38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

günaydın hanımlar...
badenur hani geçenlerde bahsetmiştim ya bir terzi kadından .geç evlenmiş inan 45 yaşında var. ve ikinci denesinde bebeği tuttu. şuan üç dört aylık hamile. çıkmadık candan ümit kesilmez.senin tanıştığın kadın doğumcu bu tarz kadınları hangi istatiksel sınıra yerleştiriyor bilmiyorum...

BADENUR merhaba,seninle daha önce konuşmamıştık ama sizi takip ediyorum...Ben şu anda 42 yaşındayım.68 doğumluyum...40 yaşında evlendim...1.denemede değil,ama 2.tüp denememde hamile kaldım...Şu anda da 35 haftalık hamileyim...Bu benim ilk gebeliğim...O bayan sana 40 yaşından sonra olmaz demiş olabilir ama biz istatistiki veri olmak zorunda değiliz canım bunu unutma lütfen...Belirti ararsan hiç bir belirtim olmadı,tek belirtim adet olmamaktı....Bir yerde okumuştum..Rahim dokusunun deniz gibi olduğunu,en ufak üzüntü,kaygı gibi durumlarda dalgalandığını,bununda olumsuzluklara sebep olduğunu yazıyordu...Bir arkadaşın olarak sana şunu söylüyorum..lütfen kendini çok dinlememeye çalış,buna imkan yok biliyorum ama lütfen kendini telkin et...Şunu asla unutma son yumurtamız kalana kadar kimse annelik hakkımızı elimizden alamaz..

Canım, sana öncelikle sağlıkla bebeğini kucağına almayı ve uzun ömürlü olup torunlarını bile büyütmeyi diliyorum. çok güzel bir örnek oldun bana, teşekkür ediyorum. doktorlar ne desede kısmet nasip meselesi sonuçta.... en büyük telkinlerim sizlersiniz, hani ilaç gibi derler ya öyle... benimde hiç belirtim yok bakalım, salı günü belli olacak... inşallah kuruntularım yersiz çıkar... a.s.

kürtajdan yapışıklık vs oluyor ama miyom sanmam. ya vücut yapıyordur hormonal düzensizlikten ya hormonlar. klomen daha mantıklı. hayıt hafif doğal bir hormon düzenleyici. onun yaptığını hiç sanmam.

doktora biraz geç oldu bakalım belki cumartesiye :roflol:

buraya kadar geldin waters inanıyorum bu detaylı ultrason da çok iyi geçecektir. inşallah biz de o günleri görürüz.
evet yağmur sigaradan bir ses gelmiyor?
multivitamin konusunda ne diyeceğim. boş kese değil de bebek olduğu anlaşılınca dr kabızlık var mı dedi ben de hafif ama ilaç alınacak gibi değil dedim. o da iyi kayısı ile falan çözülüyorsa sorun yok dedi. sonra da vitamin olarak elevit değil multi tabs diye bir vitamin verdi. ben de evde elevit olmasına rağmen hadi bunu içeyim dedim. derken benim peklik geçti ve neredeyse ishal gibi çıkmaya başladım. hele son 2 akşam süt müsli vs yediğimden resmen ishal oldum. bu nedir yaaa dedim hamileler peklik çeker ben bunda da tersim. neyse internete baktım yabancı sitelerde bir adam eşim bir süredir ishal internette içtiği ilaçları araştırdım ve bir tanesinin içindeki x maddesinin ishal yaptığını buldum diyordu. ben de multi tabs a baktım içinde o madde yok ama kocaman probiyotik bakteri içerir sindirim yardımcı olur yazıyor. dün multi tabs yerine elevit içtim bugün yine peklik başladı.
kısaca alabama ve diğer hamile adayları bu aylarda bağırsak çalışmasında zorluk yaşarsanız multi tabs için. işe yarıyor yerimseniben

merhaba denizkarayurt. özlettin kendini. minik alp i öp bizim için. hıdrellezi hatırlatman iyi oldu. ben de şu önümdeki testler iyi çıksın sağlıkla kucağıma alayım diye dileyeyim.

