öperim tabii :) kesinlikle evet Allah sabrını veriyor, bazı geceler uyanmadığı zaman bir kalkıyorum uyanmamış, bir fırlıyorum bu niye uyanmadı diye, bakıyorum poposunda pireler uçuşuyor, rahatlayıp yatıyorum veeee uyanıyor :) maalesef 2 ay önce sütüm kesildihoşgeldin rüzgarcım oğlunu benim için de öp. ee bu işler kolay değil. anne olupda yan gelip yatıyorum diyen yok. allah sabrını kuvvetini veriyodur mutlaka ben yine de istiyorum razıyım herşeye.
heradacım aşılama acıbademde 750 liraydı tüp 3950 hiçbir fark yok opudan başka. bide dölleme olayı var tabi de yine de bana mantıklı geliyor. bu ikisinin arasında bir yöntem geliştirilebilir. gençler ve yumurtası fazla olanlar için olasılığı düşük olabilir ama bizim gibi iki yumurtaya üç yumurtaya zor sahip olanların olasılığı zaten düşük. ayrıca yeni kanunda ilaç maliyetleri düşecek deniliyor çünkü hedef bir iki yumurtayı güzel geliştirmek tüm yumurtaları koca koca hale getirmek değil miş bunu tv de doktor söyledi. dolayısıyla tedavinin de ücreti düşecek ilaçların da dozajı düşecek. düşmeli zaten mantıken. ha baktın ultrasonda çatlama olmuş ama ebad uygun değil yapmassın o ay. benim mesela çatlamamda sorun yok yani çatlama iğnesine ihtiyacım yok. yumurta takiplerimde her ay bir yumurtam 21 mm ye rahatlıkla ilaçsız geliyor. artık onun kaliteli mi değil mi olduğu riskine de bana parasal avantaj sağlıyacaksa katlanabilirim. geçen tedavimde tek kalitesiz yumurtaya 5800 lira ödemedim mi neden olmasın ??
inşallah sonuçlar çok güzel çıkacak :)Waterss arkadaşımız yaptırdı testini beş gün önce, genel değerleri çok iyi, gayet güzel bir sonuç çıkacağına çok inanıyoruz.
10 gün sonra inşallah bayram yapacağız burada sayende :) takipçin olacağım canım... ısırırım tabii aklinialirimsmilesaol rüzgarcım inşallah mutlu haberler olur. oğlun gerçekten çok tatlı maşalllahhhh nazar değmesinonun dötünü ısır benim için. test tarihim 25 mart hayatım
canımcım düşünmüşsün.yazmışsın sağol yavrucum.iyi güzel de.opu yapılıp yumurtalar ne olacak.zaten yumurtanın toplandıktan sonraki dönem çok önemliişini çok iyi bilen bir embriyolok.sanırım sen şöyle düşündün.normal takiplezaten büyüyen gelişen bir yumurtan var zamanı gelince ol çatlatma iğneni.bir tek onu toplattır buraya kadar tamam.sadece buraya kadar pek bir masraf yok.dr muaynesi klomen opu.sanırım buraya kadar olanı sana uygun gözüktü.laboratuardaki işlem,transfer.bunlar ne olacak.farkeden bir şey yokki.aslında senin bu dediğin NATÜREL SİKLUS.yumurtası fazla olan yaşı genç bayanlara.önerilen tedavi türü.bizlerde biliyorsunyaşa bağlı rezerv azlığı var.gerçi bana iyi olduğu söylenmişti ama yine de yaşla birlikte kalite düşüyor.bu yöntemde sadece ilaç parasını düşebilirim.hem transferi opuyu öyle heryer yapmıyor.maliyetten düşeceğim diye boşa da kürek çekemem.galiba fazla kafa bulandırmayıp nisana hazırlamalıyım kendimi.selam kızlar badecim çift çizgiyi yakalamışsın hadi hayırlısı çok çalış çooookkkk peşini bırakma atla üstüne
