38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

hülyacığım açık gördüm seninasılsın, neler yapıyorsun.

esterya doktora gittin mi

İyiyim arkadaşım çalışıken bir girip bakayım dedim.Ben de esterya'yı düşünüyordum.Bir haber var mı acaba diye ama.
Ben beklemedeyim.Bu ay histereskopiden dolayı denemeyi kaçırdık sanırım.Artık yeni yılda hayatım.Bir çoğumuz ocağı bekliyoruz herhalde.

allah kabul etsin canım. öncelikle sana sonra da tüm isteyenlere versin. amin

ben karamel gibi girip çıkmıyorum çünkü zaten herşey kayıt altına alınıyor. aslında benim hiç girmemem gerekli. yani beni atmayı istediler mi günde kaç kere kaç saat girmişim kaç kere tıklamışım hangi siteleri dolaşmışım hepsi belli. allah korusun diyorum :Saruboceq:

neee fener mi bu olmadı bak lmaz:ilişkimizi bir daha gözden geçireceğim delikafadulden

Haydiiiiiiiiiiii, tutmadığım takımlar yüzünden arkadaşlarımdan olucam öyle mi Ben futbolun isviçre'siyim arkadaşlar, her takıma eşit mesafedeyim ) Fanatik yeğenler başımla birlikte, maç muhabbeti yapacak kadar öğrenirim birşeyler inşallah.

Allah korusun diyorum bu takip meselesiyle ilgili. Aman dikkat kızlar, olmadı akşamları evden konuşuruz.

Son düzenleme:
Erverdi'cim gönlü güzel arkadaşım sana ismimi özelden gönderiyorum. Dualların kabul olur inşallah, bir an önce minik kızına kavuşursun 2010'da.

Benim hayatıma girmeniz üzerinden bir ay dan fazla zaman geçti ama sizlere çok alıştım, bugün araba kullanırken aklıma geldiniz tabi rumuzlarınızla, ben rumuz seçmekte çok zorlandım ne yazdıysam sistem kabul etmedi sonra bu ismi buldum. Sanal ama gerçek bir sürü arkadaşım var, onları merak ediyorum, elimden gelen bir şey olsa yardım etmek istiyorum, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşıyorum ama tanımıyorum. Herkese ait bir hayal var gözümün önünde acaba gerçek sahipleri öyle mi bilmediğim arkadaşlar ama bu tanımadığım arkadaşlar bir o kadar da vefakar ve olgun insanlar çok garip ama bir o kadar da güzel. Ben ne zaman isterseniz sizleri tanımak isterim bazen de diyorum tanıyınca büyü bozulur mu ?

gukem;
]waters preseed in sayfasını dolandım şöle bir.:) senin de notunu gördüm hatta.az önce eşimlede konuştum önümüzdeki ay başlayacaktık vazgeçtik bu aydan başlayacağız. FSH yüksek ama deneyelim bir hem bu ay öğrenmişte oluruz kullanmayı. senden şu tavsiye ettiğin ovalüsyon testinin markasını birde ovalüsyon takibine kaçıncı gün başlanıyor?birde PRESEED kaçıncı gün başlamalı?sevgiler...

waterrs
Gukem ben Fortel marka ovülasyon testi kullandım, içindeki prospektüsünde periyodunun uzunluğuna göre kaçıncı günde başlayacağın yazıyor. Preseed i sadece ovülasyon testinde çift çizgi gördüğün günlerde kullanmalısın ilişkiden 15 dk önce diyor ama ona takılma ilişkiden önce ve ilişki esnasında uygun bir zamanda uygulayabilirsin onun dışında çift çizgileri 2 gün üst üste görebilirsin 3. gün tek çizgiyi gördüğünde yumurtlamış oluyorsun, istersen o günü de değerlendirebilirsin.

gukem
waters bir de Memorial ı öneriyorsun genelde güvenilir buluyorsun sanırım değil mi? bende reglimin 3. günü oraya gitsem folükül durumum hakkında doğru bilgi elde ederim değil mi?

