ben biliyordum biliyordum yerimseniben:dance::teytey: senin için içim çok rahat benim.
bakalım ben ne yapacağım. ay bir bakarmışın ben de vazgeçtim diye gelirmişim :roflol:aslında normal bir insan benim yerimde olsa ultrasonu da çok iyi çıksa yaptırmazdı amniosentezi ama paranoyağım. korkum da işte bu paranoyaklığıma ceza bebeği kaybetmek.
dananın kuyruğunu koparmaya gidiyorum. bakalım neler olacak :sm_confused::uhm:
saol canım teşekkür ederim inşallah stress sona ermiştir ve kararımı sürekli sorgulayıp vazcaymam cayarsam bende gidip as yaptırabilirim :) yukarda denize yazdım bu yüzde yüzlük sonuc hakkındaki bildiklerimi yada duyduklarımı diyim ama herşeye rağmen evet budur eminim demiyorum hayatım. birdaha araştırıp hatta banu hanıma sorucam olur mu?Alabama merhaba, senin adına çok sevindim. Ne güzel stres vs hepsi sona erdi senin için. Artık mutlu bi bekleyiş var sadece.
Yazdıkların içinde biyere takıldım as yapılıp down sendromu var denilen buna rağmen bebeğini sağlıklı getirenler var cümlesini neye göre yazdığını sorabilirmiyim, yani böyle bi tanıdığın filan mı oldu, benim bildiğim as sonuçları %100 doğrudur çünkü bebeğin kromozom haritası çıkarılır ve kromozom hatası varsa da zaten apaçık ortadadır
as ile ikili test ya da üçlü test sonuçları birbirine çok fazla karıştırılır sanırım seninki de öyle bir karıştırma diye düşünüyorum.
saol canıkom inşallah öyle devam eder. as li yada assiz darısı başına inşallah. sağlıkla gitsin hamileliğin.deniz, korkma bişey olmayacak.sakin sakin atlatıp sonra sıradakileri sopalayacaksın.delikafadulden
alabama, gözünaydın herşey yolunda.
vanilya, ben de akupunktura gittim uzun süre.bence çok faydalı.sinirlerim alınmış gibi dolanıyordum valla.:smiley-cool:
saol tatlım çok şükür şimdlik iyi gidiyor dimi :) inşallah darısı hepinize olsun.alabamam maşallah sanada süper bu değerler çok sevindirici tatlım olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan
vanilya cım hangi çinli doktor bu banada söyel bende gideyimm :1hug:
kız bade bu senin fsh genç kız gibi maşallahhh.ama rezervin iyide neden olmaz ki bu işte bir iş var ya .sen hale hanımla iyi bir görüş. rahim filmini de götür. ya bu bişi ne bulsunlar önce sonra tüp yaptırırsın.
çok geçmiş olsun mervecim babanın korktuğu şey de sanırım buydu. tedavin hayırlı olsun. allah gönlüne göre verir işlallahhh.
sağolun hanımlar benim için kritik günler başlayacak cumadan sonra
canım ablama diyetsiyeni ne çayı içersen iç dört fincanı aşma dedi gerçi o zayıflama ile ilgili ama bende ikiyi geçirmemek lazım gibi geliyor bana yeşilçay için iki fincan içinede sap tarçın koy dediler öyle içiyorum yani söyleyeyim dedim bir dr da siyah çay için en fazla iki tane demişti
inşallah canım bütün isteyenlere allahim duy sesimizi inş.heppimize
e çok güzel canım allah güzel sonuçlarımızı artırsın inşaallah gerçi ben denizein yerinde olsam yapmazdım o testi ama inş herşeyi iyi çıkar hamşlerimizin
denizbulut inş.herşey yolunda gider canım sağolasın bebişinle bereber hayırlı evlatlar versin kendine ve topluma faydalı sağlıklı evlatlar versin inş
bu arada zarpandit senden hiç haber yok gibi nasılsın neredesin canım yoksa ben bişeyler mi kaçırdım
saol canımm hakkımızda hayırlısı dediğim gibi allaha emanetiz. öyle yada böyle inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşalım. bu yaşananlar ayrıntıda kalsın dimi ama.
inşallah tatlımmm inşallah üzmez üzmemeye devam eder. darısı hepinize olsun. bakma bende öyle görünüyorum ama bitarafım sürekli kemirmiyo diil yani. hayırlısı olsun.ALABAMA CANIM GÖZÜNAYDIN... çok sevindim... bizde yaşımızdan korkmayalım bence... sen çok güzel bir örnek oldun... bundan sonrasıda kolayca güzelce geçecek inşallah... allah nazarlardan saklasın...şu senin annesini hiç üzmeyen bebişten ben de istiyorum... herkes için hayırlısı... en yakın zamanda...
