HAZEROZLEM;o sayaç şeklindeki aleti merak etmiştim .onun için sormuştum.haklısın bende seninle aynı düşüncedeyim.bence olsa olsa insanı güldürür bu aleti kullanmak.hem ben sayıya karşıyım.gönülden geçen bir dua bile yeterlidir Allah katında...öyle düşünüyorum.hem o kara kurdele eskimiş gibi geldi bana.artık değiştirsen diyorum.hava kapalı kurdele kara.........offff..şöyle bahara yakışan güzel bir umut çiçeği konsa oraya......güzel olmaz mı?/QUOTE]
Erverdim şekerim, tamam biliyorum sevmiyorsun kurdelemi, ama bu aralar kendime en çok yakıştırdığım, beni rahatlatan şey o, azıcık sabır güzelim, 4 gün daha...a.s. sonra baharın en güzel çiçeklerini yerleştireceğim avatarıma...
inşallah haftalar geçip risk azaldıkça ben de keyfine varmaya başlayacağım. arda lamberti duydum ama çok bilmiyorum. onun muayene ücreti ne kadardı? rıza madazlının acıbadem de ücreti 245 liraymış. muayenehanesinde de 235 galiba. daha artmadıysa tabii.
Talım, hiç normal muayeneye gitmedim Arda Beye, ikili ve dörtlü tarama için gittim, ikiside 500-550 civarı idi. Bilgisi ve hastaya yaklaşımından dolayı herkese tavsiye ederim. a.s Tarama testlerinde ve amniyosentezde çok çok iyi...
Kızlar benim işler yoğun yine sabahtan beri yeni girebildim.Sizler de pek yazmamışsınız gerçi.
Kızlar birşey sorucam size özellikle bu crinone jel kullananlara sormak istiyorum.Özellikle yanlış hatırlamıyorsam badenur ve alabama idi sanırım.
Ben ikinci tüp denememde de crinone jel kullanmıştım ama günde iki taneydi o zaman.Benim o adetimde de parça parça o jelin kalıntıları gelmişti adet kanıyla beraber ama ben fazla geldi herhalde demiştim dr'a da hiç sormamıştım o zaman.Benim bugün adet başladı ama doğru düzgün kanama olmadığı gibi parça parça jel kalıntıları geliyor sabahtan beri.Bu normal mi?Jeli kullanıpta bu şekilde olan var mı acaba?
Ah ah Hülyacım, diğer kızlarda herhangi bir rahatsızlık vermemiş oluşuna şaşırdım çünkü bu Crinone denen tek dişi kalmış canavar

klava: benim tüp tedavilerimden aklımda kalan en nahoş şeylerden biri, diğeri de zaten hiperstimulasyon nam-ı diğer yumurtalıkların aşırı uyarılma sendromu. Bende de parça parça, irili ufaklı ve nasıl can yakarak ki acımdan ağladığımı bilirim- elime geldiler, daha gerçekçi olmak gerekirse içini oydum diyelim, büyüklüğü için de bazı parçalar 2cm x 2 cm desem abartmış olmam. Sanırım vücut etken maddeyi emdikten sonra posayı atıyor diye bir mantık kurmuştum o zaman, şimdi kimseye böyle bir rahatsızlık vermemiş olması kafa karıştırıcı...fisfisfis Ama sevdiğim bir söz var '' Milyonda bir ihtimal bana denk gelirse yüzde yüz demektir''. diye...
Şimdi doktordan geldim.
Jinekoloğum tetkik edilmem için 2 hafta önce dahiliye ve kardiyolojiye göndermişti, 2 haftalık tetkik süreci bugün bitmiş oldu.
Ne eski bir tansiyon sorunu çıktı ne de kalp, tansiyon vs.
Yani sebepsiz....
10 kiloya yakın vermem gerektiğini söyledi doktorum.Kilomun fazlalığından değil, böyle şişmeye devam edersem ağırlığımı azaltıp dengelemeliyiz görüşünde...Preeklampsiden korkuyor."20 haftadan önce başlamaz ama istisnalar da olabilir tabii" dedi.
Bakalım, hamilelik konusunda uzman bir diyetisyen araştıracağım bugün internette.
Yoluna girecek herşey inşallah.
