38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kinder'cim, teslimiyet ve vazgeçmeyi ayır lütfen. Biz üzerimize düşeni yapıcaz öncelikle, sonrasını da Allah'a bırakıcaz. Ümitsiz olmaya daha vakit var.

inşallah herada sizlerle konuşmak güzel başaran arkadaşlarımı gördükçe bende yaparım diye düşünüyorum da bugün gene regl günüm onun sinir ve sıkıntısı var üzerimde bu ay bende presseed denek istiyorum ama doktoro gidip yumurtalarımı görsem mmi acaba
durumları nedir bilmem ki:1shok:

bıdı bıdı etmede oku ozaman lülülülülülü
okuyorum da yetişemiyorum hızınıza:)
veda ya bizde gideceğiz haftaya işallah.eyvah eyvah ı izledik bu hafta acayip güldük valla .demek sırada ağlamak var. zaten regli öncesi gerginliği var üzerimde bi dejarj olayım öyliyse:)

Alabama'cım, bak bu filmde ve ana fikrinin etkileyiciliğinde buluştuk işte. Son Ders son zamanlarda seyrettiğim en güzel filmlerden biriydi.

Kinder'cim, umutları hep bir sonraki aya erteliyoruz biz de, ne yapalım? ınşallah bu uğraşlar karşılıksız kalmaz diyeyim. Preseed ve ovulasyon testi sadece doğal yollarla denemekten daha fazla birşey yapıyormuşsun gibi geliyor bana. Doktora gitmek de boğuyor insanı ama kontrol altında olmakta da fayda var.

sen yenisin alışırsın biz biraz hızlıyız böyle :jeyyar:

herada alabama ferhan şensoy un filmini kaçırmışım bu kadar güzelse bulup seyredeyim bari. en son 3 sene önce gibi bir oyununa gitmiştim özgü namal ve okan bayülgen oynuyordu, onlar çok iyiydi ama oyun çok kötüydü ben de ferhan şensoyu bitti diye kapatmıştım

Deniz Bulut'çum, muhakkak seyret. Hatta geçen sene sahnelemeye başladığı tek kişilik bir gösterisi var, Fername, Ferhan Şensoy geri dönmüş dedirtiyor resmen, onu da seyretmeni tavsiye ederim.

arkadaşlar ,
ruşeym aldım, henüz başlamadım, kullananlar nasıl kullanıyor, bir buna başlamadım, başlayayım eksik kalmasın yerimseniben

Deniz Bulut'çum, muhakkak seyret. Hatta geçen sene sahnelemeye başladığı tek kişilik bir gösterisi var, Fername, Ferhan Şensoy geri dönmüş dedirtiyor resmen, onu da seyretmeni tavsiye ederim.
izledin herhalde? beni son hali falan da çok üzmüştü. herkes kanser falan dese de içkiden bitmişti resmen. topladı o zaman inşallah azıcık?

Evet izledim. Sanırım senin ve benim üzülerek izlediğimiz oyun Kiralık Konak'tı, gerçekten kötüydü. Bu oyunda performansı çok çok iyiydi ama acayip zayıftı, eyvah ölecek bu adam yakında diye üzülerek seyretmiştim, umarım toparlamıştır diyeyim.

Selam Badenur, ben 1 yemek kaşığı kadar ruşeymi süte ya da yoğurda katıp yiyorum. Sabah kahvaltı gevreğine de dökebilirsin, salataya da ekleyebilirsin, sana kalmış. Gerçi çok detay araştırmadım, bilmiyorum herkes günde toplam kaç kaşık tüketiyor ama buğday çimi de tüketiyorum diye ruşeymi günde
1 yemek kaşığı kadar tüketiyorum.

son haberi duydunuz mu ?

[FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif]Yeni yönetmeliğe göre, yurtdışındaki sperm bankasından alınan sperm veya yumurta ile hamile kalanlar hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile dava açılacak. Yeni düzenleme, bu yönteme başvuran anne adaylarının yanı sıra aracılık yapan kişiler ile sperm veya yumurta veren donörü de sorumlu tutuyor. Yurtdışındaki sperm bankalarına yumurta veya sperm veren ve gerek tıp etiği, gerekse hukuken isimlerinin gizli tutulması gereken donörün kimliğinin nasıl belirleneceğine ise yönetmelikte yer verilmedi. “Soyu korumak” gerekçesi ile yasak kulvarını genişleten Sağlık Bakanlığı, hastalarını yurtdışındaki sperm bankalarına yönlendiren veya bu yöntem konusunda teşvik eden tüp bebek merkezlerini de kapatacak. Yönlendirme veya aracılık yapan klinik ilk seferinde üç ay, aynı eylemi ikinci kez yaparsa süresiz kapatılacak. Hastasını sperm bankası yöntemi ile hamile kalmaya teşvik eden veya yurtdışındaki sperm bankaları ile bağlantı kurarak bu yönde bilgi veren hekimlerin de, tüp bebek çalışmasına ilişkin sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edilecek ve haklarında ceza davası açılacak.[/FONT]

Bir sürü insan donasyon yoluyla hamile kalıyor, gerek sperm gerek yumurta. Ne olacak peki ? Üç çocuk diye biryerini yırtan herhalde herkes patır patır ürüyor sanıyor. Yazık değil mi insanlara

selam canım, ben de yetiştirdiğim çimleri tüketiyorum, yanısıra bunuda 1-2 kaşık alsak yeterli bence de.... şifa olsun inanan kullanan herkese.......

inanamıyorum.... çok canım sıkıldı... benim gibi kalitesiz yumurta üreten yada hiç yumurtası olmayan insanların belkide son umut kapısı bu....... zaten moralim bozuktu, iyice bozuldu..... adamlar iyice sardı bu konuya...... nasıl denetleyecekler peki ???

Bir hukukçu , yaptırdığı yerde yasal olan birşeye sen ülkende yasal değil diyemezsin demiş. Kıbrısta yasal mesela ama kesinlikle orayada baskı yapıp iptal ettirirler.

Artık işi çığrından çıkardılar. Gidecek olan kıbrısa pasaportla değil kimlikle giriş yapar, ft. almaz vs vs

Üzümlü Kek;hoşgeldin .merhaba canım.nasıl gidiyor?şafak 10 he.hadi bakalım hayırlısı.bende makarna salatası olayım barikaydirigubbakcemile5
evet AMıRıM;çok dikkat etmek lazım.güneşli yerler sıcak ama diğer yerler kar soğuğu.aman kızlar hazineyi üşütmiyelim.ayakları koruyalım.malum hepimiz tedavi arefesindeyiz
ÜZÜMLÜ KEK;;çok haklısın yazdıklarında.sana katılıyorum.elimizden geleni yapıp Allaha bırakmalı yani tevekkül etmeliyiz.bu da bizim sınavımız belki.herkes birşeyle sınanıyor.birbirimizden güç alıp yola devam etmeli.
NEXTıME;NE YAPTIN;Şener Yalçınkaya yı es geçme.izin alabildiğin an git derim.zaman çok kıymetli.hadi senden haber bekliyorum.inşallah yardımı olur da bende burada sevinirim.
KARAMEL cim;hepimize iyi haftalar olsun.bayağı kaynatmışsınız bugün.hoşsohbetler olsun.film konusuna gelince;evet Mustafa TAM BıR FıYASKOYDU.pişman olmuştum gittiğime.ama gitmeden bilemezdim tabii ki.Turgut Özakman da bu filme karşı öyle olmaz doğrusu budur cinsinden hazırlık yapıyordu.sanırım bu film o değil.birAz baktım da.bende gideceğim. bir de yurdumuzla ilgili belgesel yapılmış onu da istiyorum görmek.kültürlerle kökenlerle ilgili.
HERADA;sana da selam yolluyorum.alabama dan şööyle güzel bir haber alsak ta biz de biraz hareketlensek ne iyi olur değil mi?
evet ESTERYACIM;bence de hormonlardandır hırlaşman dalaşman kocine.bende adet öncesi 1 gün öyle olurum.kan pıhtılaşması olduğu için DK hapı kullandığım zamanlarda da öyle olmuştum.kendini çok sinirli hissediyorsunkarşıdakinin her yaptığı sana batıyor.ben baştan uyarıyordum kociyi bana hiç bulaşma diye o da benden mümkün olduğunca uzak duruyordu.tabiii geçene kadar.nitekim benim DK hapı kullanamıyacağım belirlendi.sahi sende de kan pıhtılaşması vardı.onun iğnelerine devam ediyormusun halaa.?ama şunu söyliyeyim.öyyle alıp başını gideceğin bir yer yok.sana söyliyeyim.olsaydı etrafta kimse olmazdı.
HÜLYA uğramıyor bu aralar waterss da arayı açtı. sanırım işleri bu aralar yoğun arkadaşların.başka kimler vardı.patikler badenur nextimeaaaaaaaaaaaaaaaaDENıZ BULUTÇUM tabiii ki de sen de varsın.nasıl en son geldi aklıma yaaaa.gözüm evde aklım burda olursa böyle tabiiiki unutuveririrm.sende çok fazla takılma yeni gelen arkadaşlara .bak kaçıyorlar sonra.şakaşaka.opuyorumnanaktan

