38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Ahhhhhhhhh yarama basmayın kızlar yaaaaaa. Kilo meselesi dert. Daha önce bahsetmiştim, aylardır ihmal ettim ama yaz başında diyetisyene başlamıştım, parayı peşin bayılınca geçen hafta mecburen yine gittim. Anlattım işte, bu kadar uğraşıyorum, kondisyon bisikletinin tepesinden inmiyorum, şu dönemde kilo vereceğime bir kilo aldım diye. ıyi ki uğraşıyorsunuz, aman pes etmeyin, yoksa bu tedaviler sonucu 5-10 kilo almış olurdunuz şimdiye kadar dedi. Gerçekten doktorlar bir de buna takmayalım diye kilo yapmaz filan diyorlar herhalde. Şu nazlı sıpaların ettiklerine bakın hele

doktorlar kendi çapında haklı yerimsenibentabii ki hormonlar direkt kilo yapmıyor yani vücuda yağ ve şeker pompalamıyor ama bir acıktırıyor ki klava:

doktor bana kilo alma yeter dedi, kilo alıpta hormon yaptı dersen külahları değişiriz dedi.

amaninnnn bana birşeyler demek istemiş şimdi anlaşılıyor delikafadulden

belki sende fazla yumurta olup biraz geç büyüdüğü içindir. aşılama kısmına baktım biraz genelde aşılamadan 14-15 gün sonra oluyorlarmış. bazen biraz gecikiyormuş

doktor bana kilo alma yeter dedi, kilo alıpta hormon yaptı dersen külahları değişiriz dedi.

inşallah almazsın ama çok iştahsızlar dışında kilo almayan yok gibi. ben de transfer sonrası 5.6. günden itibaren acıkmaya başlamıştım. aşılamada da aşılamadan itibaren

ohooooooooooooooooo..kızlar durun karameli bir korkutayımda tüpten önce çalışmnalara hız versin de normal yolla kalsın hamile.hastanedeyim.bir bayan gördüm karnı şiş.dersiniz 5 6 aylık.sordum hamilemisin.evet dedi.ama meğer daha o gün test yaptırmış.iğnelerden dedi.karnı sanki 5 6 aylık hamile gibi şiş idi....bir de tüpte şu var karamelcik;çok yumurtası olanda var derken böyle bir olasılıkta var yani.ohss diye bir durum var....ilaçlarla yumurtalıkları baskılıyorlar ya,çok fazla mesela 10 15 20 gibi yumurtaylada karşılaşılabiliyor bazen bu gibi durumlarda vücut su tutuyor.serum takılıp hastanede yatmak gibi bir durumlada karşılaşılabiliyor..yumrtalar vücuttan aspire ediliyor.şükür ben böyle şeyle karşılaşmadım ama bunlar da var yani.sen denemeye devam et arkadaşım.inan en kolayı normali.olsun olsun stresiyle birlikte olmaktansa nasılsa oluveriyor kendi haline bırakınca..bana kalsa sana ben 2 3 ay spontane derim ama .neyse delikafadulden

hülya ,deniz merhaba açık görüyorum sizleri..hülya;aşılamadan sonra artık hormon verilmiyor ama olası bir gebelikte bebeğin tutunması için progestan hap ya da iğne veriliyor.folşk asite devam ediliyor.aşılamadan sonra artık sdadece gün sayıyorsun.....ah bitmez o günler saatler.(şimdi deniz çok iyi bilir o saatler günleri saymayı)
deniz;şafak kaçtı söylememişsin...

Çok haklısın arkadaşım.ohss durumundan başka benim normal hamileliklerimde de progesteron ve betahcg'nin yükselmesiyle hemen yanlarım dolar göbeğim belirginleşir.Tüp tedavisinde de transferden sonra verilen östrojen ve progesteron beni aynen 6-7 haftalık hamileymişim gibi yapıveriyor.En son tüp denememde hiç kimseye söylememiştik işyerinden arkadaş hep bol giysiler giydiğim halde hamilmisin diye sormuştu yani okadar karnını şişiriyor o hormonlar.

Bu ohss durumu daha çok pcoslularda oluyor diye biliyorum yani benim öyle bir riskim yok zaten yaştan ötürü okadar yumurta olmaz.

