tüp bebek yaptıranlara uzman sorusu :)))))))))
eşim yılbaşından sonra yurtdışına gideyim der (çalışmak için) ozaman'a kadar da belki 2-3 aşılama olur.
Tutmadığını işin tüp bebeğe gittiğini düşünürsek, eşimin sperm bırakıp gitmesi yeterli ancak yumurta toplama işlemi anlığım kadarıyla sancılı bir süreç ozaman yanımda olması gerekir mi ? Yoksa annemle, ne bileyim kuzenimle falan olabilecek birşey mi ?
Birde normalde sperm yumurta topalndığı gün mü veriliyor
bu arada serpil arkadaşım, allah sağlık kavuştursun bebeğine.
kızlar hepinize çok teşekkürler, başınızı şişiriyorum
selam kızlar anca gelebildim. sabah kontrolüme gittim. 5 tane yumurta saydı 6-8-10-11-14 dedi 14 lük olan çatlamasın diye ikinci bir iğne daha olacağım. Aynı dozda devam dedi. üç tane sonucu iyi olan yumurtan var dedi. bende soramadım yani toplam şimdi benim 5 yumurtam mı var daha sonrasayı artabilir mi acaba neyse bunada şükür. tabi yumurta toplama işinden sonra bu yumurtaların kaliteli olması da gerekiyor sanırım. inşallah hepsi iyi çıkar da şansım artar. Denizzzz sen nerdesin kontrolun sabahtan mıydı nezamandı umarım hayırlı güzel haberler le gelirsin. Hamişler gün sayanlar bebişine kavuşmayı bekleyenler allahım sizi en kolay ve hayırlı yolla anne etsin inşallah bebişlerinizi koklamayı kısmet etsin. bizede sizin tatlı heyecanlarınızı yaşamayı kısmet etsin. bugün hava kapalı ama içim de güzel bir heyecan var. maşallah
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
Yeni gelen arkadaslar var,herkesi takip edemiyorum ama hepinizi booool sans diliyorum.Yazdan dolayi birazcik koptum siteden arada girip takip ettim sizleri...Herkes iyidir insallah....
Ben ve minik kizim da iyi..Bu hafta itibari ile 32.haftalik olduk,artik geriye sayim basladi gibi.
Güclüklerle dolu,mesakatli bir yolculuktan sonr ainsallah bebisime kavusacagim.Hamileligin bu donemleri benim icin biraz zor geciyor.Bel ve sirt agrilarim cok fazla..Daha simdiden 13 kg aldim artik doguma kadar kac kg olurum Allah bilir..Gecen haftaki kontrolde hersey yolunda gorunuyordu ama kizim biraz zayif dr.lar normal diyor ama ben yine de endiseleniyorum...
Tekrar gorusmek uzere....sevgilerimle
Ah Deniz'ciğim ahhhh!!! Çok haklısın böyle hissetmekte ama bebeklerimiz için herşeye değer, inşallah bir hamile kal, bir doğur, gerisi önemli değil. Bizler ayaklarımız üzerinde sapasağlam durduğumuz sürece herşeyin üstesinden gelebiliriz. ıki gündür benim de eşimin heyheyleri üzerinde. Bugün en sonunda "benim oğlumun babaya ihtiyacı olacak, iskele babasına değil" deyiverdim. Çünkü tepemi iyice artırdı. Hamile olan benim, heyheyleri tepesinde olan o. Ben mi naz yapacağım, o mu naz yapacak karıştı valla. Tam bir hamile kadın gibi davranıyor. Silkeledim ama bakalım işe yarayacak mı? Sen de takma lütfen kafana ve olumlu düşün canım. Ne yazık ki her evde yaşanıyor bu tür durumlar. ınişler çıkışlar oluyor işte, keşke olmasa... Lütfen stres yapma arkadaşım. Stres yaptığın sürece sonuçlar olumsuz oluyor. Mümkün olduğunca rahat ve pozitif olmaya çalış. Dualarımız hepinizle beraber. Her şey yolunda gidecek inşallah :)
merhaba serpilinha dün sana uzun yazmıştım ama gönderirken gitti ve tekrar yazamadım iş nedeniyle. senin ve kızının iyi olmanıza çok sevindim. sağlıklı olduğu sürece kilosunu takma biraz zayıf doğan bebekler de çok güzel kilo alıyor ve gelişiyorlar. senin de başta kilo fazlan yoksa 20 ye kadar alsan sonra verirsin takma önemli olan sağlıklı olmanız.
