38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Erverdi, güzel haberlerle dön inşallah, herşey gönlünce olsun. Bol şanslar..

Hülya'cım, daha önce Yağmursesi'ne de yazmıştım, Allah o anne babaya dayanma, ayakta kalma gücü versin. Çok zor gerçekten. Doğru diyorsun, insan bazen çok mu zorluyorum acaba demeden duramıyor.

İsminin ağırlığı biliyor küçük adam.

Bu olayları duyunca insan düşünüyor işte ne acılar var bu dünyada işte hayat bu.Allah kararlaştırmıştır aslında bizim kaderimizi.

erverdi canım inşallah çook güzel haberlerle gelirsin. inşallah birçok yumoşun vardır. allah yardımcın olsun.

Hülya'cım, inşallah kaderimizde güzel şeyler olsun. Bütün bu yaşadıklarımız bir sınavsa, ben de layığı ile bir an önce sınavı verip, ödüllerimize hayırlısıyla kavuşalım diye dua ediyorum. Daha önce konuşmuştuk gerçi, acayip kafam karışık kader noktasında, ne kadarı bana ve seçimlerime bağlı, ne kadarı külli irade?

Aynen ben de öyle düşünüyorum kader konusunda.onun çizgisini kim koyuyor ben bazen düşünüyorum benim kaderim de bir özürlü çocuk annesi olacağım vardı mutlaka ben ne yaparsam yapayım onun önüne geçemezdim.Ama insanın diğer tercihleri ne olacak yani tercih mi kader mi?Burası çok kafamı kurcalıyor benim de.

Bu olayları duyunca insan düşünüyor işte ne acılar var bu dünyada işte hayat bu.Allah kararlaştırmıştır aslında bizim kaderimizi.

evet doğru istiyoruz ama Allah hayırlıysa versin böyle bir durumda allah sabır ve dayanma gücü versin çok zor inşallah olmasın bide akıl sağlığı yerinde olsun ahh ah böyleside bi başka zordur heralde
ALLAH hayırlıysa versin arkadaşlar

Kızlar kader, benim anlamadığım anlayamadığım bir konu, çözemiyorum hele ki o ilk kürtaja takılıp kaldım.

Eşim bu konularda bilgilidir ama beni bilgilendirmez. Sorgulamama kızar, sorgulamadan heee demekte bana göre değil.

Tam kader konusuyla direkt değil dolaylı ilgili ama, Gywneth Paltrow'un başrolünde oynadığı 'Sliding Doors' diye bir film vardı, acayip etkilenmiştim. Çok yıllar oldu, yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir temel oturuyordu konu. Kahramanımız işinden ayrılıyor ya da çıkarılıyor, gün ortası ve metro ile eve dönmeye karar veriyor. Film bundan sonra iki noktada devam ediyor, birinde trenin kapıları kapanmadan yetişir ve eve varır; vardığında da erkek arkadaşını bir kadınla basar, hayatı bambaşka şekilde sürer. Diğerinde de metroya yetişemez, bir sonraki trene biner, eve vardığında erkek arkadaşı evde yalnızdır (öbür hatun çoktan tozolmuştur), hayatı bambaşka bir şekilde devam eder.

Ben de çok merak ederim, acaba hayatımızda farketmediğimiz tercihler, olayların olagelme şekli hayatımızı gerçekten kökten etkilemiş midir diye.

Bunu da kader konusunda benim de bir cevabım olmadığı için yazdım uzun uzun. Bana en mantıklı gelen (gerçeğiyle alakası yoktur ihtimal), başlangıç ve bitiş noktalarının en baştan belli olduğu ve hayatımdaki bir takım temel taşlarının da önceden belirlenmiş olduğu. Bunlar külli irade. O hedeflere nasıl ulaştığım, dolaylı ya da direkt hedefe kitlenerek varabildiğim noktalar, başarısızlıklarım v.s. hep benim cüzi irademle ilgili. Doğrusunu bilmiyorum ama okuya, tartışa içimi rahatlatan tek açıklama bu, buna sarılıyorum ben de.