waters
Infertilite konusunda iyi bir yer diye biliyorum ama diğer tüp bebekle ilgilenen arkadaşlara da sor istersen.

gukem
teşekkür ederim waters. ben yarın edineyim o halde. kaç tüp var preseed de.toplamda üç defa kullanmak yetiyor sanırım iki gün iki çizgi birde devamındaki 3. gün tek çizgide:)ben yarın bi eczaneye gideyim 10.gün artık:)sevgiler...

deniz bulut
gukem preseedi memorial ı sen varken sayfalarca konuştuk, waters kaç kere uzun uzun tarif etti. arada herkesin bütün yazdıklarını okursan çok faydalı olur diye düşünüyorum.

gukem
hepsini okudum şekerim ancak aklımda kalmayanları sordum. sen neden rahatsız oldun durumdan anlayamadım. aklımda hergün bir dünya düşünceler var çok yoğun da çalışıyorum. bir çok şeyi not ediyorum kaçırdığım şeyleri de soruyorum

deniz bulut
örneğin bu preseed konusu. waterss o kadar çok anlattı ki nasıl kullanılacağını. sonra hangi marka ovülasyon testlerinin kullanılabileceğini fiyatlarını. sonra nereden kaça alabileceğimizi konuştuk uzun uzun. hatta sen herada ya fallan da sormuştun galiba o ara nereden aldığını. sonra 1-2 gün geçiyor birşey soruyorsun sanki hiç okumamışsın hiçbirşey bilmiyorsun bugün girmişsin gibi. belki soruş tarzından bilmiyorum.

erverdi

merhaba gukem;açıkçası senin anlayamamanı da ben anlamadım doğrusu.aklında bir dünya iş, birçok düşünce olabilir.ben çalışmıyorum evdeyim ama benim de sorumluluklarım var.başka yoğunluklarım var.herkesin bir işi bir yoğunluğu var.çoğu arkadaşımız da çalışan kişiler.karamelin de dediği gibi kimse burada gülbahçesi durumunda değil.denize hak veriyorum.üstelik sabrından dolayı da tebrik ediyorum onu.sana waters güzel bir şekilde açıkladı.ilk olarak ta herada açıkladı.sonra en son deniz bulut arkadaşımız açıkladı. üstelik defalarca . yazmıyiiim diyorum ama daha fazla tutamadım kendimi.sana anlatıyorlar daha 1 sayfa öncesinde..sen halaaa aynı şeyleri başa sarıp duruyorsun.senden ricam lütfen bir eğitimci! olarak üslubunu değiştir burada yazılanları güzelce takip et.anlatılanları idrak etmeye çalış.yok eğer anlatılanları anlamakta güçlük çekiyorsan haalaaa artık bu saatten sonra söyliyebileceğim birşey yok.

merhaba deniz bulut ve erverdi;
watersle aramızda geçen diyalog ile ilgili bir özet toparladım. eğer sırasıyla bir okursanız tepkileriniz ne kadar anlamsız, ne kadar gereksiz ve kaba olduğunun farkına varacağınızdan eminim.
belki şu konuda haklısınız "deniz bulut" preseed hakkında çok şey konuşulduğunu dile getirdi. katılıyorum elbette çok şey konuşuldu.ancak benim waters e sorduğum soru preseed nedir sorusu değil ki ya da ne işe yarar da değil ilk mesajıma bakın lütfen OVALÜSYON testinin markasını sordum ve preseed e kaçıncı gün başlandığı ile ilgili.Bunlar ayrıntılarla ilgili sorular.ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bu platformda sorunlar paylaşılırken olaki hata yapıldı ya da varsayalım yaptım " bu ne hırçınlık ki saldırıya geçiliyor" kaldıki yukarıda da belirttiğim özetten anlaşılacağı üzere ben bu diyaloğu WATERS ile gerçekleştirdim.o ki büyük bir nezaketle sorularımı karşılıksız bırakmadı.ona bir saygısızlık yada yük olduysam içtenlikle özrümü dilerim. peki ya sizler...ha çok gereksiz buldu iseniz sorumu içinizden "şu kadının gereksiz yazdıklarını okumayayım" deyip es geçebilirsiniz. ama nasıl oluyor da iki kişi arasında geçen bir diyalog a haddiniz olmadan bu tarz kabalıklarla yaklaşabiliyorsunuz şaşıyorum.

