• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

yapma denizcim yahu...........yaş ve fazla hormonla yumurtanın genetiğinin bozulması demek...... o zaman hepimizin down'lu çocuk doğurması ya da düşürmesi demek...... yok ben böyle birşeye inanmak istemiyorum... bak yine istatistik verileri içimizi karartacak... yok öyle bir şey........ inanmıyorum ben........ akannehir

karartmasın ivf %20 genetik bozukluk riskini arttırır diyor ama % 80 de sağlıklı oluyor demek ki. yani buradaki istatistik daha iyi yerimseniben

Waterss'cim (ya da bilen arkadaşlarım) acil soru.....

Canım bugün benim 15.günüm ve ovulasyon testinde test çizgisi açık renk, control çizgisi ise koyu renk çıktı. Açıklamalara baktığımda bu şekilde negatif oluyor, büyük bir ihtimalle yarın aynı renk veya test çizgisi daha koyu olacak. Ben şimdi bugünü değerlendirsem mi? Ama bugünü de değerlendirirsem o halde yarın spermler daha güçsüz olacak. Bir yandan da doktorum yumurtaların boyutlarına bakıp, p.tesi günü gel dedi. Eee o zaman biraz erken mi çatlamış oluyor? Yani p.tesi gittiğimde geç mi kalmış oluyorum? Bu arada akşam tekrar mı test yapsam? Ne yapmam lazım bana cevap verirsen çok sevinirim. kafamçokkarıştı

Waterss'cim (ya da bilen arkadaşlarım) acil soru.....

Canım bugün benim 15.günüm ve ovulasyon testinde test çizgisi açık renk, control çizgisi ise koyu renk çıktı. Açıklamalara baktığımda bu şekilde negatif oluyor, büyük bir ihtimalle yarın aynı renk veya test çizgisi daha koyu olacak. Ben şimdi bugünü değerlendirsem mi? Ama bugünü de değerlendirirsem o halde yarın spermler daha güçsüz olacak. Bir yandan da doktorum yumurtaların boyutlarına bakıp, p.tesi günü gel dedi. Eee o zaman biraz erken mi çatlamış oluyor? Yani p.tesi gittiğimde geç mi kalmış oluyorum? Bu arada akşam tekrar mı test yapsam? Ne yapmam lazım bana cevap verirsen çok sevinirim. kafamçokkarıştı

waters okursa en doğru cevabı verir testi akşam tekrarla da diyebilir büyük olasılık ben bugünü mutlaka değerlendir derim. pencerenin açık renk olma nedeni idrarı 4 saatten az tuttuysan gebelik testi gibi idrarda az hormon oluyor 2. pencere de açık renk çıkabiliyor. spermler 3 gün yaşıyor zaten. yani bugünkü spermler salı akşamına kadar iş görür. hem senin eşinin sperm sayısı az değil yarını da değerlendirirsiniz öbür günü de. günaşırı ilişki özellikle sperm sayısı az ve sınırda olanlar için. son olarak doktorun neden ovulasyon 17. günü gibi geç bir zamanda çağırdı?

ZARPANDıT;niknin anlamını yazmışsın teşekkürler......bir kere ruşeymli ekmek almıştım.burada halkekmek çıkarmıştı ilk olarak sanırım.beğenmemiştim.hamurumsu gibi birşey gibi gelmişti.ya da benim aldığım belki öyleydi.bir daha da almadım.sana da iyi hafta sonlarıa.s.

DENıZ BULUT;yok o testti yok bu testti derken inşallah doğduğunu da müjdeliyeceksin bize burada.sonra da unutacaksın bu günleri..öyle umuyorum.Alabama ile de yazışırsınız artıkbenimki emdi seninki emmedimi şöyle oldu böyle oldu diye.eeee galiba beraber kırklı olacaksınız.yanılmıyorum değil mi?beşiktaş pazarına çıkmışsın..hiçbirşeyde aklın kalmasın.neyi canın çekerse al ye...sende ALABAMA....bütün hamileler...

