- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Çok şükür inan senin adına rahatladık hepimiz, zaten biliyoduk iyi geçeceğini artık bebiş te daha mutludur eminim...
denizcim önceki düşüğün trizomi 14 olduğu nasıl anlaşılmıştı ve ne kadarlık iken düşük olmuştu, kürtaj mı olmuştu, yani düşükse nasıl teşhis ettirdiniz o kısmını anlayamadım da
canımcım ama benimki yumurtalık ağrısı değilki, kasıklarımdaki ağrı ve hareketlilik ayrı .... benim bahsettiğim aynen adet sancıları, karnımın ince ince bir sızı, burkulmalar, rahmin içinde sökülmek istercesine ağrı, sancı... yani aynen adet öncesi gibi........... 2. gün ilaçlara başlanıyor, 4. gün adet bitiyor, hooppp altıncı gün yine adet sancıları başlıyor... hatta son tüpte son gün bir iki damla kanama bile oldu... doktor cetrotide veriyorum merak etme deyip geçti... bu doktora bu durumu anlatacağım... bence bu ağrılarla birlikte yumurtalar çatlıyor ve kalitesizleşiyor, sadece cetrotide verildiği için adet başlamıyor...
geçmiş olsun deniz.atlattın şükür.
canım sağol. aman bunu bir sağlıkla kucağıma alayım da ne ikinci çocuğu 43 yaşından sonra. sağlıklı olsun hayırlı olsun yeter a.s (şimdi de suratları koyabiliyorum)
hımm senin ağılar farklıymış. bilmem ki e2 de ölçmüştü doktorun. ama inan işe para girince güvenemiyor insan. memorial falan yapmaz öyle de dışarıdan özel doktor olunca bilemiyorum ne kadar dürüst davranıyor biz mi kuruyoruz. sen başka doktorlarla görüş bakalım en önemlisi şu anki durumunla ilgili ne diyecekler
canım 8. hafta civarı kalbi durmuştu kürtajla alınıp genetik incelemeye gönderilmişti. düşük diyince illa kendi düşmesi gerekmiyor kalbi durup kürtajla alınca da doktorlar düşük diyorlar.
DENİZ bu senin için geliyor, akşam yine ilham perileri uğradılar, gelmişken deniz için değerlendireyim dedim... ileri de hepsini yayınlatacağım... ama bir şartım var.. önce bir bebeğim olacak, bu uğraşların en kalıcı hatırası olacak...
Her gün yürüdüğüm bu sokakta kuş cıvıltıları eşlik ediyor adımlarıma,
Güneş nasılda içimi ısıtıyor sıcacık,
Kaldırımın kenarında benim için açmış sanki papatyalar,
Hiç farketmemiştim daha öncesinde,komşumun camında da renk renk sardunyalar...
İlk defa selamlaşıyorum mahallenin bakkalıyla, terzisiyle.
Nasılda güleç bakıyorlar...
Taa köşedeki simitçiden mis gibi kokular geliyor burnuma.
Dilimde o bilindik melodi yine...
Artık yormuyor bu yol beni, aksine kelebek gibi uçuyorum sanki...
Dünya hep böyle güzel miydi?
Yoksa içimdeki varlığın mı dünyamı güzelleştiren...
Hayatı yeniden keşfetme zamanı şimdi...
Seninle...
Ama hep seninle bebeğim...
geçmiş olsun deniz.atlattın şükür.
DENıZ bu senin için geliyor, akşam yine ilham perileri uğradılar, gelmişken deniz için değerlendireyim dedim... ileri de hepsini yayınlatacağım... ama bir şartım var.. önce bir bebeğim olacak, bu uğraşların en kalıcı hatırası olacak...
Her gün yürüdüğüm bu sokakta kuş cıvıltıları eşlik ediyor adımlarıma,
Güneş nasılda içimi ısıtıyor sıcacık,
Kaldırımın kenarında benim için açmış sanki papatyalar,
Hiç farketmemiştim daha öncesinde,komşumun camında da renk renk sardunyalar...
ılk defa selamlaşıyorum mahallenin bakkalıyla, terzisiyle.
Nasılda güleç bakıyorlar...
Taa köşedeki simitçiden mis gibi kokular geliyor burnuma.
Dilimde o bilindik melodi yine...
Artık yormuyor bu yol beni, aksine kelebek gibi uçuyorum sanki...
Dünya hep böyle güzel miydi?
Yoksa içimdeki varlığın mı dünyamı güzelleştiren...
Hayatı yeniden keşfetme zamanı şimdi...
Seninle...