Yavrubalinacım, sıkıntın zor, seni az da olsa anladığımı sanıyorum, ama mucizen karnında, o sana gereken dayanma gücünü verecektir. Arkadaşlar da yazmışlar zaten ödem için kilo vermeni istemeleri bana da çok mantıklı gelmedi, gerçi kilo sonuçta hiç iyi birşey değil ama bence hamilelik bizlere bunca zaman bekledikten sonra keşke biraz şımarma fırsatı verse...sositososito Dilerim bütün sıkıntıların çabucak geçer, ama bağışıklık sistemine bir baktırıver ne olur, vücudumuz muazzam bir makina ama arada şaşabiliyor...
Yavrubalina arkadaşım çok geçmiş olsun canım.Kalp ve tansiyon sorununun olmaması tabi ki çok güzel ama bu preeklamsinin kesin teşhisini koyamıyor muki dr'lar.ıdrarda protein çıkıyor mu?Diyetisyen bulman da şart tabi.Ben çok iyi hatırlamıyorum ama normal hamile kalmıştın herhalde.Tüp bebekte fazla yumurta oluşunca bu sorun ortaya çıkyor ama.Serum vererek vucuttaki susyu dengelemeye çalışıyorlar falan benim bildiğim.
ışte hiperstimüle dediğim şey bu... Ben o problemin kitabını yazdım

klava: Yine benden başka yaşayan yok, yani kimse yaşamasın tabi ki de yine piyango bana çıkmış...
Kendiliğinden hamile kalmıştım evet Hülyacığım, bu hafta yapılan testte idrarda protein yoktu ama bu haftaya olmayacak anlamına gelmez dedi ve kontrollerimi haftada 1 olarak düzenledi, her hafta idrarda protein testi yapılacak.
Psikolojimi bozan taraf, özellikle işyerimde beni görenler "ooo, doğum ne zaman" diyor, valla utanıyorum daha 2,5 aylık demeye, çünkü ardından başlıyorlar "çok yeme bak çok kilo almışsın daha şimdiden dikkat et biraz "demeye, işin yoksa anlat, "yemiyorum, ödeme var vs vs.
Şimdiden hamile kıyafetleri giyiyor olmak da zor , ona da "eeeee, kaç sene sonra oluyor bebeğin, özeniyorsun demek ki, erken ama "cümlesi geliyor.
Başkalarının söz ve görüşlerini önemsemeyen biri olarak hamile psikolojisi alıngalık eşiğimizi de düşürüyor sanırım, sağlığım daha önemli muhakkak ama hamile kalmış olmanın keyfini süremiyor olmak yoruyor ister istemez.Diğer sayfalarda yada internette diyetisyen önerisi okur yada görürseniz bana yazın olur mu,lütfen..
Ah bizim iyi niyetli olduğunu sanan meraklı milletimiz, yorum yapmasa olmaz... Benim karnım da 9 aylık gibi şişince benim kendi dayım bile bu bebek onların olamaz demiş, ne demekse... Koca bebeği içime soktular, haftaya çıkacak -tatlicadiarzu-
merhaba erverdi, evet en doğrusu dediğin gibi ama hem merak, hemde inanki iğneler kalçalarımı mahvetti, yapılış biçimimi bilmiyorum ama mosmor oldu... inşallah bende yersiz karamsarlık yapıyorumdur, bende yanılırım....
Badenur arkadaşım kalçalrındaki morluklar için lasonil jelle ovarsan çok rahatlatıyor ağrıyı da hafifletiyor haberin olsun.Bana ilk denememde hemşire söylemişti gerçekten iyi geliyor.
Lasonil jel artık üretilmiyor kızlar, hirudoid fort jel kullanılabilir yerine...
Selam Arkadaşlar,Çok şükür dönebildim; uzunca bir müddet bir yere gitmem vallahi. Geçmişi okuyamadım ama Hülya'cım test yaptırmışsın, inşallah güzel çıkacak test sonuçları. Badenur'cum, haydi çoğu gitti azı kaldı.
Waterss'çım, koşturma devam herhalde, kolaylıklar diliyorum canım.Karamelitom, neredesin yahu?Deniz Bulut, ne dersen de, çok güzel zamanlara geldin, bundan sonrası da güzel gelişecek, çok inanıyorum ben.Alabama'cım, az kaldı hayırlısıyla doktora, yüzün gülerek çıkacak o muayeneden eminim.ısmini saymadıklarıma da merhaba ve sevgiler diyorum...Öğlene yetiştirmem lazım gelen işler var; öğleden sonra gelir, arayı kaparım kızlar.
