Kinder'cim, teslimiyet ve vazgeçmeyi ayır lütfen. Biz üzerimize düşeni yapıcaz öncelikle, sonrasını da Allah'a bırakıcaz. Ümitsiz olmaya daha vakit var.
okuyorum da yetişemiyorum hızınıza:)bıdı bıdı etmede oku ozaman lülülülülülü
okuyorum da yetişemiyorum hızınıza:)
veda ya bizde gideceğiz haftaya işallah.eyvah eyvah ı izledik bu hafta acayip güldük valla .demek sırada ağlamak var. zaten regli öncesi gerginliği var üzerimde bi dejarj olayım öyliyse:)
izledin herhalde? beni son hali falan da çok üzmüştü. herkes kanser falan dese de içkiden bitmişti resmen. topladı o zaman inşallah azıcık?Deniz Bulut'çum, muhakkak seyret. Hatta geçen sene sahnelemeye başladığı tek kişilik bir gösterisi var, Fername, Ferhan Şensoy geri dönmüş dedirtiyor resmen, onu da seyretmeni tavsiye ederim.
Selam Badenur, ben 1 yemek kaşığı kadar ruşeymi süte ya da yoğurda katıp yiyorum. Sabah kahvaltı gevreğine de dökebilirsin, salataya da ekleyebilirsin, sana kalmış. Gerçi çok detay araştırmadım, bilmiyorum herkes günde toplam kaç kaşık tüketiyor ama buğday çimi de tüketiyorum diye ruşeymi günde
1 yemek kaşığı kadar tüketiyorum.
son haberi duydunuz mu ?
[FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif]Yeni yönetmeliğe göre, yurtdışındaki sperm bankasından alınan sperm veya yumurta ile hamile kalanlar hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile dava açılacak. Yeni düzenleme, bu yönteme başvuran anne adaylarının yanı sıra aracılık yapan kişiler ile sperm veya yumurta veren donörü de sorumlu tutuyor. Yurtdışındaki sperm bankalarına yumurta veya sperm veren ve gerek tıp etiği, gerekse hukuken isimlerinin gizli tutulması gereken donörün kimliğinin nasıl belirleneceğine ise yönetmelikte yer verilmedi. “Soyu korumak” gerekçesi ile yasak kulvarını genişleten Sağlık Bakanlığı, hastalarını yurtdışındaki sperm bankalarına yönlendiren veya bu yöntem konusunda teşvik eden tüp bebek merkezlerini de kapatacak. Yönlendirme veya aracılık yapan klinik ilk seferinde üç ay, aynı eylemi ikinci kez yaparsa süresiz kapatılacak. Hastasını sperm bankası yöntemi ile hamile kalmaya teşvik eden veya yurtdışındaki sperm bankaları ile bağlantı kurarak bu yönde bilgi veren hekimlerin de, tüp bebek çalışmasına ilişkin sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edilecek ve haklarında ceza davası açılacak.[/FONT]
Bir sürü insan donasyon yoluyla hamile kalıyor, gerek sperm gerek yumurta. Ne olacak peki ? Üç çocuk diye biryerini yırtan herhalde herkes patır patır ürüyor sanıyor. Yazık değil mi insanlara
inanamıyorum.... çok canım sıkıldı... benim gibi kalitesiz yumurta üreten yada hiç yumurtası olmayan insanların belkide son umut kapısı bu....... zaten moralim bozuktu, iyice bozuldu..... adamlar iyice sardı bu konuya...... nasıl denetleyecekler peki ???
Bir hukukçu , yaptırdığı yerde yasal olan birşeye sen ülkende yasal değil diyemezsin demiş. Kıbrısta yasal mesela ama kesinlikle orayada baskı yapıp iptal ettirirler.