sizin memlekette zurih de yaşayan bir arkadaşım var 35. haftada. ancak 5. ay ultrasonda kız dediler. geçen hafta kontrole başka dr girmiş ve erkek diyip pipisinin resmini vermiş. bizimkiler pepembe odadan pespembe kıyafetlere ve ismine kadar herşeyi hazırlamışlardı. şu an belki yine yanılmışlardır bir kız bir erkektir anlamıyorlardır diye dalgamızı geçiyoruz. avrupa bu konuda gerçekten çok geri.
aslında cinsiyet artık bizler için önemli değil ama seninki de değişebilir diyecektim ama sen amniosentez yaptırdın artık onda değişmez. sağlıkla gelsin minin kızın kaydirigubbakcemile3
kızlar döndüm eski sayfalara baktım geçen tedavimde 5. gün 5-10 mm arası 7 folikül varmış bu sefer 4. gün 6,5-8 mm arası 5 folikül var. sayı az daha az ama büyüklükler birbirine daha yakın bilmiyorum önemli mi inşallah bu seferkiler daha kalitelidir :Saruboceq:
Denizbulut,
tup bebek sonucunu alana kadar hic bir sekilde olumsuz dusunme..cunku her an hersey degisebilir...senin ihtiyacin olan sadece 1 tane kaliteli yumurta...ben tup bebege 5 yumurta ile basladim..3 embriyo olustu,sadece 1 tanesi orta kalitede idi,digerleri vasat..ve 3.gun transeferi yapilmasina karar verildi.3.gun gittigimde dr.umun yuzunde guller aciyordu orta kalitedeki aniden gelisip cok iyi bir kaliteye ulasmisti..3. embriyoda transfer edildi ama biri tuttu...o nedenle mucizelere inan...eger gercekten istiyorsan mutlaka bir gun gerceklesir..........ama senin yapacagin sadece olumlu olmak..hepsi bu gerisini doga-düzen hallediyor...
canım aynı gün başladık yumurta sayımız da aynı bende de 5 tane büyümüş ama inan tüm kalbimle seninkinin daha fazla olmasını dilerdim öyle de bekliyordum sonunda ben 3 yaş daha büyüğüm 42 yim. ama yaş farkı kalitede ne yazık ki ortaya çıkıyor benimkiler şu an 6,5 ile 8 mm arası sanırım ve yine sanırım en fazla 2 tanesi kaliteli artık sormaya korkuyorum.:1no2: rahim de 5,5 mm gibiydi galiba. geçen tedavimde 3 tane döllensin diye dua ettim 2 döllendi. şimdi 2 tane döllense diye dua ediyorum ya 1 döllenirse diye korkuyorum veya hiç olmazsa diye :a015:
tabii kötüyü düşününce elimize birşey geçmeyecek en az 5 toplanacak ve 4 tanesi şahane döllenecek ve en az 1 tanesi sımsıkı tutunacak 9 ay boyunca diyelim vereliniortak
Evet canım az kaldı, Allah hepimizi sağlıkla kurtarsın ve bebişlerimizi kucağımıza versin :) Burada maalesef hiçbir doktor 40 yaş üzerindekiler normal doğum önermiyor, direkt olarak sezeryana karar veriyorlar. Doğrusunu istersen benim de işime geliyor galiba. Hepimiz için herşey yolunda gider inşallah canım :)Rüzgardeniz merhaba,
Seninde fazla kalmamis...doktorlar bana ekim sonuna tarih veriyorlar,ama ben normal dogum planliyorum.Turk doktorlar bazen abartiyorlar herseyi burada dogum yasi 35 in ustu ve neredeyse %95 kadin normal dogum yapiyor.bende sansimi deneyecegim eger son dakika aksilik cikmaz ise....senin icin de hersey yolunda gider umarim...