MerhabaDıLKALMAN;bebeğin hayırlı uğurlu olsun.sağlıkla kolarına al inşallah.sanırım sende çok mücadele verdin.çünkü ilk sayfalardan hani moneta nın olduğu sayfalardan hatırlıyorum seni.okumuşluğum var.şükür muradına ereceksin.burada gerçekleşen zaferler görmek çok güzell.halaa bu yolda olan bizler için.duaların içinde teşekkürler.ben de ettiğim zaman hepimize ediyorum.olmayana hamilelere doğuranlara.hepsine hepimize..

KIZLAR;farkındamısınız.üzülen birine teselli vermek ne kadar kolay değil mi?oysa aynı durumdayken bize söylenen hiçbirşey teselli etmiyor bizi....öyle ama..duygular dönme dolap gibi dönüp dolanıyor mu?sırayla inip çıkıyoruz..evet bu şimdi aklıma geldi.önce duyguyu yükleniyoruz çıkıyoruz en tepeye orada bir heyecan...dorukta..hep yaşıyoruz bunu.sırayla birimiz biniyor birimiz iniyor..evet.....sırayla....şimdi sıra bende....

WATERSS;sizde dün bayram yapmışsınız he...ne güzel...bu ara bir iki gün kimse pek uğramamış galiba..herkes bayaram gitmiş galiba...pazartesi dönerler bayramdan

VANıLYA,yumurtalarını büyütüyormuş.güzel güzel büyürlerde sonra da tutunurlar inşallah...bizde bu yolun yolcusuyuz vanilya..evet dediğn gibi bariyer çok.şimdiki sakarlıklar hiçbirşey değil.asıl olduğunda neler olacak elimiz ayağımıza dolanacak.acemi anneler olarak.boşvermeli.dünyay gelen öyle de büyüyor böylede...biz de biraz saldım çayıra mevla kayıra yaparız..

Yağmur'cum, tek çocuk değilim benden 3 yaş küçük bir erkek kardeşim var. Bir evlilik yapmıştı olmadı ayrıldılar çocukları yoktu ,şimdi 38 yaşında evli değil ondan yeğenim yok. Aslında benden önce evlenmişti olabilirdi ama olmadı.
kız hani burda yarıldılar:?bilmiyorumkismile senin ifadelerin her zaman güzel oluyor. bir yanlış olsa şaşarım zaten:)

Günaydın Arkadaşlar,

Gece hiç uyumadım gibi birşey, dün anasınıfına giden yeğenimin gösterisi vardı, ona gittim, yanımda oturan bayan çıka çıka kadın doğum uzmanı çıktı.... içimi kararttı, hatta çürüttü diyebilirim. moralimi bitirdi resmen. 40 yaşına kadar hiç hamile kalmamış birinin tüp bebek şansı yok denecek kadar azdır, doktorlar hastayı kaybetmemek ve birkaç deneme gerçekleştirmek için bu olasılığı açıkça hiç bir zaman söylemezler dedi. beni çok sevmiş o yüzden yüzüme böylesine yıkıcı birşeyi güle oynaya, kızını alkışlaya alkışlaya söyledi. ne diyeyim, böylesine sevilmek pek işime gelmedi... beni çok üzdü.zaten umutlarım azalmış, tek bir belirti yakalamak için her saniye kendimi dinler olmuşum, bir de bunu duyunca, iyice üzüldüm. Eve gelince eşimle oturup konuştuk, hatta ağlaştık, doğru veya değil, duyduklarım beni çok üzdü. o da daha fazla yıpranmamı istemiyor, bende... bu son diyerek yola çıkmıştık, kararımız değişmeyecek. Şu an bana kızanlarınız olabilir, daha sonuçlanan birşey yok diye... ama 4. denemem ve vücudumu artık çok iyi tanıyorum... karamsarlık değil de, belki bazı şeyleri hissedebilmek. Bu güzel cumartesi sabahı okuyanların içini karartmış olabilirim, onun içinde ayrıca üzgünüm. neyse öptüm hepinizi.......