Ancak hormonların iştah açtığını öğrendiğim iyi oldu , o zaman çok dikkat etmek ve acıkmalara yenilmemek lazım. Diyet bisküvi, incir , badem öyle şeylerle geçiştirmek lazım. a.s

Merhaba arkadaşım.Ben en son aşılamamı 2008 aralıkta yani tam bir yıl önce yaptırmıştım ve çok acı duymuştum.Pratisyen dr bayağı uğraşmıştı makas falan kullandı ama hiçbirşey demedi bana ağzında da bir sakız uğraşıp duruyor sonra benim bayağı kanamam da olmuştu.Aynı gün bir de Ankara'ya gitmem gerekiyordu.O dinlenme aşamasında eşim girdi içeri.Ben çok kötüyüm dedim.Hakikaten çok kötü oldum ben.İyiki eşimle gitmişim.Gerçi mecburen öyle oluyorya.Bunun için bir daha yaptırmadım zaten.Rapor alırız belki diye başlamıştık o işe ama ben istemedim zaten çocuğumuz olduğu için bize devlet ödeme yapmıyormuş.Neyse bütün bunların anlamını histereskopide anladık.Benim rahim ağzı kapalıymış onu açmaya çalışmıştı dr ama birşey demeden.Bu olay yüzünden aşılamaya hiç pozitif bakamıyorum.

arkadaşlar bu folik asit te kilo yapıyor mu yaa
ben mayıs a kadar 47 kiloydum şimdi 52 kiloyum. yediğimde hep aynıdır. bi tabak yemeği zor bitiririm . ben de diyorum niye kilo alıyorum diye. adet döngüm 28 günden 32 günde bir e çıkmasından mı kaynaklanıyor anlamadım .

sevgili hülya,aşılamanın neredeyse normal muayeneden farkı yok hatta daha rahat gibi.süresi biraz daha uzuyor.ama bende hiç acı olmamıştı.öyle makas filan yazmışsın içim acıdı.hiç öyle birşeyle uğraşmadılar bende.ama dediğin gibi histerskopide çıkmış ya yapışıklık varmış ondanmış demekki.benim de aklıma takılan şu.eğer senin rahim ağzı kapalydı da peki daha önce nasıl hamile kaldın.oğlunda var.hem söylemeside gerekirdi böyle bir durum var şunu yapıyorum diye.bir daha gitme o dr a

arkadaşım aşılamada da aşılama sonrası hormon veriyorlar mı

ay valla keşke bol yumurtam olsa da ohhs olup hastanede yatsam delikafaduldenaşılama sonrası tek progesteron var allahtan iğnesi değil jelini verdiler (tüpte toplamadan itibaren sonuca kadar iğne var sonra duruma göre hapa veya jele çeviriyorlar. hapı yutturan da var vajinal kullandıran da. ). ben salak gibi ilk tüpte toplama sonrası iğneler bitti sanmıştım :roflol:meğer asıl iğneleri o zaman oluyormuşsun. bir de acemilik bahçeci progesteronu gunde 2 şer sefer 2 ampul yaptırıyor 25x4 yani. halbuki progynex günde 1 kez 2 ampul 50x2 olman yeterkiymiş. ilkinde sabah akşam o yakan yağlı iğneleri olmaktan popom yara olmuştu. 2. de de pek iyi değildim ya. bir de testi 6 gün daha tekrarlayıp 6 gün daha devam etmiştim iğnelere. karamel iyi düşün bak bu tüp işi çekilmez. a.s

Canım benim oğlumdan önce iki kürtajım daha var.O son kürtajdan sonra oluşan bir durum olması lazım.Ama bunu tarnsferde de görmeleri gerekirdi.Benim histereskopi de iki kez olduya ilkini ilk tüp denemesini yaptırdığım Florans Nıghtınglenin dr'u,ikinci histereskopiyi de Beylikdüzü Medicana'daki dr'um.İkisi de biz nasıl sorunsuz transfer yapmışız diye çok şaşırdılar.Düşünün yani ne kadar ticari yaklaşıyorlar olaya.

peki şimdi rahim ağzı açık mı? aşılama ve transfer aynı gibi ikisinde de acı yok. ikisinde de beyaz bir sıvının rahme geçtiğini görüyorsun birinde spermler birinde bebekler. aşılama o kadar zor olduysa transferi nasıl yaptılar. sen de demiştin dr da şaşırdı diye ama.

pazar günü çok canım sıkıldı, kimse girmedi ve yazmadı, bu gün yazdıklarınız beni biraz oyaladı:)) Sizi seviyorum galiba, bide bağımlılık mı oldu ne?

27 ocak nasip olursa bakalım. Sanki 30 gün oldu gibi ama daha bugün üçüncü gün, nasıl geçecek bilemiyorum. Hayırlısı artık.

Arkadaşım 27'si büyük gün.Deniz Bulut arkadaşımız ve benim de beklediğim tarih o gün.Allahtan hayırlısı tabi siz daha heyecanla bekliyorsunuzdur benim kendim için umudum yok.İnşallah müjdeli haberler gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…