vallaha helal olsun zaten önemli olan budur insanın kendine güvenmesi. sen ayarla kardeşim doğru bildiğinden doktorlar bile seni şaşırtmasın biliyosun bana da rezervlerin az beş yıl ilerdesin demişti bana bende içimden hadi len demiştim :)yağmursesi, kinders, evet şekerler, fsh iyi gözüküyor ama sonuçta işe yaramıyor, yeterli yumurta çıkıyor ama kaliteli olmuyor...
ben tüp bebek iğnelerine başladıktan 2-3 gün sonra adet sancıları hissediyorum, yani hep erken çatlama yoluna gidiyor, bana ilaçlar yaramıyor diyorum ama doktor bunu kaale almıyor ... basıyor 3 toz bir su, basıyor cetrotide ... sonuçta toplanınca kalan sağlar bizimdir misali... sonuçta yumurtalar kalitesiz edniyor, o yumurtaları kalitesiz yapan doktorun ilaç dozlarını hep standarda göre ayarlaması......... ben teşhisimi koydum, tüp yaparsam eğer ilaç dozumu kendim ayarlayacağım... çok ciddiyim...
harika şiir eline sağlık. budur...benden başka kimsecikler yok... kendim çalıp kendim oynuyorum... akşam bir rüya gördüm, sabah mecazi bir şiir yazdım... hamile kalmaya çalışan tüm arkadaşlarıma geliyor şimdi...
Birgün bir yerde, rüyada ya da gerçekte,
Rastlar mıyım derdim Allaaddin'in cinine...
Şimdi anlatsam hiç inanırlar mı?
Bir dudağı yerde, bir dudağı gökte efsane cinin gözleri gözlerimde...
Hayalini kurduğum an bu an işte,
Üç dileğimi sıralama fırsatı elimde...
Cin sordu, nedir ilk dileğin diye ?
Ben söyledim, hiç düşünmeden bir nefeste...
Bebek...
Efsane kahraman kükredi !
"Nasip kısmetinde olmayanı, şansına hiç rastlamayanı
Benden nasıl dilersin" diye...
Cin sordu nedir ikinci dileğin diye?
Bebek...
Bir dudağı yerde bir dudağı gökte efsane kükredi yine !!
"Senin başaramadığını, benim başarmamı nasıl istersin" diye...
Cin sordu nedir üçüncü dileğin diye?
Bebek...
ve cin son kez kükredi !!!
"Bakma böyle devasa göründüğüme ,
Sen öyle güçlüsün, öyle cesur, öyle azimlisinki,
Senin rüyalara ihtiyacın yok" diye...
a.s. dertli şairiniz badenur'dan... bir de sazım olsa, kimbilir neler yazıcam
cvs ne oluyo mylove as diil dimi neden somurttu ne gördü yani. kaç haftalıktı? böyle sorup sana hatırlattıysam kusuruma bakma cevaplamayabilirsin tatlım. daha önce de bahsetmiştin allah sabır versin hemende sana sağlıklı bi gebelik nasip etsin canım.ben de iki aydır kullanıyorum ovulasyon testini, en azından yumrtluyorum iştedeyip mutlu oluyorum kendi kendime napiyimzemuszemus
ikinci hamileliğim maalesef 7,5 haftalık iken kalbi durdu bebişin sonra bi kere adet oldum ikinci ayda gene hamile kaldım kese gözüktü, bebiş gözüktü, kalbi attı, üç ay doldu artık hareket ediyo eli yüzü ağzı burnu (en çok da minicik burnu) artık tamam bak ne güzel hareket ediyo derken bi gün ultrasona girdim doktorun yüzü asıldı çok tanıdık bi somurtmaydı bu, cvs yaptırmamız lazım hemen dedi kabus gibiydi sonrası işte 3,5 aylıkken capcanlı hareket eden bebişimi kendi kararımla aldırmak zorunda kaldım. 6000 de 1 lik ihtimal geldi buldu beni:sinifsinif:
neyse kötü şeyler geride kaldı önümüze bakmak lazım, benim fsh maalesef 25 i buldu bu ay nolcak ben de bilmiyorum Allahtan ümit kesilmez, yorulmak yok, Mevlam hayırlısını nasip eder inşallah hepimize....