MERHABA BADENUR;dün talihsiz bir gün geçirmişsin.o kişi seni ne kadar tanıyor ki ilk gördüğü birine bu kadar dürüst olabilmiş?şaşarım.madem drlar gerçeği saklarmış.kendisi niye söylemiş.? burada şu hikaye geliyor aklıma hani adamın birine oğluna dermiş hep sen adam olamazsın oğlu padişah olmuş ta babasını ayağına getirtmiş.bak sen bana adam olmazsın demiştin ama ben koskoca padişah oldum!.babası da oğlum ben sana padişah olamazsın demedim adam olamazsın demiştim olmaımşsın da........ki gibi....dr olmuş ama insan olmayı becerememiş. şimdi sen insan olmayı becerememiş.hiç tanımadığın ilk olarak gördüğün birinin sözüne bakarak mı vazgeçiceksin içinde belki de yeşeren umutlarından...hem daha transferinin olacağını öğrendiğin zaman konuşmamışmıydık.olmazsa yerlere serilmek yok diye...ooooooo.daha şimdiden:oklava:önce kendine ve karnındaki 2 güzel yumurtaya bir şans ver.umudunu filizlendir,yeşert.bırak sonrasında yine buradayız hep beraber ağlarız yine.iyi de kötü de...ama izin ver de iyi olsun...salı ya kadar izin ver..

hem unutma istediğin bir şanstı...deneyebilmekti..trnasferden dönmedin.şu an bu şansa sahipsin.halaaa da devam ediyor....sen değilmiydin daha birkaç gün öncesinde olmazsa memoriale elele gideriz diye B planları yapan. hadi hadi ..bugün bitti zaten.şafak 2...

sağol canım. elevit içince de çok peklik olmuyor zaten. bugün neden ishal olduğumdan emin olunca gönül rahatlığıyle multi tabs a geri döndüm. normalde bağırsakları çok çalışan biriyim. hafif peklik de olsa süt, kayısı, prebiyotik yoğurt vs ile halledilmeyeek gibi değil.

bu fsh ile yumurta rezervi tam aynı değil galiba diyeceğim ama fsh kaliteyi değil rezervi gösterir demiyorlar mıydı? :uhm: emin olduğum tek birşey var fsh ne kadar düşükse tüp tedavisinde yumurtalar uyarılmaya o kadar güzel cevap veriyorlar ve çabuk büyüyorlar. kalite zaten önce yaş sonra beslenmeyle ilgili. yani mesela sigara içmeyeceksin kaliteyi bitiriyor. belki çikulata kisti ve sigara senin sayını azaltıyordur :sm_confused:yalnız sakın 2-3 doktora sormadan kistine dokundurtma. hale hn kist alınırsa rezerv iyice zarar görür demişti ya. bir de tamamen bitirmeyelim. sigara içmezsen doğal yoldan veya aşılama ile kaliteli büyüyüp döllenecek bir yumurta da bize yeter. bahçeci sitesinde bir kadının yazısı var. belki okumuşsunuzdur. o kaliteli yumurta şimdi benim oğlum x diye. 40 yaş üstü ve hiç folikül bulunamıyor. sonunda bir kontrolde 2 folikül bulunuyor ve süleymen bey bunlar kaliteli takip edelim diyor (herhalde antral folikül). karlı bir günde hiç umut etmeden eşinin ısrarıyla gidiyor yumurta toplatmaya. ve o kaliteli yumurta ile oğlunu kucağına alıyor. şimdi bu kadını hangi istatisliğe koyarlar?
sigara içme ne olur.
galiba benim sorunum sizinkilerden farklı. fsh 9 e2 50 li rakamlar. yani fsh yüksek sayılmaz e2 de kaliteyi gösteriyorsa düzgün sınırlarda. neden yumurtam yok denecek kadar az. hadi az olanda kaliteli demektir ama demekki bu değerler hiç bi işe yaramıyor. milletin yumurtası kaliteli değil sanırım benim de yumurtam olsa kaliteli olacakta yok işte anacımm...
kistlerim için şimdilik bişi ytapmayı düşünmüyorum. ebatları küçükmüş. büyürlerse ki allah korusun o zaman tekrar değerlendireceğim...