Diğer taraftan olaya şöyle de bakabiliriz. ben bu siteye üye olmam çok yeni. sizlerle burda yazışmamdan bi hafta kadar önce birtürlü nasıl mesaj yazılır onu bile çözememiştim.ayrıca benim evlilik tarihim mayısın sonu.ve ciddi anlamda şunu belirtmek isterim ki bahsettiğiniz o ilaçlar,tıbbi terimler hastahane ve ya doktor isimleri benim hayatıma gireli daha bir ay bile olmadı.bu sayfalarda arkadaşların paylaştığı bilgiler ve öneriler çerçevesinde öğrendiklerim de beni çok şaşırttı. şu şekilde örneklendireyim. 9-10 kişilik kalabalık bir grubun içine girdiğinizi hayal edin bir çok terim geçiyor sohbette ve hakkında hiç bişi bilmediğiniz terimler,sorunlar ,uygulamalar vs vs.belki şöyle bir ortamda nefes alıp dinlenip şaşkınlığınız geçince olsaydı bu konuşmalar anlayacaksınız ama siz daha girer girmez konuşulduğu için duydunuz ama kalıcı hafızanızda bişi kalmadı. işte bu örnek bana çok uygun. çok şey okudum yazdıklarınızla aklımda kalmayacak şeyleri de not ettim . kaçırdığım şeyleri de tekrar sordum. ovalüsyon takip testinin adı vb gibi...(ben kaça alınır nerden alınır preseed nedir gibi sorular sormadım ki Waters e..)
yukarıda gördğünüz gibi watersle aramızda geçen diyalog oldukça hoş ve kaba olan hiç bir şey yok taki siz olaya gereksiz atlayışlarınızı yapana kadar.
eğitimciliğime gelince...benim eğitimciliğimin muhasebesini yapmak kimsenin haddi değildir.gerekli kişileri tenzih ederek söylüyorum bunu.ben deniz bulut a "neden durumdan rahatsız oldun anlamadım" diye sordum ona edilmiş bir ölçüsüzlük ya da syagısızlığım da hiç olmadı uslüpsüzlükle suçlanıyorum. bana uslup kelimesini kullanan birinin uslubu yukarıda.söylenecek bişi yok sanırım.Dediğim gibi benim konu hakkındaki önceki sorularımla dün akşamki sorularım aynı değildi. ovülasyon testinin markası gibi bilgim olmayan sorular sordum. ha yazılmışta kaçırmışta olabilirim. ben SORUMU genel sormadım ki waters e sordum. idrak etmede ya da anlamakta sorun yaşayan kim dersiniz bu durumda?

anlamsız yapılan bu yorumları,kabalıkları essefle kınıyor ve yüksek sabrımla sizi nezakete davet ediyorum. iyi akşamlar...

Kizlarrr bebisimin kalbi atiyor derinnnn bir nefes aldim ayrintilari yarin yazarim :)

Esterya'cım çok sevindim artık evham yapma belirti yok diye, bak ben 9 Ocak ta gideceğim daha kalp atışlarını duymak için bana destek olursan sevinirim, zaman yaklaştıkça şimdi ben evham yapacağım biliyorum. Şu anda elimde 5+2 de çekilen içi boş gözüken bir kese var. İnşallah her eşy iyi gidiyordur ama belirtilere takıldığım yok da kalp atışı ve kendi vardır inşallah.

waters eminim senin de bebeğinin kalbi atıyordur. öyle hissediyorum başak olacak ve:))) ona da allah uzun ömürler verir işallah

Gukemcim waterscim cok tesekkur ederim kizlar, waterscim seninde bebeginin kalbi atiyor Allahin izniyle canim beni ornek al gereksiz telas yapma dogru durust belirtim yokken hamile oldugumu ogrendim ve halen elle tutulur belirtim yok :)

