38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

alabama süpriz tedavin hayırlı olsun, keza seninde deniz bulut inşallah güzel sonuçlar gelir hepimiz mutlu oluruz. :içelim:

canım, doktorumla konuşmama göre aşılama ile şu anda gördüğüm tedavi arasında bir fark yok. ben zaten ayda 3 kere doktora gidiyorum.

1- adetin 3. günü ilaç kullanabilmek için ultrasonla yumurtalık kontrolüne
2- adetin 10, günü yumurtalık takibi için çatlatma iğnesi veriyor.
3- adetin 13,günü yumurtaların çatlayıp çatlamadığına bakıyor

ben klomen + ovitrelle çatlatma iğnesini kullanıyorum. Gene aynı ilaçlar kullanılacak çünkü benim klomenle 2-3 yumurtam oluyor. Sadece doktor ilişki önermek yerine labrotuvarda yıkanmış hazırlanmış spermleri enjekte edecek.

Aşılama bu değil mi ? Okuduklarımda bunu söylüyor. Zahmetli derken bu olacaklardan farklı birşey olmayacak herhalde ? Sen farklı bir tedavimi gördün aşılamada ?

Zaten bana gittiğim 2. doktor 8-9 ay sadece klomenle kendin dene , aşılamaya bile gerek yok demişti. Ancak kendi doktorumla konuşup ben istedim.

Kendi doktorumda daha önce 2 kere doğal yolla hamile kaldığım için aşılamanın tutma olasılığının hiç hamile kalmayanlara oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Genede bilemem tabi.

Tek problem eşim, inşallah hastane ortamında sperm verecek diye caymaz.

canım sakın klomen ile 8-9 ay kendin deneme. bana amerikandaki doktor kendin 3 ay dene olmazsa aşılama yaparız diye vermişti ben denemiştim birşey olmamıştı o sıra eşimin işleri bozuldu ben ev mev de gidecek aileme ne diyeceğim diye depresyona girip ne bulursam içtiğim ay hamile kaldım ama olmadı o ilaçlarla alındı. klomen rahmi inceltebiliyormuş ve ultrasonda dr kontrol olmadan çok uzun kullanma önerilmiyor. amerikanda 3 ay kullan demişti zaten. bu olaylar bitince yine klomen kullanıp dokora gittim hayatımda hiç kist olmayan bnde kist yaptı. bu sefer onunla uğraştık. almandaki süleyman bey de bu ilacı kist yapabilir diye önermiyoruz dedi. yani her ay ultrason kontrolu olmadan kullanma ve çok uzun kullanma. her ay bakmaları hem kist var mı diye önemli hem rahim kalınlığı nasıl diye. ay 3 senedir doktorlara gide gele herşeyi deneye deneye işin uzmanı oldum klava: benim rahim son kürtajdan sonra inceldi ve şu an başıma dert. tüpte ilaçlarla hallediliyor ama olduki % 10 şansım tuttu yumurta doğal döllendi o rahme nasıl tutunur bilmiyorum. yani dikkatli ol her dokorun dediğine güvenme iyi bir uzmana devam et

aşılama aynı dediğin gibi. tüpte de aynı kontroller oluyor. sadece çok yumurta için fazla ilaç kullanılıyor. bir de ben gerçekten bizim yaşlarda yaş dışınd başka sorunumuz yoksa aşılama ile tüp arasında olasılık olarak bir fark var mı bilmiyoum. çünkü memorilda bu ay 1 yumurta önde gider veya iyi cevap alamazsan aşılamaya çeviririz onun da siz hamile kalabildiğiniz için olasılığı aynı gibi dedi. yani daha genç kişilerde aşılama her deneme % 20 ise tüp % 60 bir şans. ama bizim yaşlarda zaten tüp de her denemede %10-30 arası bir şans. öyleyse farkı ne değil mi? ama doktorlar aşılama için 500-1000 arası tüp için 2500-5000 arası alıyorlar. kötükedihüso