Heradacım hoşgeldin, külprensesimiz bizim...bayanssulusmile
Erverdi'nin güzel satırlarına.... ben de bir arkadaşımın gönderdiği umut şiirini ekliyorum sizlere....
Uyanmak; yeni bir sabaha, yeni bir yaşama ….
Türküler söylemek göz bebeklerinde umarsız yarınlara..
Elinin tersiyle itip geçmişi, koyuvermek kahkahayı bahara…
Umudu bitmemiş şiirler yazmak yarınlara…
Pencereme bir kuş konmuş sabah sabah….
Bana baharın geldiğini anlatıyor aceleyle ,
Sordum.. nereye geldi bahar! gönlüme mi? gezegene mi?
Gözlerine iyi bak dedi, içinde kaybetmedigin umutlarına….
Çok çok güzel, sağol Badenurcum...a.s.
kısmetimde varsa olacak canım, yoksa yapacak birşey yok, de desem gerisi bahane... hepimizin yüzü gülsün bu yolda.... uğruna savaş verdiğimiz şey ne para ne pul, hepsinden değerli, hepsinden önem taşıyan birşey, hiçbirşey yerini doldurmuyor. hani bu yolda ne kadar acı çeksekte, yıpransakda vazgeçmiyoruz... başka birşey için olsa asla bu yolda bu kadar çaba sarfetmeyiz, hatta anında vazgeçeriz. annelik duygusu çok yenilmez bir bir duygu. off gene duygulandım bak şimdi.
Her kelimene katılıyorum tatlı Badenurcum, herşeyin hayırlısı... Kısmetse olur ve ne güzel olur...:1hug:
merhaba arkadaşlar.
ayy ben bugün 19 yıl sonra bir kez daha hala oldum.öyle tatlı öyle tatlı ki kızımız anlatamam.ŞEKER GıBı teyzeleri. 3.750 g.51 cm de boy.yanakları tombul tombul.Adı da Zeynep Sultan.baktı da açık olur işallah.hem bugün benim 1. nikah yıldönümüm. hem de bugün okulda 23 nisan bayramını kutladık acayip bi gündü yaa
yağmurcum, Allah analı babalı büyütsün, Allahım her bebeği annesine bağışlasın... Sizin de evlilik yıldönümünüz kutlu olsuna.s.
canım benim teşekkür ederim.
ayy ne kadar mutluluk verici bir bebeğin gelmesi. aslında çokkk sevindim. ama niye benim yok diyorum yaa bunu demekle kötü biri oluyorum galiba ama elde değil ki
güzel dileklerin için teşekkürler. hiç birimiz evlat sevgisinden mahrum kalmayız inşallah ben hep böyle dua ederim. allahım kimseyi evlat sevgisinden mahrum bırakma...
Yağmurcum o kadar insana dair bir duygu ki bu hissettiğin, inan hepimiz yaşıyoruz bunu, insanın içini şöyle bir yoklayıp geçiyor... ınşallah birgün tez vakitte bizler de o duyguyu yaşayacağız...
Bugun yumurta kontrolum vardi doktorla, normal buyuyorlar bekliyoruz daha 3-4 gun.
Ayni zamanda esim, yumurta toplama gunu burada olamama ihtimaline karsilik sperm verdi dondurulmasi icin...vermisken 2.defa spermiyogram yaptirdik, bu arada 2 aydir keciboynuzu kuru yapiyorduk, sonuc cok iyilesmis gorunuyor!
ileri ve yavas hareketli toplami 22% den 50% ye yukselmis genel sayi da 34 milyondan 49 milyona yukselmis. benim yumurta sayimda genel bir dusus olmasi disinda bilinen bir sorunum olmadigi icin bana guzel moral oldu. Eger bu ay tutmazsa kendimiz denemeye devam edebilme umudum var hic degilse :) Keciboynuzu kurunu herkese siddetle tavsiye ediyorum, ise yariyor ve cok kolay... bu ay tup tedavim tutmazsa yumurta kalitesini artiracak ne yaparim diye arastirmaya basliyorum, sayi artirmak icin incir yapmistim ama belki bir sonraki ay mi etkisini gosterir bu ay bir degisiklik gorunmedi. kalite ve sayi arttirmak icin neler onerirsiniz?
Hadi bakalım Vanilyacım, yolunuz da bahtınız da açık olsun... Dualarımız da kalbimiz de sizinle...