sonradan düzeltmiş yağmur sesi
kız ben de kafayı yedim iyice. ilk okuduğumda yarıldılar diye okuduğumu sanıyordum. ama acelem vardı çıktım. sonra mesajları tekrar okuyup yanıt için girdiğimde alla alla doğru yazmış ama ben de demekki yanlış gördüm kendisi de yanlış görmüş derken. yazıların böyle düzeltildiğini de yeni öğrenmiş oldum. bir dahaki sefere ben de düzeltirim artıkolumunekankayizsmile

yağmur down sendromunu araştırıyordum (önceki düşüğün raporunu da istedim yarın doktora veririm diye çünkü insternette okuduğuma göre daha önceden 1 down düşüğü varsa kandaki hormonu fazladan yükseltiyormuş ve yeni bebeğin testinin buna göre yorumlanması gerekiyormuş benim önceki düşüğün nedeni trizomi 14 müş. bu da etkiler mi bilmiyorum. sanırım yaş+fazla hormon ile yumurtanın genetiğinin bozulması bunun deneni tavuk yumurta olayı yani) senin için de ne buldum 35 yaşın altındaki sigara içen kadınlarda down sendromu riski içmeyenlere göre çok daha yüksekmiş. sigara+doğum kontrol hapı varsa çok daha kötü diyor. 35 yaş üstü ve sigarayı düşünemiyorum artık.
badenur un doktorundan ne farkın kaldıkaydirigubbakcemile ayyy benim hiç şansım yok şu durumda anladığım kadarıyla:teytey:
benim çocuğum olacak ta yakın bir tarihte değil. herşeyim öyle oldu benim. istediğim tarihten hep yıllar sonra istediklerim gerçekleşir...

Arkadaslar tup tedavisi sirasinda gonal f kullanan var mi?
BEn gonal'f kullaniyorum, bugun 10. gunum ama biraz moralim bozuk, benim follicle lar yavas buyuyorlar diye ilaclari biraz uzatiyoruz, pazartesi ovitrelle olacagim herhalde ama boyle uzatmanin da kendinden catlayip kaybolma riski(5%) oldugunu soyledi doktorum. yine de uzatacagiz ki en fazla yumurtayi toplayabilelim. Kafam karisti aslinda 12. gun ovitrelle olacagim :( follicle size lar su anda 18, 3x16, 14, 12 ve 9. Buyume hizlarina baktigimda cok degisken bir kontrolden bir kontrole farkli. Ayni hizla gelisirlerse cok buyume riskleri de yok mu? Offf yumurta toplamaya kadar stres icinde olacagim

MERHABA BADENUR;dün talihsiz bir gün geçirmişsin.o kişi seni ne kadar tanıyor ki ilk gördüğü birine bu kadar dürüst olabilmiş?şaşarım.madem drlar gerçeği saklarmış.kendisi niye söylemiş.? burada şu hikaye geliyor aklıma hani adamın birine oğluna dermiş hep sen adam olamazsın oğlu padişah olmuş ta babasını ayağına getirtmiş.bak sen bana adam olmazsın demiştin ama ben koskoca padişah oldum!.babası da oğlum ben sana padişah olamazsın demedim adam olamazsın demiştim olmaımşsın da........ki gibi....dr olmuş ama insan olmayı becerememiş. şimdi sen insan olmayı becerememiş.hiç tanımadığın ilk olarak gördüğün birinin sözüne bakarak mı vazgeçiceksin içinde belki de yeşeren umutlarından...hem daha transferinin olacağını öğrendiğin zaman konuşmamışmıydık.olmazsa yerlere serilmek yok diye...ooooooo.daha şimdiden:oklava:önce kendine ve karnındaki 2 güzel yumurtaya bir şans ver.umudunu filizlendir,yeşert.bırak sonrasında yine buradayız hep beraber ağlarız yine.iyi de kötü de...ama izin ver de iyi olsun...salı ya kadar izin ver..

