- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
SUBUO;canım açık görüyorum seni.nasıl gidiyor.azalma varmı kanamanda canım?umarım istirahatle herşey yoluna girecek.
KARAMEL;canım hadi herşey yolunda.salı toplanacaka ha.oooooooohhhhh ne güzel uyuyacaksın.tatlı uykulardan kalkarsın inşallah.dolu dolu kaliteli yumoşların olsun.bende senden çok ümitliyim.
WATERS;canım sen herkese bir faydası olmaya çalışan çok iyi bir dostsun.söylemeden edemedim.
canım benim.bu akşam kociyi kaçırdım.adam tam havaya girmeye çalışıyordu.10 dk odadan dışarı çıktım mutfağı topladım.döndün bir de ne göreyim.horulduyorbilmiyorumkismile.(hafif te çakırdı)bende bir gireyim bakayım dedim kızlara.karameli de merak etmiştim.umudum sabaha artık:çok üzgünüm:
DENİZ BULUT;bu aralar pek yoksun.iyimisin?
karamelcim ben senin bu güzel ve kaliteli yumurtalarınla başarılı olacağına eminim. hatta 4 yumurtadan ikiz çıkarmanı bekliyorumkaydirigubbakcemile5 şimdi diyeceklerimi senin merkezin veya memorial dışındaki diğer merkezler kötü demek için yazmıyorum. sadece memorial ı methetmek için yazıyorum. alkisalkisalkisalabama da yine kararsızdı ya belki yardımı olur. bak mesela memorial ilk kontrola sanırım genelde 3 gün sonra çağırıyor. böylece ne oluyor senin durumundaki gibi verilen dozla birkaç yumurta önceden büyümüşse dozu ayarlayıp onların büyümesini yavaşlatıp geri kalanların yetişmesini sağlayabiliyor. bu işe yarar yaramaz bilmem ama bir şans veriyor hastalarına. her kontrolde e2 testi yaptırıyor. çatlatma iğnesinin ertesi günü bile çağırıp e2 kontrolu yapıp tam 36 saat sonra mı daha önce mi toplayacağına bakan tek merkez. yeni okudum umuttakiler her seferinde neden kan tahlili yapmıyorlar kötü mü acaba diyordu. benim ilk tüp bebek tedavimi yaptırdığım aynı merkezin uzmanları adları bahçeci olunca her kontrol e2 testi yaptırıyordu (ama çatlatma iğnesinden sonra yoktu tabii) ve fakat bu kontrolların ücretini 50 lira gibi ayrıca alıyordu. eee madem lazım neden umutta yapmıyorlar ayrı. neyse diyeceğim oki olacağı varsa ssk da bile oluyor. evet ne olursa olsun diğer merkezler için de kötü diyemem ama bizim gibi zor hastalar için memorial çok iyi bir merkez. a.s
Deniz Bulut'çum,
Söylediklerini çürütmek adına değil elbette ancak olacağı varsa oluyor'a örnek olarak yazayım. Dediğin doğru elbette, daha sık kontrolle küçük kalan yumurtalara da şans verilerek tedavinin ona göre ayarlanması çok doğru bir hareket gibi geliyor, bu insanın içini rahatlatan bir yöntem.
Ancak e2 konusuna çok da takılmamak lazım diye ben de tecrübemi yazayım, daha önce de yazmıştım gerçi. Bahçeci'deki denememle son denememdeki e2 değerlerim aynıydı benim. Birinde 7 yumurta vardı 16-20 mm arası, sonuncuda da 4 tane. Her ikisinde de 1500 civarıydı değerler. İlkinde, o çok beğenmediğim denemede, 6 yumurta 2 döllenme, sonuncuda 4 yumurta, sonucu biliyorsun. Demek istediğim, çok da önemli değilmiş e2 değeri, sonuç yumurta kalitesine dayanıyor ya da kromozom yapısının durumuna. Neticede 6 yumurtanın e2 değeriyle 4 yumurtanın e2 değeri neredeyse aynıydı ve çok ümitlenmiştim, yumurta başına e2 değerinin totaline bakarak, bu sefer daha iyi, daha kaliteli yumurtam var diye. Olacağı varsa olur, olmayacağı varsa olmuyor gerçekten de, senin de dediğin gibi.