Cok yorgunum canlarim yarin detayli yazisiriz hepinize sonsuz tesekkurler

Gukem, dün akşam ki uzun mesajını okudum, öncelikle şunu söylemek isterim uslubun sert ve kırıcı , kimse burada bunu hak etmiyor, herkes burada senin sorularına doyurucu ve yeterli cevaplar verdi. Bende yazılanları takip ediyorum kafan karışık olabilir, yoğun olabilirsin ancak geçmiş sayfalarda sana uzun uzun yazılanları tekrar tekrar sorduğunu gördüm ancak bunu dün akşam yazdığın gibi sert bir şekilde değil de yazında belirttiğin sebeplerinden dolayı aklında tutamamış olabileceğinden dolayı bana sorduğunu söylesen daha iyi olurdu.

Bu topikte biri diğeri ile diyalogta iken bir üçüncü veya daha fazla sayıda kişi buna cevap yazabilir, sonuçta burası herkese açık bir ortam iki kişinin arasında bir yazışma ortamı değil.

Umarım alıngan, sert, kırıcı üslubunu değiştirirsin. Çünkü değil senin yazdığın gibi bir cevabı, eskaza senin soruna geç cevap yazıldığında takındığın tutumu bir düşünmeni ve şimdi bu yazına karşılık insanların sana nasıl bir duygu içerisinde olduklarını var sen düşün. Keşke böyle olmasaydı.

Bu arada bana olan dileklerin için teşekkür ederim ama arkadaşlarıma bu şekilde davranman sana kırılmama neden olmuştur. Aynı şeyi bir başkası sana yapsaydı o bir başkası içinde bu durum geçerli olurdu. Her şey ilerde dilediğin gibi olsun.

Esterya'cım, Gözün aydın, inşallah sağlıkla ve çok güzel bir hamilelik geçireceksin. Ne olursun bundan sonra rahat ol, tadını çıkar arkadaşım.

Waterss, sevgili düşünceli arkadaşım. Evet, görmediğin halde burada bağlandığın, önemsediğin insanlar oluyor. Çok enteresan. Yıllar önce internet ilk çıktığında, henüz çoluk çocuğun erişimine girmemişken, 3-5 ay chat odalarında dolanmıştım, ne keyifli sohbetler, ne güzel arkadaşlıklar kuruluyordu o dönemde. Yıllar sonra, belli hedeflerle bir araya gelecek bir topluluğun parçası olacağımı söyleseler, güler geçerdim herhalde. Gerçekten ben de önemsiyorum arkadaşlıklarımı, söylediklerimi, bana söylenenleri.

Sen nasılsın, hamilelik nasıl gidiyor?

Kızlar, bugün yarın yoğunluktan yazamayabilirim. Şimdiden yeni yılımız kutlu olsun, inşallah bir sene sonra bugünleri ya kucağımızda bebeklerimizle, ya da koca göbeklerle karşılıyor oluruz, hayırlısıyla, sağlıkla... Hepinize sevgiler.

Son düzenleme:
günaydın kızlar,

esterya çok sevindim canım, her dr.a gidişinde böyle güzel haberleri almaya devam edeceksin inşallah.

waterss'cığım, bende senin gibiyim, arkadaş ortamında sitemden, terslikten, süpheyle yaklaşımdan hoşlanmıyorum.

Zaten bir elin parmakları kadarız ve iyi kötü birbirimizi tanıyoruz.

herada'cığım seninde yeni yılın kutlu olsun güzelim inşallah 2010 hepimize çok güzel gelecek.

Arkadaşlar, bende hepinize çok ama çok güzel geçecek, Allahın gönlünüzdekini vereceği güzel bir yıl diliyorum.

gukem, eğer buradakilerin uslübunu beğenmiyorsan, sert kırıcı buluyorsan arkadaşlık etmezsin olur biter. Niye kasıyorsun hem kendini, hem bizi.