ben de okudum güldüm saçmalıyorlar artık (ağlanacak halimize gülüyoruz) faşişt ve tarikatçı iktidar işi. kıbrıs a da donör işini yasaklatabilirler ama en yakında yunanistan var sonra avrupa-amerika var. azcık daha pahalı olur ama alternatif var. dil bilmeyenler üzülmesin tr ile çalışan merkezler mutlaka 1-2 tercüman bulundurur iş ki müşteri gelsin. ne yapacaklar yani tüm yenidoğanlara genetik test yapıp bu sizden değil diye ceza mı verecekler klava:

DENİZ;senin bebek hikayenden bahsettim biraz eşime.hani şimdi senin normal yolla hamile kalmakla tüp yaptırmaktaki şansının aynı olduğunu yazmıştın.aşılamalarla deneyeceğini..benimkinin aklına yatmış.diyor ki.8000tl tüpe verip bir kere denemektense 20 kere deneyebiliriz aşılamayla.hem daha fazla şansımız olur.tekrar tekrar denemiş oluruz.tüp yaparsak bir daha deneme şansımız yok diyor.aklına yatıyormuş ona mantıklı geliyormuş.ama benim aşılamaya hiç inancım yok.3 kere denendi.olsaydı olurdu gibime geliyor.sonra 20 kere demek 20 ay demek(tabii her ay arka arkaya olmayacak)2 kere dr gitsen bir takipte 40 kere dr a gitmek demek.bu 20 ay içinde en az 5 10 tahlildemek hormon ölçümü demek.20 ay daha stress, oldu olmadı kahrol ayaklan yine düş yine kalk hep böyle 20 ay.zamanda geçecek tabiii bu arada.sonraki planlar da askıda olacak.orası da muamma ya.ortak kara alınamayan bir türlü bir yerde buluşulamayan kararlar.şöyle de bir durum var 1500-2000tl lik ilaçlarla 3 yumurta toplanıyor 10 tl lik klomenle 2 yumurta gelişiyor(karamelde de olmuştu bu).her iki şekilde de yumurtaların ne durumda olduğu belli değil.sonra;negatif tüp sonrasında beni çok güzel günlerin beklemediğini biliyorumbunu çok iyi biliyorum.ne dersin fikrin nedir bu konuda?ne dersiniz kızlar...he