Kendi adıma şu 1.5 senede öğrendiklerimi tümden unutmayı diliyorum, hiç bilmeyeyim, yeter ki güvendiğim bir merkez bulayım da onlara teslim edeyim kendimi. Ya da dilediğimi bir adım öteye götürüyorum bu aralar, gerçekten olmayacaksa bu konuya 2 sene önceki kadar soğuk olayım, çocuk dediler mi 100 metre öteye kaçayım, hiç istemeyeyim, ölene kadar diye
Karamel'cim, maşallah diyorum, Allah nazarlardan korusun. ıkizler geliyor, tüm kalbimle dua ediyorum güzel haberlerini almak için.
Rahim kalınlığına sen de takılma opu sonrası alacağın takviye (progesterondu yanlış hatırlamıyorsam, Bahçeci'de iğne, diğer denemelerimde jel olarak), rahim kalınlığına destek oluyor zaten.
Korkma arkadaşım, rahat ol, Opu'yu çok seviyorum diye anlatıyorum ya hep, işlemden sonra doğru dürüst ağrım bile olmadı benim hiç.
Henüz konuşulmadı ama ben üstüme vazife bildim; bildiklerimi özetleyeyim
ıştahsızlık başlamıştı ya sende umarım geçmiştir ama yine de doktoruna beslenmeni danış. ılk denememde protein ağırlık beslen demişlerdi. Çay kahve yasak ama bol su iç lütfen. Çünkü hormon destekleri pekliğe yol açıyor, dolayısıyla bol sebze yemek çok önemli. Bitkisel bazlı bir şurup sanırım, bana 'duphalac' diye bir şurup vermişlerdi, doktorun verecektir sana da. Vermezse de aklında olsun, sor arkadaşım, peklik bekleme döneminde istenen birşey değil.
Opu işleminden itibaren günde bir dilim ananas iyi gelir, tutunmayı kolaylaştırır diye çok okudum bu sitede. Bence edin arkadaşım, ne olur ne olmaz.
Opu günü şampuan, deodorant, parfüm, oje v.s. hiçbiri yok canım. Transfer günü de öyle. Transferden sonra iki gün banyo yok demişlerdi ve bekleme döneminde lütfen ılık duş al sakın, sıcak suyla yıkanma.
Şimdilik böyle, daha aklıma gelirse yazarım sen yetttteeeeeeeerrrrrrr de susarım
canım, pazar akşam banyo yaptım uyarın üzerine bugün duş almayı düşünmüyorum. Bugün parfümde sürmedim. Sana yeterrrrrrrrr yok sen hep konuş ve yaz :)
Dr. a hep benim iğne ilaç vs erkek için birşey yokmu dedim hani 3-4 gün perhiz diyorlar ya. yok öyle birşey normal hayata devam dedi. bizi bile kısıtlamadı. ama millete ilaçtan itibaren stop deniyormuş. Benim dr. bir hoş :)
yarın mı yaptırıyorsun çatlatma iğneni bol şans opuyorumnanaktan
Deniz Bulut'çum,
Söylediklerini çürütmek adına değil elbette ancak olacağı varsa oluyor'a örnek olarak yazayım. Dediğin doğru elbette, daha sık kontrolle küçük kalan yumurtalara da şans verilerek tedavinin ona göre ayarlanması çok doğru bir hareket gibi geliyor, bu insanın içini rahatlatan bir yöntem.