Son düzenleme:
of of ne zor konular bunlar fikir beyan etmek ya da aklındakini doğru aktarmak çok zor. bende birşeyler yazmak isterdim ama büyük ihtimal söylemek istediklerimi anlatamayacağım için yazmıyorum arkadaşlar. allahtan istemek var allahtan hep iyisini güzelini isticez başka yolu yok. herşey ondan geliyorsa bizde ondan isteyeceğiz.

ışte bu Herada, o film olmasa bile benzer birşey bende izlemiştim. Hayatın kırım noktaları var. Ve biz bir kararın yada senin örneğindeki gibi bir trenin bile hayatımıza nasıl etki ettiğini bilmiyoruz.

Benim izlediğim filmde beyzbolla ilgiliydi çocuk okul takımında maç sayıı atışı var. Top hava vuruyor, çok popüler oluyor okulun en güzel en zengin kızı ile evleniyor mutlu olamıyor ama zengin oluyor.

Top havada kaçırıyor, herkes yuhluyor, basit hayatına devam ediyor. Mutlu oluyor.

Keşke bir şekilde hayat film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçerken bu kırım noktalarını görebilsek

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten süper olurdu Karamel'im, öbür taraftan ümitliyim ben, hatırlamadığımız neler geçecek gözümüz önünden, hayatımızla ilgili ne acayip gerçekler, tesadüfler, kırılma noktaları öğrenicez kimbilir de, daha oraya en az 40 yıl var, inşallah diyeyim.

Tatlım bende seyrettim o filmi ve çok beğenmiştim treni kaçırması ile treni yakalaması arasında sadece bir saniye var. Bu bir saniyenin hayatında ne kadar büyük farklar yaratabileceğinin öyküsü gerçekten yalnız ben her 2 şekildede aynı adamla karşılaşmıyomuy du bir tanesinde restaurantta karşılaşıyodu

sanki kaderimiz aynı da seçtiğimiz yollar farklı yani bizim başımıza gelen şeyler kesin net belli sadece bizim irademize bağlı seçimlerimiz var değiştirebileceğimiz şeyler var ama uzun yoldan da gidebiliyoz kısa yoldanda irademzin seçine göre şutarafagitti

Valla Kindersms, filmi çok net hatırlamıyorum, kendime göre en vurucu yeri aklımda kalmış (biri ölüp biri yaşıyor muydu neydi, emin değilim). Yanlış birşey söylemeyeyim şimdi. Kader açıklamalarımız özünde birbirine benziyor Bir ara çok keyifle okurdum Yaşar Nuri'nin kitaplarını, kaderi satranç tahtasına benzetiyordu. Siz, yenilip yenilmeyeceğinizi Allah baştan bildiği için yener yada yenilmezseniz, o oyunda kurallar bellidir ve hangi tercihler yapılırsa sonucun ne olacağını Allah bilmektedir, siz de tercihleriniz doğrultusunda bir sonuç alırsınız tarzı birşeyler okuduğumu hatırlıyorum.

evet doğru hatta bir konuda daha vardı aklımda kalan tıpkı köprü trafiğine yukardan bakan helikopterler gibi yukarıdan bakıyosun yollar belli varacağın noltada belli kestirmeler var bide uzun yollar senin elinde yol seçimin
evet özünde aynı şeyleri söylemişiz arkadaşımkaydirigubbakcemile5

Canım bugün işe başladım o nedenle kafamı meşgul etmesine fırsat bile yok... Evet gittikçe yaklaşıyor, bakalım hayırlısı...

buda benden...

""Merhaba kaderim,
Yine bir yenilgi sonrası hatırladım seni...
Biliyorumki; gidicek, sığınacak başka hiçbir yerim yok..
Tüm kaybedişlerimin sonrası gibi bugünde kapındayım...""

Hadi bakalım hayırlısı olsun. İnşallah işin hep rast gitsin Erverdi'cim... Güzel haberlerini bekleyeceğiz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…