Deniz Bulut, elevit içeceksen ekmek olarak Wasa'nın %24 lif oranı içeren plaka plaka şeklinde beyaz kağıt içerisine sarılmış olan ekmeklerini öneririm. Ben de hiç olmadı peklik ben sebze ve lifli gıda çok tüketirim ondan olabilir. Wasa'nın o ekmeği dışarı çıkmayı çok güzel düzenliyor..

arkadaşlar ben de bişiyi taktım kafaya.benim fsh bir defası hariç hep 9 çıkıyor. üç ay önce 12.5 i gördü.öncesinde sonrasında gene hep 9 du. doktorlar fsh ya bakıyor durum ümitsiz görünmüyor gayet iyi test sonuçların diyor. eee folüküle bakıyorlar. folükül nerdeyse yok bu ay 1 antral 2 immatüre mi ne gördü doktor. neden böyle neden neden neden...????!!!!deniz buluttan örnek vermeden geçemeyeceğim fsh sı 17 iken bir iki tane folükülü vardı benim gibi. fsh sı 12.5 lara düştüğünde ise 6 folükülü vardı ve hamile kaldı. benim 9 ken bile folükül yok...

watersciğim günaydın. ayy yeğenim yok demiştin ya tek çocuk musun cidden merak ettim.:)):kedi:
bir de ben forbiol içtiğimi söylemiştim ya ama vitamin içmiyorum henüz solgardan alsam mı diye düşünüyorum hepsi bu.
şimdi ben elevit e başlasam o zaman vitamin içmemem mi gerekiyor anlamadım?

günaydın hanımlar...
badenur hani geçenlerde bahsetmiştim ya bir terzi kadından .geç evlenmiş inan 45 yaşında var. ve ikinci denesinde bebeği tuttu. şuan üç dört aylık hamile. çıkmadık candan ümit kesilmez.senin tanıştığın kadın doğumcu bu tarz kadınları hangi istatiksel sınıra yerleştiriyor bilmiyorum...

mutlaka canım, benim çevremde de var... 46 yaşında komşum, ikiz doğurdu, hemde gününde saatinde... ama hani doktor sıfatlı biri böyle bir yorum yapınca... ister istemez korkuyorsun... bizim umuda ihtiyacımız var, zorla sarıldığımız umutları kimse tırpanlamasın istiyoruz....

aaaa neden yeğenin yok karamel gibi sen de tek çocuk musun yoksa?
evet ben bünyeme çok şaşırdım cidden bu çikolata kisti ve myom bende yoktu çikolata kisti ekimden sonra oluştu. myom da hale hanım ın ilk muayenesinde yoktu hatta o da şaşırdı dosyana bile yazmamışım dedi. nebilim kürtajla mı ilgili yoksa yediklerimden içtiklerimden biri mi tetikliyor anlamadım gitti.
rezervi artırıcı ne olabilir bilmiyorum. buğday çimi omega üç hayıt vs onlara devam ediyorum. sadece bir multuvitamin almam gerekiyor ne alacağımı da henüz bilmiyorum.
evet watersciğim şu okul bitsin hemen ilk iş tatile gideceğim. ondan sonra tüp e geçeceğim işallah hayırlısıyla gelir bebeğim.sizinle konuşmak değilde etrafımda mini mini bekeler görüpte bizlerin olmaması daha çok stres verici inan ama alnımıza ne yazıldıysa onu görcez artık.
sevgiler...

Yağmur'cum, tek çocuk değilim benden 3 yaş küçük bir erkek kardeşim var. Bir evlilik yapmıştı olmadı ayrıldılar çocukları yoktu ,şimdi 38 yaşında evli değil ondan yeğenim yok. Aslında benden önce evlenmişti olabilirdi ama olmadı.