Son düzenleme:
deniz;klomeni sabah akşam 2 kullanıp 2 yumurta elde ediyoruz ya.iki kutu kullansak sabah 2 akşam 2 yapsak acaba diyorum 4 yumurta elde edemezmiyiz?1 yumurta 1 yumurtadır hele 2 fazla.ooo pişirme de yanında yat.önümüzdeki takip için sormayı düşünüyorum.kafayı sıyıracağım artık başka alternatifler üretmektenbir zamanlar bir arkadaş vardı ,içini döker şiir şarkı yazar uğraşıp dururdu bebek sahibi olmak için.zavallı aklını yitirdi bu uğurda diye yazarsınız buradalaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaedelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

canım benimde senin gibi aşılamaya pek inancım yok, ama şu dediğinde
çok mantıklı : ""şöyle de bir durum var 1500-2000tl lik ilaçlarla 3 yumurta toplanıyor 10 tl lik klomenle 2 yumurta gelişiyor(karamelde de olmuştu bu).her iki şekilde de yumurtaların ne durumda olduğu belli değil."" insan burada karar konusunda çelişki yaşıyor.
ama tüp konusunda sanki şans daha fazla geliyor nedense bana...... gördüğün gibi benim kararlarımda karışık......... ne diyebilirim, hakkında en hayırlı kararı vermeni dilerim....... tabii zaman faktörünüde unutmamak lazım, zaman geçtikçe tekrar tüp deneme şansımızda düşüyor.. offfff of offffffff :çok üzgünüm:

erverdi yanlış anlaşılma olmasın bu benim durumum için geçerli. yani tek sorun yaş ve eşin sperm sayısı da 10 milyon üstü olan benim gibiler için. ben doğal yolla yaşlanmadan hamile kalabiliyordum. eşimin de çocuğu oluyordu doğal yoldan şu antidepressanları içmeden. herhalde şimdi sperm değerleri yine yükselmiştir. bir de tabii istatistik herşey demek değil. her 43 yaş ve % 5 olasılık aynı değil belki benim bu yaşta da 5-6 antralım olduğunda tüp denememem doğru demek değil bilemiyorum. ben sadece çok yorgun olduğum için istatiksel olarak olasılığın aynı olduğunu ve doktorların da böyle dediğini söyledim ama bu yumurtalar ve fsh ile tüp doktoruna gidip görüş almadım.
şimdi senin sorunun sebepsiz infertilite ise sana uymaz çünkü benim gördüğüm sebebsiz infertilite de aşılama pek işe yaramıyor. bir de senin eşinin sperm sayısı nasıl? sepepsiz diyorsun ama eşinin sperm sayısı da 20 milyon altı demiştin. hatta varikosel ameliyatı sonrası 6 milyon demiştin. bak eğer eşinin sperm değeri 20 milyon altı ise zaten sepep sperm azlığı bu şekilde mucize dışında doğal yolla olmuyor. 10-20 milyon arası ise aşılama yapılabiliyor tutma ümidi var. 10 milyon altı ise aşılama ile bile çok zor yani sadece tüp bebek. son ürolağa gittiğinde ürolog herşey iyi dedi ama valla ben anlamadım. eşinin sperm değerleri 20 milyonun üstünde mi? öyleyse ve olmuyorsa sepebsiz infertilite söz konusu ki bunda da yine aşılama zor değil mi? doktorlar daha iyi bilir de ne dediler bu konuda?

canım senin yaşta dr bana da klomeni dr günde 2 adet vermişti ve 2 yumurta oluyordu. klomenin daha fazla verildiğini hiç duymadım. hem biliyorsun klomen sadece 3-4 (özel durumlarda 6) ay kullanılabiliyor çünkü rahmi inceltiyor. fazla klomen de bu bakımdan riskli olabilir. belki günde 150 iu gibi bir doz ilaçla 3-4 yumurta büyüyebilir ama sakın bunu daha fazla klomen ile deneme. eğer yapacaksan son tüp öncesi bir de rahmi inceltip herşeyi riske atma. hatta ben tam tüpten önceki ay ilacı bırak bünye ve rahim dinlenip toparlansın diye önereceğim :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…