbulut ve denizkarayurt saolun kızlar bilgiler için. işte çömez olunca algılamaya çalışıp doğru mu anladım yanlışmı anladım derdine düşüyorum. doktor bana genel anestezinin haricinde bide uyanık ama aşağı bölgeyi hissetmeden yapılan yumurta toplama işlemide olabilir diyince ben onu yarı anestezili olarak algıladım galiba ama ben yinede genel anesteziyi tercih ederim açıkçası. neyse o günler hayırlısıyla gelsinde bakalım neler yaşıcaz.
ya denizbulut evde huzursuzluk olayı kötü haklısın bazen bende yaşıyorum hepimiz yaşıyoruz ama napcan herşey insanlar için diyoruz unutuyoruz. aşılamanın son zamanları tam transfer zamanı bizdede benzer huzursuzluklar olmuştu ve ben nerdeyse yapmaktan vazgeçcektim. başlıcaktım bu aşkın ızdırabına ama ya sabır diyerek devamını getirdim. hayat kolay değil allah bize doğru olanları yapmamıza destek olsun hayırsız olan ne varsa kendiliğinden sonlansın. ne diyim .
benim evde huzursuzluk bitmiyor canım. tam bitti diyorsun çıkıyor. ben evliliği bile tüp için yaptım. 3,5 yılda bu ilişki çok yıprattı beni. haftasonu bekar anne olmaya karar verdim. sonra vazgeçtim dedimki tedaviyi ve adamı bırak. sonra pazar akşamı dedim girdin bir yola devam et. ama büyük konuşmayayım bebek olmazsa devam eder mi bilmiyorum. bu yaştan sonra heves ettim başka adam bulamam son şansımı kullanayım sonra ne yaparsa yapsın deyip oturuyorum a.s bir de bu sefer daha stresliyim. geçen seferden fazla şey öğrendim. benim saat geriye doğru daha bir hızlı çalışmaya başladı. bu deneme de kimyasal veya negatif çıkarsa nasıl atlatırım bilmiyorum. tabii atlatacağım bir türlü ama valla hiç düşünmek istemiyorum :1no2:
Merhaba Serpil'ciğim... Çok az bir zamanın kalmış, hayırlısı olsun inşallah. Kızımızın zayıflığını hiç kafana takma canım, çıtı pıtı bir kız olacak maşallah :) Umarım seni daha sık görürüz topikte. Ben bugün doktordaydım. Oğluşum 1142 gr. olmuş, yarın şeker yüklemesi yapılacak. Doğumu da İstanbul'da yapmaya karar verdim. 18 Kasım'dan sonraki herhangi bir güne karar verilebilir dedi doktorum. Sezeryan olacağım için (malum yaş yüzünden normal doğum yapamıyoruz) Kasım'ın 23 ya da 24'ünü tercih edeceğim, tabii doktorumda uygun görürse... Benim gibi Yay burcu olsun istiyorum :) Kendine dikkat et canım. Yakında tekrar görüşmek üzere :)Uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
Yeni gelen arkadaslar var,herkesi takip edemiyorum ama hepinizi booool sans diliyorum.Yazdan dolayi birazcik koptum siteden arada girip takip ettim sizleri...Herkes iyidir insallah....
Ben ve minik kizim da iyi..Bu hafta itibari ile 32.haftalik olduk,artik geriye sayim basladi gibi.
Güclüklerle dolu,mesakatli bir yolculuktan sonr ainsallah bebisime kavusacagim.Hamileligin bu donemleri benim icin biraz zor geciyor.Bel ve sirt agrilarim cok fazla..Daha simdiden 13 kg aldim artik doguma kadar kac kg olurum Allah bilir..Gecen haftaki kontrolde hersey yolunda gorunuyordu ama kizim biraz zayif dr.lar normal diyor ama ben yine de endiseleniyorum...
Tekrar gorusmek uzere....sevgilerimle
Amin canım, inşallah. Evet aynen göründüğü gibi hanım hanımcık bir hatun :)Rüzgar'cığım,
Allah kavuştursun. Kızkardeşin de senin gibi çok hoş ve belli ki hanım hanımcık. Tabi ki Moniş'imi arar aramaz selamını söylerim. Şeker testini hiç kafaya takma. Gerçekten zor değil. Hele ki bizler gibi zorluklar geçirmiş olanlar için. (Bu arada mail adresini yollarsan seviniririm.) Çok öpüyorum seni ve güzel oğlunu.