Son düzenleme:
merhaba watersss;teşekkür edrerim naçizane yazdığım şiir için.sabah çıkmadan bir oturdum pc başına.inan insan duygu yüklü oluyor.bir de eşimde yoktu.halaa da birkaç günlüğüne burada değil.döküvermişim içimden geleni.içimden gelen gerçek duygularımdı...
ben de öyleyimdir,nedense senin dediğin etkinliklerde bende suluyumdur.aman ben hep suluyumudur.biliyormusun bugün 23 nisana gittim.Çapa da bir tanıdığımın kızı oyuna çıkacaktı.benim için güzeldi.hem de çok.çocuklardan çocuk beğendim.hatta birinin saçını fazla sevdim galiba .yanımdakilerden biri senin mi dedi.yok dedim.hepsi benim.....ister anlasııın ister anlamasın.hepsi benimmmm.hepsi ayrı ayrı güzeller.güzel erkek çocukları da var heee. hani benim gönlüm kızdaydı ya.olsun.erkek te olur.hehehhehehesenin kızların da bayramı kutlu olsunturkbayragi

Sağol teşekkür edrim, dün bizde Caddebostan sahildeki etkinliklere gittik, Bağdat caddesinde bando takımının marşlar çalmasını seyrettik her taraf cıvıl cıvıldı. Balonlar, bayraklar..Bu bayram gerçekten çok büyük bir bayram anlamını idrak edenlere..

watersciğim aynı anda yazmışız.öğrendim kaç kardeş olduğunu. bebeği olan kardeşim de ilk evliliğini çocuksuz sonlandırmıştı o da şimdi 38 yaşında. çocuk dedi başka bir şey demedi. ama nihayet oldu. allah yüzünü güldürdü. işallah analı babalı uzun ömürlü bahtı açık olur...

watersciğim aynı anda yazmışız.öğrendim kaç kardeş olduğunu. bebeği olan kardeşim de ilk evliliğini çocuksuz sonlandırmıştı o da şimdi 38 yaşında. çocuk dedi başka bir şey demedi. ama nihayet oldu. allah yüzünü güldürdü. işallah analı babalı uzun ömürlü bahtı açık olur...

İnşallah amin.. ayy kendi yazdığıma çok güldüm ayrıldılar yazacağıma yarıldılar yazmışım ya..yok yani ben yarıldım gülmekten.

Badenur'cum, hiç takılma sen o güya seni çok sevdiği için kendince gerçekleri??? söyleyen o doktora. Gerçekten, istatistikler bizim gerçeklerimizle uyuşmuyor çoğu kez. Burası bunun aksini ispat eden bir sürü örnekle dolu. Hem dur bakalım, az kaldı, nereden biliyoruz ki bu defa yüzünün gülmeyeceğini? İyi şeyler düşünelim, iyi şeyler olsun arkadaşım.

Bu ne duyarsızlıktır böyle. O hatuna da acayip kızdım; bu iş %100 kesinlikte bir bilim değil ki. Ne kadar çok doktor okudum; hatta Karamel'in doktorunun sitesindeydi galiba, tüp deniyorlar birkaç kere olmuyor, doktor donasyon diyor, iki donasyon da olmuyor, yaşı da 40'ın bayağı üzerinde, vazgeçiyorlar mecburen herşeyden. Birkaç ay sonra kadın kendiliğinden hamile kalıyor... Al bu istatistiğe sırtını dayayıp konuşan doktor buna ne der acaba?

Dilkalman, canım, maşallah az kalmış. Sana şimdiden miniğinle süper bir hayat diliyorum; sağlık, keyif ve bereket dolu.

Yağmursesi, bir doktor şöyle demişti bana; 'fsh menapoz sınırlarında değilse, tüp için fsh'nin düşüklüğünü sadece yumurtalar aynı zamanda aynı boyutlarla büyüsünler diye isteriz. Onun da önlemi var, periyod başlamadan hormon desteği yaparız, hallederiz. Yumurta varsa, fsh'ye takılmayın.' Bu da bir görüş, içini ferah tut derim.

Waterss'çım, güzel bir gün olmuş vallahi, ne güzel. Ben tavsiyene uydum, evde yan gelip yattım, temiz hava için de bahçede oturdum. Evden 100 metre uzaklaşmayı bile canım istemiyor, evim evim, ille de evim...

Herada ve badenur teşekkür ediyorum arkadaşlar..Sadece ben değil hepimiz inşallah sağlıkla,hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız...Sadece kendim için değil,hepimiz için dua ediyorum her zaman...

