kızlar en güzel şey (bebek konusunda) cahillik.
niye derseniz ilk bebeğimi kendi irademizle aldırdıktı 36,5 yaşındaydım ve tek seferde hamile kalmıştım ve o yaşa rağmen hamilelik öyle birşey sanıyordum. Korunmazsın olur. Dr. da demişti iyi düşünün falan yok dedim istemiyorum.
Ocak ayında hamile kaldım (40 yaşında) gittik kese gözüktü, dediki 10 gün sonra gelin kalp atışı dinleyelim. O 10 gün hiç aklıma gelmedi kalp atışı varmıdır yokmudur vs. hamile kaldım ya iş bitti sandım. (Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalırmış, bende cehaletide almamış)
Gittik kalp atışı dinledik, 1 ay sonraki kontrolda kalp atışı duyulmayınca öğrendim herşeyi.
Ve ben hiç duymamış kalp atışının alınmamsı vs.
Valla bu konuda cahilseniz kolay oluyor herşey. Keşke bu kadar bilgilenmeseydim çünkü artık duramıyorsunda sürekli araştırıyorsun
Ah adaşım ah. Ülen ben başçavuşun eşeği gibi boşa mı konuşuyordum aylardır. Doktorun kesinlikle çok akıllı biri bence. Hatırlarsan aynı şeyleri ben sürekli söylüyordum. "Tıpta kesinlik yoktur" diye. Çünkü hep ablamlar bunu söyler bana. Olmaz denen şey olabilir. Olablecek şeyse olmayabilir. Bunun hiçbir garantisi yok. Hem benle transferi olan bayanın tek bir vasat yumurtayla hamile kaldığını ve şu an 6.5 aylık hamile olduğunu filan anlattım ya. Heeç. Kime diyom ben.
Hah şöyle, inatçı, kararlı ve sabırlı görelim seni canım adaşım.
canım sağlıkla gelsin de odası arkadan gelir. zaten ilk aylar hep yaninda besikte yatacak. oda sonra. endişelerinde haklısın ama bak konuşa konuşa zaman geçti inşallah sona yaklaştın sonradan hep güzel hatırlayacaksın bu günleri inşş:1hug:canim ben son 2 haftadir okadar halsiz ve gir hissetmeye basladimki kendimi valizimi hazirladim sayilir..ama hala eksikler var...genelde cogu seyi kendim cozumlemek zorundayim annem anneanneme bakiyor kadini olsada yaninda olmak zorunda bende tek basima ugrasiyorumbebege oda yapmiyorum besik olacak simdilik...doguma hazirlik kursuna gidecek vaktim yok malesef full ecz.deyim ..artık dayanabıldıgım yere kadar gıdecegım sen nasılsın?benden ondesın daha agırlasmıs olmalısın...kontrolunde nelere bakıyor doktorun?neler onerıyor?neler ıcıyorsun?kızlarımızı bır kucagımıza alsak:)
canım ya kendı tup denememı dusundumde senınkı harıka ınankı:)bak sende ınan guzel dusun..cok guzel gelısmıs yumurtlaar:)ınsallah pozıtıf sonuc alacaksın:)
ah serpilcim aynenartık dertlerimi buraya yazmiğyorum asiri endise yumagi bir hamile olmaktan ben biktim ama bakin sizde doktorumdan ornek vereyim adamcagiz her gittigimde rahim boyu olcup nst ye sokuyorkı erken sancılaırm varmı birde amnıo0 sentezi o bile yapmaya cekindi ki kendisi son derece pozitif relax bir dr ama beni okadar riskli buluyor
canim ben son 2 haftadir okadar halsiz ve gir hissetmeye basladimki kendimi valizimi hazirladim sayilir..ama hala eksikler var...genelde cogu seyi kendim cozumlemek zorundayim annem anneanneme bakiyor kadini olsada yaninda olmak zorunda bende tek basima ugrasiyorumbebege oda yapmiyorum besik olacak simdilik...doguma hazirlik kursuna gidecek vaktim yok malesef full ecz.deyim ..artık dayanabıldıgım yere kadar gıdecegım sen nasılsın?benden ondesın daha agırlasmıs olmalısın...kontrolunde nelere bakıyor doktorun?neler onerıyor?neler ıcıyorsun?kızlarımızı bır kucagımıza alsak:)
Defnecim,
seni cok iyi anliyorum bende son haftalarda kendimi daha cok yorgun ve agir hissediyorum.ama buna ragmen debelene debelene kosturuyorum:)