ohooooooo sen daha keklik sayılırsın badecim. ben 40 yaşımda tam iki gebelik yaşadım. sen içini ferah tut. zaman kaybetme, tabi zaman kaybetme derken tüp yaptır hemen demiyorum, araştır, hem bak burası bizim için büyük nimet, eşekten düşeni en iyi eşekten düşen anlarmış, tabi ki doktorlarımızın hakkını yememek lazım ama biz de burda tecrübelerimizi paylaşarak mesafe katediyoruz, hepimiz bilinçli insanlarız. birbirimizi dinleyerek, paylaşarak, araştırarak elimizden geleni yapacağız inşallah, gerisi zaten kader kısmet, boş oturmak yok
ha bu arada bu uğurda kafayı yememek zorundayız biliyorum çok zor heran bunu düşünüyoruz biz düşünmesek de hayat bi yerlerden çıtlatıyo bu konuyu, algıda seçicilik, her tarafta annelik, bebek, çocuk vs temaları işleniyo alabildiğine ya da bize öyle geliyo herneyse, kendi kendimizi tedavi etcez her konuda, kendimizi sıkışmış hissetmemeliyiz, zaten stresin en büyük düşman olduğunu biliyoruz, terapi uygulayacağız birbirimize ve kendimize, en önemlisi de dualarımızda hep Mevladan bize dayanamayacağımız yük yüklememesini dilemek ön sırada yeralmalı.Mevlam neyler, neylerse güzel eyler diyebilmeliyiz, zor da olsa, herşey olacağına varıyor nasılsayerimseniben
evet zaman inşallah hepiniz için allah daha fazla bekletmez. bu duyguları anca bizler bizim gibiler yaşar yada yaşayanı anlar. ah ah allah kimseyi isteyip de evlatsız kolları boş bırakmasın. bu kadar zor olmasın yahu..
al benden de o kadar. ben geriden netten takip ediyorum dünkünü de seyredemedim ama ömrümü bitirdi bu dizi bitemedi gitti.var ya bu yaprakdökümü yedi bitirdi beni, tahsni ayrı dert fikreti bi dert
derdimiz az geliyo zaten, mazoşist mi olduk ne
sakın öyle deme kardeşim, ben aynen öyle bi ailenin içinde büyüdüm hatta fazlası da yaşanabiliyo emin ol, herşey insanlar için olmaz olmaz deme,
ama herşeye rağmen umudu tüketmemek lazım, acı öldürmediği sürece güçlü kılar ama tabi hayatta çok güçlü olmanın da daha fazla derde davetiye çıkarmanın dışında ne gibi bir avantajı var ayrı mevzu....malum Allah dağına göre kar verir misali....
hah işte doğru cümle çok güclü olanı daha fazla dert bürüyo taşıyosun ya niye taşıyosak kime neyi ispatlıyosak ne gerek var indircen hepsini biz indirmiyoruz
hey maşallah valla yarın tıb erkekleri anne yaparsa seninki onu da yapar diyim sana :)benim kociş birsürü ütü yaptı yerleştirmesi de benden ay üşeniyorum daha çamaşır asılacak of of
eyvallah tatlım inşallah başarmama ramak kalmıştır. ve inşallah doğru yoldayımdır.Günaydın kızlar.........
Yani bi bir-iki gün giremedim yazdıklarınızı okuyacağım diye canım çıktı. Ne de güzel döktürmüşsünüz :)
Biraz geç oldu cevabım ama iyiyim be canım. Umarım sen de iyisindir.
Kararın ne olursa olsun hayırlısı olsun. İkilemde olmadan belli birşeyde kararlı olmak bir işi başarmaktır zaten.
Allah bozmasınnnn Harika...
Canım inan öyle yoğunumki iş yerinde. Giremiyorsam sırf bundan.
merhaba
ben mikroenjeksiyon yaptırdım.38 yaşındayım ve bu 5.denemem, normalde 15 haziranda regl olmam gerekiyordu olmadım. 10 günde bhcg 172, 12 günde 310 çıktı. aynı zamanda da bazen kasıklarımda ve karnımda adet olacakmışım gibi ağrım var .
formlarda okuduğuma göre bthcg nin iki kat artması gerekiyormuş.acaba benim embriyolarımda bir sorunmu var çok merak ediyorum benim gibi aranızda olan varmı
fikirlerinize ihtiyacım var
hamilesin gülüm bildiğim kadarıyla tam iki katı değil yüzde altmışın üstünde olması yeterli. seninkide bak 340 değil de 310 gayet güzel keyfini çıkar. hayırlısı olsun.