Deniz Bulut, elevit içeceksen ekmek olarak Wasa'nın %24 lif oranı içeren plaka plaka şeklinde beyaz kağıt içerisine sarılmış olan ekmeklerini öneririm. Ben de hiç olmadı peklik ben sebze ve lifli gıda çok tüketirim ondan olabilir. Wasa'nın o ekmeği dışarı çıkmayı çok güzel düzenliyor..

sağol canım. elevit içince de çok peklik olmuyor zaten. bugün neden ishal olduğumdan emin olunca gönül rahatlığıyle multi tabs a geri döndüm. normalde bağırsakları çok çalışan biriyim. hafif peklik de olsa süt, kayısı, prebiyotik yoğurt vs ile halledilmeyeek gibi değil.

arkadaşlar ben de bişiyi taktım kafaya.benim fsh bir defası hariç hep 9 çıkıyor. üç ay önce 12.5 i gördü.öncesinde sonrasında gene hep 9 du. doktorlar fsh ya bakıyor durum ümitsiz görünmüyor gayet iyi test sonuçların diyor. eee folüküle bakıyorlar. folükül nerdeyse yok bu ay 1 antral 2 immatüre mi ne gördü doktor. neden böyle neden neden neden...????!!!!deniz buluttan örnek vermeden geçemeyeceğim fsh sı 17 iken bir iki tane folükülü vardı benim gibi. fsh sı 12.5 lara düştüğünde ise 6 folükülü vardı ve hamile kaldı. benim 9 ken bile folükül yok...

bu fsh ile yumurta rezervi tam aynı değil galiba diyeceğim ama fsh kaliteyi değil rezervi gösterir demiyorlar mıydı? :uhm: emin olduğum tek birşey var fsh ne kadar düşükse tüp tedavisinde yumurtalar uyarılmaya o kadar güzel cevap veriyorlar ve çabuk büyüyorlar. kalite zaten önce yaş sonra beslenmeyle ilgili. yani mesela sigara içmeyeceksin kaliteyi bitiriyor. belki çikulata kisti ve sigara senin sayını azaltıyordur :sm_confused:yalnız sakın 2-3 doktora sormadan kistine dokundurtma. hale hn kist alınırsa rezerv iyice zarar görür demişti ya. bir de tamamen bitirmeyelim. sigara içmezsen doğal yoldan veya aşılama ile kaliteli büyüyüp döllenecek bir yumurta da bize yeter. bahçeci sitesinde bir kadının yazısı var. belki okumuşsunuzdur. o kaliteli yumurta şimdi benim oğlum x diye. 40 yaş üstü ve hiç folikül bulunamıyor. sonunda bir kontrolde 2 folikül bulunuyor ve süleymen bey bunlar kaliteli takip edelim diyor (herhalde antral folikül). karlı bir günde hiç umut etmeden eşinin ısrarıyla gidiyor yumurta toplatmaya. ve o kaliteli yumurta ile oğlunu kucağına alıyor. şimdi bu kadını hangi istatisliğe koyarlar?
sigara içme ne olur.

Dilkalman harika yazmissin, kavusma vaktine az kalmis bebegin ailenize, saglikla kolay bir dogum diliyorum.
Ne guzel soylemissin, (ben de arada sirada unutuyorum ama bundan sonra umutsuzluga dustugumde hatirlatacagim kendime) son yumurtaya kadar umudu kaybetmek yok, beni rahatlatan baska birsey de bizim esimle kararimiz yumurtadan umidi kesince de ailesi olmayan bir melegi evlat edinecegiz.

Badenur, boyle kendini bilmez insanlara diyecek soz yok, kadin dogum doktoru olmus ama insan olamamis iste! Ben inanamiyorum insanlarin acimasizliklarina bazen. Insallah sali gunu burada hepimiz sevincle haberlerini kutlayacagiz.
Ben daha yumurta buyutmeye calisiyorum, daha onumde atlayacak cok bariyer var, kac yumurta saglikli cikacak, embriyo olacak mi, transfer olacak mi? Rahat olmaya calisiyorum ama sona yaklastikca paniklemeye basladim, sabah ignelerimi yaparken yapmadigim sakarlik kalmadi. Bebek olunca kimbilir neler yapacagim :)