erverdi canım ben sana şöyle bir şey söylesem eşim geçende söyledi hani tek yumurtamız gelişiyo ya dediki o zaman bu ilaçları hiç kullanmasan bu olgunlaşan yumurtanı alsalar yine opuyla ve direk spermle dölleyip transfer etseler olmaz mı. hiç takip de yapmıcak yumurtlama zamanı çift çizgiyi yakalayınca yatcan alcaklar yumurtayı. hem tedavi ücreti düşer hem de ilaca para vermessin bence gayet de güzel olur bunu teklif edip belki bir tüp parasına üç yada dört tüp yaptırabilirsin. hatta 8 defa bile yaparsın aşılamadan ne farkı varki bir tek anestezi ile opu işlemi. ki benim eğer bu tedavim sonuçsuz olursa ücüncü tedavim bedava olacak ya sadece opuda anestezi alacağım için sanırım 460 tl ekstra para ödeyeceğim o kadar. e hadi opu da 1000 lira olsa 1500 lira tutsun. böyle 5 yada 6 defa deneme yapılabilir. mantıksız mı? en azından döllenmeyi garantiye alırsın. ya da klomen ile iki yumurta geliştirip iki yumurtanı aldırıp aynı sistem de düşünülebilir. olmaz mı sizce kızlar?
canımcım düşünmüşsün.yazmışsın sağol yavrucum.iyi güzel de.opu yapılıp yumurtalar ne olacak.zaten yumurtanın toplandıktan sonraki dönem çok önemliişini çok iyi bilen bir embriyolok.sanırım sen şöyle düşündün.normal takiplezaten büyüyen gelişen bir yumurtan var zamanı gelince ol çatlatma iğneni.bir tek onu toplattır buraya kadar tamam.sadece buraya kadar pek bir masraf yok.dr muaynesi klomen opu.sanırım buraya kadar olanı sana uygun gözüktü.laboratuardaki işlem,transfer.bunlar ne olacak.farkeden bir şey yokki.aslında senin bu dediğin NATÜREL SİKLUS.yumurtası fazla olan yaşı genç bayanlara.önerilen tedavi türü.bizlerde biliyorsunyaşa bağlı rezerv azlığı var.gerçi bana iyi olduğu söylenmişti ama yine de yaşla birlikte kalite düşüyor.bu yöntemde sadece ilaç parasını düşebilirim.hem transferi opuyu öyle heryer yapmıyor.maliyetten düşeceğim diye boşa da kürek çekemem.galiba fazla kafa bulandırmayıp nisana hazırlamalıyım kendimi.
hem döllenmeyi kimse garanti etmiyor arkadaşım.onlarda bizimle birlikte bekleyip görüyorlar.bu biraz pazarlık gibi oluyor.doktorcum bana param kadar bakıver gibi oluyor ya da ne bileyim .hani ;adam berbere gider fiyat pahalı gelir benimki az traş olsun der.sanki öyle oluyor.
denizcim ;eşimin sayısı 10 milyon civarıbu sayı yıkanmamış hali.sonra tabiiki yarıya düşebiliyor..mikroda tek sperm kullandıkları için .sayıyı önemsemiyorlar.yani 10 ya da 6 milyon tüp için az değil(düşün memorial bile önemsemedi.sadece spermleri 8000kezdaha fazla büyütüp en iyisini kullanacaklarını söylemişlerdi).aslında doğru söylüyorsun son aşımamda ki sayısını dr da az bulmuştu.,az vermiş demişti.ama bu o anki stresiyle ilgiliydi.fazla verememişti .ml olarak.ama tüpte farketmiyor sayı.sigara(günde en az 2 paket) alkol var ilaç içmez.pekte sebepsiz sayılmaz belki de.hadi aşılamalarda bu yüzden olmuyor diyelim.e tüp?....................