Son düzenleme:
karamel 69 a`,canım ben daha önceki aşılamalarımda tüpte kullandığım ilaçların aynısın kullanmıştım.sen şu an aşılama ve tüp dışında mı 3 kere gidiyorsun. benim gittiğim süreç çok uzundu.çok sık takip ediliyordum.göbekten kalçadan iğneler.bir de o sıralar sigortadan yararlandığım için yok dosyasıydı kurluydu heyetiydi çok uğraşmıştım.bir de bu klomenle ilgili tedaviyi çok yıllar önce belki 10 ya da 12 `,13sene önce kullanmıştım ben 5 6 kere denenemişti adet 5 nci günü başlıyon sabah akşam5 günde bitiyorsonra takip ve ilişki veriliyordu.hala bu tedavi şeklinin yapıldığını bilmiyordum.evet aşılamada büyütülmüş yumurtaların üzerine yıkanmış spermler veriliyor aşılama bu.sanırmsenin yumurtalar çok iyi maşallah.e2 yide yaptırdınmı büyük ihtimalle olur.çok şanslısın kendinin kıymetini bil.

ben de dokora gittim. 2 antral 4 immature yumurta varmış. antral daha iyi cevap alabilecklerini düşündükleri yumurtalarmış. yani toplamda 6 tane var ve ilaçlar bu sayıyı arttırmazmış en fazla 6 tane gelişecek demekmiş. günde 2 ye bölünmüş halde kalçadan 450 iu menagon verdi başladım. sayı çok değil ama almanda da 7 yumurta gelişmişti 6 toplanmıştı 2 döllenmişti ve kimyasal olmuştu. belki bu sefer 3 döllenir ve kimyasal olmaz da gerçekten 1 tanesi tutunur :Saruboceq:. ben elimden geleni yapıyorum geri kalan allahın taktiri hayırlıysa olsun.:CüvCüv: alabama aynı gün başladık benim de salı kontrolüm var inşallah ikimiz de hayırlı sonuçlarla döneriz

Son düzenleme:

canım, ben bu sefer (yani kürtajdan sonra ) 3 kere klomen kullandım . 4. aşılama olacak muhtemel klomenle olacak çünkü yukarıdada dediğim gibi düşük dozla bile 2-3 yumurta 20-23 mm oluyor.

Tabiki her ay kist varmı diye bakılıyor, rahim kalınlığı olçülüyor.

Ben klomenin rahim inceltmesini değil, yumurtalık kanseri yaptığını yada biliyordum.

8-9 ay diyen kendi doktorum değil arada , kendi doktorumu check etmek için gittiğim riskli hamileliklerde uzman biri ama tabi oda kist varmı yokmu bakıp sonrası için dedi.

Bakalım Allah büyük elimizden geleni yapalım, pişman olmamak için başka çaremiz yok.

Sende yumurta sayısını takma bence bir tane bile yeter onu düşün.

evet normal yolla denediğimiz halde 3 kere gidiyorum.

deniz bulut ve alabama ya.,canlar, güzeller,yoldaşlar,fıstıklar.daha ne diyeyim.nasıl motive olursunuz.neyden mutlu oluyorsanız ,.onlar.buradan takipçiniz ve duacınızım işleriniz yolunda gitsin güzel kocaman kaliteli yumurtalar sizinle olsun.dilerim bayram müjdeniz olsun.madem başladınız tedaviye.elinizden geldiğince pozitif olmaya bakın.canınız ne isterse onu yapın.nelerden mutlu oluyorsanız neyden hoşlanıyorsanız onu yapın.kötü düşünceli kimseleri`,sizin yanınızda olmayanları sizden uzaklaştırın.özellikle de goncalarınızla daha iyi daha yakın olun.bu çok önemli.sonuçta ikinizden bir parça olacak.hadi bu sefer olacak.hoşçakalın sevgiyle kalın

birde esterya var. hamileydi , sanırım kalp atışı alamadı ve kürtaj oldu sonra gelmedi