doktorumu aradım ameliyattaymış not bıraktım bana akşam da olsa mutlaka döner. ayrıca mail de attım kızlar cevabı alır almaz size de yazacağım.
siz niye kötüsün bugün diye sormamışsınız ama ben söyliyim sabah bulantıyla kalktım 12 haftada kesilmişti 16 hafta da bulantı başladı inşallah günübirliktir. halsizlik hat safhada kolumu kaldırcak halim yok. ama ateşim falan da yok. heralde normaldir. ben bidaha bu enerjisizlik ve bulantı yaşamam sanıyodum sabah şaşırdım bide aşırı bi baş ağrısı vardı bitane minoset içtim çok darda kalırsan içebilirsin demişti doktor hanım.
bu arada benim doktor bildiğiniz gibi bayan kendisi çok şeker. ama tüp bebeğimizi yapan doktorumuz da erkekti o da çok iyiydi herikisindende allah razı olsun.
allah hepinizi iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
hadi geçmiş olsun sonuca da çok sevidik eh ben demiştim demeden geçemeyeceğim sana çekmişim napimdelikafadulden valla esaslı hatunsun ne diyeyim. eşin istemiyordu AS yi ama onu da götürmüşsün baksana.bravo sana.
deniz bulut valla ya sülo doktor kist olan taraftan da bir iki yumurta elde etmeyi düşündü nasıl oluyorsa. şuan yumurta gözükmüyorsa nasıl olacak bu ben de merak ettim
doktorumu aradım ameliyattaymış not bıraktım bana akşam da olsa mutlaka döner. ayrıca mail de attım kızlar cevabı alır almaz size de yazacağım.
siz niye kötüsün bugün diye sormamışsınız ama ben söyliyim sabah bulantıyla kalktım 12 haftada kesilmişti 16 hafta da bulantı başladı inşallah günübirliktir. halsizlik hat safhada kolumu kaldırcak halim yok. ama ateşim falan da yok. heralde normaldir. ben bidaha bu enerjisizlik ve bulantı yaşamam sanıyodum sabah şaşırdım bide aşırı bi baş ağrısı vardı bitane minoset içtim çok darda kalırsan içebilirsin demişti doktor hanım.
bu arada benim doktor bildiğiniz gibi bayan kendisi çok şeker. ama tüp bebeğimizi yapan doktorumuz da erkekti o da çok iyiydi herikisindende allah razı olsun.
allah hepinizi iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
badenur yaa varya süper bir şiir. ben bunu bebeğe değilde başka bişiye uyarladım. içimden aynı şeyi hissettiğimi düşündüm. müthiş...
ALABAMA canım, bu yazdıklarının aynısını ablam hamileliğinde yaşamıştı, çok yakınım olduğu için net hatırlıyorum, korkulacak birşey yok, normal bir durum, zaman zaman yaşanır şeklinde değerlendirmişti doktoru... içini ferah tut... bizede bilgi verirsin zaten... sıcak havalar hamileleri çok etkiliyor bunuda göz ardı etme a.s
yağmur'a yazdığına çok güdüm, sen de hep gül emi... :roflol:
şirimi beğendiğine sevindim... buyrunnnnnnnnn
ben kendime inanıyorum hala... bu inancı kaybetmediğim sürece umudum hep canlı kalacak ve başaracağım... bu kadarda iddealıyım... aman zaman zaman ruh halim değişmiyor değil...