Ama hep seninle bebeğim...
hadi geçmiş olsun sonuca da çok sevidik eh ben demiştim demeden geçemeyeceğim sana çekmişim napimdelikafadulden valla esaslı hatunsun ne diyeyim. eşin istemiyordu AS yi ama onu da götürmüşsün baksana.bravo sana.günaydın hanımlar ay evdeki bilgisayar bozuk aşağıdaki yüzleri seçemiyorum yinebeni soran merak eden herkese teşekkürler :))dün akşam erverdi arayıp ben haber veririm diyince girmedim bir daha stresten yorulmuşum. eşimin de işi vardı o kaptı bilgisayarı. dün 5 teydi tandevum. amnio için bir hemşire gelecekmiş geç kalmış onu bekledik. sonra da giren gıcık bir çift vardı çıkmadı bir türlü (gıcıklıkları çıkmamalarından değil tavırlarından, komplekslerinden ötürü kibirli insanlar vardır suratsız çevrelerini aşağılayan öyleydiler) ultrason üstüne yarım saatten fazla konuştular. ne buldularsa bu kadar. neyse 6 falandı girdim. dr ultrasonda biraz baktı ölçtü herşey düzgündü yine. cinsiyet öğrenme gibi merakınız varmı dedi 12. hafta bir tahmin yapmıştınız biz de aldık kabul ettik dedik. oğlum halen erkek değişmemiş. bir süpriz yapsa sevinirdik ama olmuyor bu doktorlarda bu kadar erken bile yanılmıyorlar. zaten arada erverdinin doktoru da % 90 erkek demişti. kısaca ben ağladı ağlayacak, amnio eşimin karşı olması vs konuşurken yapalım da bitsin dedim iğneyi yedim. azıcık acıdı ama 30-40 saniye süren bir acı. dr bir ultrasonu hemşire diğer ultrasonu kapattığı için bebek ne yapıyordu büzüştü mü vs göremedim. eşim de ya iğne bebeğe geldiyse dedi dr ee görmediniz mi bebek uzaktaydı, zaten gelse de birşey olmuyor dedi eşim de yok ben iğneye baktım dedi. ben göstermeden batırdıklarından tam iğneyi de göremedim nasıldı. işte oldu bitti. dr tam iğneyi batırmadan merak etme düşük falan da olmayacak iyi geçecek dedi. bitince fish denilen 3 günde verilen acil sonucu sordum (test 1250 eğer fish i de istersen 250 lira da o). isterseniz alın ama bence hiç gerek yok zaten herşey iyi, iyi çıkacak sonucun dedi. sanırım dr biraz para almak için yaptı testi ben de paranoyaklığımdan yaptırdım. fish için de düşündüm en çok rastlanan 3 tane kromozom bozukluğunun (trizomy 21-down sendromu, trizomy 18 ve trizomy 13) olup olmadığının sonucunu veriyor. bunları almak içimi fazladan rahatlatacak mı dedim mesela bir önceki düşüğüm trizomy 14 gibi gayet ender rastlanan bir bozukluktandı. birşey farketmeyecek nasılsa 3 hafta sonraki genel sonucu bekleyeceğim ve dr sende birşey çıkmayacak iyi gelecek de dedi nasılsa diye istemedim. 3 hafta sonra tam rahatlamış olacağım ama herşey iyi gittiği için içim rahat bekleyeceğim. benim durum da alabama ile aynı. yaşıma gör değerler, ultrason çok iyi genç kız gibi sadece 43 yaşındayım ne olur ne olmaz kromozom bozukluğunun garantisi sadece bu test paranoyaklığım var. alabama canım kimdi bir arkadaş yazmış ben amnionun yanıldığını hiç duymadım % 100 diye biliyorum. 2 li veya 3lü 4lü testlerle karıştırmış olma. en azından % 99,99 doğrudur. şu anda şükür ağrım sızım akıntım kanamam yok. inşallah birkaç gün daha böyle giderse yırttım demektir :)))
yasmin2, değerin en az %66 katlaması isteniyor.hesapladım seninkisi neredeyse %80.telaşlanma.
merhaba
ben mikroenjeksiyon yaptırdım.38 yaşındayım ve bu 5.denemem, normalde 15 haziranda regl olmam gerekiyordu olmadım. 10 günde bhcg 172, 12 günde 310 çıktı. aynı zamanda da bazen kasıklarımda ve karnımda adet olacakmışım gibi ağrım var .
formlarda okuduğuma göre bthcg nin iki kat artması gerekiyormuş.acaba benim embriyolarımda bir sorunmu var çok merak ediyorum benim gibi aranızda olan varmı
fikirlerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?