Günaydın Arkadaşlar,

Gece hiç uyumadım gibi birşey, dün anasınıfına giden yeğenimin gösterisi vardı, ona gittim, yanımda oturan bayan çıka çıka kadın doğum uzmanı çıktı.... içimi kararttı, hatta çürüttü diyebilirim. moralimi bitirdi resmen. 40 yaşına kadar hiç hamile kalmamış birinin tüp bebek şansı yok denecek kadar azdır, doktorlar hastayı kaybetmemek ve birkaç deneme gerçekleştirmek için bu olasılığı açıkça hiç bir zaman söylemezler dedi. beni çok sevmiş o yüzden yüzüme böylesine yıkıcı birşeyi güle oynaya, kızını alkışlaya alkışlaya söyledi. ne diyeyim, böylesine sevilmek pek işime gelmedi... beni çok üzdü.zaten umutlarım azalmış, tek bir belirti yakalamak için her saniye kendimi dinler olmuşum, bir de bunu duyunca, iyice üzüldüm. Eve gelince eşimle oturup konuştuk, hatta ağlaştık, doğru veya değil, duyduklarım beni çok üzdü. o da daha fazla yıpranmamı istemiyor, bende... bu son diyerek yola çıkmıştık, kararımız değişmeyecek. Şu an bana kızanlarınız olabilir, daha sonuçlanan birşey yok diye... ama 4. denemem ve vücudumu artık çok iyi tanıyorum... karamsarlık değil de, belki bazı şeyleri hissedebilmek. Bu güzel cumartesi sabahı okuyanların içini karartmış olabilirim, onun içinde ayrıca üzgünüm. neyse öptüm hepinizi.......

Canım merhaba.. Uyuz oldum o doktora uyuz.. Senin tüp denediğini bile bile mi söyledi bunları yoksa? Yazıklar olsun... Benim ilk tüp denememi hatırlattı bu doktorr. Çalıştığım için devletten (o zamanlar öyleydi) rapor almam gerekiyordu. Hamile olduğum belliydi ama daha kalp atışı dinlenmemişti. Orada rapor verecek olan dr.( hiç tanımadığım bir doktor) aynen şöyle dedi. Hıh böyle tüp bebek yapar doktorlar ondan sonra da ne kese görülür ne de kalp atışı... Öyle üzülmüş öyle üzülmüştümki anlatamam. Bunu kendi tüp bebek doktoruma söylediğimde ''ben bunlara doktor demem bunlar ... '' dedi. Hamile olduğumu öğrendiğimde de gidip onun suratına haykırmak istedim. Yani böyle arkadaşım sen bunları duymazdan geleceksin. Allah kısmet ettiyse herşey olur ve inşallah senin bebeğin de şu an seninle birliktedir. Çok öpüyorum...

dilkalman canım çoğu gitmiş hatta bayağı çoğu gitmiş :))) sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Badenur'cum, o kendini bilmez okumuş ama maalesef insanlıktan nasibini almamış kadının sözleri geneli yansıtmıyor. Bunu aslında sende biliyorsun ama içinde bulunduğun duygusal durumdan dolayı çok içerlemişsin normal olarak. Nedemek 40'ına kadar yaptırmayanın 40 ından sonra şansı yok diye onun temeli ne akademik kariyeri mi var nesi var, bu konunun AR-GE'sini mi yapmış, yurtdışı sempozyumlardaki son gelişmeleri mi takip etmiş ne yapmış da bunları söyleyebiliyor. Hiç kulak asma , kimse de asmasın. Her bünye kendine özeldir. Evet tıpta bazı istatistikler yapılır bu da fikir vermesi ve bir referans nokta oluşturmak adına önemlidir. Ama mesela benim dr 'um da derki her kadının bünyesi kendi içinde değerlendirilir...