Artık işi çığrından çıkardılar. Gidecek olan kıbrısa pasaportla değil kimlikle giriş yapar, ft. almaz vs vs
DENİZ;senin bebek hikayenden bahsettim biraz eşime.hani şimdi senin normal yolla hamile kalmakla tüp yaptırmaktaki şansının aynı olduğunu yazmıştın.aşılamalarla deneyeceğini..benimkinin aklına yatmış.diyor ki.8000tl tüpe verip bir kere denemektense 20 kere deneyebiliriz aşılamayla.hem daha fazla şansımız olur.tekrar tekrar denemiş oluruz.tüp yaparsak bir daha deneme şansımız yok diyor.aklına yatıyormuş ona mantıklı geliyormuş.ama benim aşılamaya hiç inancım yok.3 kere denendi.olsaydı olurdu gibime geliyor.sonra 20 kere demek 20 ay demek(tabii her ay arka arkaya olmayacak)2 kere dr gitsen bir takipte 40 kere dr a gitmek demek.bu 20 ay içinde en az 5 10 tahlildemek hormon ölçümü demek.20 ay daha stress, oldu olmadı kahrol ayaklan yine düş yine kalk hep böyle 20 ay.zamanda geçecek tabiii bu arada.sonraki planlar da askıda olacak.orası da muamma ya.ortak kara alınamayan bir türlü bir yerde buluşulamayan kararlar.şöyle de bir durum var 1500-2000tl lik ilaçlarla 3 yumurta toplanıyor 10 tl lik klomenle 2 yumurta gelişiyor(karamelde de olmuştu bu).her iki şekilde de yumurtaların ne durumda olduğu belli değil.sonra;negatif tüp sonrasında beni çok güzel günlerin beklemediğini biliyorumbunu çok iyi biliyorum.ne dersin fikrin nedir bu konuda?ne dersiniz kızlar...he
DENİZ;senin bebek hikayenden bahsettim biraz eşime.hani şimdi senin normal yolla hamile kalmakla tüp yaptırmaktaki şansının aynı olduğunu yazmıştın.aşılamalarla deneyeceğini..benimkinin aklına yatmış.diyor ki.8000tl tüpe verip bir kere denemektense 20 kere deneyebiliriz aşılamayla.hem daha fazla şansımız olur.tekrar tekrar denemiş oluruz.tüp yaparsak bir daha deneme şansımız yok diyor.aklına yatıyormuş ona mantıklı geliyormuş.ama benim aşılamaya hiç inancım yok.3 kere denendi.olsaydı olurdu gibime geliyor.sonra 20 kere demek 20 ay demek(tabii her ay arka arkaya olmayacak)2 kere dr gitsen bir takipte 40 kere dr a gitmek demek.bu 20 ay içinde en az 5 10 tahlildemek hormon ölçümü demek.20 ay daha stress, oldu olmadı kahrol ayaklan yine düş yine kalk hep böyle 20 ay.zamanda geçecek tabiii bu arada.sonraki planlar da askıda olacak.orası da muamma ya.ortak kara alınamayan bir türlü bir yerde buluşulamayan kararlar.şöyle de bir durum var 1500-2000tl lik ilaçlarla 3 yumurta toplanıyor 10 tl lik klomenle 2 yumurta gelişiyor(karamelde de olmuştu bu).her iki şekilde de yumurtaların ne durumda olduğu belli değil.sonra;negatif tüp sonrasında beni çok güzel günlerin beklemediğini biliyorumbunu çok iyi biliyorum.ne dersin fikrin nedir bu konuda?ne dersiniz kızlar...he
canım senin yaşta dr bana da klomeni dr günde 2 adet vermişti ve 2 yumurta oluyordu. klomenin daha fazla verildiğini hiç duymadım. hem biliyorsun klomen sadece 3-4 (özel durumlarda 6) ay kullanılabiliyor çünkü rahmi inceltiyor. fazla klomen de bu bakımdan riskli olabilir. belki günde 150 iu gibi bir doz ilaçla 3-4 yumurta büyüyebilir ama sakın bunu daha fazla klomen ile deneme. eğer yapacaksan son tüp öncesi bir de rahmi inceltip herşeyi riske atma. hatta ben tam tüpten önceki ay ilacı bırak bünye ve rahim dinlenip toparlansın diye önereceğim :kedi:deniz;klomeni sabah akşam 2 kullanıp 2 yumurta elde ediyoruz ya.iki kutu kullansak sabah 2 akşam 2 yapsak acaba diyorum 4 yumurta elde edemezmiyiz?1 yumurta 1 yumurtadır hele 2 fazla.ooo pişirme de yanında yat.önümüzdeki takip için sormayı düşünüyorum.kafayı sıyıracağım artık başka alternatifler üretmektenbir zamanlar bir arkadaş vardı ,içini döker şiir şarkı yazar uğraşıp dururdu bebek sahibi olmak için.zavallı aklını yitirdi bu uğurda diye yazarsınız buradalaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaedelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?