Alabama şimdi hamile kalın diye dua ediyoruz ve inşallah bu gerçekleşecek, sonra da sağlıkla kucağınıza alın inşallah diye dua edeceğiz. Yolu yarıladınız çoğunuz, inşallah herşey yolunda gidecek ve hamileyiiiiiiiiiiizzzzzzzzz diye buradan müjdeleri yağdıracaksınız bizlere :)selam kızlar anca gelebildim. sabah kontrolüme gittim. 5 tane yumurta saydı 6-8-10-11-14 dedi 14 lük olan çatlamasın diye ikinci bir iğne daha olacağım. Aynı dozda devam dedi. üç tane sonucu iyi olan yumurtan var dedi. bende soramadım yani toplam şimdi benim 5 yumurtam mı var daha sonrasayı artabilir mi acaba neyse bunada şükür. tabi yumurta toplama işinden sonra bu yumurtaların kaliteli olması da gerekiyor sanırım. inşallah hepsi iyi çıkar da şansım artar. Denizzzz sen nerdesin kontrolun sabahtan mıydı nezamandı umarım hayırlı güzel haberler le gelirsin. Hamişler gün sayanlar bebişine kavuşmayı bekleyenler allahım sizi en kolay ve hayırlı yolla anne etsin inşallah bebişlerinizi koklamayı kısmet etsin. bizede sizin tatlı heyecanlarınızı yaşamayı kısmet etsin. bugün hava kapalı ama içim de güzel bir heyecan var. maşallah
az kaldı canım, az :) inşallah olacak :)Selammmmmmmmmm kızlar nasılsınızzzzzzzzz
bende dün akupunktur 2. seansım vardı ona gittim
perşembe 3. seansa gidicem
hamişlerin izinden geliyoruzzzz
moralli, umutlu ve pozitif olduğunuz sürece herşey yolunda gidecek, eminim ben :)canım aynı gün başladık yumurta sayımız da aynı bende de 5 tane büyümüş ama inan tüm kalbimle seninkinin daha fazla olmasını dilerdim öyle de bekliyordum sonunda ben 3 yaş daha büyüğüm 42 yim. ama yaş farkı kalitede ne yazık ki ortaya çıkıyor benimkiler şu an 6,5 ile 8 mm arası sanırım ve yine sanırım en fazla 2 tanesi kaliteli artık sormaya korkuyorum.:1no2: rahim de 5,5 mm gibiydi galiba. geçen tedavimde 3 tane döllensin diye dua ettim 2 döllendi. şimdi 2 tane döllense diye dua ediyorum ya 1 döllenirse diye korkuyorum veya hiç olmazsa diye :a015:
tabii kötüyü düşününce elimize birşey geçmeyecek en az 5 toplanacak ve 4 tanesi şahane döllenecek ve en az 1 tanesi sımsıkı tutunacak 9 ay boyunca diyelim vereliniortak
Çok can sıkıcı bir durum, anlıyorum seni... Pozitif olmaya çalış, sadece ve sadece bebişin olacağına odaklan canım... Evet tüm yükü biz kadınlar taşıyoruz omuzlarımızda. Karısına %100 destek veren erkek çok nadir, parmakla sayılacak kadar az hatta, şöyle bir düşünüyorumda çevremde yok bile böylesi. Ne yapalım, olsun... Önemli olan bebişlerimize sahip olabilmek, sonrası Allah kerim. Asla yürümeyen bir evliliği çocuk için yürütecek cinsten bir kadın değilim. O yüzden ayklarını denk alsınlarcanım dün de her dediğimi nasılsın dahi yanlış anladı. ben tam bilgisayara oturdum o tv de zaplıyordu ay sırayla gitsene ben de bakayım dedim zaten öyle gitmiyor muyum dedi ve nasıl bağırdı anlatamam. anlamıyorum. dün kesin bıraktıydım tedaviyi. sabah zorla götürdü. ona son dediğim ve çok ciddiyim bıktım tutmazsa kesin ayrılıyoruz tutarsa ve hamileyken de böyle devam edersen yalnız anne olurum daha iyi. benim durum çok zor ve allaha bıraktım artık. çıktım bir yola ve olacaksa olsun hayrıma olmayacaksa olmasın. yani senin eşinin bu kadar zor olduğunu sanmıyorum. hatta başka kimsenin böyle tuhaf olduğunu sanmıyorum. zaten tedaviden itibaren bu hormonlar bizi çok zorluyor bir de şımartacaklarına üstüne böyle anlayışsız kocalar tüy dikiyor. anlamıyorum herşeyin üstesinden ben tek başıma gelmeye mecbur muyum :umursamaz:
neyse bende değişen birşey yok umarım sen çokkkk iyisindir :1hug:
kızlar döndüm eski sayfalara baktım geçen tedavimde 5. gün 5-10 mm arası 7 folikül varmış bu sefer 4. gün 6,5-8 mm arası 5 folikül var. sayı az daha az ama büyüklükler birbirine daha yakın bilmiyorum önemli mi inşallah bu seferkiler daha kalitelidir :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?