hem unutma istediğin bir şanstı...deneyebilmekti..trnasferden dönmedin.şu an bu şansa sahipsin.halaaa da devam ediyor....sen değilmiydin daha birkaç gün öncesinde olmazsa memoriale elele gideriz diye B planları yapan. hadi hadi ..bugün bitti zaten.şafak 2...

merhaba erverdi, bu konu içimde KOCAMAN bir yer edinmişti öncesinde zaten.... 5 yıllık evliyim, hiç korunmadım, neden hamile kalamıyorum, yoksa benim hamile kalma özelliğim yok mu? şeklinde hep kendi kendime düşünürdüm, bu düşünce beni hep rahatsız ederdi, Hatta Alabama hamile kalınca çok sevinmiştim. aramızda bir yaş var ve onun da ilk hamileliği.... dedimki, hiç geç değil, olabiliyor... sonra arkadaşlarla da bunun muhabbetini yapmıştık... korkum biraz küllenmişti... ama konu geldiiiiii tam o noktada hiç beklenmedik bir anda gülüp konuşurken yüzüme tokat etkisiyle çarpıldı... inanki eve nasıl geldim o anları hiç hatırlamıyorum... doktorcuk beni çok sevmiş, kendince uyardı beni sömürülme diye... bunu yaparken neleri yıktı, yaktı kül etti o an içimde anlatamam... direk bugüne kadarki bütün doktorlarım yalancı benim asla çocuğum olmayacak, gerçeği söyleyen bu kişi gibi düşündüm.... ama sonra toparlandım... sonra arkadaşlarda sağolsunlar beni kendime getirdiler....
şimdi içimde iki tane tomurcuk var, dünyaya gelmek isterlerse, onlara gözüm gibi bakarım... yok şu an kısmette bebişler gözükmüyorsa... ondan sonra düşünürüz artık...

badeee ben o kadın doktorununun insan olduğundan şüpheliyim. kendisini tanısam veya ulaşabileceğim bir telefonu olsa açar telefonu sülalesinden başlar ağzımı açarım kapatmam. insan olamamış zavallı bir kadın işte. bu tedavinin prosesslerini bile bildiğini sanmıyorum. kızım mittir et dallama karıyı. onunu kendiyle barışmamış bir karakteri olduğu belli. ona soracak olsan zaten o ne tüp tedavi doktorlarını ne embriyologları hiç kimseyi beğenmiyordur. ama kendi kızı kırk yaşına gelip anne olamayınca kapı kapı dolaşır şıllık.

ben de senin gibi hayatı boyunca hamile kalamamış bir kadınım. hala bile hamile kaldığıma inanmıyorum hamile olduğuma inanmıyorum anlıyo musun? o kadar yani. sen de yazında kısmetinde varsa hamile kalacaksın hiç birşey bunu engelleyemez. içini ferah tut. olursa da senin sorunun olmassa da senin sorunun kimseyi ilgilendirmez. yani kimseyi haklı yada haksız çıkartmaz. bu bir onur gurur meselesi değil. eğer senin çocuğunun bu dünyada yiyecek yemeği içecek suyu ileri tarihlerde yapması gerekenler varsa gelecek ve yapacak. geri kalan herşey boş.

BEn gonal'f kullaniyorum, bugun 10. gunum ama biraz moralim bozuk, benim follicle lar yavas buyuyorlar diye ilaclari biraz uzatiyoruz, pazartesi ovitrelle olacagim herhalde ama boyle uzatmanin da kendinden catlayip kaybolma riski(5%) oldugunu soyledi doktorum. yine de uzatacagiz ki en fazla yumurtayi toplayabilelim. Kafam karisti aslinda 12. gun ovitrelle olacagim :( follicle size lar su anda 18, 3x16, 14, 12 ve 9. Buyume hizlarina baktigimda cok degisken bir kontrolden bir kontrole farkli. Ayni hizla gelisirlerse cok buyume riskleri de yok mu? Offf yumurta toplamaya kadar stres icinde olacagim