Ancak e2 konusuna çok da takılmamak lazım diye ben de tecrübemi yazayım, daha önce de yazmıştım gerçi. Bahçeci'deki denememle son denememdeki e2 değerlerim aynıydı benim. Birinde 7 yumurta vardı 16-20 mm arası, sonuncuda da 4 tane. Her ikisinde de 1500 civarıydı değerler. İlkinde, o çok beğenmediğim denemede, 6 yumurta 2 döllenme, sonuncuda 4 yumurta, sonucu biliyorsun. Demek istediğim, çok da önemli değilmiş e2 değeri, sonuç yumurta kalitesine dayanıyor ya da kromozom yapısının durumuna. Neticede 6 yumurtanın e2 değeriyle 4 yumurtanın e2 değeri neredeyse aynıydı ve çok ümitlenmiştim, yumurta başına e2 değerinin totaline bakarak, bu sefer daha iyi, daha kaliteli yumurtam var diye. Olacağı varsa olur, olmayacağı varsa olmuyor gerçekten de, senin de dediğin gibi.
Kendi adıma şu 1.5 senede öğrendiklerimi tümden unutmayı diliyorum, hiç bilmeyeyim, yeter ki güvendiğim bir merkez bulayım da onlara teslim edeyim kendimi. Ya da dilediğimi bir adım öteye götürüyorum bu aralar, gerçekten olmayacaksa bu konuya 2 sene önceki kadar soğuk olayım, çocuk dediler mi 100 metre öteye kaçayım, hiç istemeyeyim, ölene kadar diye
kızlar ben eşimle oturdum konuştum ayrıntılı olarak. ve madem biz bir maratona çıktık ve madem bu iş bu kadar maliyetli ve hiçbirşeyin garantisi yok. şimdi biz bi kere acıbademle bu yola çıktık. ve birinci deneme olmadı. ikinci deneme bana 3150 ye malolacak. doktor beni tanıyo bir aşılama yaptık bir tüp. evet ben kendimce ona çok sitemkar davrandım ama sistemi daha yeni tanıyordum. ve ikinci de olmassa üçüncü denememde ücret almayacaklar sadece anestezi istersem 420 lira ödeyecekmişim. bu hakkımı kaybetmek istemiyorum. eğer üçüncüde de olmassa o zaman merkez değiştirip direk memoriale gideceğim. çünkü onlara da inanıyorum. ancak anladığım algıladığım birkaç gerçek var bunlar da proses olarak hepsi aynı tüm doktorlar aynı. sana geç geri dönüyorlar hepsinin birçok hastası var. birebir herkesi tanımaları mümkün değil. ilacın markasının önemi yok önemli olan doktorun dozajları bilinçli ve yararlı verebilme yeteneği olması ve hepsi yakaladıkları anda senin cebinden ekstra birşeyler araklamaya çalışıyo. eyvallah diyorum bende hepsine. evet kabul ediyorum ben rezervlerim azaldı ve benim için zaman hızlı işliyor. bundan sonra daha yararlı kullanacağım zamanımı ve elimden geleni ardıma koymayacağım. ha bu arada ilk randevumu memorilade 28 ocakda almıştım. beni laparoskopi ile karıştırdı sonrada bugün kü randevumda benden 200 lira para alacaklarını söylediler ben de bugün iptal ettim. yani bi ultrasonla bakacak lap yapalım ya da yapmayalım dicek ki büyük ihtimal yapılmayacak. mart başında tüpe başlayacağız benden niye bu parayı alıyorsun almamalısın eğer beni tüpe oraya gelmemi sağlayacaksan bu parayı almamalısın. bide bana tüpe gelirken yanınızda 500 euro olsun diyo. ben hoşlanmıyorum böyle şeylerden anlıyomusunuz? herşeye rağmen memoriale saygım var inancım da var ama olmassa 2011 de gideceğim. ben yarın acıbademe gidiyorum. doktora dedimki mart başımı geleyim yoksa öncesinde geleyim mi önce gel konuşalım dedi. ve benden yarın para almayacak. hatta belki ikinci denememle ilgili pazarlık bile yapacağım. durum böyle kızlar. hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?