ben 4 ay takip yaptırdım.2 sünde klomen kullandım.diğer ikisinde spontan dı.klomenle hep 2 yumrta oluştu.150 ile sanmıyorum bişeyler olacağını.en son denemedegünde 325 menogon kullandım sadece menogon.bende menogon etki gösteriyor yumurta gelişiminde. 8 yumurta 6 sı büyüdü 4ü işlem gördü2 si devam etti sonra bıraktılar bölünmeyi.klomenle ilgili benimki sadece bir düşünce idi.tabiii ki riskli.bilmiyorum başka birşeyler olmalı yapacak
haa denizcim eşimin doğruyu söylemediği ile ilgili bir şüphen varsa o konuda içimiz rahat.daha önce gttiği dr a onun haberi olmadan gidip durumu ile ilgili bilgi almıştım.hem çok kötü bir ihtimalle öyle birşey olsa idi ki ihtimal vermiyorum.hani sakladığı birşey olsa tüp denemeye yanaşmazdı.çünkü bir diş çektirmek kadar basit bir şey değil biliyorsun.maddi manevi
gençlerde veya yumurtası fazla olan hanımların tedavisinde örneğin 20 yumurtası toplandı bizim gibi rezervi az olan bir hatunun ise dört yumurtası toplandı. 20 hatta 30 yumurtası olanın yirmi yumurtasına yirmi defa enjeksiyon yapılıyo, ve takibi yapılıyor dört tane yumurtası olanın da dört enjeksiyon. bu embriyolog abi ikisine de aynı emeği mi sarfediyo ki aynı parayı yumurtası az olan ödüyo. doktor amca yirmi taneyi sayarken ölçerken başka dikkat harcıyo tek tük üç beş yumurtayı sayarken ayrı yoruluyo. ilaç dozu birinde 225 birinde 450 fark bu. bence benim param az abi üç kuruşluk kes saçımı yada bana az pilav az fasulye ver abi gibi değil bu iş. arada farklar olmalı. rezervi az olan bir kadına kattıkları ekstra iki yumurtadan fazla bir katkıları yok. bu konuyu biraz daha ayrıntılı düşünmek lazım. opusu da embriyoloğu da zaten bizde daha az çalışıyo. yani neden yumurtası fazla olana işlem daha fazla yapıldığı halde onlara böyle ara bir tedavi uygulanıyo yada uygulanabiliyo anlamış değilim. istedi kadar fazla yumurtası olsun ekstra ilaç takviyesi almadan üç tane yumurta çatlatamaz değil mi en fazla bir tane . çok yönlü düşünüyorum . saçma gelebilir ama süzün bakalım.
ay ne komiksiniz valla ya:)) fikirleri atıyor sonra çürütüyorsunuz. oku oku oku. bende basmıyor ya okuyorum okuyorum zaten zor anlıyorum.tam anladım dediğim anda diğeriniz tüm tezi çürütüyorsunuzbilmiyorumkismile tüp merkezlerinin sizden haberi yokya yazıp çizin bakalım. güldürdünüz beni ciddenalkisalkisalkisevet 3 yumurtayı döllemektense 20 yumurtayı döllemek daha zor sanki ama bunun dışında aynı işlemler oluyor. hemen hemen aynı sayıda kontrole gidiliyor. hemen hemn aynı sayıda kan veriliyor. yumurta toplama işlemi de aynı. ha 3 ha 25 ikisi de hemen hemen aynı uzunlukta. sonrasında embriyolog az daha yoruluyor tabii daha çok embriyoya daha çok ilaç gerekiyor 3-5 gün süresince ama artık bunun hesabını da yapmıyorlar. ne diyecekler 5 taneye kadar şu fiyat 6-10 arası şu 11-20 arası bu vs vs valla bizim işimize geliri o zaman ya yerimseniben
Turk Vatandaslarina donasyonda yasaklanmis. Yurt disinda bile yaptirmak yasaklanmis . 3 yil hapis cezasi verilecekmis.
Bunlar Tup Bebek olayini bitirmek istiyorlar bence . Bakalim daha neler cikacak . Belkide tamamen yasaklayacaklar.