canım, ben ağırlıklı fostimon kullanmıştım, doktor bunun gonalf ile aynı tarz olduğunu söylemişti... benimde başından beri kendimi ve arkadaşlarımı yediğim konu buydu, yumurtalarım ilk defa beklenenden küçüktü... son kontrolde en büyüğü 17 mm olmuştu, en küçüğü 10mm olan 10 yumurtam vardı... durum böyle olunca benimde tedavimi 2 gün uzattı doktor... operasyon sabahı çatlama riskini ve büyüklükleri tekrar kontrol edildi.. uygun buldu ... en son kaç oldular söylemedi... toplamda üç tane kaliteli çıktı, üçü döllendi... ama bu seferde geç gelişme gösterdiler... üçüncü gün 7, 4, 2 hücreli oldular....
seni çok iyi anlıyorum, insanı çok yıpratan bir süreç... geriliyor insan... belirsizlik korkutuyor... kendinden çatlama riskine karşılık cetrotide vermişti bana...... ama bana fostimonun yaramadığını farketmiştim, çünkü kasıklarımda hiç hareket olmamıştı... önceki denemelerimde daha ilk günden harelketliliği farkederdim... hatta ilk kontrolde doktora bunlar büyümediler gibi geliyor demiştim daha bakmadan..... ben bu durumun tamamen kullanılan ilaç türü ve dozuyla ilgili olduğunu düşünüyorum..... aslında biz yumurtayı üretiyoruz, ona kalite katan, doz ve ilaç türü... tabiii birde zamanlama...
belkide hepsi istenen şekilde büyüyecek, son kontrole kadar kendini üzme derim...
çok sıkma kendini, sonra operasyonlara da gerişmiş giriyorsun...

ben anlamadım bugün 10 günse 12 gün çatlama iğnesini olacaksan herşey normal görünüyor. yumurtaların birbirinden farklı ilerleme göstermeleri de normal aynı gidecekler diye birşey yok. benim doktorum aynı anda bana cetroide iğne vermişti arkadan gelenler öndekine yetişsin ama öndeki büyükler de gününden önce çatlamasın diye. sana böyle bir iğne vermedi mi? ayrıca 18 lik yumurtanda iki günden heralde 21 i geçmez diye düşünüyorum. yumurta sayın ve büyüklükleri gayet süper için rahat olsun canım bu sürecin keyfine var. herşey gönlünce olsun inşallah.

rolu gelen cikip hayata katiliyor, bunu hicbirsey engelleyemiyor. Yok gelmediyse veya gelmeyecekse ne yapsak bos!
Kendim de duymusumdur insallah bu yazdiklarimi da artik dusunup durmam yumurtam ya kendiliginden catlarsa, ya olgun yumurtam yoksa, ya dollenmezse diye :)
Insan bu konuda karsisindakine objektif ve iyimser yorumlar yapiyor da kendi kendine ne kadar acimasiz olabiliyor degil mi!

merhaba Vanilya;gonal f ile 1adet 18 , 3tane 16 14 ve 12 varsa çok çok iyi derim.bence iyisin.ben gonal f i 2 tedavide kullandım.bende etki göstermedi ya da ben cevap vermedim.piyasadaki en üstün ilaç gonal f ...ama her iyi ilaç herkeste aynı etkiyi göstermiyor.bence 6 yumurtayla transfere gidersin...inşallah diyeyim yine..ovitrelle cetrotait ile aynı...korkma ovitrelle yi olunca yumurtalar bekliyecekler birbirlerini.çok fazla büyümesine izin vermezler endişelenme.yumurtan var.sayı da şimdi dua edelim de kaliteli dolu çıksınlar.hadi hayırlısı.

badeee ben o kadın doktorununun insan olduğundan şüpheliyim. kendisini tanısam veya ulaşabileceğim bir telefonu olsa açar telefonu sülalesinden başlar ağzımı açarım kapatmam. insan olamamış zavallı bir kadın işte. bu tedavinin prosesslerini bile bildiğini sanmıyorum. kızım mittir et dallama karıyı. onunu kendiyle barışmamış bir karakteri olduğu belli. ona soracak olsan zaten o ne tüp tedavi doktorlarını ne embriyologları hiç kimseyi beğenmiyordur. ama kendi kızı kırk yaşına gelip anne olamayınca kapı kapı dolaşır şıllık.