Şimdi anladığım sen 4.tüp bebek denemeni yapmış biri olarak kendini dinliyor ve diğer 3 denemede ki belirtilerin ayınısı yakaladığın için umutsuzsun. Peki Badenur'cum bünyemizin farklı zamanlarda aynı olaylara farklı tepkiler verdiğini unutma diğer tüp denemelerindeki vücut direncin, hormoınların..vb bilmediğimiz pek çok parametre aynı kalmıyor . Bir kadın her hamileliğinde farklı belirtiler yaşayabilir..Her senemiz bir değil.. Şimdi bekleyelim 28 Nisan'a az kaldı.

yağmur down sendromunu araştırıyordum (önceki düşüğün raporunu da istedim yarın doktora veririm diye çünkü insternette okuduğuma göre daha önceden 1 down düşüğü varsa kandaki hormonu fazladan yükseltiyormuş ve yeni bebeğin testinin buna göre yorumlanması gerekiyormuş benim önceki düşüğün nedeni trizomi 14 müş. bu da etkiler mi bilmiyorum. sanırım yaş+fazla hormon ile yumurtanın genetiğinin bozulması bunun deneni tavuk yumurta olayı yani) senin için de ne buldum 35 yaşın altındaki sigara içen kadınlarda down sendromu riski içmeyenlere göre çok daha yüksekmiş. sigara+doğum kontrol hapı varsa çok daha kötü diyor. 35 yaş üstü ve sigarayı düşünemiyorum artık.

Son düzenleme:
Badenur'cum, hiç takılma sen o güya seni çok sevdiği için kendince gerçekleri??? söyleyen o doktora. Gerçekten, istatistikler bizim gerçeklerimizle uyuşmuyor çoğu kez. Burası bunun aksini ispat eden bir sürü örnekle dolu. Hem dur bakalım, az kaldı, nereden biliyoruz ki bu defa yüzünün gülmeyeceğini? İyi şeyler düşünelim, iyi şeyler olsun arkadaşım.

Bu ne duyarsızlıktır böyle. O hatuna da acayip kızdım; bu iş %100 kesinlikte bir bilim değil ki. Ne kadar çok doktor okudum; hatta Karamel'in doktorunun sitesindeydi galiba, tüp deniyorlar birkaç kere olmuyor, doktor donasyon diyor, iki donasyon da olmuyor, yaşı da 40'ın bayağı üzerinde, vazgeçiyorlar mecburen herşeyden. Birkaç ay sonra kadın kendiliğinden hamile kalıyor... Al bu istatistiğe sırtını dayayıp konuşan doktor buna ne der acaba?

evet canım, burası o istatistikleri çürüten örneklerle dolu. en güzel tarafıda onca olumsuz tecrübeden sonra kendiliğinden hamile kalan arkadaşların varoluşu... burada sizlerle bunları paylaşmıyor olsaydım, ben bu işten çoktan vazgeçmiş olurdum zaten... bu da bir gerçek....

Dilkalman harika yazmissin, kavusma vaktine az kalmis bebegin ailenize, saglikla kolay bir dogum diliyorum.
Ne guzel soylemissin, (ben de arada sirada unutuyorum ama bundan sonra umutsuzluga dustugumde hatirlatacagim kendime) son yumurtaya kadar umudu kaybetmek yok, beni rahatlatan baska birsey de bizim esimle kararimiz yumurtadan umidi kesince de ailesi olmayan bir melegi evlat edinecegiz.

Badenur, boyle kendini bilmez insanlara diyecek soz yok, kadin dogum doktoru olmus ama insan olamamis iste! Ben inanamiyorum insanlarin acimasizliklarina bazen. Insallah sali gunu burada hepimiz sevincle haberlerini kutlayacagiz.
Ben daha yumurta buyutmeye calisiyorum, daha onumde atlayacak cok bariyer var, kac yumurta saglikli cikacak, embriyo olacak mi, transfer olacak mi? Rahat olmaya calisiyorum ama sona yaklastikca paniklemeye basladim, sabah ignelerimi yaparken yapmadigim sakarlik kalmadi. Bebek olunca kimbilir neler yapacagim :)

canım yakın zamanda bunları yaşamış, biri olarak heyecanını çok iyi anlıyorum, sonu güzel olsun diyorum, canı gönülden diliyorum...