ınsanlar sana ne kadar yardım etmeye çalışsa da bir türlü sana yaranamadı. Arkadaşlarıma tavrından, tarzından hoşlanmadım.

merhaba waters evet uzun mesajım sert kabul ediyorum. ancak bana gelen erverdi nin mesajını oku lütfen. ne kadar ağır sözcükler var ben en azından kabalık yapmadım ifade sertliği var ama beni bu noktaya getirdi son mesaj.ben geriye dönük tüm soruları okudum watersciğim ama onların hiç birinde sana sorduğum son soru yani ovalüsyon testinin markası ile ilgili soru yoktu.başkaları ile ilgili belki vardır ama ben tekrar döndüğümde bunu göremedim.dediğim gibi kaçırmışta olabilirim. ancak bundan üçüncü kişilerin rahatsızlık duymasını ve eğitimciliğimden alda algılama kabiliyetime dair ağır sözleri es geçmeme imkan yok.Yazımda belirttiğim sebeplerden dolayı aklımda tutamamış olmamı açıklamama imkan bırakılmadan birsürü ağır laflar yazılması ne derece doğru.hayatta herşeye karşı sabırlı olmuşumdur. hatta herkes sabrımı söyler .ciddi anlamda sabırlıyımdır.ancak bir konu hariç ,eğitimciliğim... kimsenin bilmeden ve bilmediği bir kişinin eğitimciliğine laf etmesi doğru değildir. kaldı ki eğitimciliğim tartışmaya açık bir konu değil.
evet bir mesaja diğer kişiler yanıt verebilir.ama azarlamak için olmamalı bu. dikaktini çekerim lütfen benim sana sorduğum soruların karşılığında arkadaşlardan gelen mesajları oku. ve sertliğimin çıkış noktasını görürsen beni anlayacağını biliyorum.
ben bu topikte yeniyim. gerekirse de başka topiklere takılır burayı açmam bile neden hayatımızdaki olumsuz şeyleri başkalarını azarlayarak ve tersleyerek tölere etmeye çalışalım ki. bana geç mesaj geldiği içinde kimseyi azarlamadım."kızlar günaydın dedim kimse görmedi pankart mı hazırlasam " gibi bir espiriyi zaten azar gibi algılayan arkadaşların da hemen herşeyde savunmaya geçemsine anlam verememiş hatta yazılanlara bile yanıt vermemiştim şaşkınlığımdan.benim anlayamadığım şu ki ola ki muhtelif bir hata oldu diyelim nasıl bu kadar pervasızca insanlar ağır sözleri kolay sarfediyorlar. çok ilginç olan da şu ki ben 20 yıllık meslek hayatımda daha bir çocuğun bile kalbini kırmamışımdır.6 yaşındaki bir çocuğun yapmaya çalıştığı bir konuşmayı ağzında dakikalarca eveleyip geveleyip ama kendini ifade edememesini bile sabırla dinlemiş, asla terslelemişmdir. böyle bir şeyi bir yetişkine hele hiç yapamam.beni tanıyanlar bana yakıştırdıkları ağır lafları ettikelrinden utanacaklar eminim.
özetle sert tutumumun önceliğine bakılmasını rica ediyorum. o son aşamadır.ben de diyorum ki allah herkesin kalbine göre versin.sevgiler...

merhaba karamel.neden benim uslubumu eleştirirken önceki yazışmaya dikkat etmiyorsun. ben bana yapılan ağır sözleri sert eleştirdim ancak kimseye hakarete etmedim. kendimi kasmıyorum gayet rahatım. sende rahat ol lütfen.gereksiz sarfedilen şeyleri sevmediğimi belirttim özetle bu.

Sevgili Esterya bebeğinin kalbinin atmasına çok sevindim.Zaten boşuna evham yapıyorsun canım.Kendini dinlemeyi bırak ve hamileliğinin tadını çıkar bence.Yorgun olman bile hamilelik belirtisi bence.Betahcg yükselmeye başlar başlamaz o yorgunluk bende de oluyor bir de tatlı tatlı bir uyku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…