Badenur'cum daha evve de yazdım ama kaçırmış olabilirsin, test çubuklarını akan idrarın altına tutma. 4 saat sıkışık idrar deniyor belli bir saatte ( ne zaman istersen ) tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra az sıvı tüket, istemiyorsan tüketme 4. saatin sonunda idrarı temiz bir plastik bardağa al ve test çubuğunu 20 sn kadar daldır, konsantre idrar da LH yükselmesini böyle rahat görürsün ben öyle yapmıştım. Bir de testleri mutlaka akşam yap sabah veya öğleden sonra değil. Akşam yaptığın test o günün içindeki tabloyu sana verir sabah yaparsan bir gün önceki durumu öğrenirsin. Ben akşamları saat 20:00 da yaptım sen de sana uygun satte yapabilirsin, sonrasında değerlendirmen gerekiyorsa değerlendirirsiniz. Kolay gelsin.kaydirigubbakcemile3
Arkadaşlar, avulasyon testinde çift çizgiyi gördüm nihayet hemde oldukça koyuuuu hihoyyyt hihoyyyt
watress canım tam dediğin gibi yaptım ve bugün ilk kez çift çizgi........ acaba öncesinde de varmıydı bu çizgi??? yani gün kaçırdınm mı??? daha kaç gün devam eder??? teste devam edecek miyim? bilmiyorumkismile
Heyecanlandığım şeye bak, :roflol: yumurtalarım çatlamış :roflol:
Badenur'cum öncelikle çok sevindim, ancak çift çizgiyi gördüğün günü mutlaka değerlendir, çift çizgi gördüğünde yumurtan çatlamamış oluyor eğer öyle olsaydı değerlendirmek için çok geç olurdu. Normalde çift çizgi 2 gün üst üste görülür ve üst üste değerlendirmen lazım teste bugün de devam et, çift çizgiyi gördükten sonra test yapmayı bırakma aynı saatte yine yap çift çizgi gördüğün günden sonraki gün tek çizgiyi görürsen işte o ilk gördüğün tek çizgi günü yumurtan testi yaptığın saatten önce çatlamış demektir, çok gerekli değil ama o akşamı da değerlendirebilirsin önemli olan çift çizgiyi gördüğün günleri değerlendirmen, hayırlısı olsun.
Testi akşam saatlerinde yapıyorsun değil mi ? çok önemli..
günaydın hatunlar çıtır çıtırsınız hepiniz.
erverdicim bana bozulmuşsun ama aynen dediğin gibi bir tüp yerine 20 aşılama diyince ve aşılamaya güvenmediğini tüp tedavi şekline daha çok inandığını belirtince bende kendimce sana inandığım olabilecek birşeyler yaratmaya çalıştım amacım üçkuruşluk saç kes yada doktor amca bana param kadar bak filan gibi amiyane hareketler yapmak değilldi anlatmak istediğim sende öyle diyince o zaman mevcudiyete göre karar verecek olan sensin dedim ki bu hepimiz için geçerli. canın saolsun benim amacım seni kırmak yada sana o bahsettiğin muameleyi yap yada ben o tarz bi insanım anlamında yazmamıştım.
Badenur'cum öncelikle çok sevindim, ancak çift çizgiyi gördüğün günü mutlaka değerlendir, çift çizgi gördüğünde yumurtan çatlamamış oluyor eğer öyle olsaydı değerlendirmek için çok geç olurdu. Normalde çift çizgi 2 gün üst üste görülür ve üst üste değerlendirmen lazım teste bugün de devam et, çift çizgiyi gördükten sonra test yapmayı bırakma aynı saatte yine yap çift çizgi gördüğün günden sonraki gün tek çizgiyi görürsen işte o ilk gördüğün tek çizgi günü yumurtan testi yaptığın saatten önce çatlamış demektir, çok gerekli değil ama o akşamı da değerlendirebilirsin önemli olan çift çizgiyi gördüğün günleri değerlendirmen, hayırlısı olsun.
Testi akşam saatlerinde yapıyorsun değil mi ? çok önemli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?