ben de senin gibi hayatı boyunca hamile kalamamış bir kadınım. hala bile hamile kaldığıma inanmıyorum hamile olduğuma inanmıyorum anlıyo musun? o kadar yani. sen de yazında kısmetinde varsa hamile kalacaksın hiç birşey bunu engelleyemez. içini ferah tut. olursa da senin sorunun olmassa da senin sorunun kimseyi ilgilendirmez. yani kimseyi haklı yada haksız çıkartmaz. bu bir onur gurur meselesi değil. eğer senin çocuğunun bu dünyada yiyecek yemeği içecek suyu ileri tarihlerde yapması gerekenler varsa gelecek ve yapacak. geri kalan herşey boş.

canım o an ilk aklıma gelen sendin zaten... hani film şeridi gibi geçti herşey gözümün önünden derler ya öyle.... ama konuşamadım anlatamadım... o çok emin bir edayla konuşurken, ben de o an yanaklarımdan ve kulaklarımdan sanki alev çıktı diyebilirim... bir iki gün önce DENİZ'le de aynı muhabbeti yapmıştım... ben bu güne kadar hiç hamile kalmadım demiştim... ben bu düşünceler içindeyken kadın resmen silahını çekip vurdu beni... en hassas olduğum, en merak ettiğim konudan.... neyse... geçti... bire karşı kaç kişiyiz burada... yakalarsak öperiz... adı Aynur, gerisini bilmiyorum......
Pazartesi güzel haberler getir, senin güzel haberlerine çok ihtiyacım var.

canım, ben ağırlıklı fostimon kullanmıştım, doktor bunun gonalf ile aynı tarz olduğunu söylemişti... benimde başından beri kendimi ve arkadaşlarımı yediğim konu buydu, yumurtalarım ilk defa beklenenden küçüktü... son kontrolde en büyüğü 17 mm olmuştu, en küçüğü 10mm olan 10 yumurtam vardı... durum böyle olunca benimde tedavimi 2 gün uzattı doktor... operasyon sabahı çatlama riskini ve büyüklükleri tekrar kontrol edildi.. uygun buldu ... en son kaç oldular söylemedi... toplamda üç tane kaliteli çıktı, üçü döllendi... ama bu seferde geç gelişme gösterdiler... üçüncü gün 7, 4, 2 hücreli oldular....
seni çok iyi anlıyorum, insanı çok yıpratan bir süreç... geriliyor insan... belirsizlik korkutuyor... kendinden çatlama riskine karşılık cetrotide vermişti bana...... ama bana fostimonun yaramadığını farketmiştim, çünkü kasıklarımda hiç hareket olmamıştı... önceki denemelerimde daha ilk günden harelketliliği farkederdim... hatta ilk kontrolde doktora bunlar büyümediler gibi geliyor demiştim daha bakmadan..... ben bu durumun tamamen kullanılan ilaç türü ve dozuyla ilgili olduğunu düşünüyorum..... aslında biz yumurtayı üretiyoruz, ona kalite katan, doz ve ilaç türü... tabiii birde zamanlama...
belkide hepsi istenen şekilde büyüyecek, son kontrole kadar kendini üzme derim...
çok sıkma kendini, sonra operasyonlara da gerişmiş giriyorsun...

Benim korkum su: simdiye kadar 3 kontrol oldum, herbirinde kac yumurta ve size lar nedir diye bakiyorum, 1. ve 2. kontrol arasi gunde 0.5 ila 1.3 mm buyumusken bugun baktigimizda bu buyume 1.5 ila 2.5 mm / gun olmus. Eger bu hizla giderse en buyugunun pazartesi 22 mm en kucugunun 12 mm olur, o gun catlatma ignesi verse de buyume devam etmiyor mu 36 saatte? bu da benim yumurtalari asiri buyutmez mi? doktorum bu yuzden 5% risk hepsini kaybedebiliriz gibi birsey dedi :( Ay ne sinir birsey bu! ablam benimle dalga geciyor, yakinda eve ultrason cihazi almaya calisacak diye :)

Back
X