- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.538
- 723
benim kociş birsürü ütü yaptı yerleştirmesi de benden ay üşeniyorum daha çamaşır asılacak of of
yazık ya valla aslında ben de üzülüyorum. ama dediğim gibi adam öyle işte. geçenlerde gömleğinin düğmesi kopmuş ben görmedim ama bir baktım dikiyor ya versene ben dikerim dedim yok ben yaparım dedi vermedi. dediğim gibi anneden görmemişler tuhaf geliyor. yani benim onun için yaptığım herşey ona çok ilginç geliyor hem de çok seviniyor. ben de yapıyorum inan ki yani bu benim yapmış halim:)
ya kızlar üstüme gelmeyin utanıyorum gerçekten ama yapıyor napim:kedi:neeeeeeeeeeeeeeeeee ütü de mi yapıyordu?akannehir
amin canım amin allah hiç kimsenin yuvasını bozmasınannesi ona kendi işini kendin yap eğitimi vermiş... olsun olsun... ablam hep derki erkeklere acıma, sonra çıkar kafana... allah bozmasın...
ERVERDİ, testlerini yaptırmamış mı? neden farkedilememiş ki? eyvahedigeldismile
canım çok hassas konular.öyle höt diye soramıyorsun.bende sadece son aylarında duydum öğrendim.sadece geç öğrendiklerini biliyorum.
günaydın hanımlar nasıl da zor kalktım of of
myendlesslove sanada günaydın tatlımm nasılın a.s.
patiklerim sen nasılsın güzelim a.s.
selam kızlarrr
denizcim hayırlısıyla git hayırlısıyla gel inşallah. bundan sonra tüm hamileliğin mutlulukla geçsin. bu bebek bence çok özel bir bebek ve sağlıkla gelip görevini yapacak. annesiyle babasını bir arada tutacak . çünkü mucize gibi son dakikada gol oldu. dualarımız senle.
bana gelince ben sabah gittim detaylı ultrasona girdim cihangir bey bebeğimizin herşeyine baktı. böbreklerine kadar. herşey düzgün sorun olacak hiçbirşey göremedim dedi. 20 hafta da bir daha bakalım dedi. ben amniyosentez ile ilgili birşey söylemediniz dedim. amniyosentez yapmaya gerek görmüyorum dedi. 1/3676 değeri 20 yaşında bir genç kızda çıkabilcek bir değer. öyle her hamileye as yapcak olsaydık bu tarama testleri niye yapalım direk herkese as yaparız dedi. bende ama yaşım 38 ya ondan dedim. ondan çıkıp Banu hanıma uğradım o da hocanın yazdıklarını okudu sonuç gayet güzel dedi. ayrıca artık ikili test çok ayrıntılı bakılıyo artık falan diye beni baya bi rahatlatmaya çalıştı. yani otomatikman as fikrini kaldırdılar bizden. bizde iyi peki olduk. içimde de kaygı yok son kez bi dana 20 haftada detaylı bakcaklar sanırım ve ondan sonra yola büyük ihtimalle devam edecegiz as yapmadan. artık hayırlısı olsun ben zaten 20 haftalık bebeğime baybay diyemem aynen o da benim kıymetlim. ayrıca as yapılıp down sendromu var denilen buna rağmen bebeğini dünyaya sağlıklı getirenler var bu ihtimali nasıl göz ardı edeceğim. edemem. hepimizin hakkında hayırlısı olsun. bu arada iki hafta sonra tekrar kontrole gideceğim.
ERVERDı teyzeler çok seviliyor, yerleri bir başka oluyor... benim 6 yıl önce 52 yaşında teyzem vefat etti, o benim en yakın arkadaşım, sırdaşımdı,... uzun süre atlatamadım... bir teyzem daha var o da şuan 60 yaşında, meme ameliyatı oldu geçen sene... ama çok şükür çok iyi... zaten 6 ay önce annemi kaybettim... ahhh kardeşler ahhh ... iyiki eşim var, iyiki tertemiz yürekli bir eşim var, ben onu hep bebeğim diye severim, hep bebek gibi kokar zaten...az önce uyudu bebeğim... yaprak dökümünü sevmiyor... ben de fırsat bu fırsat takılıyorum ...
ZARPANDıT geldimi ? iletişimde olan var mı?