Canım merhaba.. Uyuz oldum o doktora uyuz.. Senin tüp denediğini bile bile mi söyledi bunları yoksa? Yazıklar olsun... Benim ilk tüp denememi hatırlattı bu doktorr. Çalıştığım için devletten (o zamanlar öyleydi) rapor almam gerekiyordu. Hamile olduğum belliydi ama daha kalp atışı dinlenmemişti. Orada rapor verecek olan dr.( hiç tanımadığım bir doktor) aynen şöyle dedi. Hıh böyle tüp bebek yapar doktorlar ondan sonra da ne kese görülür ne de kalp atışı... Öyle üzülmüş öyle üzülmüştümki anlatamam. Bunu kendi tüp bebek doktoruma söylediğimde ''ben bunlara doktor demem bunlar ... '' dedi. Hamile olduğumu öğrendiğimde de gidip onun suratına haykırmak istedim. Yani böyle arkadaşım sen bunları duymazdan geleceksin. Allah kısmet ettiyse herşey olur ve inşallah senin bebeğin de şu an seninle birliktedir. Çok öpüyorum...

aynen canım, bile bile söyledi, yeğenim bana sürekli el sallıyordu, sizin mi diye sorunca değil ama anne olma yolunda ilerliyorum dedim gülerek, sohbet sohbeti açtı.... açmaz olaydı... . doktorlar duygularını aldırmış, farklı gezegen insanları derdim hep... yine o cümle geldi aklıma... bir ara unutmuştum bunu, bak yine hatırladım...

Badenur'cum, o kendini bilmez okumuş ama maalesef insanlıktan nasibini almamış kadının sözleri geneli yansıtmıyor. Bunu aslında sende biliyorsun ama içinde bulunduğun duygusal durumdan dolayı çok içerlemişsin normal olarak. Nedemek 40'ına kadar yaptırmayanın 40 ından sonra şansı yok diye onun temeli ne akademik kariyeri mi var nesi var, bu konunun AR-GE'sini mi yapmış, yurtdışı sempozyumlardaki son gelişmeleri mi takip etmiş ne yapmış da bunları söyleyebiliyor. Hiç kulak asma , kimse de asmasın. Her bünye kendine özeldir. Evet tıpta bazı istatistikler yapılır bu da fikir vermesi ve bir referans nokta oluşturmak adına önemlidir. Ama mesela benim dr 'um da derki her kadının bünyesi kendi içinde değerlendirilir...

Şimdi anladığım sen 4.tüp bebek denemeni yapmış biri olarak kendini dinliyor ve diğer 3 denemede ki belirtilerin ayınısı yakaladığın için umutsuzsun. Peki Badenur'cum bünyemizin farklı zamanlarda aynı olaylara farklı tepkiler verdiğini unutma diğer tüp denemelerindeki vücut direncin, hormoınların..vb bilmediğimiz pek çok parametre aynı kalmıyor . Bir kadın her hamileliğinde farklı belirtiler yaşayabilir..Her senemiz bir değil.. Şimdi bekleyelim 28 Nisan'a az kaldı.

ne güzel yansıtmışsın hislerimi... evet başka pencerelerden de bakmam gerek biraz... ne şanslıyımki beni anlayan, yoluma ışık tutan böyle güzel arkadaşlarım var...
HEPİNİZ İLAÇ GİBİSİNİZ, İYİLEŞTİRİYOR, ONARIYOR... AYAĞA KALDIRIYORSUNUZ ... BAŞKA NE DİYEYİM BİLEMEDİM. a.s.

yağmur down sendromunu araştırıyordum (önceki düşüğün raporunu da istedim yarın doktora veririm diye çünkü insternette okuduğuma göre daha önceden 1 down düşüğü varsa kandaki hormonu fazladan yükseltiyormuş ve yeni bebeğin testinin buna göre yorumlanması gerekiyormuş benim önceki düşüğün nedeni down. sanırım yaş+fazla hormon ile yumurtanın genetiğinin bozulması bunun deneni tavuk yumurta olayı yani) senin için de ne buldum 35 yaşın altındaki sigara içen kadınlarda down sendromu riski içmeyenlere göre çok daha yüksekmiş. sigara+doğum kontrol hapı varsa çok daha kötü diyor. 35 yaş üstü ve sigarayı düşünemiyorum artık.

yapma denizcim yahu...........yaş ve fazla hormonla yumurtanın genetiğinin bozulması demek...... o zaman hepimizin down'lu çocuk doğurması ya da düşürmesi demek...... yok ben böyle birşeye inanmak istemiyorum... bak yine istatistik verileri içimizi karartacak... yok öyle bir şey........ inanmıyorum ben........ akannehir

Back
X