benim burada hic kimsem yok,butun her isimi kendim haleldiyorum,kararlarimi kendim veriyorum..bende oyle detayli bir oda hazirlamadim.sadece bir yatak,birde hem ustunde bebegin altini degisterebilecegim bir komidin aldik.bugun dogum hazirlik kursuna basladim cok keyifliydi.oncelikle nefes tekniklerine basladik sonra da birkac hamile yoga hareketi ki acayip iyi geldi.son bikac haftadir bel ve sirt agrilarim cok fazla idi.bu hareketlerle kendimi super hissetim.bizim buralarda dr.lar cok hassas degiller yeme icme konusunda da takintili degiller..sadece Gynéfam diye bir vitamin ve magnezyum aliyorum,bol sut -sebze ve meyve yiyorum,gunde en az bir bardak soya sutu iciyorum cok faydali oldugu soyleniyor.bilmem hatirlar misin bende plasentayi besleyen damarlarda gelisme sorunu vardi bu nedenle her gittigimde ultrasona giriyorum,bebegin gelismesine bakiyorlar.dogum hocam bu hafta itibari ile hamile cayi diye bisey var onu icmemi onerdi vucudun su tutmasini onluyormus ayrica doguma yardimci oluyormus.iste boyle sallana yuvarlana hazirlaniyorum doguma:)
insallah deniz hanim benim tanidigim bi bayan vardi orada 16 yildir tedavide ve vaz gecmemis bizde onu ornek alalim. asinda burada bize birde pisikolog olsa ne iyi olur
merhaba ben de su an tam 39 yasındayım, 2. micro denemem de su an 5+3 hamileyim. ama ben ilkinde de hamıle kalmıstım ancak kalbı gelışmemıstı ve 6.haftada kurtaj oldum. bu carsamba kalp ıcın gıdecegım halıyle çok endıselıyım yumurta kalıtesı tabı yasa baglı azalıyor lütfen dua edın basaranlar , busefer basarmak ıstıyorum zaten zor yumurta elde ettıler
kızlar bende yumurtamı bıraktım geldim
yumurtam 2ydi teke düstü
yarın dollenıp dollenmedini ogrencez
ınsallah gelır gerü doner annesine
kızlar bende yumurtamı bıraktım geldim
yumurtam 2ydi teke düstü
yarın dollenıp dollenmedini ogrencez
ınsallah gelır gerü doner annesine
selam kızlar geçmişi okumadan yazıyorum bugün dört tane yumurtam alındı. ikisinin iyi olduğunu söyledi doktorum diğer ikisi içinde yarını bekleyeceğiz. eğer iki iyi kalırsa onlar perşembe transfer olacak diğer ikisi yarın pozitif olursa onların gelişimi için bir gün daha beklenecek o zamanda transfer cuma günü olacak. tabi tüm bunlar gelişim süreci içinde belli olacak. doktorum kesin ve net konuşmuyor. yani yumurtaların iyi olması spermle reaksiyona gireceği bölünme olup olmayacağı da yine bu önümüzdeki günlerde belli olacak umarım perşembe cumaya kadar elim boş kalmaz ve herşey iyi gider. bende doktora fazla soru sormadım. bana yarını düşünme anı yaşa bu anı düşün dedi. ne çok ümitsiz olalım ne çok ümitli. bu sonuçda ne kadar tıbda olsa doğanın yardımıyla olan birşey dedi. işin doğası yardım ederse inşallah herşey güzel olacak bakalım kısmet.
arkadaşlar,
çok mersi herkese yarın akşam üstü gideceğim bakalım ne olacak. inşallah güzel ve mutlu haberlerle dönerim. gerçi bunu aşınca iş bitmiyor önümde çok uzun bir yol var dr umda aynı şeyi söylüyor,
Subuo , hiç telaş etme ben de tek yumurta ile şu an hamileyim, yani inşallah yarında güzel haberle döneceğim.
sen içini ferah tut canım,
nolur herkes bu akşam bana dua edermi:) herkese sevgiler,
canım deniz karayurt un sık sık doktorumun da bugün söylediği de aynı şey: tıpta kesin diye birşey yoktur. işte bu kısıma ya doğanın düzeni veya allahın taktiri diyoruz. ben de peşinden geliyorum ve çok korkuyorum. bu durumda doğa da desek allah da bizim elimizden gelen dua etmk ve en iyiyi ummak. opuyorumnanaktan
canım inşallah döllenecek o yumurta ve gelip annesine sımsıkı sarılacak. seni diğer topikte takip etmiştim başta hiç gelişmediğini sonradan geliştiklerini biliyorum. benim de yarın çatlatma iğnem var. ben de kaç tane olacak toplanlar dolu çıkar mı döllenir mi endişesini taşıyorum. bu yaştan sonra hem sayı hem kalite az oluyor. seni çok iyi anlıyoum. inşş bol dua edelim. o tek yumurta 1. kalite döllensin. bize gelip güzel haberini ver yarın :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?