Artık HÜLYA, PATıKLER daha az uğruyor... özletiyor...
günaydın hanımlar ay evdeki bilgisayar bozuk aşağıdaki yüzleri seçemiyorum yinebeni soran merak eden herkese teşekkürler :))dün akşam erverdi arayıp ben haber veririm diyince girmedim bir daha stresten yorulmuşum. eşimin de işi vardı o kaptı bilgisayarı. dün 5 teydi tandevum. amnio için bir hemşire gelecekmiş geç kalmış onu bekledik. sonra da giren gıcık bir çift vardı çıkmadı bir türlü (gıcıklıkları çıkmamalarından değil tavırlarından, komplekslerinden ötürü kibirli insanlar vardır suratsız çevrelerini aşağılayan öyleydiler) ultrason üstüne yarım saatten fazla konuştular. ne buldularsa bu kadar. neyse 6 falandı girdim. dr ultrasonda biraz baktı ölçtü herşey düzgündü yine. cinsiyet öğrenme gibi merakınız varmı dedi 12. hafta bir tahmin yapmıştınız biz de aldık kabul ettik dedik. oğlum halen erkek değişmemiş. bir süpriz yapsa sevinirdik ama olmuyor bu doktorlarda bu kadar erken bile yanılmıyorlar. zaten arada erverdinin doktoru da % 90 erkek demişti. kısaca ben ağladı ağlayacak, amnio eşimin karşı olması vs konuşurken yapalım da bitsin dedim iğneyi yedim. azıcık acıdı ama 30-40 saniye süren bir acı. dr bir ultrasonu hemşire diğer ultrasonu kapattığı için bebek ne yapıyordu büzüştü mü vs göremedim. eşim de ya iğne bebeğe geldiyse dedi dr ee görmediniz mi bebek uzaktaydı, zaten gelse de birşey olmuyor dedi eşim de yok ben iğneye baktım dedi. ben göstermeden batırdıklarından tam iğneyi de göremedim nasıldı. işte oldu bitti. dr tam iğneyi batırmadan merak etme düşük falan da olmayacak iyi geçecek dedi. bitince fish denilen 3 günde verilen acil sonucu sordum (test 1250 eğer fish i de istersen 250 lira da o). isterseniz alın ama bence hiç gerek yok zaten herşey iyi, iyi çıkacak sonucun dedi. sanırım dr biraz para almak için yaptı testi ben de paranoyaklığımdan yaptırdım. fish için de düşündüm en çok rastlanan 3 tane kromozom bozukluğunun (trizomy 21-down sendromu, trizomy 18 ve trizomy 13) olup olmadığının sonucunu veriyor. bunları almak içimi fazladan rahatlatacak mı dedim mesela bir önceki düşüğüm trizomy 14 gibi gayet ender rastlanan bir bozukluktandı. birşey farketmeyecek nasılsa 3 hafta sonraki genel sonucu bekleyeceğim ve dr sende birşey çıkmayacak iyi gelecek de dedi nasılsa diye istemedim. 3 hafta sonra tam rahatlamış olacağım ama herşey iyi gittiği için içim rahat bekleyeceğim. benim durum da alabama ile aynı. yaşıma gör değerler, ultrason çok iyi genç kız gibi sadece 43 yaşındayım ne olur ne olmaz kromozom bozukluğunun garantisi sadece bu test paranoyaklığım var. alabama canım kimdi bir arkadaş yazmış ben amnionun yanıldığını hiç duymadım % 100 diye biliyorum. 2 li veya 3lü 4lü testlerle karıştırmış olma. en azından % 99,99 doğrudur. şu anda şükür ağrım sızım akıntım kanamam yok. inşallah birkaç gün daha böyle giderse yırttım demektir :)))
badenur canım tedavideki yumurtalık ağrısı yüksek dozdan değil yumurtalar büyüdüğü için. ama mesela pcok olup 20 den fazla yumurta toplananlarda çok daha fazla oluyormuş ağrı. bende 3 sene önce klomenle 2 şer yumurta büyürken de ağrı oluyordu. yağmur ben süleyman beyin 2-3 yumurtayı nasıl 5-6 tane yapacağını merak ettim. tahminim kist olan tarafta da 2-3 tane yumurta vardır ilaçla bunları da büyütür alırız diye düşünüyor ama garantisi yokki. sadece tahmin ediyor. ben son tedavimde sormuştum başta 6 folikül varsa 7-8 tane olma olasılığı var mı diye o da yoktur ilk kaç tane görülüyorsa en fazla o kadar olur demişti. bir de kadın doktor erkek doktor meselesin de bn de önceden erkek dr daha iyidir diye düşünüyordum ama vazgeçtim. kadınlar kadın oldukları için daha detaycı daha sorgulayıcı ve en iyi tarafları da daha çok konuşuyorlar. daha iyi açıklama yapıyorlar. altınyunus demiş bir kadın dr için hoyrattı diye. böyleleri de vardır ama bence geneli (tabi başarılı kadın doktorlarla başarılı erkek doktorları karşılaştırıyorum) en az erkekler kadar iyi ve daha çok konuşuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?