Ben de devrim ismini çok beğeniyorum ama eşim istemedi onu.Mustafa Kemal'de benim kuzenimin oğlunun ismi.Anne baba Mustafa Kemal olarak söylediği için herkes öyle sesleniyor.Bence de çok güzel inanki.Bazen de kısaltıp Musti diyorlar mam çocuk istemiyor Musti denmesini.
Erverdi, güzel haberlerle dön inşallah, herşey gönlünce olsun. Bol şanslar..
Hülya'cım, daha önce Yağmursesi'ne de yazmıştım, Allah o anne babaya dayanma, ayakta kalma gücü versin. Çok zor gerçekten. Doğru diyorsun, insan bazen çok mu zorluyorum acaba demeden duramıyor.
Hülya'cım, inşallah kaderimizde güzel şeyler olsun. Bütün bu yaşadıklarımız bir sınavsa, ben de layığı ile bir an önce sınavı verip, ödüllerimize hayırlısıyla kavuşalım diye dua ediyorum. Daha önce konuşmuştuk gerçi, acayip kafam karışık kader noktasında, ne kadarı bana ve seçimlerime bağlı, ne kadarı külli irade?
Bu olayları duyunca insan düşünüyor işte ne acılar var bu dünyada işte hayat bu.Allah kararlaştırmıştır aslında bizim kaderimizi.
Tam kader konusuyla direkt değil dolaylı ilgili ama, Gywneth Paltrow'un başrolünde oynadığı 'Sliding Doors' diye bir film vardı, acayip etkilenmiştim. Çok yıllar oldu, yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir temel oturuyordu konu. Kahramanımız işinden ayrılıyor ya da çıkarılıyor, gün ortası ve metro ile eve dönmeye karar veriyor. Film bundan sonra iki noktada devam ediyor, birinde trenin kapıları kapanmadan yetişir ve eve varır; vardığında da erkek arkadaşını bir kadınla basar, hayatı bambaşka şekilde sürer. Diğerinde de metroya yetişemez, bir sonraki trene biner, eve vardığında erkek arkadaşı evde yalnızdır (öbür hatun çoktan tozolmuştur), hayatı bambaşka bir şekilde devam eder.
Ben de çok merak ederim, acaba hayatımızda farketmediğimiz tercihler, olayların olagelme şekli hayatımızı gerçekten kökten etkilemiş midir diye.
Bunu da kader konusunda benim de bir cevabım olmadığı için yazdım uzun uzun. Bana en mantıklı gelen (gerçeğiyle alakası yoktur ihtimal), başlangıç ve bitiş noktalarının en baştan belli olduğu ve hayatımdaki bir takım temel taşlarının da önceden belirlenmiş olduğu. Bunlar külli irade. O hedeflere nasıl ulaştığım, dolaylı ya da direkt hedefe kitlenerek varabildiğim noktalar, başarısızlıklarım v.s. hep benim cüzi irademle ilgili. Doğrusunu bilmiyorum ama okuya, tartışa içimi rahatlatan tek açıklama bu, buna sarılıyorum ben de.
Valla Kindersms, filmi çok net hatırlamıyorum, kendime göre en vurucu yeri aklımda kalmış (biri ölüp biri yaşıyor muydu neydi, emin değilim). Yanlış birşey söylemeyeyim şimdi. Kader açıklamalarımız özünde birbirine benziyorBir ara çok keyifle okurdum Yaşar Nuri'nin kitaplarını, kaderi satranç tahtasına benzetiyordu. Siz, yenilip yenilmeyeceğinizi Allah baştan bildiği için yener yada yenilmezseniz, o oyunda kurallar bellidir ve hangi tercihler yapılırsa sonucun ne olacağını Allah bilmektedir, siz de tercihleriniz doğrultusunda bir sonuç alırsınız tarzı birşeyler okuduğumu hatırlıyorum.
Arkadaşlar herkese günaydın opuyorumnanaktan
herkese iyi haftalar
Herkes iyimi?
Özellikle ALABAMA geçmişolsun canım, bunlar herhalde hamilelik sürecindeki tatlı belirtiler... tekrar test yapılacak mı? kandaki değer artışı ne kadar süre kontrol ediliyor?
PATİKLER, kaç gün kaldı canım??? hadi sende ver güzel haberi sonra sıra bizlere de gelsin...kuruntu ve gerginlik yok değil mi? zemuszemus
Diğer arkadaşlarım sizler de iyisiniz umarım ???
Epey kaynatıp rahatlamışsınız, neşeniz bozulmasın...... kaydirigubbakcemile3
yetiştin yetiştin iletime bakıyordum.iyisin umarım sabah giremiyeceğim diye sormuştum hatrını ama açmamışsın sanırım.
hadi kızlar hepinizi öpüyorum.bana şans dileyin.bu ay son bir takipnisandaki adette son tüp...
tüpü patlatacağız inşallah.şimdi çıkıyorum hepinize sevgilerimi gönderiyorum.evet bugün hava kapalı ama ben size yüreğimdeki çiçeleri gönderiyoruma.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.koklayın koklayın....bahar tazeliğinde..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?