günaydın hanımlar ay evdeki bilgisayar bozuk aşağıdaki yüzleri seçemiyorum yinebeni soran merak eden herkese teşekkürler :))dün akşam erverdi arayıp ben haber veririm diyince girmedim bir daha stresten yorulmuşum. eşimin de işi vardı o kaptı bilgisayarı. dün 5 teydi tandevum. amnio için bir hemşire gelecekmiş geç kalmış onu bekledik. sonra da giren gıcık bir çift vardı çıkmadı bir türlü (gıcıklıkları çıkmamalarından değil tavırlarından, komplekslerinden ötürü kibirli insanlar vardır suratsız çevrelerini aşağılayan öyleydiler) ultrason üstüne yarım saatten fazla konuştular. ne buldularsa bu kadar. neyse 6 falandı girdim. dr ultrasonda biraz baktı ölçtü herşey düzgündü yine. cinsiyet öğrenme gibi merakınız varmı dedi 12. hafta bir tahmin yapmıştınız biz de aldık kabul ettik dedik. oğlum halen erkek değişmemiş. bir süpriz yapsa sevinirdik ama olmuyor bu doktorlarda bu kadar erken bile yanılmıyorlar. zaten arada erverdinin doktoru da % 90 erkek demişti. kısaca ben ağladı ağlayacak, amnio eşimin karşı olması vs konuşurken yapalım da bitsin dedim iğneyi yedim. azıcık acıdı ama 30-40 saniye süren bir acı. dr bir ultrasonu hemşire diğer ultrasonu kapattığı için bebek ne yapıyordu büzüştü mü vs göremedim. eşim de ya iğne bebeğe geldiyse dedi dr ee görmediniz mi bebek uzaktaydı, zaten gelse de birşey olmuyor dedi eşim de yok ben iğneye baktım dedi. ben göstermeden batırdıklarından tam iğneyi de göremedim nasıldı. işte oldu bitti. dr tam iğneyi batırmadan merak etme düşük falan da olmayacak iyi geçecek dedi. bitince fish denilen 3 günde verilen acil sonucu sordum (test 1250 eğer fish i de istersen 250 lira da o). isterseniz alın ama bence hiç gerek yok zaten herşey iyi, iyi çıkacak sonucun dedi. sanırım dr biraz para almak için yaptı testi ben de paranoyaklığımdan yaptırdım. fish için de düşündüm en çok rastlanan 3 tane kromozom bozukluğunun (trizomy 21-down sendromu, trizomy 18 ve trizomy 13) olup olmadığının sonucunu veriyor. bunları almak içimi fazladan rahatlatacak mı dedim mesela bir önceki düşüğüm trizomy 14 gibi gayet ender rastlanan bir bozukluktandı. birşey farketmeyecek nasılsa 3 hafta sonraki genel sonucu bekleyeceğim ve dr sende birşey çıkmayacak iyi gelecek de dedi nasılsa diye istemedim. 3 hafta sonra tam rahatlamış olacağım ama herşey iyi gittiği için içim rahat bekleyeceğim. benim durum da alabama ile aynı. yaşıma gör değerler, ultrason çok iyi genç kız gibi sadece 43 yaşındayım ne olur ne olmaz kromozom bozukluğunun garantisi sadece bu test paranoyaklığım var. alabama canım kimdi bir arkadaş yazmış ben amnionun yanıldığını hiç duymadım % 100 diye biliyorum. 2 li veya 3lü 4lü testlerle karıştırmış olma. en azından % 99,99 doğrudur. şu anda şükür ağrım sızım akıntım kanamam yok. inşallah birkaç gün daha böyle giderse yırttım demektir :)))
saol tatlım çok şükür iyiyim geçti gibi birşey. umarım yarın sabah kalktığımda başım ağrımıyo olur.Deniz'cim hadi geçmiş olsun.... Bşarılı geçmiş çok sevindim. inşallah hep böyle olacak. Bu arada geçtiğimiz cuma yapılan piknikte gördüm seni, seslenemedim çünkü çok ses vardı. Göbişine baktım, biraz çıkıktı... :)
Badenur'cum Çider'e üye olmuşsun. valla harikasın, hadi bakalım koyul yola....
Alabama'cım çok geçmiş olsun canım. umarım hala ağrın yoktur.
saol erverdicim inşallah devam etmez.kızlar yoktum bugün.okudum şimdi.
ALABAMA;canım geçmiş olsun şikayetler geri gelmiş...olsun olsun hamileliğini sağlamlaştırır.bir dr ne kadar bulantı olursa bebeğin o derece sağlıklı olduğunu söylemişti..sen de 20nci haftanın sonunda rahatlarsın umarım.
BADENUR;un da Denize süprizi güzelmiş.
YASMİN;hoşgelmişsin.inşalah değerin güzelce katlar.hayırlı br hamilelik dilerim
PATİKLER;işler yoğunmuş.kolay gelsin.
HÜLYA;bu hafta da uğramadın.herşey yolunda mı?sende mi kayıplara karıştın yoksa?
ZARPANDİT;gittiğin yerde internet servisi yok mu hocam?yoksa tatile kaptırdın mı kendini?iyi eğlenceler ,sağlıklı tatiller
KİNDER;KİNDER;TAVUKLARA YEM VERdin mi güzelim
bugün Regaip Kandili.herkesin kandili mübarek olsun.hayırlara vesile, edilen dular kabul olsun.inşallah:Saruboceq::CüvCüv::ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?