Ah Deniz'ciğim ahhhh!!! Çok haklısın böyle hissetmekte ama bebeklerimiz için herşeye değer, inşallah bir hamile kal, bir doğur, gerisi önemli değil. Bizler ayaklarımız üzerinde sapasağlam durduğumuz sürece herşeyin üstesinden gelebiliriz. İki gündür benim de eşimin heyheyleri üzerinde. Bugün en sonunda "benim oğlumun babaya ihtiyacı olacak, iskele babasına değil" deyiverdim. Çünkü tepemi iyice artırdı. Hamile olan benim, heyheyleri tepesinde olan o. Ben mi naz yapacağım, o mu naz yapacak karıştı valla. Tam bir hamile kadın gibi davranıyor. Silkeledim ama bakalım işe yarayacak mı? Sen de takma lütfen kafana ve olumlu düşün canım. Ne yazık ki her evde yaşanıyor bu tür durumlar. İnişler çıkışlar oluyor işte, keşke olmasa... Lütfen stres yapma arkadaşım. Stres yaptığın sürece sonuçlar olumsuz oluyor. Mümkün olduğunca rahat ve pozitif olmaya çalış. Dualarımız hepinizle beraber. Her şey yolunda gidecek inşallah :)benim evde huzursuzluk bitmiyor canım. tam bitti diyorsun çıkıyor. ben evliliği bile tüp için yaptım. 3,5 yılda bu ilişki çok yıprattı beni. haftasonu bekar anne olmaya karar verdim. sonra vazgeçtim dedimki tedaviyi ve adamı bırak. sonra pazar akşamı dedim girdin bir yola devam et. ama büyük konuşmayayım bebek olmazsa devam eder mi bilmiyorum. bu yaştan sonra heves ettim başka adam bulamam son şansımı kullanayım sonra ne yaparsa yapsın deyip oturuyorum a.s bir de bu sefer daha stresliyim. geçen seferden fazla şey öğrendim. benim saat geriye doğru daha bir hızlı çalışmaya başladı. bu deneme de kimyasal veya negatif çıkarsa nasıl atlatırım bilmiyorum. tabii atlatacağım bir türlü ama valla hiç düşünmek istemiyorum :1no2:
tüp bebek yaptıranlara uzman sorusu :)))))))))
eşim yılbaşından sonra yurtdışına gideyim der (çalışmak için) ozaman'a kadar da belki 2-3 aşılama olur.
Tutmadığını işin tüp bebeğe gittiğini düşünürsek, eşimin sperm bırakıp gitmesi yeterli ancak yumurta toplama işlemi anlığım kadarıyla sancılı bir süreç ozaman yanımda olması gerekir mi ? Yoksa annemle, ne bileyim kuzenimle falan olabilecek birşey mi ?
Birde normalde sperm yumurta topalndığı gün mü veriliyor
bu arada serpil arkadaşım, allah sağlık kavuştursun bebeğine.
kızlar hepinize çok teşekkürler, başınızı şişiriyorum
kızlar tedavi devammm 1 tane folıkul gordü 7mm cok mutluyum insanın umudunun olması bıle mutluluk verici
benim evde huzursuzluk bitmiyor canım. tam bitti diyorsun çıkıyor. ben evliliği bile tüp için yaptım. 3,5 yılda bu ilişki çok yıprattı beni. haftasonu bekar anne olmaya karar verdim. sonra vazgeçtim dedimki tedaviyi ve adamı bırak. sonra pazar akşamı dedim girdin bir yola devam et. ama büyük konuşmayayım bebek olmazsa devam eder mi bilmiyorum. bu yaştan sonra heves ettim başka adam bulamam son şansımı kullanayım sonra ne yaparsa yapsın deyip oturuyorum a.s bir de bu sefer daha stresliyim. geçen seferden fazla şey öğrendim. benim saat geriye doğru daha bir hızlı çalışmaya başladı. bu deneme de kimyasal veya negatif çıkarsa nasıl atlatırım bilmiyorum. tabii atlatacağım bir türlü ama valla hiç düşünmek istemiyorum :1no2:
tüp bebek yaptıranlara uzman sorusu :)))))))))
eşim yılbaşından sonra yurtdışına gideyim der (çalışmak için) ozaman'a kadar da belki 2-3 aşılama olur.
Tutmadığını işin tüp bebeğe gittiğini düşünürsek, eşimin sperm bırakıp gitmesi yeterli ancak yumurta toplama işlemi anlığım kadarıyla sancılı bir süreç ozaman yanımda olması gerekir mi ? Yoksa annemle, ne bileyim kuzenimle falan olabilecek birşey mi ?
Birde normalde sperm yumurta topalndığı gün mü veriliyor
bu arada serpil arkadaşım, allah sağlık kavuştursun bebeğine.
kızlar hepinize çok teşekkürler, başınızı şişiriyorum
canım tüm kalbimle ilk seferde hamile kalmanı diliyoum. yalnız olmazsa neden 2-3 aşılama yapacaksın ki? direkt üpe geçsen hazır eşin yanındayken? zaten maddi olark da 3 aşılama neredeyse 1 tüp parası ediyor. eşinin yanında olması manen destek olarak önemli ama mesela benim için tam tedavi olduğum günler olmaması daha iyi olabilirkötükedihüsosperm bırakıp gidebilir dondurulup halledilir o iş. ne kadar vereceğini dr söyler. sanırım 1 kere vermesi dahi birkaç sefer için yetebilir. ameliyatla sperm bulunan hastalarda sperm donduruluyor her denemede çözülüyor sonra. ama yumurta toplama günü verilen taze sperm daha iyi deniyor bunu doktoruna sorarsın. yumurta toplama ve transfer işlemlerinde acı hiç yok ama stres çok var. oldu mu olacak mı kaç yumurta oluştu kaçı toplanacak kaçı döllenecek kaçıncı kalite olacak sonucu beklemesi sonra kan vermesi offff onun sonucunu beklemesi hele ilk seferde olmazsa sonra daha da korkunç. sende inşallah bunlara hiç geek kalmaz. kalırsa eşin olmazsa manen destek olack birileri de yeterli. anne kardeş arkadaş gibi. ama ylnız olmamak şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?