Kızlar bir soru sordum, dikkatinizi çekmedi herhalde planlanmış bir tatilim var aşılamayı bu ay yaptırsam 10, günü uçağa binmemde sakınca olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Rüzgar'cığım merhabaopuyorumnanaktan
Ben de seni çok özledim. Kızkardeşinin Amerika'da yaşaması çok zor. Benim de 3 kızkardeşim (ablam) var. 1 Hafta görmesem deli oluyorum. O yüzden Allah yardımcın olsun. Söylenebilecek tek şey, yeterki huzuru ve sağlığı yerinde olsun. Kardeşin orada çalışıyor mu, okuyor mu bilemiyorum ama zaten başka yapacak bir şey yok.
Benim şeker yüklemesi ve tetanoz iğnem yapıldı. Evet çok hoş değil ama o kadar abartılacak kadar da değil şeker yüklemesi hiç merak etme. Bir kutu içinde toz şeker gibi bir şey veriliyor, bir de küçük plastik bardakla sıcak su. Tozu sıcak suya atıp bir çırpıda içersen sorun olmaz. Ablamda bana hastanede bazı kadınların şeker yüklenirken yanlarında limon getirdiğini söylemişti. Ama biz neler gördük. O yüzden zor değil.
Moniş'le bu arada telefonda görüşemedik. Mesengerde de online değilken hep mesajlaştık bu ara. O bana "Nerdesin" diyor ben ona. Yani kavuşamadık. Ama çok şükür iyi.

Evet canım haklısın. Moneta'yı hepimiz özlüyoruz. :1shok: Ama şu sıra kafasını dinlemek istiyor. O sonbaharda başlamayı düşünüyor. Yani henüz dinleniyor. Gerçekten Moniş'in bir çok kişinin siteye girmesinde emeği var. Gene öyle cıvıl cıvıl. İnşallah sonhabarda bombayı patlatıp hepimizi mutlu eder. Tabi sizlerde canım arkadaşım.

Alabama tedavin hayırlı ve uğurlu olsun canım. Transfer denemesini, ben de senden ilk kez duyuyorum. İlginç. Ama bu kadar titizlendiğine göre doktorunun bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Amin canım. Darısı ennnnnn kısa zamanda sizlere inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Yeterki sen hamile kal adaşım. Önemli olan bu. Şimdiden bol şanslar diliyorum. İnşallah tedavin hayırlı ve uğurlu olur. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

selam canım önce dün akşama cevap vereyim bugünkü muayenenle ilgili cevabım aşağıda kaydirigubbakcemile3 tüp diye başlayıp aşılamaya dönme işi kısa ve uzun protokolle alakalı sanırım. uzunda 21. günden başlıyolar ya müdahale etme şansları daha çok oluyo tabi ama benim gibi reglden başlayınca yani kısa olan o zaman yumurtaya müdahale şansı azalıyo o yüzden de aşıya döneriz mantıklı geldi bana bilmiyorum doğru mu yorumladım ama yarınki durumun bunu netleştircek (bilmiyomuş gibi davranıyorum naniknanik) hadi bakalım hayırlısı

rüzgarım denizim saol canım pozitif olmak için elimden geleni yapacağım kader arkadaşımla başbaşa savaşacağız sizlerin desteğiyle inşallah o müjdeyi vermek her ikimize de kısmet olur.:Saruboceq:

alabama süpriz tedavin hayırlı olsun, keza seninde deniz bulut inşallah güzel sonuçlar gelir hepimiz mutlu oluruz. :içelim:

saolasın karamelim inşallah zaman bu zamandır da bizde o zamanı yakalamışızdır :lepi:

canım aslında bildim ve yaşadığım kadarıyla yumurta takibinin ve çatlama iğnesinin biraz daha gelişmişi aşılama. evet transfer var ama ilaçlar ve ultrasonla takip bende daha yoğun olmuştu. ilk yumurta takibi iğne ve normal ilişkide bana doktor gonophane verdi sabah akşam birer adet sonra bitimden iki gün sonra gel dedi gittik baktı iğneyi üç gün üst üste yaptık ilişki dedi. pregynl 1500 dü iğnem. ama aşılamada adetin üçüncü günü başlayarak gün aşırı ultrasona girdim gün be gün gonal f yi dozaj söyleyerek verdi iğneler oldum göbekten sonra 14.gün pregnyl 5000 iki tane çaktı ve hem ogün hem bi sonraki gün transfer yaptı. olmadı gerçi olsun benim bebişimiz canı saolsun. işte öyle yani biraz gelişmiş modeli oluyo, şimdi de son modeli 2010 modelini deniyoz alkisalkisalkis

maşallah bakalım startı beraber verdik yani ben yarım saat önce iğnemi oldum sende olmuşsundur.sayı gayet iyi öyle diyelim tamam mı inşallah süprizlerin gelir tabi ben antral immature kimyasal bunları bilmiyorum çömezim bi ara kısaca geçersin bi el atıp :kedi: inşallah ikimiz içinde ve tüm isteyenler içinde hayırlı sonuçlarla geleceğiz inanıyorum ben. yaş kaçtı canım senin.

amin canım allah dualarını kabul etsin. sende sevgiyle kal evet bayram müjdesi olur inşallah bak bunu düşünmemiştim yetişirmi dersin :Saruboceq:

Deniz'ciğim, kardeşim Amerika'da doktora yapıyor, bir yandan da çalışıyor. Son iki senesi ama önümüzdeki Kasım'da sınavları var, eğer sınavları verebilirse 6 aylığına Türkiye'ye gelecek... Uzak olmak gerçekten çok zor Dediğin gibi sağlığı ve huzuru yerinde olduğu sürece katlanacağım, ne yapayım?

Umarım ben de kolayca atlatabilirim bu şeker yüklemesi testini :) bakalım, sanırım salı sabahı yaptırmam gerekecek bunu :)

Moneta ile konuşmayı başarabilirsen sevgilerimi ve selamlarımı ilet lütfen. Özlediğimi de söylersen sevinirim canım :)
rüzgarım denizim saol canım pozitif olmak için elimden geleni yapacağım kader arkadaşımla başbaşa savaşacağız sizlerin desteğiyle inşallah o müjdeyi vermek her ikimize de kısmet olur.:Saruboceq:

Canım, dualarımız seninle ve diğer arkadaşlarla :) çok meşakkatli bir yoldasınız ve eminim bu çabalarınız sonuçsuz kalmayacak ve güzel haberlerinizle bayram yapacağız :)

inşallah canım saolasın kardeşine de başarılar maşallah ona da. ya kızlar ben bişi daha sorcam dün doktora sorcaktım unuttum. şimdi biz bu tüp bebek aşamaları sırasında ilişkiye girmeyecek miyiz? transferden sonra girilmeyeceğini biliyorum da öncesini bilmiyorum. gerçi zaten şu an regl dönemi de ben yinede sormuş olayım. bitimi ile transfer arasında da mı ilişki yok. sakata gelmiyelim sonra

soru bombardumanına devam ilaçlar çok mu etkiliyo metabolizmayı bide yumurta toplama işlemini yarı baygın mı yapmak iyidir yoksa tam anestezi mi önerirsiniz. yada neyse ben başka topiklerden de araştırıyım sizi yormayayım görüşürüz çüüzzzzz

ilişki çatlatma iğneni olduğun güne kadar serbest. ama sen yine de son kontrolden 1 gün önce bırakmış ol ne olur ne olmaz. dr veya hemşire söylüyor zaten çatlatma iğnesini yapacaksınız eşiniz de taze sperm için manuel yoldan boşalsın ilişki yasak diye. yumurta toplamadan transfere kadar yasak mıydı serbest mi hatırlamıyorum benim 2. gün erken yapıldı bir de yine kavgalı mıydık ki hiç hatırlamıyorum o kısmını

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…